Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 18:42   #2701
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Biedny ten twój maluch!
Moja jest alergiczką, pierwsze co to alergolog jej stwierdziła AZS, a nie alergię ale problemów ze skórą nie mamy odkąd je pepti. Tyle, że ja cały czas jej piorę w płatkach mydlanych, a do kąpieli używamy ziajki dla alergików. Nic nie zmieniam jak jest dobrze.

Dziecko zaczyna mi z czworaka przechodzić na klęk i samo siadać i różne szpagaty robi. Puki co to chodzi tyłem.
My jesteśmy na pepti od 2 miesiąca życia mniej więcej, też piorę w płatkach. Prasuję ciuszki i pieluchy. Do kąpieli używałam Balneum, Emolium obecnie Oilatum i nic. Ziajkę miałam ale niezbyt mi się podobała z tego względu, że dziecko jest strasznie śliskie i nie jestem w stanie go utrzymać w wanience.
Ty pierzesz ręcznie czy w pralce w tych płatkach, bo ja ręcznie i mam dość szczerze mówiąc.

Spryciula z Twojej małej
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Ojej współczuję

A z tym chrzestnym ostatecznie może dobrze wyszło... U mojego szwagra w rodzinie jest tak, że chrzestnymi są małżeństwa. W naszych jedno ze strony matki dziecka, drugie ze strony ojca. U nas też było ciekawie z tym wyborem... Chrzestną jest moja siostra, chrzestnym starszy brat męża - ale już wtedy wiedzieliśmy, że się nie nadaje (zastał nim, bo tak wypada, niespecjalnie interesuje się naszym synem, mamy sporadyczny, kiepski kontakt). Teraz mąż ma zostać chrzestnym jego młodszej córki, chrzciny w święta i jedzie tam sam (no jeszcze teściowa i najmłodszy brat, bo jest ich trójka), także niespecjalnie się na nie cieszę :/ A nasz drugi kandydat to był mój znajomy i o dziwo mąż go zaproponował, ale jednak tradycja zaważyła (mamy pomogły w tym wyborze, bo to przecież brat) i Pawełek ma chrzestnego, który sobie o nim przypomni od wielkiego dzwonu. Oni z tych, co odzywają się kiedy czegoś potrzebują. Mąż chciał nawet im powiedzieć, żeby się zastanowili, żeby nie zrobili tego błędu co on zrobił...
Dzięki

To przykre, kiedy chrzestny ma małego gdzieś i się nie interesuje...
Dobrze im mąż powiedział, ciekawe, czy się zastanowili nad jego słowami
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Pokazuję stosiki
Na zdjęciu pierwszym - nasze nabytki.
Na drugim - to, co czekało (moje zamówienia z allegro) - niestety kilka pozycji zostało, bo już nie miałam gdzie upchać. M.in. "Androny" Brzechwy czy "Turlututu. A kuku, to ja!"
Na trzecim - to, co kupiłam już na miejscu.
Na czwartym kilka pozycji od mojej matki. Większość niezupełnie (ehem ) trafia w mój gust (chodzi o styl ilustracji), ale ok, darowanemu koniowi...

a dziękuję, dobrze .
Tak (zdjęcie nr 5) w jedną stronę i tak (nr 6) z powrotem
To dobrze wróży naszemu majowemu wyjazdowi
Ślicznotka, a stosiki robią wrażenie
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Karolina przykro mi, że tyle trudności macie - mam nadzieję, że im M. będzie starszy tym będzie lepiej. Bardzo Cię podziwiam za Twą cierpliwość i wytrwałość.
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ojej biedaczek, ile Ty się namęczysz z chrzestnymi myślę że jednak dobrze wyszło , jakby miał się zgodzić choc nie miał ochoty to byłoby jeszcze gorzej

ja dziś zobaczyłam 49,3 parę lat nie widziała takiej wagi
Mi jest małego najbardziej żal, serce mi się kroi jak widzę tą skórę...

Nie mam pojęcia dlaczego odmówił ale dobrze że tak się skończyło

Wow 49 Ja nie mogę zobaczyć 5 z przodu a bardzo bym chciała, z moim tempem chudnięcia to pewnie za 2 miechy zobaczę, bo ubywa mi 1 kg na miesiąc
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Była u nas Hv młody waży 8150
Wlasnie wracamy z zakupów ale sie dzisiaj nalatalam będę robić sałatkę bo jakoś mnie ochota naszla

Karolina mam nadzieje, ze w koncu u M sie poprawi. Zazdroszczę cierpliwości
Brawa za wagę

też mam nadzieję, dzięki
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ech współczuje problemów, u nas były suche meijsca liczaje na plechach, nogach irekach, ale wystarczyło codziennie nawilżanie balsamem cethaphil i przeszło
JA już nawilżałam wszystkim czym się da...
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
biedny M, zresztą oboje się męczycie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Jest biały dym !
Ciekawe kogo wybrali
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Karolina - może mąż wiedział, że ten Twój kandydat nie chce być chrzestnym i dlatego proponował innego kandydata. Wolał kogoś innego ze swojej rodziny, Twojej, czy kolegę? Jak wiesz u mnie też rodzice chrzestni są z mojej strony, tylko to nie jest małżeństwo, a rodzeństwo. Myślę, że oboje się z tego cieszą.
Czytałaś ulotkę? http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1721
Może zamiast na sterydy, to trzeba przejść na antybiotyki.
Jak czytałam o leczeniu AZS encortonem (brałam encorton, tylko na coś innego), to pacjenci na forach pisali o leczeniu sterydami i stopniowym przechodzeniu na antybiotyki, a co po nich, to już nie pamiętam.
*
Już wiesz, co Marcinkowi pomogło, a co pomaga w mniejszym stopniu - to dużo! Na pewno uda się dobrać leki.
*
Na plamy dostałam kiedyś m.in. balsam do kąpieli z apteki na bazie oleju słonecznikowego z niewielkim dodatkiem czego przeciwświądowego. Oczywiście miał tylko łagodzić skutki, bo choroba musiała minąć sama.
Nie sądzę żeby wiedział, że tamten odmówi. Problem w tym, że w jego rodzinie nie ma dobrych kandydatów.Tż jest jedynakiem. Ten którego on chciał to niepracujący 50 latek mieszkający z matką, która będąc schorowaną osobą jest służącą jego i jego 40 paro letniego brata. Obaj nigdy nie byli w związku Drugi to niebieski ptak mieszkający na jakimś squocie a trzeci hochsztapler z kryminalną przeszłością (i teraźniejszością chyba też). Zaje.bista rodzina Ten co odmówił był najnormalniejszy z tego całego zoo. Ale wyszło jak wyszło i dobrze.

Czytałam ulotkę, mogą to być też zmiany grzybicze, ale na własną rękę nic nie chcę eksperymentować. Poczekam co ona mi powie, w międzyczasie mam szczepienie i pediatrę więc też dopytam.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:46   #2702
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no wlasnie mialam dopisac ze stres chyba jest tutaj winowajcą bo mam go ostatnio duzo.
no właśnie...

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej ! Nie mam czasu nie lubie nie miec czasu.
Nadrobilam ale jiz na wiecej nie dam rady musze powiesic pranie naszykowac oboad nabjutro posprzatac i do spania ehh...
myślę, że z czasem będzie coraz lepiej

Cytat:
Jest biały dym !
zaraz ogłoszą kto to
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:48   #2703
pumas
Zakorzenienie

No no czekamy ! Ciekawe!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:55   #2704
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
No no czekamy ! Ciekawe!
ja tez czekam, Jas cche cyca i spac a matka tv oglada jak mała?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:57   #2705
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Linka no tak ale jak Lena nigdy jej nie miałą, była kąpana codziennie, a teraz już blisko tydzień nie i zaczeło sie pojawiac, to z tym skojarzyłam:P ja mam 165cm i 56kg waże:p ja jednego dnia czuje sie szczupła innego gruba... najbardziej to chciałabym miec płaski brzuszek, duzego nie mam z boku wygląda na "prawie" płaski ale z góry na 4 miesiąc no i czasem patrząc w lusterko mam za grube uda:p ale w legginsach jest ok

Pumas ja robie inhalacje z berodualem, i daje takie leki: 3x fenistil
2x vit. C
2x lakcid
2x mucoslovan
2x amoksiklav

Lena dzisiaj wstała jak nowo narodzona... prawie zero kaszlu, kataru nie miała, ale jak dostała leki i inhalacje, to było to co przedwczoraj i wczoraj, katar niesamowity i charczec zaczeła, odkrztusic nie mogła...
Aga, ja kąpię małą mimo choroby, lekarz nie widzi przeciwwskazań, byle by jej nie zawiało i tyle. Nie wyobrażam sobie jej nie kąpać.

Dużo macie tych leków do inhalacji, jestem trochę zaskoczona.
U nas to wygląda tak:
berodual + sól fizjologiczna
pulmicort + sól fizjologiczna
sumamed doustnie

Lekarz nie kazał brać innych leków na katar czy gardło i od niedzieli, czyli po 11 inhalacjach nie ma już zapalenia oskrzeli, osłuchowo czysto. Ale mamy podtrzymywać jeszcze przez tydzień.

Pediatra mi dziś mówiła, że po inhalacji dziecko powinno mieć kaszel, bo tzn. że inhalacja działa i wszystko się odkleja i oczyszcza. U nas też tak było, martwiło mnie to, a teraz jestem spokojna, bo widać ogromną poprawę od niedzieli.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
ja tez czekam, Jas cche cyca i spac a matka tv oglada jak mała?
Dobrze, dziękuję. Je, pije, bawi się i już nie ma zapalenia, w oskrzelach czysto. Inhalacja działa cuda. Polecam każdemu, kogo dziecko ma choćby katarek ! Oczywiście nie z antybiotyków, ale z leków ogólnie dostępnych.
Stary 2013-03-13, 19:01   #2706
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
A gdzie się przeniosłąś? Bo ja oprócz mikolajek zachczam zawsze olecko gizycko i wiele innych miejsc taka powsinoga ze mnie w wakacje \\
W Giżycku
Stary 2013-03-13, 19:01   #2707
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Aga, ja kąpię małą mimo choroby, lekarz nie widzi przeciwwskazań, byle by jej nie zawiało i tyle. Nie wyobrażam sobie jej nie kąpać.

Dużo macie tych leków do inhalacji, jestem trochę zaskoczona.
U nas to wygląda tak:
berodual + sól fizjologiczna
pulmicort + sól fizjologiczna
sumamed doustnie

Lekarz nie kazał brać innych leków na katar czy gardło i od niedzieli, czyli po 11 inhalacjach nie ma już zapalenia oskrzeli, osłuchowo czysto. Ale mamy podtrzymywać jeszcze przez tydzień.

Pediatra mi dziś mówiła, że po inhalacji dziecko powinno mieć kaszel, bo tzn. że inhalacja działa i wszystko się odkleja i oczyszcza. U nas też tak było, martwiło mnie to, a teraz jestem spokojna, bo widać ogromną poprawę od niedzieli.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Dobrze, dziękuję. Je, pije, bawi się i już nie ma zapalenia, w oskrzelach czysto. Inhalacja działa cuda. Polecam każdemu, kogo dziecko ma choćby katarek ! Oczywiście nie z antybiotyków, ale z leków ogólnie dostępnych.
super, ciesze sie ! ja w rudniu mialam zap oskrzeli nawet sama sól mi bardzo pomagała swietne sa nebulizacje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 19:06   #2708
houserka
Rozeznanie

hej, wpadam tylko na chwile z info ,ze żyjemy , ale nie udzielam się bo już czasem nie mam sił patrzeć na komputer
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:14   #2709
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
W Giżycku
tak myslalam ze za mezem poszłas mikolajki fajniejsze

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Argentyna - Franciszek
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:15   #2710
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
t

[/COLOR]Argentyna
i znów starzyk jakiś... 77 lat
Stary 2013-03-13, 19:18   #2711
pumas
Zakorzenienie

Phdwao, co racja to racja, nebulizacje są bardzo pomocne w takich schorzeniach. Ta moja córcia tak się wymęczyła i dalej męczy z tymi inhalacjami, popłakuje, a czasem się wydziera. Ale cóż

Houserka, no już miałam do ciebie dzwonić, co się dzieje!

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
i znów starzyk jakiś... 77 lat

łeeee daliby jakiego młodziaszka, a nie pryki :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 19:19   #2712
nel_a
Zakorzenienie

hej.
Żyję
Byłam dziś u fryzjera. W końcu ścięłam sporo ale to jeszcze nie to co bym chciała. Jak wyprostuję to się okaże co ona mi tam zrobiła

Uciekam troszkę odpocząć.

Ja chcę już tego mojego laptopa

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:42   #2713
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość

Co tam kupiłaś?

za wagę
Takie ☠☠☠☠☠☠☠y... Dla małego jakieś bluzeczki, dla siebie zwykle baleriny z h&m z wyprzedaży i spożywcze...

Tez miałam nadzieje, ze wybiorą młodszego papieża

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:49   #2714
wvictoria
Wtajemniczenie

Heloł
No to mamy papieża Super wiadomość
No a ja po zakupach. Kupiłam sobie sukienkę i bluzkę W sumie to dziś dużo rzeczy mi się podobało ale wiele już mam w szafie. Np. czarna ołówkowa spódnica - są ładne ale mam już 2. Tak samo spódnice granatowe, szare... No ale dziś zdecydowanie lepszy dzień

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
też byłam w benettonie wczoraj i też oglądałam dziecięce ciuszki, już nawet chciałam coś kupić a potem popukałam sie w czoło
dla siebie tam czasem coś kupuję, chociaż ostatnio to mają nudne te ciuchy

za to zlikwidowali mi mój ulubiony sklep Sisley
Wiesz, za ubranie dla siebie mogę dać 300zł. Ale dla młodego? Przecież on w ciągu miesiąca wyrośnie

Cytat:
Nadalko Gratulacje mówiłam że do lata będziesz laska

My po usg głowy małej. Kontrolne ( w koncu niedotleniona się urodziła). Pani doktor skwitowała że zdrowa jak ryba i w dodtku grzeczna nawet nie zapłakała tylko patrzyła w monitor a Pani doktor jej tłumaczyła co tam widać

Ja jak gotuje małej zupke to piers oddzielnie gotóje i wrzucam pod koniec juz ugotowaną a wodę z tej piersi wylewam

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Hej, podczytuję Was trochę, ale nie za bardzo mam wenę na pisanie. U nas nieciekawie. Po początkowej poprawie stanu skóry po Pimafukorcie (mieliśmy stosować 5 dni) przeszliśmy zgodnie z zaleceniem na Hydrocortizon i znów jest źle Znów całe ciałko w plamach, czerwonych, łuszczących, mniej zdrowego ciała niż tych cholernych plam, a lekarka będzie dopiero w poniedziałek (dzwoniłam w ten w jej nie było)
Linka doczytałam, że M ma plamki. U nas zaczęło się od kilku na pleckach i tak się pogarszało z dnia na dzień. One są czerwone, okrągłe ciemniejsze na brzegach, jaśniejsze w środku, pod kolankami i paszkami plamy są rozlane. Może pokaż to pediatrze, żeby się nie zaostrzyło jak u nas.
Poza tym ząbki dają w kość, ryk w dzień i w nocy, bez syropu nie daje rady.
Jakby tego było mało cały weekend do wczoraj była u nas wojna o chrzestnego, w końcu po wielu bojach mąż się zgodził na mojego kandydata a ten nam odmówił...W rodzinie tż wielki kwas. W rezultacie oboje chrzestni są z mojej strony- czyli siostra i szwagier
I dziś przyszły szpilki które zamówiłam sobie na chrzest i są za małe a jedna uszkodzona i muszę odesłać ehhh
U mnie też chrzestni tylko z mojej strony. Mój mąż jest jedynakiem, a z kuzynostwem nie utrzymuje kontaktu bo oni nie mają czasu (mają swoje rodzeństwo i kuzyn to jak piąte koło u wozu). Nie było kogo poprosić więc zdecydowaliśmy się na chrzestnych z mojej strony.
Karolina, lepiej że odmówił niż jakby chrzestny miał się widywać z małym tylko od wielkiego dzwonu, czyli następna okazja to komunia

Cytat:
W sumie też się cieszę że tak wyszło z chrzestnymi ale ile to nerwów i kłótni kosztowało to głowa mała. Teściów mi też szkoda, bo to ich rodzina tak się "miło" zachowała i oboje są tym przybici, teściowa płakała wczoraj przez telefon z nerwów.

Dzięki
Przykro ze względu na teściową. Ale będzie dobrze

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:50   #2715
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny. mam dzis zalatany dzien najpierw byłam u gina siedzialam tam kilka godzin . Dostalam skierowanie na rozne wyniki i w piatek na usg. Gin mnie nie poznał. Wyniki po to by zobaczyc czy moge brac tabsy na te obfite miesiączki.
Wazyklam sie na tej wadze co w ciazy. I UWAGA mam - 5 kilo! tzn -25 ! 5 mniej niz przed ciaza
Tylko żebyś całkiem nie zniknęła jak Ci tak waga poleci dalej...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Pokazuję stosiki
Na zdjęciu pierwszym - nasze nabytki.
Na drugim - to, co czekało (moje zamówienia z allegro) - niestety kilka pozycji zostało, bo już nie miałam gdzie upchać. M.in. "Androny" Brzechwy czy "Turlututu. A kuku, to ja!"
Na trzecim - to, co kupiłam już na miejscu.
Na czwartym kilka pozycji od mojej matki. Większość niezupełnie (ehem ) trafia w mój gust (chodzi o styl ilustracji), ale ok, darowanemu koniowi...

a dziękuję, dobrze .
Tak (zdjęcie nr 5) w jedną stronę i tak (nr 6) z powrotem
To dobrze wróży naszemu majowemu wyjazdowi
Fajne książki ale Zosia fajniejsza

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn które maja fotelik britax first class, czy fotelik opiera się o przednie siedzenie? czy jest zupełnie sztywny czy jednak trochę da się nim poruszyć?
Jak mój mąż prowadzi to się opiera, jak ja to nie bardzo . Jest sztywny. To znaczy ja nie ruszę nim a mój mąż twierdzi, że ruszy ale tego nie widziałam

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej ! Nie mam czasu nie lubie nie miec czasu.
Nadrobilam ale jiz na wiecej nie dam rady musze powiesic pranie naszykowac oboad nabjutro posprzatac i do spania ehh...

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Sprawdzałaś jak młody wyglądałby w różowej sukience?

309 za płaszczyk?
Też często tak mam, że idę na zakupy i nie ma kompletnie nic.
Też mam kupon zniżkowy do Orsay'a Muszę z niego skorzystać, lubię żeby z Orsay'a.
Sprawdzałam jak wygląda w różu bo miałam jego body w tym kolorze To zdecydowanie nie jego kolor

W Orsay`u sporo fajnych ubrań. Ale większość fajnych to taka do biura. Aż żałuję, że mam tyle marynarek bo bym coś kupiła Ale nic straconego, może jeszcze kupię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 20:12   #2716
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Heloł
No to mamy papieża Super wiadomość
No a ja po zakupach. Kupiłam sobie sukienkę i bluzkę W sumie to dziś dużo rzeczy mi się podobało ale wiele już mam w szafie. Np. czarna ołówkowa spódnica - są ładne ale mam już 2. Tak samo spódnice granatowe, szare... No ale dziś zdecydowanie lepszy dzień
super, to bardzo wazny news jaka sukienka?
Stary 2013-03-13, 20:12   #2717
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
super, że jesteś zadowolona! Pochwal się co to za łupy
Stary 2013-03-13, 20:26   #2718
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
super, to bardzo wazny news jaka sukienka?

Cytat:
super, że jesteś zadowolona! Pochwal się co to za łupy
Proszę
Sukienka taka:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...kienki/98049/2
Ale ja mam czarno-białą (kwiaty są białe).
A bluzka muszę sfotografować bo nie widzę jej.

Stary 2013-03-13, 20:26   #2719
Linka25
Zakorzenienie

Padam, dziś byłam caly czas sama z małą, wymęczyła mnie.

Pumas cieszę sie, że mała ma się już dobrze. Muszę pamiętać o tych inhalacjach (ale oby za szybko się nie przydało).
Vwictoria pokaż łupy
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 20:28   #2720
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki

To przykre, kiedy chrzestny ma małego gdzieś i się nie interesuje...
Dobrze im mąż powiedział, ciekawe, czy się zastanowili nad jego słowami

Nie sądzę żeby wiedział, że tamten odmówi. Problem w tym, że w jego rodzinie nie ma dobrych kandydatów.Tż jest jedynakiem. Ten którego on chciał to niepracujący 50 latek mieszkający z matką, która będąc schorowaną osobą jest służącą jego i jego 40 paro letniego brata. Obaj nigdy nie byli w związku Drugi to niebieski ptak mieszkający na jakimś squocie a trzeci hochsztapler z kryminalną przeszłością (i teraźniejszością chyba też). Zaje.bista rodzina Ten co odmówił był najnormalniejszy z tego całego zoo. Ale wyszło jak wyszło i dobrze.
Pracuje za granicą i co jakiś czas (co miesiąc, półtorej) zjeżdża na tydzień albo dwa i nawet nie wiemy, że jest w Polsce. Oboje z małżonką odzywają się wtedy jak potrzebują pomocy (głównie finansowej) a tak to mają nas w poważaniu i nie kontaktują się wcale... Całe życie był kiepskim bratem, nie było go na naszym ślubie, nie było jak urodził się mały i w ogóle mało go było w życiu mojego męża... Przykre to tym bardziej, że mój mąż jest zupełnie inny i zawsze wyciągał do niego pomocną dłoń, nie czekając nawet jak o to poprosi a on całe życie myśli tylko o sobie... Dobrze, że chociaż chrzestną mały ma normalną

Widzę, że też mieliście bogaty wybór Czyli to była najlepsza decyzja

Cytat:
U mnie też chrzestni tylko z mojej strony. Mój mąż jest jedynakiem, a z kuzynostwem nie utrzymuje kontaktu bo oni nie mają czasu (mają swoje rodzeństwo i kuzyn to jak piąte koło u wozu). Nie było kogo poprosić więc zdecydowaliśmy się na chrzestnych z mojej strony.
Karolina, lepiej że odmówił niż jakby chrzestny miał się widywać z małym tylko od wielkiego dzwonu, czyli następna okazja to komunia
I u nas chyba tak właśnie będzie... Tym bardziej, że się wyprowadzili i od tej pory dobitnie widać, że niespecjalnie zależy im na kontakcie...

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-03-13 o 20:36
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:30   #2721
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę
Sukienka taka:
ładna!
Stary 2013-03-13, 20:45   #2722
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Proszę
Sukienka taka:
fajna ale mi byloby chyba niładnie
Stary 2013-03-13, 20:57   #2723
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Proszę
Sukienka taka:
bardzo ładna

ja mam zamiar odpindrzyc sie na swieta co by tz padł z wrazenia jesli dojdzie do spotkania:brzyda l:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:00   #2724
nicki86
Zadomowienie

apropo nowego Papieża to ja jestem zadowolona, podobno skromny człowiek, już jako kardynał rezygnował z luksusów, mieszkał w zwykłym mieszkaniu, sam sobie gotował i jeździł autobusem, a jak mianowali go na kardynała w Rzymie to nagadał Argentyńczykom że zamiast wydawać na bilet (bo chcieli się wybrać na tą uroczystość)to niech tą kasę dadzą na ubogich, praktycznie podejście... jezuita - Franciszek - jedno i drugie zobowiązuje

Mnie dzisiaj plecy bolą... chyba za dużo noszenia dzisiaj było...
Ja dzisiaj stanęłam na wagę, no i drgnęła ale w drugą stronę
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:00   #2725
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam zamiar odpindrzyc sie na swieta co by tz padł z wrazenia jesli dojdzie do spotkania:brzyda l:
bardzo dobrze a i gratuluję super wagi, chciałabym tak
Stary 2013-03-13, 21:02   #2726
nicki86
Zadomowienie

Jeszcze nie nadrobiłam postów, ale widzę że o ubraniach piszecie. Mąż mi kupił na allegro dwie bluzeczki zwykłe bo chciałam takie na 3/4 rękawa cienkie... miała być amarantowa i morska a dostałam różową i błękitną... wow już dawno nie miałam takich kolorów na sobie
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:06   #2727
ewka5891
Zakorzenienie

Wvictoria sukienka rewelacja

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 21:10   #2728
prince_polo
Zakorzenienie

oglądacie top model? ?

ja przede wszystkim jak bym zobaczyła tego pająka to bym spier.doliła gdzie pieprz rośnie !!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-13, 21:11   #2729
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
oglądacie top model? ?
no
Stary 2013-03-13, 21:14   #2730
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no
ale niektóre laski to se siare robią

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości