|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
- TT zdecydowanie najgorsze - nie widzę żadnej różnicy w sensie dla dziecka (kolki itp.) pomiędzy Brownem a Aventem, ale Avent jest zdecydowanie bardziej komfortowy. Podsumowując - u mnie najlepiej sprawdził się Avent. Witam kolejne nowe Mamusie na wątku! ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-08-30 o 17:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=onething;36211671]
![]() Dzięki Cieszę się ze Wam się podoba ten obraz Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-08-30 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wasz Sebus tez uroczy ![]() A karmisz tylko piersia czy mm tez? Mi pediatra mowil ze kupy moze nie byc wlasnie pare dni i jesli dziecko jest pogodne to zeby sie nie martwic. To samo z zielona kupa ze to nic groznego. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Wtajemniczenie
|
że jak?????
![]() Dziewczyny, dzieciaczki macie cuuuudne! ![]()
#2705 |
Zakorzenienie
|
Effii super obraz
![]()
#2706 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() W niedzielę chrzcimy więc nie mam ostatnio czasu na wizaz. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu ponadrabiam. Ostatnio odwiedziłam kilka lumpków i mam dwie reklamówy ciuszków dla Maksia ![]() I ważna wiadomość!! Dziś Maksio podniesiony pod paszki do siadania trzymał ładnie główkę!! ![]() ![]() Uciekam i życzę wszystkim udanego weekendu! ![]()
#2707 |
Zakorzenienie
|
Ale się porobiło! Maciek już prawie wcale nie chce leżeć na plecach. Tylko na brzuchu i na brzuchu!
![]() NA plecach tylko w wózku i muszę jeździć pod drzewami, wtedy dziecko jest szczęśliwe. Albo w sklepie mu się podoba jak sobie światła obserwuje (zbyt dużo mu tego nie serwuję ![]() Już ponad rok minął odkąd pojawił się nasz pierwszy wątek w poczekalni ![]() Lada chwila pewnie pojawią się mamy 2013 ![]()
![]() |
#2708 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do drugiego - ja zrobiłam sobie grzywkę tą keratyną i jak prostowałam, tak nadal prostować musiałam i niepotrzebnie tylko kasę na to wyrzuciłam ![]() Cytat:
![]() Moje dziecię też ma takiego bodziaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Nocka spoko, ale Paulinka jakoś niespokojnie spała. Pobudka na karmienie dopiero o 6 ![]() Skończyła dziś 11tyg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale kawaler ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój brat i moja kuzynka mają coś tam dodatkowego w środku...chyba coś przy nerkach, sama już nie wiem. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Dobranoc ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | ||
Raczkowanie
|
nie było mnie chyba jak roztrząsałyście te tematy, a właśnie to moja zmora, kiślowate kupy i ogólnie rzadzizna
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nasteczka, cieszę się, że u Was wszystko ok. ![]() Nas czeka szczepienie w przyszłym tygodniu i już zaczynam łapać nowego stresa ![]() Czy u kogoś po pierwszym szczepieniu pojawiła się jakaś wysypka? U nas chyba tak, ale nie jestem pewna, bo nie skojarzyłam tego ze szczepionką, bo wysypka pokazała się po 12 dniach, a zbiegło się to ze zmianą chusteczek nawilżanych i na to głownie zrzuciłam winę. Rozkminiałam jeszcze ew. eksperymenty kulinarne, bo próbowałam włączać nowe produkty do diety, ale teraz z perspektywy czasu myślę, że to było jednak po kłuciu... Teściowa mówiła, że wygląda jak różyczka, a ja się upierałam, że gdzie tam, to te chusteczki ![]() ![]() Dobra lecę spać, w nocy trzeba wstać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
witam z ranka, Zoś dziś w nocy spał od 19.30 do 3 normalnie jestem w szoku, ale potem nadrabiała jedzeniem o 4.30 no i teraz ok 6
Piękne te wasze dzieci ![]() w sobotę chrzest ale przy niuni nie mam jak zwykle wszystkiego dopiętego ale nie musi być idealnie ja mam butelkę z lovi i aventu obydwie są dla Zosi dobre, ale podobno dr.brown są idealne na kolki co do smoczków coś polecacie?, mam z lovi i avent ale nie zawsze Zosia chce ssać, choć zasypia ze smoczkiem na noc a potem wypluwa i dalej już śpi i sobie chyba język memła bo wygląda jakby ssała, chodzi mi o taki żeby nadal kochała pierś ![]() ![]() życze miłego dnia i wracam do łózka ![]() Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2012-08-31 o 05:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nom ![]() ![]() Cytat:
Dziec daje mamie się wyspac,dzisiaj pobudka o 3.13. A wczoraj byłam na piwie z koleżanką czułam sie jak nastolatka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba musimy zacząć walczyć z ciemieniuchą - ma taką drobniutką i ledwo widoczną, że zorientowałam się dopiero na dworze przy dziennym świetle, bo w domu tego nie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() JAk dobrze, że nowy dzień. Wczoraj mnie jakiś dół złapał... Okazało się że nie wyjdzie nam wyjazd wrześniowy (planowaliśmy sobie polecieć na jakiś tydzień do Włoch lub Hiszpanii), ale okazało się że mąż ma wtedy jechać na szkolenie. I w gruncie rzeczy cały wrzesień prawie go nie będzie, bo na początku mają jakąś konferencję u nas, potem to szkolenie we Francji, a potem jeszcze konferencja w Niemczech... No i ogarnęło mnie takie paskudne uczucie... Że nie dość że nie pojedziemy razem, to on jeszcze sobie pojedzie, oderwie się trochę, zatęskni za rodzinnym życiem... I tak mnie uderzyło, że ja mam teraz głównie życie rodzinne... W sumie sama tego chciałam, no i w sumie jestem szczęśliwa bardzo, ale chyba potrzebuję wychodnego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Antek tez uwielbia pod drzewami ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
Bry
Tylko uważajcie jak przejeżdżacie z dzieckiem pod orzechem, ja mam taki duży na podwórku i kiedyś stałam z Małym (Adaś w wózku) i nagle spadł obok dosłownie orzech z taką siłą, że jakby uderzył mu w główkę to wolę nie myśleć co by się stało. Odtąd zawsze ma zasunięty daszek pod orzechem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
chwilke mnie nie bylo ale juz sie melduje. Bylismy w Kraku na wycieczce, Hania pol dnia spała ![]() ![]() ![]() W niedziele Chrzest Hani, jeszcze wczoraj latałam i szukałam opaski na główkę bo ma czapkę z misia i moze jej byc za ciepło :/ Nic oczywiscie nie znalazłam, więc postanowilam zrobic sama ![]() kupiłam kwiatuszki w pasmanterii i ozdobną gumkę i zrobiłam wczoraj 2 opaski ![]() ogolnie bardzo u mnie pracowicie bo jedziemy w poniedzialek nad morze, wiec ciągle piorę, prasuję i sprzątam.
#2718 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i oby chrzciny się udały Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje! Tosia kończy dzisiaj 13 tygodni ![]() hehe nie no stawanie to za wcześnie ![]() ooo zasnęła.... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
begie nie pozwalaj Tosi tak podnosić główki. To może świadczyć o zwiększonym napięciu, więc lepiej żeby tego nie robiła
![]()
![]() |
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() My juz mamy obiad zrobiony, poodkurzane. Córa śpi. Ostatnio jest jakaś marudna. niektórzy mówią, że chyba ząbki idą, bo coś tam widać na dziąsełkach. zobaczymy ![]() teraz zasnęła. zaczyna nam wracać ciemnieniucha. już się za nią zabieramy. Mała wczoraj padła po 19. w nocy trzeba było kilka razy wstać smoczek dać. nad ranem mąż poszedł spać do małej do pokoju a mi się wyłączył tryb czujniejszego snu. mam chwile dla siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Co ludzie mają z tym ząbkami?
![]() Dziecko marudne - idą zęby. Dziecko się ślini - idą zęby. Dziecko wkłada rączki do buzi - idą zęby... ![]()
![]() |
#2723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wlasnie wrocilam ze spaceru... i mala nawet nie zaplakala ani troszeczke!! CUD!!!!! Malo tego... Jestem juz w domu.. a ona nadal w wozku spi... Kolejny CUD!!!! ![]() _agata moja Olwika tez jak kiedys nawet przez 5 sekund nie chciala na brzuszku polezec tak teraz nie ma problemu i czasami zdarzy sie, ze zaczyna plakac jak odwracam ja na plecy lub biore na rece. Co do podnoszenia glowki, mysle ze mamy maja tu niewiele do powiedzenia. Moja nie dosc ze podnosi glowe to jeszcze tulow... na sile nie bede jej przeciez przytrzymywac, aczkolwiek staram sie jej nie prowokowac. Najgorsze jest to, ze jak jest w foteliku w aucie to tak gdzies na 10 cm odchyla glowe do przodu... mowie do niej wtedy "Oliwka, a czy Ty sie gdzies wybierasz?" i w aucie trzymam jej glowe, zeby za bardzo nie odchylala... jakby auto jakies walnelo czy mocniejsze hamowanie... nawet nie chce myslec co by sie stalo!! brr..... Ale mysle ze ma to troszke po mnie. Ja nie dosc ze ominelam okres raczkowania to dokladnie majac 8 miesiecy i 3 dni zaczelam chodzic... tak mi spieszno bylo:P W niedziele mamy chrzciny i cora i ja mamy juz sukienki ![]() No i koniec cudu... obudzila sie ![]() Aaaa co do zabkow. Bedac u lekarza dowiedzialam sie, ze cos juz sie tam dzieje bo ma biale dziasla i cos tam jeszcze bylo widac.. ale juz nie pamietam co :P Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-08-31 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=stokroteczka777;362 25046]
Piękny ![]() Ten obraz malował farbami olejnymi ostatnio to raczej tylko farbami olejnymi chyba że klient chciałby inaczej. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cieszę się że Ci się podoba ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- [QUOTE=pola_m;36227905]cześć ![]() JAk dobrze, że nowy dzień. Wczoraj mnie jakiś dół złapał... Okazało się że nie wyjdzie nam wyjazd wrześniowy (planowaliśmy sobie polecieć na jakiś tydzień do Włoch lub Hiszpanii), ale okazało się że mąż ma wtedy jechać na szkolenie. I w gruncie rzeczy cały wrzesień prawie go nie będzie, bo na początku mają jakąś konferencję u nas, potem to szkolenie we Francji, a potem jeszcze konferencja w Niemczech... No i ogarnęło mnie takie paskudne uczucie... Że nie dość że nie pojedziemy razem, to on jeszcze sobie pojedzie, oderwie się trochę, zatęskni za rodzinnym życiem... I tak mnie uderzyło, że ja mam teraz głównie życie rodzinne... W sumie sama tego chciałam, no i w sumie jestem szczęśliwa bardzo, ale chyba potrzebuję wychodnego ![]() Rozumiem Cię każdej z nas potrzebne jest wychodne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogole ostatnio stwierdziłam, że nigdy nie zostawię z nią dziecka. Przyjechała do nas ze swoim drugim wnuczkiem (ma 6 miesięcy) i jak upadł mu smoczek to go oblizała!!!!!! no masakra jakaś!!!! już pomijając fakt, że to jest obrzydliwe, kiedy robi to matka a co dopiero babka, to jeszcze ona wiecznie ma afty , chociaż nie wiem czy można się tym zarazić? No i potem mały zaczął marudzić to włożyła mu palca żeby sobie gryzł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |||||||
Wtajemniczenie
|
witam ponownie!
dzis zafundowalam sobie fryzjera ![]() i jest czas na swoje przyjemnosci?? jest ![]() Cytat:
ale juz sie przygotowuje: rzucilam slodycze ![]() jak zakoncze calą II fazę to będę starala sie przyrządzac dania wg programu rewolucja na talerzu, o zmniejszonej zawartosci kalorii ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() mi juz minął szał prostowania włosów, ostatnio raz wyprostowalam aby zobaczyc faktyczną dlugosc (5cm brakowalo do pasa ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- śliczny ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() mamy jedną z Avent i jest o niebo lepsza ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a aftami można się zarazić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
a jak dziecko placze to zawsze oznacza, ze cos go pewnie boli :PP
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A pamiętasz może jaka była cena tego zabiegu u ciebie? Ja chciałabym wyprostować, żeby mieć święty spokój z układaniem, bo w chwili obecnej nie ratuje mnie nic innego jak codzienne spinanie ![]() Nieeee..... U mnie w rodzinie to płacz oznacza głód ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.