![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
Jakaś lekka kolacja by się przydała chociaż. Nie szkodzi Ci częste picie%? Jeżeli nie, to ok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Rozeznanie
|
wczorajsze U (jakos nie miałam apetytu)
1.(13.00) Bułka z szynką pomidorem,sałatą i jajko Kawa z mlekiem 2.(16.00)pół woreczka ryży, gotowana noga z kurczaka, sałataka z pomidorów, ogóra,oliwek + zioła i jogurt 3.(20.00) serek wiejski z oliwkami i pomidorem, kilka orzechów
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Jutrzejsza R (ostatni raz 1600kcal
![]() I owsianka (30g płatków, jabłko) w jogurcie owoce leśne ![]() II kromka razowca z polędwicą, 100g serka wiejskiego, pomidor, parę rzodkiewek, herbatka ; 20g orzechów arachidowych III pierś z kurczaka z makaronem razowym w sosie czosnkowym wycieczka rowerowa IV omlet z 1 jaja z twarogiem na waniliowo ; jabłko V jajecznica z 2 jaj z warzywkami |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Rozeznanie
|
moje chyba U
na czczo szklanka wody z łyżeczką siemienia lnianego 1. tost z chleba razowego z serem, szynką, pomidorem i ketchupem, kromka razowca z wieśniakiem i dżemem, trochę galaretki, suszona gruszka 2. 200ml mleka z łyżką budyniu, po dwie łyżki otrąb i pł. owsianych z suszonymi owocami, 2 morele suszone; pomidor 3. kawałek sernika dietetycznego polany serkiem homo i posypany orzeszkami ziemnymi 4. zupa z botwinki z kaszą jęczmienną i mięsem z kurczaka 4. kotlet z piersi kurczaka polany wieśniakiem, różne warzywa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
możliwe jest chudnięcie mimo zwiększenia kcal?
U/P: Ś: 2 big (każda po 50-60g) kromy razowego; 1 z serem hochland tost i ketchupem, 2 z masłem, ogórkiem, rzodkiewką, sałatą, szczypiorkiem; kroma mieszanego, z polędwicą z kurcząt; gruszka w aucie: garść - albo dwie; fistaszków - na pamięć, bo zaraz potem korepetycje ![]() IIŚ: paczka Lu Go! kakaowych, u cioci: micha zupy, jakiejś warzywnej zabielanej, była pyyyszna ![]() O: micha rosołu z wczoraj (fura makaronu, warzywa itepeitede ![]() ![]() D: garść fistaszków P: jogobella bananowa z wkrojonym bananem, jabłko, danonek mega truskawkowy; duuuży kubek kawy z mlekiem ![]() ![]() K: 2 kromki żytniego na miodzie; 1 z serem hochland tost z ketchupem, 2 z masłem i pomidorem woda, woda z cytryną, może zielona herbata
![]() |
#2709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no dzisiaj lepiej!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
ciesze się
![]() ![]()
![]() |
#2711 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moje coś: I. Paluch z ziarnami-połowa z masełkiem, pasztetem + pomidorek i koperek, połowa z serkiem topionym, szynką, ogórasem, jajo wieeeeelkie jak duże kiwi ![]() II. 2 x tosty graham-1 z serem i pomidorem, drugi ciapnięty Delmą z prażoną cebulką + szynka+pomidor, duuuuużo truskawek z cukrem III. Ziemniaczki z pulpetami w sosie jasnym ![]() IV. Mars wkruszony do budyniu ![]() truuuuskawyyyy właśnie sobie jem V. Będzie jajecznica z parówką plus 2 tosty z serem i pomidorem/maslem i pomidorem + koperek, herbata może truskawki ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smacznego ![]()
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-06-04 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: 5 łyżek płatków owsianych, jajko, jabłko, otręby, pestki słonecznika 2. śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, pomidor, dwa liście sałaty, dwa plastry polędwicy, jabłko 3 śniadanie: filet śledziowy, kromka chleba, cebula, truskawki obiad: spory kawałek ryby gotowanej w folii aluminiowej, pół woreczka kaszy gryczanej, sałata z oliwą (interwały) posiłek po treningowy: kawałek ryby przygotowanej jak w obiedzie (miałam zjeść kaszę, ale chciało mi się wymiotować i wmusiłam w sebie tylko rybę) kolacja: chudy twaróg 125g ocena? ![]()
„Jeśli się nie obudzisz, nigdy nie będziesz wiedzieć, o czym śniłeś.” (Yogananda) Edytowane przez sansimila Czas edycji: 2010-06-04 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, chciałabym żebyście oceniły mój dzisiejszy jadłospis. Odchudzałam się i straciłam 8kg, ale teraz nie potrafię wrócić do normalnego odżywiania - utrzymywać wagę i jeść. Oto moje U:
- śniadanie omlet z 1,5 jajka z konfiturą - drugie śniadanie jabłko ciasteczko fornetti - obiad makaron z groszkiem konserwowym i pieczarkami - podwieczorek banan z połową jogurtu naturalnego - kolacja płatki fitness z mlekiem 0,5% - dzienne napoje: woda, herbata Wiem, podchodzi pod R ... Jakieś rady? ![]() Edytowane przez sylwia123567 Czas edycji: 2010-06-04 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
dzięki dzięki
![]() ![]() Ahh jak ja już bym chciała być na U ![]() ![]() znikajac - dopiero teraz zobaczyłam Twoje pytanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-06-04 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Przyczajenie
|
R->Uuuuuu (z naciskiem na u -> planowane jako stan wieczny
![]() 1. 6 łyżek owsianych, 1 otrębów, garść rodzynek, garść orzechów, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 jabłko, przyprawa do szarlotki ( ![]() 2. długa pajda chleba żytniego razowego z twarożkiem i rzodkiewką, pół jabłka 3. mięso z piersi kurczaka, dużo młodej kapusty, gotowana marchewka, łyżeczka oliwy 4. mięso z piersi kurczaka, pajda chleba żytniego razowego, ogórek 5. makrela z puszki, kapusta czerwona 6. twaróg chudy, jogurt naturalny, orzechy, cynamon ![]() Kurcze, dodawanie kalorii wypadło mi w sesję, więc chyba przedłużę sobie ten czas do 100kcal/2 tygodnie ![]()
#2718 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
- śniadanie tost (graham) z serem trochę pomidora, ogórka, szczypiorku - drugie śniadanie banan nasiona dyni - obiad brązowy ryż z groszkiem, pół piersi z kurczaka - podwieczorek jabłko 200ml kefiru 0% owoce leśne - kolacja jajecznica z pomidorem, 2 sucharki ![]() Edytowane przez sylwia123567 Czas edycji: 2010-06-04 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Raczkowanie
|
Moje Uuu...
Zjedzone: Śniadanie: Bułka "Benjaminka": - połowa z masełkiem, jajkiem, pomidorem i ogórkiem.. -połowa z masełkiem, szynką z indyka, pomidorem i ogórkiem.. Kubek gorącego kakao na mleku 2%.. II śniadanie: Kawałek ciasta "jabłecznik" ![]() Przed obiadkiem zjadłam sobie ok. 200g truskawek ![]() Obiad: Pierś z kurczaka w gyrosie (gotowana), 1/2 woreczka kaszy gryczanej, sałatka (taka jak wczoraj) ![]() ![]() Podwieczorek: Kisiel brzoskwiniowy + ok. 150g truskawek ![]() Kolacja: 150g serka wiejskiego z połową pomidora, ogórkiem zielonym, szczypiorem i cebulką, 2 wasy, "Activia" malina z musli ![]() ![]() Kolacje są jakie są, ponieważ ostatnio wieczorem nie mam ochoty aby jeść.. ![]() Proszę o ocenę.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Wtajemniczenie
|
Moje P, pt '' na słodko''
![]() śniadanie; standardowo 2 kromki chleba ze słonecznikiem( ser żółty niskotł. , kilka łyżek wieśniaka + duużo warzyw), miska mleka+ dwie garści corn flakes; jabłko; hetbata. 2 śniadanie; miseczka budyniu waniliowego+pokrojony banan+ 2 kostki czekolady kokosowej; kilka czekoladek 'malaga'. obiad; zupa grochowa z ziemniakami ; gulasz( mięso wieprzowe?) dużoo sosu, kilka(3,4) sporych ziemniaków, sok wieloowocowy. deser; 2 gałki lodów waniliowych z bakaliami( moje uzależnienie) - ok. godziny chodzenia po mieście. w między czasie wpadło kilka krówek. podwieczorek; 200g. serka waniliowego z garścią rodzynek i kiwi. kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serem żółtym niskotł. i warzywami; z twarogiem pełnotłustym( czy jak to się tam nazywa) i dżemem brzoskwiniowym; 2 garści orzechów ziemnych; wafelek estella o smaku orzechowym; jabłko; herbata. - godzina kręcenia hula hopem. (nie mówcie że to dużo bo przy takich posiłkach spokojnie mogę sobie pozwolić na godzinę kręcenia) - ogromna pomarańcza; 3 żelki ssyki. Dzisiaj dzień był bardziej na słodko, ale czasami mam takie dni kiedy mogę jeść ciągle coś słodkiego i takie kiedy nie zjem nic z słodkości.(więc proszę o wyrozumiałość) ![]() Tradycyjnie do oceny
#2721 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kiko, smaczniutkie to twoje coś ![]()
![]() |
#2722 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oceniłam Twoje, teraz ty oceń moje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() dziękuję za ocenę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Raczkowanie
|
Dziękuję!
![]() Szczerze mówiąc też mam ochotę na czereśnie! ![]() ![]() Co do gyrosa: ta przyprawa jest pyszna.! <3 Ja obtaczam w niej pierś z kurczaka i gotuję w wodzie lub na parze. ![]() ![]() ![]() Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj zjadłam niewiele, bo po wczorajszym obżarstwie z okazji urodzin mojego faceta (kilka kawałków sernika na zimno, kawałek sernika wiedeńskiego, paczka chipsów paprykowych na pół z moim menem, niezliczona ilość czekoladowych ciastek, rurek i czekolady + normalne śniadanie, obiad i kolacja) jestem tak pełna, że normalnie będę pościć chyba z tydzień (nie no nie będę oczywiście, ale naprawdę się fest przejadłam - to się chyba nazywa kompulsywne jedzenie)
U (chyba...) I. płatki owsiane, kukurydziane, fitness, pestki dyni, pestki słonecznika, rodzynki, żurawina, siemie lniane + mleko 1,5%; szklanka soku pomarańczowego świeżo wyciskanego (wstałam koło 11, więc brak drugiego śniadania) II. miseczka zupy ogórkowej III. 6 truskawek, trzy plasterki arbuza, jogurt 7zbóż truskawkowy IV. grahamka, masło, chudy twaróg, rzodkiewka, szczypiorek Hmm, chyba jednak wcale tak mało nie wyszło z tego, co teraz tak patrzę... |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Witam, to mój pierwszy post tutaj
![]() Mam wątpliwości co do mojego sposobu odżywiania, więc postanowiłam się Was poradzić. Mój przykładowy jadłospis z dnia "szkolnego" Chyba U - nie jestem na żadnej diecie odchudzającej, nie chcę przytyć, raczej chcę lekko wysmuklić ciało (ale chyba w moim wieku najlepszy będzie na to sport). Śniadanie (ok. 6.45) - musli z migdałami i owocami, mleko II śniadanie w szkole (ok. 10.30) - 2 kromki chleba razowego, plasterek piersi z indyka, plasterek żółtego sera, plasterek pomidora i ogórka III (?) śniadanie w szkole (ok. 13.30) - znowu jestem głodna, a przeważnie siedzę jeszcze w szkole, z tym posiłkiem wiążą się moje wątpliwości - nikt nie je trzech śniadań ![]() Obiad (ok. 16) - 1 ziemniak, surówka, smażona pierś z kurczaka w panierce Kolacja (ok. 20) - jabłko, banan Chyba jest tutaj coś nie tak. Z porami posiłków niewiele mogę zdziałać do wakacji. Wtedy wypadnie mi to "trzecie" śniadanie, bo później jem pierwsze. Doradzicie coś? Edytowane przez aanika Czas edycji: 2010-06-04 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moje P- 0,5 kg wiecej (prosze o ocene): 1. placek (jajko, musli, rozne orzechy, rodzynki, zurawina, maslo, czekolada do smaaarowania) - spora porcja i to baardzo 2. zlozona kanapka: chleb zytni, warkocz z łososia, maslo, majonez, pomidor, keczup,serek topiony, czekoladka z cherry, i pasek czekolady 3. kurczak 5 smakow, ryz, salatka pikantna z ogorkow, chilli i cebuli, poweratewisniowy 4. 3 rafaello,2 ferrero roscher,jogurt brzoskwiniowy z kawalkami owocow 5. 2 kromy chleba z maslem, mielonka, pomidorem, wiesniak 200g, 4 korniszony po: lycha czekolady do smarowania + 3x gainer na mleku |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o pierwsze śniadanie, to jem raczej sporo tego musli, będzie właściwie cała miseczka (tylko nie zam jej pojemności ![]() Co do II i III śniadania, to oczywiście na kanapkach jest trochę masła, zawsze smaruję, myślałam, że to oczywiste ![]() Obiad - bywa i 2 ziemniaki ![]() Kolacja - nie jestem już za bardzo głodna o tej porze, bo obiad jem dosyć późno, nie mam innej możliwości. Ale w sumie serek będzie dosyć lekki, muszę spróbować. Może być serek z pomidorem i ogórkiem? Za innymi warzywami średnio przepadam niestety. Edytowane przez aanika Czas edycji: 2010-06-05 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() skoro chcesz wymodelowac sylwetkę to tak jak pisałaś- cwiczenia, nie musisz katowac się jakimiś dietami. Wiadomo, że jeżeli myślisz o jakimś poważnym treningu wtedy musisz zadbac o odpowiednie posiłki okołotreningowe, ale na Dietetyce jest już o nich wątek ![]() Cytat:
![]() poza tym wszystko ok? ![]() Cytat:
![]() 2 ziemniaczki to też mało, nie uważasz? no chyba, że to odmiana jakiegoś mamuta ![]() serek z warzywkami jak najbardziej ok, możesz też jeśc tunaka tak jak pisałam i dodac warzywka/nnkt ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
Kikuś- jest w miare
![]() 4- w samochodzie- zarlam co bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.