Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 11:27   #2701
agunia1985
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Witaj kolejna Mamusiu
Ale fajnie dzisiaj już 3 nowa mamusia

Bardzo fajny zestwik, też go chciałam kupić,a le dziewczyny tutaj doświadczone pisaly, żeby lepiej na początek kupić jedna butelke jednej firmy, bo niewiadomo czy dziecku się spodoba tzn. czy będą akura pasowały mu te butelki Więc kupiłam tylko jedną z Tommee Tippee na "próbę", ale jak tylko będę widziała, że Małemu się spodobają, to kupię więcej bo bardzo podobaja mi się butelki tej firmy
Rzeczywiście... Pamiętam jak mojej bratanicy dobierali butelkę gdy zgubili bagaż i na wyjeździe szukali takiej a nie innej bo żadna inna jej nie odpowiadała. Trzeba miec to chyba faktycznie na uwadze zanim kupi sie taki duży zestaw...
agunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:28   #2702
lisek230
Przyczajenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

agulaaabar widzę, że slubowałyśmy w podobnym czasie, ja tydzień później i z testem też podobnie bo ja chyba 26.10 zrobiłam pierwszy Jak sobie wspomnę jak szalałam na swoim weselu i po weselu jeszcze się drinkowało al podobno do póki głowa nie jest świadoma to nic dzidzi nie zagrozi
lisek230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:30   #2703
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek230 Pokaż wiadomość
Witajcie,
pisałam tutaj wczoraj, ale do teraz mój post sie nie pojawił:/ może sa jakies myczki, które mi umknęły, nie jestem obeznana za bardzo w obsłudze tego forum jako lipcóweczka chciałam dołączyć do Waszego grona, jesli można oczywiście Termin mam na 4 lipca. Z jednej strony widząc natężenie Waszych rozmów, boje się wkręcić w te wszytski dyskusje, bo jestem w trakcie kończenia pracy lic. i obawiam sie, że zamiast wykazywać sie wiedzą tam, będę tutaj z Wami dyskucić ale spróbuje to jakos pogodzić.
witaj Mamy ten sam termin
no i pozostałe nowe mamusie witam, co tak późno?

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o przepuszczanie w kolejce, to u mnie ostatnio taki numer był że myślałam że się posikam ze śmiechu. W markecie była strasznie długa kolejka do jednej kasy, więc otworzyli drugą - babka z niemowlaczkiem stała pierwsza, za nią taki facet ok. 60-tki i ja. Ta babeczka na mnie spojrzała i mówi żebym poszła przed nią. Odmówiłam, bo ona z maleństwem to moim zdaniem ma prawo przede mną, tym bardziej że się dobrze czuję. Na to ten facet między nami "A to dziękuję" i się wpierdzielił jako pierwszy Z tą babką nie wiedziałyśmy czy się śmiać czy opierd**ać
co za kawał chama.... że też nawet mu tak głupio nie było...

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
no tak, też zgadzam się, że nie ma diety matki karmiącej ALE co innego jeśli dziecko nie toleruje na początku laktozy. Tak jest u mojej znajomej. Musiała odstawić nabiał i jest ok. Ona cierpi ale dziecku lepiej. Ale generalnie jeśli dziecku nic nie jest to ja też wychodzę z założenia że jem prawie wszystko- no wiadomo, bez wzdymających rzeczy itp.
Dokładnie, jeśli wiadomo że dziecku szkodzi to wtedy trzeba odstawić. Ale nie na zasadzie "nie jem, bo MOŻE zaszkodzić..."

Zmykam spowrotem na słoneczko, miłego popołudnia!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:30   #2704
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia1985 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie rozeznałam się w butelkach dla małego. Słyszałam, że są jakieś antykolkowe i chyba właśnie z tej firmy, ale nie wiem czy to te. Generalnie o butelkach wiem niewiele . Ale na pewno mogę powiedzieć, że cena, jeśli ją porównam z cenami ze sklepów w pobliżu, jest bardzo przystępna. No i naprawdę fajnie wyglądają
Ja też się nie znam w ogóle na tych butlach. Chciałabym kupić przed porodem chociaż jedną sztukę tak w razie W, ale nawet nie wiem co wybrać mam cichą nadzieję, że żadne butle nie będą mi potrzebne i będę karmić tylko piersią no ale przynajmniej jedną chciałabym mieć

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:31   #2705
Natka_
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś słyszała coś na temat wózków Deltim Navington lub Emu? Ja dalej szukam wózka i wczoraj widziałam Panią, która prowadziła taki wózeczek i bardzo mi się spodobał.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolorycadet.jpg (41,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11370.jpg (4,8 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-05-20 o 11:33
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:31   #2706
brumek
Zakorzenienie

Hejka, hejka

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj tak brzydko na dworze...aż się nic nie chce tylko spowrotem pod kołdrę wskoczyć, a tu d...zimna, trzeba pracować...może mi kawa ciut ciśnienie podniesie
No popatrz, a u nas przepięknie! Upał i cudne słońce bez 1 chmurki

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
truskawki... a mnie kto kupi i przywiezie...?
Ja tam bym nie liczyła na innych Jak mam ochotę to lecę na bazarek i mam

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dzisiaj oglądam Juleńkę o 13 i dzisiaj też zaczynam 28tydzień!!!więc jak ostatnio to nie był 7 miesiąc, to od dzisiaj na bank się zaczął
Cudnie

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
nie mam siły Was nadrabiać za szybko piszecie.. miałam wczoraj znowu ciężki dzień rozmawiałam z ojcem Bartusia... podobno rozstał się z tą swoją panną, ale podobno jest teraz w ciąży Czemu faceci są tacy nie poważni? Oczywiście powiedział, że to nie możliwe, żeby to było jego... typowe.. mi też to samo powiedział bo głupek uważa, że jest bezpłodny... no i efektem tego będzie miał w sumie 3 dzieci...
Nawet nie potrafię tego skomentować Ale co Wy w nim widzicie dziewczyny, że tak Was zbajerował Skąd się w ogóle biorą tacy palanci?

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
ja już zapowiedziałam mężowi, że poza nim NIKT ma mnie w szpitalu nie odwiedzać. Nie chcę żeby ktoś oglądał mnie taką zmęczoną, w koszuli itp. Dla mnie to jest krępujące.
Ja też żadnych odwiedzin nie chce i mam nadzieję, że jak powiemy ludziom, to to uszanują (chociaż mam duże wątpliwości, bo każdy myśli tylko o sobie i o tym że ON ma ochotę zobaczyć dziecko już w szpitalu ).
Ja to nie tyle ze względu na wygląd, tylko po prostu święty spokój. Po tyle emocjach, chcę żebyśmy byli tylko we dwoje i się cieszyli SAMI naszym dzieckiem A potem na spokojnie z rodziną.
Ale z drugiej strony może ost. dnia pobytu (byle nie tuż po porodzi) zgodze się na odwiedziny mamy i teściów. Bo tak sobie myślę, że to ich wnuk i ich potrzeby też jakoś trzeba zrozumieć i uszanować...

Cytat:
Jestem teraz w 30-tym tygodniu, termin porodu mam na ostatni dzień lipca i mam 26 lat, no i najważniejsze czekam na pierwszego maluszka - synka Mateusza Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę miłego dzionka
Witaj A czemu tak długo nic nie pisałaś? Przecież my takie niegroźne jesteśmy

Cytat:
Mnie się jeszcze nie zdarzyło korzystać z przywilejów ciężarnych, no ale też na razie czuję się na tyle dobrze, że nie bylo takiej potrzeby. Zobaczymy jak będzie później
Mam takie samo podejście! Po co mi przepuszczanie w kolejce, jak stanie w niej na razie nie nastręcza mi żadnych problemów

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Czekam na pieniadze z zusu... i kupie chyba ten zestaw... co myslicie??
http://allegro.pl/zestaw-startowy-do...602331750.html
A nie za dużo tych butelek trochę? Bo jeśli chcesz karmic piersią, to się nie przydadzą. No chyba że będziesz karmić butlą.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-05-20 o 11:33
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:33   #2707
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
agulaaabar widzę, że slubowałyśmy w podobnym czasie, ja tydzień później i z testem też podobnie bo ja chyba 26.10 zrobiłam pierwszy Jak sobie wspomnę jak szalałam na swoim weselu i po weselu jeszcze się drinkowało al podobno do póki głowa nie jest świadoma to nic dzidzi nie zagrozi
Oj tam, ja też i piwko wypiłam, i winko, a czasem whisky nawet(oczywiście w normalnych ilościach) zanim się dowiedziałam, że w ciąży jestem, no skąd mogłam wiedzieć

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-05-20 o 11:35

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 11:35   #2708
dziubek79
Zakorzenienie

ja kobietki uciekam do kumpeli na kawkę a potem może mały spacerek ale nie wiem czy dam rade bo od nocy w zasadzie czuję takie pobolewania w podbrzuszu mam nadzieję że się nie nasilą!! do później
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:38   #2709
brumek
Zakorzenienie

I pytanie do mam, które już mają dzieci - chodzi o łóżeczko. Lepiej dla dzieci (tych już starszych, które się obracają, siadają i obserwują), żeby łóżko miało szczebelki dookoła czy tylko na tych dłuszych bokach, a na przodzi i z tyłu całą deskę? Nie wiem czy się jasno wyrażam Bo zastanawiam się czy np. nie lepiej dla malucha jak wszędzie są szczebelki i on ma widok na wszytko co się dzieje. Bo takie dechy jednak ograniczają mu zasię widzenia... Macie jakieś sugestie?

Zaznaczam, że nie chodzi mi tu o żadne bezpieczeństwo, zdrowie i tp itd, tylko o to, żeby taki większy już maluch miał komfort w obserwowaniu świata. O ile to ważne w przypadku łóżeczka
Stary 2011-05-20, 11:41   #2710
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś słyszała coś na temat wózków Deltim Navington lub Emu? Ja dalej szukam wózka i wczoraj widziałam Panią, która prowadziła taki wózeczek i bardzo mi się spodobał.
ja wcześniej nie widziałam tych wózków ale jak wpiszesz sobie w wyszukiwarkę to na bank się dowiesz co nie co na ich temat, poniżej przykładowe linki:

http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/produkt/Delti-Emu
http://tematy.forum.gazeta.pl/szukaj...avington+cadet

osz to wycięli linka, poszukaj słońce sama bo tutaj się pomóc nie da

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-05-20 o 11:42
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:48   #2711
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I pytanie do mam, które już mają dzieci - chodzi o łóżeczko. Lepiej dla dzieci (tych już starszych, które się obracają, siadają i obserwują), żeby łóżko miało szczebelki dookoła czy tylko na tych dłuszych bokach, a na przodzi i z tyłu całą deskę? Nie wiem czy się jasno wyrażam Bo zastanawiam się czy np. nie lepiej dla malucha jak wszędzie są szczebelki i on ma widok na wszytko co się dzieje. Bo takie dechy jednak ograniczają mu zasię widzenia... Macie jakieś sugestie?

Zaznaczam, że nie chodzi mi tu o żadne bezpieczeństwo, zdrowie i tp itd, tylko o to, żeby taki większy już maluch miał komfort w obserwowaniu świata. O ile to ważne w przypadku łóżeczka
Jeżeli chodzi o mnie to myślę, że to znaczenia nie ma, ponieważ zazwyczaj koło łóżeczka jest jakaś komoda a po za tym na dłuższa cześć zawsze jest dostawiana do ściany.Chyba że łóżeczko stoi na środku pokoju...
A nawet Ja np na szczebelki daje ochraniacze, aby kiedy dziecko będzie ruszać rączkami nie wsadzała je między szczebelki

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:50   #2712
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:

Witaj A czemu tak długo nic nie pisałaś? Przecież my takie niegroźne jesteśmy
Ano niegroźne , ale już taką zwartą grupę tworzyłyście. Mam wrażenie, że nawet wyróżniałyście się na tle mamuś z innych miesięcy. Tak jakbyście się znały sporo wcześniej.
Stary 2011-05-20, 11:51   #2713
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

moje dziecko śpi a jaki dostał atak płaczu przed spaniem bo chciał iść koniecznie na dwór
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:02   #2714
wodaqua
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!
Jejku, taki upał, że się skupić nie mogę i już nie wiem która była na wizycie, która będzie... Jakas taka nierozgarnięta jestem... Ale kciuki trzymam niezmiennie
W Rossmanie zakupiłam te najmniejsze Pampersy - 1 pakę (tańsze chyba o 2 zł od kolesie, u którego miałam zamówić na Allegro) i resztę mam zamiar już większe kupowac. Poza tym jeszcze w promocji Nivea szampon i płyn do kąpieli łagodny więc tez wzięłam. Powoli zbieram kosmetyczne rzeczy... Przyszła mi też dziś karta z Apteki Dbam o Zdrowie - "dla mamy i maleństwa" - któraś polecała i ja się zapisałam.
Jeśli macie dostęp do Superpharm, to tam też sa przecenione dziecięce kosmetyki i można cos gratis dostać.

Kupiłam truskawki - u nas cena około 14 zł, więc wziłęam tylko pół kg i teraz kuszą, ale poczekam na mężulka i razem się będziemy koktajlem delektować!
http://www.superpharm.pl/images/gaze...072011_711.pdf
Witam nowe mamy na forum!

Co do przepuszczania ciężarnych, to ostatnio miałam wyścigi z jednym palantem do bankomatu - oczywiście wygrał, ale mój komentarz usłyszał Ale za to jak stoję na pasach, to częściej się teraz zatrzymują i to mężczyźni

Nadrabiam....

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-05-20 o 12:06
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:08   #2715
Natka_
Zakorzenienie

Dziubek dziękuję, szukałam na googlach i mi cos malo wyskoczyło

Wkurzyłam się!
Kurier przywiózł dwie paczki z allegro. Każda od innego sprzedawcy:
W pierwszej zamiast koloru prześcieradła ecri przysłali żółty.
A w drugiej zamiast ręcznika niebieskiego kremowy i zamiast myjki niebieskiej żółtą!

A napisałam w mailu jak byk kolory które mnie interesują!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:10   #2716
madziaranew
Rozeznanie

Witam nowe mamusie.
Agunia 85 masz termini 3 dni przede mna.
Ja jeszcze nigdzie nie skorzystalam z przywileju, u nas mochery sie pchaja pierwsze ,nikt nie zwraca uwagi na moj brzusiu.
Och jaka jestem wsciekla na tesciowa. Opowiadalam wam juz o chrzesnicy ktora nie zaprosila nas na komunie. Kupilismy prezent , na allegro no I wyslalismy do tesciow zeby tesciowa kupila pamiatke, I zapakowala. Wymyslilasobie ze zanies do kwiaciarni , no I zaniosla, baba jej nawciskala,✂✂✂✂✂✂✂ek na prezent,I wyglada to jak kupa,do tego jeszcze kwiaty wziela, po jaka cholere jak nas nie ma a komunia w niedziele , a ona zywe kwiaty kupila w czwartek. Boze ta baba wszystko na pokaz robi, tlumaczylam tz ze ja bym zamias tych kwatow duperelek , kupila pamiatke jakas , czekoladki , a co dziecku po opakowaniu.normalnie mnie nosi,nie cierpie jej......
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:17   #2717
agni82
Zadomowienie

nowe mamusie witajcie - tak miałam wrażenie, że duchowo jest nas więcej na forum.

ach gdyby mi się tak bardzo chciało, jak mi się nie chce..... to pewnie dom by już błyszczał. a tak d..pa

A teściowa za 2 godziny na wizytację przyjeżdża.ok.ruszam duszę i do roboty. miłego weekendu wszystkim, zwłaszcza tym pracującym - bo wy najbardziej tego potrzebujecie.

Ogólnie też może zarządzimy weekend dbania o siebie i 2 godziny dziennie usiądźmy i wyciągnijmy nóżki popijając jakimś soczkiem. Co wy na to?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:17   #2718
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
.
Jeśli macie dostęp do Superpharm, to tam też sa przecenione dziecięce kosmetyki i można cos gratis dostać.

Co do przepuszczania ciężarnych, to ostatnio miałam wyścigi z jednym palantem do bankomatu - oczywiście wygrał, ale mój komentarz usłyszał Ale za to jak stoję na pasach, to częściej się teraz zatrzymują i to mężczyźni

Nadrabiam....
Byłam ostatnio w superpharm - faktycznie jest promocja na akcesoria i kosmetyki dziecięce (nie wszystkie oczywiście) i dziecięca loteria zdrapkowa - każdy los wygrywa, zebraliśmy dwa, tylko szkoda, że zamiast nagród rzeczowych 2*po 20% zniżki na następne zakupy, no ale dobre i to, w sumie często tam bywam to się przyda...

Co do facetów zatrzymujących się na pasach, to faktycznie też to zauważyłam

Cytat:

Wkurzyłam się!
A w drugiej zamiast ręcznika niebieskiego kremowy i zamiast myjki niebieskiej żółtą!

No kutwa! Wszystko odwrotnie Ci przysłali! Odeślij im i wyślij maila!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-05-20, 12:19   #2719
zanetaa88
Zakorzenienie

Natka napisz do allegrowicza,a pewnie Ci powie, że masz odesłać itd. co się nie opłaca, bo co wystawisz neutralny komentarz?

Madziaranew O matko nie ma to jak dostać kwiatki w niedziele, a kupione są w czwartek jak tak Was czytam co wasze teściowie robią to Ja narzekać nie powinnam ! ale nikt idealny nie jest...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 12:19   #2720
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Natka ten wózek to podróba Mury
wczoraj przypadkowo dodałam sobie aukcje używanej Mury

http://aukcjewp.wp.pl/mura-bebe-conf...599624219.html

aukcja z tanim Mutsy 3 kołowym
http://aukcjewp.wp.pl/wozek-mutsy-sk...622449109.html
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:22   #2721
madziaranew
Rozeznanie

Truskawki ja dzis zjadlam dwie z mojego ogrodeczka,hihi ( to taki prymitywny ogrodek , wielka skrzynia na tarasie, szczypiorek , agrest , salata)
Boziu wy juz macie wozki upatrzone , albo juz kupione , a co ja podchodze do wozka to mi sie wydaje jakis niedorobiony , to wszystko lata , to kolory do kitu , to maly , to za wielki, a do tego czasami cena przeraza.to bedzie najwiekszy problem. Lozeczko wybralismy z komoda I szafa w mother care , tz sie uparl zeby debowe ,biale, no I takie bedzie.
Stary 2011-05-20, 12:23   #2722
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Ja też żadnych odwiedzin nie chce i mam nadzieję, że jak powiemy ludziom, to to uszanują (chociaż mam duże wątpliwości, bo każdy myśli tylko o sobie i o tym że ON ma ochotę zobaczyć dziecko już w szpitalu ).
Ja to nie tyle ze względu na wygląd, tylko po prostu święty spokój. Po tyle emocjach, chcę żebyśmy byli tylko we dwoje i się cieszyli SAMI naszym dzieckiem A potem na spokojnie z rodziną.
Ale z drugiej strony może ost. dnia pobytu (byle nie tuż po porodzi) zgodze się na odwiedziny mamy i teściów. Bo tak sobie myślę, że to ich wnuk i ich potrzeby też jakoś trzeba zrozumieć i uszanować...
[...]
Mam takie samo podejście! Po co mi przepuszczanie w kolejce, jak stanie w niej na razie nie nastręcza mi żadnych problemów
Ja też nie chcę w stanie po CC i w piżamach występować przed rodzina, wszystko jest takie niewaidome, wśród obcych, do tego w ogóle szpital mnie przeraża, a trzeba mi ti jeszcze familii ciekawskiej. Chociaż nie wiem czy się moja mama powstrzyma - jej nie miałabym za złe, ale reszty nie chcę oglądać, poza mężem oczywiście
Brumek, Twój brzunio taki zgrabny i niewielki, że wierzę, że nie jest Ci ciężko, ale jak się stoi w warzywniaku bez klimy, czy w jakiejkolwiek innej kolejce to masakra, ja się boję, że zemdleję i wtedy to dopiero się narobi.

Piszecie o butelkach, a skoro mam nadzieję karmić piersią, to czy będę potrzebowała butelki do wody czy jakiejś herbatki. Daje się takie rzeczy takim maluszkom w ogóle?

Natka, upewnij się czy na aukcjach nie było że kolor wybieraja losowo, a jak nie to pisz - niech proponują dogodne dla Ciebie rozwiązanie!

karolinee, faktycznie, dobre chociaż te 20% A może z tymi brzuchami jesteśmy bardziej sexy dla niektórych? Ja swojego bardziej rozczulam, niż nakręcam

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-05-20 o 12:27
Stary 2011-05-20, 12:24   #2723
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:

Wkurzyłam się!

Zawsze się boję takich sytuacji jak coś zamawiam na allegro , ale i tak korzystam z tej strony. Kiedyś miałam już taką sytuację. Na szczęście tylko raz.. Też zamiast sukienki ecri dostałam zółtą i babka przez telefon się zarzekała, że to nie żółty tylko właśnie ecri Dopiero jak ją wyśmiałam to się przyznała, że żółta jej się nie sprzedawała i dlatego ją wysłała myśląc (cytuje) "że nie trafi na tak kłótliwą babę, której się bedzie chciało wymieniać". Wymieniła na swój koszt, ale ja i tak opisałam to w komentarzu i efekt taki, że mi dała odpowiedź na komentarz, że robię z igły widły i to ze swojej winy, bo najzwyczajniej się nie znam na kolorach. Czyli mimo, że przez telefon się przyznała, że wysłała nie taką jak zamówiłam, to później w komentarzu wróciła do poprzedniej wersji, że to nie żółty, a ecri. To było ze 2 lata temu i przez to całe zamieszanie dopiero teraz dla Małego kupuje rzeczy znów zamawiając na allegro No, ale teraz bez przygód, a zamowiłam już z 20 rzeczy Mam nadzieję, że Tobie uda się bez takich atrakcji wymienić
Stary 2011-05-20, 12:26   #2724
madziaranew
Rozeznanie

Zaneta - ja o tym powiedzialam mojej siostrze to ona mi na to ,,moja tesciowa przy Twojej to Pikus, Pan Pikus"
Stary 2011-05-20, 12:26   #2725
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze się boję takich sytuacji jak coś zamawiam na allegro , ale i tak korzystam z tej strony. Kiedyś miałam już taką sytuację. Na szczęście tylko raz.. Też zamiast sukienki ecri dostałam zółtą i babka przez telefon się zarzekała, że to nie żółty tylko właśnie ecri Dopiero jak ją wyśmiałam to się przyznała, że żółta jej się nie sprzedawała i dlatego ją wysłała myśląc (cytuje) "że nie trafi na tak kłótliwą babę, której się bedzie chciało wymieniać". Wymieniła na swój koszt, ale ja i tak opisałam to w komentarzu i efekt taki, że mi dała odpowiedź na komentarz, że robię z igły widły i to ze swojej winy, bo najzwyczajniej się nie znam na kolorach. Czyli mimo, że przez telefon się przyznała, że wysłała nie taką jak zamówiłam, to później w komentarzu wróciła do poprzedniej wersji, że to nie żółty, a ecri. To było ze 2 lata temu i przez to całe zamieszanie dopiero teraz dla Małego kupuje rzeczy znów zamawiając na allegro No, ale teraz bez przygód, a zamowiłam już z 20 rzeczy Mam nadzieję, że Tobie uda się bez takich atrakcji wymienić
Szczena mi opadła! Ja też na zołzę trafiłam, też głupoty pisała, ale to już przeginka!
Stary 2011-05-20, 12:36   #2726
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Zaneta - ja o tym powiedzialam mojej siostrze to ona mi na to ,,moja tesciowa przy Twojej to Pikus, Pan Pikus"

Haha no dokładnie

Wiecie co ten JĘZYK tak wciąga, że zaraz ją skończę i chyba zacznę na nową ją czytać,bo mój mąż powiedział abym jeszcze raz podkreślała fajne rzeczy.Przeczytałam mu ostatnio tekst o tym,czy sciągać jakieś rzeczy z niskiej półki czy nie to był zachwycony podejściem Tracy

Stary 2011-05-20, 12:37   #2727
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Szczena mi opadła! Ja też na zołzę trafiłam, też głupoty pisała, ale to już przeginka!
Aż się zdenerwowałam jak to sobie przypomniałam Wtedy już byłam blisko, żeby zostawić sobie tą żółtą, żeby nie robić sobie klopotu, ale że miałam jeszcze czas, a to było na wybraną okazję to chciałam, żeby mi wymieniła, bo zapłaciłam ponad 200zł, więc chciałam mieć taką jaką sobie wymarzyłam. No, a jak już usłyszałam przez tel, że ona specjalnie taką wysłała, bo jej się nie sprzedawała, to już wiedziałam, że nie popuszczę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 12:37   #2728
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo no to super ja testowałam ostatniego listopada, w 3 t.c. bylismy wtedy na dłuższy weekend na ostatki i też trochę paliłam, trochę wina się wypiło.... no ale nie wiedziałam o dzidzi...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:38   #2729
moniczka2123
Zadomowienie

U mnie dzis lomięska na obiad

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:45   #2730
Zmalowana
Zakorzenienie

Wróciłam. Truskawki po 16 zł :/ Arbuzy po 6,5 zł :/ Więc sobie odpuściłam. Poczekam cierpliwie.

Natka kłóciłabym się przecież to umowa wiążąca i powinno być takie jak zamawiane !

moniczka2123 lomieską? a co to ?;> A co do butelek to powiem Ci, że też się w sklepie zastanawiałam nad zestawem. Jest jedno ale te butelki są zwykłe. Antykolkowe mają w środku rurkę. Dlatego ja zainwestowałam póki co w jedną z Tommee Tippy małą z tą rurką

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości