|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Haaalo podpowie ktoras odnosnie tych odzywek gp z pokrzywa lub arganem?
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2673 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Mam takie szybkie pytanie... Bo coś nie mogę znaleźć. Czy znacie jakis żel podobny do Bielendy z rzepą? Zmienili skład i ten nowy jest z denatem. Miałam zapas starego, więc późno się skapowałam. Mam teraz żel artiste i mrożący Joanny, ale żaden mi nie pasuje (artiste robi za miękkie włosy, a Joanny za twarde, zmieszanie nic nie daje). Lniany też się nie sprawdza. Czego by tu z kupnych spróbować? Isana pomarańczowa też chyba ma inny skład? Nie wiem, dawno się nie interesowałam włosowymi sprawami, ech :/ Dzięki z góry
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak nie trwała to lokówka idzie dzień w dzień w ruch...I jazda ![]() Hmm...magiczny szampon ? Rozumiem, ze niektóre dziewczyny to potrafią nam podnieść ciśnienie, jeśli chodzi o ich "ogrom wiedzy na temat włosów" Co do tego to kilkakroć sama doświadczyłam. Mnie również denerwują takie osoby, jednakże nie biorę sobie ich słów do serca. Grzecznie wysłucham i wpada w jedno ucho a drugim wychodzi ![]() Gdyby miała naturalny blond to po pierwsze nie miałaby takiego niemiłosiernego puchu jaki ma na tym zdjęciu. (na zdjęciu bynajmniej widzę, że ma puch). U mnie w domu krytykowali moje olejowanie...a później jak mama zobaczyła jakie mam błyszczące i ładnie kręcące się to sama pokiwała głową przeprosiła za głupie żarty ![]() Koleżankami się w ogóle nie przejmowałam, bo tez mnie krytykowały pod tym względem
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie chcę, a chodziło mi po głowie, że ten jedwab zły
![]() Cytat:
Jako jeszcze nie wtajemniczona,zadam może i głupie pytanie, ale do takich spryskiwaczy to ile tych dodatków przykładowo oleju na ile wody?
|
|
#2677 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
|
|
#2678 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
11cm, 16,5? Matko jedyna! Ja mam może z siedem, jak się napuszą, niesamowite jesteście! Imperfecta, widać wiosna Ci służy, promieniejesz. Cytat:
Ostatnio wysłuchałam wykładu ojczyma o tym, że nakładając miód na włosy wyrządzam im większą krzywdę niż jakbym myła płynem do mycia naczyń Dzisiaj w Krakowie pogoda przepiękna ![]() Joanku - jeżeli ktokolwiek kiedykolwiek powie cokolwiek złego na temat Twoich włosów, to wiedz, iż powinien zginąć w czeluściach piekielnych z powodu chorobliwej zazdrości i tyle w tym temacie.
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2681 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pięknie 16,5 ![]() Cytat:
To jest bardzo dużo przynajmniej jak dla mnie, bo dla mnie wynik 11cm jest raczej nieosiągalny. Może kiedyś uda mi się uzyskać jakieś 7... a tak to mam jakies 4 może 5cm. Więc ciesz się kochana wynikiem jaki masz ![]() Cytat:
Odżywka z GP z arganem ? W ogóle jest taka ?Ja miałam z pokrzywą sprawdzała się dośc dobrze wypadanie mi ustało trochę i była dość lekka ![]() Cytat:
Ciesz się, jak juz wspominałam ze 2 razy ja mam może 4/5 i jeszcze włosy wyłażą mi garściami prawie boję się że niedługo będzie 2cm albo 1 nie daj Boże... Cytat:
Dziś chyba w całej Polsce tak pięknie, moje włosy dziś chwilę schły na słońcu bo słońce tak kusiło że wylazłam w mokrych na balkon ![]() Cytat:
Chyba też będę musiała komuś oddać chociaż może jeszcze jakoś wykorzystam |
||||||
|
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Drugi raz już podchodzę do akceptacji swoich kręconych włosów i mam nadzieję, że tym razem mi się uda Mam już dość prostownicy, wyciągania na szczotce i martwienia się czy mi się włosy spuszą czy nie, encanto chwilowo wybawiło mnie z opresji ale wyglądam po nim jakbym była na wpół łysa Mija 8 miesiąc od zabiegu, włosy nadal są bardziej proste niż kręcone, podejrzewam, że do wakacji wszystko zejdzie. Staram się jak najmocniej je zapuścić do tego czasu, bo nie najbardziej nie akceptuję krótkich loków, teraz mam włosy za łopatki ale jakby się skręciły to byłyby za krótkie ![]() Czy któraś z was miała też takie wrażenie, że w prostych jest jej bardziej do twarzy niż w lokach? Nie mogę się pozbyć tego wrażenia, ale nie mam już siły walczyć z naturą... |
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Dziś w końcu zrobiłam fotkę swoich włosów. Nie patrzcie na stan,bo włosy są po reanimacji mokrymi rękami+krem Boots, poza tym wiem, że chyba tylko ja jestem fanką lekkiego puchu :P Ważne jest to, że znikła mi większa część dziur z cieniownia (teraz mam tylko warstwy). Zaprzyjaźniłam się z własnymi nożyczkami. Włosy mają już w sumie zadowalającą mnie długość (najdłuższe do stanika). Teraz muszę walczyć o ich kondycję. Dolna warstwa jest już ok, najgorzej góra
wytrawiona od farbowania Tragedia;/ Walka o długość spowodowała to, że nie chciało mi się o nie dbać. No nie mówiąc o tym, że od 2 miesięcy wypadają. Wczoraj przy myciu wyciągnęłam (dosłownie!) z 10 długich włosów a potem przy czesaniu jeszcze 30 Łudzę się, że to dalej efekt, że czeszę tylko włosy co 2-3 dzień po myciu. Oficjalnie kończę zapuszczanie Teraz walka o zdrowie i objętość!
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-03-10 o 16:50 |
|
|
|
#2684 |
|
Rozeznanie
|
Skoro dziś dzień narzekania na włosy to i ja ponarzekam, bo zazwyczaj tego nie robie
![]() Jak były mokre to ładnie się układały łądnie się kręciły nawet plooping im dzisiaj bardzo nie przeszkadzał, ale jak wyschły to sie zrobiły z tyłu takie do niczego przy twarzy są super, kręcą się jak szalone ale z tyły to masakra ![]() 1 zdjęcie jeszcze mokre 2 całkiem suche Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2014-03-10 o 16:56 |
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie marudź, jest dobrze przecież! |
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sensie Grafitti biały i z Czarną rzepą
|
|
|
#2688 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym dodaje go tylko kilka kropel. Nie obciaża mi włosów a razem z odżywką, ładnie podkreśla skręt.Cytat:
![]() Dziękuję Masz prześliczne lokasy
|
|
#2689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2690 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od zawsze wiedziałam i czułam że w kręconych mi jest lepiej, tym bardziej że wszyscy w domu mi powtarzali że w takich mi ładnie. Dbaj pielęgnuj i myślę, że w końcu uda Ci się je zaakceptować takie jakie są i myślę że takie za łopatki to już dobra długość przecież nie skręcą ci się du ucha będą pewnie takie do ramion, a to już fajna długość. Dziękuję Akurat dzisiaj skręt średni ale pierścionki mam na końcach które uwielbiam ![]() Cytat:
Dzięki Cytat:
Będę pamiętać w razie czego bo akurat takie mam ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję W szczególności widać to na tym pierwszym zdjęciu kiedy są jeszcze mokre . Liczę na to że w końcu mi przestaną tak wypadać bo nie chcę łysa zostać, albo być zmuszona do obcięcia na krótkiego boba Chociaż taki kótki kręcony bob mnie kusi ostatnio, kręcone boby są piękne
|
|||
|
|
|
#2691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Rzucam.
![]() Cytat:
![]() A ten jedwab ma alkohol w składzie, więc niezbyt się nadaje. Cytat:
Cytat:
A obwód... Zmierzyłam swój - szalone 8 cm. Ale pamiętam, że zaczynałam z 7. |
|||
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może myj częściej rypaczem? |
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Też myłam całość delikatnym, jak miałam krótsze, a im były dłuższe i cięższe, tym bardziej oklapnięte. Teraz tylko SLS (a przynajmniej skóra głowy) + podpinanie zaraz po wysuszeniu, aż doschną w 100%.
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
w końcu zamówiłam henne orzechowy braz i olejek indyjski
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja tez myje ostatnio tylko i wylacznie SLS. Nawet bez wzgledu na ten upiorny lupiez tylko na czubku głowy (?) ale przez to ze wlosy mi smetnie wisza i sa takie nijakie po 2 dniach. A umyje SLS, skora glowy nie swedzi, wlosy odbite i 5 dni spokojnie chodzę i nie myje
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

->No magia!

11cm, 16,5? Matko jedyna! Ja mam może z siedem, jak się napuszą, niesamowite jesteście! 
wytrawiona od farbowania