|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
agulaaabar widzę, że slubowałyśmy w podobnym czasie, ja tydzień później i z testem też podobnie bo ja chyba 26.10 zrobiłam pierwszy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i pozostałe nowe mamusie witam, co tak późno? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zmykam spowrotem na słoneczko, miłego popołudnia!
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś słyszała coś na temat wózków Deltim Navington lub Emu? Ja dalej szukam wózka i wczoraj widziałam Panią, która prowadziła taki wózeczek i bardzo mi się spodobał.
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-05-20 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hejka, hejka
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tam bym nie liczyła na innych ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja to nie tyle ze względu na wygląd, tylko po prostu święty spokój. Po tyle emocjach, chcę żebyśmy byli tylko we dwoje i się cieszyli SAMI naszym dzieckiem ![]() Ale z drugiej strony może ost. dnia pobytu (byle nie tuż po porodzi) zgodze się na odwiedziny mamy i teściów. Bo tak sobie myślę, że to ich wnuk i ich potrzeby też jakoś trzeba zrozumieć i uszanować... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-20 o 11:33 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-05-20 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
ja kobietki uciekam do kumpeli na kawkę a potem może mały spacerek ale nie wiem czy dam rade bo od nocy w zasadzie czuję takie pobolewania w podbrzuszu mam nadzieję że się nie nasilą!! do później
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
I pytanie do mam, które już mają dzieci - chodzi o łóżeczko. Lepiej dla dzieci (tych już starszych, które się obracają, siadają i obserwują), żeby łóżko miało szczebelki dookoła czy tylko na tych dłuszych bokach, a na przodzi i z tyłu całą deskę? Nie wiem czy się jasno wyrażam
![]() Zaznaczam, że nie chodzi mi tu o żadne bezpieczeństwo, zdrowie i tp itd, tylko o to, żeby taki większy już maluch miał komfort w obserwowaniu świata. O ile to ważne w przypadku łóżeczka ![]()
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/produkt/Delti-Emu http://tematy.forum.gazeta.pl/szukaj...avington+cadet osz to wycięli linka, poszukaj słońce sama bo tutaj się pomóc nie da ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-05-20 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet Ja np na szczebelki daje ochraniacze, aby kiedy dziecko będzie ruszać rączkami nie wsadzała je między szczebelki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko śpi a jaki dostał atak płaczu przed spaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Jejku, taki upał, że się skupić nie mogę i już nie wiem która była na wizycie, która będzie... Jakas taka nierozgarnięta jestem... Ale kciuki trzymam niezmiennie ![]() W Rossmanie zakupiłam te najmniejsze Pampersy - 1 pakę (tańsze chyba o 2 zł od kolesie, u którego miałam zamówić na Allegro) i resztę mam zamiar już większe kupowac. Poza tym jeszcze w promocji Nivea szampon i płyn do kąpieli łagodny więc tez wzięłam. Powoli zbieram kosmetyczne rzeczy... Przyszła mi też dziś karta z Apteki Dbam o Zdrowie - "dla mamy i maleństwa" - któraś polecała i ja się zapisałam. Jeśli macie dostęp do Superpharm, to tam też sa przecenione dziecięce kosmetyki i można cos gratis dostać. Kupiłam truskawki ![]() http://www.superpharm.pl/images/gaze...072011_711.pdf Witam nowe mamy na forum! Co do przepuszczania ciężarnych, to ostatnio miałam wyścigi z jednym palantem do bankomatu - oczywiście wygrał, ale mój komentarz usłyszał ![]() ![]() Nadrabiam.... Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-05-20 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
Dziubek dziękuję, szukałam na googlach i mi cos malo wyskoczyło
![]() Wkurzyłam się! ![]() Kurier przywiózł dwie paczki z allegro. Każda od innego sprzedawcy: W pierwszej zamiast koloru prześcieradła ecri przysłali żółty. A w drugiej zamiast ręcznika niebieskiego kremowy i zamiast myjki niebieskiej żółtą! ![]() A napisałam w mailu jak byk kolory które mnie interesują! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie.
Agunia 85 masz termini 3 dni przede mna. Ja jeszcze nigdzie nie skorzystalam z przywileju, u nas mochery sie pchaja pierwsze ,nikt nie zwraca uwagi na moj brzusiu. Och jaka jestem wsciekla na tesciowa. Opowiadalam wam juz o chrzesnicy ktora nie zaprosila nas na komunie. Kupilismy prezent , na allegro no I wyslalismy do tesciow zeby tesciowa kupila pamiatke, I zapakowala. Wymyslilasobie ze zanies do kwiaciarni , no I zaniosla, baba jej nawciskala,✂✂✂✂✂✂✂ek na prezent,I wyglada to jak kupa,do tego jeszcze kwiaty wziela, po jaka cholere jak nas nie ma a komunia w niedziele , a ona zywe kwiaty kupila w czwartek. Boze ta baba wszystko na pokaz robi, tlumaczylam tz ze ja bym zamias tych kwatow duperelek , kupila pamiatke jakas , czekoladki , a co dziecku po opakowaniu.normalnie mnie nosi,nie cierpie jej...... |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
nowe mamusie witajcie
![]() ![]() ach gdyby mi się tak bardzo chciało, jak mi się nie chce..... to pewnie dom by już błyszczał. a tak d..pa ![]() A teściowa za 2 godziny na wizytację przyjeżdża.ok.ruszam duszę i do roboty. miłego weekendu wszystkim, zwłaszcza tym pracującym - bo wy najbardziej tego potrzebujecie. Ogólnie też może zarządzimy weekend dbania o siebie i 2 godziny dziennie usiądźmy i wyciągnijmy nóżki popijając jakimś soczkiem. Co wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do facetów zatrzymujących się na pasach, to faktycznie też to zauważyłam ![]() Cytat:
No kutwa! Wszystko odwrotnie Ci przysłali! Odeślij im i wyślij maila! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
Natka napisz do allegrowicza,a pewnie Ci powie, że masz odesłać itd. co się nie opłaca, bo co wystawisz neutralny komentarz?
Madziaranew ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Natka ten wózek to podróba Mury
![]() wczoraj przypadkowo dodałam sobie aukcje używanej Mury http://aukcjewp.wp.pl/mura-bebe-conf...599624219.html aukcja z tanim Mutsy 3 kołowym http://aukcjewp.wp.pl/wozek-mutsy-sk...622449109.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
Truskawki ja dzis zjadlam dwie z mojego ogrodeczka,hihi ( to taki prymitywny ogrodek , wielka skrzynia na tarasie, szczypiorek , agrest , salata)
Boziu wy juz macie wozki upatrzone , albo juz kupione , a co ja podchodze do wozka to mi sie wydaje jakis niedorobiony , to wszystko lata , to kolory do kitu , to maly , to za wielki, a do tego czasami cena przeraza.to bedzie najwiekszy problem. Lozeczko wybralismy z komoda I szafa w mother care , tz sie uparl zeby debowe ,biale, no I takie bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brumek, Twój brzunio taki zgrabny i niewielki, że wierzę, że nie jest Ci ciężko, ale jak się stoi w warzywniaku bez klimy, czy w jakiejkolwiek innej kolejce to masakra, ja się boję, że zemdleję i wtedy to dopiero się narobi. Piszecie o butelkach, a skoro mam nadzieję karmić piersią, to czy będę potrzebowała butelki do wody czy jakiejś herbatki. Daje się takie rzeczy takim maluszkom w ogóle? Natka, upewnij się czy na aukcjach nie było że kolor wybieraja losowo, a jak nie to pisz - niech proponują dogodne dla Ciebie rozwiązanie! karolinee, faktycznie, dobre chociaż te 20% ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-05-20 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Rozeznanie
|
Zaneta - ja o tym powiedzialam mojej siostrze to ona mi na to ,,moja tesciowa przy Twojej to Pikus, Pan Pikus"
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha no dokładnie ![]() Wiecie co ten JĘZYK tak wciąga, że zaraz ją skończę i chyba zacznę na nową ją czytać,bo mój mąż powiedział abym jeszcze raz podkreślała fajne rzeczy.Przeczytałam mu ostatnio tekst o tym,czy sciągać jakieś rzeczy z niskiej półki czy nie to był zachwycony podejściem Tracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
U mnie dzis lomięska na obiad
![]() ![]()
#2730 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Truskawki po 16 zł :/ Arbuzy po 6,5 zł :/ Więc sobie odpuściłam. Poczekam cierpliwie.
![]() Natka kłóciłabym się przecież to umowa wiążąca i powinno być takie jak zamawiane ! moniczka2123 lomieską? a co to ?;> A co do butelek to powiem Ci, że też się w sklepie zastanawiałam nad zestawem. Jest jedno ale te butelki są zwykłe. Antykolkowe mają w środku rurkę. Dlatego ja zainwestowałam póki co w jedną z Tommee Tippy małą z tą rurką ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.