|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Konsternacja trzymajcie się dzielnie kochane, wszystko będzie dobrze, jesteście pod opieką specjalistów. Tulimy mocno! Ucaluj Natunie od Cioteczek
![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-29 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Ratunku.
Booooli mnie pierś od poznego wieczora. Jej prawa dolna czesc ![]() Myslałam ze to ze stanika bo byłam w nim dzien i zalozyłam na noc i on moze nie bardzo dobrany ale wczesniej juz w nim chodzilam i ok Az dotknac tego miejsca nie moglam i wstac bo z samego swojego ciezaru piers ciągnęlo Jak mały z niej zjadł to tyle ze nie była nabrzmiala to i to miejsce troche lepiej ale jak dotykam czy chce zmienic na lezaco bok to czuje ze boli. Powiedzcie ze to nie jakies zapalenie bo nie wiem jak sie objawia oprocz bolu tylko czy to wlasnie taki bol ze w jednej czesci i lekko piek ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Piekący |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry. My dzis konczymy pelne dwa miesiace!!!
Konsternacja, kciukasy za Natke. Mam nadzieje, ze bedzie ok! |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj zlecialo!! Czy teraz tak szybko beda te miesiace i lata mijaly?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zadomowienie
|
Iwonia mozesz miec zastoj jeszcze nie zapalenie, przy zapaleniu mialabys goraczke i rumien dodatkowo. Po karmieniu kapusta rozbita i jak najczesciej przystawiaj do tej piersi. Jesli od spodu to sprobuj karmic.spod pachy. Generalnie stosuj zasade.ze.brodka.dziecka. ma byc od strony bolacego miejsca zeby ten zastoj rozmasowala, tak mi radzili jak dzwonilam do szpitala gdy mialam zapalenie brodawki a bylo b.ciezko u mnie.Moglas np uciskac w tym miejscu piers w nocy jak spalas, moglo byc od bielizny, mogla byc niedostatecznie oprozniona piers podczas karmienia, moglo Cie zawiac, przyczyn jest wiele, ze stresu tez takie rzeczy sie dzieja, po prostu sie blokuje ktorys przewod i tyle i sie miejscowy zastoj robi. Wiec proboj...no i przed karmieniem delikatnie pomasuj a bardziej poglaskaj ta piersi w kierunku do sutka nie ugniatajac.
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- jak juz masz brac cos przeciwbolowego to lepiej ibuprofen niz paracetamol bo ma dzialanie przeciwzapalne a paracetamol nie. Tylko nie szalej z dawka.lepiej wziac 200mg niz 400
#2650 |
Zakorzenienie
|
O matko dzieki dziewczyny za odpowiedzi. A czy powinnam sobie z tym poradzic sama czy isc do lekarza? Pytam bo jutro jestem 24h sama i jak nie daj Boze bedzie gorzej to nie wiem co zrobie!
Majena nie damy sie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Moderatorka z pazurem
|
My juz po szczepieniu. Byl mega ryk przez 5 sekund, po czym Gadzina zasnela
![]() ![]() Jedno co mnie irytowalo to masa papierow do wypelnienia z dzieckiem na reku! No mogliby jakos ogarnac ta papierologie. Z 5 kwitkow wypalnialam. Z nowych wiesci...waga wskazala 4200g ![]() Mamy robic kilka razy dziennie oklady z sody (lyzeczka sody na pol szklanki wody). Ida upaly i polozna zalecala zeby nie czekac az noga spuchnie tylko okladac miejsce wklucia juz od dzis. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Ula na szczescie nie boli teraz na tyle zeby brac przeciwbólowe ale kto wie co bedzie potem
![]() Na razie bede karmic spod pachy a na kapuste musze czekac az maz wroci z pracy. Chociaz on mnie wtedy bedzie gonic do lekarza ktory moze mi powiedziec co i Wy. No bo jak nie jakis zastoj to co innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Zabcia pogniewala sie na nas czy jak? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
No chyba ze faktycznie przewialo gdzies kiedys hmm
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Ok Roses oby to sie rozeszlo. Licze na to jak go bede przystawiac spod pachy. Tylko jak nie to jutro tu sama zgine i przepadne |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Iwonia miałam parę dni temu dokładnie to samo. Prawa pierś bolała mnie od spodu, najpierw myślałam że sobie odgniotłam podczas snu bo to był taki ból. Potem, że jest pełna ale po przystawieniu Małej nadal bolało. Zaczerwienienia nie było więc nic więcej nie robiłam poza nieco częstszym przystawianiem Ali do tej piersi. Następnego dnia już nie było bólu, samo przeszło |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
Mnie znowu trafia z moją przychodnią, termin na 21 lipca! Zdążyłam zapytać tylko o ważność recepty na wzw, o receptę na 5 w 1 już nie, bo "ona musi kończyc, bo nic nie słyszy" i ☠☠☠ słuchawką, w tle ryczące dziecko.
Do tego kociak upierdliwy, co się do laktatora przypnę to się budzi i jęczy, poglamie chwile z butli i usypia. zaraz ładuję go do wózka, biorę prysznic i idę na spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
A jak mi moj nie da spokoju z tym lekarzem to rano zaczelam sciagac chlopakom mleko w razie mojego wyjscia. Czy moge do sciagnietego z rana dolac sciagniete pozniej? Czy to juz osobno trzeba bo jedno wczesniejsze drugie pozniejsze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
ja poszlam do lekarza bo dostalam 39.5©goraczki, ale jesli temp. nie masz to powinnas dac rade tymi sposobami co Ci pisalysmy
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Fab rzeczywiscie dokladnie takie same odczucia miałam. Identyko.
![]() Czyli przystawiam go od strony bolącej i mam nadzieje ze samo przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Rano miałam 37 Zaraz jak odloze malego sprawdze znowu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() ![]() Konsternacja jak u Was? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
Parasolkę do wózka, warto kupić?
![]() |
#2663 |
Z deszczem w butach
|
Ja budke poki co zaslaniam materialem i styka
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Zadomowienie
|
My mamy, bo w irl wieje i pieluszka nie zdala egzaminu.. No i wygodne to jest ; Cytat:
Sto lat, sto lat ![]() Ja porodu juz nie pamietam. :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze żeby szybko zacząć działać i powinno być dobrze. Ja przeciwbólowe wzięłam żeby móc trochę pomasowac, bo w nocy jak masowalam, to ból konkretny... tak jak mówi urshoola dopóki gorączki nie ma, to lekarz pewnie powie to samo, ale jakby jednak rosła, to też bym szukała pomocy u lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Moderatorka z pazurem
|
Ja kupilam, do tej pory zaslanialam pieluszka, ale malo praktyczne to bylo. Sa tez fajne oslony przeciwsloneczne. Taki material na gumkach. Zastanawialam sie chwile co lepsze. Wzielam tania uniwersalna parasolke z allegro, placilam 27.90 plus wysylka. Teraz ciut drozej.
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6161753365 |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Elo. A my na 17 do lekarza. Maly walczy z katarem, rano myslalam ze nigdy nie skoncze odciagac. Machnelismy tez inhalacje. Do tego jeszcze zaropialy mu oczka pojawil sie kaszelek ;/
Marudny jest, cos spac ine moze. Teraz spi mi na klacie na brzuszku. Odłozony zaraz sie wybudza. Gorączki nie ma. Szkoda mi strasznie tego szkraba, ze sie musi meczyc. Zobaczymy co lekarz powie. Konsternacja - trzymajcie sie!! Będzie dobrze!!
#2668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Kocie my też na początku sierpnia mamy już 2 szczepienie ale w sumie dużo ludzi odracza szczepienie więc chyba nie będzie za późno. Ale przychodnia ewidentnie do wymiany.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- W końcu listonosz przyniosl strój dla Tymka na chrzest i zaproszenia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zadomowienie
|
konsternacja trzymam mocno kciuki! W którym szpitalu jesteście?
kocie a nie mozesz iść do innej przychodni? Ula odsypia wczorajsza masakrę, śpi praktycznie non stop od północy, poza jedzeniem miała w tym czasie moze z 15 minut aktywności. |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaslaniam tetra, jakoś zabawa dodatkowo z parasolka do mnie nie przemawia. A u nas Młodego udało się uśpić dopiero po 4 nad ranem. I tak sobie teraz odsypia z krótkimi przerwami jedynie na jedzenie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.