|
|
#2701 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
mam wielkie wsparcie Tz i najblizszych. jestem zalamana, lekarz przepisal mi leki uspokajajace, u niego myslalam ze sie porycze, sam stwierdzil, ze mam sie wyplakac bo to pomoze, mowil ze zona jego do 3 miesiac krwawila, ale wtedy nie bylo usg i nie wiedzieli na jakim etapie jest ciaza.
ale tez mowil ze juz przypaki ze z wesela odwozili kobiete bo poronila |
|
|
|
|
#2703 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
kochana nie myśl, że będzie źle lekarz nie powiedział jeszcze na 100 %, że już nie ma szans jest 50/50 więc musi się udać
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje ślicznie za kciuki, niestety, nic nowego nie wiem. Ta durna baba mnie nie zbadała, nie dała żadnych leków... poinformowała mnie tylko gdzie mam sie udać jak zacznę krwawić Myślałam dużo, co zrobić z tym fantem. Rozmawiałam z mężem i z koleżanką, która ma na swoim koncie niestety kilka poronień. I chyba teraz naprawdę pozostaje tylko czekać na kolejne usg, zobaczyć czy serduszko się pojawi, czy zarodek urośnie.... co ma być to będzie, natury nie oszukam ![]() Kathe, bardzo mi przykro, że musisz się tak stresować przed ślubem trzymam kciuki, żeby nic się do tego czasu nie wydarzyło |
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
a w ogole ten krwotok jest duzy?
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- no wlasnie nie pow ile, za chwile spr na zdjeciu usg, moze bedzie |
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ten krwotok wyglądał jak normalny okres, parę godzin później pojawiły się skrzepy i .... maleństwo
wszystko w ciągu jednego dnia. lekarka u której wtedy rano byliśmy kazała brać luteinę i leżeć, ale to był już początek krwotoku i było za późno. do szpitala kazała jechać jakby były silne bóle/skurcze, ale nie było i pojechaliśmy jak było już po wszystkim, tego samego dnia wieczorem.jak masz leki uspokajające to bierz, nerwami możesz tylko zaszkodzić i sobie i dziecku, ewentualnie przyspieszyć wszystko a nie o to chodzi. |
|
|
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A wielkośc to na USg powinno być CRL skrót |
||
|
|
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
Kathle masz u mnie modlitwę cuda się zdarzają, i cierpliwości do środy...
co do pomocy ja będę mamą poraz drugi i znów odoczątki muszę wszystko kupowac...takie życie...jedyny plus wózki są tańsze teraz. jak tak czytam przestaję się martwic kiedyś jak myślałam o różnicy wieku 7 lat będzie troszkę mnie martwiło teraz myślę że na wszystko jest czas. u nas na kolację kakao i serek mniam ![]() Leonikowa u nas będzie Hanna Maria albo Leon oczywiści Leo Messi |
|
|
|
|
#2709 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny to i ja dołączam do przesyłania pozytywnych fluidów Będzie dobrze! Najważniejsze teraz dla Was i dziecinek to myśleć pozytywnie i nie stresować się! Nie z takich opresji się wychodziło!
|
|
|
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam urodziny 12 marca, mąż - 15, teściu 11 Więc najfajniej by było jakby się maluch urodził tak ok. 18 Żeby był prezent dla każdego, i żeby jeszcze zodiakalna RYBA
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-30 o 21:35 |
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie mnie nie chodzi o to ze siostra sobie zaśpiewała jakas kosmiczną kwotę tylko o to że zawsze jej pomagałam od pożyczenia kasy na auto na kredyt, po przyjechanie w zimie po nią do pracy zeby się autobusem nie tłukła itd. a ona uważa że jej nikt nic nie pomógł i to mnie boli.
a żeby nie było siostra zarabia 4 razy tyle co ja ! przecież jakby była w 3 ciąży to bym albo oddała rzeczy albo dała coś na nowe bo dla mnie to norma. zresztą nie ważne po prostu było mi przykro a co do zakupów pewnie ze sobie kupię na allegro czy coś nie ma problemu - chodziło mi o gest że coś mi pomoże i jeszcze jej to przyjemność sprawi a tak to nawet nie mam co liczyć na to ze przyjedzie mi pomóc maleństwo wykąpać czy coś doradzi bo tak to tylko kazania słyszę że moje pomysły są ...... |
|
|
|
|
#2713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama mówisz, że chce mieć 3 dziecko więc może się starają, starają a to proszę... Ty zrobiłaś niespodziankę! Uszy do góry!
|
|
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
odpowiadam stronami bo nie wiem czy wszystko dam rade dziś przeczytać
ale nie ma margaryny zawsze jest w ciastach cała margaryna hehe ja też tak robie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam 29 ![]() a co do imion to mojemu mężowi podoba się Karol a mi Asia ale nie wiemy co będzie więc decyzja do końca nie podjęta
|
|
|
#2715 |
|
Wtajemniczenie
|
siostra teraz się nie stara bo nie ma jak bo mąż nie pracuje i ona utrzymuje całą rodzinę a gorszy dzień ona zawsze ma gorszy dzień
dobra nie ma co tego roztrząsać dzięki za dobre słowo
|
|
|
|
|
#2716 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie stresuj sie jakby była krew to by była a żółty śluz i u mnie czasem się pojawiaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2717 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oba imionka bardzo mi się podobają. Leonka od dawna bym chciala ale Tż nie chce o tym słyszeć Mam nadzieję, że go urobię przez te 7 m-cy... bo chłopaka przeczuwam![]() Cytat:
Zyczę zdrówka Tobie i maleństwuCytat:
Cytat:
bardzo Ci współczuję. Wiem, że wesele niestety nie będzie już takie jak sobie wymarzyłaś. Mimo to mam jednak nadzieję, że po weselu okaże się że martwiliscie sie na zapas a dzidziol po prostu później został splodzony. Bardzo bardzo mocno trzymam za Was kciuki
|
|
|
#2718 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też mam dwójkę dzieci(prawie 7 i 3 lata)i mnóstwo ciuchów,gadżetów,mebli,no sidełek itp-wszystko w bardzo dobrym stanie i firmowe ,za mnóstwo kasy,trzymam to bo wiedziałam,ze będzie trzecie maleństwo ale ...dopóki nie potrzebuje(czyli do marca)pożyczam koleżankom .Ale gdyby mój brat potrzebował to nie ma opcji -wszystko bym mu dała. Muszę powiedzieć,że znam wiele rodzin i to majętnych-a wszystko między nimi krąży... Więc nie przejmuj się ,poprostu masz wredną siostrę(jak Cię kiedyś poprosi abyś została z jej dziećmi lub coś podobnego -to zapytaj :za ile?....) Cytat:
,to wspaniałe uczucie prawda?-ja już je znam też na szczęście..!Cytat:
! Cudownie że mogłaś wziąść córkę-na pewno dla niej to mega przeżycie!!!A ja też jestem po usg-genet. Wszystkie żyłki ,kostki,paluszki policzone,sprawdzone komory,kość nosowa,przezorność karku,zastawka....-wszystko prawidłowe. Ocenione ryzyka zespołów-downa,edwarda,pataua-niska. Czyli wszystko Dobrze! - tylko ta cena za badanie..liczyłam,że choć troszkę mniej..a tu 200zł. Dziś kończę 13 tydzień ,a maluch ma CRL 69.1 mm. No i wiem ,że mój Kubuś i moja Ninka będą mieć braciszka !!! (nie miałam sprawdzać-w ramach niespodzianki...ale po pierwsze silne moje przeczucie,przeczucie moich dzieci..(wcześniej już pisałam) i to,że już potrafię się dopatrzeć-w końcu to trzecia ciąża...no i lekarz potwierdził(wiadomo nie na 100% ale nigdy tego nie robią nawet póżniej..).Nie idzie wygrać z własną ciekawością.....
|
||||||
|
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I plec już znasz Cudnie A ja się dziś dowiedziałam od koleżanki, która tez chodziła do mojej gin w ciąży, że ona niestety nie jest zbyt skora do informowania jaka będzie plec. Jej niby powiedziaal dopiero kolo 21 tygodnia
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2720 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#2721 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak za fajne też nie jest, więc masz mądrą gin ![]() Cytat:
Cytat:
Bo wiedziała że kiedyś będę planować... i chce za to tylko 50gr bo taki przesąd że jak się pożycza to urodzi się jeszcze jedno a ona już nie chce. Ale ogolnie Twoja siostra nie zachowuje się jak siostra...Cytat:
![]() Ja nie licze na śluz, bo mimo że wtedy ciąża była obumarła to śluz byl biały... Cytat:
Dziewczyny czy kogoś boli kość ogonowa-rwa kulszowa? Bo mnie napierdziela od paru dni tak ze chodzic nie moge ![]() z tego co czytałam to normalne |
|||||
|
|
|
|
#2722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mokka_83;36223177]
a dlaczego tak powiedziała? Trochę to bez sensu... Przecież lakarze chyba powinni wiedzieć, że kobiety i bez ich głupich tekstów zdają sobie sprawę z zagrożenia w pierwszym trymestrze... Więc taka gadka Twojej gin co najmniej nie na miejscu oba imionka bardzo mi się podobają. Leonka od dawna bym chciala ale Tż nie chce o tym słyszeć Mam nadzieję, że go urobię przez te 7 m-cy... bo chłopaka przeczuwam![]() ale ogólnie moja ginka to spoko babka i z tego co wiem to mówi tak każdej swojej pacjentce to jest przykre ale poronienia zdarzają się u 3/4 kobiet a jeśli chodzi o Leonka to dużo osób mi mówi Ania ja Cię proszę nie krzywdź swojego dziecka takim imieniem ![]() ![]() hmmm to twojego Tż również mogę zaliczyć do tych wszystkich osób którzy odradzają mi te imię
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
powiem iz moja ciocia, urodzila zdrowa dziewczynke w wieku 47 lat, okresu nie miala, myslala ze to juz menopauza ( bylo to juz 25 lat temu ) a zorientowalam sie jakos w 5 miesiacu chyba jak lezac w lozku poczula kopniecie
maja juz 4 dzieci doroslych wiedziala co to oznacza. na szczescie Ola jest okazem zdrowia wiec nie ma sie co martwic |
|
|
|
|
#2725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2726 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
|
|
|
#2727 | |
|
Rozeznanie
|
dobrze dziewczynki kładę się spać bo jutro o 6 pobudka i ostatni dzień w pracy
z jednej strony się cieszę, że sobie odpocznę a z drugiej jakoś mi szkoda zostawiać tych moich ludzi, za rok wiele się zmieni tym bardziej, że nie już dostanę tego samego terenu![]() no ale nie ma co ryzykować zdrowia maluszka i mojego jutro o 14 mam wizytę więc proszę o mocne ![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#2728 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie
![]() Cytat:
![]() poproszę dane na pw wg 1 strony bo byłam na umowę-zlecenie i musiałam zrezygnować z pracy, bo ciąża była zagrożona Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mocno ściskam kciuki Cytat:
gratuluję synka )) ![]() zaraz dopiszę na liście
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
ufff udalo sie nadrobic, szalalyscie dzis
![]() ObserwujeCie - no wlasnie sama nie wiem jak to jest chyba nie mam zadnej infekcji. no ja oszaleje, na szczescie lekarz przelozyl mi wizyte na 11.wrzesnia. ale co z tego jak zrobi tylko podsatowe badania i da wypis do poloznej, do polzenj trza sie zapisac i ok 4 tyg czekac na UGS czyli jak dobrze pojdzie dzidzie 1wszy raz zobacze dopierooooooo pod koniec pazdziernika !!! bo nie stac mnie na razie isc do kliniki, co za chory ten kraj w kwestii ciazy ja wlasnie dzis bylam u kolezanki i dostalam od niej 3 reklamowki te duze niebeskie z IKEA pelne ciuchow !!!! rozne rozniaste ona ma parke 4 i 2,5, wiec sa to ciuchy od urodzenia do ok 2 latek ciesze sie bardzo bo to dla mnie duzo. jeszcze mi powiedziala ze jak dogrzebie sie na strcyh to wyciagnie lozeczko zaslony ehhh. czyli tak w sumie powiedziawszy zostanie mi kupic waniennke i wozek, no chyba ze ktos w pracy sie skapnie i wpadnie na taki genialy pomysl nie licze ze wozek bo tutaj to chorenie drogie rzeczy, ale z waniennki bym sie cieszyla.eh na pewno bd miala baby shower, wiec tez kilka rzeczy jeszcze dozbieram i znajac moja mame < wpusc ja do sklepu a kupi caly > jak przyjedzie w kwietniu to tez z czyms no ale wpierw to musze inne mieszkanie znalezc poki brzucha nie widac bo potem trudno by mi bylo znaleac kogos kto wynajmie, a na kredyt mnie nie stac. chociaz ost bylam na spotkaniu w komune i tam mowili ze jak nie masz rocznego dochodow pow 250 tys to oni moga ci sfinasowac nawet 100% kredytu na mieszkanie, ale nie wiecej jak 1.5 mln |
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Dzięki
Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-08-30 o 23:09 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

czyli może zdąże urodzić przed 30-stką bo mam urodziny 9 marca

wszystko w ciągu jednego dnia. lekarka u której wtedy rano byliśmy kazała brać luteinę i leżeć, ale to był już początek krwotoku i było za późno. do szpitala kazała jechać jakby były silne bóle/skurcze, ale nie było i pojechaliśmy jak było już po wszystkim, tego samego dnia wieczorem.

05.07.2008 
Zyczę zdrówka Tobie i maleństwu
bardzo Ci współczuję. Wiem, że wesele niestety nie będzie już takie jak sobie wymarzyłaś. Mimo to mam jednak nadzieję, że po weselu okaże się że martwiliscie sie na zapas a dzidziol po prostu później został splodzony. Bardzo bardzo mocno trzymam za Was kciuki