|
|
#2671 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Torbę shopperkę tż kupił mi na gwiazdke ![]() Kącik małego zrobię dopiero jak mama moja przyjedzie czyli 5 dni przed terminem. Z łóżeczka korzysta jeszcze Martyna,ale pościel już uprana i czeka na prasowanko
|
||||
|
|
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Gosia no fakt, mowilas o Hani urodzinach
ja Mikolaja bezpiecznie "donosze" wg lekarza 27 marca, planowane cesarki u mnie robia w poniedzialki ale 28.03 to poniedzialek wielkanocny na szczescie wiec moze nam sie uda 04.04.2016- fajna data by byla choc watpie ze lekarz bedzie chcial tak dlugo czekac bo to tylko 6 dni przed terminem no ale za tydzien na wizycie, jak juz ogarne papier od ortopedy bede chciala wiedziec jakies konkrety... jakos tak lepiej sie z tym bede czula....Torba fajna i chyba tez sie bym chciala ale zazycze sobie na urodziny w kwieniu wiec spoko
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-21 o 19:44 |
|
|
|
#2673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
firanek nie mam, ale nam by do stylu nawet niebardzo pasowaly, tym lepiej... za to z zaslonami czy tym podobnymi ozdobami okolookiennymi mialam problem. malz wybral, ale on to z takich co kupi i za dwa miesiace marudzi, ze mu sie nie podoba. i znow wybieranie ![]() na wesele zadnej dekoracji nie dobieralam. w kosciele ksiadz powiedzial, ze kwiatow bedzie dosc z powodu swieta, a sale mielismy w zameczku i oni wszystkim sie zajeli. mnie zadne ☠☠☠☠☠☠☠ki nie obchodzily, a wyszlo pieknie - wiec sytuacja idealna dla mnie ![]() co do kwiatkow w domu... czasem malz jakis przytacha, ale dlugo to one u nas nie wytrzymuja... no kiepska ze mnie pani domu... gosiaczek, nosidla lascal lepiej sie pozbadz, chociaz w sumie lepiej nikomu go nie dawac... nie powinni w ogole tych nieergonomicznych sprzedawac, a tego dalej tyyyyle... taka droga firma a takie glupie nosidlo zrobila. sama dostalam takie ale nosz nie moglam... kupilam w koncu ergonomiczne, na takie szybkie wypady. mlody juz byl duzy, chcialam cos miec na nasze wedrowki po okolicy - zeby mlodego wziac na plecy, jak sie zmeczy.
|
|
#2674 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle dobroci, choć ja tez nie moge narzekać, bo sporo dostaniemy od siostry mezaja wziełam gray braid ale classic, bo jest trochę mniejsza ![]() Cytat:
ale czasem trzeba o sobie pomyśleć ![]() widzisz jak to jest jak się podoba to trzeba brac zeby nie załować później Cytat:
![]() jak coś to klikaj bo piszą ze tylko do jutra ta promo -40% wiec jest okazja :P gdzie kupujesz bielizne? juz coś do karmienia czy jeszcze normalne? ja poddałam się ze stanikami do karmienia, nie ma ładnych na mój mały biust i mały obwód ja uwielbiam esotiqu ale niestety staników dla mam nie mają Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-02-21 o 20:24 |
|||
|
|
|
#2675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie ta mega zniżka podoba, dlatego wzięłam... 230 bym nie dała. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2676 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() u mnie też się mąż zajmuje kwiatami, wyszło to już na samym początku naszego wspólnego mieszkania, 10 lat temu, jak w wynajmowanej kawalerce w 2 tygodnie załatwiłam kilka kwiatków od tamtej pory nie wolno mi się do nich zbliżać ![]() jezuu jak mnei oczy bolą, alergia atakuje zasmaram się na śmierć i wydrapię sobie ślepia
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam do klubu morderczyń kwiatków
u mnie żaden nie ma szans. Zresztą nie jestem fanką bo mam alergię na pleśnie a niestety one w ziemi siedzą. ej kusicie tymi torebkami ![]() ciekawe co u Patulinki mam nadzieję, ze wszystko ok i mała grzecznie czeka w brzuszku
|
|
|
|
#2678 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Poza tym, nadal się waham nad tą torbą, bo czy będzie mi wygodnie z takim worem, wózkiem i wózkową torbą? Staniki z Intimissimi, jak zwykle ![]() Biorę zwykłe, typu push-up, ale bez push-upu Zamontuję sobie napy w miejscu, gdzie miska łączy się z ramiączkiem i będzie do karmienia wyjątkowo go nie zwężę - teraz i tak się mieszczę w najciaśniejszej kombinacji, a jak zrzucę, to zwężę
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
ale naszalałyście z postami.
No tak znowu kolejne szaleństwo z torebkami mnie akurat ona nie użekła ale tenorganizer do kąpieli kurka no strasznie mi się podoba ale tyle kasy.... teraz u mnie krucho... no dziewczyny jak z fotami szlafroka z dolce sono ??? doda któraś? wiem że gosiaczk ma wrzucić ale spokojnie czekam bo przez zawirowania z Kubą sie nie dziwie i wiem że któraś jeszcze zamawiała ale niepamietam =która
|
|
#2680 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sale dekorowałam sama ze świadkową, chyba nawet stówa na te dokoracje (wazony, kwiaty, literki na stół) nie poszła a byłam zachwycona Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
chce Ci sie tak na codzien bawić w zwęzanie? nie lepiej kupować już coś dobrze dopasowanego? |
|||
|
|
|
#2681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie kupuje bo nie lubię A jak dostaniemy to 2-3 dni i po kwiatku.... Lezymy dalej na Ligocie. Ktg w porządku, podają magnez i jakiś antybiotyk w kroplowce. Jutro ma być ordynator i zobaczymy co powie. W sumie nie wiadomo czy w końcu to były wody czy co. Czekam do jutra. Zosia ładnie się rusza w brzuszku wiec chyba wszystko dobrze. |
|
|
|
|
#2682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojnej nocki życze i uciekam na mandarynkę i spac
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ni w koncu sie zalogowalam jakis error byl ;/ . Choroba minela
weekend ciezki bo caly przelezany w lozku zgon totalny ale juz jest ok mezulek dbal podawal lekarstwa jedzonko wiec sie spisal chlopak . Mala zaczela brykac jak szalona od kiedy mi sie poprawila mamusia szczesliwa to ona tez . Teraz musze was ponadrabiac bo troche mnie nie bylo a wy pedzicie galopem
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2686 | ||
|
Mama Land
|
Cytat:
Autentycznie różnicy i przeróbki nie widać, a na mój trudny biust tylko Intimi pasuje. Esotiq wbija mi fiszbiny w mostek oraz pod pachami (i to nie kwestia złego doboru, bo sama się na tym znam, a marki, bo wszystkie ichniejsze tak mnie masakrują). Cytat:
Ale Mężu dostał namiar, jak się sztachnie na jakiś dzień kobiet, to się nie obrażę
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dużą zdąże się jeszcze przed porodem nacieszyc troszkę, no i na wyjścia też się przyda
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie Patulinka, czekamy ale cos czuje, ze wyjdziesz do domku i jeszcze mała posiedzi ![]() Torebka Bagme---> mnie właśnie przekonała promocja, bo 240 to za dużo... No i jest duża, pojemna na moje i Adasia rzeczy
|
|
#2689 |
|
Rozeznanie
|
ŚLUBNE DEKO
widzę, że dla niektórych z was dekoracje na ślub to była zmora ![]() Dla mnie to była istna przyjemność..większość wykonałam sama tylko kwiatki mi pani florystka zrobiła ach jak było pięknieeeeeee....warto było tyle czasu poświęcić na robienie tych wszystkich ozdób..dla gości nawet zrobiłam własne dżemiki truskawkowe z własną etykietką :Pa ślub był w plenerze, pogoda była cudowna wrzuce wam pare fotek :P a co mi tam:p 1. Plener 2. Dżemiki dla gości 3. Księga gości oczywiście handmade ![]() 10628572_926046244078774_3381181308217113886_n.jpg 10603608_926047060745359_4071573244145978548_n.jpg 10603587_926047990745266_7013539850993705197_n.jpg mam jeszcze mnóstwo innych fot dekoracji ale nie będa was zanudzać bo to nie wątek "dekoracje ślubne" hehe
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak z filmu jakiegoś przepięknie JESTEŚ NIESAMOWITA!!!
|
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
Agata jestem zachwycona Twoimi dekoracjami ślubnymi i kącikiem przewijakowo-kąpielowym boski, nie mialam w planie w ogóle kupować przewijają ale po ostatnich zajęciach na Sr gdzie wlasnie byla kapiel i przebieranie stwierdziłam ze musze miec jakies wyższe stanowisko do tego typu czynności wiec chyba będę sie inspirowac Twoim pomysłem
|
#2692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to nazywam stacją bo po angielsku to jest diaper station :P
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie miejsce by bylo i w łazience i w pokoiku małego, ehh nieźle pokusilas
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Agata cudo
a jakie to dzemiki? Sama robiłaś czy kupione takie fajne małe słoiczki? Moja koleżanka była wedding planner, miała firmę-tez takie fajne rzeczy wymyślała. Ale ty wymiatasz-moze sie zajmiesz tym zawodowo? Teraz jest duży boom na to A ja tej torby nie kupiłam z zamiarem chodzenia na spacer...lubię duże torby, w zasadzie od paru lat najwiecej kupuje dużych, małe rzadko chyba ze mnie urzekną. Mam kilka (naście pewnie ale nie używam wsystkich) na pasku mniejszych i w lecie nosze. ale uwielbiam duże. A ze taka okazja W tk maxx sa fajne torby Jeśli chodzi o stanowisko do przewijania to zdecydowanie łatwiej jest miec cos na takiej wysokości, by sie nie schylać i nie obciążać pleców Patulinka jak juz wyjdziesz do domku-to pamiętaj-leżenie to leżenie. Żadne pranie, prasowanie gotowanie itp. Trzeba spiąć dupke i wytrzymać i bedzie dobrze! Ja jutro rano jadę do teściów na cały dzien ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Podpatrzone u marcowek/ zestaw 2 koszule i szlafrok za 99 zł ggi zobacz http://allegro.pl/3w1-szlafrok-2-kos...991116355.html |
|
|
|
#2696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A słoiczki kupiłam gdzieś w necie Etykietki sama zaprojektowałam a potem wydrukowałam, wyciełam i przykleilam :P No i na koniec kupiłam różowy lniany materiał i owinełam nim słoiczki :P u mnie jak handmade to na maxa!Myślałam żeby bawić się w organizacje imprez, niekoniecznie ślubów. Ale są dwa minusy tej roboty..1.praca w weekend ....2. Ciągłe bycie kreatywnym ( a ja musze miec wene i tzw. "podjarke")....po ślubie bylam tak wykonczona,że nie "tworzyłam" nic dobre pół roku:P ...no i mój mąż ma prace w delegacji..i widywalismy sie tylko w weekendy..wiec jakbym jeszcze pracowała w weekend to by była porażka;/ Swoją kreatywność wyrażam w pracy bo jestem nauczycielką:P tam zawsze są jakieś imprezy do przygotowania, lekcje, projekty
|
|
#2697 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja w końcu dziś wybrałam się na małe zakupy, mam pieluchy flanelowe i tetrowe, dal mnie do szpitala podkłady, majtki, kosmetyki, wkładki laktacyjne dla małego kosmetyki pampersy i chusteczki także już mam co włożyć do torby
brakuje mi jeszcze ochraniacza na łóżeczko, butelki, smoczka i proszku żeby to wszystko wyprać Cytat:
Cytat:
flanelowe to w ogole super mięciutkie. Dzisiaj była i kupiłam 8
|
||
|
|
|
#2698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepieknie to wszystko wygląda, jak z filmu Cytat:
|
||
|
|
|
#2699 |
|
Rozeznanie
|
Kusicie torbami strasznie!
![]() Agata, super te dekoracje, piekne ![]() Kejka mam pytanie o Twoje spojenie chyba cos mi sie takiego dzieje, ciągnie mnie w pachwinach jak chodzę i bol jest az do krzyża. W nocy nie moge sie przewrócić z boku na bok i strasznie drętwieją mi nogi jak na boku leżę. Powiedz jak sie to u Ciebie objawia? I czy gin stwierdził u Ciebie taki problem po badaniu usg czy jak? Tak czytam i sa jakies straszne konsekwencje, jak spojenie sie rozchodzi, a poród jest SN i troche sie wystraszyłam...
|
|
|
|
#2700 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Kopycio u mnie porod SN nie bedzie na pewno (no na dzis 99,9999%), jutro ide do ortopedy po papier, bo mimo braku rozejscia wg USG tydzien temu mam takie bole ze nikt NORMALNY mi rodzic SN nie pozwoli- konsekwencja taka ze moze sie rozwalic tam i wtedy masz dziecko w domu a 6 tygodni lezysz na wyciagu na ortopedii
Moze sie skonczyc chwilowym wozkiem nawet![]() Zaczelo sie objawiac mocnym bolem w pachwinach, ale jakby to opisac... tak najbardziej od wewnatrz. I obie na raz. Kroki sa bardziej posuwiste i krotkie bo inaczej isc sie nie da. Wchodzenie po schodach to pieklo, wychodzenie z samochodu jeszcze gorzej. Dodatkowo nasila sie bol lezac na lewym boku, najlepiej lezy sie na plecach, bo malo boli, a przewrocenie sie z boku na bok badz wstawanie z lozka jedna noga czy wychodzenie z wanny graniczy z cudem- wszystko robie tak jakbym miala nogi zwiazane ze soba ( po prostu jak wstaje to ciagne obie naraz), nie rozloze ich za bardzo na boki bo to bol jakich malo. Latwo sprawdzic czy u Ciebie chodzi o to samo...sprobuj stanac na jednej nodze (raz na jednej a raz na drugiej)- jesli jestes w stanie ustac dluzej niz 10 sekund to znaczy ze nie jest zle i wcale byc nie musi ale ginowi powiedz- ucisnie Cie tam i wtedy jesli spojenie to lzy Ci z bolu poleca, moj mi sprawdzal kosc mienicy i spojenie na USG. jesli nawet 5 s nie wytrzymasz to lipka, ja aktualnie na lewej moge stac w miare dlugo, na prawej w ogole. Nauczylam sie z tym funkcjonowac jakos...szczescie ze mi sie maly nie obrocil i jest miednicowo bo podobno wyłabym z bolu leżac... ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Aaaa...nogi mi nie dretwieja i nie promieniuje do kregoslupa ![]() Jesli dobre rozumiem nasze machiny "tam" to spojenie wlasnie po to jest zeby sie rozeszlo troszke (relaksyna dziala) i przepuscilo to nowe zycie jest natomiast jakas granica ktorej rozejscie moze dotrzec- pozniej juz jest grozne. Gorzej jednak jest wtedy, gdy jeszcze sie tam nic nie rozeszlo tak jak niby do porodu powinno a bol jest nie do zniesienia...ale wiesz, nie chce Cie wprowadzac w blad bo specjalista nie jestem. To jedynie na podstawie rozmow z polozna i ginem.---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Aaa i jeszcze cos Kopycio.. Jesli mie dajesz rady spac w nocy przez bol a spisz na lewym boku to proponuje miedzy brzuchem a nigami zrobic kat ok 90 stopni i obie nogi caly czas razem, jakby Ci ktos w kolanach zwiazal. Powinno pomoc. Bron boze nie wkladaj zadnych poduszek miedzy uda czy kolana..pomaga zasnac a tak na prawde pogarszasz bol bo obudzisz sie z 3 razy mocniejszym. I obracasz sie tez jakbys w kolanach miala zwiazane... Wiem jak to okropnie brzmi ale to sprawdzone...
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-21 o 22:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

na pewno będzie stała zyrafka Sophie(taki gyzak):p
wystarczy je zapiąć czy robicie coś specjalnego z tym fantem?
nic, tylko przewijać w takim fajnym miejscu
Najgorzej u mnie jest z dodatkami. Teraz mam problem z zasłonami, których od roku nie kupiłam jeszcze bo nie wiem jakie.. Pokoik małej będziemy ogarniać na tip top jak już będzie sama w nim miała sypiać. A tym czasem z małżem tworzymy kącik z łóżeczkiem. Nie będzie tak spektakularny jak wasze, ale ważne że niedługo będzie tam nasza mała córa 
W ubrankach na 56 się topi (więc ja zaczęłam panikować i chyba dokupię coś na 50 jednak, bo moje dziecię też słabo rośnie).

ja Mikolaja bezpiecznie "donosze" wg lekarza 27 marca, planowane cesarki u mnie robia w poniedzialki ale 28.03 to poniedzialek wielkanocny na szczescie
firanek nie mam, ale nam by do stylu nawet niebardzo pasowaly, tym lepiej... za to z zaslonami czy tym podobnymi ozdobami okolookiennymi mialam problem. malz wybral, ale on to z takich co kupi i za dwa miesiace marudzi, ze mu sie nie podoba. i znow wybieranie 

wzięłam SECRETS GRAY BRAID, a Wy która?
u nas ta stacja bedzie tylko kąpielowa, bo na szczęście mamy miejsce w sypialni i obok łóżeczka jest jeszcze komoda z przewijakiem Klupsiowa
a na serio są śliczne w pepco, duży wybór kolorowych flaneli i tetry kolorowe i białe
mega miło z ich strony! 

zasmaram się na śmierć i wydrapię sobie ślepia 
mam nadzieję, ze wszystko ok i mała grzecznie czeka w brzuszku

wyjątkowo go nie zwężę - teraz i tak się mieszczę w najciaśniejszej kombinacji, a jak zrzucę, to zwężę 

JESTEŚ NIESAMOWITA!!!
chyba cos mi sie takiego dzieje, ciągnie mnie w pachwinach jak chodzę i bol jest az do krzyża. W nocy nie moge sie przewrócić z boku na bok i strasznie drętwieją mi nogi jak na boku leżę. Powiedz jak sie to u Ciebie objawia? I czy gin stwierdził u Ciebie taki problem po badaniu usg czy jak? Tak czytam i sa jakies straszne konsekwencje, jak spojenie sie rozchodzi, a poród jest SN i troche sie wystraszyłam...
Moze sie skonczyc chwilowym wozkiem nawet