Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 15:51   #2701
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

dziewczyny a miała któraś z Was doczynienia z wózkiem spacerowym Quinny Buzz albo Zapp? Bo by sie nadawał do fotelika maxi cosi o którym myślę od razu

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 15:53   #2702
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
My z TŻ też przed ciążą myśleliśmy, że fajnie by było mieć 2, albo nawet 3 dzieciaczków w domu... ale teraz to na 100% kończymy na tym jednym. Po prostu nie dam rady drugi raz przebrnąć przez te mdłości jakie miałam Jeszcze opiekując się pierwszym maluszkiem... nie dałabym rady
Chociaż też uważam, że dwójka dzieciaczków lepiej się chowa niż jedno :noniewiem
U mnie to też ostatnia ciąża, oj napewno ostatnia :-P

Kasiab cieszę się że już lepiej :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:02   #2703
VwVampirka
Zakorzenienie

Kasiab, dobrze, że mama dała radę zajrzeć do Ciebie
No, nieciekawe masz to ciśnienie...
Oby szybko Ci minęło

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:07   #2704
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Kochane moje żyję

Przyjechała moja mama bo jak zaczęłam mierzyc ciśnienie to skałało od 130 do 80 te górne... Zrrobiła mi melisę i kazała się położyc. Leżę już godzinę i jest troszkę lepiej. Mama pojechała a ja czekam na męża, zaraz powinien byc.
Powiem Wam okropne uczucie. Tak jakbym była pijana, a jak się położyłam to jakbym przytomnosc traciła. Nigdy tak nie miałam dlatego się przestraszyłam. I nie pomagało nic, otwarte okno, jedzenie, picie. No i do tego jeszcze te mdłości wróciły
Też pare razy mi się zdarzyło, że czułam się tak słabo i nie wiedziałam od czego... Ale właśnie często to od ciśnienia jest :/ nie denerwuj się i nie nakręcaj, tylko odpocznij sobie.
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:17   #2705
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Kochane moje żyję

Przyjechała moja mama bo jak zaczęłam mierzyc ciśnienie to skałało od 130 do 80 te górne... Zrrobiła mi melisę i kazała się położyc. Leżę już godzinę i jest troszkę lepiej. Mama pojechała a ja czekam na męża, zaraz powinien byc.
Powiem Wam okropne uczucie. Tak jakbym była pijana, a jak się położyłam to jakbym przytomnosc traciła. Nigdy tak nie miałam dlatego się przestraszyłam. I nie pomagało nic, otwarte okno, jedzenie, picie. No i do tego jeszcze te mdłości wróciły
To chyba taki dzień dzisiaj... beznadziejny, ale dobrze, że już Ci lepiej
Stary 2013-11-04, 16:17   #2706
asiulka_22
Zakorzenienie

to ja wam powiem że jeśli chodzi o takie osłabnięcia... to ani razu nie miałam ....
nudności od kilku tyg, tez juz nie mam, tylko cycki czuje....
no i wczesnym rankiem ok 5 wstaje też do kibelka> / raz sie obudziłam ok 4 po nocnych przytulankach i dół brzuch amnie bolał, jakiś napięty.... poszłam siku.... i całkowicie odeszło....więc się nazbierało w pęcherzu.../ <
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:23   #2707
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
My z TŻ też przed ciążą myśleliśmy, że fajnie by było mieć 2, albo nawet 3 dzieciaczków w domu... ale teraz to na 100% kończymy na tym jednym. Po prostu nie dam rady drugi raz przebrnąć przez te mdłości jakie miałam Jeszcze opiekując się pierwszym maluszkiem... nie dałabym rady
Chociaż też uważam, że dwójka dzieciaczków lepiej się chowa niż jedno
Vampirka, z doświadczenia to nie powiem, ale z doświadczenia koleżanek : znam co najmniej dwie takie które zarzekały się że w drugą ciążę nie zajdą i basta pierwsza ze względu na mdłości i wymioty - o których po porodzie szybko zapomniała zresztą drugą ciążę przechodziła lżej a druga koleżanka ze względu na komplikacje podczas porodu, wszystkim naokoło mówiła że koniec z rodzeniem, po trzech latach zmieniła zdanie i jak przyszło do poinformowania rodziców to mały powiedział dziadkom że niedługo będzie dzidzia - teście to byli święcie przekonani że to jej mama jest w ciąży (bo jej to w ogóle pod uwagę nie brali)

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:29   #2708
lolitka888
Rozeznanie

Pozwolicie,że odpisze zbiorowo,bo tyle odzewu od Was,że musiałabym cytować i cytowaćwięc,tak,uczucie maleństwa w brzuszku jest niesamowite,zwłaszcza,że to moje 1 dzieckoNa razie wyczuwam je jedynie jak przyłoże dłoń do brzuszka,dlatego ginka jeszcze nie zapisała daty pierwszych ruchów,ale i tak się ciesze,że je czuje już
Dziękujemy za gratulacje

Wróciłam właśnie z wizyty.Niestety dzidzia leżała na pleckach i miała zgiete nóżki..nie chciała pokazać co ma między nózkami,także muszę znowu czekać miesiącTroszke mi smutno,bo się napaliłam..Wydaje mi się jednak ciągle,że to będzie chłopak,choć marzy mi się dziewczynka..
Ogólnie wszystko dobrzeMaluszek sobie ssał całą dłoń heh Wyglądało to przecudownie i zarazem
Ginka nie skomentowała w sumie wyników krwi tylko przepisała dodatkowo żelazo.
Uff jak dobrze,że wszystko dobrze

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-04 o 16:43
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:38   #2709
asiulka_22
Zakorzenienie

lolitka888;43560526>> super że wszystko ok
p.s> >nie pisałam wam tego wcześniej, po mojej wizycie , bo znowu bym dostała po dupie za czytanie na Internecie.....i doszukiwanie się....ale jakoś wydawało mi sie, no widziałm przeciez że moje dziecię wysuwało język.... no cień taki był... zaraz za ustami... no język jak nic..... ale lekarz pomierzył i powiedział że wszytsko ok, ale jak leżałam i mnie badał to zapytał jeszcze ".... ile pani ma lat??" no i wiecie: myślenie mi się włączyło......
ale jak pytałam o dalsze badania.. to powiedział że nie ma potrzeby..... przestraszyłam sie... <
<

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-11-04 o 16:42
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:39   #2710
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

janeczka
- z tym fotelikiem to ludzie prowizorki odpieprzają nieraz byle tylko nie dostać mandatu, tak jakby o bezpieczeństwo już się nie bali. O zgrozo !
tak samo jest z zapinaniem się pasami. po co sie bede zapinac, moze nie zauważą? albo straszenie dzieci ze maja byc zapiete bo policjant da mandat . a gdzie bezpieczenstwo? chodzi tylko o mandaty?!
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Mamusie właśnie Go poczułam!!!:j upi::lo ve:taki mały kopniaczek jak przyłożyłam ręke!
o kurcze, gratki!

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

I zgadnijcie co mam dzisiaj na obiad......pomidorówkę z ryżem To chyba nasz ciążowy hit kulinarny na tym wątku.
u mnie to hit wszech czasow chyba od urodzenia. dziś mąż zrobił zupę krem paprykową z ryżem, tez pycha!

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
głupio się przyznawać ale też to robiłam
oj tam oj tam

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Wiem ,że dopiero jest to 11 tydz. ale jestem na 100% pewna, ze to one. Jutro mam wizytę, więc może zobaczę moich rozrabiaków.
W pierwszej ciąży też szybko poczułam dziecko, bo w 14 tyg.

.
tez czasem cos mnie smyrnie ale zawsze sie opamiętam że nie mam prawa jeszcze nic czuć..a tu proszę!

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:54   #2711
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Pozwolicie,że odpisze zbiorowo,bo tyle odzewu od Was,że musiałabym cytować i cytowaćwięc,tak,uczucie maleństwa w brzuszku jest niesamowite,zwłaszcza,że to moje 1 dzieckoNa razie wyczuwam je jedynie jak przyłoże dłoń do brzuszka,dlatego ginka jeszcze nie zapisała daty pierwszych ruchów,ale i tak się ciesze,że je czuje już
Dziękujemy za gratulacje

Wróciłam właśnie z wizyty.Niestety dzidzia leżała na pleckach i miała zgiete nóżki..nie chciała pokazać co ma między nózkami,także muszę znowu czekać miesiącTroszke mi smutno,bo się napaliłam..Wydaje mi się jednak ciągle,że to będzie chłopak,choć marzy mi się dziewczynka..
Ogólnie wszystko dobrzeMaluszek sobie ssał całą dłoń heh Wyglądało to przecudownie i zarazem
Ważne że z dzidziuniem wszystko ok

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-04, 16:58   #2712
Seksta
Rozeznanie

Heeejj dziewczyny po pracy leniuchuje, maluje pazurki.
Co do playstation to my mamy z move i wszystkimi cudami i od roku go nawet nie wlaczalam....:P ale TZ gra czasem, np teraz w UFC na padzie.
Poza tym mam jutro o 15stej prenatalne

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:15   #2713
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Dziękujemy za gratulacje

Ile ma już cm? Wiesz?
Całą rączkę włożył? Kurde, ale super. Masz zdjęcia?

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Heeejj dziewczyny po pracy leniuchuje, maluje pazurki.
Co do playstation to my mamy z move i wszystkimi cudami i od roku go nawet nie wlaczalam....:P ale TZ gra czasem, np teraz w UFC na padzie.
Poza tym mam jutro o 15stej prenatalne
Trzymam kciuki
Stary 2013-11-04, 17:20   #2714
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
co do różnicy wieku my zawsze mówilismy że chcemy max 2 lata różnicy i się udało w sumie
Też się boję tego jak to będzie z dwójką dzieci, bo Oskar nie potrafi zabawić się sam dłużej niż 10min ;/ po części jest to wina teściów i dziadka TŻ, bo jak był malutki i zostawiałam go w łóżeczku (patrzył na karuzelę) albo na macie a sama szłam np do kuchni robić obiad to oni momentalnie przy nim. Nie pomogły prośby "ale jak nie płacze to go zostawcie samego, niech sam się bawi , bo się przyzwyczai i ja nic już nie zrobię bo będę musiała być ciągle przy nim" wtedy słyszałam "ale co on tak sam jak sierotka będzie leżał" i teraz widzę tego skutki. Może to tez jego taki charakter.
Jakbym czytała o nas Rozumiem, że wszystko w dobrej wierze, ale ostatecznie nam... to w ogóle nie ułatwiło sprawy. Kiedy my w końcu przenieśliśmy się do siebie, to przez dobry miesiąc Filipek wisiał mi ciągle na nogawce bo nie wiedział, co ze sobą zrobić..

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ja się nie przyznałam, ale my też zaczęliśmy o tych imionach na cmentarzu Ale Eryk był wczesniej a Marlenkę skojarzyliśmy z innej sytuacji, nie z nagrobka
No nie, ale wszystkich natchnęło

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja właśnie zwymiotowałam zupę, a rano wymiotowałam z głodu, bo byłam na pobieraniu krwi.
Ostatni raz wymiotowałam z 3-4 tyg. temu. Mam nadzieję, że mdłości nie wracają w sumie to nie mdłości tylko wymioty...
Pięknie zaczynam 16 tydzień...
Biedna, ale długo Cię męczy ..

Cytat:
Dzwonili do mnie z przychodni... mojego gina nie będzie jutro i przerejestrowali mnie na środę... a już umówiłam się z TŻ, że pójdzie ze mną pooglądać dzidziusia na USG, a tu lipa, bo w środę pracuje
Szkoda No, ale następnego usg już nie może przegapić!!!

Cytat:
Kochane moje żyję

Odpoczywaj!!!

Cytat:
a oscypki grillowane... takie z żurawinką
konia z rzędem za oscypka!!!!!

Cytat:
Super, super Ale macie dziś cudowny dzień, takie dobre nowiny i te ruchy, ach

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:05   #2715
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ile ma już cm? Wiesz?
Całą rączkę włożył? Kurde, ale super. Masz zdjęcia?
Dodam jutro zdjęcia,choć mało na nich widaćod główki do pupy ma ok 14cmnóżki miał złożone,z reszta nie dało by go rady już zmierzyć całego

Rączke to całą piąstke ssał,a nie sam paluszek,taki mały Bączek heh

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Super, super Ale macie dziś cudowny dzień, takie dobre nowiny i te ruchy, ach
nooo czuje sie jakbym urodziny miała:P
Stary 2013-11-04, 18:10   #2716
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Dodam jutro zdjęcia,choć mało na nich widaćod główki do pupy ma ok 14cmnóżki miał złożone,z reszta nie dało by go rady już zmierzyć całego

Rączke to całą piąstke ssał,a nie sam paluszek,taki mały Bączek heh

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

nooo czuje sie jakbym urodziny miała:P
Ale już duuuuży :-D moje dzidziunie mają po 2,5 cm, spora różnica

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-04, 18:14   #2717
pikaso
Zadomowienie

Justyna na pewno wszystko jest w porządku.
Pisałam, że z pierwszym dzieckiem też wcześnie czułam ruchy 14 tydz., a teraz dwójeczka to możne się bardziej rozpychają. Nie martw się to jest bardzo indywidualna sprawa, zależy od na prawdę wielu czynników.

Asiulka22 trzeba śledzić na bieżąco, pewnie pojawią się testy innych rzeczy. Powodzenia.

Kasiab91 dobrze, ze już ci przeszło. Trzymaj się cieplutko.

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2013-11-04 o 18:18
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:18   #2718
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Justyna na pewno wszystko jest w porządku.
Pisałam, że z pierwszym dzieckiem też wcześnie czułam ruchy 14 tydz., a teraz dwójeczka to możne się bardziej rozpychają. Nie martw się to jest bardzo indywidualna sprawa, zależy od na prawdę wielu czynników.
Ciekawe kiedy ja poczuję pierwsze ruchy bliźniaków

Ale mam lenia dziś wieczorem, leże i leże

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-04, 18:25   #2719
adamklip
Raczkowanie

Niedawno wróciłam od lekarza i powiem wam że słyszałam bicie serca dziecka co za przeżycie. A i pytanie wypisał mi skierowanie na badania prenatalne nie że cos się dzieje tylko ogólnie i zastanawiam się czy iść czy nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 19:00   #2720
kasiab91
Zakorzenienie

Powiem Wam, że lepiej nie jest... Mam ciągle te zawroty głowy i ciśnienie 77/47
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:01   #2721
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Teraz może jesteś jeszcze przerażona, ale ja ze swojej perspektywy posiadania już 2,5 latka mówię Ci, że to świetna decyzja Wychowasz właściwie jedno przy drugim i kiedy inni (np.teraz i ja) będą musieli wracać do pieluch, wstawania w nocy, mleka, kaszek kiedy "odchowali" pierwsze dziecko, Ty już będziesz miała ten okres za sobą. Naprawdę dużo wygodniej jest to przechodzić "za jednym zamachem" no i maluszki może będą miały lepszy kontakt ze względu na mniejszą różnicę wieku i w rozwoju? Wszystkie sytuacje mają swoje plusy i minusy, i gdybym ja mogła zdecydować to też bym chciała jedno przy drugim

Jak Ci się szybko wychowa dwójka, to jeszcze zatęsknisz za tym słodkim okresem i dasz się namówić na trzecie!
Tak..wiem, że są plusy i minusy, ale faktycznie teraz zaczęłam dostrzegać więcej plusów I z tym wszystkim co napisałaś w zupełności się zgadzam.
Haha, i mówisz, że na trzecie przyjdzie pora? Czas pokaże...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:03   #2722
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana ja z takim ciśnieniem to bym do szpitala jechała..... Poważnie

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-04, 19:12   #2723
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam się jak zwykle wieczorową porą

Ilkas przepraszam nie no to tak brzmi tylko, niestety u mnie tak jak u Nikii bliskość dziadków wpłynęła tak na Hani zachowanie, że nie umie się za bardzo zająć sama sobą niestety
Hania zaczęła chodzić tak na dobre jakieś dwa tygodnie przed roczkiem, wcześniej z półtora miesiąca chodziła za rączki
Jeśli chodzi o trzecie to powiem Ci, że u mnie mąż zdecydowanie nie chce więcej dzieci, a ja tak się zastanawiam czy za 6, 7 lat jeszcze mi się nie zachce wracać do pieluch

Jeśli chodzi o różnice wieku to u nas jak już pisałam będzie niecałe 21 miesięcy i uważam, że właśnie będzie super Hania ma teraz 13 miesięcy i już lubi się bawić z innymi dziećmi, tzn zwraca na nie uwage, dzieli się zabawkami itp., więc myślę, że drugie dziecko, które będzie miało na co dzień styczność ze starszym jeszcze szybciej zacznie się właśnie w tej sposób bawić poza tym podobno dzieci, które już mają rodzeństwo się dużo szybciej rozwijają, no zobaczymy
U mnie w rodzinie są różne różnice wieku między dziećmi i wszystko ma swoje plusy i minusy zdecydowanie my zdecydowaliśmy tak i uważam, że nikomu nic do tego i komentarze, że sobie nie dam rady z dwójką małych dzieci np. babcia mojego TŻta mogłaby zachować dla siebie, bo mnie w zasadzie nie interesuje co ona uważa na ten temat

Lolitko, ja myślałam o tych ruchach i powiem Ci, że to aż dziwne, że najpierw czujesz kopniaki a to dlatego, że u mnie przez długi długi czas czułam tylko motylki, takie skrzydełka, a kopniaki takie wyczuwalne pod dłonią to dopiero dużo dużo później jak już Hanusia była większa i silniejsza. No ale jesteś szczuplutka, więc może to inaczej w każdym razie zazdroszczę

KasiaB cieszę się, ze lepiej się czujesz i współczuje takiej sytuacji. teraz doczytałam dalej, że lepiej nie jest… kurcze może powinnaś się skonsultować z lekarzem? Ja tak jak paulka bym chociaż pomyślała o IP…

Nikii doskonale Cię rozumiem z tym zachowaniem teściów, nawet nie wiesz jak bardzo! Z tym, że u mnie najgorsza w tym jest moja mama. Ona nie rozumie, że dziecko powinno się trochę w ciągu dnia zajmować same sobą i dzięki niej mam teraz tak jak mam, czyli mega absorbujące dziecko Jak mieszkaliśmy sami to było tak, że Hania leżała na macie a ja coś robiłam w domu, albo Hania w fotelik do karmienia, a ja odkurzałam, ale od kiedy zamieszkaliśmy z rodzicami to po prostu masakrę moja mama odstawiała w tym temacie no a ja teraz staram się powoli przyzwyczajać Hanię do zajmowania się sobą i szczerze mówiąc średnio to wychodzi niestety

Madziuuula to mnie pocieszyłaś, bo ja po prostu drżę ze strachu jak mi Hanka znika na chwilę z oczu, że się znowu gdzieś wspina Hania co prawda jak na te swoje 13, no niedługo 14 miesięcy jest bardzo rozumna, naprawdę aż sama jestem w szoku, moi rodzice też zresztą a już mają 4 innych wnuków, w zasadzie mam wrażenie, że ona rozumie wszystko, tylko inna kwestia, że nie zawsze słucha moich uwag, a co gorsza jak ja jej groźnie czegoś zabraniam to ona myśli, ze ja żartuję i się zaczyna chichrać
Wiesz co nie wiem jak z tą dostawką czy za ciężka, na razie tak sobie przeglądałam, pewnie znając życie ostatecznie i tak się na to nie zdecydujemy, no nie wiem, na razie rozważam wszelkie możliwe opcje

Vampirko ja też znam wiele mam, które mówiły „nigdy więcej ciąży, porodu itp.” a potem zapomniały i rodziły znowu także nigdy nie mów nigdy

Asiulka ja też raz tak miałam, że dosłownie brzuch mnie bolał od przepełnionego pęcherza a jak poszłam na kibelek to nie chciało lecieć chyba z wrażenia a co do sytuacji na wizycie to nie przejmuj się, lekarz wie co robi i skoro uważa, że nie potrzeba dodatkowych badań to tak jest

Lolitka gratuluję udanej wizyty i nie martw się z tą płcią, poznacie ją prędzej czy później

Dziewczyny ja dla odmiany szukam.. łóżeczka dla Hani to co mamy jest jakieś badziewne, nie ma wyjmowanych szczebli, a ona już chciałaby sama wchodzić i wychodzić, więc rozglądam się za czymś sensownym Hani kupimy teraz, to po Hance dostanie maluszek, potem jak Hania dostanie już normalne łóżeczko to maluszek dostanie to co kupimy teraz, przynajmniej taki jest plan szukam w kolorze sosny, brzozy, no takie jasne, drewniane, wyjmowane szczeble, minimum dwa poziomy materaca, bez szuflady, bez kołyski, bez opuszczanego albo zdejmowanego boku, czyli w zasadzie najprostsze łóżeczko na świecie jak byśmy coś miały fajnego, godnego polecenia to podrzućcie proszę

Dzizas ale mam ochotę na słodkie, a tu już 20 godzina, trzeba się pohamować, trudno
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:20   #2724
ab_cd
Rozeznanie

Hej mamusie przeczytałam wszystkie strony... ale zaczał sie nowy tydzien i tym samym praca i ciezko z czasem :/
któras z Was pisała (przepraszam nie pamietam juz kto)o próbkach johnsona tez dzis sie zarejestrowałam moze cos przeslą
mimo wszystko najbardziej mnie zainteresował wpis lolitka888 o ruchach dzidziusia. I tak czytajac co chwile trzymam sie za brzuch i probuje cos wyczuć.
Wizyte mam w ta srode i juz doczekac sie jej nie moge. Tym bardziej ze dzis bolalo mnie podbrzusze i troche mnie to nie pokoi. Mam nadzieje ze to nic powaznego. Dziąsła coraz bardziej mi krwawią a na mleko nie moge sie przekonac od czasu do czasu jedna szklankę wypije ale wiecej nie daje rady :/ Kuzynka tz studiuje dietetyke i co chwile powtarza mi jak wazne jest wapno w ciazy.
Czekam na sałatkę od tescia obiecał na dziś zrobić mi sałatkę jarzynową mam na nia ogromna ochotę. A tak w ogole ostatnio miałam zachcianki na kwasne a teraz na słodkie. Codziennie snikersy bym mogła jesc
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:22   #2725
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Super, że wizyta udana ALe dziwne dostałaś żelazo mimo że masz w normie, ja zawsze poniżej a nie radziły mi doktorki

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Co do kontaktów to nigdy nie mieliśmy zabezpieczeń itp. bo Oskar nawet usłuchliwy jak mu się mówi "nie wolno" to nie dotyka
Oliś tez o dziwo nie tyka kontaktów, co innego wszelkie kabelki, a zwłaszcza listwy ze światełkiem

Ja chyba też dziś poczułam bombusia, takiego fikołka ale sie nie napalam, przy Olafie nie mam jak sie wczuć

I zdiagnozowałam u Olafa grzybice po antybiotykach w jamie ustnej Jutro podejdziemy do lekarza ale wydaje mi sie ze to to

Marianek i Rysiu
Stary 2013-11-04, 19:29   #2726
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio miałam takie słabe cisnienie.. Wypiłam cole i mi było lepiej nie wiem czy to zasługa coli, ale tak sobie wmawiam..

Ojjj, dopadła mnie popołudniowa drzemka, pozniej zakupy, olejowanie włosow, gra w karty, wykapałam sie, i zerkam na neta poki TZ w łazience. Zreszta trzeba isc spac za niedługo bo Tz wstaje o 00.30 do pracy, nie lubie nocy z pon-wt.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:29   #2727
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Lolitko, ja myślałam o tych ruchach i powiem Ci, że to aż dziwne, że najpierw czujesz kopniaki a to dlatego, że u mnie przez długi długi czas czułam tylko motylki, takie skrzydełka, a kopniaki takie wyczuwalne pod dłonią to dopiero dużo dużo później jak już Hanusia była większa i silniejsza. No ale jesteś szczuplutka, więc może to inaczej w każdym razie zazdroszczę

Dziewczyny ja dla odmiany szukam.. łóżeczka dla Hani to co mamy jest jakieś badziewne, nie ma wyjmowanych szczebli, a ona już chciałaby sama wchodzić i wychodzić, więc rozglądam się za czymś sensownym Hani kupimy teraz, to po Hance dostanie maluszek, potem jak Hania dostanie już normalne łóżeczko to maluszek dostanie to co kupimy teraz, przynajmniej taki jest plan szukam w kolorze sosny, brzozy, no takie jasne, drewniane, wyjmowane szczeble, minimum dwa poziomy materaca, bez szuflady, bez kołyski, bez opuszczanego albo zdejmowanego boku, czyli w zasadzie najprostsze łóżeczko na świecie jak byśmy coś miały fajnego, godnego polecenia to podrzućcie proszę

Też mi się wydaje wczesnie na kopniaki bo same kopniaki to dużo później od pierwszych ruchów

Uff to dobrze że ja nie mam na stałe kontaktu z teściami/mamą :p Moja mama wręcz popiera by zostawiać Olisia samego w pokoju, nas małych też zostawiała samych (w zamkniętym pokoju we wspólnym mieszkaniu

A to chcecie jeszcze łożeczko, nie łóżko już ? Olisia mniej wiecej w tym czasie przesadziliśmy do dorosłego łozka, tyle że on zasypiał na dużym łożku u siebie w pokoju, takim starym a w łożeczku się często wybudzał

Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2013-11-04 o 19:33
Stary 2013-11-04, 19:33   #2728
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

dopiero teraz mam czas by zajrzeć i biorę się za nadrabianie trochę naskrobałyście

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:44   #2729
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ale już duuuuży :-D moje dzidziunie mają po 2,5 cm, spora różnica
Na ostatniej wizycie miesiąc temu miał 5cm także teraz fest Mu się podrosło

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Wiecie co,może faktycznie źle to rozpoznaje,ale to moja 1 ciąża także nie wiemMnie się wydaje,że to były kopniaki,ale może to były te motylki,albo bardziej bym to porównała do rybki która próbuje wyskoczyć i odbija sie od brzuszka,oo dokładnie tak dla mnie i tak cudowne doświadczenie,ale jak to nie był kopniak to czekam w takim razie na taki

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
mimo wszystko najbardziej mnie zainteresował wpis lolitka888 o ruchach dzidziusia. I tak czytajac co chwile trzymam sie za brzuch i probuje cos wyczuć.
A który jesteś tydzień?bo ja jestem Mamusią kwietniową,także jedną z "najstarszych" tutaj

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Super, że wizyta udana ALe dziwne dostałaś żelazo mimo że masz w normie, ja zawsze poniżej a nie radziły mi doktorki
Hematokryt poniżej normy może świadczyć o niedoborze żelaza,więc pewnie dlatego mi przepisała.

Pytałam się o tą macice i tak,ta kulka to macica:P a i na basen też można chodzić w ciąży
Ide już spac,bo dziś mam niskie ciśnienie 90/60 i coś głowa mnie rozbolała,buziaki i dobranoc
Stary 2013-11-04, 19:47   #2730
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

paulka - jak Twój mąż tak świetnie strzela to nie bądź taka pewna

asiulka też tak mam jak już nieszczęśnie się przebudzę w nocy to już muszę iść się "odcedzić" bo parcie co nie da spać
- pokazywał Ci język? a to rozrabiaka oj jak już ty się doszukujesz nieprawidłowości przez to że lekarz cię spytał o wiek to mam och0otę ci sprać dupsko !

lolitka
- za dobrze by ci było jakbyś jednego dnia poczuła dzieciaczka i jeszcze płeć poznała
małe robi ci figle
poczekaj matko jeszcze ten miesiąc
a no i tak jak ci radziłyśmy wejdź na 1 stronę tam są dwa buraczan przepisy n soczki i na buraczki ze zbawiennym wpływem na morfologię , polecam

seksta- my tez nie uzywamy naszego xboksa do tych aktywnych gier teraz tym bardziej już nie poskakam ale o dziwko kilka razy mnie naszła ochota, ale cóż
może po dziecku się zarzuci jakieś tańce czy coś
kasiab - co ci to ciśnienie tak dzisiaj skacze? może z\jednak trzeba zadzwonić do gina ?
albo jedź na ip. z ciśnieniem nie ma jednak żartów. zwłaszcza że tak skrajnie skacze!

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-04 o 19:52
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości