Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 20:08   #2701
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Isanę mam nadzieję nabyć jutro, a joaśkę wyrzucić (mam cytrynę i miód) okropieńsko puszy i dziwne włosy wyglądam jak kopnięta prądem
Nie lubię miodowej wersji, też mnie puszy, nie używam jej już :P

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
P.S Siostra Mojego bierze ślub w tym roku, wspominałam już o niej - ma długaśną blond taflę do pasa Zastanawiali się dziś z narzeczonym, o co mogą prosić gości zamiast kwiatów - rozważają między winami, kawą a odżywkami do włosów, coby zachować studencki budżet od bankructwa xD
Ha ha, niech bierze odżywki

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ale każdy kto je widzi się czepia, że u góry nie są kręcone i ze coś z nimi nie tak... Aż mi się przykro robi. nie mam takiego skrętu i już no.. a chciałabym
Kochana - ale takie masz włosy po prostu. Tak samo, jak ja nigdy nie będę mieć loków, tak samo jak mi falują od połowy i nie będą od góry. Naprawdę masz i tak cudownie gęste loczki, a ludzi z kompleksami nie brak, którzy myślą tylko o tym, żeby Ci dowalić.

Cytat:
Takie w pełnym wiosennym słońcu puchu trochę jest, pogniecione i w ogóle, ale nie narzekam (bo nie mogę )
No i widzisz jakie piękne

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore to te gp pokrzywa lub argan? To sa odzywki bs czy ds tylko stosowane jako bs?bo potrzebuje bs i nie wiem co wybrac

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
One są ds, ale ja arganowej w malutkiej ilości używam teraz bs

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
a propo oleju lnianego,jaki kupujecie do włosów?
Ja miałam kiedyś ten z biedronki, co teraz jest

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Cześć

Mam takie szybkie pytanie... Bo coś nie mogę znaleźć. Czy znacie jakis żel podobny do Bielendy z rzepą? Zmienili skład i ten nowy jest z denatem. Miałam zapas starego, więc późno się skapowałam. Mam teraz żel artiste i mrożący Joanny, ale żaden mi nie pasuje (artiste robi za miękkie włosy, a Joanny za twarde, zmieszanie nic nie daje). Lniany też się nie sprawdza. Czego by tu z kupnych spróbować? Isana pomarańczowa też chyba ma inny skład? Nie wiem, dawno się nie interesowałam włosowymi sprawami, ech :/

Dzięki z góry
Właśnie ciężko znaleźć coś podobnego do bielendowego, ale chyba faktycznie lidlowski żel jest dość podobny, ale moim zdaniem mocniejszy i trzeba z nim bardziej uważać, niż z bielendowym.

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziś w końcu zrobiłam fotkę swoich włosów. Nie patrzcie na stan,bo włosy są po reanimacji mokrymi rękami+krem Boots, poza tym wiem, że chyba tylko ja jestem fanką lekkiego puchu :P Ważne jest to, że znikła mi większa część dziur z cieniownia (teraz mam tylko warstwy). Zaprzyjaźniłam się z własnymi nożyczkami. Włosy mają już w sumie zadowalającą mnie długość (najdłuższe do stanika). Teraz muszę walczyć o ich kondycję. Dolna warstwa jest już ok, najgorzej góra wytrawiona od farbowania Tragedia;/ Walka o długość spowodowała to, że nie chciało mi się o nie dbać. No nie mówiąc o tym, że od 2 miesięcy wypadają. Wczoraj przy myciu wyciągnęłam (dosłownie!) z 10 długich włosów a potem przy czesaniu jeszcze 30 Łudzę się, że to dalej efekt, że czeszę tylko włosy co 2-3 dzień po myciu. Oficjalnie kończę zapuszczanie Teraz walka o zdrowie i objętość!
Ja też po reanimacji mam trochę puchu Uwielbiam Twój skręcik od samej góry

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Skoro dziś dzień narzekania na włosy to i ja ponarzekam, bo zazwyczaj tego nie robie
Jak były mokre to ładnie się układały łądnie się kręciły nawet plooping im dzisiaj bardzo nie przeszkadzał, ale jak wyschły to sie zrobiły z tyłu takie do niczego przy twarzy są super, kręcą się jak szalone ale z tyły to masakra jakiś dziwny wyprost jak nigdy. Dobrze że ich z tyłu oglądać nie muszę

1 zdjęcie jeszcze mokre
2 całkiem suche
Ee, nie jest źle. A gorszy dzień czy okres zdarza się każdemu

Użyłam dziś laminowania z marionu. Trzymałam pod czepkiem pół godziny i suszyłam na gładko i jest bardzooooo gładko, nic nie pofalowało. Także jeśli któraś z falek lubi czasem na prosto bez stylizacji, to polecam
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:12   #2702
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Jaoanku,czy Ty musisz z tą dziewą dyskutować?Kto to jest dla Ciebie?Odlewaj takie komentarze.Kazda z nas wie,że wosów kręconych jest ogrom rodzajów i nie tylko murzyńskie afro są kręcone.
Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Pracujesz z tym czymś? Ja takie osoby omijam szerokim łukiem, bo tego się słuchać nie da po prostu. A kolor, tak, z pewnością naturalny xD Na pewno jest Skandynawką z jasnymi brwiami
Cytat:
Co za wstrętna jędza, żmija jedna jadowita! Ja bym takiej francy nie popuściła. Sama dodatkowo zaczęłabym jej dogadywać, że jak ktoś ma trwałą to nie dziwne, że umyje i nic robić nie musi, bo prawdziwe naturalne loki wymagają pielęgnacji i nigdy nie kręcą się dokładnie tak samo, a trwała ? No cóż jak się komuś o włosy nie chce dbać to idzie po najmniejszej lini oporu i robi trwałą. Widać że ta jędza jest zazdrosna i chce być lepsza od Ciebie znaczy mieć lepsze włosy, ale myślę że jej się to nie uda Masz ładniejsze
Tak pracujemy razem... I ile mogę, to serio, oleję i nie słucham , no ale czasem to mnie trzęsie... Cała ta jej pseudowiedza i przytyki z nikąd nosz grrrrrrrr...
Plus ja też choleryk jestem i ile można takiej zazdrośnicy słuchać, dodatkowo jak wafla w tej kwesti wie.... Dzięki dziewczyny za komplementy

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
przyjechałam do PL po 8 miesiącach. Moje włosy szczęśliwe po dawce oleju sezamowego i trochu odżywki pokręciły się jak głupie (). Moja pierwsza babcia, która ma naturalnie proste wie że ta druga babcia miała kręcone włosy i po tej kręconej mam kręcone (w dzieciństwie też miałam locze) stwierdziła z całą pewnością że a) na bank zakręciłam na lokówkę albo papiloty b) jeśli nie kręciłam to kręcą się od wilgotnego angielskiego powietrza mimo że myłam już w PL więc co ma do tego angielskie powietrze?
także nie dogodzisz a ja uparcie jej powtarzałam że to naturalnie.
TŻ swego czasu też próbował mi wmówić że wymuszam na nie skręt że jakbym tego nie nakładała to by się tak nie kręciły. A ja mu powtarzałam dopóki się nie nauczył że ja im pomagam w kręceniu się i jeśli same by nie chciały to by się nie skręciły i już.
Noooo jak mnie to wkurzaaaaaa!!! 'wymuszanie' skrętu'... To jest wydobywanie/definiowanie, przeca żadna z nas lokówą włosia nie tratuje zeby je 'zmusic'...
Ja w PL też mam ładne włoski ale odkad tu łapię deszczóweczkę to też nie jest zle ;]

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Ja bym angielkę zlała bo one są tak głupie i zacofane, że przykro patrzeć.
Angole ci starsi są bardzo fajnymi ludźmi, ale młodzież i młodzi dorośli to tragedia i porażka na całości., chodzę do collegu i widzę jak sie zachowują to czasem jest niezły dym, że tak to nazwę. Uwielbiają gwiazdorzyć i dociskać innym, a mam w klasie koleżanki również innych narodowości i są bardzo miłe, często słyszę od nich komentarz że mam ładne włosy, makijaż albo coś takiego, ale jak przez tydzień byłam w klasie z samymi angielkami to atmosfera była mocno napięta, takie córeczki swoich tatusiów i gwiazdunie, że człowiekowi się cofa ;D
Więc olewaj ją najlepiej albo bądź obrzydliwie miła bo to najbardziej ją zirytuje i wkurzy - bo ona chce Ci docisnać i zobaczyć, że Ci pogorszy, a Ty na taką gadkę się uśmiechnij i powiedz, że dziękujesz za uwagę od profesjonalistki, a potem odwróć sie na pięcie i tyle Kiedyś poszłam do angielskiej fryzjerki i spytałam ją, czy ma maskę z keratyną, a ona do mnie że nie wie co to keratyna i zebym spytała w innym salonie bo ona tylko wie o keratynowym prostowaniu A zaś jakiś czas temu byłam u polskiej kosmetyczki, jest miłą osobą i ma dużą wiedzę, można się fajnie wymienić zdaniami, tu nie ma co oczekiwać na cuda bo edukacja jest na śmiesznym poziomie, więc takie tłoki potem dorastają bo rodzice też ich nie nauczą, żrą badziew to i w mózgu się miesza i dziwne zachowania wynikają. A włosięta masz przepiękne i ważne, byś Ty się z nimi dobrze czuła. Bo zarówno gęste czerwone lokasy jak i cienkie proste, mysie włosy mogą być piękne, a co osoba to inna opinia ;D
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
No jasne...Naturalne ma loki wypisz, wymaluj ...Oczywiście, że to trwała jak nic.
A jak nie trwała to lokówka idzie dzień w dzień w ruch...I jazda
Hmm...magiczny szampon ? Gorszej pierdoły nie słyszałam..
U mnie w domu krytykowali moje olejowanie...a później jak mama zobaczyła jakie mam błyszczące i ładnie kręcące się to sama pokiwała głową przeprosiła za głupie żarty
Koleżankami się w ogóle nie przejmowałam, bo tez mnie krytykowały pod tym względem
Haha może trzeba zrobić zbiorowe zamówienie na ten cudowny szampon in porzucić żele, ugniatanie i kremy do loków? ;P
No tak robię, a co do angoli to... don't get me started...
Na mnie też działają jak płachta na byka te dzieciory rozpuszczone, socjal taki, ze sami nie wiedzą na czym im dupy jeżdzą, niedouczine, leniwe i arghhhhhh!!!! Na rzeczy typu 'keratyna, maski emolientowe i inne włosomaniacze oczywistości' równiez reagują wielkimi oczami i tłumaczeniem, ze to sa rzeczy profesonalne i to niemozliwe ze ja rego uzywam, ze to peeenie jakies olejki 'z zawartoscia keratyny'.... Z jednej strony nic nie wiedza a z drugiej na wszystko wg nich trzeba mieć licencję i3 tony papierów....
Plus ten szok i obrzydzenie na twarzy jak wspominam o oleju, albo wręcz przeciwnie wybuch śmiechu i spojrzenia jak na kretynkę kiedy mówiłam o facelle i delikatnym obchodzeniem sie ze skora głowy...
Mama też patrzyła dziwnie na oleje i psiukacze albo komentowała głośno, że mi te włosy wylecą od tych moich wydziwiań, ale ostatnio jak wysłałam jej foto do pl to pochwalila i mowi ze na prawde ładne ;]

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
no ta historia o naturalnym blondzie i lokach to tez mnie rozbawiła Ostatnio wysłuchałam wykładu ojczyma o tym, że nakładając miód na włosy wyrządzam im większą krzywdę niż jakbym myła płynem do mycia naczyń i że co ja w ogóle wyprawiam. Załamałam ręce i nawet nie miałam sił się tłumaczyć :p
Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
Hej
(...)
Czy któraś z was miała też takie wrażenie, że w prostych jest jej bardziej do twarzy niż w lokach? Nie mogę się pozbyć tego wrażenia, ale nie mam już siły walczyć z naturą...
Ja tak myślałam pare lat jak namietnie prostowałam, bo nie rozumiałam dlaczego się kręca i mam puch, potem zrozumiałam jaki skarb mam i pokochałam swoue lokasy, nauczyłam się z nimi współpracowac i wiele bardziej lubie swoją 'szopę' niż ulizaną taflę ;]

Cytat:
poza tym wiem, że chyba tylko ja jestem fanką lekkiego puchu :P [...]Teraz muszę walczyć o ich kondycję. Dolna warstwa jest już ok, najgorzej góra wytrawiona od farbowania Tragedia;/ Walka o długość spowodowała to, że nie chciało mi się o nie dbać. No nie mówiąc o tym, że od 2 miesięcy wypadają. Wczoraj przy myciu wyciągnęłam (dosłownie!) z 10 długich włosów a potem przy czesaniu jeszcze 30 Łudzę się, że to dalej efekt, że czeszę tylko włosy co 2-3 dzień po myciu. Oficjalnie kończę zapuszczanie Teraz walka o zdrowie i objętość!
Haha nie, ja też lbię trochę takiego puszku nadającego objętnośc i lwią grzywe moim wlosom ;]
Co do wypadania ;/
Kurdę mi tez tak lecą ;/ Placenta ani jantar nie pomagają a przeca ziólka pje i drozdze i w ogóle i też wyciagam z wanny i każdego dnia ;/

Cytat:
Hm.. nie próbowałam nigdy. Zawsze całość myję bez SLSów, ale widzę, że moim włosom to chyba nie pasuje
No ja też mam bez slsów przyklap i te włosy jakies takie wymęczone sie wydają...

UFFFF ALE POST!
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 21:13   #2703
martaakow
Zakorzenienie

Co do puszku, o którym często pisze iwonsia - też wolę jak go trochę jest, bo wydaje się, że moich włosów jest więcej, a ogólna fryzura nic a nic na tym nie cierpi.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 21:20   #2704
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Nie lubię miodowej wersji, też mnie puszy, nie używam jej już :P
No ja też nie, chyba 2 razy dałam jej szansę, postawię w łazience zniknie prędko
Stary 2014-03-10, 21:30   #2705
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
No i widzisz jakie piękne
Dziękuję Kasiu
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
No ja też mam bez slsów przyklap i te włosy jakies takie wymęczone sie wydają...
Moje tak podobnie
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 21:44   #2706
konspiracja
Zakorzenienie

No więc kupilam Isanę. i mowicie że jako b/s też mozna ja dawać???

Cytat:
Gdyby miała naturalny blond to po pierwsze nie miałaby takiego niemiłosiernego puchu jaki ma na tym zdjęciu. (na zdjęciu bynajmniej widzę, że ma puch).
Oczywiście przyłączam sie do popukania sie w czoło na temat naturalnie kręconej koleżanki Joanku
ale puch to akturat nie ma nic do koloru

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość

Ps. Zmierzyłam sobie obwód kucyka. Wyszło mi 16,5 cm. Teraz wiem czemu mnie tak w łepetynę grzeje
O Jesssssssssssssu jakie włosy!!
16,5 cm, Ty niedobra, Ty a nie wiesz że obwód powinno sie mierzyć na wyprostowanych i ciasno sciągnietych włosach??? Na pewno byś wtedy 16,5 nie miała, tylko góra 15
Boskie futro!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 22:06   #2707
Floria
Zadomowienie

Isany prof. można dawać jako b/s, tylko pamiętaj, że mają keratynę, nawet "oil". Nie ma tylko do farbowanych. Ale są dość lekkie ogólnie w moim odczuciu.
Ja się zastanawiam nad eksperymentem kiedyś - kropelka oleju do porcji szamponu Barwy, który mnie podrażnił. Ciekawe czy to by coś dało.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 00:05   #2708
AgusiA753
Raczkowanie

Hejo
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Doradźcie co dodać, co odjąć, no i jak reanimować bo są mam wrażenie suche ... Nawalić gluta samego czy coś dodać do gluta?
Pewnie z Kallosem się nie polubiłaś, postaw teraz na emolienty i poobserwuj, a potem wróć do Kallosa. A reanimacja to już kombinacje alpejskie. Może spróbuj zwilżyć włosy dłońmi delikatnie i daj troszkę żelu, lub bs, albo psikadło. Ja albo nic nie robię, albo daje samo bs suchymi dłońmi albo kombinuję. Jak spryskam to mam puch
Cytat:
Aziddee a prosze bardzo leń już nie będzie wstawiał wyprostu
Jestem dzisiaj zadowolona ze swoich włosów. Reanimacja dzień drugi. Lepiej niz pierwszego dnia. Olej Gp + joaska niebieska + jantar + troche wody( w spryskiwaczu ) i ugniatanie przez ok 10 minut. Pierwszy raz nie mam obciązonych włosów. Ale puchacz jak stąd do warszawy chociaz na zdjęciu tego nie widac az tak

Ps. Zmierzyłam sobie obwód kucyka. Wyszło mi 16,5 cm. Teraz wiem czemu mnie tak w łepetynę grzeje
Pamiętam Cię z poprzednich wątków i pomimo braku pielęgnacji ja tam nie widzę, żeby włosom się jakoś pogorszyło Pięknie, no!
16,5 cm? I nie cierpisz na chroniczny ból głowy?
Ja jak ostatnio mierzyłam miałam 8cm, muszę sprawdzić czy coś się zmieniło. Byle nie zmalało
Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Haaalo podpowie ktoras odnosnie tych odzywek gp z pokrzywa lub arganem?
To są d/s. U mnie w rossku arganowej nie ma A pokrzywy nie chcę.
Cytat:
No jasne...Naturalne ma loki wypisz, wymaluj ...Oczywiście, że to trwała jak nic.
A jak nie trwała to lokówka idzie dzień w dzień w ruch...I jazda
Hmm...magiczny szampon ? Gorszej pierdoły nie słyszałam..

Gdyby miała naturalny blond to po pierwsze nie miałaby takiego niemiłosiernego puchu jaki ma na tym zdjęciu. (na zdjęciu bynajmniej widzę, że ma puch).

U mnie w domu krytykowali moje olejowanie...a później jak mama zobaczyła jakie mam błyszczące i ładnie kręcące się to sama pokiwała głową przeprosiła za głupie żarty
Koleżankami się w ogóle nie przejmowałam, bo tez mnie krytykowały pod tym względem
Pamiętam wizażankę, ale nie pamiętam nicka, której skręt też tak wyglądał, więc to możliwe. Tylko, że ona pierścionkowała te włosy, magicznego szamponu nie pamiętam
Krytyka krytyką, byle konstruktywna i z szacunkiem. Jak bym miała się nią tak przejmować, zwłaszcza tą ze strony "bliskich" to nic, tylko w łeb sobie palnąć. Tak Imperfecto, nie daj się
Co do włosów to cały czas od babci słyszę, że za chwilę łysa zostanę, i że ten chłop jeszcze tak ze mną wytrzymuje. A ćwiczenia? Po co mi ćwiczenia, przecież i tak nic nie dają, głupoty jakieś mi w głowie.
Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość

Czy któraś z was miała też takie wrażenie, że w prostych jest jej bardziej do twarzy niż w lokach? Nie mogę się pozbyć tego wrażenia, ale nie mam już siły walczyć z naturą...
Ta . Dobrych 6 lat. A włosy wyglądały jak "idź stąd i nie wracaj" do tego stopnia, że prostowałam po kilka razy dziennie, a te niewdzięcznice się wywijały i puszyły non stop. I urywały w połowie, były wszędzie. To już łatwiej zaakceptować ich naturę, ale do tego musiałam dorosnąć i trafić tu
Stary 2014-03-11, 00:05   #2709
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Dziś w końcu zrobiłam fotkę swoich włosów. Nie patrzcie na stan,bo włosy są po reanimacji mokrymi rękami+krem Boots, poza tym wiem, że chyba tylko ja jestem fanką lekkiego puchu :P Ważne jest to, że znikła mi większa część dziur z cieniownia (teraz mam tylko warstwy).
Śliczne! i Ten skręt
Do mnie właśnie leci krem Bootsa i odżywka Palmersa Ale coś czuję, że ten krem może mnie obciążać, hmm...
Cytat:
Zaprzyjaźniłam się z własnymi nożyczkami. Włosy mają już w sumie zadowalającą mnie długość (najdłuższe do stanika). Teraz muszę walczyć o ich kondycję. Dolna warstwa jest już ok, najgorzej góra wytrawiona od farbowania Tragedia;/ Walka o długość spowodowała to, że nie chciało mi się o nie dbać. No nie mówiąc o tym, że od 2 miesięcy wypadają. Wczoraj przy myciu wyciągnęłam (dosłownie!) z 10 długich włosów a potem przy czesaniu jeszcze 30 Łudzę się, że to dalej efekt, że czeszę tylko włosy co 2-3 dzień po myciu. Oficjalnie kończę zapuszczanie Teraz walka o zdrowie i objętość!
U mnie też wierzchnia górna warstwa najszybciej się puszy, upierdliwa jest.
40 długich włosów wyciągnęłaś? To się ciesz to malutko przecież! Też tak chcę
Cytat:
Skoro dziś dzień narzekania na włosy to i ja ponarzekam, bo zazwyczaj tego nie robie
Jak były mokre to ładnie się układały łądnie się kręciły nawet plooping im dzisiaj bardzo nie przeszkadzał, ale jak wyschły to sie zrobiły z tyłu takie do niczego przy twarzy są super, kręcą się jak szalone ale z tyły to masakra jakiś dziwny wyprost jak nigdy. Dobrze że ich z tyłu oglądać nie muszę

1 zdjęcie jeszcze mokre
2 całkiem suche
Skręt super! Nie ma co narzekać
Tylko przepraszam, ale bardzo przerzedzone na dole.
Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Isany prof. można dawać jako b/s, tylko pamiętaj, że mają keratynę, nawet "oil". Nie ma tylko do farbowanych. Ale są dość lekkie ogólnie w moim odczuciu.
Ja się zastanawiam nad eksperymentem kiedyś - kropelka oleju do porcji szamponu Barwy, który mnie podrażnił. Ciekawe czy to by coś dało.
Spróbuj, może pomóc
Imperfecta- miałam Cię zacytowaną, ale mi się usunęło Też myję częściej sls, bo mam problem ze skórą głowy i z przyklapem. Fitomed do suchych na zmianę z balsamem BDFM, czyszczę najczęściej metodą OMO. Niestety inaczej nie idzie,a nie ma co się zmuszać

U mnie ostatnio mam wrażenie, że króluje przyklap i obciążenie
Kupiłam żel z Lidla i on razem z porą roku to chyba winowajcy. Trochę cięcia też by się przydało, ale chyba cieniowanie u fryzjera. Jak bym sobie miała znowu walnąć warstwy to by mi się schody zrobiły a sama sobie nie wycieniuję. I gdzie ja mam teraz fryzjera szukać?
W sobotę szłam na imp, to użyłam starej męskiej Isany i co? Włosy odżyły! Takie to ja lubię! Isanko wróóóóóóóć
A tak wgl to teraz należę do gatunku rudzielców W końcu się odważyłam na czystą hennę no dobra, trochę z jasnym brązem zmieszałam...
Jonaku i to porównanie z Meridą- Boskie
Wszystkie dziewczyny piękniejecie, a co to wiosną-wiosną będzie
Stary 2014-03-11, 07:30   #2710
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
w końcu zamówiłam henne orzechowy braz i olejek indyjski
Daj znać jak efekty po hennie. Który olejek?

Cytat:
Dziś w końcu zrobiłam fotkę swoich włosów. Nie patrzcie na stan,bo włosy są po reanimacji mokrymi rękami+krem Boots, poza tym wiem, że chyba tylko ja jestem fanką lekkiego puchu :P Ważne jest to, że znikła mi większa część dziur z cieniownia (teraz mam tylko warstwy). Zaprzyjaźniłam się z własnymi nożyczkami. Włosy mają już w sumie zadowalającą mnie długość (najdłuższe do stanika). Teraz muszę walczyć o ich kondycję. Dolna warstwa jest już ok, najgorzej góra wytrawiona od farbowania Tragedia;/ Walka o długość spowodowała to, że nie chciało mi się o nie dbać. No nie mówiąc o tym, że od 2 miesięcy wypadają. Wczoraj przy myciu wyciągnęłam (dosłownie!) z 10 długich włosów a potem przy czesaniu jeszcze 30 Łudzę się, że to dalej efekt, że czeszę tylko włosy co 2-3 dzień po myciu. Oficjalnie kończę zapuszczanie Teraz walka o zdrowie i objętość!
Aż 10? Omg a potem jeszcze 30?!
Weź się ogarnij Panic much?

Cytat:

1 zdjęcie jeszcze mokre
2 całkiem suche
Ładny skręcik co narzekasz

Pina przekonałaś mnie do tej rycyny. Ostatnim razem kiedy się za to brałam, nie byłam w stanie psychicznie znieść zwiększonego wypadania i przerwałam, ale... Dziś kupuję butelkę 200 ml rycynowego Kciukaj, bo inaczej będę Cię ścigać o przeszczep
Stary 2014-03-11, 08:01   #2711
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taki susz na głowie że olej mi nie straszny Poza tym dodaje go tylko kilka kropel. Nie obciaża mi włosów a razem z odżywką, ładnie podkreśla skręt.
Spróbuję dzisiaj. Tej odżywki pewnie też nie dużo i do psikadła dać z dużą ilością wody i psikać na łeb
Po nocy moje włosy wyglądają jak "idź stąd i nie wracaj" jeszcze bardziej się spuszyły i wyprostowały, chyba niespokojnie śpię i widać, że na bokach anie na plecach czy brzuchu
Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Pewnie z Kallosem się nie polubiłaś, postaw teraz na emolienty i poobserwuj, a potem wróć do Kallosa. A reanimacja to już kombinacje alpejskie. Może spróbuj zwilżyć włosy dłońmi delikatnie i daj troszkę żelu, lub bs, albo psikadło. Ja albo nic nie robię, albo daje samo bs suchymi dłońmi albo kombinuję. Jak spryskam to mam puch
Teraz postawię na biovaxa, co już raz miałam i było dobrze.

Już się nie mogę doczekać aż mi te włosy odrosną, bo dłuższe to można spiąć, związać, cokolwiek. A takie jak mam teraz, to albo męczyć się w reanimację albo czapka tylko za ciepło się już zrobiło.

Polecałyście coś na porost. Jantar o ile dobrze pamiętam, ale na KWC nie widzę nic na porost typowo, więc to chyba skutek uboczny
Coś jeszcze innego macie sprawdzonego, do nabycia najlepiej w rossie (bo ten sklep wiem gdzie jest i mogę nawet męża wysłać a na osiedlu może być bieda).

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:42   #2712
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż 10? Omg a potem jeszcze 30?!
Weź się ogarnij Panic much?
też tak myślę Jak mi wypadnie d0 30włosów dziennie to jest to norma i jest ok.Jak mi wypadały to po 100 sztuk na dzień.I wtedy można ponarzekać.

A ja ostatnio w pharmie kupiłam super skręt loreala,masakra co mi zrobił na głowie.Wiedziałam,że ma złe opinie ale kupiłam pomimo to,nie wiem czemu.Łudziłam się,że u mnie zadziała inaczej?Paskudny jest.Dzisiaj moje włosy są brzydkie jak nigdy.Matowe,niemiłe w dotyku,szare?jak by brudne i wyprost jak nigdy.A fe!:/22zł do kosza.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 09:46
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:59   #2713
Imperfecta
Zakorzenienie

Agusia, muszę chyba zacząć poważnie myśleć nad tym myciem z SLS, tylko muszę najpierw zużyć te 5 bez, które mam zaczęte
Stary 2014-03-11, 10:04   #2714
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
w końcu zamówiłam henne orzechowy braz i olejek indyjski

A jaki ten olejek ?

Cytat:
Ee, nie jest źle. A gorszy dzień czy okres zdarza się każdemu

Wiem wiem więc się nie łamię, jedyne co mnie strasznie martwi to te wypadające włosy i mało włosów na głowie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Tak pracujemy razem... I ile mogę, to serio, oleję i nie słucham , no ale czasem to mnie trzęsie... Cała ta jej pseudowiedza i przytyki z nikąd nosz grrrrrrrr...
Plus ja też choleryk jestem i ile można takiej zazdrośnicy słuchać, dodatkowo jak wafla w tej kwesti wie.... Dzięki dziewczyny za komplementy

Ja bym jej raz a porządnie nagadała żeby w końcu bała się odezwać na temat włosów

Cytat:
Skręt super! Nie ma co narzekać
Tylko przepraszam, ale bardzo przerzedzone na dole.

Raz w życiu moge bo zazwyczaj nie mam co narzekać
Nie masz za co przepraszać masz rację, z tym że przerzedzone są na całości, tylko przy głowie tego nie widać... Nie jest to efekt cięcia jakby się mogło wydawać bo od lat nie mam dołu cieniowanego tylko pierwszą warstwę u góry, jest to efekt wypadania Noż załamać się można jak włosy lecą i lecą i zaczyna być widać że jest ich coraz mniej

Cytat:
Ładny skręcik co narzekasz

Bo zazwyczaj trochę bardziej się kręcą

Cytat:
też tak myślę Jak mi wypadnie d0 30włosów dziennie to jest to norma i jest ok.Jak mi wypadały to po 100 sztuk na dzień.I wtedy można ponarzekać.

Ponoć właśńie do 100 sztuk dziennie to norma, jak ta norma ma mnie taka być i dalej tak mi mają włosy wypadać to będę musiała wam za miesiąc wrzucić zdjęcie bez włosów. Może wcześniej obetnę do zera to co mam i perukę sobie zrobię.
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:17   #2715
jakisnick
Raczkowanie

Dziewczyny, nałożyłam olej kokosowy na noc. Schnę. Szykuje się puch dekady
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 10:22   #2716
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Ja jak ostatnio mierzyłam miałam 8cm, muszę sprawdzić czy coś się zmieniło. Byle nie zmalało
Ja się właśnie boję sprawdzić ile teraz mam bo w zeszłym roku miałam 12 cm. Podejrzewam, że się znieniło włosy przez zimę leciały mi cholernie teraz też lecą ale już trocę mniej.

Cytat:
Co do włosów to cały czas od babci słyszę, że za chwilę łysa zostanę, i że ten chłop jeszcze tak ze mną wytrzymuje. A ćwiczenia? Po co mi ćwiczenia, przecież i tak nic nie dają, głupoty jakieś mi w głowie.
hahah babcia mojego chłopa jest taka sama przez te ćwiczenia to ja jeszcze chudsza będę a i tak mnie ledwo widać i ciągle też mówi, żebym odseparowała go od kolegów bo przez takich to sie związki rozpadają no i, że internet to zło i do życia nie jest potrzebny
Mimo tych dziwacznych poglądów bardzo ją lubię dobra z niej kobieta

Cytat:
Śliczne! i Ten skręt
Do mnie właśnie leci krem Bootsa i odżywka Palmersa Ale coś czuję, że
Narobiłam sobie ochoty na ten krem tyle tu gadania o nim.Chciałam zamowić na ebayu ale cena jest kosmiczna

Cytat:
Daj znać jak efekty po hennie. Który olejek?
ok Kupiłam Bhringraj
zawsze chciałam go wypróbować w końcu się na niego zdecydowałam liczę, że pomoże na wypadanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Polecałyście coś na porost. Jantar o ile dobrze pamiętam, ale na KWC nie widzę nic na porost typowo, więc to chyba skutek uboczny
Coś jeszcze innego macie sprawdzonego, do nabycia najlepiej w rossie (bo ten sklep wiem gdzie jest i mogę nawet męża wysłać a na osiedlu może być bieda).
Tak jantar jest świetny szkoda, że nie mam na laptopie zdjęć przed i po bym Ci pokazała jak urosły
a co do produktów na porost z rossa to czytałam, że komuś woda brzozowa pomogła tylko alkohol ma ;/ i Radical.Choć sama ich nie stosowałam

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
A jaki ten olejek ?
Bhringraj
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:42   #2717
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem wiem więc się nie łamię, jedyne co mnie strasznie martwi to te wypadające włosy i mało włosów na głowie
Wiem Kochana Ja dalej przeżywam stratę swoich 3cm z gęstości

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nałożyłam olej kokosowy na noc. Schnę. Szykuje się puch dekady
Ha ha Też nie lubisz się z kokoskiem co

Zmieniam zdanie na temat saszetki laminującej z mariona, wczoraj pisałam, że było cudownie gładko. I było, ale przez jakieś 3 godziny, potem na końcach pojawił się puch, a dziś rano była masakra i musiałam umyć włosy, popatrzcie sobie :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.03. po laminowaniu marionem.jpg (95,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-03-11, 11:11   #2718
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ponoć właśńie do 100 sztuk dziennie to norma, jak ta norma ma mnie taka być i dalej tak mi mają włosy wypadać to będę musiała wam za miesiąc wrzucić zdjęcie bez włosów. Może wcześniej obetnę do zera to co mam i perukę sobie zrobię.
zartujesz?Skad masz takie info.Toz to za dużo.Mi fryzjer mówił,że ok.20-30dziennie to norma.
Po ciązy wypadało mi ok.100 dziennie i była ogromna roznica ale łysa nie zostałam na szczęście.mam foto,gdzie jestem 2 tyg.po porodzie i potem jak po poł roku mi wpadały i mam połowe włosów.

Stary 2014-03-11, 11:20   #2719
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
zartujesz?Skad masz takie info.Toz to za dużo.Mi fryzjer mówił,że ok.20-30dziennie to norma.
Po ciązy wypadało mi ok.100 dziennie i była ogromna roznica ale łysa nie zostałam na szczęście.mam foto,gdzie jestem 2 tyg.po porodzie i potem jak po poł roku mi wpadały i mam połowe włosów.

Lekaraka mi mówiłą, po internecie krążą takie wiadomośći że 100 dziennie to norma, na blogach wszędzie to wypisują, fryzjerka mi wspominała, więc dla mnie jest szokiem to że napisałaś że 20-30 dziennie.

Cytat:
Wiem Kochana Ja dalej przeżywam stratę swoich 3cm z gęstości

Cieszę się że jest ktoś kto mnie rozumiem w tej kwestii , powiedz mi Myszko kochana jak ty sobie poradziłaś/radzisz z utratą kudełków??
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:24   #2720
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Lekaraka mi mówiłą, po internecie krążą takie wiadomośći że 100 dziennie to norma, na blogach wszędzie to wypisują, fryzjerka mi wspominała, więc dla mnie jest szokiem to że napisałaś że 20-30 dziennie.
piszą,że do 100włosów jak czytam teraz.. ale do stu nie znaczy,że codziennie 100,tak rozumuję bo włosy traci się też okresowo np.na wiosnę może dlatego tyle może wypaść ale nie sądzę by codziennie tyle wypadało przez cały rok.Okresowo pewnie tak bo nawet zwierzęta tracą sierśc na wiosnę i nowa im rosnie tak jak ludziom.To mi teraz wypada mało w takim razie ok.20.uzywam jantaru i zauzywałam ,że po tym przestały wypadac ale może jak ostawię to nagle wypadnie to co miało wypaść oj nie.mi jeszcze nie odrosło to co wpadło mi 3 lata temu.Najpierw ciąża,potem po karmieniu i drugi raz wypadały.
A tutaj macie zdjęcie sprzed ciązy i po cięży,po kamieniu dziecka.Widać roznice w gęstości włosów?

Tak na moje włosy wpłynęło karmienie dziecka.Tyle mnie to kosztowało ale dziecka bym nie oddała za nici jakby miała wyłysieć to też.Moja corcia jest cudna i jak każda mama oddałabym za nią całe swoje upierzenie.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 11:59
Stary 2014-03-11, 12:00   #2721
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
A tutaj macie zdjęcie sprzed ciązy i po cięży,po kamieniu dziecka.Widać roznice w gęstości włosów?

Tak na moje włosy wpłynęło karmienie dziecka.Tyle mnie to kosztowało ale dziecka bym nie oddała za nici jakby miała wyłysieć to też
Prawdę mówiąc, ja nie widzę specjalnej różnicy.
Na drugim zdjęciu jest trochę więcej puchu, zawsze wtedy wygląda, że włosów jest więcej, ale musiałam się przyjrzeć.
Stary 2014-03-11, 12:04   #2722
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Prawdę mówiąc, ja nie widzę specjalnej różnicy.
Na drugim zdjęciu jest trochę więcej puchu, zawsze wtedy wygląda, że włosów jest więcej, ale musiałam się przyjrzeć.
na 2 zdj.też jest puch,namęczyłam się bardzo pamiętam by było ich więcej

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 12:45
Stary 2014-03-11, 12:12   #2723
sereniti
Zakorzenienie

Curly mi po porodzie wypadało 300 dziennie! wiem bo liczyłam, myślałam że oszaleję dlatego z długości do tyłka ścięłam (sama!) do brody - u mnie wypadanie powstrzymał dopiero garnier neril a próbowałam chyba wszystkiego co dostępne w sklepach plus suplementy
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 12:21   #2724
Joanku
Zadomowienie

Ja również straciłam sporo na gęstości, to co ma Pina było moją normą ;< Z ok 15 cm mam 9/10. Płakać się chce.

Mi wypada kłacze przy myciu tak z koło 30? Ale grubawe są więc może wyglądać na więcej...Podejrzewam że to przez olejowanie i mimo wszyztko te sumplementy też wywalaja słabsze włosie więc to to wypada, do tego wiosna idzie więc staram się nie panikować.
Piję zielsko dalej, do tego drożdze, kozieradka, placenta i zrobie jeszcze jedno podejście do jantara...
Tak woda brzozowa ma alkohol i np. mnie podrażniła.
jakisnick no ja też z kokosem chyba się nie zaprzyjaźnię, dwa podejścia i efekt; wyprost i puch, chociaż zapach świetny.
Curly81 ja serio lubię taki puszek jak na 2 zdjęciu Naprawdę, mówcie żem szalona ale mi się pdoba...
Różnicy w sumię w fotce nie widzę ale kobito.. jeśli wypadła Ci połowa to coś Ty miała za grzywę wczesniej?? Bo zdjęcie nr jest super!!!

Właśnie umyłam włosie i zastosowałam radę magdy1706
Nałożyłam bootsowy krem na mokre włosy.. Hmmm no zobaczymy.;]
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:25   #2725
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
na 2 zdj.też jest puch,namęczyłam się bardzo pamiętam by było ich więcej
To ja już zgłupiałam.
Moim zdaniem na drugim zdjęciu jest więcej włosów niż na pierwszym, a wychodzi na to, że to drugie jest po porodzie...? Jeśli tak, to kompletnie tego nie widać.
Stary 2014-03-11, 12:53   #2726
Curly81
Wtajemniczenie

Nie,nie,pierwsze zdjęcie jest 8mcy po porodzie.Mam inne zdjęcie ,naktorym widać roznicę ale nie mam go na imageshack.Jak ładujecie zjęcia na forum?Pamiętam,że jest inna metoda prostrza ,nie pamiętam.Długi byłam w klubie i tam można było ładowac tylko poprzez imaheshack.Jak Wy wklejacie zdjęcia?Nie mogę wrzucić nic na nowo na imageshack bo mam przekroczony limit a nie chcę płacić.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Curly mi po porodzie wypadało 300 dziennie! wiem bo liczyłam, myślałam że oszaleję dlatego z długości do tyłka ścięłam (sama!) do brody - u mnie wypadanie powstrzymał dopiero garnier neril a próbowałam chyba wszystkiego co dostępne w sklepach plus suplementy
ja nie liczyłam po porodzie jak i wypadały,zarobiona byłamale cały czas wypadały tak samo i raz policzyłam po karmieniu to ok.100wki było.Wczesniej wypadało mi 30.Taka była roznica.Teraz wypadają mi w ilości może 15 max na dzieńale odkąd używam jantaru i wiem,że to jemu to zawdzięczam

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 13:03
Stary 2014-03-11, 12:58   #2727
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ładujecie zjęcia na forum?Pamiętam,że jest inna metoda prostrza ,nie pamiętam.Długi byłam w klubie i tam można było ładowac tylko poprzez imaheshack.Jak Wy wklejacie zdjęcia?Nie mogę wrzucić nic na nowo na imageshack bo mam przekroczony limit a nie chcę płacić.
Na dole pod okienkiem odpowiedzi są "Dodatkowe opcje" i tam jest przycisk "Zarządzaj załącznikami" i wtedy można wybrać zdjęcia z dysku.
Stary 2014-03-11, 12:59   #2728
Imperfecta
Zakorzenienie

Jako załączniki można dodawać przecież
Stary 2014-03-11, 13:04   #2729
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Jako załączniki można dodawać przecież
no wpadłam przed chwilą na to,przypomniałam sobieprzez 3 lata byłam tylko w klubie,nie pisałam wcale na forum i tam jest inaczej...a tutaj prosto

Pierwsze zdjęcie po wypadaniu...a drugie zdjęcie przed wypadaniem,dokładnie 2 tyg.po porodzie.Zdjęcie 3cie przed ciążą.No nie mówicie,że nie widzicie różnicy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6667a.jpg (99,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010079.jpg (99,9 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 152.jpg (18,3 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 13:26
Stary 2014-03-11, 13:14   #2730
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się że jest ktoś kto mnie rozumiem w tej kwestii , powiedz mi Myszko kochana jak ty sobie poradziłaś/radzisz z utratą kudełków??
Nie radzę sobie Znaczy już się z tym pogodziłam, ale nadal mam czasem łzy w oczach, jak widzę, jakie miałam włosy kiedyś, a teraz ani nie chcę się tak kręcić, jest ich widocznie mniej, końcówki są przerzedzone. Wcieram teraz cały czas coś, suplementuję, powoli odrastają sobie.

Cytat:
Nie,nie,pierwsze zdjęcie jest 8mcy po porodzie.Mam inne zdjęcie ,naktorym widać roznicę ale nie mam go na imageshack.Jak ładujecie zjęcia na forum?Pamiętam,że jest inna metoda prostrza ,nie pamiętam.Długi byłam w klubie i tam można było ładowac tylko poprzez imaheshack.Jak Wy wklejacie zdjęcia?Nie mogę wrzucić nic na nowo na imageshack bo mam przekroczony limit a nie chcę płacić.

ja nie liczyłam po porodzie jak i wypadały,zarobiona byłamale cały czas wypadały tak samo i raz policzyłam po karmieniu to ok.100wki było.Wczesniej wypadało mi 30.Taka była roznica.Teraz wypadają mi w ilości może 15 max na dzieńale odkąd używam jantaru i wiem,że to jemu to zawdzięczam
A to jak pierwsze po porodzie to widać Mi wypadało jak raz policzyłam jakieś 120, potem już wolałam nie liczyć...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości