Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 16:16   #2701
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

U mnie dzisiaj pracowity dzień. Posprzątałam mieszkanie, wyprasowałam całe zaległe pranie, zrobiłam sałatke i ciasto. A teraz uśpiłam Jasia i mam chwile dla siebie.

Konczi Kochana mam nadzieje, że to nic poważnego i szybko wrócicie do domku

Hatti czy to charczenie o którym mówisz to jest takie jakby coś grało tak z tyłu noska/w gardle? Bo mój tez tak ma. Osłuchowo na pewno czysto bo słucham go codziennie, katar lekki okresowy.

My na chrzest też dajemy tak jak Wy. Dzisiaj przyszedł nam śpiworek do chrztu. Teraz jeszcze czekam na szatke i świece.

Asiu będę trzymać kciuki, żeby Jasiowi się poprawiło i żebyście szybko wyszli do domu.

A w ogóle gdzie się podziewa Weronika z Jasiem ?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:28   #2702
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dawaj te pierogi!!!!!!!!!!!!!!!!
zapraszam

dziewczynki poradźciebo planujemy chyba kupić Fabisiowi pod choinkę mate i znalazłam taką
http://allegro.pl/bright-starts-inte...838946082.html

co sądzicie?
taka ładna mi sie wydaje

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:34   #2703
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
My na chrzest też dajemy tak jak Wy. Dzisiaj przyszedł nam śpiworek do chrztu. Teraz jeszcze czekam na szatke i świece.
mi dzisiaj przyszła szatka i świeca

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:52   #2704
marzenka1984
Rozeznanie

Nakarmiłam dziada małego i położyłam na macie pogapił się, pogadał i zasnął hihi.

Anusia479 ładna ale bardzo mała. 75 x 75 nie pobawi się długo na takiej małej macie bo nie będzie się mieścić, ale jak chcesz. Ta co ja mam ma 116x106. http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...841686277.html
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:53   #2705
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień sie kończy a ja sie nie pochwaliłam,że dzisiaj Fabianek kończy 8 tygodni!

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-12-14, 16:54   #2706
Dearlie
Zakorzenienie

Zaraz biorę się za nadrabianie, ale najpierw się pochwalę.

Byliśmy dzisiaj z Antosiem na tej sesji zdjęciowej i było fantastycznie. Maluch na początku marudził, a późniejm jak po butli zasnął, to można było go układać w każdej pozycji. Aż nie wierzyłam, że moje dziecko może być takie grzeczne. Na razie mamy tylko jedną fotkę, reszta w następnym tygodniu. Poniżej chwalę się naszym Tośkiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 430788_172090249581610_830995689_n.jpg (74,0 KB, 67 załadowań)
Stary 2012-12-14, 16:58   #2707
afternoon
Rozeznanie

Dearlie, Antoś jest niesamowicie przystojny
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 17:00   #2708
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Nakarmiłam dziada małego i położyłam na macie pogapił się, pogadał i zasnął hihi.

Anusia479 ładna ale bardzo mała. 75 x 75 nie pobawi się długo na takiej małej macie bo nie będzie się mieścić, ale jak chcesz. Ta co ja mam ma 116x106. http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...841686277.html
kurcze!a ja nie zwróciłam uwagi wcale na wymiaryhmm

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Byliśmy dzisiaj z Antosiem na tej sesji zdjęciowej i było fantastycznie. Maluch na początku marudził, a późniejm jak po butli zasnął, to można było go układać w każdej pozycji. Aż nie wierzyłam, że moje dziecko może być takie grzeczne. Na razie mamy tylko jedną fotkę, reszta w następnym tygodniu. Poniżej chwalę się naszym Tośkiem.
booosko!

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-12-14, 17:03   #2709
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:

Przystojniaczek

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
kurcze!a ja nie zwróciłam uwagi wcale na wymiaryhmm

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

booosko!
No widzisz zamówiłaś już?
Stary 2012-12-14, 17:04   #2710
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cudowny,Zuzi przystojniaczek

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 17:10   #2711
Katee27
Zadomowienie

Hej.U nas pojawiła się ciemieniuchai to taka żółta na przodzie główki.Poszłam do apteki,by coś na to kupić,ale nic nie było i pani doradziła,by smarować prawdziwym masłem.I tak zrobiłam.
I słuchajcie...karmie Kubusia i ciągle mi coś zajeźdża takim jakby ulanym mlekiem.Wącham sweter,jeden rękaw,drugi,czy przypadkiem mały nie ulał na mnie,przysuwam się do jego głowy...a to to rozstopione masłozobaczymy,c zy pomoże

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
A jesteś pewna, że nie masz tego pokarmu? Cycki flaczeją z czasem, ale pokarm jest dalej tak jak u mnie.
Moja też często się denerwuje przy cycku bo po prostu albo tak na prawdę nie jest głodna albo coś jej przeszkadza. Często przeszkadza jej to, że nie leżymy na łóżku. Tam najlepiej jej się je, albo dokuczają jej gazy albo musi beknać. W każdym razie często gęsto się wkurza przy cycu, puszcza go i płacze, ale to wcale nie oznacza, że nie ma mleka.
Może u niektórych z Was też chodzi o coś innego niż brak pokarmu?
mamy podobnie i gdybym się wkurzyła,że gardzi moim cyckiem,bądź że nie mam pokarmu dawałabym mu mm.A tak to moje samozaparcie i karmimy dalej piersią.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A w ogóle Henio zaczął jeść po 5 minut. I wydaje się być najedzony... Ale wydaje mi się, że to strasznie krótko!
ale z tego co pamiętam,to Henio krótko ssący od początku

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj idę już wszystko dograć i pewnie w przyszłym tygodniu będziemy mieć spotkanie.
Dziewczyny ile płaciłyście za chrzest? Pewnie ksiądz mi powie co łaska, a ja nie mam pojęcia ile dać. 100 zł? 150 zł?
U nas co łaska minimum 200zł,jak ktoś chce może więcej...

Asiulka biedactwa.Mam nadzieję,że szybko pomogą Jasiowitrzymam kciuki za powrót do domku przed Wigilią.

Konczita mam nadzieję,że to nic poważnego z Dusią.

Później nadrobie reszte.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-12-14 o 17:12
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 17:19   #2712
kraven
Zakorzenienie

Dearlie Antoś super

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:11   #2713
colds
Zakorzenienie

NAdrobiłam.

Życzę zdrówka dla Jaśka, Zuzi i Duśki
Mam nadzieję, że żadnego dzieciaczka nie pominęłam..
Stary 2012-12-14, 18:11   #2714
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

świetne zdjęcie a Antoś cukiereczek

No ja po pracowitym dniu oddaje się swojej rodzince.

Dobranoc

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:18   #2715
Dearlie
Zakorzenienie

Widzę, że dzisiaj wałkowałyście temat zaniku pokarmu, a ja niestety jak dobrze wiecie, jestem zielona w tym temacie.

Co do mojego krwawienia to te tabletki przeciwkrowtoczne zdecydowanie mi pomogły. Dzisiaj nadal jest, ale już bardziej przypomina miesiączkę. Powiem Wam, że strachu najadłam się wielkiego, bo na początku nie zdawałam sobie sprawy, że taka sytuacja może grozić czymś poważnym. Pierwsze co, to pomyślałam, że pewnie tak ma wyglądać ta pierwsza @ po porodzie. Dopiero Wy tutaj uświadomiłyście mi, że coś jest nie tak. Jak dobrze, że Was mam. Żelazo chyba poleciało mi na łeb i na szyję, bo wczoraj wieczorem było mi tak słabo, że nawet Antka nie mogłam odbić. Będę musiała zrobić niedługo morfologię dla pewności, że dawka, którą łykam wyrówna te braki.

Colds kurcze współczuję Ci takich przeżyć związanych z miesiączką! Tym bardziej, że teraz wiem o czym piszesz. Ja też miałam takie wielkie skrzepy. Po raz pierwszy w życiu widziałam coś takiego. Gin mi powiedziała, że kolejne mogę też mieć takie obfite i mam to obserwować. Ja żyję nadzieją, że to jest jednorazowa sytuacja.

afternoon, Anusia, marzenka1984, marta1986222, elena, kraven
dziękuję za komplementy w kierunku naszego Antka

Konczita mam nadzieję, że z Dusią już lepiej i jesteście już w domku

Asiuulka, Anesh nadal ślę w Waszym kierunku ciepłe myśli i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Waszych biedulek. Obyście jak najszybciej były w swoich domach!
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Fabisia!

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-12-14 o 18:33
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:32   #2716
afternoon
Rozeznanie

Dearlie, jakie żelazo przyjmujesz? Ja ze swojej strony mogę polecić Biofer, jedyne żelazo spośród wszystkich, które brałam, niepowodujące zaparć Brałam je po porodzie, 2 x dziennie, szybko hemoglobina wróciła do normy

Ja dzisiaj odkopałam bombki i ozdoby choinkowe, kupiłam świąteczny świecznik, złote aniołki, stroik do powieszenia nad drzwi i przyozdobiłam mieszkanie Choinkę chcemy żywą, w tym roku niewielką, za rok już konkretną, żeby Filip miał uciechę
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:40   #2717
katiem
Wtajemniczenie

Dearlie jaki piękny Antoś i jak pozuje....
A dobrze widzę, że oczka ma niebieskie?
Pytam bo cały czas się zastanawiam czy mojemu zostaną już brązowe czy jeszcze wywiną mi numer i zmienią się w niebieskie

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

100 lat dla Fabianka

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:55   #2718
Konczita
Zakorzenienie

mamuśki jestem w domu z dusia i nigdy więcej proszę Bozie by nas nie wystawiał na takie katorgi ... poszłam do pediatry z tym utrzymującym się katarem no i skierowano nas na prześwietlenie bo osłuchowo czysto ale niech sprawdzą, to spakowałam torbę pieluszki sztuk 3 chusteczki, flanela i na zmianę ciuszki wzięłam butle z herbatką i pojechałyśmy no i już od początku wiedziałam że coś nie halooo .... ale zabrano nas do pokoju gdzie kazano poczekać po godzinie przychodzi pan ordynator (!) oddziału i mówi że musimy zostać bo mają aparaturę zepsutą a nie puści nas skoro jakies zastrzeżenie pediatra miał no to mówię że to profilaktyka ale on zbadał Niunie i mi mówi że nosek zapchany i oddycha dość cięzko że jednak skłaniałby się byśmy zostały no i z mężem zgodziliśmy się ... ale żałowałam strasznie bo na oddziale zmarło dzieciątko i ja byłam akurat w pokoju gdzie mama tego biedactwa przyszła i jak zobaczyła dusię a ta uśmiechnęła się szeroko do niej to wpadła w furię ... koszmar myślałam ze zabierze mi ją że wyrwie mi z rąk moje własne dziecko .... nie spałam ani sekundy tylko czuwałam ... duska zresztą też bardzo niespokojna ... dzisiaj zrobiono badania i wszystko czyste więc szybko do domku mimo że katarek się utrzymuje to szczęśliwa jestem że w domu ale nic jej nie spływa tylko zapchany co robić ??? jakieś inhalacje ?
jestem dzisiaj kłębkiem nerwów ...

kciuki za jasiulka i zuziunię ..

dzieciaczki wszystkie piękne są

jaki smoczek najlepszy aby zbliżony kształt do kciuka był??

mamusie dające kaszki jak wygląda menu dzieciątek ? raz dziennie kaszka ? jakieś jabłuszko ?

I dla jasiulka który wczoraj skończył 4 miesiące:roza :
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-12-14 o 19:35
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:56   #2719
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki poradźciebo planujemy chyba kupić Fabisiowi pod choinkę mate i znalazłam taką

co sądzicie?
taka ładna mi sie wydaje
Ładna ale malutka.

Cytat:
Najlepszego

Cytat:
Śliczny i podobny do taty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 18:56   #2720
katarzinka
Wtajemniczenie

dobry wieczór!
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

trzymajcie się kochana - biedna Olga. miałaś camilię? u nas pomagała.

.
nie mialam, co to??
u nas starsza z kazdym nowym zębem chorowała na uszy, wiec od razu były silniejsze leki
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:12   #2721
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze to nawet w PL dają więcej rehab na NFZ.. już nie pamietam dokładnej liczby ale to było coś około 130godzin, ale miejmy nadzieję że nawet te sto które macie nie będzie w ogólnym rozliczeniu potrzebne trzymam za was bardzo mocno kciuki i często myślę!
Całuje mocno Laurkę i Ciebie kochana
odmowila nam ubezpieczalnia dofinansowania,mamy 4 tyg by sie odwolac!!!!!!jestem zła na cały swiat,dziecku po wylewie mowia ze kazde dziecko do roku jest wymagajace opieki czy zdrowe czy chore i czesc pedagowiczna i ta ktora miala na celu wesprzec nas psychiczne i cos nam podoradzac zostala odrzucona.Jestem zbulwersowana i tego tak nie zostawimy.najwyzej zmienimy ubezpieczalnie!!idioci normalnie!!co jeszcze sie wydarzuy w tym roku??

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Moje cycki kończą produkcje już na amen

5 minut possał i pusto
wspolczuje...pij duzo herbaty na lakrtacje,cieply oklad przed karmieniem a po karmieniu dziecka laktatorem odciagaj kazda piers 10 min...mi pomogło

moja mała skonczy 28.12 4 msc i juz trzyma sama głowke i trzyma zabawke...zaczyna sie smiac....tak strasznie łapie sie kazdej nadzieji,wiem ze nie wszystko jest tak jak ma byc ale chociaz nie ma calkowitej tragedii
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:20   #2722
Asiuulka89
Zakorzenienie

A ja znowu nie pójdę spac Jasiu ma duszności ale nie wymagające tlenu. Ja sie wykoncze. Konczi wybacz ale nie pisz o takich rzeczach. Złe sie to czyta tym bardziej ze mam bardzo chorego Jasia
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:24   #2723
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mamuśki jestem w domu z dusia i nigdy więcej proszę Bozie by nas nie wystawiał na takie katorgi ... poszłam do pediatry z tym utrzymującym się katarem no i skierowano nas na prześwietlenie bo osłuchowo czysto ale niech sprawdzą, to spakowałam torbę pieluszki sztuk 3 chusteczki, flanela i na zmianę ciuszki wzięłam butle z herbatką i pojechałyśmy no i już od początku wiedziałam że coś nie halooo .... ale zabrano nas do pokoju gdzie kazano poczekać po godzinie przychodzi pan ordynator (!) oddziału i mówi że musimy zostać bo mają aparaturę zepsutą a nie puści nas skoro jakies zastrzeżenie pediatra miał no to mówię że to profilaktyka ale on zbadał Niunie i mi mówi że nosek zapchany i oddycha dość cięzko że jednak skłaniałby się byśmy zostały no i z mężem zgodziliśmy się ... ale żałowałam strasznie bo na oddziale zmarło dzieciątko i ja byłam akurat w pokoju gdzie mama tego biedactwa przyszła i jak zobaczyła dusię a ta uśmiechnęła się szeroko do niej to wpadła w furię ... koszmar myślałam ze zabierze mi ją że wyrwie mi z rąk moje własne dziecko .... nie spałam ani sekundy tylko czuwałam ... duska zresztą też bardzo niespokojna ... dzisiaj zrobiono badania i wszystko czyste więc szybko do domku mimo że katarek się utrzymuje to szczęśliwa jestem że w domu ale nic jej nie spływa tylko zapchany co robić ??? jakieś inhalacje ?

dzieciaczki wszystkie piękne są

jaki smoczek najlepszy aby zbliżony kształt do kciuka był??

mamusie dające kaszki jak wygląda menu dzieciątek ? raz dziennie kaszka ? jakieś jabłuszko ?

I dla jasiulka który wczoraj skończył 4 miesiące:roza :
Ooo kurcze ale koszmar przezylas z ta kobieta strasznie musialas sie czuc i ona tez najwazniejsze ze jestescie z Dusia juz w domciu i wszystko dobrze. Ja sie strasznie boje ale chyba pojde z Maksem do lekarza w poniedziałek bo rano budzi się z zapchanym noskiem, w dzień zakraplałam wodą fizjologiczną i smarowałam majerankiem i gruszką wyciągnęłam baby i teraz już nie ma nosa zapchanego ale rano pewnie znowu będzie.

Nie wiem co mam robić. Wypija 150 ml ale zachowuję się jakby był głodny a z kolei jak mu dam więcej to nie będzie dobrze bo ma dopiero 2 msce a już je jak by miał 3 skończone a po drugie będzie mi ulewać bo 150 czasami ulewa. Według opakowania 170 ml jest dla 6-7 msc.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-12-14 o 20:12
Stary 2012-12-14, 19:33   #2724
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
A ja znowu nie pójdę spac Jasiu ma duszności ale nie wymagające tlenu. Ja sie wykoncze. Konczi wybacz ale nie pisz o takich rzeczach. Złe sie to czyta tym bardziej ze mam bardzo chorego Jasia

Asiu Jasiu wyzdrowieje przepraszam .. tamto dzieciątko było bardzo chore z wadami ... zobaczysz że za chwile będziecie w domu
Stary 2012-12-14, 19:36   #2725
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Przystojniaczek

No widzisz zamówiłaś już?
nie zamówiłamdlatego zasięgam porady. Poszukam innej jeszcze.
dobrze,że zwróciłaś na to uwage

Konczi-koszmar! Jejku jak ta kobieta musiała się czuć....to straszne
obyście więcej nie musiały tam wracać.

Asiulka zdrówka dla Jasia!

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-12-14, 19:38   #2726
Konczita
Zakorzenienie

z dobrych wieści dzisiaj kupił mąż pampersy 182szt za 97 zł chyba się opłacało nie ?
I Dusia dzisiaj pięknie podniosła się na wyprostowanych rączkach .. cudny widok

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-12-14 o 19:42
Stary 2012-12-14, 19:56   #2727
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
odmowila nam ubezpieczalnia dofinansowania,mamy 4 tyg by sie odwolac!!!!!!jestem zła na cały swiat,dziecku po wylewie mowia ze kazde dziecko do roku jest wymagajace opieki czy zdrowe czy chore i czesc pedagowiczna i ta ktora miala na celu wesprzec nas psychiczne i cos nam podoradzac zostala odrzucona.Jestem zbulwersowana i tego tak nie zostawimy.najwyzej zmienimy ubezpieczalnie!!idioci normalnie!!co jeszcze sie wydarzuy w tym roku??

wspolczuje...pij duzo herbaty na lakrtacje,cieply oklad przed karmieniem a po karmieniu dziecka laktatorem odciagaj kazda piers 10 min...mi pomogło

moja mała skonczy 28.12 4 msc i juz trzyma sama głowke i trzyma zabawke...zaczyna sie smiac....tak strasznie łapie sie kazdej nadzieji,wiem ze nie wszystko jest tak jak ma byc ale chociaz nie ma calkowitej tragedii
Też bym tego tak nie zostawiła, brak słów

Co do laktacji to po karmieniu nie ma czego odciągać bo nic nie leci.

Jejku kochana, cudnie że dzidzia tak ładnie sie już rozwija.
Mój alan nie trzyma główki jeszcze, zabawke trzyma ale chwilke bo mu wypada jeszcze, a śmieje sie po cichu przeważnie

Usnął właśnie więc ide go odłożyć do łóżeczka.

Konczi dobrze że już w domciu jesteście
Współczuje bardzo tego przeżycia w szpitalu i też współczuje tej kobiecie która straciła dziecko.
Straszne.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 20:03   #2728
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

co sądzicie?
taka ładna mi sie wydaje
mam ją.fajna jest a tego kotka można odpinac i przypinac np do fotelika samochodowego
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkSlateGray]mamuśki jestem w domu z dusia i nigdy więcej proszę Bozie by nas nie wystawiał na takie katorgi ... poszłam do pediatry z tym utrzymującym się katarem no i skierowano nas na prześwietlenie bo osłuchowo czysto ale niech sprawdzą, to spakowałam torbę pieluszki sztuk 3 chusteczki, flanela i na zmianę ciuszki wzięłam butle z herbatką i pojechałyśmy no i już od początku wiedziałam że coś nie halooo .... ale zabrano nas do pokoju gdzie kazano poczekać po godzinie przychodzi pan ordynator (!) oddziału i mówi że musimy zostać bo mają aparaturę zepsutą a nie puści nas skoro jakies zastrzeżenie pediatra miał no to mówię że to profilaktyka ale on zbadał Niunie i mi mówi że nosek zapchany i oddycha dość cięzko że jednak skłaniałby się byśmy zostały no i z mężem zgodziliśmy się ... ale żałowałam strasznie bo na oddziale zmarło dzieciątko i ja byłam akurat w pokoju gdzie mama tego biedactwa przyszła i jak zobaczyła dusię a ta uśmiechnęła się szeroko do niej to wpadła w furię ... koszmar myślałam ze zabierze mi ją że wyrwie mi z rąk moje własne dziecko .... nie spałam ani sekundy tylko czuwałam ... duska zresztą też bardzo niespokojna ... dzisiaj zrobiono badania i wszystko czyste więc szybko do domku mimo że katarek się utrzymuje to szczęśliwa jestem że w domu ale nic jej nie spływa tylko zapchany co robić ??? jakieś inhalacje ?

dobrze że jestescie już w domku.szpital to wylęgarnia zarazków i lepiej omijac to miejsce z daleka
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 20:03   #2729
lourose
Wtajemniczenie

Wrrr... pisałam chyba z pół godziny ale połączenie z siecią zostało zerwane i cała moja pisanina się poszła p... na spacer

Więc w skrócie - trzymam kciuki za wszystkie nasze chore dzieciątka

Co do dokarmiania - my początkowo dokarmialiśmy po każdym ssaniu piersi (pierwszy tydzień mała jechała nawet na samym mm) i udało się utrzymac pokarm, teraz butla tylko na wieczór. Chociaż nie mam go nie wiadomo ile.

Choinkę w tym roku mamy spożywczą. Polecam leniwym :P Ubierzemy drzewko w cukierki i ciasteczka, horda dzieciaków w trakcie świąt zje wszystko więc odpada rozbieranie nawet lampki kupiliśmy nowe żeby nie trzeba było zejść do piwnicy

Dobranoc ! moje dziecię zasnęło w 15 min
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 20:03   #2730
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

Cytat:
Nie chodziło mi o stres "życia w tamtych czasach" ale właśnie o bezstresowy stosunek do dziecka. Jak dziecko płakało matka nie leciała tak jak my teraz do dziecka, miało katar ciach na dwór, zachartować. My schizujemy i stresujemy się jeszcze bardziej brakiem pokarmu co daje właśnie takie skutki jakie są.
ja nie lecę

powiem Wam szczerze, że ja nie noszę Leny, jedynie do odbicia.
sama nie wiem, jak to się stało bo zaraz po powrocie ze szpitala zaczęła się kolka i musiałam zasuwać z nią praktycznie non stop. ile ja wtedy kilometrów nabiłam
ale ataki się skończyły i od razu skończyłam z noszeniem. mała szybko się odzyzwyczaiła.
teraz albo leży pod karuzelą, albo jest na macie albo w leżaczku i jakoś dzień mija.

Cytat:

a Zośka od dziś siedzi w opasce na głowie bo uszy jak radary jej się chcą robić a nie chce żeby za lat kilka miała do mnie pretencje za odstające uszka :P Pilnować czy się nie podwijają przy spaniu było ciężko więc opaska teraz sama trzyma uszy na miejscu :P
moja też często jest w czapce bo skubanica odkryła, że ma uszy i tarmosi je zawzięcie. a tak nakrycie na główkę i już jej nie kusi

Cytat:
Przyszła mata ale moje dziecko ma ja w du..pie. Ryczy jak poloze Go na niej, i tylko mnie wkurzyl. Wasze dzieci tez nie od razu chcialy sie bawic? Moj nawet nie wyciaga raczki do zabawki ;/
daj mu czas, kładź choćby na parę minut. może polubi
u nas tak było z leżaczkiem. na początku istna histeria a teraz spędza w nim 2 razy po ok 40 minut

Cytat:

piękne zdjęcie
aż narobiłaś mi ochoty by zdecydować się na podobną sesję Leny
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości