Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 12:04   #2701
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
o kurcze nie wiem

to dosyc wazne, bo po 6 mies. przyda sie wowczas na dluzej, pozniej bedzie przerwa w uzytkowaniu a jak dz. bedzie miec 4-6 lat to moze na tym siadac i sie bawic jako kocyk, dywanik etc...
a tak to tylko do ograniczonego momentu
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:05   #2702
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Też chciałam przed porodem zdążyć jeszcze do fryzjera, tyle że moja fryzjerka pracuje w Sieradzu. Mogłabym do niej pojechać w sobotę za dwa tygodnie, czyli jak będzie się 35 tydzień kończył... Trochę mam pietra

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:06   #2703
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

UWAGA UWAGA UWAGA

WEJDZIE NA STRONE
http://www.******************/index.php/home.html

POTEM
dacie zamow probke
nastepnie uzupelnicie dane (na jeden ares tylko jedna przesylka bedzie wysylana, ale mozecie skorzystac z adresu rodzicow, czy siostry etc... )
i na koncu trzeba podac kod
i podajecie
Dry Max
po ok mies. dostaniecie przesylke - kurier rzeczywiscie ja przynosi

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

TAM GDZIE GWIAZDKI WPISZCIE

pamperspremium
.
pl/

i to co dalej wyswietlilo w pozwyszym poscie prawidlowo (nie wiem czemu gwiazdkuje te nazwe)
Stary 2010-10-18, 12:07   #2704
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Viki , a co ci się działo, że masz podejrzenie rozejścia spojenia łonowego?? Bardzo mnie to ciekawi bo sama nie wiem co mi się dzieje :/ strasznie boli mnie krocze i pachwiny, zwłaszcza jak leżę. W nocy budzi mnie każda zmiana pozycji bo boli, a jak mam wstać do WC to też ciężko, lepiej jest tylko jak jestem w ciągłym ruchu.
no też tak mam, z tym ze jak chodze to tez mnie boli właśnie, czy leże czy chodze to boli, powiedz lekarzowi swojemu niech on to zobaczy.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-10-18 o 12:25
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:14   #2705
malgosiak25
Raczkowanie

Pelnia dzięki już wypełniłam i posłałam

Viki na pewno tak zrobię

Edytowane przez malgosiak25
Czas edycji: 2010-10-18 o 12:18
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:15   #2706
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
.......Ja sie czuje kiepsko, tzn krocze mnie boli, cale plecy. w nocy znow co 2h na siku i po dwie kropelki.. w dodatku od rana placze, hormony daja sie we znaki. Na dokladke przewrocilam sie i walnelam policzkiem w lodowke, mam czerwona plame Nie mam sil na gotowanie, powiedzialam ojcu ze nie dam rady dzis nic zrobic, to mnie tak szturchnal ze sie odbilam od tej lodowki strasznie mi smutno, ze to ja powinnam lezec i miec podane na tacy a tymczasem ja musze zapierdalac..........
Anecka mi się to w głowie nie mieści normalnie ! Jak ten Twój pożal się Boże ojciec może Cię tak traktować ? przecież to nie jest normalne !

za koleżankę i jej maleństwo

M25 za udaną wizytę

to ja na mojego tż nie mogę narzekać bo on zawsze chce zobaczyć synka i na usg zawsze mam się umawiać wtedy kiedy ma wolne a jak nie to nawet skłonny jest się z kimś zamienić

Lisek też trzymam za przepływy

Patrycja super, że wszystko ok na wizycie

Weronisia no nareszcie się doczekałaś wyjścia do domku -gratuluję i ciesz się mamą ile tylko możesz skoro już w sobotę wraca

Irysowa ja też Cię pamiętam

vikicullen oby zleciał Ci ten pobyt w szpitalu jak najszybciej
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:16   #2707
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
w sumie racja. tylko jakoś jestem przewrażliwiona na te białko, bo kiedyś miałam zapalenie nerek, nie chciałabym znowu przeżywać tego bólu
bolu?ale to gilgotki przeciez sa,porownywalne z bolami krzyzowymi nie no zartuje,zwijam sie,robie allacha i pilka nie pomaga,zaraz urodze..ale na patologie ciazy juz nie dam sie wywiezc, zurawina,no-spa i pod cieply koc dzisiaj..Biedny tz chyba go dzisiaj przypadkiem zamorduje

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Weronisia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 12:17   #2708
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
no ja ten wiesiol lykalam , a teraz go dopochwowo mam.
Irsin ile łykałaś wiesiołka i od kiedy? I ile teraz wkladasz dopochwowo u2x1??To sie rozpuszcza tam w srodku normalnie bo to takie kapsułki są co nie?
Zdasz relacje czy to cos dało

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Witam się z rana z dobrymi wiadomościami

SMS od Lutien (6.40):

Ja już jestem na porodówce
az mnie ciarki przeszły kciuki

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No i juz jestem

Już po wizycie, wszystko jest w jak najlepszym porządku
Szyjka zamknięta, maluszek rośnie zdrowo Krew pobrali, mocz też oddałam wiec wszystko co było do zrobienia to zrobili, nawet KTG miałam

Tak sie ciesze ze wszystko jest ok

No i maluszek sporawy bo waży na dzień dzisiejszy 1900g
Gratulacje ze wszystko ok z maluszkiem

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Widzę, że na naszym wątlu powoli rusza się rozpakowywanie
Lutien i Ona trzymam za was kciuki

Edzia ból brzucha jak na okres, to normalne i się tym nie martw. Mnie taki ból trzymał ze dwa miesiące.

A my...

Wychodzimy!!!!!!!
Gratulacje super ze wychodzicie w końcu
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:18   #2709
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Anecka wezcie pomyslcie lepiej nad wynajeciem czegos...

MALGOSIA przyjda na pewno ja wam powiem ze z tych premium jestem najbardziej zadowolona!! lepsze od tych co do tej pory uzywalismy z pampersa - nei sa sztywne swietnie sie ukladaja i tak smao dobrze wchlaniaja jak i tamte...
Stary 2010-10-18, 12:20   #2710
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
to dosyc wazne, bo po 6 mies. przyda sie wowczas na dluzej, pozniej bedzie przerwa w uzytkowaniu a jak dz. bedzie miec 4-6 lat to moze na tym siadac i sie bawic jako kocyk, dywanik etc...
a tak to tylko do ograniczonego momentu
ehhh dobrze, że zwróciłaś mi na to uwagę

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:20   #2711
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
bolu?ale to gilgotki przeciez sa,porownywalne z bolami krzyzowymi nie no zartuje,zwijam sie,robie allacha i pilka nie pomaga,zaraz urodze..ale na patologie ciazy juz nie dam sie wywiezc, zurawina,no-spa i pod cieply koc dzisiaj..Biedny tz chyba go dzisiaj przypadkiem zamorduje

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Weronisia
cwiczenia nie od razu pomagaja

a koci grzbiet najlepiej dziala na bole krzyzowe! pilka nie kazdemu sluzy... skoro masz takie bole moze zadzwon lub pojedz do lekarza... jesli baaardzo boli to to nie jest normalne, chyba ze mialas tylozgiecie kiedys i maly moze teraz na tylniej scianie byc i ci ugniatac nerwy lub chrzastki sie ocieraja...
Stary 2010-10-18, 12:25   #2712
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No i juz jestem

Już po wizycie, wszystko jest w jak najlepszym porządku
Szyjka zamknięta, maluszek rośnie zdrowo Krew pobrali, mocz też oddałam wiec wszystko co było do zrobienia to zrobili, nawet KTG miałam

Tak sie ciesze ze wszystko jest ok

No i maluszek sporawy bo waży na dzień dzisiejszy 1900g
Patrycja, widzisz a tak się martwiłaś. Super, że wszystko w porządku!

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
śliczny jest naprawdę.
Gdzie kupiłas i w jakiej cenie jeśli mozna?Z jakim fotelikiem?Co było dodane np. folia p/deszczowa, torba etc

co myślicie?

http://allegro.pl/fisher-price-karuz...266588737.html

http://allegro.pl/bright-starts-mata...254503950.html

http://allegro.pl/bright-starts-lew-...267903999.html

http://allegro.pl/fisher-price-t4264...268324374.html

która mata Wam się najbardziej podoba?
Wózek kupiliśmy w "Mama i ja". Całość (gondola+spacerówka+fotel ik/nosidełko maxi cosi cabrio fix) kosztowała bodajże 2999 zł. Sponsorami byli dziadkowie.
Standardowo do całości dołączona jest folia przeciwdeszczowa, moskitiera i kocyk.
Wózek jest naprawdę solidny, super się nim jeździ.

Ja na początku też chciałam kupić matę, ale jakoś mi przeszło.
Zainwestuję pewnie w jakiś leżaczek za to. Ale to potem.

Cytat:

A my...

Wychodzimy!!!!!!!

Dzisiaj bilirubinka spadła do 10,4

Jeszcze raz miał teraz pobieraną krew, czyli po 2 godzinach i jeszcze godzinkę musimy poczekać na wynik, bo od tego wyniku ma zależeć decyzja czy mogę go karmić cyckiem czy nie.

Koło 14.00 będziemy już w domku

A więc zdążę się jeszcze nacieszyć moją mamą, bo ona w sobotę wraca do Polski.

Postaram się oczywiście zaglądać na forum, ale nie obiecuję, bo chcę się nacieszyć towarzystwem mojej mamy do bólu

Ale za tydzień odezwę się na 100%
Świetnie!!! Teraz czeka Was najpiękniejszy czas -wszyscy razem w domku.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:26   #2713
kularek
Zadomowienie

Cytat:
UWAGA UWAGA UWAGA

WEJDZIE NA STRONE

a mi się nic nie wyświetla na tej stronie

znowu wymiotowałam i to tak, że myślałam, że nie wyjdę z łazienki
czy wymioty są normalne na tym etapie ciąży? i czy mogą być od zgagi?
smutno mi bardzo już mam coraz mniej siły na to wszystko
Stary 2010-10-18, 12:29   #2714
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA UWAGA UWAGA

WEJDZIE NA STRONE

POTEM
dacie zamow probke
nastepnie uzupelnicie dane (na jeden ares tylko jedna przesylka bedzie wysylana, ale mozecie skorzystac z adresu rodzicow, czy siostry etc... )
i podajecie
Dry Max

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

pamperspremium
.
pl/

i to co dalej wyswietlilo w pozwyszym poscie prawidlowo (nie wiem czemu gwiazdkuje te nazwe)
już posłałam. Dwa razy

Stary 2010-10-18, 12:30   #2715
Artystka23
Dragonfly

nic mi o tylozgieciu nie wiadomo,ale moja mama mialawiem tylko tyle ze mala jest juz strasznie niziutko i mi glowka naciska na wszystko,stad bole jak na @lekarze powiedzieli ze mi kolka bedzie nawracac i mam do szpitala jechac jak dostane wysokiej goraczki i dreszczy(zakazenie),bo tak to mi zabiegu na nerke nie zrobia,bo moga wywoalac porod...poki co goraczki nie mam,tylko ze mnie tak cholernie ten krzyz boli,o 5 rano przed wyjsciem z pracy tz mnie masowal
Stary 2010-10-18, 12:33   #2716
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Patrycja, widzisz a tak się martwiłaś. Super, że wszystko w porządku!

Wózek kupiliśmy w "Mama i ja". Całość (gondola+spacerówka+fotel ik/nosidełko maxi cosi cabrio fix) kosztowała bodajże 2999 zł. Sponsorami byli dziadkowie.
Standardowo do całości dołączona jest folia przeciwdeszczowa, moskitiera i kocyk.
Wózek jest naprawdę solidny, super się nim jeździ.

Świetnie!!! Teraz czeka Was najpiękniejszy czas -wszyscy razem w domku.
babcia chce kupić mate więc szukam czegoś fajnego
wózek rewelacja i musze pogadać z TŻ-em. Wiem co powie, bo już X-lander jest dla nas dużym wydatkiem a to będzie koło 2 tyś. Ale ta mura podoba mi się od zawsze

Stary 2010-10-18, 12:35   #2717
Anecka
Zakorzenienie

Ano ojciec mnie niestety traktuje jak traktuje, a nie mamy mozliwosci sie wyprowadzic bo mamy kredyty i cala jedna pensja idzie na nie, a gdzie jedzenie i w ogole. Ale chcemy jak sie uda za 1,5 roku wziac (o zgrozo) kredyt mieszkaniowy.. nie mniej jestesmy ciagle na etapie rozmow miedzy soba, bo jednak zawalic sie na 30 lat a praca w dzisiejszych czasach niepewna Kolezanke z pracy zwolnili jak przyszla po macierzynskim.

Dzieki pełnia, juz tez poslalam

Zjadlam wlasnie 3 pączki z budyniem popilam inką i jestem najedzona mialam sie podzielic z tz i ojcem, ale ze mnie wkurzyli to sama wciągnelam

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:48   #2718
kularek
Zadomowienie

aaaa już załapałam ja chyba wcale już nie myślę
dzięki Pelnia też sobie wysłałam
Stary 2010-10-18, 12:49   #2719
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ano ojciec mnie niestety traktuje jak traktuje, a nie mamy mozliwosci sie wyprowadzic bo mamy kredyty i cala jedna pensja idzie na nie, a gdzie jedzenie i w ogole. Ale chcemy jak sie uda za 1,5 roku wziac (o zgrozo) kredyt mieszkaniowy.. nie mniej jestesmy ciagle na etapie rozmow miedzy soba, bo jednak zawalic sie na 30 lat a praca w dzisiejszych czasach niepewna Kolezanke z pracy zwolnili jak przyszla po macierzynskim.

Dzieki pełnia, juz tez poslalam

Zjadlam wlasnie 3 pączki z budyniem popilam inką i jestem najedzona mialam sie podzielic z tz i ojcem, ale ze mnie wkurzyli to sama wciągnelam
no i dobrze,jak sa tacy niegrzeczni to paczkow nie bedzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 12:50   #2720
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tylko chciałam powiedzieć,że byłam na wizycie i wszystko ok. 24.11 mam wizytę na szpitalu i chyba już zostanę. Lekarz oceni.
fajnie, że ok

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
u mnie znajomi sie smieja ze wypadam z2 imprez: andrzejki i sylwester. W ogole bardzo sie ciesze bo jak wszystko dobrze pojdzie to spedzimy 1 rocznice slubu (sylwester) we trojke.
ja mam nadzieję, że urodzę troszkę przed terminem i Wigilię już z córcią spędzimy tez podoba mi się pomysł ze spędzeniem świąt i Sylwestra w małym gronie, Wigilię pewnie z moimi rodzicami, a Sylwestra nie wiem.
Cytat:
UWAGA UWAGA UWAGA

WEJDZIE NA STRONE

POTEM
dacie zamow probke
i podajecie
Dry Max

pamperspremium
.
pl/

dzięki Pelnia wysłałam już

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:53   #2721
andziat
Zakorzenienie

dzięki Pelnia, ja też wysłałam
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:55   #2722
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Właśnie się szykuję na wizytę. Ciekawe co tam u małej ? Dzisiaj powinnam mieć USG, niestety mąż nie zainteresowany pooglądaniem córeczki No cóż.. jego strata No i ciekawe czy Ja dalej pozamykana na cztery spusty :P Dam znać jak wrócę, pa!
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Przykre to... ja z siostrą, (18l)też sie nie odzywam od ponad 3 m-cy a za miesiąc ma osiemnastkę... .... masakra z tymi rodzinami czasami....

my nie jesteśmy skłóceni, po prostu ma mnie w d... liczy się tylko on i NIKT więcej, mama jest jego służącą

Cytat:

Wychodzimy!!!!!!!
super

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość

ja mam matę, dostałam po siostrzenicy męza. fajna, w sumie chyba prawie nieużywana była

kurde, ciekawe, czy Lutien już po ...
Stary 2010-10-18, 13:03   #2723
kretencja
Zakorzenienie

Też się cały czas zastanawiam co u Lutien
I jak tam Ona po cc

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 13:03   #2724
anankee
Rozeznanie

ja też mam ochote na coś słodkiego, a nie chce mi sie z domu wychodzic....
kurde chyba sobie zaraz zrobie ciasto z mikrofalówki, przynajmniej szybko będzie

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:08   #2725
_paulinka2
Wtajemniczenie

a ja sobie zrobiłam budyń czekoladowy ! bo nie mam nic słodkiego. Przez ostatnie dni miałam tyle stresu, latania po sklepach, że w ciągu 4 dni wchłonęłam całą nutellę 350 g ! :/ strasznie mnie boli podbrzusze

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:18   #2726
Patrycja_1708
Zadomowienie

No ja też już wysłałam, ciekawe czy faktycznie przyjdą te pieluszki??

A juz któraś dostała?? Ile ich przychodzi??

A macie jeszcze jakieś stronki gdzie coś można dla maluszka dostać??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:18   #2727
anankee
Rozeznanie

moje ciasto już gotowe nawet nie czekam aż ostygnie, od razu pałaszuję

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:26   #2728
Beata_Batumi
Zadomowienie

Witajcie!

Parapetówka super sie udała! Mieszkanko podobało sie rodzince, fajnie spędzilismy czas razem. Szczegół że wieczorem ledwo się ruszałam tak mnie wszystko bolało a dzisiaj nogi i ręce jak baloniki spuchnięte...

Od soboty miałam horror z bolącym zębem- miałam już z nim wcześniej problemy, ale dzisiaj byłam u dentystki i juz jest dużo lepiej (kanały...), nie boli tak bardzo.

Dziś mam gina!!!!!!Muszę go zmolestować żeby mi zrobił usg- w końcu w każdej chwili moge urodzić a nie wiem czy moje dziecko jest dobrze ułożone (ostatnio było), czy urosło prawidłowo, czy mam sie nastawiać na grubaska czy maleństwo?

Zauważyłam że od jakiegoś czasu (3 tyg) nie urósł mi brzuch...Mam nadzieje że Lila urosła mimo tego...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:28   #2729
bela14
Rozeznanie

JUPIIIIIIIIIII
badania mam dobre ależ radość
tylko lekka anemia.
w niezłym strachu się czeka na takie wyniki.
teraz tylko czekać na poród,choc kazdego dnia coraz ciężej
i każdego chce urodzić coraz bardziej.
mały dzisiaj bardzo mało się rusza ???????????

Edytowane przez bela14
Czas edycji: 2010-10-18 o 13:29
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:29   #2730
vikicullen
Zadomowienie

To ja pokaże swój brzuch, może po wyjściu ze szpitala nie będe juz go mieć haha
38 T.C.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości