|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
He he nie martw sie. My też mamy konsole ps4. Od 1.5roku tz grał w nią 3 razy w tym raz ze mną.
Mamy też kino domowe, które stoi i nie jest dobrze podłączone- bass, dwa wielkie głośniki i odtwarzacz wielki z radiem i bajerami. Spoko. I to na pokoju 16m2 z aneksem. OSTATNIO mój tz stwierdził że sobie kupi laptop bo przecież mój wcale nie leży i nie jest do naszego wspólnego użytku. Juz nawet miał okazję odkupić od kolegi za 2 tysiące ale mu wcisnełam do tej głowy ze wiadomości może sobie czytać na smartfonie a filmy może oglądać na moim bo po co dk tych dwóch celów mu laptop za 2 tysiące . No masakra... mówię wam. Musze mi serio wybijać wszelkie tego typu pomysły z głowy bo niedługo to tak mi zagraci mieszkanie ze palcem nie rusze. Aha. Mamy też sokowirówkę wielka. Na tym naszym mini aneksie stoi. Sok robiony był 2 razy przeze mnie. Ani razu przez tż. Ja nie wiem po jakiego kiepa on to kupuje. Masakra Teraz wszelkie wydatki ustalamy razem bo nie mam zamiaru mieszkać w chaosie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie! |
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
justynia - ja nie przepadam za takimi grami, ale gdyby tż kupił te konsole w innym momencie, a nie teraz gdy liczy się każdy grosz nie miałabym nic przeciwko
![]() A co do paznokci to u mnie też rosną jak szalone i dzisiaj właśnie piłowałam, bo sie zrobiły szpony Włosy mi mniej wypadają z czego jestem mega zadowolona, bo zawsze mi garściami leciały, aż się dziwiłam, że jeszcze coś na głowie mam ![]() Piersi mnie dziś bolą strasznie i mam opuchnięte palce u nóg
|
#2674 |
|
Rozeznanie
|
My mamy PS4 i PS3
Też mam filmik falującego brzucha A TŻ też nie czuje ![]() PaniMigdalek Trzymaj się ciepło Wiecie co? Ja już się nie przeprowadzam nigdy
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrej nocy
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tz gra dzień w dzien w fife na ps3.
Ale potrzebowalam takiego wieczoru poza domem. |
|
|
|
#2677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
MalaDarunia - twoj TZ nie wykazuje sie pod wzgledem idealnego faceta. Raczej bym powiedziala ze nie dotarlo do niego to ze jestes w ciazy niz ze sie przyzwyczail. Moj TZ nie pozwala mi sie juz nawet schylac do zmywarki i robi mi wyrzuty jak sprzatam a o dzwiganiu nawet butelki 2litrowej moge pomarzyc ![]() Moze pogadaj ze swoim? Bo z tego co opisujesz to kawal drania z niego ![]() Itstoolatex3 - ja bym sie niesamowicie wkurzyla na taki wydatek zwpaszcza ze to wspolna kasa i nawet nie raczyl oznajmic. W zamian wzielabym z tej samej kupki kase i pojechala kupic wozek, a co!PaniMigdalek - jestem przerazona nasza sluzba zdrowia mam nadzieje ze dzisiaj sie juz czujesz lepiej A moze to to zatrucie ciazowe? ostatnio o tym czytalam na apce---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- My z Julianem bylismy wczoraj nad jeziorem. Bylo cudownie! Pojadlam fast-foodow, poopalam sie... I tu jest problem. Bo ramiona i twarz wysmarowalam sobie filtrem, na brzuchu mialam bluzke lub mokra chuste a nogi chcialam sobie opalic bo wygladaly jak od corki mlynarza. Efekt? Cale czerwone i gorace do dzisiaj strasznie mnie bola i niestety obawiam sie ze predzej sie to skonczy schodzaca skora niz ladna brazowa opalenizna
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawilżaj nogi! Ja moje spalilam na Majorce i nawizanie pomoglo. Pieklu 5 dni ale skóra byla tak nawilzona, ze nie zeszła. Przez caly tydzien tam zuzylam sloik oleju kokosowego. Polecam. |
|
|
|
|
#2680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale klade grubo balsam i panthenol na przemian. Niby taka dorosla jestem a w ogole nie wykazalam sie mysleniem ![]() Ale Julek sie obrocil i kopie mnie po pepku a jeszcze wczoraj wieczorem nozki mial niziutko ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Wlosy sie nie zmienily - jak wypadaly tak wypadaja i cera tez mi sie wydaje ze sie nie zmienila ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Emosz - ja tez ominelam info o torbieli ![]() Ale najwazniejsze ze wszystko sie pieknie wchlonelo i nie ma sladu ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() Ale na razie sie staram nie stresowac ta cala sytuacja bo przeciez dzieciatka w brzuchach juz czuja to samo co my ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
zwlaszcza jesli jest zatloczony, co z tego ze ty bedziesz uwazac jak ktos pod wplywem nie ogarnie rzeczywistosci i tragedia gotowa ![]() Mam nadzieje ze milo spedzilas wieczor |
||||
|
|
|
#2681 |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Witajcie dziewczynki
![]() Ja wczoraj byłam na wizycie no i ostatecznie poznałam płeć moich dzieciaków Będzie 2 chłopców (jednojajowych) i dziewczynka Córcia ma 393 g, a chłopcy po 355 g i 364 g Lekarz bardzo zadowolony i mówił, że lepiej być nie mogło, bo dzieciaki rosną na prawdę równo jak na taką ciążę, a ja przechodzę ją lepiej niż niejedna ciąża pojedyńcza Aha i wszystkie ułożone pośladkowo, jedno obok drugiego
|
|
#2682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciesze sie, ze ciaza przebiega pomyslnie i gratuluję ostatecznie poznanych plci
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje dobrze przebiegajacej ciazy to ty juz masz w sobie ponad kilogram dzieci
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2685 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej, jesli genetycznie sa rozstepy to ani moja mama ani siostra nie maja
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Ile kosztuje taki pierwszy przykladowy komplecik???
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Super, pewnie bedzie wiecej zamowien
|
#2689 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie, dziś mnie oświeciło, że istnieje coś takiego jak wątek dla mam grudniowych..do których de facto się zaliczam. Także jeśli byłaby taka możliwość - mogłabym się dołączyć ?
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kiedy masz termin? Wiesz juz kto mieszka w twoim brzuszku?
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o ile bedziesz aktywna to oczywiscie, ze cie przyjmiemy![]() Witam! Ale ja mam dzis lenia! Chyba nikt mnie nie przebije! |
|
|
|
|
#2693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hejka! ja dziś wypoczywam. Byliśmy oglądać mieszkanie to nowe. jest za☠☠☠iaszcze! babka chce nam wynająć, jestem wniebowzięta. teraz trzeba załatwić wypowiedzenie umowy tutaj. mam nadzieję, że obecna wynajmująca będzie tak samo miła przy rozwiązaniu umowy, jak w trakcie jej trwania... bo inaczej ![]() mój tż się uspokoił. powiedział mi, że musi serio przyjąć do wiadomości, że jestem w ciąży. to że chodzę do pracy i się tak dobrze czuje sprawia, że mu się zapomina. moja też wina, bo ja zamiast od razu powiedzieć, że się nie tykam sprzątania, to sprzatam, bo lubię. dziwna jestem ![]() Nie chce też przesadzać i leżeć cały dzień odłogiem w domu, bo tylko się roztyje, a tu nie mam za bardzo z kim się spotkać, bo wszyscy znajomi są w miejscowości rodzinnej, poza tym, mają swoje życie, więc wiecie jak to jest. Dlatego chodze do tej pracy, bo inaczej bym sfiksowała Dziś wypiłam piwko bezalkoholowe. tak mi się bardzo chciało pić. To drugie w ciąży :P Ale mam ochotę napić się wina wieczorem ... ale jak poczuje zapach to od razu mi się odechciewa ![]() eh... co ta ciąża robi z człowiekiem ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- może ja? siedziałam na ławce w parku i powiedziałam tżtowi, że chce jechać do domu, bo jestem zmęczona
|
|
#2694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, ze sie przeprowadzicie do większego mieszkanka. Powodzenia! Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-07-31 o 14:39 |
|
|
|
|
#2695 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez leżę. Mi się nie chce robić obiadu. Pizze kupiłam dwa dni temu i dziś to jest na obiad
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2696 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Urządzenie mieszkania tak od zera to też kupa kasy i jeżeli mama ma jakieś wątpliwości co do wspólnego mieszkania to lepiej, że to teraz powiedziała niż później, jakbyście władowali w to mieszkanie mnóstwo kasy i czasu i wtedy to dopiero byłaby lipa, bo musielibyście tam żyć w nieciekawej atmosferze. Odkładajcie ile się da, a może za pół roku albo rok pojawi się możliwość kredytu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
1200 to już plus minus cena wózka. A jak z nim pogadałaś to widzi w ogóle, ze coś zrobił nie tak? Jeżeli macie jakieś oszczędności to ja bym wypłaciła z konta z 1500, schowała głęboko i szczęśliwa mu oznajmiła, że zafundowałam sobie spa dla lepszego samopoczucia, bo też mi się jakieś przyjemności w życiu należą - ciekawe jakby zareagował...Cytat:
![]() Chyba sobie zrobię dziś domowe spa, w ogóle to muszę coś ze sobą zrobić, żeby się nie zapuścić... Cytat:
Miałam kiedyś takiego TŻ który kupował bez zastanowienia i tłumaczył to tym, że w domu się nigdy nie przelewało i on jak możne to teraz sobie kupuje. Było to jakieś 10 lat temu, jak kino domowe było jeszcze mega luksusem, zwłaszcza dla 20latka. I wziął to kino domowe na raty (o czym ja nie wiedziałam), potem zamiast je spłacić to dobrał jeszcze coś do tego itd, itd i kredyt tak narósł że ja o wszystkim dowiedziałam się jak było do spłaty ok 30 000. Byłam w podwójnym szoku - raz, że to wszystko przede mną ukrywał, dwa że nic nie zauważyłam, bo oprócz tego kina domowego i bodajże laptopa nic większego nie kupił, po prostu kasa się rozeszła, napędzając dług w Chwilówkach i innych wysoko % instytucjach... Pewnie też na podstawie tych doświadczeń jak związek z moim mężem stawał się poważny to omówiliśmy dokładnie temat kasy, wspólnego budżetu i podejścia do wydatków. Bo uważam, że kasa (lub jej brak)i kwestia wychowania dziecka to próba dla każdego związku. Amen ![]() I nie piszę tu tego, żeby porównać Twojego Tż (czy też gwiazdę od konsoli) do mojego byłego, tylko to taka moja sugestia, żeby o kasie rozmawiać i to wprost, bo chłopy to czasem niedomyślne Cytat:
a jeszcze wczoraj wieczorem nozki mial niziutko [COLOR="Silver"]Wy to macie luksusową sytuację, że Wam teściowie mieszkanie kupili, w tym momencie kwestią wesela bym się nie zamartwiała. A w ogóle to duże wesele planujecie? Kiedy mniej więcej? A i podziwiam, że się opalałaś, ja w ogóle nie wychodzę na dwór w te upały, a kiedyś byłam mega ciepłolubna i mogłam się smażyć plackiem cały dzień, a teraz to mi tak duszno..... Tż dzisiaj stwierdził, ze to w sumie dobrze ze końcówka ciąży przypadnie nam w miesiącach chłodniejszych Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Super, gratulacje
![]() Ja moze nie przebije ale nie chcialo mi sie dzisiaj robic obiadu i pojechalam do rodzinki ![]() Cytat:
Super ze mieszkanie ekstra. Trzymam kciuki zeby udalo wam sie tam jak najszybciej wprowadzic Widzialam zdjecia w klubie wczoraj na szybko - jest diametralna roznica w standardzie a w cenie prawie w ogole, wiec bierzta i sie nie zastanawiajta!
|
|
|
|
|
#2698 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja na szczęście tylko takie na biodrach z etapu dojrzewania, oby na brzuchu nie wyszły ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super! ![]() Cytat:
![]() ja pije bezalkoholowe np dzis do kielbasy z grilla bede pic ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

Włosy mi mniej wypadają z czego jestem mega zadowolona, bo zawsze mi garściami leciały, aż się dziwiłam, że jeszcze coś na głowie mam

he he 

a o dzwiganiu nawet butelki 2litrowej moge pomarzyc
mam nadzieje ze dzisiaj sie juz czujesz lepiej

... ale jak poczuje zapach to od razu mi się odechciewa 

ala: