|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
U mnie dzisiaj pracowity dzień. Posprzątałam mieszkanie, wyprasowałam całe zaległe pranie, zrobiłam sałatke i ciasto. A teraz uśpiłam Jasia i mam chwile dla siebie.
Konczi Kochana mam nadzieje, że to nic poważnego i szybko wrócicie do domku ![]() Hatti czy to charczenie o którym mówisz to jest takie jakby coś grało tak z tyłu noska/w gardle? Bo mój tez tak ma. Osłuchowo na pewno czysto bo słucham go codziennie, katar lekki okresowy. My na chrzest też dajemy tak jak Wy. Dzisiaj przyszedł nam śpiworek do chrztu. Teraz jeszcze czekam na szatke i świece. Asiu będę trzymać kciuki, żeby Jasiowi się poprawiło i żebyście szybko wyszli do domu. ![]() A w ogóle gdzie się podziewa Weronika z Jasiem ?
#2702 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
zapraszam
![]() dziewczynki poradźcie ![]() http://allegro.pl/bright-starts-inte...838946082.html co sądzicie? taka ładna mi sie wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2704 |
Rozeznanie
|
Nakarmiłam dziada małego i położyłam na macie
![]() Anusia479 ładna ale bardzo mała. 75 x 75 nie pobawi się długo na takiej małej macie bo nie będzie się mieścić, ale jak chcesz. Ta co ja mam ma 116x106. http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...841686277.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Dzień sie kończy a ja sie nie pochwaliłam,że dzisiaj Fabianek kończy 8 tygodni!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Zaraz biorę się za nadrabianie, ale najpierw się pochwalę.
![]() Byliśmy dzisiaj z Antosiem na tej sesji zdjęciowej i było fantastycznie. ![]() ![]()
#2707 |
Rozeznanie
|
Dearlie, Antoś jest niesamowicie przystojny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2711 | |||
Zadomowienie
|
Hej.U nas pojawiła się ciemieniucha
![]() I słuchajcie...karmie Kubusia i ciągle mi coś zajeźdża takim jakby ulanym mlekiem.Wącham sweter,jeden rękaw,drugi,czy przypadkiem mały nie ulał na mnie,przysuwam się do jego głowy...a to to rozstopione masło ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Asiulka biedactwa.Mam nadzieję,że szybko pomogą Jasiowi ![]() Konczita mam nadzieję,że to nic poważnego z Dusią. ![]() Później nadrobie reszte.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-14 o 17:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Dearlie Antoś super
![]()
#2713 |
Zakorzenienie
|
NAdrobiłam.
Życzę zdrówka dla Jaśka, Zuzi i Duśki ![]() ![]() Mam nadzieję, że żadnego dzieciaczka nie pominęłam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja po pracowitym dniu oddaje się swojej rodzince. Dobranoc ![]()
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Widzę, że dzisiaj wałkowałyście temat zaniku pokarmu, a ja niestety jak dobrze wiecie, jestem zielona w tym temacie.
Co do mojego krwawienia to te tabletki przeciwkrowtoczne zdecydowanie mi pomogły. Dzisiaj nadal jest, ale już bardziej przypomina miesiączkę. Powiem Wam, że strachu najadłam się wielkiego, bo na początku nie zdawałam sobie sprawy, że taka sytuacja może grozić czymś poważnym. Pierwsze co, to pomyślałam, że pewnie tak ma wyglądać ta pierwsza @ po porodzie. Dopiero Wy tutaj uświadomiłyście mi, że coś jest nie tak. Jak dobrze, że Was mam. ![]() Colds kurcze współczuję Ci takich przeżyć związanych z miesiączką! Tym bardziej, że teraz wiem o czym piszesz. Ja też miałam takie wielkie skrzepy. Po raz pierwszy w życiu widziałam coś takiego. Gin mi powiedziała, że kolejne mogę też mieć takie obfite i mam to obserwować. Ja żyję nadzieją, że to jest jednorazowa sytuacja. ![]() afternoon, Anusia, marzenka1984, marta1986222, elena, kraven dziękuję za komplementy w kierunku naszego Antka ![]() Konczita mam nadzieję, że z Dusią już lepiej i jesteście już w domku ![]() Asiuulka, Anesh nadal ślę w Waszym kierunku ciepłe myśli i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Waszych biedulek. Obyście jak najszybciej były w swoich domach! Cytat:
![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-12-14 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Rozeznanie
|
Dearlie, jakie żelazo przyjmujesz? Ja ze swojej strony mogę polecić Biofer, jedyne żelazo spośród wszystkich, które brałam, niepowodujące zaparć
![]() ![]() Ja dzisiaj odkopałam bombki i ozdoby choinkowe, kupiłam świąteczny świecznik, złote aniołki, stroik do powieszenia nad drzwi i przyozdobiłam mieszkanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Wtajemniczenie
|
Dearlie jaki piękny Antoś
![]() ![]() A dobrze widzę, że oczka ma niebieskie? Pytam bo cały czas się zastanawiam czy mojemu zostaną już brązowe czy jeszcze wywiną mi numer i zmienią się w niebieskie ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- 100 lat dla Fabianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
mamuśki jestem w domu z dusia i nigdy więcej proszę Bozie by nas nie wystawiał na takie katorgi ... poszłam do pediatry z tym utrzymującym się katarem no i skierowano nas na prześwietlenie bo osłuchowo czysto ale niech sprawdzą, to spakowałam torbę pieluszki sztuk 3 chusteczki, flanela i na zmianę ciuszki wzięłam butle z herbatką i pojechałyśmy no i już od początku wiedziałam że coś nie halooo .... ale zabrano nas do pokoju gdzie kazano poczekać po godzinie przychodzi pan ordynator (!) oddziału i mówi że musimy zostać bo mają aparaturę zepsutą a nie puści nas skoro jakies zastrzeżenie pediatra miał no to mówię że to profilaktyka ale on zbadał Niunie i mi mówi że nosek zapchany i oddycha dość cięzko że jednak skłaniałby się byśmy zostały no i z mężem zgodziliśmy się ... ale żałowałam strasznie bo na oddziale zmarło dzieciątko i ja byłam akurat w pokoju gdzie mama tego biedactwa przyszła i jak zobaczyła dusię a ta uśmiechnęła się szeroko do niej to wpadła w furię ... koszmar myślałam ze zabierze mi ją że wyrwie mi z rąk moje własne dziecko .... nie spałam ani sekundy tylko czuwałam ... duska zresztą też bardzo niespokojna ... dzisiaj zrobiono badania i wszystko czyste więc szybko do domku mimo że katarek się utrzymuje to szczęśliwa jestem że w domu ale nic jej nie spływa tylko zapchany co robić ??? jakieś inhalacje ?
jestem dzisiaj kłębkiem nerwów ... kciuki za jasiulka i zuziunię .. dzieciaczki wszystkie piękne są ![]() jaki smoczek najlepszy aby zbliżony kształt do kciuka był?? mamusie dające kaszki jak wygląda menu dzieciątek ? raz dziennie kaszka ? jakieś jabłuszko ? I dla jasiulka ![]() ![]() ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-12-14 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór!
Cytat:
u nas starsza z kazdym nowym zębem chorowała na uszy, wiec od razu były silniejsze leki
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wspolczuje...pij duzo herbaty na lakrtacje,cieply oklad przed karmieniem a po karmieniu dziecka laktatorem odciagaj kazda piers 10 min...mi pomogło moja mała skonczy 28.12 4 msc i juz trzyma sama głowke i trzyma zabawke...zaczyna sie smiac....tak strasznie łapie sie kazdej nadzieji,wiem ze nie wszystko jest tak jak ma byc ale chociaz nie ma calkowitej tragedii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu nie pójdę spac Jasiu ma duszności ale nie wymagające tlenu. Ja sie wykoncze. Konczi wybacz ale nie pisz o takich rzeczach. Złe sie to czyta tym bardziej ze mam bardzo chorego Jasia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem co mam robić. Wypija 150 ml ale zachowuję się jakby był głodny a z kolei jak mu dam więcej to nie będzie dobrze bo ma dopiero 2 msce a już je jak by miał 3 skończone a po drugie będzie mi ulewać bo 150 czasami ulewa. Według opakowania 170 ml jest dla 6-7 msc. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-14 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu Jasiu wyzdrowieje przepraszam .. tamto dzieciątko było bardzo chore z wadami ... zobaczysz że za chwile będziecie w domu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
nie zamówiłam
![]() ![]() ![]() dobrze,że zwróciłaś na to uwage ![]() Konczi-koszmar! Jejku jak ta kobieta musiała się czuć....to straszne ![]() obyście więcej nie musiały tam wracać ![]() Asiulka zdrówka dla Jasia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
z dobrych wieści dzisiaj kupił mąż pampersy 182szt za 97 zł chyba się opłacało nie ?
I Dusia dzisiaj pięknie podniosła się na wyprostowanych rączkach .. cudny widok
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-12-14 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do laktacji to po karmieniu nie ma czego odciągać bo nic nie leci. Jejku kochana, cudnie że dzidzia tak ładnie sie już rozwija. Mój alan nie trzyma główki jeszcze, zabawke trzyma ale chwilke bo mu wypada jeszcze, a śmieje sie po cichu przeważnie ![]() Usnął właśnie więc ide go odłożyć do łóżeczka. Konczi dobrze że już w domciu jesteście ![]() Współczuje bardzo tego przeżycia w szpitalu i też współczuje tej kobiecie która straciła dziecko. Straszne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Wtajemniczenie
|
Wrrr... pisałam chyba z pół godziny ale połączenie z siecią zostało zerwane i cała moja pisanina się poszła p... na spacer
![]() Więc w skrócie - trzymam kciuki za wszystkie nasze chore dzieciątka ![]() Co do dokarmiania - my początkowo dokarmialiśmy po każdym ssaniu piersi (pierwszy tydzień mała jechała nawet na samym mm) i udało się utrzymac pokarm, teraz butla tylko na wieczór. Chociaż nie mam go nie wiadomo ile. Choinkę w tym roku mamy spożywczą. Polecam leniwym :P Ubierzemy drzewko w cukierki i ciasteczka, horda dzieciaków w trakcie świąt zje wszystko więc odpada rozbieranie ![]() ![]() Dobranoc ! moje dziecię zasnęło w 15 min ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
Cytat:
![]() powiem Wam szczerze, że ja nie noszę Leny, jedynie do odbicia. sama nie wiem, jak to się stało bo zaraz po powrocie ze szpitala zaczęła się kolka i musiałam zasuwać z nią praktycznie non stop. ile ja wtedy kilometrów nabiłam ![]() ale ataki się skończyły i od razu skończyłam z noszeniem. mała szybko się odzyzwyczaiła. teraz albo leży pod karuzelą, albo jest na macie albo w leżaczku i jakoś dzień mija. Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas tak było z leżaczkiem. na początku istna histeria a teraz spędza w nim 2 razy po ok 40 minut ![]() Cytat:
![]() aż narobiłaś mi ochoty by zdecydować się na podobną sesję Leny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.