..::Dieta Plaż Południowych - część trzecia ::.. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-27, 14:03   #2701
Camarilla
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część trzecia ::..

Hej dziewczynki Ja jakos nie moge nabrac formy po siwetach. Od dwóch dni na I fazie jestem i niby widze ze juz to co przybylo- czyli jakies 1.5 kg powoli zlatuje ale czuje sie jakos ciezko- nie wiem co jest. Podejrzewam ze od tabletek anty- kiedys tez tak miałam. Jakby pilke w brzuchu.. Ech ciezkie zycie kobiiety. Nie mam nawet ochoty na jakies grzchy bo za wszelka cene chce sie tego pozbyc ale widocznie trzeba przeczekac wiecej pic.. moze taki okres..
Pozdrawiam cieplo

Camarilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 14:41   #2702
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ambiguous87 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny slicznie

watpie ze bede miala efekt jojo po kopenhaskiej bo skurczyl mi sie zoladek i nie mam az tak wielkiej potrzeby jesc, dlatego SB traktuje bardziej jako wprowadzenie do zdrowego zywienia, niz taka czysta diete
Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość

dokladnie tak samo uwazam. dlatego owszem, na kopenhaskiej sie chudnie, ale to jest chwilowe. to wroci, i moze wrocic zarowno po tygodniu jak i po 2latach. a czlowiek nie jest w stanie cale zycie byc na salacie, wolowym i brokulach/szpinaku. ja od kopenhaskiej mam straszny wstret wlasnie do tego. i do jajek na twardo...
i ja się zgadzam, że nie ma znaczenia ile jesz tylko co jesz po kopenhaskiej. byłam na niej już sama nie wiem ile razy ale gdybym wcześniej wiedziała o SB to bym w życiu się nie katowała kopenhaską
i też mam wstręt do większości produktów z tej diety

Cytat:
Napisane przez kropeczka :) Pokaż wiadomość
Witam plażowiczki Jeśli mogę to chcialabym do was dołączyć bo przed swietami juz zaczelam sb ale przez swiateczne obzarstwo juz sie nie liczy ;] i zaczynam od nowa od dzisiaj chociaz nie wiem czy od dzisiaj bo sniadanko bylo bez weglowodanow ale noo nie wiem co sie stalo i sie skusilam na ciacho ktore zostalo po swietachhh i takie mam załamanie nerwowe ;] i postanowilam ze do was dolacze bo ostatnio tylko was podgladam z ukrycia :P no ale nic mimo tej wpadki dzis dalej bede kontynuowac dietke mam nadzieje ze dam rade
witamy witamy
pewnie że dasz radę, z nami nie ma innej opcji

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 14:48   #2703
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez faraula Pokaż wiadomość
gratuluje. podobnie idźiemy jak chodzi o wage trzymaj sie dalej
Dziekue slicznie A Ty ile juz plazujesz?

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Nedda wielkie gratulacje! Przepieknie Ci pospadalo
Dzieki Kochana.Widze,że jestemy w tym samym dniu dietki.Powodzenia

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość

jeju super efekty tyle cm mniej szok gratuluje i oby tak dalej ja postanowilam ze sie nie zwaze az na koniec 10 dnia. Akurat bede miala w miedzy czasie okres juz na dniach wiec poco mam sie denerwowac. Skoncze I faze to wtedy sie zwaze i zmieze. Nie bede zyla waga i centymetrem jak dotej pory

DZiewczyny moja babbcia ma dzi urodziny musze jechac doniejz kwiATKIEM wiec jutro na zakupy i jutro wstawie zdejcia moich zakupionych rzeczy i plasczzyka. Dzis niezdaze nic kupic a chce zobaczyc tez w innych sklepach
jade zaraz na obiad -sałatka grecka a na kolacje zjem sobie wieśniaka z łyzeczka majonezu plastrem szynki i plastrem serka. i pomidor.

juz dzis w spodniach lepiej wygladalam,niebyly takie coasne wiec chyba powoli schodzi te swioeteczne przytycie. mam nadzieje bo chce zakupic jutro obcisla spodniczke taka dopasowana po kolana.
a i siostry nieorientujecie sie moze ile koisztuje przedluzenie grzywki?? musze ja przedluzyc bo mam jej dość!!!!!!
Dziekuje Priv Ale super efekty to masz Ty nie ja! Nie mozemy sie doczekac,na fotki zakupów.Buziaki

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2008-03-28 o 09:00 Powód: post pod postem
Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 15:41   #2704
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Powróciłam
I co... jak zwykle w czwartek zamiast cały dzień na uczelni, to jeden wykład a potem myk do ciucholca. I dziś całkiem nowy nabytek, śliczna biała spódniczka, rozpinana z przodu, z dużymi guzikami, tylko za 12 zł Na początku ją ominęłam bo jakaś mała się wydawała, ale potem tak dołożyłam do siebie i postanowiłam przymierzyć i leży jak ulał. Nie mogę się przyzwyczaić, że już nie kupuję największych rzeczy w sklepie, no ale nie wiem jaki ona ma prawidłowy rozmiar bo metki nie ma hmmm a może by mnie zmotywowało
No i znalazłam wreszcie ten Eveline czerwony. Dziewczyny, które go używają, działa?

Cytat:
Napisane przez jprasol Pokaż wiadomość
Ahcak - ale sojowy budyń można? z resztą i tak go nie mam w domu a do tesco za daleko, wczoraj musiałam wrocic autobusem bo za ciezkie siaty miałam.
A dziś w nagrodę na podwieczorek mam kisieeeel
Ach i powiedz z jakiego rejonu Polsky jestes =^.^=
Kochanie nie mam pojęcia co jest w sojowym budyniu, więc nie pomogę. Zarzuć składem jak już kupisz A kiesielku Słonko nie można nu nu nu no i jestem z Ostrowca Świętokrzyskiego

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Kochane Plażowiczki!

Dzisiaj u mnie 16 dzien fazy pierwszej,oficjalne wazenie i mierzenie...I stalo sie cos dziwnego,dzisiaj rano dostalam @ Kurcze wykonalam wszystkie pomiary,ale myslecie,że moga sie zmienic jak sie @ skonczy?

Waga -4kg.
Obw.talii -7 cm
Obw.bioder -6 cm.
Biust -0 cm
Pod biustem-2 cm.
Udo-2 cm.
No ogromne gratki Kochana, wspaniale efekty, tylko nie podoba mi się, że jeszcze chcesz 2 tyg na jedynce siedzieć, wskakuj na II, tam też się chudnie

Cytat:
Witam plażowiczki Jeśli mogę to chcialabym do was dołączyć, mam nadzieje ze dam rade
Witaj witaj, czuj się jak u siebie i pewnie, że dasz radę

Cytat:
Napisane przez Camarilla Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Ja jakos nie moge nabrac formy po siwetach. Od dwóch dni na I fazie jestem i niby widze ze juz to co przybylo- czyli jakies 1.5 kg powoli zlatuje ale czuje sie jakos ciezko- nie wiem co jest. Podejrzewam ze od tabletek anty- kiedys tez tak miałam. Jakby pilke w brzuchu.. Ech ciezkie zycie kobiiety. Nie mam nawet ochoty na jakies grzchy bo za wszelka cene chce sie tego pozbyc ale widocznie trzeba przeczekac wiecej pic.. moze taki okres..
Pozdrawiam cieplo
No u mnie też jakoś brzuchato po świętach nadal ehhh ale tak jak mówisz, może taki okres, już słonko przyświeca to może i krew szybciej zacznie krążyć i ruszy ten brzydki tłuszcz i piłkę wyrzuci hen hen daleko

Obiecane linki, żeby ładnie komponować posiłki, nie głodzić się, czyli jeść i chudnąć i z dnia na dzień mieć więcej energii i być zdrowszym

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020

I jeszcze coś od moderatorów, bo może nie udało się komuś trafić do tego miejsca:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=241257

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 16:08   #2705
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

hellloooo!!!!

jestem padnieta po pierwszym dniu na uczelni. tak w ogole to po raz pierwszy wzeialm na uczelnie homo i do tego orzechy- ci ktorzy wiedza ze sie odchudzam dziwnie na mnie patrzyli, no bo jak na orzechach mozna schudnac? a tak w ogole w TESCO jest promocja na mix orzechow: ziemne, laskowe, migdaly i nerkowce (duzo ich) za 250g niecale 5zl

wlasnie robie sobie dorsza po wlosku, jak bedzie pycha (amysle ze bedzie po ryba, pomidory, oliwki i ser to zawsze pycha) to wstawie przepis

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 16:13   #2706
klatka
Zakorzenienie

Jakie serki homogenizowane kupujecie?
Ja wynalazłam w carrefourze jakiś serek light (bardziej jednak przypominający w smaku jogurt naturalny) pakowany po osiem sztuk ale nie jest homogenizowany.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 16:42   #2707
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

cześć! jakie piękne słoneczko dziś było..
kurczę będę miała zaległości tu na forum, bo postanowiłam wziąć się za swoją organizację czasu. Tyle rzeczy do zrobienia, a ja przed kompem... więc czas to zmienić

ale będę wpadać, pisać jak z jedzonkiem, starać się czytać i odpisywać..

a dzisiejsze menu z kuchni kaszellkowej:

Ś: omlet z 2 jajek z kawałkiem fety i rzeżuchą, 1/2 szklanki mleka 0,5%
2Ś: mały jogurt nat z płatkami migdałów, kilka alpenliebów bez cukru
o: kawałeczek kurczaka uduszony z mrożonymi warzywami, posypany serkiem light
p: kawałeczek gorzkiej czekolady, mleko 0,5% z cynamonem i siemieniem
k: serek homo na słodko

i w planach na jutro:
ś: omlet na słodko z 2 jajek z cynamonem i częścią homo z dzisiejszej kolacji
2ś: jogurt nat z orzechami
o: sałatka jakaś, pewnie jajo, trochę papryki, rzodkiewki, rzeżucha, kwaszony ogór i coś tam jeszcze, ie wiem na razie co
p: wieśniak
k: ?? może makrelkę wędzoną zamówię u mamy z cebulką i rzodkiewą

jutro zajęcia od 10 do 17 a potem w pracy do 22.. więc ciężki dzień..

hm no nic śmigam po mleko.. i do roboty

Cytat:
Napisane przez gdusiaczek Pokaż wiadomość
kurcze jak ja zaloz tunike to dopiero mi te boczki widac, no chyba ze naprawde jakas ciazowa bym ubrala.
też w tunice wyglądam szerzzeejjj.. chociaż raczej nie boczki a biodra i zadek to potęgują

Cytat:
Jogurt orzechowo-waniliowy a la Nedda

200 g. jogurtu naturalnego bez cukru
2 slodziki
cynamon
aromat waniliowy
maslo orzechowe 1,5 lyzeczki

Slodzik pokruszyc,dodac do jogurtu.Dodac cynamon,aromat i maslo.Dokladnie wymieszac.Ewentualnie zmiksowac

Jadlam przed chwila,bylo plazoza***iste To lepsze niz seks!
Nedda a masło orzechowe nie jest słone? bo hm.. nigdy nie jadłam a na słoiczku jest napisane, że słone...

Cytat:
Napisane przez sugarcookie Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie, ze na Iszej fazie jecie serki homogenizowane....jakie dokladnie serki? Bo ostatnio spedzilam 10 minut przed polka z nabialem i wymieklam, nie moglam znalezc odpowiedniego na Ifaze...Pomocy!
rolmlecz czy jakoś tak.. ma 5,5g tłuszczu/100g więc tragicznie nie jest a w smaku bardziej ostatnio mi podchodzi niż figura, która w nowej wersji jak dla mnie jest słona...

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
co do jadlospisu to z tego co wiem to kefir na 1fazie out. ale podpytaj guru
a reszta ok, tylko te sery maja byc raczej chude, o obnizonej zawartosci tlusczu feta light, wiesniak light, zolty light...
życie light ...
jaki żółty light jecie?

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Łooooo skupiłam się na odpisywaniu a zapomniałam się pochwalić
Otóż mama dzwoniła, że moja nagroda z serduszkiem przyszła i że jest słodka patelnia, film i soundtrack Chyba teraz szybciej pojadę do domku niż zwykle, no i ... wygrałam w kolejnym konkursie hahaha masakra nigdy nie brałam udziału w niczym a teraz jakoś mnie wzięło. Tym razem zestaw antycellulitowy kosmetyków Lirene tych nowych z jakimś tam kompleksem coś tam Yeahhh mam nadzieję, że będą skuteczne. Ciekawe ile za telefon zapłacę Ale i tak będę brała udział w takich akcjach skoro jednak normalni ludzie wygrywają a nie tylko dzieci redaktorów naczelnych. Zaczynam od malutkich nagród, może kiedyś kilka tysięcy wpadnie, albo samochód, a może męża jakiegoś fajowego wygram
ooo gratulejszyn

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
da się wytrzymać bez słodyczy
jak zobaczysz że nie ma dużego wyboru słodyczy bez cukru to dasz radę, mnie już praktycznie nie ciągnie do żadnych słodkości
oj tak, niewiele tego.. chociaż Lidl czasem ratuje

Cytat:
raport dzienny:

s: omlet z blonnikiem i siemieniem, serkiem hochland light i oliwkami

p: serek wiejski z dzemem truskawkowym montignca

o: cos a la chilli con carne

p: migdaly prazone i solone /duzo wiecej niz garsc :P)

p: zawijaski z salaty maslowej z szynka z indyka serem zoltym light i pomidorami

k: caprese /urozmaicona kielkami slonecznika, oliwkami kalamata i oliwa z oliwek i pomidorkami cherry oczywiscie na mozzarelli light/

a teraz czas na herbatke ajurwedy detox i dzieki za abs 8 min. pocwiczylam 8 min to zawsze wiecej niz 0

papa kochane do jutra
oliwki kalamata... aaccchhh ślinotok normalnie !!

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Hej kochane

Tak jak myslalam moje wczorajsze przerazenie wagowe bylo spowodowane opuchlizna bo wieczorze w aucie. Dzis waga pokazala, ze do zrzucenia zostalo 12,5 kg a nie 13, 4 kg jak wczoraj Takze ciesze sie bardzo i walcze dalej

Dzis musze zrobic jakies zakupki dietowe.
Po tych Swietach strasznie wszystko mnie korci- wczoraj myslalam ze zwariuje- sernik z lodowki mnie wolal i w ogole musialam naprawde strasznie mocno walczyc zeby nie zgrzeszyc. Na szczescie wygralam i nie zgreszylam. Pomyslalam, z moze fotke polnagiej Nicole Scherzinger sobie na lodowke walnac?

Dzis na zajecia musze isc- niestety na piechote, bo troszke zimno na rowerek... Jeny jak ja sie odzwyczailam od chodzenia

Buziaczki kochane i zycze Wam milego bezgrzesznego dnia!
Tiara, masz wagę, która odlicza Ci ile do zrzucenia zostało?? szprytne... w ogóle myślę nad inwestycją w nową wagę.. jakieś sugestie może macie?

Cytat:
Napisane przez ambiguous87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myslicie o takim jadłospisie?

SOBOTA, NIEDZIELA 1020 kcal
1. Kawa
2. Jajecznica z 2 jaj na boczku z cebulą
3. 4 plastry szynki z indyka z 4 kostkami fety ( 50g fety podzielone na 4 kostki)
4. 2 gołąbki bez ryżu ( razem 200g)
5. Serek wiejski z ½ ogórka, ½ pomidora i 3 rzodkiewkami
6. 2 łyżki masła orzechowego ( 24g)

PONIEDZIAŁEK, WTOREK 850 kcal
1. Kawa
2. Serek wiejski z ½ ogórka, ½ pomidora i 3 rzodkiewkami
3. 2 plastry sera żółtego gouda pełnotłustego i ogórek konserwowy
4. Kurczak ( udko gotowane) z kalafiorem ( 100g) i 2 ogórki konserwowe
5. 2 jajka i 2 plastry szynki z indyka

ŚRODA, CZWARTEK 939 kcal
1. Kawa
2. Sałatka: czerwona fasola, 2 tuńczyki, cebula, 2 jajka, 2 ogórki konserwowe (na 2 dni)
3. 4 plastry szynki z indyka z 4 kostkami fety ( 50g fety podzielone na 4 kostki)
4. Szaszłyk w piekarniku: mięso kurczaka całe udo, papryka ( 100g), cebula, pomidor ( na 2 dni)

PIĄTEK, SOBOTA 1020 kcal
1. Kawa
2. Sałatka: 4 rzodkiewki, cała feta light, 4 ogórki konserwowe, 2 pomidory, szczypiorek ( na 2 dni)
3. 2 jajka i ogórek swierzy ( 200g)
4. Pulpety ( 200g) i 2 ogórki konserwowe
6. 1 łyżka masła orzechowego ( 12g)
to już dziewczyny w sumie napisały wcześniej, że mało kalorii i warzywek, orzeszków też nie ma co się obawiać, ale ja Cię podziwiam.. za trzymanie się harmonogramu, no i za te porcje odważone! Kocham w SB to, że nie trzeba ważyć nic !!

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
A jadłas ogórka kiszonego z jajkiem na twadro pokrojonym w kosteczkę + fit up do jajek?

Ja jestem kapucho, ogórko JAJKO żerca
aj mniam mniam, też kocham ogóra z jajkiem i jeszcze łyżeczką majonezu i rzeżuchą mniam!

Cytat:
Witam plażowiczki Jeśli mogę to chcialabym do was dołączyć bo przed swietami juz zaczelam sb ale przez swiateczne obzarstwo juz sie nie liczy ;] i zaczynam od nowa od dzisiaj chociaz nie wiem czy od dzisiaj bo sniadanko bylo bez weglowodanow ale noo nie wiem co sie stalo i sie skusilam na ciacho ktore zostalo po swietachhh i takie mam załamanie nerwowe ;] i postanowilam ze do was dolacze bo ostatnio tylko was podgladam z ukrycia :P no ale nic mimo tej wpadki dzis dalej bede kontynuowac dietke mam nadzieje ze dam rade
heloł witaj na plaży i pisz jak leci!

Cytat:
Dzień Dobry Kochane Plażowiczki!

Dzisiaj u mnie 16 dzien fazy pierwszej,oficjalne wazenie i mierzenie...I stalo sie cos dziwnego,dzisiaj rano dostalam @ Kurcze wykonalam wszystkie pomiary,ale myslecie,że moga sie zmienic jak sie @ skonczy?

Waga -4kg.
Obw.talii -7 cm
Obw.bioder -6 cm.
Biust -0 cm
Pod biustem-2 cm.
Udo-2 cm.

Takze tak to dzisiaj wyglada,nastepny pomiar za dwa tygodnie Dzisiaj rano stanelam na wage i 64 takze jest milo Jeszcze 9 kg. mnie czeka

Kupilam sobie nowy krem wyszczuplajacy z Soray Body Lifting taki w rozowym opakowaniu.Ipowiem wam,że po pierwszym uzyciu jestem z niego bardzo zadowolona...Fajnie nawilza i bardzo mi odpowiada jego konsystencja bo Avon byl dla mnie za rzadki...

Ale mnie bola miesnie po wczorajszych zajeciach z dziecmi,dalismy do pieca Ladne sloneczko swieci...
Tym milym akcentem koncze
wow Nedda świetne wyniki ! Napisz jak Soraya się sprawuje !!

damy rade zawsze jedna siostra wiecej to wiecej motywacji wieksza sila wsparcia
Cytat:
pewnie ze mozesz kochana sie dolaczyc hihi ja przez swieta zaprzepascilam juz osiagnieta wage 54 i dlatego od wczoraj jestem odnowa wiec bedziemy sie wspierac

jeju super efekty tyle cm mniej szok gratuluje i oby tak dalej ja postanowilam ze sie nie zwaze az na koniec 10 dnia. Akurat bede miala w miedzy czasie okres juz na dniach wiec poco mam sie denerwowac. Skoncze I faze to wtedy sie zwaze i zmieze. Nie bede zyla waga i centymetrem jak dotej pory

DZiewczyny moja babbcia ma dzi urodziny musze jechac doniejz kwiATKIEM wiec jutro na zakupy i jutro wstawie zdejcia moich zakupionych rzeczy i plasczzyka. Dzis niezdaze nic kupic a chce zobaczyc tez w innych sklepach
jade zaraz na obiad -sałatka grecka a na kolacje zjem sobie wieśniaka z łyzeczka majonezu plastrem szynki i plastrem serka. i pomidor.

juz dzis w spodniach lepiej wygladalam,niebyly takie coasne wiec chyba powoli schodzi te swioeteczne przytycie. mam nadzieje bo chce zakupic jutro obcisla spodniczke taka dopasowana po kolana.
a i siostry nieorientujecie sie moze ile koisztuje przedluzenie grzywki?? musze ja przedluzyc bo mam jej dość!!!!!!
jej nie mam pojęcia, ja swoją ciachnęłam wczoraj
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 17:08   #2708
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
i ja się zgadzam, że nie ma znaczenia ile jesz tylko co jesz po kopenhaskiej. byłam na niej już sama nie wiem ile razy ale gdybym wcześniej wiedziała o SB to bym w życiu się nie katowała kopenhaską
i też mam wstręt do większości produktów z tej diety
A ja dodam od siebie, ze dieta kopenhaska bardzo obciaza trzustke. Przez ta diete baaaaaardzo duzo osob laduje w szpitalu z silnym zapaleniem trzustki. I bynajmniej nie sa to pojedyncze przypadki.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 17:34   #2709
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

melduję że dorsz był wspanialy

IŚ: wieśniak+jajko+pomidor+pa pryka+fit up (i łyknęłam sobie maślankę odtłuszczoną- pewnie z 50ml bylo)
P: 1kostka gorzkiej czekolady 75% bez cukru
IIŚ: serek homo 0%+ 2lyzeczki orzechow
O: dorsz zapiekany w pomidorach z oliwkami+ 2cienkie plastry sera zoltego 17%, salatka z rukoli i pomidora, posypana parmezanem, 200ml soku pomidorowego
K: bedzie kawalek twarogu

happiness is on the way.
Stary 2008-03-27, 17:51   #2710
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Na marginesie tak: z tego co pamiętam, McDulka pisałaś, że jesteś wegetarianką .. Czemu znowu zaczęłaś jeść mięso, miałaś złe wyniki na skutek niedoborów czy coś takiego? (sama się tego troszkę boję dlatego pytam )

U mnie dziś w miarę dobrze. Pyszna sałatka z pekinki, selera, pomidora, czerwonej fasolki, jajka, oliwy i fety, do tego deserek (twarożek z aromatem sernikowym) właśnie skonsumowane
A rano pyszny omlecik z serkiem topionym, pomidorem, szczypiorem, cebulką, później wieśniak, następnie orzechy
J -
B -
-
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 17:51   #2711
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~
a u mnie dzisiaj tak chaotycznie bardzo... bo i dzien taki... i brak czasu...

Ś: sałatka + kotlety sojowe (bez panierki)
ŚII: sok pomidorowy

w miedzy czasie kawa z mlekiem - wyciagneli mnie, ale długo walczyłam :P

O: serek wiejski (nie było czas, a zresztą tak po za domem)
P: serek wiejski again (uzależnienie )
K: zaraz idę coś upichcić... jakąs sałatkę i chude mięsko może.

mi sie cały czas okres zbliża i jestem straaaaaaasznie spuchnieta

ok... robi się kolacja

3 małe kotleciki sojowe z carry i ziołami (bez panierki) + trzy średnie plastry chudziutkiej polędwicy (swojska... nie kupowana, bez konserwantów i... poprostu pyyychota ) smażonej (bez tłuszcz) w warzywach + surówka z ogórków ze szczypiorkiem, oliwkami i ziołami mniam.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2008-03-28 o 09:01 Powód: post pod postem
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 18:23   #2712
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam w dniu 3.

Ja też jestem mega fanka kiszonek kapusty i ogórasów a ostatnio wpadlam na rolmopsy z Lidla z ogorkiem własnie w środku (zalewa bez cukru) PYCHA !!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 18:29   #2713
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Musialam zaczac jesc mieso (tylko ryby) bo mialam okropne problemy z okresem- ogolnie musialam zaczac jesc tluszcz i dlatego tez jestem na SB. mysle,ze duzy wplyw na to mial moj ponad polroczny okres weganizmu.
z reszta ja i tak bylam wege bardziej ze wzgledow smakowych niz ideeowych, chociaz jak zobaczylam jak sie zabija zwierzątka.... teraz jestem lakto-ovo-costamdalej- wegetarianka.

happiness is on the way.
Stary 2008-03-27, 18:30   #2714
KALLISTE
Rozeznanie

Ja dzisiaj 2 dzien

Wszystko jest OK.Czuje sie najedzona.I jestem zadowolona z diety. Jednak troche opadłam z sił....Mysle ze to brak węglowodanów. Wczesniej jadłam ich bardzo duuuuuzo!!! A teraz nagle przestałam.I tak jakos słabo sie czuje. Zobaczymy jak jutro bedzie ale na pewno bede kontynuowac diete.moze to przez to ze dzis 1 dzien szkoły po swietach...i moze to ma wpływ na moje zmeczenie

I jeszcze jedno...dzis w sumie to mialam mały grzech. W lodówce został mi jogurt naturalny danone z ziarnami zbóż...i tak sobie mysle ze zjem zeby sie nie zmarnował. Zjadłam pare łyzeczek i wyrzuciłam....Był dla mnie tak słodki ze szok To chyba przez to ze od wczoraj nie jem węgli i juz sie normalnie organizm przyzwyczaja. Kiedys go jadlam normalnie a dzis przezyłam szok...sam cukier...bleee juz go nie rusze
KALLISTE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 18:30   #2715
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witam w dniu 3.

Ja też jestem mega fanka kiszonek kapusty i ogórasów a ostatnio wpadlam na rolmopsy z Lidla z ogorkiem własnie w środku (zalewa bez cukru) PYCHA !!!!
ooo... musze sprawdzic w lidlu te rolmospy. marzy mi się kapusta kiszona na winie z Lidla
Carmela- Twoj podpis dot. BMI jest niezmieski:hahaha :

happiness is on the way.
Stary 2008-03-27, 18:58   #2716
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

kaszellek - moja waga pokazuje normalna wage Mowie ile mam do zrzucenia bo nie chce wspominac na razie ile waze- jak zrzuce troche to sie przyznam

Dzis pierwszy raz od poczatku dietki mialam jakiegos dolka- tzn. pelna lodowka swiatecznych przysmakow ktore sila wciskam w meza strasznie mnie korci i czuje sie pokrzywdzona , ze nie moge zjesc pasztecika w ciescie drozdzowym czy serniczka...
Pierwszy raz od poczatku diety usialam zjesc cos na slodko zgodnego z SB, bo jako ze nie cierpie slodzikow do tej pory sie powstrzymywalam.
Mam nadzieje, ze m przejdzie. Poki co motywacja mnie trzyma na prostej drodze...

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 19:03   #2717
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Tiara... dasz radę, wytrzymasz tyle już za Tobą...

Stary 2008-03-27, 19:09   #2718
gdusiaczek
Raczkowanie

Oj czuje sie ciezka, gruba i mam zly dzien. Czuje sie napompowana jak balon, slaba jakas i w ogole wszystko mnie denerwuje. Niech ta @ juz przyjdzie! No i przed chwila zjadlam kolacje, bo mnie skrecalo i juz mialam glupie mysli.
Bylismy po sklepach polazic i TZ mi co chwile pokazywal sukienke czy spodnice, ze powinnam w tym chodzic itd a mi sie tylko plakac chcialo, bo nie wchodzi to w gre narazie :-(
NO i ogolnie do d... wszystko.
Sorki

gdusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 19:15   #2719
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Musialam zaczac jesc mieso (tylko ryby) bo mialam okropne problemy z okresem- ogolnie musialam zaczac jesc tluszcz i dlatego tez jestem na SB. mysle,ze duzy wplyw na to mial moj ponad polroczny okres weganizmu.
z reszta ja i tak bylam wege bardziej ze wzgledow smakowych niz ideeowych, chociaz jak zobaczylam jak sie zabija zwierzątka.... teraz jestem lakto-ovo-costamdalej- wegetarianka.
dokladnie to samo mialam. i tak okropmnie czesto mdlalam, ze nawet drob wprowadzilam po bardzo ostrych namowach. i zyje. chociaz styl vege zostal mi juz na zawsze, tylko jednak czasem musze cos tam dolozyc. ale moze kiedys...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 19:38   #2720
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Kurka no, dziołchy, postraszyłyście mnie Mam dopiero 17 (i to niecałe) lat, całkiem niedawno przeszłam na wegetarianizm i nie chce z tego zrezygnować .. Ale jak juz trzeba bedzie to ryby wprowadze, choc z bolem duzym .. Drobiu na bank nie ..

Ale mysle, ze jak sie je jajka i nabiał to nic sie nie powinno stac
J -
B -
-
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 19:44   #2721
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Mam ochote na leczo , moze macie jakis przepisik pierwszofazowy????

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 19:50   #2722
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Trzymać się dziewczynki, pewnie kolejne przesilenie wiosenne nadeszło po ataku zimy. W końcu ładna pogoda musi wywalczyć swoje i to odbija sie na nas... mnie już 3 dzień wieczorem głowa ćmi, i to albo pogoda albo oczyszczam się po słodkościach świątecznych i ma tez wpływ na moje samopoczucie...

Zakończyłam sobie dzień pysznym Chili con Carne ale dziś zmodyfikowane bo z tuńczykiem a potem było waniliowe mleczko pychotaaa i chyba zaraz spadam spać, bo jakoś tak nie za bardzo mi na siłach.

Tak sobie siedzę i marzę o cieple, bo już nie mogę sie doczekać chodzenia w fajnych ciuszkach i lekkich bucikach, tyle ma zestawów w głowie ahhhh

Kaszellku pytałaś o sery żółte, ja oprócz topionego light kupuję ser żółty Hit z Ryk 13%, on jest na wagę na stoiskach z serami, przeważnie w supermarketach, u mnie w Stokrotce, Leclercu i Tesco

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 19:59   #2723
Camarilla
Zakorzenienie

NO naprawde ja tez potrzebuje slonca.. I tez mam dołka małego. Zimno okrutnie.
Ale chyba bedzie coraz lepiej.. miejmy nadzieje.
Wybieram sie na saune w sobote,. mini silownie i taka wanne z masazem- fajnie tylko boje sie jak sauna na moj trądzik wpłynie.. Chociaz mowia ze wplyw ma dobry.. Sama nie wiem..

Camarilla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 20:09   #2724
faraula
Raczkowanie

jej bede odpowiadala zbiorczo :| bo juz nie pamietam do kona ktora o co pytala:

ackah: czerwony eveline ---> mam go od dwoch dni, wczoraj jak sie posmarowalam bylam zadowolona, ale dzis koszmar, myslalam, ze zerwe z siebie skore tak mnie parzyl. za to serum zielone eveline tak mnie chlodzi ze przez 40 min nie moge sie skoncentrowac. serio zaczynam sie zastanawiac czy eveline ma sens ale w sumie czy jakis z tych kremow naprawde dziala??

kaszellek: kocham kalamata, a znalazlam w warszawie sklepik gdzie sie je kupuje na wage, swierzo przywieione z roznych krajow srodziemnomorskich. maja tez nadziewane migdalami/czosnkiem i duzo innych gatunkow, naprawde pycha. nigdy oliwki ze sloiczka nie smakuja jak swierze mrrrrr kocham oliwki

nedda: ile planuje? nie wiem. ogolnie nie licze zbytnio ile dni jestem na sb, ile mam schudnac zeby sie nie stresowac. chcialabym dojsc do 58 bo tyle wazylam przed ciaza, ale zobacze poprostu kiedy bede lepiej wygladac narazie to mi cycki schudly koszmarnie buuuu

i wogole mam dzis fatalny dzien nie pamietam kiedy mialam okres wiec tez nie wiem kiedy go powinnam miec

ale z milych rzeczy dzi skupilam sobie z przyjaciolka i moja mala coreczka wyjazd do tunezji. juz sie nie moge doczekac

aaaa ale mi dzis zle

aha grzywki nie da sie tak naprawde przedluzyc. poszukaj sobie renihair uzytkowniczki na wizazu ona sie na tym zna najlepiej sama u niej kiedys przedluzalam kudelki

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2008-03-28 o 09:02 Powód: post pod postem
faraula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 20:13   #2725
PriVativ
Zadomowienie

poprosze mega kopa zgrzeszyłam przez babcie!! pojechałam z zyczeniami i kwiatkami i musialam zjesc ciasta kawaek bo podobno za chuda jestem juz ehhhhhh :[
Stary 2008-03-27, 20:20   #2726
faraula
Raczkowanie

Cytat:
poprosze mega kopa zgrzeszyłam przez babcie!! pojechałam z zyczeniami i kwiatkami i musialam zjesc ciasta kawaek bo podobno za chuda jestem juz ehhhhhh :[
kochana a ile czasu zajelo ci chudnieci z 67 do teraz?
Stary 2008-03-27, 20:28   #2727
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
kochana a ile czasu zajelo ci chudnieci z 67 do teraz?
od listopada ale teraz jest tak ze 2 chudne 2 tyje i nazmiane czyli wsumie od dawna sytoje w miejscu;/ ponizej 54 nie zjechałam.
Stary 2008-03-27, 20:43   #2728
faraula
Raczkowanie

Cytat:
od listopada ale teraz jest tak ze 2 chudne 2 tyje i nazmiane czyli wsumie od dawna sytoje w miejscu;/ ponizej 54 nie zjechałam.
oo to suuper. tak zdrowa i na zawsze. gratuluje i zazdroszcze skrycie
Stary 2008-03-27, 20:46   #2729
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
oo to suuper. tak zdrowa i na zawsze. gratuluje i zazdroszcze skrycie
no ja jescze sie ludze ze moje ostatnie 2 kilo mi spadną... Tzn moga zostac...ale 3 ostatnie cm z ud niech spadna i bedzie git
Stary 2008-03-27, 21:02   #2730
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~
zrobi sie cieplej, przyjdzie prawdziwa wiosna i napewno zleci... może jeszcze wiecej nawet

mi zawsze przed latem samo jakoś tak zlatuje z wagi

a tak w ogóle PriVativ... jesteśmy praktycznie w tym samym punkcie...

ja mam 168 i waże ok. 56 kg

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2008-03-28 o 08:59 Powód: post pod postem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości