|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Oj moj dziubek soatnio marudny jakis...
![]() jutro spedzimy caly dzien w podrozy...jade do was!!! ![]() tylko to nieszczesne pokowanie jeszcze przede mna...och! Czytam was w dwoch ratach... Oto co zapamietałam z pierwszej czesci... Cytat:
tylko z kolorem poczekam na swieta bo teraz boje sie ze mi wlosy wypadna... Ja wieleeee lat mialam wlosy baaardzo dlugie, scielam w tamtym roku na swieta wlasnie jak Victoria i wszyscy mowili ze ladnie, ale ja chcialam wrocic do dlugich i najgorsze to zapuszczanie... Ogolnie to zrobilabym sobie tylko grzywke podobna do twojej (tez juz mialam) a czy duzo zetne z dlugosci to zobaczymy... i ciesze sie ze u was juz dobrze... ![]() Cytat:
![]() Ale jak chcecie to ja sie zgadzam... a i chcialam dodac ze dziekuje za wyroznienie!!! O kolejna bedzie szalec na weselu....wrrr fajnie macie...u mni cisza z takimi imprezami... Mowie Ci juz zawczasu.... zebyc potem nie napisala ze aparat ci siadl... -bedziemy chcialy zdjecia zobaczyc ![]() Cytat:
Wszystkiego naj naj naj ![]() Oooo witam Magduszke juz pojawialy sie tu pytania... Gdzie jest Magducha? dlaczego sie nie odzywa? ![]() Iwciag zdjecia sliczne a ostatnie przepiekne... Poiglocik ![]() ![]() Marika juz zapomnialam co miałam Ci napisac wiec sie przywitam ![]() yyyy czy o czyms nie zapomnialam??? ok czytam dalej...
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-10-20 o 13:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
I już jesteśmy ale nie wiem na jak długo, i ile uda mi się was poczytac bo lada chwila mój glodomorek sdomorek może się obudzic i alarmowac o jakies jedzonko
![]() ![]() malutka - milutkich dni z Dawidkiem, naciesz się nim porządnie ![]() Eve - no witaj kobito co sie z Toba działo ![]() esti - najważniejsze że udało ci sie odzyskac pokarm, ja juz karmie 4-5 razy na dzień więc o wiele mniej niż jakies 3 tygodnie temu, bo mały wydłuża sobie przerwy miedzy karmieniami i chwała bogu ![]() iwciag -ja chce zobaczyc twoje fotki, i jednak kiecunia się przydała ![]() ![]() aljaka - no widzisz, czyli muszisz potulkac synka i juz po problemie ![]() ania - powodzenia w szukaniu pracki, ja chyba zaczne po nowym roku się za czyms rozglądac. Aguśka - no jak dla mnie to tez malo realne ale radziłam się kilku ludzi którzy jakies tam pojęcie maja i radza zaliczyc ta uczelnię w tym trybie 2 w 1 ale teraz muszę niestety zrobic cosik co mi sie nie podoba a mianowicie znaleźc kogos kto mógłby napisac mi ta pracę w 3 miesiące ![]() gosikk_s - dasz sobie radę z tymi ząbkami każda z nas musi, Ty masz Tz a ja i np. Carolajna to co mamy powiedziec? same z tym musimy walczyc. Ja smaruje małemu tak 3-4 razy dziennie przed karmieniem lub po obojetne. Kurcze ale Aleksiu ma marne spanie, bidulko ty nasza ![]() ![]() katrin - koleja szczęśliwa mamusia dzidzi które posoada zębola ![]() ![]() ![]() madzia - a miałam właśnie pisac że cosik nas zaniedbujesz ![]() ![]() Vila - to chyba zamówie dzisiaj tego hula-hopka skoro tak chwalisz ![]() boszenka - buziaczki dla królewny z okazji urodzinek 6 miesiączków ![]() DIDI - ale masz zdolą córcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Monika L to ja to ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
Marika, no niestety, wiadomo że się nie rozerwiesz, kupuj tą pracę bez skrupułów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć kobity,ale napłodziłyście od wczoraj
![]() ![]() Moja Ślicznota trochę lepiej,gorączka spadła,ale Calpol musiałam dać.Dużo śpi i katar ma,ale ja myślę,że ta gorączka to na zęby,bo gryzie co popoadnie,a z poprzednimi dwoma też tak było ![]() ![]() Aha,to czerwone z psioszki jej zeszło po sudocremie,przynajmniej jedno z głowy ![]() a teraz szybciutko: Cytat:
[QUOTE]Marika2121 napisała:hehe musisz byc tu czestym gościem żeby nadążyc z zaległosciami bo to takie gaduły że hej. Mój synek budzi się raz w nocy na karmionko tzn. ok. 5 nad ranem ale spimy do 7-7:30 czasem sa i wyjatki że do 6 ale to tylko raz było ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] dzięki wielkie za wsparcie ![]() Cytat:
![]() A co do uszka to może nic nie znaczyć,bo maluchy w tym okresie rozwoju odkrywają różne części ciała i dlatego często łapią się za uszko,ale lepiej dmuchać na zimne ![]() boszenka69 w ktorej części UK przebywasz i jakimi liniami latasz,bo ja się w styczniu wybieram do kraju i trochę się boje ![]() cinusowa sesja zdęciowa super,to moje dane jeśli byś chciał mnie wpisać na waszą super listę: Agnieszka 32lata urodziła 10.05.09 o 21:20 Milenkę SN w 40tygodniu,mała ważyła 3240,a wzrostu mi nie podali ![]() Aguśkaa83 fajny ten fotelik katrin1 gratuluję pierwszego ząbka,to jest przeżycie,ja to się z radochy poryczałam ![]() iwciag zdjecia super,gratuluję.Mam pytanie co zrobiłas,że tak super wyglądasz?ja wciąż nie mogę dojść do figury przed ciążą ![]() ![]() Cytat:
Magducha sukienka do chrztu może być różowa,tylko szatka musi być biala,wiem,bo już to przerobiłam.Pochwalę się jeszcze zdjeciem Miluchy w stroju do chrztu,a co taka będę ![]() Ewelain1987 i boszenka69 serdeczne gratulacje i dużo całuskow dla Weronisi i Blaneczki ![]() no ta na tyle teraz,bo mala wzywa ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-10-20 o 14:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Ursull, ależ Twoja córcia ładnie siedzi w krzesełku...My na razie nie kupujemy bo Aleks i tak nie usiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje dziewczynki kochane
![]() ursula ja mam jeszcze8kg po ciąży ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-20 o 14:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=ursull;14827909] a chodziło o pierwsze zdjęcie i jak je zrobilam.Używam photoshopa i tylko photoshopa,bo inne mi nie podchodzą.To zdjęcie pstryknelam małej jak w okno patrzyła,więc miała buźkę mocno oświetloną,potem pobawiłam się kontrastem i jasnoscią,następnie przerobiłam na czarno-białe i efekt już widziałyście.Uwierzcie to banalnie proste,jedyne co to zdjecie trzeba dobrze cyknąć. [/QUOTE] Juz zrobilam to po swojemu ![]() ![]() ![]() Wierze wierze ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-10-20 o 14:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Wtajemniczenie
|
Poiglot pisałas ze Bryanek lezac na brzuszku podnosi dupke. moj tygodnia tez...i to przeczołguje sie w ten sposob do przodu skubany...
smiesznie to wyglada...a nasapie sie przy tym... przypomnialo mi sie ze dzis twoj rz ma wolne...wiec pewnie do nas nie zajrzysz ![]() Cytat:
![]() Ja jestem edyta.j ale nie wiem czy chcialabys mnie w znajomych... ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Ursull no taka masz sliczna corcie....! Ja tez chce ja tez! Kurcze oby tak mozna bylo zaplanowac plec...to ja juz bralabym sie do roboty...zeby Aleksio mial siostrzyczke
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Mell, Aleks też podnosi tyłek ale co z tego, skoro ręce rozkłada na boki albo do tyłu zamiast się podpierać. On chyba nigdy nie zacznie pełzać, w ogóle tego nie kuma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
są sobie dwa rodzaje męskich popierdzielników i zapierdalajków czyt. plemników, męskie i żeńskie. Męskie - mało myślą i nie dbają o juto, ale za to poginają z mega szybkością. Niestety wypalaja się dość szybko, egoistycznie dają na luż i umierają na śmierć. Żeńskie - są rozważne, analizują sytuację, zaznajamiaja się z koleżankami, piką kawkę i ogólnie im się nie spieszy. Nie nękane nadmiernym zużyciem energii, żyją nieco dłużej, choć trudy istnienia dopadają i je i na kończu też kill ich. tak więc, jeżeli znasz dokładny termin owulacji możesz kombinować. Seksik w dniu owulacji oznacza że raczej speedowcy dotrą do celu, jeżeli seksik dędzie ze dwa dni wcześniej, to po speedowcach zostanie jeno pamięć, a kobitki jak te latarnie, czekać będą na posterunku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Mell dziękować,a pomyśleć,że miał to być synek,a tu taka slicznota,ale charakterek to jak chłopak,a tak wogóle to ja chcę już następnego malucha i teraz chłopca
![]() gossik Milucha wogóle tyłka nie podnosi,no raz moze jej sie zdażyło,potrafi obrócić się wokół własnej osi o 360stopni,ale do raczkowania i pełzania sie nie garnie.Taka leniwa jakaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
moja niunia wlasnie wstala i zastanawiam sie czy isc z nia na spaccer.u nas pogoda kiepska pochmurno chlodno no i jest mzawka.
#2714 |
Wtajemniczenie
|
Ania ejjj no ale 1-2 na pewno nie zaszkodzą, tym bardziej po 2 tyg podawania kaszki no i w ogóle dużo mam podaje - lekarka na ostatnim szczepieniu sama zaproponowała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
Aljaka, w teorii to wszystko ładnie pięknie tyle że ja w miesiącu w którym zaszłam w ciążę wyglądało że mam cykl bezowulacyjny
![]() ![]() ![]() Ursull, to co dopierro powiedzieć o Aleksie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
to się tyczy tych kobiet które potrafią określić że "idzie" im owulacja, u mnie też na nic by się to zdało. Ala zrobiła sie 27sierpnia a 3 powinnam dostać okres (robiliśmy remont, padaliśmy ze zmęczenia i pamiętam ze wtedy jakoś taki naszedł zwyżek formy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Esti - a z mlekiem tego biszkopta moznaby dac? ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wylaczam sie, ide odpoczac ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
My mamy takie krzesełko
http://www.drewex.com/asortyment_3-1...TOS_sosna.html tylko jeszcze nie rozkladalismy, dostalismy od znajomych na pepkowe. Kurka a moze by sprobowac...Jasiek ladnie sztywno siedzi, mialby radoche ![]() Tak kabinujecie z tymi zdjeciami, az nabralam ochoty, chyba zaopatrze sie w jakis program i poprobuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
wrzucam zdj z niunia..wlasnie sie do mnie tak slodko przytula ze na serduszku o wiele lepiej
#2722 |
Zadomowienie
|
Aniu ja dalam raz malemu z melkeim to by zzarl wszystkie tak mu smakowaly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Wtajemniczenie
|
no pewnie
wiesz jak ja robię? biorę biszkopta to miseczki i zalewam ciut woda i on tą wodę wsiąka (spokojnie może być mleko, herbatka, soczek) i "rozdziabuję" łyżeczką i podaję Nikoli łyżeczką - ona trzęsie się za tym ![]() wiem że bobovita robi herbatniki tylko że one są chyba od 9 miesiąca ale nie jestem pewna - że dziecko może chrupać a można włożyć do butelki z mlekiem - potrząsnąć i herbatnik się rozpuszcza ![]() no ale to nie biszkopty ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Raczkowanie
|
Cześć,
100 LAT i oczywiście BUZIAKÓW 100 dla BLANCI i WERONISI!!!
![]() Byliśmy wczoraj i dzisiaj na krótkim spacerku. Hubert chyba to polubił ![]() Czytam Was tutaj cały czas, ale też gimpuję. Dziewczyny, po coście o tym Gimpie gadały ![]() ![]() Znowu mnie Aguśka natchnęła (jeżu, to chyba moja muza wizażowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marika - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aniu - ![]() Boszenko - dobrze, że już jesteś ![]() ![]() ![]() Agusia - świetny ten fotelik ![]() Iwciag - piękna z Ciebie kobieta, wiesz? ![]() ![]() Gosik - współczuję rewolucji ząbkowych ![]() ![]() Katrin - gratuluję zębolka!!! My się za dobrze nie znamy, ale zawsze się możemy poznać ![]() ![]() Iwcia dens- ![]() ![]() Poiglot - cieszę się, że u Was wszystko w porządku ![]() ![]() Mell - oj, to życzę cierpliwości przy pakowaniu ![]() ![]() ![]() Carolajna - ![]() Superzabula - uważaj na Gimpa - to uzależnia ![]() Madziu - fajnie, że jesteś ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-20 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zadomowienie
|
Mell - no jestem, jestem kochana
![]() nigdzie nie zaginęłam, tylko się strasznie zakręcona i roztrzepana zrobiłam przez te wszystkie przygotowania do slubu, że na nic mi nie starcza czasu ![]() Miłych przygotowań do wyjazdu życzę ![]() ![]() Marika - kobiecino, ja Cie podziwiam za te spacerki i za te gotowanie i w ogóle, ty masz chy ba jakiś motorek w tyłku albo jestes z innej planety ![]() Nie zaniedbuję was wcale a wcale, bo cały czas o was myślę i pamiętam ![]() ![]() Ursull - witaj, bo się chyba ni poznałysmy zracji mojej nieobecności ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Illbanko ![]() Ale super, że Hubcio polubił spacerki ![]() ![]() ![]() ![]() A synek według mnie podobny do tej ślicznoty na zdjęciu, czyli małej Illbanki ![]()
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Aljaka, no fakt, mam koleżanki które bolą jajniki w trakcie owulacji, one mogłyby spokojnie się wstrzelić. Ja nigdy nie miałam objawów a przez ostatni okres cykle mi szalały. Myślałam że zaszłam 26 sierpnia i tak powinnam mieć owulację ale chyba jednak nie, bo Aleks urodził się 10 dni przed terminem a wody były już zielone. Więc wygląda na to że owulacja była wcześniej.
Illbana, według mnie synio podobny jest do Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj takie szybkie czytania, bo Nina taka maruda, że ahhh. Męczą mojego biedzioszka te dziąsełka więc muszę pomagać jej to dzielnie znosić. Teraz wyruszamy na spacerek. Wieczorkiem Was baboszki nadrobię dokładniej, bo przed momentem tylko wychwyciłam praę wiadomości po łebkach..
Ursull oczywiście że dopiszę Cię do listy ale zrobię to wieczorkiem ![]() Kathi a ja mam cię na NK ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
Illbana dziękuje choć ja czerń lubię(wyszczupla
![]() a synuń podobny do tatusia, tylko nie bij ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też z tego jej siedzenia dumna jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też chcę waszej opini,zamieszczam zdjęcia moje i mojego TŻta.Ja to ta piłeczka z piłka,roczek miałam,a ten w rajtuzkach to mój man,ok 10mc.Kogo ślicznota bardziej przypomina?Powiedzcie please ![]() a a propos biszkoptów,to trochę na nie nie za wcześnie? ewelain1987,superowe te zdjęci,sliczną masz niunię,te oczeta zabijają ![]() Nie wychodzę z mała na spacer dzisiaj,na zewnątrz zimno,deszcz i wicher,chyba lepiej w domu zostać,szczególnie przy jej przeziębieniu ![]() No i pytanko mam,jaką dietę stosujecie,aby zrzucić zbędne kilogramy po ciąży? Ja w trakcie przytylam 20kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Ups,zapomniałam zdjęć dodać
![]() Czekam na opinię do kogo mała jest podobna? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.