|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
Co do wprowadzania stałych pokarmów to się zgadzam. Przy KP wprowadza się najpierw gluten najlepiej z mleczkiem mamy łyżeczką albo jak maluszek pije ze smoczka to zagęścić mleczko i podać butelką. Te kaszki mleczno ryżowe są takie pyszne że już widzę jak mi Tż nabiera masy, bo małemu będzie podjadał :PJa w marcu wracam do pracy dlatego teraz celebruję każdą chwilę z małym. Tego co teraz już nigdy w życiu nie przeżyję. On tak szybko rośnie... Jestem typem imprezowicza ale teraz w ogóle mi tego nie brakuje. Pojawienie się dziecka pokazało mi również kto jest moim prawdziwym przyjacielem. Ci których uważałam za najlepszych pomimo wielokrotnego zapraszania do tej pory się nie wybrali w odwiedziny. Inni mniej bliscy za to zaskoczyli mnie pozytywnie. Żyje się po to żeby mieć wspomnienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
No i jeszcze jeden artykuł tym razem o pneumokokach http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/ Wg mnie raczej nie obiektywny i trochę jednostronny więc dalej siwieję |
|
|
|
|
#2673 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2674 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego naj i udanej rocznicyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
My po spacerku . Mała śpi. Pogoda super wiec licze ze pośpi do 15
![]() Ja kreche mam i to całkiem niezła ale brzuch juz sie wciagnoł. Została jeszcze taka fałdka zwłaszcza jak siedze. U nas pampków teraz wiecej idzie bo odkat jestem na diecie i mała nie ma problemów to robi 2x kupke w dzien i raz w nocy. Ide ogarnac chałupe bo pomimo ze wczoraj sprzatałam to juz wieczorem był syf |
|
|
|
#2676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2677 |
|
Konto usunięte
|
Jakie to allegro jest głupie
Już drugi raz mi się to zdarzyło: kupiłam kilka przedmiotów, chcę płacić przez Płacę z Allegro, a tam koszt wysyłki z wszystkich przedmiotów mi się sumuje i wychodzi kwota wyższa niż za ubranka Muszę pisać do babki, ile będzie kosztować przesyłka i posłać normalny przelew, bo nie wiem, jak inaczej to obejść.... Zmiany, zmiany a co jedna to gorsza :/ |
|
|
|
#2678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nocki maja plusy i minusy duzy minus ze w dziien słabo z pomoca bo musi odespac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może kwestia tego, że przy ogrzewaniu zmienia się powietrze? sama nie wiem od 2 dni kąpię go tylko w balneum, nie używam nic do smarowania.
|
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Nie mam nawet jak cytować, bo dziecko na mnie śpi ![]() Ale jestem na bieżąco My na nogach od 5tej ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Elaine jak robisz zupę dyniową, bo szukam fajnego przepisu dla mam kp |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko juz po drzemce na dworze. Zdazylam poodkurzac i pozmywac. Jeszcze tylko kurze i podlogi i posprzatane. Aaa i pranie powiesic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u naszych Cynamonków. Ciągle o nich myślę.
|
|
|
|
#2683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mega głupota i jeszcze pokazana w tv żeby z malutkim dzieckiem siedzieć u fryzjera gdzie jest pełno lakierów farb itp zapachy Cytat:
dla mojego Piotrusia, Tomka, Gabi i Mateusza za 13 tyg
|
||||
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałam mężowi, że większość z was z maluszkami ma zamiar wybrać się na wakacje i że może my też byśmy się odważyli i zbierali kaskę na ten cel i co na to mąż...A to, że szkoda czekać do lata i żebyśmy w przyszły weekend wybrali się gdzieś np. do Ustronia.
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neni, jak czytam o której Ty zaczynasz dzień albo że mały ciągle jest na Twoich rękach to naprawdę Ci współczuję. Ja bym zwariowala. Ghia, a ten śpiwór kupiłaś w stacjonarnym smyku? Czy przez neta. Super cena. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2687 |
|
Wtajemniczenie
|
My juz od godziny na spacerze i dziecko caly czas spi.
Czyzbym pozyczyla ktorejs Pana Skoka? Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
To wiem juz, ze Ty mnie nie zabijesz
![]() U nas wcześniej drzemki trwaly 10 min ![]() Glodna jestem Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2691 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
60 ml i ryk na całe miasto. Poszliśmy do drugiego pokoju, pooglądaliśmy sufit i na rękach dokończył... A u niego spadek apetytu to skok. Tyle, że teraz jeszcze doszły szczepienia :/ |
|
|
|
|
#2692 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak w ogóle to dzień dobry. Ale nie wyspana jestem
|
||
|
|
|
#2693 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idę wyprawić męża do pracy. Mały guga w bujaczku do swej Psiapścioły ![]() Chyba chce iść do Lidla, bo słyszę tylko "lidl, lidl" |
||
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój nie śpi, ale zaraz będziemy się werandować bo ja pranie będę wieszać na balkonie, a potem wybieramy się na spacer |
|
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas cieplutko 19st.
I ze mam za mala warstwę tłuszczu na zimę to musialam sobie kupić snickersa Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2698 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, zabrał go dziadek na spacer, to zaraz się biorę za chatę.
Ja po lekturze, przemyśleniach i radach chcę zrobić tak: - podać gluten w postaci kaszki w 5. m-cu życia (czyli za jakieś 3 tygodnie). Według najnowszych zaleceń gluten powinno się podać przy kp między 4. a .6 miesiącem, by dziecko się z nim oswoiło. Ważne jest właśnie, żeby to zrobić przy wyłącznym kp, bo wtedy w razie czego widzimy, jeśli dziecko źle reaguje na gluten+podaje się go z czymś, co dziecko już dobrze zna. A mleko matki działa osłonowo. Ja podam pewnie tak: kaszkę (na początek pół łyżeczki) zagotuję z wodą i rozrobię z moim mlekiem i tak podam. - podać marchewkę w lub po 6. miesiącu i potem już normalnie rozszerzać (chyba, że do 6 m-ca przestanę kp, to wtedy wcześniej). Może Ameryki nie odkrywam, ale długo mi zajęło dochodzenie do takich wniosków
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Anulka ale super! Też chce
Cytat:
Moje dziecko chyba już przechodzi w 5 miesiac bo je co 3,5 -4 h w dzień i nie wyrabia się już w 6 posiłkach tylko 5 dużych. Trzeba wkroczyć z marchewką Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Elaine jakoś weny nie mam, a przede wszystkiem czasu, dlatego głównie nadrabiam ![]() Wpadam tylko napisać, że po 3 miesiącach przerwy jadę w rodzinne strony (wcześniej bywaliśmy co 2 tyg) i jestem taaaaka szczęśliwa Z tego co u nas, mimo że płacz mamy całe dnie w dalszym ciągu to nasz maluszek zaczyna przesypiać noce ALE tylko na brzuszku, wtedy ból go nie wybudza, od 3 dni śpi od 20.00 do 3-4.00 a ja krążę nad nim i nasłuchuję czy oddycha Cynamonku czytam wiadomości od Ciebie, jestem całym sercem z Wami, cały czas... Surka super, że pożegnaliście kolki, ja odliczam dni aż i nas opuszczą ![]() Kejt na wysypkę dobra jest też kąpiel w korze dębu - zaparzyć w szklance torebkę i wlać ze 2 łyżki stołowe do wanienki. Pomaga, przetestowane przez koleżankę ostatnio Tweed muszę doczytać ale mam nadzieję, że u Was to był skok z tym płaczem Alika, nie kolki No to na tyle, lecę karmić i w autko, pa dziewczyny |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

Myślałam że tylko Enfamil ma to DHA. Ja nie chcę zmieniać Nestle małej bo jej smakuje i nie ma problemów brzuszkowych po nim,więc dlatego suplementuję jej DHA. Mój tż też zawzięty gracz na PS3, obecnie gra w Diablo III. No ale dopóki wypełnia swoje obowiązki i potrafi podzielić czas na małą,na mnie,na prace domowe i dopiero potem granie-to mi to nieprzeszkadza. Każdy musi mieć swoją odskocznie,jakieś hobby,on akurat ma gry.
Nie mogła jeść bo nosek zatkany, więc jedząc z butelki tylko wypluwała żeby móc powietrze złapać ustami, nakarmiłam ją w końcu mlekiem podawanym łyżeczką. Stosujemy wodę morską i gruszką też odciągam jej te gile i nic nie pomaga 

Może jakieś dziabanko po roku czasu. Młodego zamkniemy w pokoju obok hehe Trudno w to uwierzyć, ale mnie chyba odtworzyli po porodzie błonę dziewiczą. Wyszywał ten lekarz i wyszywał to się go pytałam czy mi tam łowickie wzory haftuje
Powiedział że zszywa coś z błoną to pewnie zaszył na amen za te moje teksty i teraz wjazdu nie ma
wszystkiego naj i udanej rocznicy
Dalej mnie brzuch z nerwów boli. Echh... oby nic mu nie było. Śpi niuniek na tarasie teraz a mamusia dochodzi do siebie 
Mój zdolny syneczek
A akurat spał, to jak mógł widzieć 

chyba czeka nas dziś wieczorna wizyta u lekarza... dobrze że mamy fajną pediatrę która przyjeżdża nawet w nocy (prywatnie) mam nadzieję ze to trzydniówka...

Powinnam się cieszyć, ale nie wiem czy to normalne