|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Byliśmy w Międzywodziu...to taka mała miejscowość , z jednej strony mała, nie ma za dużo ludzi, z drugiej strony to nie jest zupełne odludzie, jest taka główna ulica, gdzie jest dużo knajpek, sklepów itp. więc jest co robić...plaża piękna, szeroka, woda cieplutka Tu tak na szybko: Międzywodzie jest niewielką miejscowością wczasową położoną gminie Dziwnów, powiecie kamieńskim, w województwie zachodniopomorskim. Atrakcyjne położenie nad Morzem Bałtyckim i Zalewem Kamieńskim na wyspie Wolin, sprawia, że kąpielisko morskie odwiedza wielu wczasowiczów, turystów i kuracjuszy. Miejscowość położona wśród prastarych lasów bukowych i dębowych wyróżnia się wybitnymi walorami krajobrazowymi. Międzywodzie to kameralna miejscowość wypoczynkowa, na terenie której znajduje się wiele ośrodków wypoczynkowych, kolonijnych i rehabilitacyjnych. Najbardziej dostrzegane atuty miejscowości to szeroka i piaszczysta plaża, wspaniały mikroklimat oraz trasy rowerowe i piesze. W pobliżu znajduje się Woliński Park Narodowy, który umożliwia kontakt z przyrodą. Letniskowa miejscowość położona jest w odległości 4,5 km od Dziwnowa, 20 km od Międzyzdrojów i 40 km od Świnoujścia. Położenie Międzywodzia sprawia, że woda w morzu jest tu cieplejsza niż w innych rejonach wybrzeża. Na plażę wchodzi się przez średniej wielkości wydmy, w zachodniej części jest specjalny zjazd dla niepełnosprawnych. Plaża jest dość szeroka i czysta. Niedaleko głównego wyjścia na plażę znajduje się rozbudowujący się z roku na rok kompleks dyskotekowo-barowy. Miejsce to jest idealne także na brzydkie dni - dzięki szklanemu wiatrochronowi można przyjść pooglądać morze nawet w czasie sztormu.
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
p4w trzymam kciuki, aby wszystko ułożyło się po twojej myśli
![]() Karolinko, witaj ![]() Za godzinę mam wizytę u lekarza, moja lekarka już nie miała wolnych miejsc, więc zarejestrowałam się u innego. Potem pognam zawieźć Antosia do niani, a potem na szkolenie. Dziewczyny, dziękuję za troskę Wczoraj mężowi padł laptop, więc nie miałabym kontaktu ze światem, bo mój komp już dawno... Na pocieszenie dostałam ślicznego, małego, kobiecego notebooka i powiem, że większy na razie mi do szczęścia nie jest potrzebny. Mała rzecz, a cieszy ![]() zmykam się szykować do lekarza. Ciekawe co u Svinecki i Miramej . Tęsknię.
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie zawsze marzył taki mały kobiecy notebook, niekoniecznie różowy, ale jakiś czerwony mógłby być. jak kupowałam swój 3 lata temu to nie było jeszcze takiego wyboru kolorów, tzn, cos tam było, ale ceny kosmiczne i dlatego kupiłam toshibe, parametry mi odpowiadały no i elegancko wygląda ![]() Miramej, Svi wracajcie! ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- a zapomniałam wam napisac ze ostatnio kupilam sobie opaske na oczy daydream i jestem bardzo zadowolona. W koncu moge sie zdrzemnać w dzien jak oliwka śpi, bo tak to światło mi zawsze przeszkadzało i nie mogłam odpocząć nawet. A tak z opaską jest super, no i ma wkładkę chłodzącą na oczy wiec pięknieję przy okazji
|
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jednak nie pojadę, bo mówią, ze temperatura torów jest na granicy zwolnienia tempa pociągów, więc możliwe że moja podróż trwałaby i 10 godzin pojedziemy tak jak zaplanowaliśmy na przełomie lipca i sierpnia i wtedy odwiedzimy dziadka byliśmy u niego z Tomusiem miesiąc temu i był w świetnej formie i humorze, nawet brał prawnuka na kolana... mam nadzieję, ze nie cierpiał trzymam kciuki za Twoje zdrowie - moze w końcu antybiotyk zadziała
|
|
|
#2706 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama ma racje jesli i tak planowaliscie jechac to po co na wariata jechac, rodzina zrozumie przeciez ze upaly i z malym dzieckiem ciezko, a tak na spokojnie pojedziecie w ten dzien co zaplanowany Cytat:
![]() u nas te gorne jedynki juz prawie przebite, no biale zabki juz widze na wierzchu -dzieli je cienka skorka, a mala jakos nie marudzi specjalnie ![]() Cytat:
mam nadzieje ze szybko wyleczysz uszko ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
p4w myslę, że to rozsądna decyzja.
|
#2708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby ból szybko minął a lekarz niech przepisze coś dobrego![]() A prezent ekstra ![]() Cytat:
prawa jedynka już na wierzchu...na ok 6-7 mm, lewą widać przez skórkę![]() Super!!!! Naprawdę potrzebny był mi taki wyjazd ![]() Ja od małego jeździłam do Międzywodzia, najpierw z Rodzicami, później ze znajomymi...a teraz znowu z Rodzicami ![]() ................ Ale tu dzisiaj pusto...wszystkie Mamy na dworze? na tym skwarze? Ja na szczęście mam klimatyzację w pracy, bo inaczej to sobie nie wyobrażam siedzenia
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-13 o 12:33 |
||
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
pojechała moja mam z moim bratem, a my odwiedzimy dziadka za 2 tygodnie
nikt nas nie pytał o termin, bo od razu założyli ze nie przyjedziemy z Tomkiem i nikt nie będzie miał głowy, żeby o nas myśleć, a z małym dzieckiem to trzeba się do niego dostosowywać Cytat:
byłaś blisko szczecina - pomachałaś mi i Svineckiej ![]() fajne zdjęcie dodałaś na NK
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
p4w - współczuje
Myśle, ze to dobra decycja jaką podjęłas mariolko - :głasiu: mam nadzieję, ze tym razem wyleczysz do końca to zapalenie Cytat:
ciesze się, ze wyjazd się udał ![]() O Zu to ja mogę czytać i czytać ![]() idę kończyć obiad, bo Bartosz dopeiro usnął - I drzemka ... II już nnie będzie
|
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również uważam że dobrze zrobiłaś...na pewno wszyscy zrozumieją że bardzo chciałabyś być ale jak sama piszesz raczej założyli od razu że nie przyjedziecie. Przejeżdżałam przez Szczecin...obrzeżami...po myślałam o Was i machałam, do Svi chciałam napisać smska, ale prowadziłam auto więc ciężko było...a do Ciebie Mamuśka nie mam numeru ![]() Dziękuję Dodałam też tu do galerii To moja skromna zabawa photoshopem![]() Cytat:
A Wy na wakacje nie jedziecie? W takim razie będę pisać i pisać.... ![]() Późno Bartoszek ma pierwszą drzemkę, pewnie dlatego już drugiej nie potrzebuje...ale 3,5 godziny to ja Ci zazdraszczam moja śpi max 1-1,5 h
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy mi, ze pomyślałaś o nas
|
|
|
#2713 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mało dzisiaj do czytania na bieżąco to sobie nadrobię troszkę, żeby wiedzieć co się u Was działo
![]() Jak to nie masz? Wysłałam Ci smsa z nowym Zaraz na priv napiszę![]() Cudny Bąbelek i te ząbkiCytat:
![]() Ja też chce kupić kota, ale to za jakiś czas, jak wrócimy do siebie do domku, bo Rodzice mają psa, który kotów nie toleruje ![]() A jak kupię to takiego... http://allegro.pl/item1143200937_kot...ampionach.html lub http://allegro.pl/item1123794910_kot...iesieczne.html lub http://allegro.pl/item1137824670_koc..._sprzedam.html ewentualnie... http://allegro.pl/item1148142385_kot...syjamskie.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ucałuję po pracy od Cioci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Mamusia jak zawsze pięknaZu wariuje na punkcie truskawek...podchodzi do krzaczka,pokazuje rączką którą chce...i tylko jest "eeeee" ![]() Cytat:
![]() Zu chwyciła różaniec, rzuciła z ogromną złością na ziemie, później wzięła książeczkę (u Nas jeszcze jest i oznacza że będzie się uczyć ), cały czas książeczkę trzymała...chwyciła na moment pieniądze, pooglądała i położyła, a kieliszka nie ruszyła
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
o matko ale gorac
wytrzymalam godzinke i juz nie moge -malej tez dzisiaj upal dokuczawiec chlodzimy sie w domku a potem na odwiedzinki
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas ochłodziło się teraz troszkę. Dalej parno ale słońce za chmurami i przyjemnie posiedzieć na balkonie ![]() Zuzka śpi już ponad 3 godz - golutka i wiatrak Ją chłodzi. P4w współczuję Mariolu szybkiego wyleczenia zapalenia (ale się zrymowało )Więcej nie pamiętam
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie nadrobiłam za dużo, bo Nam prąd wyłączyli a za 10 min koniec pracy
Mały złapał anginę w niedzielę, a w nocy stwierdziła że sobie nie poradzą i pojechali do szpitala...diagnozy jeszcze nie ma, dzisiaj robili dodatkowe badania, bo albo to ostra angina albo mononukleoza![]() Wpadnę wieczorkiem to nadrobię ![]() Miłego popołudnia
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam i wypadam
L w średnim nastroju nie daje powizażować.Nie chcę się bawić, wspina się po mnie itp Dziś na ogrodzie z wózeczkiem z lalką kuzynki szła samodzielnie baaaardzo sługo, aż dojechała do bramy.Drepta coraz śmielej. Anulo, zapraszam najserdeczniej.1,5kg powinnaś zgubić w mig, a nawet więcej.Masz dietę czy przesłać? zmykam, bo zaraz całą kuchnie upaćka ogórkiem małosolnym
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Taki dzisiaj ruch w pracy, że padam na twarz nie miałam nawet czasu na wizaż ![]() Czy Wasze dzieciaki też tak się pozmieniały od tych upałów?? Przemko nie chce prawie jeść, nawet swoje ulubione kaszki wypluwa... Tylko mleko z butli toleruje... Dużooo pije. Tylko jedną drzemkę w dzień sobie zrobił... Druga przestała istnieć ![]() Do tego zęby mu idą na maxa chyba sądząć po obserwacjach... Nie poznaje mojego dziecia ![]() A ja przy nim czuje się wyeksploatowana na maxa ![]() Praca, on i dom mnie wykończą ![]() Do tego te upałyyyyy |
|
|
|
#2719 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() wpadłam na chwilke i nie bede cytowac bo za duzo tego, moze pozniej znajde dłuzsza chwilke ![]() chciałam sie tylko pochwalic, że moja Zuzanna w sobote zrobiła pierwszyy samodzileny kroczek a własciwie dwa ![]() gorgulku, moja mysza tez mega aktywna wszedzie jej pełno, moja siora powiedziała (zajmuje sie teraz mała bo ma wakacje) ze ona dzieci miec nie bedzie jesli wszystkie sa takie, nigdzie nie usiedzi 5 min, na dworze tez nie ma spokoju bo albo chce stokrotki zjadac albo kamienie i robi za kosiarke (trawe kosi lapkami), nauczyła sie wachac kwiatkii tez z niej tancerka, jak usłyszy music to od razu głowa trzesie (to ma po mamie ) lub dupcia kreci (po tatusiu )widze ze dajecie maluszkom juz ogórki (a moze nie już) ja jeszcze nie próboałam bo sie zastanawiałam w jakiej formie, nie wiem czy mi przetrawi nie rozdziabdzianego, ma dopiero jednego zabka, drugi juz 2 tyg wychodzi i nie moze sie przebic w kawałeczkach dawałam jej tylko dopiero banana i troszke arbuzaide przebrac mała bo kupala strzeliła
|
#2720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Na popołudnie zaplanowany był basen dla Zuzki a dla nas grill i zastała nas burza W garażu pod wiatą grilowaliśmy hehehe ![]() Cytat:
Co do apetutu to Zuzka pochłania wszystkie owoce, obiadek średnio Jej idzie ale zazwyczaj zje i coś Jej się odmieniło i wypija 3 razy dziennie mleko - jak widzi butelkę to aż się trzęsie do niej ![]() Cytat:
![]() Zuzka nie radzi sobie z gryzieniem wszystkiego. Ogórki dawałam raz i się dławiła Spróbuję dać starkowane z jogurtem naturalnym lub kefirem. Ale takie małosolne bez skórki zajadała Ale u nas przyjemnie. Po tylu dniach upałów nareszcie popadało i jest tak rześko ahhhh
|
||
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
mala wykonczona upalem juz padla
u mojej przyjaciolki ladnie sie bawila sama bo jej corka to juz woli rysowac i jakos nie wyrazala checi zeby bawic sie z mala ![]() u nas apetyt jest mimo ze upaly i ze zabki ida wprawdzie zjada troszke mniejsze porcje ale zawsze zje, a jak slyszy "mleko" to az sie trzesie bo chce pic, duzoooo wody tez pijedrzemki na 2 a miala 1 ale widocznie bardzo zmeczona jest przez ten gorac Cytat:
![]() u nas byly juz pierwsze kroczki a teraz jakos sie boi i ciagle musi trzymac moj palec
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byliśmy za to na pierwszej wycieczce rowerowej (Tomuś w krzesełku) - bardzo mu się podobało, ale ja byłam przerażona czułam jego ciężar w czasie jazdy i zupełnie inaczej mi się rower prowadziło - na prostej drodze było spoko, ale przy zakrętach ![]() Cytat:
![]() w końcu Wercia się odważy mój to się już wcale nie boi - do tej pory jak chciał wejść na studzienkę, albo schodek to czekał na rączkę, a jak ja nie chciałam żeby gdzieś wchodził to zwyczajnie mu nie pomagałam i po chwili protestu przybiegał do mnie, a teraz... sam wchodzi na czworakach jak się boi na dwóch nogach ![]() ktoś ma na to sposób, bo mi się pomysły skończyły
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyślę, może za rok ![]() Moje też nie boi się w ogóle ![]() Zmykam już. Dobrej nocki
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu się zniechęciłaś - po moim opisie?
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Uprzejmie informuję, że rozpoczął mi się urlop Gratuluję dzieciaczkom pierwszych kroczków - my je mamy jeszcze przed sobą.Ja w ostatnich dwóch tygodniach przesadziłam z zakupami. Z tej radości że idę na urlop nakupowałam sobie strojów kąpielowych. Ile? - tylko 6. Po co mi ich aż tyle? Sama nie wiem, ale wszystkie mi się baaardzo podobają Oczywiście tż wie tylko o 2 ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Kinga jest coraz bardziej kumata. Gdy pytam jej "Gdzie jest prosiaczek"?, albo piłka, idzie po wskazaną zabawkę i mi ją przynosi Kocha jeść. Je ze wszystkimi, kto tylko buzią rusza, to ona jest obok niego i dopomina się o jedzonko, mówiąc "am" a jak nie ma odzewu z czyjejś strony to zaczyna się wymuszanie płaczem.Byłyśmy kilka razy nad wodą i nawet nie zeszła z kocyka, bo piasek jest be (wystarczyło dotknięcie jednym palcem u nogi) a woda jest jeszcze gorsza - nawet ta w baseniku ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Dwa tygodnie temu dostała od chrzestnej taki stoliczek jak w załączniku. I muszę Wam powiedzieć, że jest rewelacyjny. Kinga aż piszczy jak sobie go włącza i przełącza na różne piosenki. |
|
|
|
#2726 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Bartosz wstał o 6,45 wypił mleczko i jużrozrabia na całego W nocy troszke popadało i powietrze jest duuużo lepsze niż wczoraj ... ale słońce już nadrabia ![]() Muszę dzisiaj jechać na małe zakupy - przede wszystkim muszę kupić kubek, bo Bartosz w niedzielę pogryzł cały ustnik ![]() i coś na odciski muszę kupić, bo biedaczkowi zrobiły się odciski na wewnętrznej stronie stópek /przez to jego wyginanie/ ![]() Miramej - już dawno chciałam napisać, ze strasznie się ciesze, ze wynik wyszedł ok Cytat:
hehe jakbym czytała o Mojej kosiarce ... i też tańczy zawsze i wszedzie /ale to po mamusi bo tatuśbył lewy do tańca chociaz teraz tańczy całkiem całkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój Bartek jeszcze nawet sam równowagi nie utrzyma dłuzej niż 5 sekund, a na schody siepcha jak i ze schodów tez nie patrzy jak schodzi oczywiście trzymany za ręce ...---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- mamy kolejnego ząbka ![]() włąsnie sprawdzałam mojemu dziecku buzie - co zjadł a tam lewa górna czwórka juz wybita
|
|||
|
|
|
#2727 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji pokaże Wam jej menu i powiedzcie, co sądzicie: rano-między 5 a 6 - 210 mleka, potem jeszcze śpi do ok. 7.30 ![]() ok 9-śniadanie-chałeczka z masełkiem lub jajecznica lub bułka maślana ok 13 - obiad - różnie-objętościowo to tak z 200 ml ok 16 - 210 mleka 20.30 - kolacja - kasza na gęsto (z butli cały czas nie lubimy i chyba już nie polubimy) z ok. 150 ml w między czasie chrupki, jakieś owoce Z drzemkami jest teraz tak, że śpi koło południa średnio 2 h i potem jeszcze tak około 17, ale wtedy już krótko, z 30 min. Idzie spać 20.30-21.00. Zęby...hmmm... Miały być "na dniach" wg pani doktor, ale na razie nie widać. Czasem popołudniu jak się nie zdrzemnie to marudzi okropnie, cały czas za mną chodzi i się na mnie wspina jak przy niej grzecznie nie siedzę ![]() Cytat:
![]() Zośka już w zasadzie umie sama stać, jak się zapomni to chwilę stoi, ale się jeszcze boi, czyli fizycznie jest już gotowa, tylko psychicznie jeszcze nie ![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla Kingi za całokształt ![]() Podobny stolik (tylko z Chicco, ten z klockami z drugiej strony) zamówiłam Zosi kuzynowi, bo ma roczek za moment, może dzisiaj przyjdzie. To może trafię z prezentem ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
niezły wynik![]() Dzień dobry tak w ogóle ![]() U nas wczoraj nieźle popadało wieczorem i dzisiaj jest super, jest czym oddychać, a jednocześnie jest ciepło. Extra. Za to niby w piątek ma być u nas 35 st., a ja musze jechać na cały dzień w teren Piję kawkę oczywiście, więc jak ktoś ma ochotę to zapraszam
|
|
#2728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
weź urlop na żądanie ![]() ja właśnie przyszłam, masz jeszcze? Kasiu to w takim razie przyłączę się oficjalnie przynajmniej będzie mnie ewentualny wstyd motywował Nie będę już mieszała z dietka, zostanę przy Dukanie bo mi służy, zaostrzyłam go tak jak powinien wyglądać i dodałam trochę ćwiczeń ![]() Cześć gorąco u nas dzisiaj strasznie, w domu mamy już tak nagrzane że nawet w nocy nie ma ulgi
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już wypiłam, ale mam ochotę na drugą
|
|
#2730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja wcina wszystko w kawałkach, mimo tego że dopiero od kilku dni ma 3 ząbki...bez ząbków albo z 1 też sobie świetnie radziła ![]() Cytat:
![]() Na to chyba nie ma sposobu...jak chcą to i tak wejdą...Zu cały czas wchodziła na czworakach na dwa schodki na taras na działce...teraz trzyma się filaru i wchodzi na dwóch ze schodzeniem gorzej, zazwyczaj pędzi w stronę schodów, a ja od razu mówię "bam" to się zatrzymuje i wyciąga rączkę...na wakacjach nauczyła się wchodzić i schodzić z łóżka, wcześniej już wdrapywała się na swoje małe krzesełko....ach trzeba mieć oczy na około głowy caaaały czas Mówię Wam słowo "bam" jest ekstra jak się dziecko do niego przyzwyczai i kojarzy o co chodzi to reakcja jest natychmiastowa Polecam![]() Cytat:
![]() Gratulacje nowego ząbka...idziecie jak burza ![]() A Mamusia "szybko" zauważyła Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Dzień dobry ![]() Dziewczyny powiedźcie mi jakie mleko dajecie swoim Bąblom? Mam problem, bo Zu nie chce pić w ogóle mleka...pewnie smaki nowe sprawiły ze mleko jest bleee i trzeba nim pluć zamiast pić Muszę wypróbować inne, może jej zasmakuje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

NIE LUBIĘ TROLLI

. Tęsknię.

... a dzisiaj od rana próbuje powiedzieć tata, ale wychodzi mu tapa 
, jutro przejdę się do lekarza znowu, bo coś mi te aktualne antybiotyki zbytnio nie pomagają 

Juz nowy nr zapisałam
(ale się zrymowało ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)