|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
nic się nie denerwuj bedzie pycha! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Euphoriall- Wsio się ułoży, ciut więcej optymizmu,a będzie lżej w wychodzeniu z tego. Sama mam coś w ten deseń,w sensie od kilku lat irytuje mnie chodzenie po zaludnionych ulicach,gdy co chwila ktoś sie ociera/potyka ,wydaje mi sie,że wszyscy ironicznie się na mnie gapią, zwłaszcza teraz gdy nawet boje sie spotkać z dobrymi koleżankami bo chwilowo na skutek wiadomego leczenia nie mam kilku zębów co widać
![]() Z innej beczki jakiś czort mnie pokusił i na grono.net z wścibskiej złośliwości weszłam na 'klub' Pro-ana. Prawie 500użytkowniczek, po profilach wydawać sie może,że zwyczajne,elokwentne dziewczyny,a tam jak przekupy an targu licytują sie ile zeżrą,ile mierzą,że 35kg przy 164cm to tragedia itd itp. Nie tyle mnie to zasmuciło,a zniesmaczyło,bardziej niż litość czuję niechęć do ich wypaczonego postrzegania świata. Choć sama ,żem nie lepsza ![]() Zjadłam na podwieczorek 2 faworki,kawę i kawał sernika, przy połowie tego ostatniego uznałam,że dość bo przekroczę 1700 kcal i wiadomo się rozlezę doszczętnie. I tak go skonsumowałam,z planami,że kolacja o 23 będzie lżejsza.. Z jednej strony czuję sie dobrze we własnej sylwetce (cały czas się łudzę,ze wzrost wagi to obrzęki wody,...)a z drugiej tęsknie za tamtymi 41,5 na 170 (w pewnym momencie tyle dobiłam) ![]() Żal.pl po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pro-ana - szkoda na nie nerwów, cholerne przekupy z targu ;/ są nienormalne ale nie w znaczeniu chore(to swoją drogą) ale głupie! tak głupich i pustych lasek jak motyle to wżyciu nie widziałam!! no i się zdenerwowałam. ale jadłaś dobry podwieczorek ![]() ![]() ![]() I nawet nie waż się tęsknić za tamtymi wymiarami! masz szlaban na tamte wymiary! a numer numerowi nie równy, te wszystkie numeracje to pic na wode bo jedne spodnie 34 czasem są takie same jak przy spodniach 40, więc nie ma ię czym przejmować. A u Ciebie im więcej tym lepiej, więc do roboty kochana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
Ja jestem na skraju, mam dość wszystkiego, nie jestem wstanie nic zrobic...NIC
![]() ![]() zmierzylam sie wczoraj wieczorem-57!! prawie zakatowalam ten brzuch;/ nie jestem chora, bo gdybym byla nie mowilabym teraz o swoich prolemach i nie zdawala sobie sprawy, ale wiem ze cos jest nie tak! wszyscy mowia "masz chude nogi" gdzie!!?? nie wiem czy mnie w balona robia czy ja swoich nog nie widze, napewno grubsze od moich wszytskich znajomych;/ ja mam dość życia i jak jeszcze taki problem na mnie spadnie ja nie dam sobie rady;/ jeszcze tylko 1,5 roku do matury, musze sobie poradzic ![]() ![]() Edit: powiem wam co mi dalo dzisiaj do myslenia-spodnie rozmiar 32 ktore spadaja mi z tylka, potrzebuje pasek oczywiscie z dorabiana dziorka zeby mi nie zlecialy;/ ta swiadomosc ze nie ma miejszego rozmiaru (a moze jest...??) |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana płata nam figla... i nie można jej wierzyć! nie możesz dać się manipulować! wydaję Ci się, że jesteś gruba a to wcale nie prawda. I tak jest z każdą tutaj z nas - waga i lustro nasz wróg. porozmawiaj z rodzicami o swoich lękach koniecznie! To jest bardzo ważne! przed Tobą matura więc czym prędzej się pozbierasz tym lepiej! Dobrze, że napisałaś to ważne aby to tym mówić. Jeżeli tylko pozwolisz sobie pomóc ominie cię prawdziwe nieszczęście, wiesz, że musisz pzytyć więc nie jest źle i dasz radę! ale musisz poddać się pod fachową opiekę, a z nami często rozmawiaj aby było Ci raźniej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, jestem niecierpliwa i sie dzisiaj zwazylam, jest 52 kg, czyli 1 kg mniej niz wczoraj. Zwykle wahania, spanikowalam. Mam nadzieje, ze spadnie jeszcze te 0,5 kg nadmiaru, zebym podpisu nie musiala zmieniac
![]()
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewno jutro znowu ważyć się bedziesz ;>
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
k0chana-mogę wiedzieć przy jakim wzroście masz taką wagę. Generalnie jest ona mała,aż za bardzo i ten za rozmiar 32 tez ,choć sama wiem na własnej skórze,ze i do zmiany tego stanu rzeczy ciężko jest sie przekonać bez pomocy psychologa, po kiego masz sie męczyć ,zawsze też możesz napisać Tu
![]() Powodzenia życzę. ![]() Euphoriall-wymiary zbytnio się nie zmieniły, teraz niby wyglądam i lepiej,ubrania tak nie zlatuję, wiec chyba dobrze, a i pewnie tamten stan rzeczy prędzej czy później stanowiłby zagrożenie dla zdrowia,mimo,że czułam się w miarę dobrze. Ale oczywiście zawsze muszę sobie coś wkręcać na opak Póki do dla relaksu słucham se The Knife (ciekawa,eksperymentalna elektronika,nie żadne umcy-umcy)na przemian z NIN ^^ No i zmieniłam av, z wokalistą do którego (zwłaszcza muzyki ,choć nie tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Nie mam sił nawet pisać...przepraszam, jutro może będzie znowu lepszy dzień...ehh, idziom porobić materiały naukowe do farmakologii, przynajmniej powrócę myślami do uczelni i akademika - spokój, normalne jedzenie, sport x-razy w tygodniu i zamiast problemów własnych cudze...
![]()
#2710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuchasz NIN ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kazdy ma prawo miec gorszy, to minie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
Si ;> Jak również Matallicy, Iron Maiden,Agressivy69,Sweet Noise, M.Manson'a,,Billy Rammstein'a,Pink Floyd, The Proddigy ,Offspring,Julliette&The Licks, Placebo,Depeche Mode Comy(maturę ustną o niej zdawałam
![]() ![]() jakby co to: www.lastfm.pl/user/valium5mg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() schism- mam 160 wzrostu ![]() ![]() ![]() euphoriall - jak zawsze gotowa do pomocy ![]() ![]() ![]() Edit: jak ja nienawidzę swojej wrażliwości...tej dogłębności;/ myślałam że wrażliwość mija z wiekiem, ze już mi minelo, ale chyba tylko udawalam ze jestem twarda bo znow nie daje sobie rady ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj sorki nie doczytałam ![]() A do pomocy muszę być gotowa botrzeba to towarzystwo do pionu doprowadzić ![]() ehh. chwili odpoczynku z Wami nie mam, normalnie pełen etat, ach jak się cieszę, że tu jestem i mogę pomagać ![]() A właśnie nie powiedziałam Wam najważniejszego!! powiedziałam mojej psycholog, że Was mam i bardzo się ucieszyła ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Wtajemniczenie
|
Euphoriall podoba mi sie Twoje podejscie do choroby, wiem dzieki temu, ze z nia wygrasz. Fobia spoleczna - wyleczysz ja, w ogole wszystko Ci sie uda. Najwazniejsze, ze jestes szczera ze swoja psycholog.
#2717 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochana a Ty na prawdę szczuplaczek jesteś więc uwierz w to ![]() Cytat:
![]() ![]() Mama na pewno mówiła to w żartach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Euphoriall skoro my Twoje Łosie to jak mamy do Ciebie pisać? Mamo Łosiu? ![]() ![]() Agness ![]() a u mnie? ehh...tyle?
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2719 |
Rozeznanie
|
euphoriall, dziękuję, jeśli będzie źle to będe tu wchodzić. Mam 15 lat. Nie mam pieniędzy na psychologa, ale mam psychologa w szkole, zobaczę co się uda zrobić, napiszę jutro jak moje samopoczucie. Dziękuje!
Maggie_90 myślę, że u mnie też to by mogło coś zmienić, tylko że na razie na nikogo takiego jeszcze nie trafiłam. Może trzeba czasu. Ale nie wiem. A u Ciebie na pewno nie jest tak źle z figurą. Dziękuję za słowa wsparcia! 88niezapominajka88 dziękuje, mam nadzieję. ;* Dziekuje dziewczyny za słowa wsparcia..
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plamuś Ty też sobie poradzisz. W ogóle wszystkie sobie poradzimy! Nie ma bata jak już teraz trzymamy się razem to żadnej nie zostawimy nawet jakby bardzo chiała ![]() kika171 - mów mi Kaśka ![]() ![]() moniczkaaSnk - a proszę Cię bardzo i wpadaj nie tylko jak będzie Ci źle ![]() A przyznam się Wam, że to forum i Wy jesteście mi bardzo potrzebne. Dzięki temu nie czuję się tak bardzo samotna ![]() Tutaj czuję, dzięki temu, że mogę coś doradzić i wesprzeć, że jestem komuś potrzebna i dla kogoś ważna. Pierwszy raz to czują bo pomimo tego, że boję się kontaktów z ludźmi to lubię im pomagać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Raczkowanie
|
Witam w sobotni poranek
![]() Jak humory? I jakie plany na weekend? Ja się pochwalę, że SAMA podsunełam rodzicom pomysł, żeby MOŻE dziś pójść do jakiejś kawiarni ![]() Euphoriall tym swoim optymizmem mogłabyś cały świat obdarować i jeszcze by Ci spory zapas został. ![]()
#2722 |
Gość
|
Morgan - jesteś piękna - wiesz o tym.... no na serio ci to mówię, a kciukasy za dziś mam zaciśnięte.
|
![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mogan to jak już to ciacho zjesz (ale duuuuże nie małe) to wejdź potem na forum i opowiedz jak to się nim delektowałaś, jakie było dobre i jak to jeszcze nie raz się na niego skusisz ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wczoraj mierzyłam spodnie które nosiłam w zeszłym roku i teraz przy 10 kg mniej wydaje mi się ze wyglądam w nich jak obrzydliwy baleron , nie wiem jak ja je mogłam kiedyś nosic? wtedy mi się podobało i wydawało mi się, ze wygladam w nich zgrabnie ;( ze złości i nienawisci do siebie obżarłam się jakprosie. Wiem ze dla osób które mają prawdziwe kompulsy zapewne zjadłam niewiele ( 5 paluszków rybnych, jeden serem danio, grzyby z jajkiem, lody) ale poczułam sie okropnie... nienawidze nie tylko moje ciało ale siebie i ten brak silnej woli ;( oczy i głowa płataja mi figle... I wyprowadzcie mnie z błedu jak się myle. Jeżeli jem poniżej zapotrzebowania kalorycznego, niestety za mało i mam przez to zepsuty metabolizm, to pewnym momencie organizm przestawia się na mniejszą ilość kalorii i przestaje się chudną. Tak? Ale co dalej? waga juz teraz ciągle bedzie stała w miejscu czy ruszy się to za jakis czas i jeszcze uda mi się kilka kg schudnać? przecież jesli jest poniżej zapotrzebowania to ten stan stałej wagi nie moze trwać ciągle, chyba sie nie myle? Te wszystkie dylematy stad ze nie mam wagi wiec niemogę się zważyć a niewidze zebym chudła i nie wiem czy coś sie poprzestawiało i juz nie chudne, czy tylko przestałam to zauwazać. Przed tem widziałam ze zeszczuplałam... Ale masło maślane mam nadzieje ze ktoś z tego coś zrozumie.. Od przyszłego tygodnia mam zamiar zacząć godzic 2 x wtyg na aerobik, moze to coś ruszy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() filifionko kochana to tak zaczne od konca... nie wiem czy w twoim wypadku aerobik to dobra rzecz. Chodzi mi o to, że jeżeli spożywasz mniej kalorii to twój organizm nie funkcjonuje prawidłowo i boję się, że zwyczajnie możesz zemdleć. Im mniej jesz faktycznie, po pewnym czasie metabolizm się zmienia na wolniejszy. Ale nie wiem czy to takie dobre rozwiązanie. Proszę Cię przestań się karać jedzeniem. Zamień zjedzenie czegoś na nagrodę np. jeżeli jestem zła i mam ochotę się poobżerać, to nie zrobię tego tylko będe piła dużo wody a swój gniew wyładuję na czymś pożytecznym byle się od niego oderwać. Jak to przetrzymam zjem lekką kanapkę. Takie ataki nie są dobre bo twój żołądek może tego nie wytrzymać. Spodniami się nie przejmuj. Jak coś długo się ma a potm przez jakiś czas się nie nosi bo najczęściej się myśli "Boże co za szmata nie ciuch, gdzie ja miałam oczy jak to kupowałam". Filifionko, słoneczko skoro mówisz, że ja sobie poradzę to Ty też! i nie pozwolę Ci myśleć inaczej, słyszysz?! ZABRANIAM!! I nie dam Ci spokoju, nie po to tu jestem aby Ci pozwolić zostać z tym sama ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na aerobiku nie zemdleje nie martw się, bedzie dobrze.Wbrew pozorom mój organizm dobrze to wszystko znosi, w koncu pracuje 6 dni w tygodniu , prawie 60 godzin, póżniej jeszcze dom, rodzina i jakos idzie. W lipcu jezdziłam codziennie rowerem 20 km - ale przyznam sie szczerze ze troche sie bała, to był duzy wysiłek i kiepsko sie czasem w czasie jazdy czułam...na aerobiku zawsze mozna usiaść i odpocząć( choc znajac moje zacięcie to zawsze staram sie robic wszystko dokładnie i nie obijac sie) z moim jedzeniem jest taki problem, ze ja nie umiem zavzac wiecej jesc, wiecej to od razu u mnie obzeranie. Jak zjem juz jedną nadprogramową rzecz to koniec, reszta leci jak lawina. Dlatego staram sie z góry planować co zjem i o której i nie przekraczac tego chocby o jeden kęs... ale czase musze...szukam cały czas czegoś, co szybko mnie zatka a nie bedzie mocno kaloryczne...narazie nie znalazłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dobrze, że masz ustalone menu (że tak to ładnie nazwę), ale spróbuj je co tydzień lub dwa zmieniać dodając odrobinę więcej kalori. Stopniowo, systematycznie dasz radę! Nie ma innej opcji. silma kobita jesteś i nie takie rzeczy jeszcze pokonasz! ![]() jak bedziesz miała atak to po prostu dużo pij! herbata, woda obojętnie byle nie szkodzić żołądkowi. A jak będziesz myślala, że nie wytrzymasz to idż do lustra daj sobie w twarz i zastanów się co jest dla ciebie ważne. Jak mówisz masz rodzinę, więc zrób to dla niej! wiesz, że warto tylko musisz to sobie powiedzieć prosto w twarz! Uda Ci się, dobrze o tym wiesz tylko czasem trzeba sobą wtrząsnąć, żeby to zrozumieć. Będzie dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja jaka mądra ![]() Kocham moją psychiatrę!! (no mówiłam kochliwe ![]() Remont się przedłużył ![]() ![]() ![]() Teraz słucham sobię Tool'a i zastanawiam się co przygotować rodzince na obiad. Wpadnę do Was później ![]()
![]() |
#2729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale na dodawanie kalori sie nie zgadzam - bo dodawanie równa sie początkowe przytycie a ja potrzebuje jeszcze schudnąć. i dalej nie wiem czy utrzymujac takie menu jakie mam teraz za jakis czas organizm "zaskoczy" i uda mi sie jeszcze schudnąc? moze znajde jeszcze czas na rower stacjonarny czy coś podobnego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Asilos Magdalena - fakt nic gorszego niż remont nie ma, zawsze jakieś opóźnienia. Wpadnij, wpadnij czekamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.