Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 16:26   #2701
star15
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!

Ewa, Justynie chodziło o to, że we Włoszech ludzie bardzo długo zostają z rodzicami i z nimi mieszkają, bardzo wiele osób po 30tce mieszka w rodzinnym domu.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:29   #2702
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
I mieszkasz z koleżankami?

.
z TŻ.
tak sie zycie ułożyło.

aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:29   #2703
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Ewa, Justynie chodziło o to, że we Włoszech ludzie bardzo długo zostają z rodzicami i z nimi mieszkają, bardzo wiele osób po 30tce mieszka w rodzinnym domu.
Aha...może nie będę tego komentowała...

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:33   #2704
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
z TŻ.
tak sie zycie ułożyło.
oo, to ja chyba muszę z Tobą porozmawiać..
jesteś zadowolona z tego wyboru? bo ja się boję, czy dobrą decyzję podjęlam czy nie za wcześnie i w ogóle, bo wiadomo, że jakąś część swobody i wolności sobie w ten sposób odbieram; co Ty o tym myślisz teraz, jak już 'się stało'?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-06-19, 16:36   #2705
Weronika112
Zadomowienie

Kompletnie z , ale widziałyście nowe ciuchy na stronie ?

Wkurza mnie ta hurtownia, cały czas wchodzę i sprawdzam czy ciuchy są. Może zaatakujemy ich telefonami ? Na wątku o tej hurtowni pisały dziewczyny, że to najlepsza metoda...

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:43   #2706
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Ale może nie teraz. Jakbyś została w Krakowie, to po 2-3 latach się usamodzielnić, może jak już zaczniesz magisterkę, wtedy pewnie będziesz mieć zajęć mniej.
A na AGH są jakieś kierunki zamawiane?

To ja jestem wyznacznikiem wyjścia na ludzi? Miałam głupie błędy, nie zrobiłam czegoś, co spokojnie byłam w stanie zrobić, ale to ja - innej możliwości nigdy nie ma
Są, ale takie, które mnie kompletnie nie interesują, typu fizyka techniczna.

No tak, bo pamiętam jak potem w LO śmigałaś

Cytat:

a to akurat fakt, że do polityki pchają się ludzie,którzy totalnie się tam nie nadają, a wszystko, byleby się nachapać z publicznego koryta. ;-)

jak nie umiem śpiewać, to na piosenkarkę nie pójdę- i to akurat łatwo stwierdzić, czy się tam nadaję; a do polityki? nie ma konkretnego wyznacznika.
Ani ograniczeń. Możesz jak widać kandydować na prezydenta nawet z wyrokami tak naprawdę idzie każdy kto umie wrzeszczeć, nie ważne co wrzeszczy.
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:44   #2707
aako
Zakorzenienie

Cytat:
oo, to ja chyba muszę z Tobą porozmawiać..
jesteś zadowolona z tego wyboru? bo ja się boję, czy dobrą decyzję podjęlam czy nie za wcześnie i w ogóle, bo wiadomo, że jakąś część swobody i wolności sobie w ten sposób odbieram; co Ty o tym myślisz teraz, jak już 'się stało'?
w sumie tak. chociaż nasz związek troszke musiał sie przekształcić.
Ale musze powiedzieć ze mój tż sie zmienił - jest bardziej ugodowy, mniej pedantyczny - znajomi mowia ze to wynika z faktu iz mieszkamy na 'moim gruncie' ale ja nie do konca w to wierze.
To czy jestes mniej "wolna" zależy od TŻ. Mój nie zabrania mi wychodzić na imprezy ani robić imprez w domu. Mało tego doskonale bawi sie i pije z moimi znajomymi mimo że jest troche starszy.

Wiadomo sa obowiązki, przez cale zycie nic nie robiłam a teraz trzeba. NIe umiem gotować -robi to tż chociaz tez nie jest mistrzem.

Najbardziej mi smutno że nie wychodzimty juz tak czesto jak kiedys (wczesniej z przymusu wychodzilism y codziennie). Ale byc moze jest to wynik tego ze uczylam sie do matury i on mnie caly czas wspierał a teraz on pisze prace magisterska i od 2 tyg nie wyszedł z domu.
Utrzymują nas rodzice. (tzn mnie moi i jego jego chociaz on juz znalazł prace is tał sie niezalezny).

I na początku tęskniłam za mama

I dodam jeszcze, że śmiało - nie ma decyzji nieodwracalnych a to test dla związku

Edytowane przez aako
Czas edycji: 2010-06-19 o 16:48
Stary 2010-06-19, 16:54   #2708
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja czasami się zastanawiam, czy to nie za wcześnie na takie poważne życie i mieszkanie z facetem.
Ja identycznie, cały czas nie wiem, czy będę mieszkać z Tżtem, czy akademik. I tu, i tu widzę sporo plusów, więc w głowie mam mętlik
Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
No cóż ja uważam inaczej. Mogę czuć się dorosła i dojrzała i mieszkać z mamą... To nic złego. Ale pisząc, że mając lat 19 najwyższy czas się wyprowadzić jest nie fajne. Każdy ma swoje zdanie na ten temat i niech tak zostanie. Nie zrozumiałam?
Właśnie dlatego napisałam swoje zdanie, jak to wygląda w moim przypadku.

Dokładnie to opisała Martyna. Ja mieszkam na wsi, więc tu standardem jest, że młodzi ludzie (najczęściej jednak faceci) kończą to rolnictwo (oczywiście UP w Poznaniu ), ewentualnie technikum rolnicze, żenią się i mieszkają całe życie w domu rodzinnym. Patrzę na to i tak nie chcę
Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
Kompletnie z , ale widziałyście nowe ciuchy na stronie ?

Wkurza mnie ta hurtownia, cały czas wchodzę i sprawdzam czy ciuchy są. Może zaatakujemy ich telefonami ? Na wątku o tej hurtowni pisały dziewczyny, że to najlepsza metoda...
Dlatego ja nie wchodzę i się nie denerwuję
Dominika ostatnio pisała, że baba nie odpisała... coś się zmieniło?

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:58   #2709
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie dlatego napisałam swoje zdanie, jak to wygląda w moim przypadku.
ale to Twoje własne zdanie dotyczy się również nas... ale dobra nieważne...

Stary 2010-06-19, 16:59   #2710
Weronika112
Zadomowienie

Cytat:
Dominika ostatnio pisała, że baba nie odpisała... coś się zmieniło?
Dzisiaj napisała na gg, że nie. Może najlepiej zadzwonić w poniedziałek, już o 9, zaznaczyć, że zamówienie było składane we wtorek i do tej pory żadnej odpowiedzi ? Bo na tym wątku zamówieniowym dziewczyny pisały, że tylko nękanie ich telefonami działa.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Stary 2010-06-19, 17:03   #2711
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
ale to Twoje własne zdanie dotyczy się również nas... ale dobra nieważne...
Ważne. Napisałam, że to się tyczy mnie, że ja chcę tak. Nie każę nikomu postępować w jakiś określony sposób. Po prostu napisałam o sobie
Cytat:
Dzisiaj napisała na gg, że nie. Może najlepiej zadzwonić w poniedziałek, już o 9, zaznaczyć, że zamówienie było składane we wtorek i do tej pory żadnej odpowiedzi ? Bo na tym wątku zamówieniowym dziewczyny pisały, że tylko nękanie ich telefonami działa.
W takim razie tylko dzwonić. To jak z niektórymi sprzedawcami na allegro, wiem z doświadczenia, że na maile nie reagują, dopiero telefon odbierze...
Albo znajomy mechanik samochodowy - nie dodzwonisz się, bo telefonów nie odbiera, bo za dużo ludzi dzwoni, trzeba osobiście jechać

Stary 2010-06-19, 17:07   #2712
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Ooo super! Tylko dużo zdjęć ma być

BOZIU JAKI SEN MIAŁAM

Śniło mi się, że poszłam ze znajomymi "szukać przygód" na cmentarz w moim mieście, który jednak wyglądał zupełnie inaczej niż normalnie (później jakimś cudem byłam w Niemczech). Był wieczór, światło dawały tylko znicze i takie hmm jakby lampki żarówkowe z domu. Nagle zrobiło się ciemno i ziemia zaczęła się trząść. Z takiego jakby bunkra wybiegła kobieta z córką i zaczęły nas wołać, żebyśmy się z nimi ukryli, bo inaczej zginiemy. Uratowałam się tylko ja, resztę znajomych rozszarpał wilk, który miał z 2m. Kiedy się znalazłam w tym schronie ta córka, Sara, zaczęła dziwnie krwawić - takie rany się robiły na twarzy i krew litrami się lała. Kobieta powiedziała, że to się jej zdarza, tylko trzeba uważać, żeby nie straciła za dużo krwi. Ja się upierałam, że trzeba zadzwonić po pogotowie i tak zrobiłam - poszłam do drugiego pokoju i zadzwoniłam na "międzynarodowy system ratujący" (wtf). Strasznie się bałam, że będę musiała rozmawiać po Niemiecku, ale odebrał facet i powiedział po polsku "Oooo jest pani w Niemczech, będzie trudniej" i generalnie flirtował ze mną w takiej chwili! Ostatecznie powiedział, że jedynym ratunkiem dla tej dziewczynki jest usunięcie twarzy, ale przez to nigdy już nie wyjdzie z domu. Nagle zgasło światło - zbliżał się wilk. Skuliłam się pod ścianą i czekałam. Po jakimś czasie poczułam na policzku jego nos mokry... i światło się zapaliło a wilka już nie było. Poszłam do matki Sary i zapytałam skąd to krwawienie. Okazało się, że Sara jest adoptowana i jej prapraprababka była wiedźmą i każdej swojej potomnej odbiera w ten sposób twarz, by cierpiały jak ona. Wymyśliłam, że trzeba odebrać Sarze twarz, ale nie żeby zadać cierpienie tylko, żeby uratować jej życie przed krwotokami i w ten sposób raz na zawsze zamkniemy ten krąg. I ta kobieta tak krzyczała, że mam się wynosić.... a wtedy obudziła mnie wiertarka.
Chyba nie biorę aparatu

Lubię takie dziwne sny mieć.
Cytat:

ojj Ty już się tam wybawisz
muszę ludzi do zabawy na miejscu poszukać
i kogoś u kogo będę spała, nie biorę swojego namiotu.
Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Żbiki, ja gotuję. JA!
ciekawe jak wyjdzie.
Beata gotuje, BEATA !
Cytat:

Wyprowadzam się. Dla mnie studia = choć częściowa dorosłość = wyprowadzka. Nie wyobrażam sobie inaczej
Ja też, po pierwsze nie opłaca się dojeżdżać, po drugie nie chcę mieszkać już w domu.

Złożyłyście już to zamówienie ?
Czy mogę się dołączyć jeszcze ?
Stary 2010-06-19, 17:09   #2713
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Ważne. Napisałam, że to się tyczy mnie, że ja chcę tak. Nie każę nikomu postępować w jakiś określony sposób. Po prostu napisałam o sobie
"...ale mam prawie 19 lat i najwyższy czas wyprowadzić się z domu" my chyba wszystkie mamy 19? mnie akurat nie uderzyła ta wypowiedź, ale dziwne masz myślenie. I szczerze dalej nie chcę prowadzić tej dyskusji. Każda z Nas i tak ma swoje zdanie na ten temat

dziwna ta hurtowania, lepiej zadzwońcie tam

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-06-19 o 17:11
Stary 2010-06-19, 17:12   #2714
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
"...ale mam prawie 19 lat i najwyższy czas wyprowadzić się z domu" my chyba wszystkie mamy 19? mnie akurat nie uderzyła ta wypowiedź, ale dziwne masz myślenie. I szczerze dalej nie chcę prowadzić tej dyskusji. Każda z Nas i tak ma swoje zdanie na ten temat

dziwna ta hurtowania, lepiej zadzwońcie tam
To nie było "jak się ma 19 lat...", tylko "mam 19 lat". Myślałam, że tu o to chodzi, że możemy pisać, co uważamy, wymieniamy swoje poglądy, to swój przedstawiłam.
Nie chcesz ciągnąć - ale na mnie naskakujesz, chociaż ja piszę, że tu chodzi akurat o mnie. Jeśli nie przedstawiłam tego wystarczająco, to przepraszam, chodziło o mnie osobiście .

Stary 2010-06-19, 17:14   #2715
star15
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie tak. chociaż nasz związek troszke musiał sie przekształcić.
Ale musze powiedzieć ze mój tż sie zmienił - jest bardziej ugodowy, mniej pedantyczny - znajomi mowia ze to wynika z faktu iz mieszkamy na 'moim gruncie' ale ja nie do konca w to wierze.
To czy jestes mniej "wolna" zależy od TŻ. Mój nie zabrania mi wychodzić na imprezy ani robić imprez w domu. Mało tego doskonale bawi sie i pije z moimi znajomymi mimo że jest troche starszy.

Wiadomo sa obowiązki, przez cale zycie nic nie robiłam a teraz trzeba. NIe umiem gotować -robi to tż chociaz tez nie jest mistrzem.

Najbardziej mi smutno że nie wychodzimty juz tak czesto jak kiedys (wczesniej z przymusu wychodzilism y codziennie). Ale byc moze jest to wynik tego ze uczylam sie do matury i on mnie caly czas wspierał a teraz on pisze prace magisterska i od 2 tyg nie wyszedł z domu.
Utrzymują nas rodzice. (tzn mnie moi i jego jego chociaz on juz znalazł prace is tał sie niezalezny).

I na początku tęskniłam za mama

I dodam jeszcze, że śmiało - nie ma decyzji nieodwracalnych a to test dla związku
Wiem, że test.. i właśnie chyba podświadomie boję się, że ten test wyjdzie negatywnie.
Ja też nie umiem gotować, Tż to robi znacznie lepiej. ale myślę, że akurat z podziałem obowiązków problemu nie będzie (i mój też jest trochę pedantyczny ). Mama go odpowiednio nauczyła, że po sobie trzeba posprzątać i że kobieta nie jest w domu służącą.
No dotąd nie było problemów z ograniczaniem swobody i wolności, ale myślę, że przy wspólnym mieszkaniu to wygląda jednak inaczej.. no i on ma inne nawyki- nawet taki szczegół, że wstaje dużo wcześniej niż ja i wcześniej kładzie się spać.. no nic, okaże się, bo chyba jednak się zdecyduję, nie brałam dotąd innej opcji pod uwagę.

Cytat:
Ja identycznie, cały czas nie wiem, czy będę mieszkać z Tżtem, czy akademik. I tu, i tu widzę sporo plusów, więc w głowie mam mętlik
Trudny wybór..

Studentka
Stary 2010-06-19, 17:15   #2716
effciaa16
Zakorzenienie

Justyna nie naskakuje na Ciebie Po prostu nie rozumiem Twojego myślenia i tyle. Ja przepraszam skoro tak to odebrałaś.

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-06-19 o 17:17
Stary 2010-06-19, 17:22   #2717
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że test.. i właśnie chyba podświadomie boję się, że ten test wyjdzie negatywnie.
Ja też nie umiem gotować, Tż to robi znacznie lepiej. ale myślę, że akurat z podziałem obowiązków problemu nie będzie (i mój też jest trochę pedantyczny ). Mama go odpowiednio nauczyła, że po sobie trzeba posprzątać i że kobieta nie jest w domu służącą.
No dotąd nie było problemów z ograniczaniem swobody i wolności, ale myślę, że przy wspólnym mieszkaniu to wygląda jednak inaczej.. no i on ma inne nawyki- nawet taki szczegół, że wstaje dużo wcześniej niż ja i wcześniej kładzie się spać.. no nic, okaże się, bo chyba jednak się zdecyduję, nie brałam dotąd innej opcji pod uwagę.

Trudny wybór..
mój TŻ chodzi spać o 2-3 i wstaje o 12
ja chodze spać o 23 i wstaje o 9 :P Wiec śniadan razem nie jemy.

Kochana, kiedys ten moment musi nastąpić, my jestesmy niecałe 3 lata razem. Pozatym im wczesniej sie dowiesz tym lepiej.

Ja zachęcam - pozatym nie musisz sie nikomu tłumaczyc (no poza sąsiadami )

Stary 2010-06-19, 17:24   #2718
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna nie naskakuje na Ciebie Po prostu nie rozumiem Twojego myślenia i tyle. Ja przepraszam skoro tak to odebrałaś.

Cytat:
Kochana, kiedys ten moment musi nastąpić, my jestesmy niecałe 3 lata razem. Pozatym im wczesniej sie dowiesz tym lepiej.
Ja się boję i odwlekam (ponad 4 lata razem...)

Stary 2010-06-19, 17:27   #2719
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Kilka dziewczyn u nas podobny zestaw zdawało.

Ja też nie napisałam tak, jak chciałam, no ale trudno.

Super.
To i tak dobrze, że ci taniej sprzedała, z reguły sprzedają 2 razy drożej.

Jadłyście kiedyś loda Śnieżka ? Pyyyszny, pierwszy raz jadłam
Ja jadłam kiedyś je codziennie

plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 17:30   #2720
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Co gotujesz?

Bd Od soboty przyszłej Czytałam że sie przeprowadzasz, napisz PW w które rejony
Zapiekankę, ale taką z makaronem. Dobra wyszła.

10 minut piechotą dalej. xD nawet niecałe 10 minut.
To za tydzień zamawiam Cię.

Cytat:
Wiesz, a wg mnie to nie jest takie głupie, bo czasami rodzice, wiedząc, że jest taki limit, pilnują, by dzieci czytały albo sami tym dzieciom czytają, zachęcając je i zaciekawiając. u mnie w domu tak jest, Juniorowi zazwyczaj lektury się czyta,a on siedzi i słucha.
Gdy dziecko już nabierze takiego nawyku, to w przyszłości chętniej sięgnie po książkę. ;-) a poza tym takie wspomnienie, jak ja np. mam z dzieciństwa, gdy czytałam 'Karolcię' chyba z 10razy z wypiekami na twarzy, jest bezcenne.
Owszem, jest sens w tym co piszesz, ale są osoby, których nie da się nijak zachęcić do czytania i takie wypożyczanie książek na siłę nic nie da, niestety.
Książka mojego dzieciństwa to 'Dzieci z Bullerbym', czy jak to się pisało.
A 'Karolci' nie kojarzę.

------

Ewa, Justyna - nie kłóćcie się.
Justyna, trochę zabrzmiało to na początku jak 'mam 19 lat i nie wyobrażam sobie jak w takim wieku można mieszkać z rodzicami', ale wytłumaczyłaś o co chodzi.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 17:32   #2721
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Ewa, Justyna - nie kłóćcie się.
to była kłótnia? dyskutowałyśmy sobie.

Stary 2010-06-19, 17:40   #2722
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, jest sens w tym co piszesz, ale są osoby, których nie da się nijak zachęcić do czytania i takie wypożyczanie książek na siłę nic nie da, niestety.
Książka mojego dzieciństwa to 'Dzieci z Bullerbym', czy jak to się pisało.
A 'Karolci' nie kojarzę.

Justyna, trochę zabrzmiało to na początku jak 'mam 19 lat i nie wyobrażam sobie jak w takim wieku można mieszkać z rodzicami', ale wytłumaczyłaś o co chodzi.
Zapomniałam się jeszcze do tego odnieść. U mnie w gimnazjum chcieli coś takiego wprowadzić, że wystawią cząstkową ocenę z polskiego za ilość książek wypożyczonych w bibliotece szkolnej. Ale byliśmy już chyba na to za duzi sama miałam na koniec gimnazjum bilans 0, bo jak coś potrzebowałam i lektury wypożyczałam w dwóch publicznych, a do tego te książki ze szkolnej miały na oko dwa razy więcej lat niż my i lekko odpychały zapachem stęchlizny. W końcu pomysł upadł.
Pomysł dobry, ale tylko w podstawówce, ale tylko jeśli wychowawczyni i przede wszystkim rodzice się w to zaangażują, tak jak pisała Martyna. Bo inaczej to może tylko odstraszyć dzieciaki, że coś "muszą".

Powinnam na początku wyraźniej napisać

Stary 2010-06-19, 18:01   #2723
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Odnośnie tych limitów w bibliotece to też uważam że troszeczkę to jest bez sensu . wiadomo nikogo nie zmusimy do czytania. u mnie na szczęście tego nie było, co nie oznacza że nie lubię czytać . tylko niemiłe panie mnie zniechęciły do wypożyczania książek ze szkolnej biblioteki.
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 18:08   #2724
Karmenka
Zakorzenienie

Ja przez 3 lata LO wypożyczyłam JEDNĄ książkę
Ale to tylko dlatego, że nie lubię używanych książek, a to akurat był nowy zbiór zadań z biologii to wzięłam.
Stary 2010-06-19, 18:12   #2725
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Ale to tylko dlatego, że nie lubię używanych książek, a to akurat był nowy zbiór zadań z biologii to wzięłam.
A ja przez 4 lata w technikum wypożyczyłam raz w 4 klasie zbiór wzorów z matmy na sprawdzian

Stary 2010-06-19, 18:33   #2726
Riddim
Zadomowienie

Ależ się dyskusja wywiązała. Moim zdaniem w mieszkaniu z rodzicami nie ma nic złego, zwłaszcza jeśli ktoś ma z nimi kontakt, studiuje blisko domu etc. Ja jednak wiem, że to jest taki mój czas w życiu, w którym chcę zmiany i totalnego usamodzielnienia się, dlatego też chcę studiować jak najdalej od domu. Zresztą tacie i mnie się ciężko żyje razem ostatnio.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

A jeszcze:
Weronika, masz racje. Trzeba dzwonić, bo sobie lecą w ekhm.
Stary 2010-06-19, 20:16   #2727
czijo
Zadomowienie

O jaaa, Wy tak długo ze swoimi tżtami, a mój jedyny związek trwał miesiąc i to bynajmniej nie z jego winy
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 20:22   #2728
Weronika112
Zadomowienie

Cytat:

A ja się pochwalę i powiem, że w grudniu 2008 dostałam z biblioteki, w której jestem zapisana nową książkę Cejrowskiego za wypożyczenie 90 książek w ciągu roku. Wtedy pamiętam, że zamiast uczyć się, ciągle książki czytałam, no i na lekcjach też się zdarzało. Pamiętam, że miałam manię na Kinga i Edgara Poe.

Moją mamę poderwało właśnie czterech, na oko, dwudziestolatków. Nie no, ja wiedziałam, że mama jest jeszcze atrakcyjna kobietą, no ale...
Zmywała okno w moim pokoju, a tu nagle zatrzymuje się czinkłeczento, jakiś koleś otwiera okno i "święta za pół roku, daruj sobie i jedź z nami na imprezę".
Mają szczęście, że mama ma poczucie humoru, śmiała się z pół godziny z tego, grzecznie odmówiła.

Czujecie? No czujecie? Do mojej mamy tak. To mnie tak nie podrywa nikt, fak, fak, fak .
Chyba pójdę do niej iiii ..."mamaaaa, naucz mnie podrywać. "

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
O jaaa, Wy tak długo ze swoimi tżtami, a mój jedyny związek trwał miesiąc i to bynajmniej nie z jego winy
Ja też jestem psuja.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words

Edytowane przez Weronika112
Czas edycji: 2010-06-19 o 20:21
Stary 2010-06-19, 20:28   #2729
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Mój trwał 2 miesiące też coś się zepsuło po części z mojej winy

Stary 2010-06-19, 20:39   #2730
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja czasami się zastanawiam, czy to nie za wcześnie na takie poważne życie i mieszkanie z facetem.
a ja bym chciała, ale to troszkę bez sensu, skoro oboje mieszkamy w Krakowie i bedziemy tu studiować..
ale pewnie rok, dwa i razem zamieszkamy

moim zdaniem warto spróbować, najwyżej szybko się dowiesz że źle się Wam razem mieszka.

Cytat:
No cóż ja uważam inaczej. Mogę czuć się dorosła i dojrzała i mieszkać z mamą... To nic złego. Ale pisząc, że mając lat 19 najwyższy czas się wyprowadzić jest nie fajne. Każdy ma swoje zdanie na ten temat i niech tak zostanie. Nie zrozumiałam?
dokładnie
też zostaję w domu, bo nie wyjeżdżam na studia..

Cytat:
ja ani jednej

w poniedziałek bedę dzwoniła ho hurtowni, aż poskutkuje
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości