|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Przychodnia do zmiany, ale problem w tym, że wiele lepszych w okolicy nie ma! Wszędzie albo terminy do chrzanu albo lekarze słabi a w najlepszym razie przeciętni. Poważnie rozważamy wykupienie małemu jakiegoś abonamentu prywatnie, bo niestety pakietu medycznego żadne z nas w pracy nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Abonamenty to najcześciej tragedia niestety... Szczególnie z terminami. Ja zdecydowanie sobie chwale system lekarz poz + prywatni specjaliści jesli cos sie dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Używacie wielorazowych wkładek laktacyjnych? Jesteście zadowolone? Wkurzają mnie już powoli te jednorazowe i zastanawiam się czy przejść na te wielokrotnego użytku, Tylko jakie wybrać? Z Aventu są ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Piore w pralce, w woreczku
#2677 |
Moderatorka z pazurem
|
Mam wielorazowki z aventu ale jeszcze ich nie uzywalam. Chce zuzyc giga pake jednorazowek z belli - okropienstwo - wtedy bede testowac wielorazowki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Z deszczem w butach
|
Yyy... mlodemu sie cos pomylilo. Zasnal o 11:30. O 12:30 sie przebudzil, tylko zjadl i poszedl w kime i jeszcze spi!
Hm... moze odsypia szczepienie, w sensie organizm walczy i potrzebuje snu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Tak sama robię, ale do poz najczęściej idę na nocny dyżur, bo właśnie terminy to tragedia. Na razie szukam gdzie przyjmuje znajoma siostry, pediatra i może spróbuję do niej zapisać. Mam też w pobliżu przychodnię nzoz z kontraktem z nfz, widzę że za szczepionkę można zapłacić u nich, więc będę pytać o terminy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Moderatorka z pazurem
|
Kupilam paczke pieluch toujours 2. Jakies takie sztywne mi sie wydaja. Niby fajnie ze nie ma tam tyle barwnika co w pampersach, ale ich sztywnosc mnie powala. Potestuje kilka dni. Zobaczymy jak będzie dalej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
Ja używam wielorazowek bambusowych Kokosi. Sa lepsze od aventu moim zdaniem. Miększe, no i nieprzemakalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zadomowienie
|
Bylismy u pielegniarki. Dostalismy specjalny zel na plesniawki.
Czemu mam wrazenie, ze w tym kraju pielegniarki maja wieksza wiedze niz lekarze???! ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
To sa lidlowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Moderatorka z pazurem
|
Tak, lidlowe. Skonczyly mi sie biale pampersy 1, zielone 2 sa minimalnie za duze, wzielam wiec lidlowe 2 i sa idealne jesli chodzi o rozmiar na teraz. Na pewno sa chlonne, bo przed chwila zmienialam i bylo tam dobrych 5kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Wymiekam. Mam dosyć. Mała ciągle chce cyca, za cholerę nie mogę jej uśpić. Chciałabym zjeść obiad ale nawet nie mam jak. Ja nie mam aż tyle cierpliwości co wy, wkurza mnie ta sytuacja i tyle.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Moderatorka z pazurem
|
Ostatni odcinek GOT wgniotl mnie w fotel. To bylo piekne
![]() Kaylla cieplo jest to pic sie chce. Poza tym moze mala rozkreca laktacje, bo zwieksza sobie zapotrzebowanie na mlenio. Jest az tak zle? Tez mialam kilka kryzysow, ale teraz jestem oaza spokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli czujesz ze nie dasz rady tak dłużej to wiesz dobrze co trzeba zrobić. Decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||||
Zakorzenienie
|
Byłyśmy z Maryśką na usg bioderek, wszystko ok
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie teraz najbardziej się opłaca kupić pampersy? Cytat:
![]() ![]() Spróbuj przetrzymać chwilę, może faktycznie mała rozkręca laktację? czy od początku to tak wygląda? Wczoraj zaczęliśmy oglądać, ale nie dałam rady, dzisiaj dokończymy. Mówisz, że taki dobry? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
Ja mam wielorazowki z Aventu i powiem szczerze ze po tej firmie spodziewalam sie czegos lepszego. Moim.zdaniem.sa.za.grube nadaja sie raczej do usztywnionej miseczi bo w h&mowym biustonoszach przeswituja i jak mam jednokolorowa bluzken a sobie to widac chamskie kolka... wiec do cienkiej bielizny uzywam jednorazowych chicco z ktorych jestem b.zadowolona. Planuje kupic jakies bambusowe wkladki zeby byly ciensze. No i piore w pralce po zapraniu recznym bo sama pralka ich nie dopiera ze sladow masci
#2690 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzís zamowilam wkladki z merino. Mam tez z PULem.
Malej wyszla nietolerancja laktozy :/ Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
u mnie dokładnie to samo. Od 4 rano mały ciągle chce pić, z przerwami na przewijanie i bezskuteczne próby usypiania... nie spał dziś w ogóle. Też już nie mam cierpliwości, zwłaszcza że karmie cały czas na siedząco...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Z 1 przechodzilam właśnie na 2 z lidla i byłam bardzo zadowolona. Teraz jesteśmy na zielonych 2 pampersa i na początku musiałam się przyzwyczaić aby ciaśniej zapinać niż toujours bo inaczej byly wycieki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Podrzucisz link?
![]() I daj znać jak się sprawują, bo mnie trochę zniechęciła cena i ceregiele z praniem/suszeniem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do GOT, dla mnie obłędny odcinek ![]() ![]() Mój maluszek ma dziś dzień tulania, tylko tulać i tulać.. No to się tulamy ;D No i pyskował dzisiaj miśkom w łóżeczku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Nie poszłam do lekarza bo Wasze rady są nieocenione.
![]() ![]() Mały dzis je spod pachy i kapusta do tego po karmieniu i jest juz o niebo lepiej. Moj mi dał spokoj z lekarzem (wiem ze martwi sie co jutro by było gdyby mi sie pogorszyło a jego nie bedzie 24h) ale kazał dzwonic do położnej i mowiła że to zastój i brać co 6h paracetamol, łykać feminella hereditum zeby nie było z tego zapalenia, przykładać kapustę a przed karmieniem ciepłe okłady. |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie jest tak cały czas. Pewnie znowu mała przechodzi jakiś skok czy coś. Ale dzisiaj to już po prostu przeszła samą siebie:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
Ej, Najlepszy odcinek sezonu got to i tak bylo hold the door. No plakac mi sie chce jak sobie przypomne..:p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Moderatorka z pazurem
|
Oj tak... Jon Snow...
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Juz mialam cos wiecej napisac ale nie bede spoilowac ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Agassek brawo za bioderka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.