|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!
Ewa, Justynie chodziło o to, że we Włoszech ludzie bardzo długo zostają z rodzicami i z nimi mieszkają, bardzo wiele osób po 30tce mieszka w rodzinnym domu.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Aha...może nie będę tego komentowała...
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
oo, to ja chyba muszę z Tobą porozmawiać..
jesteś zadowolona z tego wyboru? bo ja się boję, czy dobrą decyzję podjęlam czy nie za wcześnie i w ogóle, bo wiadomo, że jakąś część swobody i wolności sobie w ten sposób odbieram; co Ty o tym myślisz teraz, jak już 'się stało'?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Kompletnie z
Wkurza mnie ta hurtownia, cały czas wchodzę i sprawdzam czy ciuchy są. Może zaatakujemy ich telefonami ? Na wątku o tej hurtowni pisały dziewczyny, że to najlepsza metoda...
|
#2706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak, bo pamiętam jak potem w LO śmigałaś ![]() Cytat:
tak naprawdę idzie każdy kto umie wrzeszczeć, nie ważne co wrzeszczy.
|
||
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale musze powiedzieć ze mój tż sie zmienił - jest bardziej ugodowy, mniej pedantyczny - znajomi mowia ze to wynika z faktu iz mieszkamy na 'moim gruncie' ale ja nie do konca w to wierze. To czy jestes mniej "wolna" zależy od TŻ. Mój nie zabrania mi wychodzić na imprezy ani robić imprez w domu. Mało tego doskonale bawi sie i pije z moimi znajomymi mimo że jest troche starszy. Wiadomo sa obowiązki, przez cale zycie nic nie robiłam a teraz trzeba. NIe umiem gotować -robi to tż chociaz tez nie jest mistrzem. Najbardziej mi smutno że nie wychodzimty juz tak czesto jak kiedys (wczesniej z przymusu wychodzilism y codziennie ). Ale byc moze jest to wynik tego ze uczylam sie do matury i on mnie caly czas wspierał a teraz on pisze prace magisterska i od 2 tyg nie wyszedł z domu.Utrzymują nas rodzice. (tzn mnie moi i jego jego chociaz on juz znalazł prace is tał sie niezalezny). I na początku tęskniłam za mama ![]() I dodam jeszcze, że śmiało - nie ma decyzji nieodwracalnych a to test dla związku
Edytowane przez aako Czas edycji: 2010-06-19 o 16:48 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dokładnie to opisała Martyna. Ja mieszkam na wsi, więc tu standardem jest, że młodzi ludzie (najczęściej jednak faceci) kończą to rolnictwo (oczywiście UP w Poznaniu ), ewentualnie technikum rolnicze, żenią się i mieszkają całe życie w domu rodzinnym. Patrzę na to i tak nie chcę ![]() Cytat:
![]() Dominika ostatnio pisała, że baba nie odpisała... coś się zmieniło?
|
|||
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
ale to Twoje własne zdanie dotyczy się również nas... ale dobra nieważne...
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj napisała na gg, że nie. Może najlepiej zadzwonić w poniedziałek, już o 9, zaznaczyć, że zamówienie było składane we wtorek i do tej pory żadnej odpowiedzi ? Bo na tym wątku zamówieniowym dziewczyny pisały, że tylko nękanie ich telefonami działa.
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Albo znajomy mechanik samochodowy - nie dodzwonisz się, bo telefonów nie odbiera, bo za dużo ludzi dzwoni, trzeba osobiście jechać |
||
|
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię takie dziwne sny mieć. muszę ludzi do zabawy na miejscu poszukać ![]() i kogoś u kogo będę spała, nie biorę swojego namiotu. Beata gotuje, BEATA ! ![]() Cytat:
Złożyłyście już to zamówienie ? ![]() Czy mogę się dołączyć jeszcze ? |
||
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwna ta hurtowania, lepiej zadzwońcie tam
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-06-19 o 17:11 |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcesz ciągnąć - ale na mnie naskakujesz, chociaż ja piszę, że tu chodzi akurat o mnie. Jeśli nie przedstawiłam tego wystarczająco, to przepraszam, chodziło o mnie osobiście . |
|
|
|
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie umiem gotować, Tż to robi znacznie lepiej. ale myślę, że akurat z podziałem obowiązków problemu nie będzie (i mój też jest trochę pedantyczny ). Mama go odpowiednio nauczyła, że po sobie trzeba posprzątać i że kobieta nie jest w domu służącą.No dotąd nie było problemów z ograniczaniem swobody i wolności, ale myślę, że przy wspólnym mieszkaniu to wygląda jednak inaczej.. no i on ma inne nawyki- nawet taki szczegół, że wstaje dużo wcześniej niż ja i wcześniej kładzie się spać.. no nic, okaże się, bo chyba jednak się zdecyduję, nie brałam dotąd innej opcji pod uwagę. ![]() Cytat:
||
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna nie naskakuje na Ciebie
Po prostu nie rozumiem Twojego myślenia i tyle. Ja przepraszam skoro tak to odebrałaś.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-06-19 o 17:17 |
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodze spać o 23 i wstaje o 9 :P Wiec śniadan razem nie jemy. Kochana, kiedys ten moment musi nastąpić, my jestesmy niecałe 3 lata razem. Pozatym im wczesniej sie dowiesz tym lepiej. Ja zachęcam - pozatym nie musisz sie nikomu tłumaczyc (no poza sąsiadami )
|
|
#2718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra wyszła. 10 minut piechotą dalej. xD nawet niecałe 10 minut. To za tydzień zamawiam Cię. ![]() Cytat:
![]() Książka mojego dzieciństwa to 'Dzieci z Bullerbym', czy jak to się pisało. ![]() A 'Karolci' nie kojarzę. ![]() ------ Ewa, Justyna - nie kłóćcie się. ![]() Justyna, trochę zabrzmiało to na początku jak 'mam 19 lat i nie wyobrażam sobie jak w takim wieku można mieszkać z rodzicami', ale wytłumaczyłaś o co chodzi.
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama miałam na koniec gimnazjum bilans 0, bo jak coś potrzebowałam i lektury wypożyczałam w dwóch publicznych, a do tego te książki ze szkolnej miały na oko dwa razy więcej lat niż my i lekko odpychały zapachem stęchlizny. W końcu pomysł upadł.Pomysł dobry, ale tylko w podstawówce, ale tylko jeśli wychowawczyni i przede wszystkim rodzice się w to zaangażują, tak jak pisała Martyna. Bo inaczej to może tylko odstraszyć dzieciaki, że coś "muszą". Powinnam na początku wyraźniej napisać |
|
|
|
|
#2723 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie tych limitów w bibliotece to też uważam że troszeczkę to jest bez sensu . wiadomo nikogo nie zmusimy do czytania. u mnie na szczęście tego nie było, co nie oznacza że nie lubię czytać
. tylko niemiłe panie mnie zniechęciły do wypożyczania książek ze szkolnej biblioteki .
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez 3 lata LO wypożyczyłam JEDNĄ książkę
![]() Ale to tylko dlatego, że nie lubię używanych książek, a to akurat był nowy zbiór zadań z biologii to wzięłam. |
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Ależ się dyskusja wywiązała. Moim zdaniem w mieszkaniu z rodzicami nie ma nic złego, zwłaszcza jeśli ktoś ma z nimi kontakt, studiuje blisko domu etc. Ja jednak wiem, że to jest taki mój czas w życiu, w którym chcę zmiany i totalnego usamodzielnienia się, dlatego też chcę studiować jak najdalej od domu. Zresztą tacie i mnie się ciężko żyje razem ostatnio.
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- A jeszcze: Weronika, masz racje. Trzeba dzwonić, bo sobie lecą w ekhm. |
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
O jaaa, Wy tak długo ze swoimi tżtami, a mój jedyny związek trwał miesiąc
i to bynajmniej nie z jego winy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja się pochwalę i powiem, że w grudniu 2008 dostałam z biblioteki, w której jestem zapisana nową książkę Cejrowskiego za wypożyczenie 90 książek w ciągu roku. Wtedy pamiętam, że zamiast uczyć się, ciągle książki czytałam, no i na lekcjach też się zdarzało. Pamiętam, że miałam manię na Kinga i Edgara Poe.Moją mamę poderwało właśnie czterech, na oko, dwudziestolatków. Zmywała okno w moim pokoju, a tu nagle zatrzymuje się czinkłeczento, jakiś koleś otwiera okno i "święta za pół roku, daruj sobie i jedź z nami na imprezę". Mają szczęście, że mama ma poczucie humoru, śmiała się z pół godziny z tego, grzecznie odmówiła. Czujecie? No czujecie? Do mojej mamy tak. Chyba pójdę do niej iiii ..."mamaaaa, naucz mnie podrywać. " ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
I'd like to talk But you know i hate All ordinary words Edytowane przez Weronika112 Czas edycji: 2010-06-19 o 20:21 |
||
|
|
|
#2729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też coś się zepsuło po części z mojej winy
|
|
#2730 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pewnie rok, dwa i razem zamieszkamy ![]() moim zdaniem warto spróbować, najwyżej szybko się dowiesz że źle się Wam razem mieszka. ![]() Cytat:
też zostaję w domu, bo nie wyjeżdżam na studia.. Cytat:
![]() w poniedziałek bedę dzwoniła ho hurtowni, aż poskutkuje |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

czy nie za wcześnie i w ogóle, bo wiadomo, że jakąś część swobody i wolności sobie w ten sposób odbieram; co Ty o tym myślisz teraz, jak już 'się stało'?
Na wątku o tej hurtowni pisały dziewczyny, że to najlepsza metoda...

Miałam głupie błędy, nie zrobiłam czegoś, co spokojnie byłam w stanie zrobić, ale to ja - innej możliwości nigdy nie ma 

.