|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam kiedyś ten z biedronki, co teraz jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Użyłam dziś laminowania z marionu. Trzymałam pod czepkiem pół godziny i suszyłam na gładko i jest bardzooooo gładko, nic nie pofalowało. Także jeśli któraś z falek lubi czasem na prosto bez stylizacji, to polecam ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Plus ja też choleryk jestem i ile można takiej zazdrośnicy słuchać, dodatkowo jak wafla w tej kwesti wie.... Dzięki dziewczyny za komplementy ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja w PL też mam ładne włoski ale odkad tu łapię deszczóweczkę to też nie jest zle ;] Cytat:
Cytat:
No tak robię, a co do angoli to... don't get me started... Na mnie też działają jak płachta na byka te dzieciory rozpuszczone, socjal taki, ze sami nie wiedzą na czym im dupy jeżdzą, niedouczine, leniwe i arghhhhhh!!!! Na rzeczy typu 'keratyna, maski emolientowe i inne włosomaniacze oczywistości' równiez reagują wielkimi oczami i tłumaczeniem, ze to sa rzeczy profesonalne i to niemozliwe ze ja rego uzywam, ze to peeenie jakies olejki 'z zawartoscia keratyny'.... Z jednej strony nic nie wiedza a z drugiej na wszystko wg nich trzeba mieć licencję i3 tony papierów.... Plus ten szok i obrzydzenie na twarzy jak wspominam o oleju, albo wręcz przeciwnie wybuch śmiechu i spojrzenia jak na kretynkę kiedy mówiłam o facelle i delikatnym obchodzeniem sie ze skora głowy... Mama też patrzyła dziwnie na oleje i psiukacze albo komentowała głośno, że mi te włosy wylecą od tych moich wydziwiań, ale ostatnio jak wysłałam jej foto do pl to pochwalila i mowi ze na prawde ładne ;] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wypadania ;/ Kurdę mi tez tak lecą ;/ Placenta ani jantar nie pomagają a przeca ziólka pje i drozdze i w ogóle i też wyciagam z wanny i każdego dnia ;/ Cytat:
UFFFF ALE POST!
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Co do puszku, o którym często pisze iwonsia - też wolę jak go trochę jest, bo wydaje się, że moich włosów jest więcej, a ogólna fryzura nic a nic na tym nie cierpi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
No ja też nie, chyba 2 razy dałam jej szansę, postawię w łazience zniknie prędko
![]()
#2705 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | ||
Zakorzenienie
|
No więc kupilam Isanę. i mowicie że jako b/s też mozna ja dawać???
Cytat:
![]() ale puch to akturat nie ma nic do koloru ![]() Cytat:
![]() ![]() 16,5 cm, Ty niedobra, Ty ![]() ![]() Boskie futro! ![]()
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Isany prof. można dawać jako b/s, tylko pamiętaj, że mają keratynę, nawet "oil". Nie ma tylko do farbowanych. Ale są dość lekkie ogólnie w moim odczuciu.
Ja się zastanawiam nad eksperymentem kiedyś - kropelka oleju do porcji szamponu Barwy, który mnie podrażnił. Ciekawe czy to by coś dało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |||||
Raczkowanie
|
Hejo
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 16,5 cm? ![]() ![]() Ja jak ostatnio mierzyłam miałam 8cm, muszę sprawdzić czy coś się zmieniło. Byle nie zmalało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Krytyka krytyką, byle konstruktywna i z szacunkiem. Jak bym miała się nią tak przejmować, zwłaszcza tą ze strony "bliskich" to nic, tylko w łeb sobie palnąć. Tak Imperfecto, nie daj się ![]() Co do włosów to cały czas od babci słyszę, że za chwilę łysa zostanę, i że ten chłop jeszcze tak ze mną wytrzymuje. A ćwiczenia? Po co mi ćwiczenia, przecież i tak nic nie dają, głupoty jakieś mi w głowie. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2709 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do mnie właśnie leci krem Bootsa i odżywka Palmersa ![]() Cytat:
40 długich włosów wyciągnęłaś? To się ciesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko przepraszam, ale bardzo przerzedzone na dole. Cytat:
![]() Imperfecta- miałam Cię zacytowaną, ale mi się usunęło ![]() ![]() U mnie ostatnio mam wrażenie, że króluje przyklap i obciążenie ![]() Kupiłam żel z Lidla i on razem z porą roku to chyba winowajcy. Trochę cięcia też by się przydało, ale chyba cieniowanie u fryzjera. Jak bym sobie miała znowu walnąć warstwy to by mi się schody zrobiły ![]() ![]() W sobotę szłam na imp, to użyłam starej męskiej Isany i co? Włosy odżyły! Takie to ja lubię! Isanko wróóóóóóóć ![]() A tak wgl to teraz należę do gatunku rudzielców ![]() ![]() Jonaku ![]() ![]() Wszystkie dziewczyny piękniejecie, a co to wiosną-wiosną będzie ![]() ![]()
![]() |
#2710 | ||
Zadomowienie
|
Daj znać jak efekty po hennie. Który olejek?
![]() Cytat:
Weź się ogarnij ![]() Cytat:
![]() Pina przekonałaś mnie do tej rycyny. Ostatnim razem kiedy się za to brałam, nie byłam w stanie psychicznie znieść zwiększonego wypadania i przerwałam, ale... Dziś kupuję butelkę 200 ml rycynowego ![]() ![]()
![]() |
#2711 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po nocy moje włosy wyglądają jak "idź stąd i nie wracaj" jeszcze bardziej się spuszyły i wyprostowały, chyba niespokojnie śpię i widać, że na bokach anie na plecach czy brzuchu ![]() Cytat:
Już się nie mogę doczekać aż mi te włosy odrosną, bo dłuższe to można spiąć, związać, cokolwiek. A takie jak mam teraz, to albo męczyć się w reanimację albo czapka ![]() Polecałyście coś na porost. Jantar o ile dobrze pamiętam, ale na KWC nie widzę nic na porost typowo, więc to chyba skutek uboczny ![]() Coś jeszcze innego macie sprawdzonego, do nabycia najlepiej w rossie (bo ten sklep wiem gdzie jest i mogę nawet męża wysłać a na osiedlu może być bieda).
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Wtajemniczenie
|
też tak myślę
![]() ![]() ![]() ![]() A ja ostatnio w pharmie kupiłam super skręt loreala,masakra co mi zrobił na głowie.Wiedziałam,że ma złe opinie ale kupiłam pomimo to,nie wiem czemu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Agusia, muszę chyba zacząć poważnie myśleć nad tym myciem z SLS, tylko muszę najpierw zużyć te 5 bez, które mam zaczęte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |||
Rozeznanie
|
A jaki ten olejek ? ![]() Wiem wiem więc się nie łamię, jedyne co mnie strasznie martwi to te wypadające włosy i mało włosów na głowie ![]() Cytat:
Ja bym jej raz a porządnie nagadała żeby w końcu bała się odezwać na temat włosów ![]() Cytat:
Raz w życiu moge bo zazwyczaj nie mam co narzekać ![]() Nie masz za co przepraszać masz rację, z tym że przerzedzone są na całości, tylko przy głowie tego nie widać... Nie jest to efekt cięcia jakby się mogło wydawać bo od lat nie mam dołu cieniowanego tylko pierwszą warstwę u góry, jest to efekt wypadania ![]() ![]() Bo zazwyczaj trochę bardziej się kręcą ![]() Cytat:
Ponoć właśńie do 100 sztuk dziennie to norma ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nałożyłam olej kokosowy na noc. Schnę. Szykuje się puch dekady
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mimo tych dziwacznych poglądów bardzo ją lubię ![]() ![]() Cytat:
![]() ok ![]() zawsze chciałam go wypróbować ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do produktów na porost z rossa to czytałam, że komuś woda brzozowa pomogła tylko alkohol ma ;/ i Radical.Choć sama ich nie stosowałam ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Bhringraj ![]()
![]() |
#2717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zmieniam zdanie na temat saszetki laminującej z mariona, wczoraj pisałam, że było cudownie gładko. I było, ale przez jakieś 3 godziny, potem na końcach pojawił się puch, a dziś rano była masakra i musiałam umyć włosy, popatrzcie sobie :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po ciązy wypadało mi ok.100 dziennie i była ogromna roznica ale łysa nie zostałam na szczęście.mam foto,gdzie jestem 2 tyg.po porodzie i potem jak po poł roku mi wpadały i mam połowe włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekaraka mi mówiłą, po internecie krążą takie wiadomośći że 100 dziennie to norma, na blogach wszędzie to wypisują, fryzjerka mi wspominała, więc dla mnie jest szokiem to że napisałaś że 20-30 dziennie. Cieszę się że jest ktoś kto mnie rozumiem w tej kwestii ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tutaj macie zdjęcie sprzed ciązy i po cięży,po kamieniu dziecka.Widać roznice w gęstości włosów? ![]() ![]() ![]() Tak na moje włosy wpłynęło karmienie dziecka.Tyle mnie to kosztowało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na drugim zdjęciu jest trochę więcej puchu, zawsze wtedy wygląda, że włosów jest więcej, ale musiałam się przyjrzeć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Curly mi po porodzie wypadało 300 dziennie! wiem bo liczyłam, myślałam że oszaleję dlatego z długości do tyłka ścięłam (sama!) do brody - u mnie wypadanie powstrzymał dopiero garnier neril a próbowałam chyba wszystkiego co dostępne w sklepach plus suplementy
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
Ja również straciłam sporo na gęstości, to co ma Pina było moją normą ;< Z ok 15 cm mam 9/10. Płakać się chce.
![]() Mi wypada kłacze przy myciu tak z koło 30? Ale grubawe są więc może wyglądać na więcej...Podejrzewam że to przez olejowanie i mimo wszyztko te sumplementy też wywalaja słabsze włosie więc to to wypada, do tego wiosna idzie więc staram się nie panikować. Piję zielsko dalej, do tego drożdze, kozieradka, placenta i zrobie jeszcze jedno podejście do jantara... Tak woda brzozowa ma alkohol i np. mnie podrażniła. jakisnick no ja też z kokosem chyba się nie zaprzyjaźnię, dwa podejścia i efekt; wyprost i puch, chociaż zapach świetny. Curly81 ja serio lubię taki puszek jak na 2 zdjęciu ![]() Różnicy w sumię w fotce nie widzę ale kobito.. jeśli wypadła Ci połowa to coś Ty miała za grzywę wczesniej?? Bo zdjęcie nr jest super!!! Właśnie umyłam włosie i zastosowałam radę magdy1706 Nałożyłam bootsowy krem na mokre włosy.. Hmmm no zobaczymy.;]
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Wtajemniczenie
|
Nie,nie,pierwsze zdjęcie jest 8mcy po porodzie.Mam inne zdjęcie ,naktorym widać roznicę ale nie mam go na imageshack.Jak ładujecie zjęcia na forum?Pamiętam,że jest inna metoda prostrza ,nie pamiętam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Na dole pod okienkiem odpowiedzi są "Dodatkowe opcje" i tam jest przycisk "Zarządzaj załącznikami" i wtedy można wybrać zdjęcia z dysku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Jako załączniki można dodawać przecież
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Wtajemniczenie
|
no wpadłam przed chwilą na to,przypomniałam sobie
![]() ![]() Pierwsze zdjęcie po wypadaniu...a drugie zdjęcie przed wypadaniem,dokładnie 2 tyg.po porodzie.Zdjęcie 3cie przed ciążą.No nie mówicie,że nie widzicie różnicy ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.