|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Obrobiona jestem. Chalupa blysk (pewnie tylko do wieczora) obiad zrobiony i zjedzony, Alicja kolejna drzemka na podworku uskutecznia, a ja glupia zamiast ksiazke wziac w lape to int przegladam!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Mała nadal śpi
Chatka ogarnięta a ja zaraz sie zbieram i lece do gin jak tylko tz wróci. Zachacze potem o lumpka i moze cos fajnego dzieciowi kupie
|
|
|
|
#2703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam Nie mam weny na pisanie, czuje się wypalona Pochwale się tylko, że Franuś nabył wczoraj nową umiejętność przewracania z brzuszka na plecy |
|||
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może aż tak lubi leżeć na brzuszku, że nie ma potrzeby.
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
od kiedy mała ma problemy z roztoczami i muszę uważać na kurz zdaję sobie sprawę, że kurz jest wszędzie i z nim nie wygram.
wczoraj ogarniałam pościele, kocyki i całą sypialnię. dziś wyszorowałam i zakonserwowałam wypoczynek oraz umyłam listki kwiatów od kurzu. listek po je**nym listku. aż zaczęłam żałować, że tak kwiaty dobrze u mnie w domu rosną ![]() jutro chcę zająć się firankami i salonem. mam wrażenie, że będę przez najbliższe miesiące tylko sprzątać
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-10-11 o 14:24 |
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej pory nie znosiłam odciągać mleka, ale dostrzegam tego zalety. Wiem dokładnie ile Antek zjada i mogę jakoś uregulować sobie dzień bo po porządnym szamanku szybciej usypia i dłużej śpi Więc chyba w dzień będę odciągać a w nocy na cycu niech wisi
|
|
|
|
|
#2707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43222102]Nie wiem, czy nie my, bo Artur od wczoraj guga namiętnie i dużo, uśmiecha się ciągle, ale przy jedzeniu to jest wzywanie pomocy społecznej by odebrała mi dziecko, bo je normalnie katuję....
60 ml i ryk na całe miasto. Poszliśmy do drugiego pokoju, pooglądaliśmy sufit i na rękach dokończył... A u niego spadek apetytu to skok. Tyle, że teraz jeszcze doszły szczepienia :/[/QUOTE] Doskonale Cię rozumiem, bo ja też czasami muszę pochodzić z Małym na rękach aż czymś się zainteresuje i wtedy dokończy jedzenie. Chociaż u nas na początku związane było to z brzuszkiem, potem przeszło, potem było przez zęby a teraz Może wszystko na raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
położyłam go jak zwykle, a on chwilkę poleżał i zaraz było bach na plecy dziś ten wyczyn też powtórzył ![]() I na Twojego Michasia przyjdzie pora Cytat:
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-10-11 o 14:37 |
|||||
|
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
NIc się nie przejmuj tą umiejętność dzieciaczki nabywają dobiero w 5-6 miesiącu więc nie sądzę, że nasze dzieciaczki obracają się świadomie. Jak obserwowałam Antka to on jakoś podgina jedną rączkę a drugą się odpycha i siup już jest na plecach i to bardziej ciężar ciała go przeważa moim zdaniem a on tylko troszkę temu pomaga.
|
|
|
|
#2709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamonku - świetna wiadomość dalej zaciśnięte---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
I nie ma co tu sugerować się konkretnie miesiącami. Wiadomo, zostały niektóre umiejętności przypisane do miesięcy, bo pewnie większość dzieci robi wtedy postępy Według tych wytycznych, moje dziecko powinno już trzymać zabawki, a jak na razie się tego uczymy tak samo z trzymaniem główki, itp. Ale to wszystko moje zdanie, proszę nie krzyczeć
|
||
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zdałam sobie sprawę że Ptyś bardzo często wydaje dźwięk jak Krecik
Oh joooo... Czekam aż zacznie gadać po czesku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz miała zdolne dziecko ![]() Właśnie przeglądam płyty mojej siostry (12lat) jak była mała Brat bawił się w kamerzystę i ma nagrane wiele zabawnych sytuacji, jak chodzi, kąpiel, jej śmiech, pierwsze urodziny, święta, itp. Fajna pamiątka Jaka ona wtedy była słodka
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-10-11 o 15:03 |
|
|
|
|
#2712 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo od zębów, albo od niewiadomoczego, albo od zbytniego rozproszenia uwagi. Albo ma takie widzimisię Albo nie chce jeść... Sama nie wiem...Cytat:
Ahjooooooooo Mówię mu: krtek a autíčko Kuuuuuuuurde, posprzątałam, umyłam się i robię kotlety na szybko, nie dość, że mi się schab nie rozmroził i smażę na wpół zimny, to jeszcze... patrzę a tu margaryna, na której smażę ważna do 08.08. Myślicie, że przeżyję? |
||
|
|
|
#2713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43221007]Jakie to allegro jest głupie
Już drugi raz mi się to zdarzyło: kupiłam kilka przedmiotów, chcę płacić przez Płacę z Allegro, a tam koszt wysyłki z wszystkich przedmiotów mi się sumuje i wychodzi kwota wyższa niż za ubranka Muszę pisać do babki, ile będzie kosztować przesyłka i posłać normalny przelew, bo nie wiem, jak inaczej to obejść.... Zmiany, zmiany a co jedna to gorsza :/[/QUOTE] też mnie to czasami denerwuje:banghead: Cytat:
brawa ![]() Cytat:
ale super ![]() Cytat:
miłego wypoczynku ![]() Cytat:
brawa za nowa umiejętność ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
Kubuś Puchatek ja dzisiaj wsadze moich dwóch mężczyzn do wanny
![]() Anulka to trzymam kciuki żeby wyjazd się odbył. Padam na ryj. Tyleeee rzeczy już zrobiłam. A teraz jadę do moich rodziców, a Tżta zawioze na siatkówkę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43224294]U nas tak naprawdę nie wiem, od czego.
Albo od zębów, albo od niewiadomoczego, albo od zbytniego rozproszenia uwagi. Albo ma takie widzimisię Albo nie chce jeść... Sama nie wiem...Artur też Ahjooooooooo Mówię mu: krtek a autíčko Kuuuuuuuurde, posprzątałam, umyłam się i robię kotlety na szybko, nie dość, że mi się schab nie rozmroził i smażę na wpół zimny, to jeszcze... patrzę a tu margaryna, na której smażę ważna do 08.08. Myślicie, że przeżyję? Do spożywki dają jakiś tydzień zapasu. Jak nie śmierdzi to znaczy że dobre ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jakiś mega skok..
wczoraj młody płakał cały dzień. Wszystko Go wkurzało... W nocy się kręcił popłakiwał i spał na mnie prawie cały czas.. Ja wczoraj płakałam z Nim a dziś miałam mega kryzys... Na szczęście przysnął a ja poszłam sobie zapalić (a nie pale!) Ooooo już jest wyjec
|
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
dziś nasze dzieciaczki kończą 13 tydzień,a jutro 3miesiąc ale ten czas leci... Zosiu,kiedy wprowadzacie marcheweczki,jabłuszka itp? Równo po 12 listopada,czy troszkę wcześniej/później?
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43224294]
artur też :d ahjooooooooo mówię mu: Krtek a autíčko [/quote] u nas to samo...:d |
|
|
|
#2719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za robotęWczoraj wyczytałam, że dałaś soczek jabłkowy Małemu. Taki kupny dla dzieci? Rozcieńczałaś go? Nie bolał go bardziej brzuszek? ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
tak w 'kupie' raźniej ![]() Za wszystkie tygodnie ![]() Cytat:
U mnie kryzysu za to nie ma dziecko a ja, chyba przyszedł do mnie tata skok |
|||
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie nadrobiłam zdjęcia, filmiki itd... laski wrzucajcie też do klubu linki ze swoimi pociechami bo potem odnaleźć nie mogę:P za dużo gadacie
karolajn: Hania jest przeurocza na basenie!!! ![]() Samanta: bardzo ładna fryzurka ![]() rockyy: dla Lauritty najlepszego! Anulka: super z tym wyjazdem ![]() Neni: gotuje kawałki dyni w bulionie (ja warzywny bez glutaminianu sodu, ale moze byc rosołowy), jak wszystko jest miękkie, blenderuje, dodaję łyżkę musztardy, serek topiony śmietankowy, sól pieprz. koniec Info od Guusi: Marcelek prosi o wsparcie ciotki wizażanki i wirtualnych kuzynów. Jesteśmy w szpitalu, bo dalej wysokowa gorączka, rozwolnienia, niestety rota wirus"
|
#2721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
BALONIKU- dzieki Ci za przypomnienie o pierdzioszkach na brzuszku, bo jakis wylecialo mi to z glowy
dzisiaj uskutecznialam to z Ola i po raz pierwszy smiala sie w glos Zdrowka dla Niuni Cytat:
Cytat:
![]() A ja wlasnie dzisiaj EN m Owilam ze chyba zdziadzialam bo tez mi sie nie chce nigdzie chodzic a jak gdzies jechac to tylko z mezem i dziecmi wiedze ze nie tylko ja tak mam ![]() ANULKA- my jedziemy na weekend w Beskid jutro A Ustron fajne miejsce zwlaszcza z troche starszym dzieckiem EN- Ola dopiera sie obudzila i wlasnie wisi mi na cycu : mdleje: tz musial jechac po Wojtka bo ja nasluchiwalam syreny
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie z Misioliną ze spacerku
Maja śpi w wózku a mama w związku z tym że zrobiła miliard km siedzi na ławce i zajada maślane precle z netto ![]() W końcu dotarłam do OPS-u i złożyłam dokumenty do becikowego i tego drugiego też. Będą 2 tysiączki ![]() A propo w domu mam sajgon, cały przedpokój w kartonach, styropianie i taśmach. Przyjdzie TZ z pracy to nie będzie sie nudził ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Ojej Gusia współczuje
|
|
#2723 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gusia biedactwo malutkie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2724 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba bylo kwiatka pod prysznic wstawic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Marcelek |
|
|
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby szybko wrócił do zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
A jak się nazywa fachowo to drugie becikowe?
|
||
|
|
|
#2727 | |
|
Konto usunięte
|
Kciuki dla Marcelka.
Cytat:
![]() No to ja mam 2 miesiące obsuwy :P Ale nic nie śmierdzi, konserwanty zakonserwowały.... Czy któraś mama zmaga się z brakiem apetytu u dziecka? Ja muszę łazić z Artkiem po mieszkaniu, żeby cokolwiek zjadł, siwieję powoli, karmię go w bujaczku już, bo nie umiem inaczej. Szczerze mówiąc trochę na siłę Ale jak on mi wypluwa smoczek po zjedzonych 20 ml po 4 godzinach od ostatniego jedzenia... Co ja mam zrobić?
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43225266]Kciuki dla Marcelka.
Si si ![]() No to ja mam 2 miesiące obsuwy :P Ale nic nie śmierdzi, konserwanty zakonserwowały.... Czy któraś mama zmaga się z brakiem apetytu u dziecka? Ja muszę łazić z Artkiem po mieszkaniu, żeby cokolwiek zjadł, siwieję powoli, karmię go w bujaczku już, bo nie umiem inaczej. Szczerze mówiąc trochę na siłę Ale jak on mi wypluwa smoczek po zjedzonych 20 ml po 4 godzinach od ostatniego jedzenia... Co ja mam zrobić? [/QUOTE]Może sprawdź mu dziąsełka albo gardziołko, może czuje zbyt ruchy jelit ![]() Franek jak miał fazę niejedzenia, taką mocniejszą, to w ciągu dnia jadł łącznie z 80-150ml Biorę się za ogarnięcie chałupki. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-10-11 o 16:32 |
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43225266]Kciuki dla Marcelka.
Si si ![]() No to ja mam 2 miesiące obsuwy :P Ale nic nie śmierdzi, konserwanty zakonserwowały.... Czy któraś mama zmaga się z brakiem apetytu u dziecka? Ja muszę łazić z Artkiem po mieszkaniu, żeby cokolwiek zjadł, siwieję powoli, karmię go w bujaczku już, bo nie umiem inaczej. Szczerze mówiąc trochę na siłę Ale jak on mi wypluwa smoczek po zjedzonych 20 ml po 4 godzinach od ostatniego jedzenia... Co ja mam zrobić? [/QUOTE]a domaga się jedzenia po 4 h? może go przetrzymaj troszkę? |
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Nadajemy że spaceru po wsi.
Piękna pogoda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

Chatka ogarnięta a ja zaraz sie zbieram i lece do gin jak tylko tz wróci. Zachacze potem o lumpka i moze cos fajnego dzieciowi kupie 

Może aż tak lubi leżeć na brzuszku, że nie ma potrzeby.

Może wszystko na raz 

dalej zaciśnięte

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)