Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 09:35   #2701
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
na wodzie można sporo zaoszczędzić
ja, może nie z oszczędności tylko by uniknąć twardej wody, używam dzbanka filtrującego. Super sprawa, nie pamiętam już kiedy odkamieniałam czajnik
Używam akurat Brity maxtra i polecam wkłady zamienniki Dafi, są na prawdę dobre, a cena dużo niższa (kupuję wielopaki na allegro).

Tylko nie pijam wody takiej prosto z dzbanka, nieprzegotowanej. Wiem, że są ludzie którzy tak robią.
Również zastanawiam się nad dzbankiem z filtrem, szczególnie teraz, kiedy będziemy mieli dziecko.
Jeżeli chodzi o samo oszczędzanie, mogę się pochwalić, że dostaliśmy właśnie półroczne podsumowanie zużycia wody i mamy do zapłacenia 7x mniejszą dopłatę za wodę niż ostatnio
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 09:39   #2702
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Również zastanawiam się nad dzbankiem z filtrem, szczególnie teraz, kiedy będziemy mieli dziecko.
Jeżeli chodzi o samo oszczędzanie, mogę się pochwalić, że dostaliśmy właśnie półroczne podsumowanie zużycia wody i mamy do zapłacenia 7x mniejszą dopłatę za wodę niż ostatnio
no to super ja też muszę się nauczyć mniej zużywać wody. Muszę przyznać, że faktycznie mając zmywarkę mniej zużywamy (przynajmniej 3m sześcienne na kwartał mniej niż wcześniej), choć kiedyś w to nie wierzyłam heh

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-07-29 o 09:42
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 09:49   #2703
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, co do picia wody - polecam butelki wielorazowe. Nie wiem czy znacie bloga Michała Szafrańskiego - jest to totalna kopalnia wiedzy na temat oszczędzania. Swego czasu mocno zainspirował mnie wpis poświęcony kosztom wody pitnej, koniecznie przeczytajcie: http://jakoszczedzacpieniadze.pl/ile...iej-oszczedzac
Superowe!
Ma to wszystko jeden minus, nie da sie z kranowy zrobic wody gazowanej, a ja taka najbardziej lubie nawet moj tata rozwazal niedawno, znalazlszy uprzednio wiekowe syfony na wode, czy nie da sie nabojow do syfonow oddawac gdzies do napelnienia co2 i samemu z kranowy przefiltrowanej robic wode gazowana, ale nie znalezlismy takiego miejsca
Ja od mniej wiecej roku w domu korzystam z wody z filtra do wsYstkiego, kupujemy tylko gazowana no i widac to ewidentnie, zwlaszcza w ilosci produkowanych smieci...

A te butelki wielorazowe z filtrem sa genialne, musze takie kupic!!!

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

silesiana - nie zazdroszczę sytuacji, u mnie hemoglobina tez leci cały czas w dół chociaż nigdy problemów nie miałam tyle, że żelazo w normie i to w środkowej granicy więc mam tylko brac kwas foliowy...
zazdroszczę Berlina bardzo lubię

Kasia - narobiłas mi smaka na sernik na zimno a nigdy nie robiłam i nie umiem..

wczoraj wszamałam burgera z jalapeno i frytkami i to było to czego mi brakowało

u mnie juz druga w połowie bezsenna noc...budzę sie 2,3 w nocy i do 4 leżę... a teraz w pracy oczy mi sie zamykają,

pijecie kawę rano? czy raczej juz po śniadaniu?
ja po długim okresie kiedy kawa mi prawie wogóle nie wchodziła..znowu zaczęłam pić rano siekiere...

a od dzisiaj zaczynam chodzić regularnie na basen, bo kondycja coraz gorsza...
Ja tez mam zelazo zmagazynowane w normie, w ogole wszystko mam w normie oprocz krwi :/ ale moze byc podobno tak, ze organizm TYLKO magazynuje a nie tworzy nowych krwinek, do czasu az uzna, ze zmagazynowal wystarczajaco. Moze ja jestem tym przypadkiem.
A Ty robilas zelazo biezace czy zmagazynowane (ferrytyne)? Bo to tez dwie rozne sprawy, powinno sie robic jedno i drugie...

Ja pije kawe przez cala ciaze, jedna albo dwie, z ekspresu cisnieniowego, nie dalabym rady bez kawy...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 09:49   #2704
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Ela, ale macie super z tym wyjazdem

wiem cieszę się jak dziecko, naprawdę

Cytat:
podziwiam Cie, ze dajesz radę prasowac w ta pogodę.. u mnie wszystko leci do szafy prosto z suszarki..zreszta to tżeta robota i ew. prasuje w razie wyzszej konieczności

tez juz nie moge doczekac sie wyjazdu nad morze uwielbiam, a przypomnij gdzie jedziesz?

u mnie pranie też długo leżakuje w szafie niestety, ale teraz nie mam wyjścia
właśnie skończyłam, uffff nawet nieźle mi poszło, lepiej niż zwykle
prasować też trzeba UMIĆ, a ja z tym średnio, ale tym razem jestem z siebie dumna
i pięknie poskładałam wszystko prasowałam z Hamletem podpatrzyłam kiedyś u kogoś, że fajnie się sklada wszystko na książce i Hamlet miał idealne wymiary do tego

A jedziemy do Łeby

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Witam
Mam 29 lat, spodziewam sie pierwszej pociechy TP 7.11.2014.
Plec nieznana chyba.... na poczatku pokazal sie chlopiec. Potem dzidzius byl nieśmiały az 3 tygognie temu okazal sie byc dziewczynka. Ostatnia wizyta miala to potwierdzic ale zamiast pokazac mamusi jaka ma sie płeć maluszek stwierdził, iz pokaże jaki jest sprawny i tak z 2 fikolki i kilka akrobatycznych gigur widziałam
cześć i czołem
napisz coś więcej o sobie

Cytat:
ja, może nie z oszczędności tylko by uniknąć twardej wody, używam dzbanka filtrującego. Super sprawa, nie pamiętam już kiedy odkamieniałam czajnik
Używam akurat Brity maxtra i polecam wkłady zamienniki Dafi, są na prawdę dobre, a cena dużo niższa (kupuję wielopaki na allegro).

Tylko nie pijam wody takiej prosto z dzbanka, nieprzegotowanej. Wiem, że są ludzie którzy tak robią.
też mam ten filtr, bo u mnie baaaaardzo kamienna woda
podobno można taką pić, ale ja jakoś mam opory.... z kranu też się nie napiję....

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A gdzie mozna taki balsam kupic? Nie widziałam takiego nigdy.

Ja zaraz zrobie ciasto francuskie ze szpinakiem, bo musze z nim coś zrobic przed wyjazdem
anuszka zacofana jestem..... a gdzie wyjeżdżasz?
Stary 2014-07-29, 09:56   #2705
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Lola ciesze sie, ze na wizycie wszystko ok mala pieknke wazy
Paulina no po porodzie koniecznie trzeba taki watek zalozyc
Martha witaj
Rosalie slyszalam o tym palmersie, chyba go kupie i oklaski za trzeci trymestr
Mnie dzis dalej boli podbrzusze, moze mniej niz wiczorem, ale sie rozkreci pewno...w sb jedziemy na wesele, wiec lepiej niech to przejdzie

znow czuje się na swoim miejscu! bo z Wami! brakowało mi pogadanek o wszystkim i przygotowaniach i o macierzyństwie!

palmersy to chyba w superpharm do kupienia nigdzie indziej procz all nie widziałam

Cytat:
Dzień Dobry

silesiana - nie zazdroszczę sytuacji, u mnie hemoglobina tez leci cały czas w dół chociaż nigdy problemów nie miałam tyle, że żelazo w normie i to w środkowej granicy więc mam tylko brac kwas foliowy...
zazdroszczę Berlina bardzo lubię

Kasia - narobiłas mi smaka na sernik na zimno a nigdy nie robiłam i nie umiem..

wczoraj wszamałam burgera z jalapeno i frytkami i to było to czego mi brakowało

u mnie juz druga w połowie bezsenna noc...budzę sie 2,3 w nocy i do 4 leżę... a teraz w pracy oczy mi sie zamykają,

ja po długim okresie kiedy kawa mi prawie wogóle nie wchodziła..znowu zaczęłam pić rano siekiere...

a od dzisiaj zaczynam chodzić regularnie na basen, bo kondycja coraz gorsza...
sernik na zimno to chyba najłatwiej z serkow danio i galaretek .

u mnie bezsenność to norma, jak przespie cala noc to się dziwie, nie wiem, może za mało się przemęczam i nie chce mi się spac

kawa! pilam tylko taka z lodami i smietana ostatnio! trochę się boje naduzywac jej. hm, ale nie pogardziłabym dobra kawka z rana! mniam!

basen! mam daleko w sumie i chyba się za bardzo wstydzę kg

Cytat:
Kostka ja przez pierwszy trymestr wcale kawy nie pilam, bo mnie odrzucalo
Teraz rano pije nesce bezkofeinowa
A czasem jak jestem u kolezanki czy rodzicow to skusze sie na zwykla rozpuszczalke, ale slaba

manieczka jak wygląda ta bezkofeinowa? jakie ma opakowanie, bo nigdy nie widziałam? drozsza od zwyklej rozpuszczalnej neski?

Cytat:
Witam
Plec nieznana chyba.... na poczatku pokazal sie chlopiec. Potem dzidzius byl nieśmiały az 3 tygognie temu okazal sie byc dziewczynka. Ostatnia wizyta miala to potwierdzic ale zamiast pokazac mamusi jaka ma sie płeć maluszek stwierdził, iz pokaże jaki jest sprawny i tak z 2 fikolki i kilka akrobatycznych gigur widziałam
witamy!

Cytat:
Ja kiedyś piłam codziennie....najpierw rozpuszczalną, potem nauczyłam się pić taką słabszą z ekspresu. Ale w ciąży jakoś smak nie mam. Jak już, to może z raz na tydzień/2 tygodnie i to Inkę
Raz sobie pozwoliłam na taką słabą z ekspresu i dużą ilością mleka, jak miałam ciśnienie 101/59.....

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

moje kopie kilka razy dziennie, ma swoje takie pory dnia - rano jak wstanę czyli tak po 8.00, około południa 12.00 - 13.00, po południu 16.00 może 17.00. Piszę tak mniej więcej, bo nie są to zawsze stałe regularne godziny. No i zawsze wieczorem szaleje a zaczyna już kopać powyżej pępka, ale żeber póki co nie odczułam

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

wow się male rusza Twoje!
podobno z czasem coraz częściej i mocniej będziemy czuly !!!! jupi!!!!

Cytat:
Dziewczyny, co do picia wody - polecam butelki wielorazowe. Nie wiem czy znacie bloga Michała Szafrańskiego - jest to totalna kopalnia wiedzy na temat oszczędzania. Swego czasu mocno zainspirował mnie wpis poświęcony kosztom wody pitnej, koniecznie przeczytajcie: http://jakoszczedzacpieniadze.pl/ile...iej-oszczedzac

zaraz przewertuje bloga

poki co u mnie pranie na całego a jeszcze ciasta dla chrześniaka nie zaczelam

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:02   #2706
ela_86
Wtajemniczenie

zabieram się za tą tartę.... pojadłabym już

wow dopiero 10.... no tak, ale Johny wstał dziś przed 7 a myslałam, że pośpi, bo wczoraj siedział jeszcze z nami na balkonie do 21
apropo, krzyczał do przechodzącego faceta, "Dzień dobry" a jak ten odpowiedział dalej zagadywał na całe gardło "co tam u Ciebie słychać?" uśmiałam się
z tą towarzyskością to się do mnie nie wrodził, bo ja to dzika i cieszę się, że taki śmiały

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-07-29 o 10:03
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:05   #2707
manieczka1
Zakorzenienie

Martha normalnie w sklepie są - w słoiczku jak zwykła nesca tylko ma czerwoną nakrętkę smakuje jak zwykła kawa tylko kopa Ci nie da

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:08   #2708
martha330
Zakorzenienie

ela masz jakiś sprawdzony sposób/przepis na ciasto na tarte? podziel się ! zjadłabym w ogole cos. a mam faze na serki danio

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Martha normalnie w sklepie są - w słoiczku jak zwykła nesca tylko ma czerwoną nakrętkę smakuje jak zwykła kawa tylko kopa Ci nie da

o proszę! ja nie zorientowana bo nigdy takiej nie kupowałam
dziekuje!

Stary 2014-07-29, 10:15   #2709
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

też ją piłam, całkiem dobra i z tego co pamiętam smak ma jak normalna rozpuszczalna
Stary 2014-07-29, 10:22   #2710
tiera
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie przeglądam butle TT na allegro i jest ich duuużo i niedrogie - ok. 10 zł Dobrze, że wspomniałaś o termosie, nie przyszłoby mi do głowy zapewne teraz żeby porównać wymiary.
czyli są teraz tanie, bo kiedyś to była nowość i szał na te butelki. Dobrze wiedzieć, ze tak staniały w ciągu 6 lat.

Mi się cały czas uszy zatykają, w poprzedniej ciąży nic takiego nie miała, a teraz to jakaś masakra.

esti od kupna działki do teraz zajęło nam to 6 lat, ale nie braliśmy kredytu na budowę- tak to pewnie dom byłby dawno skończony. Po zrobieniu fundamentów stał jakiś rok, potem dach i znowu stał- no i tak na prawdę ruszyliśmy w zeszłym roku. Teraz została nam do skonczenia łazienka na dole, kuchnia, pokój- no i ten nieszczęsny teren, fajnie mieć dużą działkę ale ogrodzić to i zrobić to już problem niestety. Macie prąd budowlany czy macie już zwykłą taryfę?

Staników do karmienia chyba nie kupię, jakoś mnie nie przekonują. Zwykły też jest ok.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:29   #2711
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
czekoladka- a no chyba dużo, tak myślałam co to pieluszki... i ładuje do koszyka ładuje .... a tu zawsze się uzbiera
Ja będę dzisiaj robić zamówienie, jednak u HealthWorld i jak policzyłam wydam na nie około 260 zł + dostawa ( sam laktator 80 zł, przewijak 36).
I to jeszcze nie wszystko, czego potrzebujemy, u innego sprzedawcy jeszcze parę rzeczy, poza tym łóżeczko, kosmetyki, pieluszki...
Oj...na to drugie dziecko musimy wydać o wiele, wiele więcej niż pierwsze. Przy starszej wszystko dostaliśmy " w spadku" ale z kolei teraz jest to już bardzo zużyte, łóżeczko i przewijak się rozleciały, laktator nie ciągnie...itp.

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie weszłam o 21:00
Klucha waży już 888g ciąża ciagle mniejsza o te 5 dni (od samego poczatku tak mam) wiec obecnie 27tc Gin chciała zrobić zdjęcie dla tatusia ale mała tak sie schowała główką na dole że sie nie dało, widocznie tata nie zasłużył
W moczu za dużo miałam chyba leukocytôw i muszę posiew zrobić :-/
Kolejna wizyta 18.08... Odliczamy

Aha w ziazku z tym ze poprawiłam sie z ilością wybitych płynów to wody wróciły do normy
za wizytę

Cytat:
Dzień Dobry

:
ja zawsze kawę piłam przed śniadaniem, teraz piję po śniadaniu ale nie odrzuciło mnie od niej w ogóle jak to było w 1 ciąży

Cytat:
Witam
Witaj i zapraszamy do rozmów

Moje dziecię znów w przedszkolu a więc ja mam czas na leniuchowanie
Tylko mogłoby być chłodniej...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:33   #2712
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ela masz jakiś sprawdzony sposób/przepis na ciasto na tarte? podziel się ! zjadłabym w ogole cos. a mam faze na serki danio

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

o proszę! ja nie zorientowana bo nigdy takiej nie kupowałam
dziekuje!

burczy mi w brzuchu............

ja robię z tego przepisu, tylko jak na słono to nie dodaję cukru pudru do ciasta chociaż raz dodałam i smak był też fajny słodko-słony

http://www.ivkawkuchni.pl/2013/09/ta...kruszonka.html
Stary 2014-07-29, 10:37   #2713
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Uuu slabo

Ja hematokrytu nie pamietam, za to hgb mam 9,0 a rbc 3,05... moja hematolog powiedziala ze jak mi sie przez ten miesiac nie poprawi to mnie czeka szpital i "dzialanie dozylne" :/

Heh... bDania dodatkowe hematologiczne wsYstkie mam bardzo dobre, ze lazo, ferrytyne, b12, acd fol, bilirubine... nikt nie wie skad ta anemia, nie moga znalezc przyczyny. Teraz 12.08 ide do nowego hematologa, moze ten bedzie mial jakis lepszy pomysl...
Silesiana witajjeszcze gorsze wyniki niz moje.. ja sie zastanawialam dlaczego taka apatyczna jestem i bez zycia..przez ta krew..oby Tb nie grozil ten szpital

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Jak za 10 dni sie nie dowiem, to wyjdzie na to ze poczekamy do porodu

Aleaa a ja wlasnie Ci zdzroszcze teraz tej niespodzianki..ja juz wiem wiec wszystko jest takie oczywiste ale przypominam sobie jak mnie skrecalo by sie dowiedziec i ta niepewnosc byla taka fajna 10 dni szybko minie..dasz rade..jak juz tyle czekalas
Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
manieczka mi tez mowili wlasnie o rizciagajacej sie macicy i wiezadkacj, wiec pewnie to to.
Co do rozstepow to moge napisac, ze balsam na rozstepy Palmers naprawde dziala, zrobily mi soe ogromne, caly brzuch pokryty bialymi pregami, Tz od jakis 2 miesiecy mi smaruje tym balsamem i bardzo ale to bardzo wyblakly, trzeba sie naprawde przyjrzec, zeby je zobaczyc

LolaMontezsuper, ze coreczka wszytsko ok
Sie leniuszki nam trafily
Moja znowu postanowila sie dzisaj nie ruszac caly dzien

Jutro zaczynam trzeci trymestr

Uciekam spac, dobranoc
Rosalie za 3 trymestr

Cytat:
to nawet nie musiała ich ściągać

Cytat:
Witam
Witaj

Anuszka i Lola Montez gratulacje za Wasze wizytysuper ze z maluszkami nwszystko ok..

Anuszka..wspominalas,ze Twoja pierwsza dzidzia byla duza,wiec teraz te 3600 to moze byc ulga dla cb

Lolaale klocuszek juz z Twojej dziewczynki

Manieczka ja mialam tylko na poczatku takie bole i ciagniecia i dlatego potem tez ten szpitl w 15 tc a teraz jest mi to zupelnie obce..w 13 tc zaczal mi rosnac brzusio i wszyscy mowili,ze to szybko widac a teraz jakby wolniej rosnie i moze dlatego nie mam takich dolegliwosci..krostki tez mi sie zrobily..tak pod biustem i nizej..gin mowi,ze to potowki i ze smarowac np.linomagiem albo bepanthenem..przeszlo..

U mnie wczoraj otworzyl sie ''Milky bar'' w ciagu dnia myslalam,ze sie ochlapalam czyms podczas robienia obiadu ale jak mi po wieczornym prysznicu pocieklo to juz nie mialam zludzen..ale tylko z jednego cycucha..drugi ma jeszcze urlop..

czy ktoras z Was dostala juz od gina karte ruchow?od 30 tc ma sie je kontrolowac?wiecie moze w jakich godzinach?

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-07-29 o 10:39
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:44   #2714
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Witaj, napisz cos więcej o sobie
Cytat:
A gdzie mozna taki balsam kupic? Nie widziałam takiego nigdy.
widziałam tylko na all

Cytat:
sernik na zimno to chyba najłatwiej z serkow danio i galaretek .
:
nie kupuję gotowych serków i jogurtów, ale znalazlam przepis z twarogu mielonego, smietany i galaretek nie wiedziałam, że to takie proste

silesiana - musze sprawdzic na wyniku w domu to żelazo...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:46   #2715
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
czyli są teraz tanie, bo kiedyś to była nowość i szał na te butelki. Dobrze wiedzieć, ze tak staniały w ciągu 6 lat.

Mi się cały czas uszy zatykają, w poprzedniej ciąży nic takiego nie miała, a teraz to jakaś masakra.

esti od kupna działki do teraz zajęło nam to 6 lat, ale nie braliśmy kredytu na budowę- tak to pewnie dom byłby dawno skończony. Po zrobieniu fundamentów stał jakiś rok, potem dach i znowu stał- no i tak na prawdę ruszyliśmy w zeszłym roku. Teraz została nam do skonczenia łazienka na dole, kuchnia, pokój- no i ten nieszczęsny teren, fajnie mieć dużą działkę ale ogrodzić to i zrobić to już problem niestety. Macie prąd budowlany czy macie już zwykłą taryfę?

Staników do karmienia chyba nie kupię, jakoś mnie nie przekonują. Zwykły też jest ok.
tiera poki co prad budowlany..na 3 msc placimy ok.140 zl
mi tz obiecuje przeprowadzke na nastepne swieta BN..ale roznie to moze byc wiec sie nie nastawiam.. a ile Wy macie m2? jak bd miala jakas fotke zdj to podrzuc..albo do klubu
Stary 2014-07-29, 10:49   #2716
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

ja robię z tego przepisu, tylko jak na słono to nie dodaję cukru pudru do ciasta chociaż raz dodałam i smak był też fajny słodko-słony

http://www.ivkawkuchni.pl/2013/09/ta...kruszonka.html
dzięki! wypróbuje jak tylko mój TZ zrobi mi wtyczke od piekarnika hahaha

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

czy ktoras z Was dostala juz od gina karte ruchow?od 30 tc ma sie je kontrolowac?wiecie moze w jakich godzinach?
jeszcze nie dostałam, ale wizyta będzie nastepna na przełomie 26 i 27 tygodnia to może dostane musze zobaczyć w necie jak to wygląda.
a Ty już masz?

tiera ja tez do staników typowo karmiących nie jestem przekonana, z reszta teraz rzadko który stanik na mnie pasuje. wstyd się przyznać ale musiałam się poratować takimi z pepco bo duże rozmiary były, a za 5 do 7 zl to smiech na sali, pomyslalam , ze najwyżej wyrzucę, a tymczasem calkiem niezle mi się chodzi w nich od tygodnia

Stary 2014-07-29, 10:52   #2717
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Witajcie,

za dwie godziny wizyta u lekarza trzymajcie kciuki!

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:53   #2718
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
Witajcie,

Są kciuki

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:54   #2719
anuszka21
Zakorzenienie

Ela, do Szwecji.

Kostka, nie widziałam go na all. Podaj linka.
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 10:55   #2720
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,

trzymamy

Stary 2014-07-29, 11:00   #2721
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć

Esti, ja mam starą karte ruchów, to jest na niej napisane, żeby mierzyć w godzinach: 7-8, 12-13, 18-19, ale mozna zmienić, byle były to stałe godziny i jeśli ruchów jest mniej niż 4, to liczyć następną godzinę, zaczyna się od 30 tc

Mój syn jeszcze 3 dni w przedszkolu, a potem ma miesiąc wakacji, wolę jak jest pół dnia w przedszkolu, bo ma tam zapewnioną rozrywkę i posiłki, potem i tak ze mną spędza czas, dziś znów chce się iść kąpać i skakać do wody. Ja też sie kąpię i z nim pływam i epatuję ciałem na plaży

U mnie na Mazurach woda jest smaczna i pobierana bezpośrednio ze źródeł podziemnych, piję często z kranu, fakt, jest dość twarda, ale jakoś mi to nie przeszkadza.

Kawę piję codziennie, raz jedną raz dwie, teraz to mrożoną z lodami sobie robię

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Balsam Palmers jest w drogeriach Hebe.

Ja sobie nie wyobrażam życia bez staników do karmienia, cyc wyciągać z normalnej miseczki czasem kilkanaście razy dziennie, to mnie przerasta.

Dziś oddałam krew na morfologię i TSH, FT4, zobaczymy.

Olya, kciukasy

Ja wizytuję w poniedziałek.
Stary 2014-07-29, 11:03   #2722
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Ela, do Szwecji.

na przykład tutaj

http://allegro.pl/2-x-balsam-na-rozs...431182316.html
Cytat:
Witajcie,

trzymam

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

U mnie na Mazurach woda jest smaczna i pobierana bezpośrednio ze źródeł podziemnych, piję często z kranu, fakt, jest dość twarda, ale jakoś mi to nie przeszkadza.
.
też pije z kranu od zawsze

w Hebe sa Palmersy ale widziałam tylko wersje dziecięce...

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-07-29 o 11:07
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:07   #2723
esti87
Rozeznanie

Cytat:
dzięki! wypróbuje jak tylko mój TZ zrobi mi wtyczke od piekarnika hahaha

jeszcze nie dostałam, ale wizyta będzie nastepna na przełomie 26 i 27 tygodnia to może dostane musze zobaczyć w necie jak to wygląda.
a Ty już masz?

tiera ja tez do staników typowo karmiących nie jestem przekonana, z reszta teraz rzadko który stanik na mnie pasuje. wstyd się przyznać ale musiałam się poratować takimi z pepco bo duże rozmiary były, a za 5 do 7 zl to smiech na sali, pomyslalam , ze najwyżej wyrzucę, a tymczasem calkiem niezle mi się chodzi w nich od tygodnia
nie martha..jeszcze nie ale ciekawa bylam jak to podzielone jest na godziny chce sobie sprawdzic jak to teraz u mojego wychodzi.
Cytat:
Napisane przez

~Olya~;47496357
Witajcie,

3 mamy powodzenia

Cytat:
Cześć

Esti, ja mam starą karte ruchów, to jest na niej napisane, żeby mierzyć w godzinach: 7-8, 12-13, 18-19, ale mozna zmienić, byle były to stałe godziny i jeśli ruchów jest mniej niż 4, to liczyć następną godzinę, zaczyna się od 30 tc

Mój syn jeszcze 3 dni w przedszkolu, a potem ma miesiąc wakacji, wolę jak jest pół dnia w przedszkolu, bo ma tam zapewnioną rozrywkę i posiłki, potem i tak ze mną spędza czas, dziś znów chce się iść kąpać i skakać do wody. Ja też sie kąpię i z nim pływam i epatuję ciałem na plaży

Kawę piję codziennie, raz jedną raz dwie, teraz to mrożoną z lodami sobie robię
Dzieki Indra poobserwuje sobie jak teraz maly sie ustosunkowuje co do tych godzin-tak z czystej ciekawosci..po 23 kiedy ja zwykle juz mam ochote spac to maly dopiero daje czadu a widze,ze tak pozna godz nie jest uwzgledniona. wszedzie pisza,ze do 28 tc dziecko przejawia najwieksza aktywnosc a potem juz slabnie bo ma mniej miejsca..jestem ciekawa jak potem te ruchy sie bd odczuwalo..

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-07-29 o 11:08
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:10   #2724
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ela, do Szwecji.

aaa bo teraz w PL jesteś.... sorry

co do staników, mieszałam się z tematem, ale
ja raczej kupię te do karmienia, podobnie jak Indra myślę, że są wygodniejsze niż wyjmować cyca z normlanego stanika, nic mnie nie będzie uwierało przynajmniej, tylko bach otworzę okienko i już

a ja nie miałam karty ruchów w pierwszej ciąży

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-07-29 o 11:11
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:10   #2725
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
jaka fajna zgrabna, malutka muszę też pomyśleć nad jakimś urządzeniem, więcej niż jednofunkcyjnym
mój tata chciał nam kiedyś zrobić niespodziankę i wziął nam za punkty na BP blender ręczny, wszystko fajnie, ale ja chciałam sobie kupić już taki z tym kubkiem miksującym, bo ręcznym wszystkiego nie zrobisz, no i tylko na papki więc i tak muszę pomyśleć nad czymś większym....[COLOR="Silver"]
ja wczoraj też skusiłam się na takie jedzenie, ale na zapiekankę....o matko ale ona była ogromna. Zamówiłam dużą, a to był chyba gigant ale co tam, w moim stanie.... wystarczyły 3 minuty i już jej nie było
na prawdę polecam bo na użytek domowy jest ekstra bałam się że nie poradzi sobie np z marchewą ale gdzie tam mieli jak szalona a jaki soczek potem pycha mmmm kubek miksujacy robi fajne koktajle jedynie mam opór przed zrobieniem kawy mrożonej z kostkami lodu, bo niby jest w instrukcji napisane że nie wolno kostek lodu ale tak się zastanawiam, pracowąłam 4 lata jako barmanka i robiłyśmy w zwykłym blenderze kawę i wrzucałyśmy kostki lodu i nic im nie było. Chyba zaryzykuję;p

Cytat:
Witam
witaj

Cytat:

u nas woda jest miękka i czysta ale w kranu i tak nie piję, jakoś zawsze się bałam a poza tym nie smakuje bo próbowałam;p

jadę w sobotę do mojej przyjaciółki tej co 2 miesiące temu rodziła
będzie sesja zdjęciowa małej Zośki
już się nie mogę doczekać spotkania, nie widziałyśmy się prawie rok)

wkurzyła mnie koleżanka w pracy grrr
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:11   #2726
tiera
Raczkowanie

esti87 mamy patent na nie płacenie budowlanego pradu a przejście na zwykła taryfę, u nas w TURONIE to przeszło napisze ci na priv.
Mamy 140 użytkowych a ok 200 całości. Budujemy to http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m4684a6a5b19e4 ale mamy z przeróbkami - dlatego troszkę mniej metrów wyszło

Nie mam karty ruchów ale w piątek mam wizytę i może coś takiego dostanę?
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:16   #2727
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
też zgłodniałam, i siadłam właśnie z miską brzoskwiń, nektaryn...no i na dwie śliwki się skusiłam oby jelita moje to wytrzymały heh

Co do tarty też muszę jakąś zrobić. Kiedyś w gazecie jakiejś widziałam fajny przepis na tartę na słono z łososiem wędzonym i chyba pomidorami, wyglądało apetycznie
Stary 2014-07-29, 11:17   #2728
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
esti87 mamy patent na nie płacenie budowlanego pradu a przejście na zwykła taryfę, u nas w TURONIE to przeszło napisze ci na priv.
Mamy 140 użytkowych a ok 200 całości. Budujemy to http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m4684a6a5b19e4 ale mamy z przeróbkami - dlatego troszkę mniej metrów wyszło

Nie mam karty ruchów ale w piątek mam wizytę i może coś takiego dostanę?
Moj tez poszedl do przerobki bo jak wycenili nam niektore okna to reszta wlosow mojego tz stanela debem nio i robilismy podpiwniczenie..

Nasz projekt z archonu przyszedl w takiej teczce na ktorej jest wlasnie ten Twoj domek..i tz mi mowi..patrz-ten tez fajny ale ograniczenia byly metrażowe na naszej dzialce wiec nie bralismy go pod uwage

ok czekam..jkestem ciekawa
Stary 2014-07-29, 11:18   #2729
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Zrobilam zakupy urodzinowe na jutrzejsza impreze, mama piecze mi tort dla corki a ja sie obijam
AA i jeszcze mi mama szyje nowe firanki

Ja pije kawe caly czas, ale raz dziennie z ekspresu cisnieniowego, a czasem inke wypije w ciagu dnia. Herbaty teraz wogole nie pije, a wczesniej obowiazkowo pilam 2 kubki zielonej, no jakos mi nie podchodzi, wole wode i sok grejpfrutowy

Powodzenia na wizytach

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:28   #2730
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie wczoraj otworzyl sie ''Milky bar'' w ciagu dnia myslalam,ze sie ochlapalam czyms podczas robienia obiadu ale jak mi po wieczornym prysznicu pocieklo to juz nie mialam zludzen..ale tylko z jednego cycucha..drugi ma jeszcze urlop..

milky bar dobre u mnie na razie cisza jak makiem zasiał...

kartę ruchów dostałam, w szkole rodzenia. Mamy liczyć od 30 tc. Muszę jeszcze dopytać o to mojego gin. A godziny sama sobie wybierasz, tylko codziennie muszą być te same np. 8-9, 13-14, 19-20. Sama zaobserwuj kiedy dziecko jest aktywne i licz codziennie o tych godzinach

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Witajcie,

Trzymam mocno powodzenia !

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Cześć

te godziny na karcie sa przykładowe. można sobie ustalić swoje własne

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:

Dzieki Indra poobserwuje sobie jak teraz maly sie ustosunkowuje co do tych godzin-tak z czystej ciekawosci..po 23 kiedy ja zwykle juz mam ochote spac to maly dopiero daje czadu a widze,ze tak pozna godz nie jest uwzgledniona. wszedzie pisza,ze do 28 tc dziecko przejawia najwieksza aktywnosc a potem juz slabnie bo ma mniej miejsca..jestem ciekawa jak potem te ruchy sie bd odczuwalo..
oj będzie się odczuwało polecam obejrzeć filmiku na youtube wygląda to ko(s)micznie

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

powiem Wam, że trochę poodkurzałam i leje się ze mnie....niby dziś słońce tak nie grzeje, ale jakoś parno....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości