Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 ! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 22:41   #2701
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !

Cytat:
Napisane przez alice_007 Pokaż wiadomość
a ja to widze tak:
-zostaniesz moją żoną?
-mówiłeś coś kochanie?
-pytałem czy zostaniesz moją żoną?
-czekaj chwilę, bo kończę oglądać 1957 odcinek m jak miłość
- pytam po raz kolejny, zostaniesz moją żoną??!!
-noooooooooo.....a teraz daj mi spokój

a tak na serio- boję się że jak już dojdzie do zaręczyn to nie bedę się umiała z nich cieszyć i cokolwiek wtedy nie powiem bedzie to sztuczne i wymuszone
rozwalilas mnie az poplulam monitor ale fakt, z czego tu sie cieszyc jak na cos czeka sie 10 lat?
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:42   #2702
alice_007
Raczkowanie

i tak wogóle to te nasze rozmowy były tak "w żartach", ale ja jestem takiego zdania, że właśnie wtedy wyłazi wszystko z drugiej osoby.

I tak w Czesiu- to postanowiłam sobie, że jak się do końca tego roku nie oświadczy ( tzn ma czas do 1 stycznia do godz. 23:59) to się wkurzę, odstawię tabletki anty i bedzie zero seksu i tego cholernego produkowania się, bo można byc milutkim, kochanym, słodkim i usłużnym kociakiem, ale k..rwa nie przez 7 lat.

Albo plan szatański- odstawię anty i nic mu nie powiem hi hi hi
ale by miał minę jakby sie dowiedział że tatusiem zostanie
alice_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:45   #2703
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
i tak wogóle to te nasze rozmowy były tak "w żartach", ale ja jestem takiego zdania, że właśnie wtedy wyłazi wszystko z drugiej osoby.

I tak w Czesiu- to postanowiłam sobie, że jak się do końca tego roku nie oświadczy ( tzn ma czas do 1 stycznia do godz. 23:59) to się wkurzę, odstawię tabletki anty i bedzie zero seksu i tego cholernego produkowania się, bo można byc milutkim, kochanym, słodkim i usłużnym kociakiem, ale k..rwa nie przez 7 lat.

buehehehe tak sie smieja z wpadek ale wpadaja tak naprawde madre babki ktore chca nauczyc swych facetow odpowiedzialnosci:brzydal :
Stary 2010-12-04, 22:49   #2704
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
Ty się wcześniej zastanów czy chcesz być mamusią

Sylvuś pewno miał do Ciebie żal, że poniżyłaś go przy mamusi Ale powinnaś mu powiedzieć wtedy, na osobności, dokładnie to samo Że nie jesteś po to, żeby się na Tobie wyżywał Może Ci opowiedzieć, wyżalić się itd, bo znajdzie w Tobie oparcie, ale nigdy nie może wylatywać z ryjem! Bo jak będzie Cię tak traktować, to może się w pewnym momencie zdziwić, że już nie ma kogo tak traktować

Dobra Kochane, jeszcze nie-narzeczone Uciekam lulu, bo @ przyszła i ledwo żyję Nie martwmy się niczym Gdzieś na świecie czeka na nas ten książę z bajki, najwspanialszy i najcudowniejszy, mistrz myziania po pleckach i w ogóle A jeśli to nie obecny Tż, to tamten bardzo szybko przybędzie na swym wiernym rumaku i tym oto myzianiem osłodzi nasze kobiece, ciężkie życie

Dobranoc

Od 24.08.2005 z Nim...

94 - 93 - 92 - 91 - 90 - 89 - 88 - 87 - 86 cm

BeautifulShe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:52   #2705
alice_007
Raczkowanie

beautiful, no co ty- zadnego wrzeszczącego bachora ! co to to nie
Stary 2010-12-04, 22:53   #2706
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

już po randce powiem wam że ciężko było jakoś
zaczęło się pięknie od baaaaardzo intymnych rzeczy a potem było coraz gorzej...aa i już się nie łudzę zaręczynami w tym roku
Stary 2010-12-04, 23:04   #2707
sylvi_86
Zakorzenienie

tak wlasnie sobie rozmyslam i moze faktycznie nalezy powiedziec facetowi ze jak chce z kims spedzic zycie to niech jak najszybciej sie oswiadcza bo pozniej np po hmm 7-8 latach bycia razem to juz nie bedzie do konca taka szczera radosc tylko hmm jak by to ujac ..rzeczywiscie formalnosc? bo co po 8 latach no za przeproszeniem na ch** mi pierscionek? juz niech lepiej ta kase przeznaczy na cokolwiek innego. bo co po np 8 latach dostajesz pierscionek i jejj jak extra nie spodziewalam sie? zal.pl
Stary 2010-12-04, 23:05   #2708
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Widzę, że dziś jakiś zaręczynowy marazm nam się wkradł. Mabi, a u Ciebie co przelało czarę?

Podtrzymuję apel o połamanie szczęki! Czuję, że gdyby mi mój zasunął takim tekstem, nigdy więcej by mnie nie zobaczył.

Nie łapmy ich na dzieci. To dwustronny obowiązek, a po co psuć dziecku życie? żeby tatuś do końca życia wypominał, jak się małe pojawiło na świecie? Nieeee. Ale dobrze wiedzieć, że nie tylko ja w razie czego będę szantażować TŻ odstawieniem anty

Sylvi, masz rację. Pytanie czy chodzi nam o niespodziankę, zaskoczenie i hip hip hurra, czy o rytuał przejścia, ceremonię i takie tam antropologiczne bajery. Mam wrażenie, że jest 50% na 50%, bo gdybyśmy były takie ekstra wyemancypowane to byśmy ich wzięły za klejnoty, zaciągnęły przed ołtarz i w porzo. Żadna się nie pali do tego. Czemu? czyżby jednak tradycja miała znaczenie ?

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-12-04 o 23:08
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 23:11   #2709
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Widzę, że dziś jakiś zaręczynowy marazm nam się wkradł. Mabi, a u Ciebie co przelało czarę?
wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią mi o tym
temat urodzin nie istnieje (co jest równoznacznie w moim przypadku z zaręczynami a raczej ich brakiem)
poza tym Tż dziś jednym swoim tekstem mnie załamał...tak jakby chciał zmienic datę ślubu na 2013
Stary 2010-12-04, 23:12   #2710
alice_007
Raczkowanie

wiecie co, tak mi się cisnienie podniosło że spadam i chyba pójdę spać

baj baj
Stary 2010-12-04, 23:16   #2711
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią mi o tym
temat urodzin nie istnieje (co jest równoznacznie w moim przypadku z zaręczynami a raczej ich brakiem)
poza tym Tż dziś jednym swoim tekstem mnie załamał...tak jakby chciał zmienic datę ślubu na 2013
faceci to ch** i doszlam do wniosku ze jak do konca przyszlego roku sie nie oswiadczy to mu z dniem 1 styczen 2012 powiem zeby juz sie nie oswiadczal tylko pieniadze ktore przeznaczyl by na pierscionek niech przeznaczy na cokolwiek bo dla mnie zareczyny nei beda juz niespodzianka tylko formalnoscia wiec po co sie wysilac.. tak.. tak zrobie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 23:17   #2712
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Zło i szatan dziś te TŻty.

Mabi, czemu TŻ chce zmieniać rok?

Alice, idź spać. Na ciśnienie spanie najlepsze

Sylvi, może od razu poszantażować odejściem? Bo w końcu ten związek bez zaręczyn nie będzie szczęśliwy

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-12-04 o 23:19
Stary 2010-12-04, 23:22   #2713
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
faceci to ch** i doszlam do wniosku ze jak do konca przyszlego roku sie nie oswiadczy to mu z dniem 1 styczen 2012 powiem zeby juz sie nie oswiadczal tylko pieniadze ktore przeznaczyl by na pierscionek niech przeznaczy na cokolwiek bo dla mnie zareczyny nei beda juz niespodzianka tylko formalnoscia wiec po co sie wysilac.. tak.. tak zrobie
faceci to chuje to że nie pyta o urodziny wynika byc może z błedu popełnionego rok temu przeze mnie, bede tego żałowac do końca życia chyba
co do tego co wcześniej pisałyscie że halt na seks za karę ja 2 lata temu kiedy spodziewałam się właśnie pierścionka a wyszła dupa z tego tak się wpieniłam że wprowadziłam zakaz...na pewną czynnośc...
po jakimś pół roku do roku zakaz obowiązywał a potem powidziałam że go odwołuję
coś czuję że kolejny zakaz wisi w powietrzu, ot taki mały szantażyk
Stary 2010-12-04, 23:22   #2714
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Zło i szatan dziś te TŻty.

Sylvi, może od razu poszantażować odejściem? Bo w końcu ten związek bez zaręczyn nie będzie szczęśliwy
moze i nie bedzie szczesliwy do konca ale co w zyciu tak do konca jest szczesliwe? nic'

jestem dzis mega negatywnie nastawiona i chyba kolejna nasza rozmowa na temat zareczyn skonczy sie powyzszym stwierdzeniem
Stary 2010-12-04, 23:24   #2715
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Mabi, czemu TŻ chce zmieniać rok?
a weź sie go zapytaj czemu? cholera wie, wprost nie powiedział ale coś tam między wierszami o ślub zahaczyło a on nagle za 2-3 lata. Jakie **** 3?!

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2010-12-04 o 23:26
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 23:28   #2716
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

ręce i nogi opadają.

Sylvi, to jest odbieranie sobie możliwości prawdziwego szczęścia, zapewne ze strachu przed samotnością i rozstaniem, i zaniżanie poziomu. Jakby kupić tylko podeszwę do buta.

wiecie co?chodźmy spać. Spanie jest jedną z fajniejszych czynności
Stary 2010-12-04, 23:37   #2717
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
ręce i nogi opadają.

Sylvi, to jest odbieranie sobie możliwości prawdziwego szczęścia, zapewne ze strachu przed samotnością i rozstaniem, i zaniżanie poziomu. Jakby kupić tylko podeszwę do buta.

wiecie co?chodźmy spać. Spanie jest jedną z fajniejszych czynności
tak masz racje. boje sie samotnosci i wole przecietne zycie pozbawione takiego szczescia jak zareczyny niz samotnosc. jak bede miala dom i dzieci to w tym sie bede spelniac

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

zeby nie bylo kocham tego mojego, aby to jego podejscie do zareczyn i slubu mnie denerwuje...no moze bardziej niz denerwuje ale powiedz z czego tu sie cieszyc?ze po 7,8,9,10,13,14 czy tam ilu latach bycia razem facet sie w koncu łaskawie oswiadczy? ze majac trzydziesci pare lat w koncu laskawie dojrzy do tej decyzji?
Stary 2010-12-04, 23:39   #2718
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Gajaa a ja wolę popisac i tu się wyżyc bo nie zasnę
Stary 2010-12-04, 23:46   #2719
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Gajaa a ja wolę popisac i tu się wyżyc bo nie zasnę
PIONA! ja tez
Stary 2010-12-04, 23:57   #2720
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
PIONA! ja tez
wiecie rok temu o tej porze Tż tak wypytywał co chcę na urodziny tak mnie mordował że mu zasugerowałam że może pierdzionek...jego reakcja była wtedy bardzo przykra a ja wspominam ten dzień jako jeden z najgorszych w życiu
po co pytał kurde?! więc teraz się nie dziwię że nie pyta bo pewnie myśli że powiem to samo co w tamtym roku a jemu znów nie po drodze...

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

tak wogóle już rok temu miało nie byc żadnych prezentów urodzinowych bo ja dostałam od niego 3 przez 3 kolejne lata, on ode mnie też 3 i była umowa że na tym poprzestaniemy, a potem zmienił zdanie i mnie zmolestował i wyszedł taki kwas
Stary 2010-12-05, 00:02   #2721
sylvi_86
Zakorzenienie

faceci sa beznadziejni. ja ich nie pojmuje. przeciez to co oni czasami wygaduja czy robia to przechodzi ludzkie pojecie.. co innego my kobiety, nami rzadza hormony .. a oni? kaprys maja i koniec
Stary 2010-12-05, 00:08   #2722
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

myślałam że się tym nie przejmę ale im bliżej tych urodzin tym bardziej łapę doła, niby wiem że on chce dobrze, stara się, i realizuje inne rzeczy które pomogą nam wystartowac razem w przyszłości ale...
jak sobie pomyślę że mam czekac do następnego grudnia to robi mi się słabo (mam wrażenie że on innego miesiąca na załatwienie tej sprawy nie uznaje) i potem obudzimy się na początku 2012 z ręką w nocniku mając prawie po 30 lat
Stary 2010-12-05, 00:16   #2723
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
twój głos już chyba policzyłam wcześniej
co do rrr owania-dziś Tż przywitał mnie takim smsem
Koniec spania! Koń stoi a blondynka w Opocznie
: hahaha: dobry

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość
Nie zostaniesz sama Wiem co mówię Dzisiaj Tż mnie pytał kiedy chciałabym zaręczyny... A ja takie wielkie oczy i oczywiście "yyyyy". Powiedział, że "pewno już teraz bym chciała? Że jeszcze w tym roku?". Nie chciałam jakoś mu mówić, że JUTRO! czy coś () więc powiedziałam, że ja w sumie jestem gotowa ale chcę żeby zrobił to wtedy, kiedy on będzie gotowy a nie specjalnie dla mnie. To...przytulił mnie i powiedział, że ma ciężką sytuację z Rodzicami (traktują go cały czas jak gówniarza, jakby miał ciągle 15 lat -> jest jedynakiem). A skoro ma ciężką sytuację w takiej sprawie z Rodzicami to... "Żebym się nie spodziewała w tym roku, ani w przyszłym, ani w jeszcze przyszłym... Że on najpierw chciałby, żeby zaczęli go traktować poważnie czyli na początku kupić samochód, później żeby zaczęli dobrze o nim myśleć, a dopiero na końcu zaręczyny... Czyli za jakieś MOŻE 6 LAT"...

No... To przynajmniej wiem na czym stoję mimo, że myślałam, że się złamię jak to usłyszałam...
dziewczyny dobrze piszą, kupno auta wcale nie jest oznaką dorosłości moi rodzice są tacy trochę jak rodzice Twojego TŻ i z własnego doświadczenia powiem Ci, że oni się nie zmienią i bardzo dobrze, że go chwalisz na każdym kroku.. Ja bym mu próbowała wytłumaczyć, że nie ma co się oglądać na rodziców.. trochę to bolesne, ale prawdziwe, mi mój TŻ tak właśnie wytłumaczył i teraz naprawde dużo łatwiej mi się z tym żyje
Cytat:
dzisiaj moj chlopak, tak chlopak bo juz nawet TŻ nie mam ochoty na niego mowic powiedzial ze zareczyny i slub przyjda w swoim czasie bo najwazniejsze ze jestesmy razem a tamte rzeczy nic nie zmienia a on musi sie zajac szkola(czyli do czerwca) pozniej kariera, kupnem mieszkania i wtedy za jakies 5 lat beda pewnie zareczyny a za kolejne 3 slub.. myslalam ze go zamorduje. widzial jak na niego patrze i mowi:" no co przeciez najwazniejsze ze jestesmy razem" takze mam dola zareczynowego na maxa... jak on nie zmieni swojego myslenia(tj zareczyny co najwyzej w 2012) to chyba poszukam sobie innego adoratora..no ja pierdziele za 8 lat facet bedzie mial 34 i dopiero bedzie chcial brac slub? no niech uwaza bo to moze nie byc ze mna bo nei wytrzymam
moze się jeszcze mu odmieni...

Alice, przepraszam za to co teraz napiszę, ale muszę to zrobić, bo z Twoich postów wynika, że Twój TŻ Cię zwyczajnie nie szanuje (być może jest to tylko wycinek rzeczywistości, ale dla mnie sama sytuacja na weselu, którą opisałaś, byłaby wystarczającym powodem do zerwania, a o tej rozmowie to nawet nie wspomnę) Myślę, że powinnaś uciekać od niego gdzie pieprz rośnie, bo on nie wróży dobrze na przyszłość. Oczywiście mój osąd może być tylko powierzchowny i
sama najlepiej wiesz czy warto czekać na te zareczyny

Sylvi, a Twój to faktycznie nie powinien się tak do Ciebie odzywać, ojj wkurzyłabym się jak nic...

a u mnie.. oczywiscie zaliczyłam glebę na torze i mam całe kolanka pozdzierane i co ciekawe zraniony palec u ręki nie pytajcie mnie jak ja to zrobiłam po prostu jak ktoś jest pierd*łą to zostanie nią do końca życia

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 00:29   #2724
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
a u mnie.. oczywiscie zaliczyłam glebę na torze i mam całe kolanka pozdzierane i co ciekawe zraniony palec u ręki nie pytajcie mnie jak ja to zrobiłam po prostu jak ktoś jest pierd*łą to zostanie nią do końca życia
jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz
ehh wszyscy poszli spac to co tak sama bede siedziec ide i ja
Stary 2010-12-05, 00:53   #2725
sylvi_86
Zakorzenienie

niestety dziolszki nei zostane mama poki co.. @ sie pojawil i duuupka blada
Stary 2010-12-05, 08:13   #2726
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Widze, ze wczoraj byl wieczor narzekania na facetow I dobrze, nie mozna im slodzic caly czas

Cytat:
"znowu focha walisz?, o co? chcesz mnie wkurzyc?"
sie zalamalam ty, my mamy tego samego faceta, serio - moj gada dokladnie to samo!!! On nikogo nie wkurza, jest idealny, za to ja ZAWSZE go denerwuje nienawidze teksow: "chcesz mnie wkurzyc?" cholera jasna, opamietalby sie sam i pomyslal nad tym co robi, a nie

I zeby nie bylo, ja tego mojego tez kocham ponad zycie, no ale zawsze jest jakies ale zdaje sobie sprawe, ze ja tez go wkurzam czasami... Cóż peszek tylko czemu zawsze ja/my dziewczyny, mamy sie zastanawiac nad swoim zachowaniem i po 10 razy myslec czy dobrze zrobilysmy, a najchetniej jeszcze przepraszac

Z ta sytuacja na weselu - ja bym wyszla, bo nawet by mi sie z nim gadac nie chcialo. A znajac zycie potem by i tak mial do mnie pretensje chociaz na szczescie moj jak pije to i tak sie kontroluje, wiec taka sytuacja nie mialaby miejsca. I chyba w tym przypadku ciesze sie, ze zbytnio nie lubimy tanczyc, obydwoje

A ja sie niedawno dowiedzialam, ze na mieszkanie jeszcze z 5 lat bedziemy czekac. Czyli slub za nastepne 5 conajmniej

Małżeństwo 06.09.2014

Edytowane przez aluniaaaaa
Czas edycji: 2010-12-05 o 08:15
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 09:35   #2727
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Ala, czemu aż 5 lat?

Mabi, sylvi, ależ ja Was nie wyganiałam. Po prostu z autopsji wiem, że wkurzanie się męczy, a jak się człek zmęczy, to mu się dobrze śpi, o

Mutny, sierota przybija piątkę sierocie! Ostatnio tak przygrzmociłam w drzwi, że mam jedno kolano we wszystkich kolorach tęczy

To i ja pomarudzę. Niby mamy pod koniec tego tygodnia podpisywać umowę dotyczącą pokoju, jest jedno ALE. Współlokatorzy jeszcze nie znają terminu, sami żadnego nie zaproponowali, TŻ też nie (a się czai na piątek) i pewnie wyjdzie wielkie g z tego. Dziś oczywiście do nich nie napisze, bo od 12:00 pracuje, a potem ma sesję, w poniedziałek z rana na uczelnię, potem do pracy... ech. Żyć się odechciewa. Starczyłoby 5 min.Usiąść i napisać, zamiast oglądać demotywatory, ale nie. Cóż, jak widać, jeszcze mogę nie mieć faceta

Lepiej wam dziś dziewczyny?
Stary 2010-12-05, 10:12   #2728
Mutny
Zakorzenienie

Właśnie, Ala czemu aż 5 lat??

Gaja, no to piąteczka no i ja tez mam taką skórę i naczynka, że bardzo łatwo mi się siniaki robią i to zawsze bardzo duże wystarczy, że TŻ mnie mocniej złapie czy uszczypnie i już siniak

Mam nadzieję, że nasze dziołszki się lepiej czują już

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 10:23   #2729
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Dramat z tymi naczynkami

I teraz się biję z myślami, czy zaufać TŻtowi i ewentualnie się rozczarować, czy samej napisać do potencjalnych współlokatorów i wyprowadzić się w terminie jak ja nienawidzę zostawiania wszystkiego na ostatnią chwilę, no nienawidzę!

http://allegro.pl/sexy-sweter-tunika...339745058.html - jej, ja chcę!

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-12-05 o 10:25
Stary 2010-12-05, 10:26   #2730
kasikkkkka
Zadomowienie

Dzień dobry Wiecie co dziewczyny, ja nie wiem, ale coś chyba wisi w powietrzu. Ja też ostatnio zwątpiłam w szybkie dostanie pierścienia mocy. Co prawda mój TŻ nic nie zmalował ostatnio ale z kolei w pracoholizm popada. Ma strasznie dużo pracy, bo zaczęli jakieś dwa duże projekty (programistą jest) no i siedzi przy kompie i klepie po 10-12 godzin dziennie. No i obawiam się, że nie ma głowy do takich rzeczy teraz, ani czasu :-(
Ostatnio doszłam też do wniosku, że strasznie chciałabym już mieć swoje własne mieszkanko. Bo ileż to lat można bujać się po cudzych i płacić kasę komuś do kieszeni. Trochę pomarudziłam mojemu TŻowi i na szczęście w tym względzie TŻ się zgodził ze mną i stwierdził, że można by coś zacząć działać w tej kwestii
kasikkkkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości