Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 10:35   #2701
lalaith
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez Eustomka Pokaż wiadomość
A teraz z innej beczki
Muszę pochwalić Intensywny peeling do twarzy z Anew (zamówiłam kiedyś w jakimś zestawie mając nadzieję, że sprzedam, ale nie udało się, więc niedawno go otworzyłam).
Mam cerę mieszaną z różnymi niedoskonałościami, nie używam peelingów mechanicznych tylko enzymatyczne a ten jest w płatkach i jestem niesamowicie zadowolona z odkrycia go
Miałam niebawem wybrać się do kosmetyczki, bo sama nie potrafię pozbyć się zaskórników i dzisiaj spostrzegłam, że już nie muszę! Mój nosek nie jest jeszcze idealny, ale po tygodniu stosowania tego peelingu zaskórniki i wypryski są niemal niewidoczne! Jestem w szoku...
Recenzje w KWC ma beznadziejne..

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
Mam już fakturkę - braki:
Nowość! - krem do mycia twarzy i demakijażu "Witalność Natury"
Kupiłam go sobie w COKu i już raz użyłam. Wrażenia: nie myje tak dobrze jak żel z tej serii, trzeba jeszcze domyć skórę tonikiem. Za to po nim + toniku nawilżającym z Solutions = super mięciutka i nawilżona cera! Zero ściągnięcia po umyciu, co jest moim wiecznym utrapieniem
Z makijażem oczu sobie nie radzi, ale u mnie nic poza olejkiem myjącym z BU sobie z nim nie radzi

Cytat:
Napisane przez Yorki Pokaż wiadomość
Fajne macie te spotkanka I te prezenty Ten kuferek z przyborami jest duży? jakbyś go określiła wielkościowo?
Widziałam i ten kuferek i ten kolejny na katalog 6 na biżuterię. Ten z przyborami jest mniejszy, ten na biżuterię spory, oba są śliczne, bardzo eleganckie i za taką cenę naprawdę warto je wziąć. Ja się już na nie napaliłam, zwłaszcza na ten na biżuterię!

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Jaki program
Nowy konkurs jest, OMS ma jeszcze nam email wysłać w tej sprawie...a u nas w okręgu do rozlosowania jest ekspres do kawy Dolce Gusto
Konkurs jest na tusze wydłużające, jak się osiągnie sprzedaż 2 na aktywną KK to się dostaje sprzęty kuchenne, toster i coś tam, już nie pamiętam, a jak 4 to jeszcze do tego czajnik. Minimum musi być 60 tuszy sprzedanych w miniokręgu.
A i jak w K3 i K4 podpisze sie 10 umów jest bonus 1000PLN (100PLN za umowę), a jak 5 to 250PLN (50PLN za umowę).

Cytat:
Napisane przez Smynio Pokaż wiadomość
Co myślicie o żelu nawilżającym do golenia dla mężczyzn? Chciałam narzeczonemu prezent zrobić on używa gillette i nie wiem czy ten żel sprosta oczekiwaniom... da się nim bezpiecznie ogolić czy jednak to dziadostwo?
Mój TŻ go ma i twierdzi że jest strasznie badziewny. Pianki do golenia używa mój brat i jest zadowolony. Balsamu po goleniu używają obaj i są zadowoleni
Stary 2010-03-12, 10:42   #2702
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość

Kupiłam go sobie w COKu i już raz użyłam. Wrażenia: nie myje tak dobrze jak żel z tej serii, trzeba jeszcze domyć skórę tonikiem. Za to po nim + toniku nawilżającym z Solutions = super mięciutka i nawilżona cera! Zero ściągnięcia po umyciu, co jest moim wiecznym utrapieniem
Z makijażem oczu sobie nie radzi, ale u mnie nic poza olejkiem myjącym z BU sobie z nim
Dokładnie mam takie samo zdanie o tym kremie do mycia twarzy "W.natury",nie myje dobrze i nieradzi sobie z makijażem. Ciekawa jestem jakie zdanie będą mieć o nim moje klientki, oby tylko nie zechciały go zwracać.
Stary 2010-03-12, 10:43   #2703
LadyBird6
Wtajemniczenie

Dałam na katalogowy torebkę Maja a także kosmetyczkę Batycki, którą otrzymuje nowy konsultant po zamówieniu w swoim drugim katalogu, kolorek w rzeczywistości jest piękna fuksją
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 10:44   #2704
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milenka27 Pokaż wiadomość
dziewczyny juz mi Majkę dosyłaja w drugim terminie, wiec nie jest tak zle
A nie jesteś przypadkiem nową KK lub weszłaś do Avon Club, bo tylko tym wysyłają 50% zamówionych
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 10:46   #2705
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Dokładnie mam takie samo zdanie o tym kremie do mycia twarzy "W.natury",nie myje dobrze i nieradzi sobie z makijażem. Ciekawa jestem jakie zdanie będą mieć o nim moje klientki, oby tylko nie zechciały go zwracać.
Myślę że niekoniecznie. To jest dla mnie raczej mleczko, jak się po nim przejedzie twarz tonikiem to makijaż jest dobrze zmyty. A niektórzy właśnie taką formę demakijażu preferują. Ja zamierzam mówić moim klientkom że to mleczko.
Stary 2010-03-12, 10:48   #2706
Bezimienna88
Raczkowanie

Dziewczyny mam przeeeprośbe, bardzo bardzo Was prosze o pomoc czy mogłaby mi któraś pomóc i uświadomić jak się te opusty oblicza? chodzi o to że chcę złożyć zamówienie z k04 takie:
Oferta netto:
Róż - 19,90
Tusz pełnia rzęs - 12,90
Puder sypki indealny kolor - 14,90
Anew szminka do ust - 12,90
Zestaw Accolade- 25,90
Kolorowy balsam do ust - 2,90
Zestaw szczotka - 7,50 x 2
Z Katalogu:
Mgiełka do włosów - 5,90 x2
peeling tropics - 8,90
Złocisty balsam - 8,90 x2
Zestaw Moc świeżości - 25 zł x2
Lakier do paznokci i konturówka Twilight - 23 zł ( i tutaj mam też pytanie, czy te obie rzeczy już są za 23 zł czy trzeba zamówić najpierw jedną za 19 a kolejne dwie będą za 23? Chodzi mi o tą oferte ze stron 24-31)
I kolejne moje pytanie wynikające z niewiedzy to jak ten opust wyliczyć? Czy normalnie dodając każdą cenę do siebie i potem 20% odliczyć czy jak? Bo już sama nie wiem czy normalnie skoro mam te produkty z oferty netto ((
Z góry dziękuję
Bezimienna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 10:54   #2707
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bezimienna88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam przeeeprośbe, bardzo bardzo Was prosze o pomoc czy mogłaby mi któraś pomóc i uświadomić jak się te opusty oblicza? chodzi o to że chcę złożyć zamówienie z k04 takie:
Oferta netto:
Róż - 19,90
Tusz pełnia rzęs - 12,90
Puder sypki indealny kolor - 14,90
Anew szminka do ust - 12,90
Zestaw Accolade- 25,90
Kolorowy balsam do ust - 2,90
Zestaw szczotka - 7,50 x 2
Z Katalogu:
Mgiełka do włosów - 5,90 x2
peeling tropics - 8,90
Złocisty balsam - 8,90 x2
Zestaw Moc świeżości - 25 zł x2
Lakier do paznokci i konturówka Twilight - 23 zł ( i tutaj mam też pytanie, czy te obie rzeczy już są za 23 zł czy trzeba zamówić najpierw jedną za 19 a kolejne dwie będą za 23? Chodzi mi o tą oferte ze stron 24-31)
I kolejne moje pytanie wynikające z niewiedzy to jak ten opust wyliczyć? Czy normalnie dodając każdą cenę do siebie i potem 20% odliczyć czy jak? Bo już sama nie wiem czy normalnie skoro mam te produkty z oferty netto ((
Z góry dziękuję
A jest tam 150zł z katalogu + netto z zielonymi światełkami?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 10:57   #2708
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę że niekoniecznie. To jest dla mnie raczej mleczko, jak się po nim przejedzie twarz tonikiem to makijaż jest dobrze zmyty. A niektórzy właśnie taką formę demakijażu preferują. Ja zamierzam mówić moim klientkom że to mleczko.
A nie pieką Cię po nim oczy? Bo mnie okropnie. Żaden z pozostałych dostępnych w katalogu żeli czy kremów do mycia twarzy nie podrażnił mi tak oczu jak ten.
Stary 2010-03-12, 11:02   #2709
kati81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez kati81 Pokaż wiadomość
No to ja musiałam mieć jakiś niefart
W ogóle jak coś chcę zamówić z internetowej oferty specjalnej, to nigdy nie ma - ostatnio chciałam perfumy Tokyo i też się spóźniłam
Jaki jesteś dzień wysyłkowy? Bo ja dopiero E...

I mam fakturkę wystawioną-oczywiście torebek Maja nie ma, zamawiałam 4..
Poza tym wszystko mam, żadnego produktu alternatywnego....
Też jestem dzień E, ale zawsze zamawiam z odbiorem do COK'u i dzisiaj własnie idę odebrać - zobaczymy co będzie.
W ogóle chyba od teraz nie będę usuwać z zamówień produktów z czerwoną kropą, skoro dziewczyny piszą, że niektóre rzeczy i tak przychodzą mimo czerwonej kropy
Raz tak miałam, że była żółta kropa przy czymś z Netto, na podglądzie elektronicznym napisali przy tym, że jest brak w magazynie, a w paczce jednak było
Maje zamawiałam 2 - jedną dla siebie i jedną na zapas, ale w podglądzie elektronicznym faktury były same zera przy Mai, to pewnie nie będzie

Edytowane przez kati81
Czas edycji: 2010-03-12 o 11:09
kati81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:03   #2710
Bezimienna88
Raczkowanie

Cytat:
A jest tam 150zł z katalogu + netto z zielonymi światełkami?

ogolnie z całości mam 215 zł - z katalogu będzie coś koło 111,50 zł
tylko własnie czy to jest tak, że jak są zielone światełka i będzie te 215 to odliczam po prostu całe 20%??

I czy może wiesz jak z tą ofertą z 24-31 strony? Trzeba zamówić najpierw coś za 19zł żeby potem te dwie rzeczy za 23?
Stary 2010-03-12, 11:05   #2711
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
A nie pieką Cię po nim oczy? Bo mnie okropnie. Żaden z pozostałych dostępnych w katalogu żeli czy kremów do mycia twarzy nie podrażnił mi tak oczu jak ten.
Na szczęście nie, ale ja i tak go nie zamierzam do oczu używać.

Cytat:
tylko własnie czy to jest tak, że jak są zielone światełka i będzie te 215 to odliczam po prostu całe 20%??

I czy może wiesz jak z tą ofertą z 24-31 strony? Trzeba zamówić najpierw coś za 19zł żeby potem te dwie rzeczy za 23?
Nie trzeba, bierzesz normalnie 2 rzeczy za 23zł.
Zobacz sobie najpierw jaki masz wypracowany opust 15 czy 25 %, a potem go odlicz od rzeczy z katalogu, chyba że coś jest w HT uwzględnione jako objęte mniejszym opustem.
Produkty z netto nie podlegają opustowi.

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2010-03-12 o 11:07
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 11:06   #2712
Wronia3
Wtajemniczenie

Cytat:

po 1 na netto nie ma opustu - płacisz tyle ile w gazetce
po 2 skąd wymyśliłaś sobie 20%? albo 15% albo 25% 30% 35%.... 20% to jest na biżuterie i torebki...

z katalogu masz na 111,50 to żeby mieć 25% opust potrzebujesz z netto mieć zielone światełko tak by dobić do 150zł i więcej...

ta promocja 2 za 23zł z tych stron o które pytasz działa na każdą 2 zamówionych kosmetyków z tych stron... zamówisz 2 to zapłacisz 23zł, zamówisz 3 to zapłacisz 23 + 19 zł, zamówisz 4 to zapłacisz 23 + 23 zł itd
Wronia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:09   #2713
ololufe
Zakorzenienie

@Bezimienna88
Jezeli chodzi o ta oferte to przy zakupie jednego produktu placisz 19zl a przy zakupie dwoch 23zl (za oba w sumie).

Jezeli chodzi o wyliczenie opustu to netto nie podlega opustowi, ale wlicza sie do bazy opustu. Tak wiec jesli przekroczys w sumie 150zl to przyznaja Ci oput 25%.
Jedynie z produktow z katalogu mozesz sobie odliczyc 25%

Edytowane przez ololufe
Czas edycji: 2010-03-12 o 11:11
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:14   #2714
Bezimienna88
Raczkowanie

Aha dziękuję Wam bardzooo

Wronia3

z katalogu masz na 111,50 to żeby mieć 25% opust potrzebujesz z netto mieć zielone światełko tak by dobić do 150zł i więcej...

No tak mam zielone światełka i z całego zamówienia na 215 zł wraz z katalogiem i netto...
Więc czy mam odliczać z całego 215 te 25 % czy nie? Przepraszam że pytam o tak istotne sprawy ale naprawdę się pogubiłam

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
@Bezimienna88
Jezeli chodzi o ta oferte to przy zakupie jednego produktu placisz 19zl a przy zakupie dwoch 23zl (za oba w sumie).

Jezeli chodzi o wyliczenie opustu to netto nie podlega opustowi, ale wlicza sie do bazy opustu. Tak wiec jesli przekroczys w sumie 150zl to przyznaja Ci oput 25%.
Jedynie z produktow z katalogu mozesz sobie odliczyc 25%

Ahaaa
Czyli czy dobrze rozumię, mam zamówienia razem na 215 zł a z katalogu na 111zł to te 25% odliczam od całości? Czy tylko od tego z katalogu?
Stary 2010-03-12, 11:16   #2715
ololufe
Zakorzenienie

@Bezimienna88
Piszemy przeciez, ze netto nie podlega opustowi! Tak wiec te 25% mozesz sobie odliczyc jedynie z kwoty "katalogowej", pod warunkiem, ze na niektore produkty z katalogu nie ma mniejszego opustu - co zawsze jest wyszczegolnione w HT.

Np. zestaw "Moc swiezosci" jest oferta wiazana tak wiec mozesz z niego odliczyc tylko 10%

A poza tym, pewna jestes, ze na wszystko z netto masz zielone swiatelka bo ten zestaw kremow Accolade, jak ja skladalam zamowienie to mial czerwone?

Edytowane przez ololufe
Czas edycji: 2010-03-12 o 11:18
Stary 2010-03-12, 11:21   #2716
Bezimienna88
Raczkowanie

Cytat:
@Bezimienna88
Piszemy przeciez, ze netto nie podlega opustowi! Tak wiec te 25% mozesz sobie odliczyc jedynie z kwoty "katalogowej", pod warunkiem, ze na niektore produkty z katalogu nie ma mniejszego opustu - co zawsze jest wyszczegolnione w HT.

Np. zestaw "Moc swiezosci" jest oferta wiazana tak wiec mozesz z niego odliczyc tylko 10%

A poza tym, pewna jestes, ze na wszystko z netto masz zielone swiatelka bo ten zestaw kremow Accolade, jak ja skladalam zamowienie to mial czerwone?
Aha ok dziekuje teraz rozumie

dziękuję śliczne za pomoc
Stary 2010-03-12, 11:22   #2717
Yorki
Rozeznanie

smerfetka25 i lalaith dzięki za info odnośnie prezentów w 05 i 06 czyli kuferka i przybornika cieszę się, że to cudo na biżu nie jest takie maleńkie, jak myślałan

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:24   #2718
emza
Rozeznanie

a jest ktos, kto dostal wszystkie zamowione torby Maja?
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:25   #2719
ololufe
Zakorzenienie

@Bezimienna88
Napisze Ci bys juz nie miala zadnej watpliwosci... tak ppowinnas sobie obliczyc swoj "zarobek":
(5.90x2+8.90+8.90x2+23)x0.25+25x2x0.10

Z tym, ze to 0.25 zalezy od Twojego zamowienia z oferty netto. Czy produkty beda mialy zielone swiatlo i przekoczysz 150zl bo jak nie to zamiast przez 0.25 bedziesz musiala ta powyzsza sue przemnozyc przez 0.15
Stary 2010-03-12, 11:35   #2720
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Konkurs jest na tusze wydłużające, jak się osiągnie sprzedaż 2 na aktywną KK to się dostaje sprzęty kuchenne, toster i coś tam, już nie pamiętam, a jak 4 to jeszcze do tego czajnik. Minimum musi być 60 tuszy sprzedanych w miniokręgu.
A i jak w K3 i K4 podpisze sie 10 umów jest bonus 1000PLN (100PLN za umowę), a jak 5 to 250PLN (50PLN za umowę).
Fakt, było coś o tych tuszach ale jak nasza OMS tłumaczy z komputera pokazując wszystko długopisem to nie wiele można z tego zrozumieć
Stary 2010-03-12, 11:37   #2721
ololufe
Zakorzenienie

Czy ten krem do mycia twarzy "W.Natury" skoro stosujecie go jak mleczko do demakijazu to jedynie z wacikiem bez wody?
Stary 2010-03-12, 11:37   #2722
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
Moja kk zamówiła 6 toreb i tyle dostała w szoku byłam jak zobaczyłam jej fakturkę bo byłam pewna że żadnej nie dostanie
Stary 2010-03-12, 11:38   #2723
red rose
Raczkowanie

Cytat:
dziękuje to z tymi tuszami to fajne bo tusze dobrze się sprzedają
red rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:41   #2724
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
Moja nowa kk zamówiła 4 sztuki i je otrzymała, pozostałe osoby nie miały takiego szczescia
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:46   #2725
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red rose Pokaż wiadomość
No tylko weź sprzedaj tyle tuszy jak ja np nie miałam nawet jednej zamówionej szminki potęga koloru
Stary 2010-03-12, 11:54   #2726
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

ja na drugi termin też nie mam zafakturowanej majki. Nie przychozi też kosmetyczka z oferty specjalnej, i tusz do kresek z netto.
Stary 2010-03-12, 12:02   #2727
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red rose Pokaż wiadomość
Zważywszy że w HT jest program motywacyjny dla KK że przy zakupie 3 tuszy dostaje się gratis Lekki podkład na lato i zestaw 5 próbek Todey Tommorow Always Diamond, więc KK pewnie będą do tego dążyć żeby zgarnąć gratisy!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 12:13   #2728
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy ten krem do mycia twarzy "W.Natury" skoro stosujecie go jak mleczko do demakijazu to jedynie z wacikiem bez wody?
Ja nim myłam twarz i płukałam potem wodą.Tak jak innymi żelami do twarzy.Ponieważ nie zmył calego makijażu, zwłaszcza oczu, wziąłam też na wacik i przetarłam oczy. Dalej nie zmył tuszu, a oczy piekły jak szalone.
Wzięłam go ze sobą na wyjazd, bo z nazwy przypuszczałam,że powinien się nadawać do jednego i drugiego.A był wygodny, bo w jednym opakowaniu niby do mycia i do demakijażu. Ale się zawiodłam i z mojej strony nie polecam.
Stary 2010-03-12, 12:14   #2729
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Hmm, wiesz, czasami zdarza się, że odcień o tej samej nazwie w różnych podkładach jest inny....
A w którym to HT, to se łypnę
W HT do katalogu 5.
Dzięki za pomoc
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 12:15   #2730
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
Moja nowa kk zamówiła 4 sztuki i je otrzymała, pozostałe osoby nie miały takiego szczescia
Bo nowe dostają, to wiadomo.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości