![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Isa: jesteś maniaczką lakieru Mellow, więc zapytam: jesteś w 100% zadowolona z niego??
![]() Pomalowałam nim paznokcie na sylwestra (w sumei to pierwszy raz miałam go na dłoniach) i kurcze ... nałozyłam 3 warstwy a on nadal nie jest całkiem kryjący - widać różnicę w lakierze na części paznokcia przylegającego do palca a na końcówce ![]() ![]() Powklejałam swoje zbiory kolorówkowe i pielęgnacyjne. Moje postanowienie: nie kupować żeli, balsamów do ciała i kremów do twarzy, tak na początek przez miesiąc. Na liście "do zużycia" do końca kwietnia mam 40 kosmetyków - kilka napewno jeszcze dojdzie w trakcie, po prostu obecnie przewiduję wykończenie 40, może być więcej. Co będę musiała kupić? Lada chwila skończy mi się Lactacyd, więc zamówię sobie płyn z Avonu (prawdopodobnie w K01), w okoicach marca skończy mi się żel pod oczy z Avonu, więc wtedy będę musiała się zaopatrzeć w nowy - zamówię sobie krem z serii Agelss Results lub głęboko nawilżajacy. Kolejny konieczny zakup to brązowa kredka do oczu - końcówkę przeterminowanej EL wyrzuciłam. W K01 zamówię sobie mineralną Earth.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-02 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku
![]() Cytat:
Oj tak. Normalne spontanicze imprezy weekendowe przeważnie wypadają o wiele lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
Właściwie to jedynym postanowieniem będzie: nie zestarzeć się ![]() Na początku byłam bardzo z niego zadowolona, ale zaczął zapychać i zauważyłam że skóra wyglądała jakby gorzej niż zanim zaczęłam go używać. Nawet nie skończyłam opakowania. Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Hosenko, dobiłaś do 300 ze stanem licznika na koniec roku? ![]() Chyba ice Cię przeceniła ![]()
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2704 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak słyszę takie historie to aż mi się coś robi i mam nadzieję, że to cholerstwo mnie nigdy nie dopadnie. Nie cierpię wymiotować, a co tu dopiero mówić o całej reszcie... Do tej pory mimo przypadków grypy żołądkowej czy to w rodzinie czy to w pracy jakoś udało mi się uchować i lepiej niech tak pozostanie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ****************** U mnie weekend pod znakiem praca. Z jednej strony mi się nie chciało, ale z drugiej liczyłam, że będzie cicho i spokojnie. Trochę się pomyliłam ![]() ![]() Co do odkryć kosmetycznych '09 też za dużo ich nie mam. Na pewno z kolorówki: - minerały LaurEss, - tusz Lancome Fatale (tylko dlaczego już wycofany ![]() - puder Dallas Benefita - lakiery Bell, a w sumie to konkretnie sławetny czerwony 407 A z pielęgnacji chyba tylko: - Effaclar Duo - peeling cukrowy czekolada-kokos Daxa. Jakoś tak też ogólnie wierna już jestem sprawdzonym kosmetykom i niewielkie mam szanse na nowe odkrycia, a nawet jak coś testuję, niekoniecznie okazuje się być ideałem ![]() ![]() Tymczasem idę szorować pędzelki. Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2010-01-02 o 21:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Postanowienie na nowy rok- nic nie postanawiać tylko działać od razu!! No i pic wino zamiast piwa ![]() Przetestuj sobie Revlon Colorstay Mineral Mousse ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jadę jutro pojeździć na deseczce pierwszy raz w tym sezonie ![]() ![]() Wszystkiego dobrego w 2010!!
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam porównanie początku 2009 z początkiem 2010 i tak ono wyglada:
PIELĘGNACJA: - w 2010 wiecej niż w 2009 - w 2010 mniej niż w 2009 - taka sama liczba Żel pod prysznic 7 18 Peeling do ciała 4 3 Żel do hig.int 3 1 Płyn do kąpiel / sól 0 0 Balsam / olejek / masło 5 13 Antycell/ antyrozst. 3 6 Peeling do stóp 5 1 Krem do stóp 3 2 Spray do stóp / butów 1 0 Dezodorant spray 0 0 Sztyft/kulka 1 2 Szampon 3 2 Odżywka/maska/serum 7 4 Lakier do włosów 1 1 Spray/krem do włosów 2 1 Żel do mycia twarzy 5 4 Demakijaż 4 2 Tonik 4 2 Maseczki 15 9 Peeling do twarzy 4 1 Kremy / sera 11 14 Filtry 1 1 Kwasy 1 2 Preparat punktowy 1 2 Krem pod oczy 2 1 Odżywka do brwi/rzęs 1 1 Woda termalna/spray 2 1 Krem do rąk 3 4 Krem do skórek 1 0 Odżywka do paznokci 4 4 Pomadki/ balsamy ochr 14 10 Do depilacji /po 3 2 Samoopalacz/balsam brązujący 2 2 BU 4 7 Mazidła 0 7 ZSK 0 5 poczatek 2009: 127 początek 2010: 135 W 2009 mam niestety więcej ![]() Cieszy mnie szczególnie mniejsza liczba masczek i baslamów/pomadek ochronnych. KOLORÓWKA: Podkład 1 1 Puder sypki 1 1 Puder w kamieniu 2 1 Brązer 3 3 Rozświetlacze 9 6 Róże 10 6 Korektor 3 2 Tusz 3 1 Kredka/khol/liner 15 15 Cień kamień 24 20 Paleta 1 0 Sypkie 7 3 Błyszczyk 17 13 Szminki 16 8 Lakiery 7 43 Zmywacz do paznokci 1 1 Wysuszacz do lakieru 0 1 początek 2009 - 120 początek 2010 - 125 Gdyby nie lakiery to byłoby super ![]()
#2707 |
Zakorzenienie
|
Hosenko, nie powiem, imponujące te Twoje zbiory
![]() Ja zaraz rozpocznę testy nowych nabytków kosmetycznych; będąc w górach natknęłam się w Nowym Targu na rewelacyjnie zaopatrzoną drogerię i poczyniłam zakupy ![]() ![]()
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Walczymy wszystkie odkąd założono ten wątek
![]() ![]() No ale ja też mam zamiar się ostro wziąć za zużywanie swoich ![]()
#2710 | |
po prostu Em :)
|
Szkoda, że nie wcześniej. U mnie w górach nie było ani grama śniegu poza stokami.
![]() Cytat:
![]() Ja dziś wreszcie jeździłam na nartach. ![]() Pozbyłaś się paletki Isadory? ![]() Wróciłam. Szkoda, że to tak szybko zleciało, było świetnie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |||
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() A jak tam Twoje sprawy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle jeszcze zaczęły mnie znowu kusić minerały. ![]() ![]() Nie mam pojęcia jak się przestawię na tryb uczelniany. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A takiego. Żadna to nowość, ale jam dopiero teraz odkryła dzięki rzyrafce. A że przy okazji dawali do niego za free grubą kredkę - cień, to dokonałam dwóch odkryć na raz, bo ta kredka, stalowa, jest genialna jako bazowa do smoky. Na to tylko połyskujący grafit z trójeczek Burżujka Les Artistique czy jakoś tak iiii ![]() Właśnie dokonałam kolejnego odkrycia ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A otwierałaś go już wcześniej? Może jak lekko zgęstnieje to będzie lepszy? Zbiorki Twoje widziałam i jak zawsze mi się podobały ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, że dobrze się bawiłaś ![]() BTW. emuś, hosenko śniłyście mi się tej nocy. Byłam z wami na zakupach, kupiłam sobie wielką żółtą torebkę i miałyśmy iść akurat do H&M obadać jakieś błyszczyki, ale się w tym momencie obudziłam ![]()
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
Hosenko, niezły kosmetyczny początek roku
![]() ![]() ja też nie za dużo, ale to dlatego że w '08 poznałam dużo perełek i już nie kombinowałam z szukaniem zamienników ![]() i też żałuję Fatale'a, nie rozumiem jak można wycofać taki genialny tusz ![]() ![]() pewnie jest już we Włoszech ![]()
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używam rozświetlacza z M. już jakiś rok - tego samego i też go lubię, daje subtelny połysk. ![]() Em witaj w Nowym Roku i fajnie że wyjazd się udał ![]() A u mnie śniegu tyle że szok ![]() świata u mnie teraz nie widać ![]() Pięknie jest ![]() Zrobiłam też zamówienie na biżu, będę robić wisiory z takich części o:
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
No nie
![]() ![]()
#2718 |
Zakorzenienie
|
Vibesko pokażesz te wisiorki jak już zrobisz?
![]() Ja ostatnio choruję na takie naszyjniki-kolie, ale nie wiem czy w sklepach można takie kupić? http://www.pakamera.pl/naszyjniki-ko...r-nr284672.htm http://www.pakamera.pl/naszyjniki-ko...o-nr319078.htm http://www.pakamera.pl/naszyjniki-ko...a-nr244411.htm Myślę, czy nie zrobić czegoś takiego sama, ale nie wiem jak się zabrać do tego i nie wiem czy mam aż takie zdolności ![]()
#2719 |
Zakorzenienie
|
Isa postaram sie zrobić fotki
![]()
#2720 |
Zakorzenienie
|
I od poczatku jest to walka nierówna...
![]() ![]() Dziękuję, zdecydowanie lepiej. ![]()
#2721 |
|
Hej.
![]() Hosenko, bardzo ładne zbiorki. Chętnie podebrałabym Ci kilka rzeczy. ![]() Vibesko, skąd zamawiałaś te półprodukty? ![]() Nie chcę już tego śniegu i zimna. ![]() ![]() Marzę o cieple, jakiejś podróży i wakacjach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Ok
![]() fuksjaa ja też mam dość zimy. Przeglądałam teraz zdjęcia, które robiłam w ogrodzie latem i wiosną. Brakuje mi zieleni i kwiatów ![]()
#2723 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ![]() Nazwę "paletkę" używam jeśli oprócz cieni jest jeszcze "coś" - np. puder czy róż. W tym przypadku pozbyłam się 2 cieni Like a Mink z rózem Smoldering Plum z Clinique. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hahaha ![]() A ja miałam koszmarny sen - zaatakowały mnie kleszcze i wszędzie miałam ich setki, jak tylko chciałam je strzepnąć to od razu wkręcały się w skórę, a po wyciągnięciu ich zostawały mi głebokie dziury ![]() Aż sprawdze co taki sen oznacza. Cytat:
![]() Zdecydowanie ![]() Podcięłam wczoraj pazurki - wcześniej końcówki miały 8 mm, a teraz - 5. Dziwnie się czuję, ale za 3-4 tygodnie odrosną. Niedługo będę musiała kupić puder sypki ![]() ![]() W styczniu dostane dodatkową kasę (z UP, za znalezienie sobie pracy) więc mogłabym pokusić się na coś drozszego ![]() ![]() Fuksja: a Ty wrzucasłaś swoej zbiorki? ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-03 o 11:35 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć może to zależy od naturalnej barwy paznokcia, nie wiem ![]()
![]() |
#2725 | |
|
Cytat:
![]() Ja chcę juuuż. Nie wrzucałam, ale jakoś nie mogę się za to zabrać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Fuksjo: Z tej stronki zamawiam:
needbead.pl ![]() Hosenko ja pokochałam sypki puder Vipery odbijający światło, takie cudeńko polskie ![]() Ide na obiad i spróbuje coś zjeść ....
#2727 |
Zakorzenienie
|
Więc chyba przegrana jest jak najbardziej usprawiedliwiona ?
![]() Zrobiłam szybki rekonesans w Złotych Tarasach, ale na szczęście nic mi nie wpadło w oko i nic nie kupiłam. Weszłam za to na wątek truskawkowy, nie wiem co mnie podkusilo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Mam wstępną listę tego, co chciałabym z Truskawki ![]() Może któraś mogłaby mi coś doradzić/odradzić ? ![]() http://us.strawberrynet.com/skincare...218/?CatgId=15 http://us.strawberrynet.com/skincare...736/?CatgId=80 http://us.strawberrynet.com/makeup/s...597/?CatgId=80 http://us.strawberrynet.com/skincare...147/?CatgId=80 http://us.strawberrynet.com/makeup/c...432/?CatgId=80 i któraś z tych odżywek : http://us.strawberrynet.com/haircare...r=94424#P94424
#2728 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie wstałam i teraz będę się uczyć do wieczora. ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- fuksja, śliczne zdjęcie na n-k. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Ja też już chcę wiosnę. Aż mi słabo na myśl, że muszę jutro wstać rano i przebijać się przez zaspy w drodze do pracy
![]() Jedyna pociecha w tym, że powoli zaczyna przybywać dnia i z każdym kolejnym będzie coraz widniej ![]() Coś się zaczynam nakręcać na kolorówkę. Przeglądam Allegro i nabrałam ochoty na jakiś nowy błyszczyk i róż do policzków. Nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłam coś z tych rzeczy, tzn. błyszczyk jeden jakoś jesienią z My Secret ale różu wieki nie kupiłam nowego! I muszę pomyśleć nad zakupem nowego tuszu do rzęs żeby mieć na zapas jak mi Maybellinowy Lash Stiletto zacznie zasychać ![]()
#2730 | |
|
O dzięki, zaraz zajrzę.
![]() Cytat:
![]() A włosy to zwyczajnie - najpierw suszyłam włosy z dyfuzorem, potem modelowałam na okrągłej szczotce, przeczesałam palcami i gotowe. ![]() Kolczyki z Orsaya. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.