|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Cytat:
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę ale mi mloda sadzi po żebrach z lewej strony. Piekne uczucie, a zarazem bolesne....
KP Chciałabym jak najdluzej czyli gdzieś do roku, na pewno będę walczyć o to by wgl karmić moje dziecko piersią. |
|
|
|
#2673 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Wstępnie na razie mam być spokojna. Na usg nic niepokojącego nie widać. Czekamy teraz do 4 stycznia na usg 4d wtedy będziemy wiedzieć więcej. Dzisiaj 22t 1d. waga 496g. Szyjka 41mm. Łożysko podniesione. Wody płodowe w normie. Na dzień dzisiejszy jest ok. Ja ciut spokojniejsza. Sunmade nie wiem co powiedzieć, Kubusiu [*]
|
#2674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie mowilam? ️ ️ ️Super, duze juz "maleństwo" ![]() ![]() Kciuki za 4.01
|
|
#2676 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przesadnie kolorowy. Chciałam jeszcze ręczniczki w Tesco ale nie mają. Kupowała może któraś z Was ręczniczki w pepco? Jak z jakością? Cytat:
😕 tez mi dziś smutno, strasznie współczuję Sunmade Cytat:
Co do karmienia to bardzo bym chciała choć wiem ze może się nie udać bo różnie się to układa i nie chciałabym się też później p to obwiniać. Póki co zakładamy ze będzie dobrze i uda nam się karmić nasze maluszki ☺ |
|||
|
|
|
#2677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Spróbuj o niej nie myśleć, żeby się niepotrzebnie nie denerwować bo to źle wpływa na dzidzię.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No u mnie właśnie pierwszy raz taka akcja. Zapewne potem kopniaki będą mocniejsze A ja już teraz odczuwam dyskomfort. Znaczy się tak: cieszę się z każdego ruchu mojej księżniczki, ale to zabolało 😛 |
|
|
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy111 ja kupilam w pepco 3 reczniczki. 1 maly i 2 wieksze i wg mnie bedzie okej. Na polecenie kuzynki kupilam... Z tym ze jeszcze nie pralam wiec nie wiem jak sie zachowaja po praniu
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WÓZEK Kurde, mam dylemat. Mamy wozek który możemy wziąć od siostry męża, Navington Cadet. Wszystko ok, ale jestem dość wysoka i gondole mam niewiele powyżej kolan. Dodatkowo oparcie w gondoli się nie podnosi a na tym mi zależało. Boje się ze będzie mi średnio wygodnie z tak niskim wózkiem. Do tego jest ciemny a zdecydowanie wolę jasny na lato. Jest niby po dwójce dzieci ale na jedno jeszcze pewnie dałby rade. Sama nie wiem co zrobić. Wszyscy patrzą na to jak na moją fanaberie, że nie chce dobrego wózka bo sobie coś tam innego wymarzylam, ale chciałabym mieć coś takiego co będzie dla mnie wygodne. |
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- [QUOTE=Agnessssa;53884813]Hej ![]() Wstępnie na razie mam być spokojna. Na usg nic niepokojącego nie widać. Czekamy teraz do 4 stycznia na usg 4d wtedy będziemy wiedzieć więcej. Dzisiaj 22t 1d. waga 496g. Szyjka 41mm. Łożysko podniesione. Wody płodowe w normie. Na dzień dzisiejszy jest ok. Ja ciut spokojniejsza. /bardzo dobre wieśći przynjmiej będziesz spokojnie spędzać święta a to najważniejsze.
|
|
|
#2682 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy fajny ten wozek. Ja bym wziela dla swietego spokoju a jak z nim troche pobedziesz i Ci nie przypasu w zaciszu Twojego domu to kup taki jak chcesz
swoja droga najlepsze wozki z perspektywy dziecka czyli Bugaboo maja gondole bardzo ale to baaardzo nisko i jakos ludzie je kupuja, nawet wysocy a do regulowanego oparcia w gondoli to wiesz...moze Ci sie w ogole nie przyda? Moja kuzynka ma i ani razu nie uzyla
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to my będziemy używać tego na codzień. To nasz i dzidziusia komfort jest najważniejszy! Ja swoim powiedziałam że to moje pieniądze i moje dziecko. Jak mnie będzie stać to sobie kupię taki jaki chce i kropka. 😊 |
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam, nie wiem jak z jakością, wypiore za kilka miesięcy to się zobaczy
![]() True ![]() ale nie będę już na siłę nic robić, kejka (to Ty mi to podsunęłaś, prawda? ) podała mi super pomysł na tego długiego boba i prostowanie kreatynowe - wiec to mój plan na wakacje. A jeśli przez świeta będę nadal żałować, że nie są krótsze to na pewno pojdę i ciachnę u innego
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy- zrób jak uważasz, skoro uważasz, ze będzie Wam niewygodnie i chcecie nowy wózek inny to się przejmujcie się że odmówicie. Nic na siłę!
Nie wiem czy opcja podnoszenia oparcia gondoli jest taka potrzebna- ja miałam przy córce i średnio z niej korzystałam, ale miałam też okienka po bokach przez które młoda wszystko widziała więc spokojnie leżała i sobie patrzała, a nie jak inne dzieci podnosiła się bo chciała coś zobaczyc. Sunmade- dużo uścisków przesyłam ![]() Wieczorem poodpisuję wiecej;p Wizyta u lekarza ok, pytałam o te przybrane 10kg od początku ciąży to mi powiedział, że nie ma źle ale muszę liczyc że jeszcze z 5 będzie na plusie Za 2 dni zaczynam III trymestr czyli 7 miesiąc Zwapnienie zanika |
|
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
Smaritta same dobre wiesci! Duza dziewczynka juz
III trymest ? Olaboga![]()
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sunmade[*] dla Kubusia
![]() Matko, bardzo Wam współczuje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Straszne co Sunmade musi teraz przeżywać jak i jej rodzina... tabaska Wiem, że to bardzo przykre, że własna matka tak sie zachowuje. Postaraj sie nie denerwować bo dzidzia odczuwa, a teraz najważniejsze jest dziecko a nie wybryki Twojej mamy |
||
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:P I TAK KUPIĘ ! Cytat:
|
|
#2691 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjechałam do domu na święta, i już mam trochę nerwów, bo okazało się, że rodzice nie powiedzieli mi o paru sprawach by mnie nie denerwować. Miło
![]() byłam też u koleżanki, która jest w 30 tyg ciąży, i ważyłam się u niej. Mam 14 kg na plusie tęsknię za tż
|
|
|
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam dziś na szkole rodzenia i położna powiedziała:
1. Zero kosmetyków..nie nie jest potrzebne dla małego dziecka oprócz kremu na odparzenia..o oliwka,szamponach mogę zapomnieć (fajnie:p po co ja sroke czytałam :P) 2. Nie kupować pościeli i ochraniacza na łóżeczko...to dopiero później..starczy na początek rożek i kombinezon...(no super...to chyba nic już człowiekowi kupić nie wolno:P)
|
#2694 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis byłam na szybkiej wizycie, po L4 - wreszcie trochę odsapnę
![]() doktor powiedział, że musimy chociaż zajrzeć do małego no i podglądnęliśmy - tak super pomachał łapką, udało sie zdjecie zrobić ![]() i chyba jednak będzie Adaś - Polinezyjka jak bedziesz mieć chwilke to please dopisz mi popakowałam prezenty, aż mnie ręce bolą od klejenia, owijania, zaginania - ale dla samej córy mam aż 5 paczek (w jednej samo ptasie mleczko - ale chodzi o radochę z rozpakowywania )Cytat:
ja z rodzicami mam super kontakt, tzn. teraz już tylko z mamą bo tata zmarł w kwietniu i strasznie za nim teraz tęsknię. W tamte święta zrobiłam im z córcią ostatnie wspólne zdjęcie, ale jeszcze go nie wywołałam bo ryczeć mi się chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
młoda już pokaźna dama!Cytat:
i tylko nerwy. u nas to samo, tyle, że z teściami. A TŻ kiedy dojedzie? ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
nie to, że nie wolno - po prostu takie maleństwo tego nie potrzebuje. Ale jak mama chce mieć pościel w łóżeczku to czemu nie
|
||||||
|
|
|
#2695 |
|
Winter is coming
|
Agnessa, Smarrita, danika gratuluję udanych wizyt
![]() III trymestr u mnie jeszcze 3 tygodnie ![]() agata to co piszesz o kosmetykach, ochraniaczach i pościeli to już czytałam w wielu miejscach, dlatego ja nic nie kupuję ![]() uff posprzątałam trochę po dzisiejszych robotach, ale tak na lajcie. Jeszcze jutro do pracy, a potem 4 dni wolnego jutro też na gwiezdne wojny jedziemy, nareszcie
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Danika nie wiem, ale coś w tym jest, że panuje taka atmosfera
![]() tż dojedzie we czwartek koło południa ej, czy ktoś pobije moje 14 kg? boję się iść do lekarki, a jak na złośc dostalam 10 kg czekolady Oreo, z terminem do kwietnia Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2015-12-22 o 21:27 |
|
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już od stycznia mam zamiar na poważnie ogarniać ostatnie sprawy bo już teraz ledwo daje radę fizycznie. Dzisiaj tylko starłam kurz i poodkurzałam i już plecy mnie nawalają. Czuję się jak stara baba..---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Jak zwykle to ja nadal z wagą jestem na szczycie...
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Sun trzymaj się w niebie Bóg będzie dbał o Kubusia(*)
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2015-12-22 o 21:35 |
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
ZGAGA
oszaleje !!!! Co mi się zrobiła brrrrrrr .... Idę poleżeć do wanny bo nie mam na nic weny, pierwszy raz od dawna nie mam super mega dobrego nastroju tylko taki jakiś spadek energetyczny. Wanna mi pomoże ![]() i świeczusie ... Cytat:
Skarbie bardzo bardzo bardzo współczuję braku tatusia, mi się już chce ryczeć jak to sobie wyobraziłam .Przed ślubem przygotowywalam dla rodziców takie albumy, i wybierałam z tysiąca albumów zdjecia z dzieciństwa do skanowania. TO był horror. Ryczałam cały czas. jak widziałam jacy byli młodzi i jakie miałam cudowne dzieciństwo i jak człowiek sobie uświadomił, że już nie są tacy młodzi, że już tato nie jest moim bohaterem, że teraz to ja im czasem pomagam, ja ich pouczam, że często wiem więcej niż oni i im doradzam ... masakra .... tak mnie to rozbiło wtedy. fajny album ale nie daje go rady oglądać jak jestem u rodziców. Więc wywołanie tego zdjecia gdzie są razem - nie do wy obrazenia dla mnie. Chyba bym tego nie umiala zrobić.
|
|
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
Dopiero weszłam na forum...
Sunmade wyrazy współczucia... Dobrze, że zdążyliście poznać i dotknąć Synka, niech śpi spokojnie Aniołek[*] Już nie mam weny nic pisać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

️

one moderuja Fb
nie wiem juz sama
Spróbuj o niej nie myśleć, żeby się niepotrzebnie nie denerwować bo to źle wpływa na dzidzię.
i by był mega efekt widoczny (czyli mocno obcięte) a teraz czuje taki niedosyt, że hej! 

A że go przeziębienie bierze, to się czepia o wszystko gorzej niż baba przed okresem
ala:
no i podglądnęliśmy - tak super pomachał łapką, udało sie zdjecie zrobić
i tylko nerwy. u nas to samo, tyle, że z teściami.