![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2702 |
Rozeznanie
|
na pewno bedzie dobrze! Mimo bólu, urodzenie dziecka nie jest jakims nadnaturalnym wyczynem, jest ciezko ale da radę wytrzymac- ból i zmeczenie idą w odstawke kiedy trzyma sie juz w ramionach swoje długo oczekiwane maleństwo, no ale tak to sobie mozna mówic jak sie jest juz "po", bo "przed" to jest strach i niepewnośc i przeogromna chec by zobaczyc wreszcie swoje dziecko.
Trzymam kciuki POWODZENIA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2703 |
Raczkowanie
|
angel109238 oj jak ja dokładnie wiem co przeżywasz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2704 |
Wtajemniczenie
|
ew a Ty jak sobie dajesz rade w nowej roli?
![]()
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Hej, przyszły właśnie moje kaftaniki i półśpioszki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- angel ja to biorę suszarkę (z kontaktem nie ma problemu, jak nie w łazience to w salach są), ostatnio słyszałam rozmowę na temat wyglądu dziewczyn na oddZiale i właśnie ktoś mówił, że dziewczyny przeważnie wyglądaja okropnie, tłuste włosy, niektóre śmierdzące. Kurde jak to sie można nie myć ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-07-13 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
czasem nie o chęci chodzi...
ja bardzo chciałam pod prysznic i o niczym wiecej nie marzyłam ale nie mogłam, bo jka tylko wstałamz łóżka to sie przeracałam, nie miałam siły ustać, dziwne uczucie bo czułam sie dobrze. Miałam zakaz wstawania, do ubikacji polozna wiozła mnie na wózku, samej nie pozwoliła mi iść (zresztą bym nie doszła)i stała pod drzwiami, najlepiej jeszcze żebym sie nie zamykała w kibelku ![]() Pod wymarzony prysznic poszłam dopiero po ok. 24 godz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj wracają rodzice z Tunezji ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
no wiem, wiem
![]() czasem tak sie zdarza a co mi było? sama nie wiem poród sn był cięzki, wszystko strasznie powoli sie rozkrecało a ja traciłam siły. Dziecko duze-4230g, jeszcze na dodatek zaprała sie ramionkami, główkę juz było widac a ja nie mogłam jej wyprzeć. Straciłam też troche krwi+łozysko, ale na drugi dzień robili mi morfologię i wszystko było w normie. a uczucie naprawde bardzo dziwne, bo czułam sie świetnie, rześko mogłabym duzo zrobic ale nogi odmawiały posluszeństwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
Czytam Wasze wypowiedzi i myślę, że to trochę "nie w porządku" tak pisać o tym prysznicu, włosach itp. Ja po 6 dobach (już w domu) wreszcie chciałam wziąć prysznic (taki o którym marzyłam w domu z umyciem włosów bo w szpitalu nie było na to możliwości, ze względu na mój ból głowy) i zasłabłam! W szpitalu robiłam wszystko pod okiem położnej, łącznie z myciem się. Dziewczyny które jeszcze tego nie przeżyły się wypowiadają choć nie wiedzą jak to naprawdę wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2713 |
Rozeznanie
|
masz rację Princessa! Ja nie mialam problemów z umyciem sie, czułam sie bardzo dobrze po porodzie więc normalnie sama poszlam dokladnie sie umyc bo czulam sie niekomfortowo taka spocona i w ogole- chcociaz jak weszlam pod prysznic to dostałam jakis drgawek, cała sie trzesłam i nie dlatego ze bylo mi zimno, po prostu jakos tak i troche sie wystraszylam, ale widzialam dziewczyny ktore po prostu nie mialy na prysznic sily, ledwo co wstawaly zeby zając sie swoimi maluszkami a co dopiero dowlec sie do lazienki i jeszcze sie myc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2716 |
Rozeznanie
|
jestem za higiena ( rodzilam na Staszica a tam sa obecnie bardzo male sale a goraco strasznie-no ale wiadomo male dzieci, na sczescie nie spotkalam sie z tym zeby nieladnie pachnialo itp, itd.) ale taka bez przesady, trzeba sie w szpitalu jakos ogarnąc ale tak szczerze mówiąc to czas płynie tam głownie na opiece nad maluszkiem (przynajmiej ja- z wypiekami na twarzy przewijałam, ubierałam karmilam i patrzylam na ta moja maleńka kruszynkę) i na chodzeniu do toalety zeby wymieniac podklady a przynajmiej na poczatku trzeba to robic bardzo bardzo czesto, więc siłą rzeczy dbanie o wlasna osobe schodzi na 2 plan... Jak ktos moze to polecam w szpitalu wziąc prysznic bo dziala odprezająco no i jakos tak lepiej sie człowiek czuje- ja tak mialam, a jak jeszcze ostatniego dnia pobytu wreszcie sie umalowałam to juz w ogóle szczescie przeogromne wypisalo sie na mojej twarzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
ja zgadzam się z bianeczką
![]() a poza tym - ja rozumiem, ze niektóre już rodziły, inne są dopiero przed. ale są też takie które w szpitalu leżały i wiedza co mówią z tym "smrodem." nie ma to jak matka pocieszy przyszłą matkę - higiena schodzi na dalszy plan, bo zajmujesz się dzieckiem...... ![]() ![]()
![]() |
#2718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Życzę przyszłym mamom dużo wytrwałości i mało bólu. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 |
Rozeznanie
|
To nie o to chodzi ze higiena schodzi na dalszy plan, o nie nie... Trzeba przeciez sie umyc i jako tako wygladac. Tu chodzi o to ze najpierw dbasz o dziecko a dopiero potem o siebie...no niestety tak jest i juz!!! i mozecie sie ze mna nie zgadzac ale same zobaczycie, ze tak jest!
I wcale nie uwazam ze młoda matka=brudna matka! młoda matka= zadbana matka, która najpierw mysli o dziecku a potemo sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i właśnie o takie ogarnięcie chodzi, choćby z kimś bliskim- nikt nie mówi o 20 min pod prysznicem, peelingu ujędrniającym, maseczce na twarz i włosach jak na sylwestra. i to chyba te nie rodzące zostały zaatakowane jako pierwsze bo "nicniewiedzące".:brzydal : oby bólu było jak najmniej i chwila dla siebie tez się znalazła.
![]() |
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
dziwnie sie tu robi... ja bynajmniej nie chialm nikogo atakaowac a sama tez nie poczulam sie urazona, wchodze tu by podzielic sie swoimi spostrzezeniami, myslalm ze zawsze to fajnie jak ktos kto jest juz "po" podzieli sie spostrzezeniami... hmmmm..kurcze ja nikogo nie chcialam pouczac, wyrazilam swoje zdanie i juz ale chyba niepotrzebnie...
tak czy inaczej powodzenia wszystkim przyszlym mausiom a cierpliwosci obecnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2722 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moja znajoma rodziła na Lubartowskiej. Kiedyś ją odwiedziłam, bo leżała przed porodem i normalnie chodziła, ale zapuszczona jak dziadowski bicz, jednak to co zobaczyłam po porodzie, już u nie jw domu to wołało o pomstę! Zapowiedziałam się ze znajomą u niej z wizytą. Przyszłyśmy do niej, a ona zapuszczona, na bluzce mega plamy od mleka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może się czepiam, ale po tej historii jestem strasznie wyczulona ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mnie z kolei denerwuje że na tym forum, wystarczy nie zgodzić się z czyimś zdaniem i zaraz ktoś pisze, że jest dziwnie i inne bzdury. Nie musicie się ze mna zgadzać ale nie oczekujcie, że będę siedziała cicho. Mam takie samo prawo wypowiedzi jak wy i o ile wiem, to nie ja "zaatakowałam". Każda z nas ma swoje zdanie i chyba może je wypowiedzieć i nie ma się co obrażać i znikać z forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2724 |
Rozeznanie
|
dobra dajmy sobie spokoj moze z tym watkiem.... szczęsliwa mama=szczesliwe dziecko pamietajmy!
Wniosek jest jeden trzeba o siebie zadbac i juz! jak mowilam dziecko jest najwazniejsze a o sobie mysli sie pozniej, ale zawsze jest to "pozniej" i jest czas na ogarniecie sie ![]() a do szpitala wziac szampon, mydło i dezodorant(bezzapachowy) i chusteczki nawilzające i bedzie bosko! pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
No cóż, to dopiero pierwszy tydzień z maluszkiem i mąż jest jeszcze ze mną więc póki co obowiązki dzielimy na pół i wszytko jakoś się układa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() widze, ze toczyla sie ostra dyskusja a propos higieny i powiem tak - rozumiem obie strony dyskutantow ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
No proszę, honorem się uniosły i nic nie piszą
![]() Mam nadzieję, że przejdą co nie którym fochy i wątek dalej będzie żył. W powyższą dyskusję nie będę się wdawać. Mam za to pytanie do rozpakowanych trochę wcześniej mamusiek - w jakiej poradni proluksacyjnej byłyście z dzieciaczkami? Czy możecie polecić jakiegoś specjalistę? Będę wdzięczna za odpowiedzi ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
hej!
ale mnie długo nie było... mieliśmy małe malowanie, nie wiadomo było w co ręce włożyć ![]() mój mąż "został bohaterem w swoim domu" ![]() Czytając wpisy dziewczyn, które czekają na poród, tak się zastanowiłam co ja będę wtedy czuła... no i doszłam do wniosku, że się po... ze strachu. Już widzę jak panikuję na wszystko, a tż będzie mnie uspokajał, no ale w końcu po to też jest ![]() Dziś zaczęłam 25 tc, ale szybko zleciało, miałyście rację ![]()
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do drugiego roku życia możesz w tej samej przychodni na jedno skierowani przychodzić - my zanieśliśmy na pierwszą wizytę i teraz po prostu się rejestrujemy tylko ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.