![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
czy taki dadłospis nadaje sie na Redukcję?:
ś:4łyżeczki otrąb owsianych z dodatkiem zarodków pszennych i słoneznika z kubkiem jog malinowego IIś mandarynka i kiwi o:warzywa na patelnię i kawałek kurczaka podw:kubek jog nat z 3 waflami ryżowymi k:porcja kapuśniaku z jednym ziemniakiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsza eReczka:
I: resztka wiejskiego (1/2 opakowania), troche jogurtu nat, kawalek mango, garsc bran flakes i 2 lyzki otrab. II: mala grahamka na pol: na jednej polowie bieluch i 4 plastry wedliny z indyka plus pomidor; na drugiej gruba warstwa twarozku domowego i lyzeczka miodu. III: 2 kawalki morszczuka pieczonego, pol opakowania warzyw na patelnie z ziemniakami. IV: salatka z pekinskiej, ogorka, pomidora, papryki, zielonego groszku, odrobiny kukurydzy i 1/2 puszki tunczyka z sosem na oliwie. V: chyba beda 2 jajka w koszulkach z zielenina. Woda, 3 kawy, 2x35 min szybkiego marszu, jak mi sie zechce wieczorem to zrobie 30days shred, ale nie wiem, bo w poniedzialki z zasady mam dzien regeneracyjny ![]() I jeszcze wczorajszy: I: wiejski 150g z kilkoma truskawkami, 2 lyzkami otrab, garscia bran flakes i lyzka nieslodzonego musli. 30days shred II: pol grahamki (tyle zostalo ![]() 45 minut przejazdzki na rowerze pod wiatr ![]() III: pieczone udko z kurczaka, duzo surowki z roznych warzyw pokropionej oliwa. IV: homo naturalny 150g z garscia mieszanki orzechow i lyzeczka suszonej zurawiny. V: miseczka surowki z obiadu z wkrojonym jajem na twardo i polowa puszki tunczyka; podkradziony mezowi pierog z soczewica ![]() ![]() Prosze o ocene ![]() ![]() Podbijam bo zgubil sie na poprzedniej stronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2705 |
Raczkowanie
|
R:
I: omlet z płatkami owsianymi, szynką i połową serka wiejskiego II: jabłko III: makaron z mąki durum, brokuły, kapusta pekińska, ziarna słonecznika, sos tajski na jogurcie IV: soczewica, szpinak, feta, V: 2 rulony z kapusty pekińskiej, szynki i białego sera 100 ml soku z suszonych śliwek, kawa z mlekiem, 1 L wody 1 h z Mel B
#2706 | |
Zadomowienie
|
To ja się wypowiem skoro prosisz
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Też bym prosiła o jakieś wskazówki jeśli można (strona wcześniej )
![]()
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
U:
I. płatki owsiane (4 łyżki) z połową kostki twarogu, jabłkiem, garścią orzechów laskowych i suszonych śliwek II. ryż (4-5 łyżek), trochę serka wiejskiego, rzodkiewka i paluszki surimi + pomarańcza III. makaron z brokułami, marchewką, śmietaną i zapieczonym serem IV. 3 kromki chleba z ziarnami z szynką i pomidorem/ szynką i ogórkiem/ serem i pomidorem Zerknie ktoś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsza R'ka
Szklanka wody z cytryną Ś: owsianka (2 łyżki płatków owsianych, po łyżce: siemienia lnianego, otrębów pszennych, orzechów laskowych, slonecznika łuskanego; 2 łyżki suszonej żurawiny - wszystko zalane wodą) z łyżką miodu, cynamonem, serkiem homo naturalnym (jakieś 120g) i startym na tarce jabłkiem IIŚ: nie było, późno wstałam 40 minut TF + 40 minut hh O: szklanka rosołu z kawałkiem piersi kurczaka i marchewką gotowaną 45 minut spaceru z psem P: twaróg chudy (ok 140g) z 3 łyżkami jogurtu naturalnego, słodzikiem i łyżką wiórków kokosowych K: ok 2/3 puszki tuńczyka wsw z ogórkiem konserwowym. + sporo wody, herbaty zielonej i 2 kubki czerwonej Może się wydawać mało tego jedzenia, ale po weekendzie potrzebowałam małego oczyszczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie trochę za mało, zwłaszcza w drugiej części dnia. Od dawna tyle jesz? Od kiedy nie masz @?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
A Ty na tym chudniesz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Raczkowanie
|
Jadłam więcej , ale przestałam chudnąć i mimowolnie zmniejszyłam jedzenie, szczerze boje sie zjeśc więcej bo jeszcze zostało mi do schudnięcia a boje się też przytyć. A @ nie mam gdzieś od dwóch miesięcy. A do kolacji dołożyłam trochę warzyw...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2 miesiące to jeszcze nie tak długo. Musisz zacząć jeść więcej i tyle. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy mój jutrzejszy jadłospis będzie odpowiedni? (kładę się spać ok. 22, więc jest tylko 4 posiłki) I śniadanie: grahamka na pół z serem żółtym i pomidorem, z serem białym i miodem + szklanka kakao II śniadanie: jabłko + 8 migdałów (to w szkole ale postaram się wsadzać grahamkę gdy nie będzie jej w śniadaniu) Obiad: zupa grzybowa + serek capri + dużo warzyw na patelnie smażonych na oliwie trening: siłowy + 20 min aerobów Kolacja: ser biały ze 150 g z orzechami ziemnymi i fasolą szparagową Edytowane przez Cammila123 Czas edycji: 2012-03-26 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
Znów za mało. O której będzie I śniadanie i o której obiad? Jabłko + kilka migdałów do szkoły? Marnie. Może lepiej jakąś sałatkę warzywną lub owocową z jogurtem. Jak nie masz rano czasu możesz czasem korzystać z owoców puszkowanych. Nie musi być pracochłonna i skomplikowana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
I grahamka na ciepło na pół - z bieluchem, sosem chilli, ogórkiem i szczypiorkiem / 2 plastrami wędliny z piersi indyka, rzodkiewkami i kiełkami + duża kawa II sałatka - pełnoziarnisty makaron, pomidor, ogórek konserwowy, oliwki, feta, świeże zioła III jabłko, duża garśc różnych orzechów IV uroczysta obiadokolacja ![]() przystawka: roladka ziemniaczana z wołowiną, ziołami i sosem pomidorowym danie główne: pikantne kotleciki(placuszki?) rybne z kurkumą i warzywami + gnocchi do tego filiżanka barszczu czerwonego z chilli deser: jabłko pieczone z orzechami brazylijskimi w miodzie, bananem, sokiem z limonki, udekorowane konfitura różaną |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w szkole o 10.40 obiad 14.20 (czasami o 13.30) podwieczorek 16.30 kolację zazwyczaj o 19 To może do drugiego śniadania wezmę mały jogurt naturalny? Ale czy jak zwiększe te kalorie od razu to nie przytyje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
Koniecznie zwiększ posiłek w szkole, bo 3-4 godziny o 1 jabłku i kilku migdałach to za mało. Jeśli tak bardzo boisz się przytyć, to zwiększaj posiłki stopniowo. Weź jutro ten jogurt do jabłka. Obowiązkowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Raczkowanie
|
Boje się tego tak dlatego że kiedyś zajadałam smutki słodyczami i w końcu ogarnęłam się ale teraz nie mogę już normalnie sobie czegoś spróbować bo od razu pochłonęłabym zbyt dużo. Teraz jak nie jem słodyczy to i nie chcę jeść za dużo innych rzeczy. Wiem że dziwnie to napisałam, ale nie wiem jak to ująć inaczej... W każdym razie bardzo dziękuje i postaram się zwiększać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Phynn, dzięki za ostatnią ocenę
![]() dzisiejsze U : I kasza manna na mleku 2% z bananem, łyżeczką cukru, przyprawą do ciasteczek korzennych II dwie kromki orkiszowego chlebka z masłem, szynką, sałatą, papryką, pomidorem, ogórkiem; kiwi kawa z mlekiem i cukrem, trufla śliwkowa III dwa duże domowe krokiety z kapustą i grzybami, ketchup gałka lodów karmelowym w wafelku IV 3/4 kostki twarogu półtłustego z jogobellą brzoskwiniową i garścią płatków o smaku ciasteczek ![]() ![]()
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2724 |
Raczkowanie
|
R:
I: omlet z płatkami owsianymi, szynką i połową serka wiejskiego II: jabłko (kiepsko wiem, ale dzisiaj byłam super zalatana o tej porze) III: makaron z mąki durum, brokuły, kapusta pekińska, ziarna słonecznika, sos tajski na jogurcie IV: soczewica, szpinak, feta, V: 2 rulony z kapusty pekińskiej, szynki i białego sera 100 ml soku z suszonych śliwek, kawa z mlekiem, 1 L wody 1h z Mel B
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U/p 1. bułka dyniowa, z twarożkiem, fruktozą, truskawkami / z masłem orzechowym, ogórkiem; duża parzona kawa z mlekiem 2. kanapka podwójna z pszennego chleba, z masłem orzechowym i ogórkiem (posmakowało strasznie!), cappuccino 3. croissant, kawałeczek szarlotki, rozpuszczalna kawka z mlekiem 4. 2 szaszłyki z kurczakiem,ananasem,cebul ką, papryką, pieczarką; pieczone plasterki cukinii w ziołach 5. miseczka twarogu wymieszanego z jogurtem, pomidorem, bazylią, oliwkami; 2 razowe pojedyncze tosty z masłem po: podjadane płatki kukurydziane, ciężko powiedzieć ile. wydaje mi się to tak ogromnie dużo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, jestem już 2 tygodnie na diecie + ćwiczenia i tylko 1 kg w dół :/ Jest to demotywujące...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() koniec OT'a ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
R
Ś: dwie kromki razowca z serem, na jeden szczypiorek i pomidor, na drugiej ogórek kiszony II Ś: serek wiejski z prażonymi płatkami migdałów (czy lekko prażone orzechy nie tracą swoich wartości?) O: mielone na parze z pieczarkami, do tego surówka z kiszonej kapusty P: albo mix sałat z sosem musztardowym albo makrela w sosie pomidorowym + pół grahamki K: zapewne kolację sobie daruję, ponieważ kończę pracę o 22 ![]()
#2729 |
Rozeznanie
|
U
![]() Me b abs łyżeczka oleju lnianego śniad; bułka razowa z sałatą,szynką, pomidor i ogórek/ twarogiem i domowym dżemem truskawkowym; jogurt nat z porzeczkowymi otrębami 2śniad;serek wiejski z borówkami, truskawkami i płatkami kukurydzianymi obiad; kasza gryczana z warzywami, indyk w smażony na oliwie w sosie pieczarkowym, domowa ćwikła z chrzanem 1h fitnessu- abt i step od razu po banan i 2 garści mieszanki studenckiej kolacja; 2 kromki razowca, twaróg ze szczypiorkiem i jogurtem, pomidor 1,5 l wody, kilka herbat bardzo proszę o ocenę.. czy jem odpowiednio w stosunku do aktywności fizycznej? Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-03-27 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zadomowienie
|
r
ocenicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.