Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-05, 06:14   #2671
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Kinga, chyba masz rację. Chociaż damskie sukienki za 149 czy 169zł były bardzo dobre jakościowo i myślę że u mnie w mieście dali by za nie cenę >200. Co mnie trochę zaskoczyło, bo spodziewałam się jakiejś chały. A z tymi wyprzedażami to pewnie będzie jak u Ciebie, ale ten otulacz jest atrakcyjny serio serio

Czarnula, piona od godziny słucham wrzasków ptaszorów za oknem i właśnie jem śniadanie...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-08-05 o 06:17
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 06:19   #2672
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Mój tak samo!
Może to ten sam
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Kurcze tak sovie siedzę i myślę że w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży. Brzuch jak trochę wciągnę to wygląda jak przed tem jak się nie najem. Mdłości już nie mam. Syfi mnie nadal (co akurat jest na plus znak że hormony szaleją). I tak czasem mam wrażenie że to tylko sen a ja się właśnie obudziłam i nie jestem w.ciąży ani nic.. Dziwna faza. Chciałabym żeby chociaż mi dał jakiś znak że jest w brzuchu jednak coś.. Samo zdjęcie usg jakoś mnie nie przekonuje
Jedyne co to swędza mnie brzuch i cycki. Koszmarnie swędzi..
Piątka! Ja mam identycznie. Mnie wysyfiło teraz, ale tylko dlatego, że codziennie jadłam słodycze

A tak to naprawdę nie czuję, że jestem w ciąży, mysllaam, ze jak poznmy płec to stanie się to bardziej realne, ale gdzie tam...

Czarnula, gratki córy!

Z piwem 0% ja nie ryzykuję, chyba jestem sfiksowana, ale jakoś no nie. Czytałam też o tym, że właśnie ono jest 0,0% a nie 0,00% i że tam po przecinku jeszcze coś może być, dlatego podają tylko 1 miejsce.
Mi się też w ciul chce piwa zimnego, zwlaszcza w te upaly, ale stwierdzam, ze ten czas jakos przezyję i tyle

Medeline, szkoda że nie trafiłaś na bodziaki, u nas tak jak pisałam: 5 sztuk po 40zł.

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2015-08-05 o 06:34
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 06:33   #2673
czarnulax
Zakorzenienie

med ja się właśnie też zabieram za śniadanie
Stary 2015-08-05, 06:42   #2674
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Dotka, mi nawet kop w dole brzucha jakoś realnie też ciąży nie uzmysławia. Jakiś Matrix. Myślę że po porodzie, jak już będziemy w domu, też będę się pytać siebie przed snem- macierzyństwo? Serio? Ja? Eee gdzie tam...
Zazdroszczę tych bodziaków!
W sportowym za to widziałam zarąbiste stroje kąpielowe Z zabawnym czepkiem w rozmiarze 0-3

Czarnula, zatem smacznego

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 07:18   #2675
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
czarnulax, gratuluję córki! po cichu zazdroszczę a co ci lekarz przepisał na infekcję, co można brać w ciąży?

candyflos, ech to ty też znasz ten ból upływającego czasu i co miesiąc przychodzącej @ :/ cieszę się że laparo pomogła.

kinga, nie, zakupów nie robię, czuję że jak będzie widać brzuch, to jeszcze wiele rzeczy do mnie trafi mam dużo znajomych i rodziny z małymi dziećmi. Dokupimy potem to czego będzie brakować albo co bardzo będziemy chcieli mieć a malowanie - cóż, ściany będą czyste, a za kilka miesięcy dostawimy tylko łóżeczko i potrzebne gadżety. Chcę pomalować teraz, bo to ja jestem w domu od remontów a za jakiś czas może być mi ciężko.

magda1706, a czym się smarujesz? Bo ja kupiłam w rossmanie balsam na rozstępy palmersa i tak mi podszedł, że zamówiłam dziś dwa duże opakowania w aptece gemini.

joannarol, a w której to części Polski deszcz? na dolnym śląsku skwar, maluję ściany z wiatrakiem w kącie mieszkamy na poddaszu, więc w zimie jest tu najzimniej a w lecie najgoręcej, ech.

widzę że jest tu trochę młodych mężatek a my z mężem ślubowaliśmy po 11 latach razem, w wieku 27 lat :P
U mnie co miesiąc @ przychodziła jak w zegarku, więc nawet nie miałam szans na złudzenia. Nawet w szczęśliwym cyklu jak się udało, bo @ się spóźniała kilka dni myslałam, że to przez stres związany ze zmianą lekarza Bo poprzedni lekarz powiedział, że to będzie cykl bezowulacyjny i koniec

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze moje pytanie jest glupie ale powiedzcie od czego zalezy czy ma sie w zaawansowanej ciazy wystajacy pepek. To jest kwestia tego jak wyglada on przed ciaza czy niezaleznie od tego robi sie taka "gulka"???
Ja czytałam, że wypycha zawsze. Ja jeszcze mam wklęsły, ale bardziej widać środek.

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Doktor powiedział że te moje kopnięcia w macicę to faktycznie kopniaki. Będę mieć prawdziwego sportowca po tatusiu waga 295g, czyli ciężki, idealnie na 19t

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Ja mam wklęsły pępek i trochę już jest bardziej rozwarty, że widać środek ale nie wybrzuszoby

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

No i macica mniej napięta, podobnie jak u czarnej po leczeniu infekcji powinno przejść
Fajnie, że już czujesz kopniaczki

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
koktajlowajeszcze raz gratulacje, super że ślub i wesele udane i życzę aby kontakty z rodziną męża sie utrzymały takie jak są teraz.

Eleo765 ból co miesięcznej @ też znam doskonale, a jak już się okres kilka dni zpóżniał ta nadzieja która została niszczona doszczętnie i tak przez 5 lat ehhh , ale co było minęło, teraz jest super i aby do końca
Fajnie że dostaniesz, ja niestety nie mam bliskich znajomych z maleństwami jedynie u brata męża się synek teraz we wrześniu urodzi.

Ja też się zastanawiam od czego to zależy, i jak mam rozcięty i bliznę po laparoskopii to jak to będzie.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

czarnulax będziesz mieć wizytę teraz 6 czy już nie?
Też mnie zastanawia jak będzie wyglądać taki wypchnięty pępek zszyty po laparoskopii. Mam nadzieję, że nie rozerwie się

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przyszłam się przywitać z wami! Ze mną coś się dzieje nie tak, nie wiem jeszcze co. Ciągle mi nie dobrze, źle się czuje ogólnie. Dodatkowo mam dziwne skurczepochwy ? Nie wiem jak to wam nazwać. Nie mogę przez to spać, myślę, że coś złego się robi. Myślę nad zmianą lekarza na prywatnego, ten mi za mało badań robi, mało mówi, wydaję mi się, że mój bardzo silny stan zapalny powinnam jakoś trochę leczyć, no cóż. Już nie wiem co mam robić ani myśleć. Jestem podłamana. Później nadrobię wszystko co napisałyście, dzisiaj już nie mam siły.
Idź koniecznie do innego lekarza. Jak będziesz spokojniejsza, to i może poczujesz się lepiej.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
med ja się właśnie też zabieram za śniadanie
Ja też już po śniadanku.

Fajnie, że już środa, bo niebawem weekend. A po weekendzie poniedziałek i podglądanie dziecia Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 07:50   #2676
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja w ciazy nie mialam wypuklego pepka wiec nie jest to regula
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 07:53   #2677
Eleo765
Zadomowienie

Ja tez się ostatnio budzę 4-5 rano :/ a mam urlop i chciałbym trochę pospac, odpocząć od pobudek po 5:/ a tu nic...
Stary 2015-08-05, 08:00   #2678
Dotka90
Zakorzenienie

Ej co Wy z tym pępkiem dzisiaj?! Bo akurat mi się śniło, że 'pępek zaczał mi się rozchodzić' (wtf?!)
Stary 2015-08-05, 08:02   #2679
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Może to ten sam

Piątka! Ja mam identycznie. Mnie wysyfiło teraz, ale tylko dlatego, że codziennie jadłam słodycze

A tak to naprawdę nie czuję, że jestem w ciąży, mysllaam, ze jak poznmy płec to stanie się to bardziej realne, ale gdzie tam...

Z piwem 0% ja nie ryzykuję, chyba jestem sfiksowana, ale jakoś no nie. Czytałam też o tym, że właśnie ono jest 0,0% a nie 0,00% i że tam po przecinku jeszcze coś może być, dlatego podają tylko 1 miejsce.
Mi się też w ciul chce piwa zimnego, zwlaszcza w te upaly, ale stwierdzam, ze ten czas jakos przezyję i tyle
Ja czekam do tych ruchów może wtedy wyda się to bardziej realne. Póki co sama muszę sobie przypominać żem w ciąży. Gadam do brzucha i w ogóle ale jakoś tak dziwnie hah :-P tz wczoraj się zastanawiał jak to będzie jak będzie takie małe.. Ze on sobie urlop weźmie i że będzie przEbeieral i kapal i wstawal w nocy Haha ale mówił że zaczyna się bać takiej kruszynki. Mówię mu ze mama czy babcia mogą przyjechać na tydzień Na początku więc luzik. Ale to die jeszcze zobaczy

Ja też mam ochotę ale skoro mogę zastąpić to na chwilę gazowanym to tak robię.. Jak będę umierać na piwo to wtedy wypije haha :-D

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

W ogóle ranne ptaszki z was. Ja to przyszłam do pracy, Olka spała to jeszcze się Położyłam na godzinę hahah :-D idziemy na plac zabaw póki jest 23 a nie 28 :-D
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:16   #2680
czarnulax
Zakorzenienie

Ja to już zdążyłam pójść po warzywka, poskładać pranie i wstawić kolejne. Przy okazji jest już tak gorąco, że nie chcę myśleć co będzie potem, a muszę do apteki wyjść jeszcze
Stary 2015-08-05, 08:23   #2681
kogielmogiel
Rozeznanie

Witam sie w 5 miesiacu
Ja bym z tym piwem nie schizowala. Naruralnie w żołądku zachodza procesy fermetacji i nie unikniemy tej mikro porcji alkoholu. Wiec jesli ktos ma wielka ochote to tego 0,0% bym sie nie bała. Nawet w sokach owocowych może sie zdazyc ulamek procenta alkoholu
Stary 2015-08-05, 08:31   #2682
bigcoffee
Raczkowanie

Dziewczyny jeżeli pozwolicie to chętnie do Was dołączę.
Obecnie 16tc, termin porodu 22.01.
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:33   #2683
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Witam sie i ja to widze nie tylko mnie zastanawia ten pepek noc dzis porazka. Duszno , parno, zyc sie nie da...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:34   #2684
kogielmogiel
Rozeznanie

Witaj bigcoffee, opowiedz cos o sobie
Stary 2015-08-05, 08:34   #2685
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Witaj

Termin taki jak u mnie z USG

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:37   #2686
czarnulax
Zakorzenienie

kogiel gratki to prawda z tym alko.
bigcoffee witamy
Stary 2015-08-05, 08:41   #2687
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Witaj

Znikam, bo wpadam w wir pracy
Stary 2015-08-05, 09:03   #2688
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

I ja dziś zaczynam 18 tydzień

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:10   #2689
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Witaj bigcoffee, opowiedz cos o sobie
hym...
Mam 29 lat, to jest moja pierwsza ciąża, która lekko nas z mężem zaskoczyła W prawdzie planowaliśmy dzidziusia, ale mieliśmy rozpocząć starania w następnym roku. Widać los chciał inaczej i taki psikus mały wyszedł

Do chwili obecnej (tfu tfu, żeby nie zapeszać) ciążę przechodzę bez większych problemów. Na początku standardowo były mdłości i niechęć do jedzenia, ale nie było to jakoś mocno uciążliwe. Teraz to poza sennością, powiększającym się brzuchem i piersiami kompletnie nie odczuwam swojego stanu.
Ostatnio byliśmy nawet z mężem na urlopie w Grecji podróżując autobusem (podróż trwała ok 36h w jedną stronę, ale była z przerwami). Po za lekkimi zawrotami głowy i nudnościami z powodu choroby lokomocyjnej całość zniosłam rewelacyjnie. Jedynie co mnie zdziwiło to choroba morska (bo jedną z atrakcji był rejs statkiem po morzu Egejskim). Wiele razy już pływałam bezobjawowo, a tym razem całe 40 min. głowa za burta i karmienie rybek
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:11   #2690
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Hej

A ja mam dalej te dziwne sny.. Dzis przysnilo mi sie ze dziecko zaczynało sie ruszac było takie małe i widzialam je przez skóre brzucha Szybko je urodziłam na ulicy on gdzies uciekł odnalazłam go za chwile i okazało sie że ma 2 metry i brode haha taki dorosły mężczyzna. I mowie do męża: robimy drugie bo ja chce bobasa O co mi chodzi z tymi snami i to takie realne
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:13   #2691
czarnulax
Zakorzenienie

Ja też mam dalej jakieś dziwaczne sny, czasem się zastanawiam co się w tej mojej głowie za bzdury tworzą
niepozorna graty!
Stary 2015-08-05, 09:27   #2692
Dotka90
Zakorzenienie

Niepozorna, gratki kolejnego tygodnia

Czarnula, a notabene skąd ta infekcja u Ciebie? Kurde, człowiek nigdzie nie łazi, nic nie robi, a tu jeszcze infekcja
Stary 2015-08-05, 09:34   #2693
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Czarnula, a notabene skąd ta infekcja u Ciebie? Kurde, człowiek nigdzie nie łazi, nic nie robi, a tu jeszcze infekcja
osłabiony organizm, łapie wszystko. Nawet nie zdążyłam na basen pójść, a już mam na niego bana, do wyleczenia na pewno.
Stary 2015-08-05, 09:34   #2694
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O matko dobrze ze poszłam tak wcześnie! Wrocilysmy i jest już 28!
Stary 2015-08-05, 09:40   #2695
niepozorna
Zakorzenienie

Ja zalegam jeszcze w łóżku... Jest taki gorąc że nic mi się nie chce

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-08-05, 09:41   #2696
czarnulax
Zakorzenienie

Przy okazji załapałam opryszczkę na buzi. Także mix wszystkiego. Przy okazji mój gin jak do niego zadzwonię to umrze ze śmiechu chyba, bo wczoraj wzięłam receptę na lek - profilaktycznie, żebym na wakacjach w razie czego nie biegać i szukać lekarza, z zastrzeżeniem że dzwonię jak się coś takiego zdarzy. No to nawet nie zdążyłam na wakacje wyjechać ... Także chyba muszę mieć dość mocno osłabiony organizm. I powiem szczerze, że o to jestem za przeproszeniem zes.rana ze strachu. Zanim dojdę do końca ciąży, to na prawdę osiwieję.
Stary 2015-08-05, 09:43   #2697
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja zalegam jeszcze w łóżku... Jest taki gorąc że nic mi się nie chce
Taka to pożyje. Ja na nogach od 6:30 A w pracy prawie od 7:00. I posiedzę do 18:30

Cytat:
Przy okazji załapałam opryszczkę na buzi. Także mix wszystkiego. Przy okazji mój gin jak do niego zadzwonię to umrze ze śmiechu chyba, bo wczoraj wzięłam receptę na lek - profilaktycznie, żebym na wakacjach w razie czego nie biegać i szukać lekarza, z zastrzeżeniem że dzwonię jak się coś takiego zdarzy. No to nawet nie zdążyłam na wakacje wyjechać ... Także chyba muszę mieć dość mocno osłabiony organizm. I powiem szczerze, że o to jestem za przeproszeniem zes.rana ze strachu. Zanim dojdę do końca ciąży, to na prawdę osiwieję.
Biedna Ty...
Stary 2015-08-05, 09:49   #2698
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Taka to pożyje. Ja na nogach od 6:30 A w pracy prawie od 7:00. I posiedzę do 18:30

Ja idę do pracy ale na 14 i aż się boję co będzie o tej godzinie na dworze. Chyba padne zanim się doczłapie

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-08-05, 09:53   #2699
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja w pracy od 6;30 do 16 :-D Czarna bidulko

Gratulacje dla tych które mają nowe tygodnie :-*
Stary 2015-08-05, 09:55   #2700
uaoo
Zakorzenienie

Dzięki wam dziewczyny, dzisiaj zadzwonię do innego ginekologa, tego co byłam na samym początku ciąży i się umówię. On mi wszystko powie, wyjaśni i myślę, że już on będzie dalej prowadził moją ciąże. Wczoraj znów zasnąć przez to nie mogłam, to jest męczące.
Po za tym witam się w 19 tygodniu! I witam nową mamusię.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości