|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Jeju...współczuję słodkim mamom. Jak dobrze, że ja słodyczy nie jadałam nigdy i nie jadam, raz na ruski to sie zdarzy
![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-26 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Juuuuupi chcialam sie pochwalic, ze torba spakowana
![]() Ależ mnie to zmeczylo ![]() Slodkie mamy strasznie Wam wspolczuje tych ograniczen, ale juz niedlugo ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Aaaa Laski i jeszcze mam pytanko do Was. Ile bierzecie pampersow do szpitala? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Na poprawę humoru: http://ochmamo.bloog.pl/id,338260376...tki,index.html
![]() |
#2704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dobrze, że umiesz nas pocieszyć ![]() ale to nie zmieni faktu, że nasze zachcianki przez ten post będą 2 razy mocniejsze ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Ooooo właśnie WAFELKI - ale bym zjadła! ![]()
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro tam będę to sprawdzę adres, bo jakoś żadnego paragonu nie mogę znaleźć... A to cafe latte to jest nazwa modelu, jak mam o niego pytać? I w razie co, jaki rozmiar, żebyś już mogła na pewniaka jechać Gratuluję wszystkich dobrych wyników- ja jutro mam usg, w piątek krew a w przyszłym tyg.wizytę, obym też się mogła chwalić... Dziewczyny od spojeń, czy sama kość łonowa też Was boli? Normalnie nie mogę dziś wytrzymać a do tego co ruszę nogą (szczególnie w bok) to koszmar- tak jak wcześniej rwa, tylko w innym miejscu...
![]() |
#2706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Rozeznanie
|
Forester też mi się nie podoba taka dziura
![]() ![]()
#2708 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja biorę 1 paczkę pampersów newborn. Cytat:
![]() Jemy mniej porcji, nie wcisnę dużej porcji jedzenia, nie ma opcji. Potrafię czuć się syta po połowie kromki.... mamy skurczone żołądki przez jedzenie niewielkich porcji, na szczęście często (ja mam aż 8 posiłków dziennie :P). Nasłuchamy się komplementów, jak to pięknie po ciąży wyglądamy, żal nam ściśnie zadki, że z własnej głupoty to zaprzepaścimy, po co?!?! O nie nie. Pewnie podsuną nam czekoladę jak już będziemy mogły ją zjeść, zjemy dwie kostki i.... nie damy rady wcisnąć więcej. Bedziemy laski ![]()
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Tż obiecał, że po porodzie przyniesie mi do szpitala słoik nutelli
![]() ![]()
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
hehe a jak bedziesz juz karmic to też zjesz od reki słoik ? Czasem mnie nachodzi chęć na słodkie ale staram sie sobie odmawiać ![]() Myśłałam ,że tylko ja tu trace na wadze a brzuch co raz większy.
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Rodzisz we Wrocławiu ? Jadę! daj znać jak zaczniesz rodzić kłade się koło Ciebie powiedź tżtowi, żeby wziął dwa słoiki.
Jezu młody dziś tak szaleje mi w brzuchu, że mam wrażenie, że mnie rozerwie.... ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() hahahahahhahaha
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
a Ile Twój synek teraz waży wg usg?
#2713 |
Zakorzenienie
|
Ja zapakuję do torby jedna małą paczkę Pampersów białych newborn (33 szt.). Jak będzie potrzeba więcej to TZ dokupi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Nosz nawet sobie człowiek pomarzyć nie może
![]() Migotka weźmie od razu 4 na zapas żeby pielęgniarki przekupić ![]()
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po takim poście by Cię zemdliło :P i i tak bys nie mogła na nią patrzeć ![]()
![]() |
#2716 | |
Gang Iren
|
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/sch/Baby-/2984...temCondition=3
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wreszcie Was nadrobilam. Nie mogę zasnąć w tym szpitalu. Za gorąco jest chyba no i cały czas bolą mnie te kolana i kostki. Zrobili mi dzisiaj dwa razy ktg. Żadnych skurczy nie zarejestrowano. Było też jedno porządne usg. Chłopiec waży 2200 a pannica 1800. Dostałam też już dzisiaj dwa zzastrzyki na rozwój płuc i leci teraz druga kroplówka z magnezem. Generalnie jest ok. Szynka skrocona do 2,5cm i miękka ale podobno źle nie jest. Dwóch lekarzy nawet przepowiada mi rodzenie w styczniu. Nie wiem tylko czy to w żartach nie było powiedziane. Dobra, obracał się na drugi bok - może zasne na godzinkę. ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Jak ja Wam zazdroszczę snu:-(. Usnełam na godzinę i znów nie śpię. ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- Jak ja Wam zazdroszczę snu:-(. Usnełam na godzinę i znów nie śpię.
![]() |
#2718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
O to widzę, że mam towarzyszkę niedoli
![]()
#2720 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak juz otworze w nocy oczy to znikome prawdopodobieństwo że jeszcze zasnę :-( meczy mnie spojenie, pozostałości po wieczornym bólu głowy i latających mroczkach przed oczami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Zasnęłam... na pół godziny
![]() Dajcie spokój, dajcie spokój. Teraz sobie słucham płaczu dzieciaczków z oddziału obok ![]() ![]()
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-11-27 o 02:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cześć dziewczyny. Jestem zmęczona straszniee ale prawie wszystko mamy zrobione i kupione. Tzn pokój Dominika czeka. Większość ciuszkowcpoprasowana i poukładana. Wozek i nosidlo tez mamy ![]() W sobote mama przyjedzie ogarnąć szafę w sypialni i gotowe. Mamy dzisiaj okulistę wiec trzymać kciuki ciotunie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Trzymamy kciuki.
A dzieciom to nie zaszkodzi?
#2724 |
Zadomowienie
|
Tzn ja nie brałam bo potrzeby nie było. W szpitalu z małym w brzuszku nie przespalam ani jednej nocy ale po cięciu dostawałam.
Od innych mam wiem ze brały na oddziale. Nie tylko na sen ale także na uspokojenie np kiedy skurcze pojawiały sie zbyt szybko. Zapytaj lekarza on Ci napewno powie jakie sa za i przeciw. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja- łączę się w bólu z nieśpiącymi, nie chciałam już Wam narzekać, ale noc była straszna.
Od 23 aż 5(!) Wizyt w łazience, do tego ten ból przy ruszaniu (spojenie?) I jeszcze doszło swędzenie takie, że aż mi dreszcze szły-w rękach największe ale ogólnie całego ciała (i tam, więc pewnie infekcja:/). Przypomnijcie mi, bo pamiętam, że któraś miała podobnie, swędzenie bez opuchlizny, które lekko ustępuje po wapnie jest w czymś groźne dla dziecka, czy to raczej alergiczne (już tak mi się zdarzało przed ciążą, ale mniej) Na szczęście syn kopie, ale jakoś dziwnie brzuch boli od tych ruchów... Jestem przerażona tym trochę, ale już dosyć narzekania... ---Mezaga, fajnie że się odzywasz, już się martwiłam, czy tam nie rodzisz. W nieswoim łóżku zawsze się gorzej śpi (choć jak widać swoje też się kiepsko sprawdzają ostatnio: ![]() --- Iwanty, wierzyłam, że wszystko przygotujesz, to teraz możecie już z Dominiczkiem wracać do domu i cieszyć się sobą! Kciuki za okulistę!
#2726 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Widzę że nocne na forum rozmowy ![]() Ja dzisiaj o dziwo nawet wyspana ale nie długo trzeba wstać i z psem wyjść a termometr mi pokazuje ze za oknem jest minus 6 C Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2727 |
Raczkowanie
|
Ja biorę małą paczkę pampersow newborn, tam jest chyba 33 sztuki. Zresztą zobaczę ile miejsca zostanie w torbie, bo mam plan spakować minimum, małą torbę dla mnie i małą dla Zosi
![]() |
#2728 |
Rozeznanie
|
Jestem po wczorajszej wizycie u gina, miałam 3 badanie usg takie ważniejsze. No i wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie 29tydzień2dzień i 1450 gram ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Fajnie,że jest szansa,że dłużej w brzuszku posiedzą. ![]() ![]() Cytat:
Super,że wszystko OK ![]()
![]() |
#2730 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam ![]() Chciałam dziś zrobić pierść kurczaka w cieście z pieczarkami i serem . A mój mąż mi mówi , że ma ochotę na schabowego z ziemniakami ![]() Dziewczyny poradźcie mi coś jak sobie planujecie zakupy jedzeniowe ? Ja mam z tym straszny problem . Najgorzej z wędliną . Kupuję w paczkach jak mam możliwość kupuję świeżą ale nie zawsze zdążymy ją zjeść bo w sumie na śniadanie z mężem jemy po jednej małej kanapce . Później jem większe śniadanie czasami i na kolacje ja jem kanapki . Większe zakupy robimy raz w tygodniu . I zazwyczaj wszytsko kupuję w paczkach . Ale czasem mam dosyć tych paczek ![]() Pod domem mogę kupić świeży chleb , czasem makrele i sery . I nie wiem jak to wszystko rozplanować , żeby to jedzenie nam się nie marnowało . Bo taka wędlina to max 2-3 dni w lodówce . Ty może zamiast w plasterkach kupować w kawałku ? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.