Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 20:22   #2701
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Witam wieczorem. Nie wiem co jest ostatnio ze mną nie tak. Chyba mi mózg wyparował, serio. O niczym nie pamiętam, nic do mnie nie dociera.. :/ byliśmy dziś na trzech spacerach jeśli jutro też będzie tak ciepło to jedziemy na wycieczkę

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

A właśnie mam problem. Czy wszystkie dzieci tutaj trzymają bez problemu w obu dłoniach coś jednocześnie? Bo jak Bartek ma coś w jednej dłoni i podam mu inna rzecz do drugiej to z tej pierwszej zawsze wtedy puszcza. No zawsze. Nigdy też nie uderzał w dłoniach zabawkami o siebie itp..

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:24   #2702
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motyl aż przełączyłam na TCH- który to?
a nie, on odpadl kilka odcinków temu

tragedia, właśnie zobaczyłam,że ma 22 lata

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
hehe, jestem jestem
poweim tak, gdyby dziecko miało 11-12 miesięcy i tak sobie za jedną rączkę chodziło, to pewnie nic złego by się nie działo - oczywiście wszystko z głową. ale Miki i Tusia czy Gorgulkowy Miłosz i kilka jeszcze dzieciaczków zaczęli bardzo wcześnie podejmować próby chodzenia, więc póki co nijak by nie pomagała, nie przyspieszała to oczywiście tylko moje zdanie

Gorgulku, zdrówka!
ja tez byłam przeziębiona i w sumie szybko mi przeszło... z tym że na Marysię taka biedna zagilana jest że szok. czekam tylko na napad kaszlu

Hani za to wyszła górna jedynka niby fajnie, tylko kurde czemu wtedy gdy Maryśka w domu chora, ja jeszcze dochodze do siebie a ona marudna na całego także boski dzień miałam
ehhh, kiedy ta moja Mysia przestanie tak chorować

Matal, super że to "tylko" trzydniówka, choć przebieg faktycznie nieciekawy. obyście szybko wyszły

Ja-ika, co do łóżeczka to przepraszam że dopiero tteraz, ale mały kocioł mam w domu więc ja tak jak i Ty potrzebowałam tylko na wyjazdy i już przy Marysi kupiłam właśnie jakieś zwykłe, tanie i super się sprawdza, Hania też już w nim spała tylko zawsze daje koc pod materac, bo ten "materac" jest tak dup.owaty że stelaż przez niego czuć

aha, Gorgulku, będę chciała próbować BLW choć wydaje mi się że ta niechęć do łyżeczki to przez ząbki, jak dolne jedynki wychodziły to też tak było zobaczymy za 2 tygodnie pewnie, bo druga górna jedynka też już idzie
aaa no własnie, dlatego nie robiłam tak bo się bałam,że coś sknocę i że to tak jak z tym sadzaniem

brawo za zębola

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Koniecznie!

Przy meblach gdzie nie da rady to raczkuje

No a jak dziecko nie umie samo siedzieć to można je posadzić i trzymać za jedna raczke? Raczej nie
no raczej nie

to jak u nas

Cytat:
no wiedziałam, że za dwie rączki to absolutnie, ale widzę, że za jedną też nie wolno- dzięki
sam tylko z pchaczem chodzi dzisiaj się rozpłakał bo meble w kuchni nie chciały się przesunąć a on przecież chciał iść dalej
może myślał, że jest babymojżeszem i się rozstąpią

poprawiłam
puszczasz go z pchaczem?
no co ty, u nas pchacz pod nadzorem i jak ja go blokuję ręką czy nogą, bo już za dużo razy jej podjechał, za mała jest,żeby to ogarnąć jeszcze, za wolno chodzi

Cytat:
ja też zazdrość, zazdrość
mój mnie prześladuje na każdym kroku, dochodzi do tego lęk separacyjny i skok, więc... jest suuper na szczęśćie chodzi spać przed 19 uff

no co ty, aż tak?a ja tu narzekam.
moja pobawi się zawsze po drzemce,jest wypoczęta i wtedy może się sama sobą zająć. ja wtedy zazwyczaj się myję, ubieram, coś robię do jedzenia.więc tyle czasu mam. ale tak to łazi za mną, albo mi jęczy, a jak ją odkładam do kojca i idę to zaczyna buczeć.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:25   #2703
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
hmmm... z tym sadzaniem to jestem na maksa zmieszana, bo wiem, że nie powinno się sadzać dziecka, które samo nie usiądzie, ale co z takim posadzonym, który siedzi???? jak ma mój ważący 10100 gramów syn wyćwiczyć tę umiejętność??? Julek wrzeszczy już od tego leżenia, jak posadzę go na kolanach to jest happy pytałam naszą rehabilitantkę, chociaż nie ufam jej bezgranicznie, o nie, to powiedziała, żebym próbowała z tym sadzaniem, bo Julek ma osiem miesięcy. Moim zdaniem, tak naprawdę NIC nie robi.... Dziewczyny, NIC kompletnie. Na ziemi tylko obraca się wokół własnej osi, ale nie na brzuszek/plecy. Nie pełza, nie raczkuje, nie wspina się.... Posadzony i podtrzymywany pod żeberka siedzi fajnie (m.in. tak ćwiczył z rehab.)
Moja mama kupiła mu wczoraj koło do nauki siedzenia... Jeszcze nie mam go w domu. Trochę sceptycznie do tego podchodzę, bo wiem, że nie można sadzać dziecka, które samo nie usiadło.... Najwyżej będziemy z niego korzystać jak Julek już opanuje tę umiejętność Smutno mi, że mój Julek jest taki wolny w tym temacie, martwię się. Nie będę pisać, jak z jednej strony zazdroszczę Wam, że dzieciaki tak książkowo się rozwijają, ale z drugiej cieszę się, że mam jeszcze Julka pod kontrolą i nie muszę za nim latać po chacie

Idę ćwiczyć, choć mi się nie chce
Ja też bym skonsultowala z innym rehabilitantem i nie sadzala, bo jak ma się wtedy tego nauczyć? Jest duży, ciężki, to trudniej mu będzie. Ja bym właśnie jak najwięcej kładła na brzuchu, pojeczy, poplacze, ale mniej krzywdy mu to chyba zrobi nóż sadzanie. Raz na jakiś czas na kolanach mu nie zaszkodzi, ale poza tym bym nie sadzala.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:25   #2704
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Aha jeszcze miałam pytać.

Czy ktoś wie kiedy można już normalnie wywar z mięsa podać dziecku?

Bo Internet mnie zadziwia swoimi sprzecznymi informacjami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja slyszalam ze to nie chodzi o wywar z miesa tylko raczej gotowanie z kościami (mieso z kością) bo to te zwiazki z kosci sa bleee dla dziecka a nie samo mięso. ja tak gotuje np. kawalki kurczaka razem z reszta warzyw i blenduje w tej samej wodzie co sie wszystko gotowało...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:26   #2705
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka ten

Stary 2014-05-14, 20:27   #2706
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam wieczorem. Nie wiem co jest ostatnio ze mną nie tak. Chyba mi mózg wyparował, serio. O niczym nie pamiętam, nic do mnie nie dociera.. :/ byliśmy dziś na trzech spacerach jeśli jutro też będzie tak ciepło to jedziemy na wycieczkę

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

A właśnie mam problem. Czy wszystkie dzieci tutaj trzymają bez problemu w obu dłoniach coś jednocześnie? Bo jak Bartek ma coś w jednej dłoni i podam mu inna rzecz do drugiej to z tej pierwszej zawsze wtedy puszcza. No zawsze. Nigdy też nie uderzał w dłoniach zabawkami o siebie itp..
Encia trzyma w dwóch i uderza o siebie to jest umiejętnośc z któregoś skoku

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-14, 20:29   #2707
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
też kupiłam i wywalę, bo ma alkohol potem kupiłam Lirene, który może alkoholu nie ma, ale ma od groma parabenów, więc ostatecznie kupiłam mleczko z La Roche

Mój też popsuty, zwłaszcza w nocy I w sumie też się nie przejmuję. Dziś na spacerze w ogóle nie spał, wróciliśmy, zjadł obiad, potem troszkę cycy i zasnął na ponad 1,5 h

widziałam

Tassia, no coś Ty? Ciesz się, zamiast martwić Mój kiedyś dłużej sam sobą się zajmował, teraz szybciej zaczyna się nudzić

może jakiś zastój Cię złapał zdrówka!

w SR na wykładzie fizykoterapeuta powiedział, że nie wolno prowadzać dziecka za dwie ręce i ciągnąć je jakby do góry, bo to sprawia, że dziecko nie czuje ciężaru własnego ciała i przestawia mu się środek ciężkości, ale jak chodziliśmy z Julkiem na rehabilitację to rehabilitantki prowadzały tak dzieci non stop tylko że te dzieci były już chodzące....
za jedną rączkę chyba można, ja wiem??
Mikosław już taki samodzielny?
aaa to kupiłaś w końcu ten kremik z filtrem co ja?

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
to jest ten o którym pisałaś że go znasz?

chyba beż/nude

super, że jakoś to Wam idzie, nam niestety nie właśnie miałam Cię pytać jak idą przygotowania do weekendu, czy coś się polepszyło z butelką więc super

ja go nie znam, mój mąż z nim chodził do klasy. znam jego mamę, podaje w mięsnym i to nie szymon,tylko sebastian, on ładny nie jest:P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 20:29   #2708
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
zjadłam 2 czekolady.... poza tym siedzę i ryczę, młody ma drzemkę- głupie hormony

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
to było do przewidzenia. Wczoraj w ciągu dnia przespała jakieś 3-4 godziny, w efekcie czego zasnęła o 20.20 po 1,5 h usypiania. Dzisiaj w ciągu dnia drzemka 30 min, po 18stej padła jak mucha.
A taki miała ustabilizowany rytm dnia, nie wiem co się dzieje...[COLOR="Silver"]
Wiesz co mój synek też ostatnio ma różne pory zasypiania, wczoraj ok 21 a dzisiaj już parę minut po 19
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy na nasze śmieci

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jak tak piszecie o dzieciorahto znow zaczynam sie martwic.
Maciej codziennie dwa razy po godzine potrafi sie sam zajac soba.
bawi sie, przeklada klocki z pudelka na ziemie, uderza klockami o siebie, lazi po calym pokoju i wyciaga jakies.napotkane rzeczy, oczywiscie kable, metki, odkurzacz, buty, kapcie
Raczej nie masz się czym martwić. Mój też sam sobą się potrafi zająć

Cytat:
Tassia, Milosz też potrafi się sobą zająć jak tylko siadam na dywan to biegnie do mnie ale jak robię coś w domu to najwyżej za mną chodzi lubi bardzo Zuzi pokój i często tam siedzi sam

Bierze mnie jakieś choróbsko. Ledwo siedzę, wypiję herbatę i idę spać. Dałam dziś Miłoszowi paracetamol na noc, to może noc będzie lepsza musiałam bo nie wiem czy dam radę wstawać tyle razy do niego a przecież Tż nie nakarmi bo Miłosz cycowy
Spałam dziś z nim w dzień i jakoś funkcjonowałam. Ok 15 wzięłam apap bo ledwo siedziałam, myślałam, że głowa mi eksploduje a Tż był w pracy. Teraz znów zaczyna mnie łamać
Zdrówka

Cytat:
Kaśka dobrze,że pytasz, bo sama się nad tym ostatnio zastanawiałam.

A wiecie co robi moja Tuśka?Jak się wspina po moim mężu a tenże jest w krótkich spodenkach to go ciągnie za włochy na nogach. Próbuje się na nich podciągać

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

ja tez byłam przeziębiona i w sumie szybko mi przeszło... z tym że na Marysię taka biedna zagilana jest że szok. czekam tylko na napad kaszlu

Hani za to wyszła górna jedynka niby fajnie, tylko kurde czemu wtedy gdy Maryśka w domu chora, ja jeszcze dochodze do siebie a ona marudna na całego także boski dzień miałam
ehhh, kiedy ta moja Mysia przestanie tak chorować
Zdrówka dla Marysi i brawa za ząbek Hani
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
nude bedzie bardziej elegancko z plaszczykiem
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Ja obstawiam beżowy płaszczyk i szpilki
Poziomkowa tobie również dziękuję
Dziękuję bardzo. Co prawda jasne szpikli są bardzo wysokie ale z pomoca męża dam radę

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-05-14 o 20:43
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:31   #2709
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wiem właśnie i on już sto lat temu miał ten skok i dalej tak nie robi

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:32   #2710
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

ja jestem kolejna pato-matka bo nie zwróciłam na to uwagi,czy ona tak robi. muszę jutro popatrzeć.

dziewczyny korzystacie jeszcze z przewijaków?

bo u mnie cerata już mocno popękała, bo tuśka rzucała kremem i się poprzebijało od ostrych rogów. i chyba już się nie opłaca kupować nowego?

Stary 2014-05-14, 20:33   #2711
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Helka tez uderza zabawkami,ona nawet piastkami uderza jedna o druga.A z wypuszczaniem ,to juz tego nie robi,ale robila tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 20:41   #2712
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
ja podaje jogurt.
co do mleka to moja mama mojemu rodzeństwu gdy skończyły rok zastąpiłam mm mlekiem krowim.
ja moim dzieciom po roczku tez mleko krowie dawalam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:41   #2713
gorgulek
Zakorzenienie

KATARZYNA ja bym bez/nude wybrala

PSZCZOUA kazda kaszke tak mozna zrobic np jaglana dorosla ja przy Zuzi tak robilam. Teraz jeszcze kp to nie mam mm w domu.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:50   #2714
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
KATARZYNA ja bym bez/nude wybrala

PSZCZOUA kazda kaszke tak mozna zrobic np jaglana dorosla ja przy Zuzi tak robilam. Teraz jeszcze kp to nie mam mm w domu.
Dziękuję bardzo
I póki pamiętam to chciałam podziękować za link do przepisów na kaszę jaglaną. Moja przygoda z nią na razie jest na początku. Tak zachwalałyście że musiałam kupić i nie żałuję. Pycha. A i Bartuś już jadł w zupce

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-05-14, 20:50   #2715
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem właśnie i on już sto lat temu miał ten skok i dalej tak nie robi
Eda tak miał z machaniem, nauczył się z 3 mce później

Cytat:
ja jestem kolejna pato-matka bo nie zwróciłam na to uwagi,czy ona tak robi. muszę jutro popatrzeć.

bo u mnie cerata już mocno popękała, bo tuśka rzucała kremem i się poprzebijało od ostrych rogów. i chyba już się nie opłaca kupować nowego?
Czasem, zazwyczaj wystarcza nam podłoga po kąpieli się przydaje, bo jest w łazience.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-14, 20:50   #2716
misia332
Zakorzenienie

Nawet nie wiecie jak milo polozyc sie w swoim wlasnym lozku i poscieli. Ide spac bom niezywa.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:51   #2717
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiecie jak milo polozyc sie w swoim wlasnym lozku i poscieli. Ide spac bom niezywa.
Ooo, też chce
Kolorowych snów

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-14, 20:51   #2718
kaska87
Zakorzenienie

Motyl aha nie oglądam tego to nie wiem- ale mi się ten pan nie podoba

mój trzyma w dwóch

no masakra z tym moim mamusicycem i co chwilę tylko "amammamama"

a o przewijaku już zapomniałam- ze 3-4 miechy nie używamy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:52   #2719
ja-ika
Zakorzenienie

Natala dzięki za odpowiedź, w takim razie wezmę grubszy kocyk i dam pod materac
Stary 2014-05-14, 20:53   #2720
misia332
Zakorzenienie

Wiecie ze moj syn nadal nosi 68. Chyba ta kurtke co mu na roczrk kupilsm to za dwa lata zalozy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:53   #2721
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Natala dzięki za odpowiedź, w takim razie wezmę grubszy kocyk i dam pod materac
W kwestii lozeczka turystycznego, to ja kupiłam materac piankowy, cienki. Dobrze się zwija/składa, a zupełnie inny komfort spania.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-14, 20:53   #2722
Snow_White1
Wtajemniczenie

Nie pisalam, bo bylam na aplikacji. Wczoraj wrocilismy z Adasiem do domu, ale kiepsko się czulam i balam sie, ze znow wirusa zlapalam. Ale chyba nie - kuruje sie mlekiem z miodem i czosnkiem (mnie to smakuje). A mąż kochany wywiozl dzis Adasia do babci, zebym ogarnęła chorobę
Adas w przeciagu 2 tyg zaczął stawac do raczkowania, klekac np.przy lezaczku, próbuje stawać i prawie siada. Chyba ma skok, bo je jak smok
Uciekam spać.

Stary 2014-05-14, 20:55   #2723
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Motyl aha nie oglądam tego to nie wiem- ale mi się ten pan nie podoba

mój trzyma w dwóch

no masakra z tym moim mamusicycem i co chwilę tylko "amammamama"

a o przewijaku już zapomniałam- ze 3-4 miechy nie używamy
Zobaczysz że jeszcze za tym zatęsknisz jak ci 12 latek powie że nie masz go przytulać bo to siara

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-05-14, 20:58   #2724
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Korzystam, mój przewijak dostałam od koleżanki po jej córce, stary jest i popękany więc kupiłam na niego pokrowiec za kilka złociszy. Na allegro jest ich sporo tylko trzeba zwrócić uwagę na rozmiar.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

Ja dałam raz małemu do spróbowania kaszkę manną na mleczku zwykłym, wsuwał aż miło i niby nic mu nie było. Ale na razie więcej nie daję
Za dwa tygodnie mam wizytę u pediatry to zapytam o to mleko. Mam też dostęp do prawdziwego, świeżego mleka od krowy. Ono jest tłustsze niż to z kartonu ale ten smak... nie ma porównania O podawanie przegotowanego mleka od krówki też muszą zapytać.

Cytat:
hmmm... z tym sadzaniem to jestem na maksa zmieszana, bo wiem, że nie powinno się sadzać dziecka, które samo nie usiądzie, ale co z takim posadzonym, który siedzi???? jak ma mój ważący 10100 gramów syn wyćwiczyć tę umiejętność??? Julek wrzeszczy już od tego leżenia, jak posadzę go na kolanach to jest happy pytałam naszą rehabilitantkę, chociaż nie ufam jej bezgranicznie, o nie, to powiedziała, żebym próbowała z tym sadzaniem, bo Julek ma osiem miesięcy. Moim zdaniem, tak naprawdę NIC nie robi.... Dziewczyny, NIC kompletnie. Na ziemi tylko obraca się wokół własnej osi, ale nie na brzuszek/plecy. Nie pełza, nie raczkuje, nie wspina się.... Posadzony i podtrzymywany pod żeberka siedzi fajnie (m.in. tak ćwiczył z rehab.)
Moja mama kupiła mu wczoraj koło do nauki siedzenia... Jeszcze nie mam go w domu. Trochę sceptycznie do tego podchodzę, bo wiem, że nie można sadzać dziecka, które samo nie usiadło.... Najwyżej będziemy z niego korzystać jak Julek już opanuje tę umiejętność Smutno mi, że mój Julek jest taki wolny w tym temacie, martwię się. Nie będę pisać, jak z jednej strony zazdroszczę Wam, że dzieciaki tak książkowo się rozwijają, ale z drugiej cieszę się, że mam jeszcze Julka pod kontrolą i nie muszę za nim latać po chacie
NIe wszystkie dzieci rozwijają się ksiązkowo. Mój Stasio jest jednym ze starszych dzieci w wątku a w porównaniu z niektórymi młodszymi kolegami jest daleko w tyle. Być może Twój synek jest taki spowolniony przez wagę? Mój prawie 9 miesięczniak waży 8,5 kg. Nie był jakoś specjalnie energiczny ale przed świetami zaliczył chyba skok rozwojowy i po prostu w ciągu kilku dni ewoluował A wcześniej był zupełnie inny. Zmierzając do celu nie twierdzę, że Twój synek jest gruby czy otyły ale może przez tę wagę jest mu trudniej wykonać pewne rzeczy. Myślę, że to go irytuje - stąd ten płacz. Każdy by się wkurzył. Mój sam nie siada, nie opanował jeszcze tej sztuki ale jak go posadzę (wyrodna matka) to siedzi już długo i ładnie i nawet zaczyna sam bawić się w tej pozycji zabawkami. Jak straci równowagę to leci na bok.
Nie raczkuje a cały czas pełza. Nie wierzę, że zacznie raczkować, raczej minie ten etap i zacznie sam wstawać.
Syn mojej bratowej był gruby (ona sama tak mówi) i bardzo, bardzo długo nie robił pewnych czynności jak pisało w książce. Intelektualnie tak ale ruchowo nie a w pewnym momencie zaskoczył i nadrobił braki. Zawsze możesz skonsultować to z innym lekarzem jeśli do tego obecnego nie masz całkowitego zaufania ale myślę, że na wszystko przyjdzie czas.
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

No ale to przecież dziecku robisz nie sobie
Wiem, że dziecku ale jak jemu dam w osobnej miseczce a ja będe zajadać też w osobnej to może strzelić focha

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:58   #2725
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

my tak, ale myslę ze juz niedługo bo ciągle z niego zwiać probuje
pamiętam jak pisałyscie ze nie możecie dziecku pampersa przebrać bo się ciągle na brzuszek przewraca. w końcu wiem co to znaczy ten mój mały wiercipiętek kilku sekund na pleach nie uleży. nie mówiąc już o ubieraniu w ogóle

dałam Jaśko nurofen na noc, mam nadzieje ze uśmierzy ból i trochę pośpi

mojego męża znów nie ma
w zeszlym tyg spędził w domu tylko 2 popołudniaoprócz etatu, bierze na siebie "milion" dodatkowych zleceń. wiem ze robi to dla dobra naszej przyszłości, ale jestem z Jaskiem ciągle sama....

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:58   #2726
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczysz że jeszcze za tym zatęsknisz jak ci 12 latek powie że nie masz go przytulać bo to siara
ostatnio o tym z P. gadaliśmy, że do szkoły jak go będę odwozić to każde się za rogiem zatrzymać żeby kumple nie widzieli

ja już tęsknię za nim jak był taki maluśki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:00   #2727
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nie pisalam, bo bylam na aplikacji. Wczoraj wrocilismy z Adasiem do domu, ale kiepsko się czulam i balam sie, ze znow wirusa zlapalam. Ale chyba nie - kuruje sie mlekiem z miodem i czosnkiem (mnie to smakuje). A mąż kochany wywiozl dzis Adasia do babci, zebym ogarnęła chorobę
Adas w przeciagu 2 tyg zaczął stawac do raczkowania, klekac np.przy lezaczku, próbuje stawać i prawie siada. Chyba ma skok, bo je jak smok
Uciekam spać.

Oooo mój też! Tak mu apetyt wzrósł ale tak samo jak Twój: klęka, wspina się po szafkach, leży na boku i podpiera się ręką (krasnal ogrodowy) i robi taką pozycję jak mały piesek bujając się przód-tył

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:06   #2728
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

NIe wszystkie dzieci rozwijają się ksiązkowo. Mój Stasio jest jednym ze starszych dzieci w wątku a w porównaniu z niektórymi młodszymi kolegami jest daleko w tyle. Być może Twój synek jest taki spowolniony przez wagę? Mój prawie 9 miesięczniak waży 8,5 kg. Nie był jakoś specjalnie energiczny ale przed świetami zaliczył chyba skok rozwojowy i po prostu w ciągu kilku dni ewoluował A wcześniej był zupełnie inny. Zmierzając do celu nie twierdzę, że Twój synek jest gruby czy otyły ale może przez tę wagę jest mu trudniej wykonać pewne rzeczy. Myślę, że to go irytuje - stąd ten płacz. Każdy by się wkurzył. Mój sam nie siada, nie opanował jeszcze tej sztuki ale jak go posadzę (wyrodna matka) to siedzi już długo i ładnie i nawet zaczyna sam bawić się w tej pozycji zabawkami. Jak straci równowagę to leci na bok.
Nie raczkuje a cały czas pełza. Nie wierzę, że zacznie raczkować, raczej minie ten etap i zacznie sam wstawać.
Syn mojej bratowej był gruby (ona sama tak mówi) i bardzo, bardzo długo nie robił pewnych czynności jak pisało w książce. Intelektualnie tak ale ruchowo nie a w pewnym momencie zaskoczył i nadrobił braki. Zawsze możesz skonsultować to z innym lekarzem jeśli do tego obecnego nie masz całkowitego zaufania ale myślę, że na wszystko przyjdzie czas.

Moje dziecko też w zasadzie nie raczkuje a skacze jak żabka i z tego co widzę to raczkować nie ma zamiaru bo ostro bierze się do wstawania

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
pamiętam jak pisałyscie ze nie możecie dziecku pampersa przebrać bo się ciągle na brzuszek przewraca. w końcu wiem co to znaczy ten mój mały wiercipiętek kilku sekund na pleach nie uleży. nie mówiąc już o ubieraniu w ogóle

mojego męża znów nie ma
w zeszlym tyg spędził w domu tylko 2 popołudniaoprócz etatu, bierze na siebie "milion" dodatkowych zleceń. wiem ze robi to dla dobra naszej przyszłości, ale jestem z Jaskiem ciągle sama....
Mocno tulę i oby nocka była w miarę

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-05-14, 21:09   #2729
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już tęsknię za mniejsza Encia, za Edzikiem to w ogóle... nawet sobie nie wyobrażam, jął Eda będzie miał 14 lat, a En 12...

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

mojego męża znów nie ma
Rozumiem Cię, bo u nas to samo a jeszcze od jutra do końca maja tz od 8 do 16 w jednej pracy, od 17 do 23 w drugiej a w weekendy zlecenia

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-14, 21:11   #2730
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo
I póki pamiętam to chciałam podziękować za link do przepisów na kaszę jaglaną. Moja przygoda z nią na razie jest na początku. Tak zachwalałyście że musiałam kupić i nie żałuję. Pycha. A i Bartuś już jadł w zupce
mozecie podac jeszcze raz

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Wiecie ze moj syn nadal nosi 68. Chyba ta kurtke co mu na roczrk kupilsm to za dwa lata zalozy.
przynamniej ponosi bo moj to w ekspresie wyrastal...

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości