![]() |
#2701 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
ja tez nie dostanę ani rodzinnego ani wychowawczego... Nawet nie wiem czy z becikowym dojdziemy do ładu bo oboje mamy ogólnie odbre zarobki w PL ale pracowaliśmy też w UK i nie wiem jak nam to przeliczą...A ten rok będzie obejmowal zarobki PL i UK
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asia, fajny brzuszek ![]() ![]() Paulina, 80 dni, wow ![]() Melbi, jutro studniówka, szybko idziecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo o rodzinnym i wychowawczym mogę zapomnieć, a becikowe to się jeszcze okaże, jeśli już to na styk ;/
#2704 |
Wtajemniczenie
|
Kolega miał podobnie jak jak z becikowym czyli okres pracy zaliczał mi się z PL i z Jersey i przez 4 miesiące ciągle wypełniał dokumenty i wysyłał i wciąż czegos tam brakowalo...
#2705 |
Zadomowienie
|
dziewczynki do przyszłego tygodnia.
Znikam i wyruszamy w podróż ![]() nie produkujcie za dużo przez weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. Kurde! Lecicie z koksem jak szalone. Pół dnia nieobecności wystarczy, żeby przez drugie pół was nadrabiać. Eh. A jamam dwziś takiego lenia że hej. Martwi mnie to bo ostatnio coraz częściej tak mam a roboty cała masa. Jeszcze moją biedną kotką muszę się zajmować. Bidulka na krok mnie nie opuszcza. Muszę jej pomagać we wchodzeniu na kanapę.
Zdjęcie mojej niuni jest to 2d więc nie widać tak ładnie buźki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
zostało wywiesic koc, powiesic zasłonke prysznicowa bo wyprałam i teraz w duzym pokoju sie suszy, wywiesic pranie, odkurzyc i umyc podłogi i koniec... ale chyba zrobie sobie godzine drzemki
umyłam w 1,5h cała łazienke poza płytkami... wraz z lampami, grzejnikiem i szafkami... padam na pysk
#2708 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie ze ja dopiero teraz się obrobiłam tak na tip top
![]() Bo to jak zawsze a to obrus się jeszcze wyprasuje, wc ogarnęłam bo jak opróżniałam lodówkę to zachlapałam. Tacie na jutro obiad spakowałam i tak pierdoła za pierdołom. Padnięta jestem nie ma co. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Mała nie szalej tak. Nie zapominaj o brzusiu ![]()
#2709 |
Wtajemniczenie
|
a oglądałam wczoraj sprawę dla reportera i tam była taka sytuacja. matka rozpisała swój dom w ktorym mieszka na syna i córkę. Syn poznał laskę i wyjeżdżał za granicę zarobkowo. Podczas jego nieobecności laska zaszła z innym (prawdopodobnie) w ciążę.
Swojemu wmowiła, ze to jego dziecko. No i on jak zjechał do PL to wziął z nią ślub kiedy była w ciąży. Dziecko się urodziło. Oni mieszkali w tym domu (jego i siostry) razem z matką. Potem faceta w pół roku zmiótł rak. Laska zabrała dziecko i wyprowadziła się od teściowej. Potem przysłała teściowej list, że ma natychmiast wyprowadzic się z jej części domu (albo z całego domu bo nie pamiętam czy siostra się w międzyczasie nie zrzekła tego domu a matka nie miała zapisanego prawa dożywocia w tym domu). No i afera bo jakim cudem wnuk (który jej wnukiem nie jest bo ma innego ojca - zrobili testy krwi i tak wyszlo) ma prawo ją wysiedlic z domu. Dlaczego ktoś tak naprawdę obcy ma przejąć ten dom. No i okazało się, że prokuratura nie wzięłą tej sprawy bo zmieniły się przepisy. Wedle nich każde dziecko musi mieć ojca i jeżeli dopóki dziecko nie osiągnie 1 roku życia to ojciec ma prawo podważyć ojcostwo. Jeśli nie zrboi tego do roczku to prawnie nadal jest ojcem dziecka i już nim zostaje i testy dna juz tutaj nic nie pomogą. A matka dziecka w jego imieniu ma prawo zarządzać nieruchomością i wysiedlić teściową. Sądy juz tutaj nic nie pomogą.
#2710 |
Wtajemniczenie
|
Asia śliczny brzucholek
![]()
#2711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2712 |
Wtajemniczenie
|
Duszona takie przypadki są straszne, te nasze prawo jest tak niedopracowane że głowa mała.
Dziwie się że w ogóle ludzie takie rzeczy robią. Ok spadek napisać jak najbardziej ale żeby od razu przepisywać. Życie się zmienia i stosunki między ludzkie też a później ludzie mają pretensje do życia. No trzeba toche myśleć niestety i sie zabezpieczać przede wszystkim.
#2713 |
Wtajemniczenie
|
Mala podziel się tą energią.
Ja się zastanawiam jak wy to robicie, że tyle w domu robicie i jeszcze tu jesteście na bierząco. |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Jade ju drugim busem do gdansk-sa mega korki-taka godzina- już mnie dupa boli:/ w tesco u nas nic przecenione...bodziaki 5paki z 55bodajze na 38 :/ ale i tak się oplaca jak ktos potrzebuje. Kupilam spodenki mlodemu,ale bez przeceny- stwierdzilam,że nie na darmo wdrapywalam się pod gore hehehe
![]()
#2715 |
Zakorzenienie
|
MaladT o looosie, Ty to się narobisz
![]() Duszona też oglądałam wczoraj sprawę dla reportera, ale powiem Ci, że ta kobieta po części sama sobie zgotowała taki los, po co zapisywała dom synowi, bez prawa dożywocia chociażby. Albo mogła im zapisać ten dom, ale po śmierci ![]() Kurcze no jak się nie myśli, to potem tak jest Lui miłego weekendu ![]()
#2716 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Alunia mnie tez się nie chce wyjątkowo dziś.
![]() |
#2717 | |||
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jakie ładne brzuszki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() rodzinny to te 77zł? a wychowawczy? to co to jest? bo ja się kompletnie nie orientuję w tych zasiłkach... gdzieś słyszałam też o możliwości "dodatkowego" becikowego, ale tez nie wiem co i jak... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Migotka nie orientuję się ile wynosi wychowawczy, ale coś mi się wydaje koło 400 zł
![]() A dodatkowe becikowe to jeszcze co innego, to jakby dodatkowy tysiąc z urzędu miasta, ale to też trzeba mieć niski dochód ![]()
#2719 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Wtajemniczenie
|
Aguś Ty kupowałas te rajtki gatty. Jaki masz rozmiar? Ja mam 3 więc chyba wezmę 4 nie?
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- ja nie wierze w to co zobaczyłam.... ![]()
#2721 |
Zakorzenienie
|
Aga szkoda ze promocji lepszych nie bylo,ale cos tam kupilas
![]() Asia fajny brzuusio ![]() Duszona mi sie kuedys wydawalo ze jak mozna zapisac komus dom np za opieke albo z tym zaznaczeniem dozywotniego mieszkania,ale chociaz by po tym i innych akcjach stwierdzam jak Ty,ze ciezko komus tak w 100%zaufac,zwlaszcza ze roznie sie potem w zyciu uklada i relacje sie zmieniaja Ja jade do kolezanki,sama z mezem jestem w szoku bo mala stwierdzila ze nie jedzie z nami,zostaje z ciocia,i moja sis i moj tata sie smiali ze to strasznie przezywam ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Mala Ty sie oszedzaj,szalejesz kobieto ostro Vexi a Ty masz mozliwosc spotkania w poniedzialek? |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
WItam,
ja dziś masę odwiedzin miałam, także dopiero usiadłam sama ![]() CO do darowizn i spadków ( bo spadek za życia to swego rodzaju darowizna) to sprawa jest bardzo skąplikowana, bo tak naprawdę każdy zapis można podważyć. Darowiznę cofnąć. Także tak naprawdę nie ma sytuacji bez wyjścia, tylko sprawę trzeba załatwiać "cywilnie" a nie przez prokuratora... WIem, z własnego doświadcenia, bo podważaliśmy kiedyś w rodzinie testament i udało się wyegzekwować należną nam część. A co do zasiłków, to rodzinne to jedna z form pomocy, kiedyś czytałam artykuł o kombinatorach, którzy całkiem niezłe kwoty wyciągali od państwa. I niestety przez takich kombinatorów kwoty te są tak niskie. Miałam znajomą, która w sumie miesięcznie na rodzine dostwała ok. 3 tys złotych .. a do biednych nie należeli .... nie lubię tego typu ludzi, ale to też wina państwa, które tworzy słabe ustawy z mnóstwem luk... A ja dziś na obiad ryżyk z łososiem ![]() ![]()
#2723 |
Zakorzenienie
|
A ja oglądam "Lekarzy" odcinek 9. Wzruszyły mnie słowa Izy na początku serialu, która nie może mieć dzieci
![]() Zaraz pędzę na spotkanie z koleżanką, która ma termin porodu za niecałe 3 tygodnie. Jeejku, jak ja bym chciała byc już na jej miejscu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Wtajemniczenie
|
buu no widzisz jaką masz już dużą i dzielną córę?
Maciejka wiem, że testamenty są do podważenia dlatego my rozbudowując dom przepisujemy do na nas za zycia teściów a nie po smierci.. konczę robic salatkę z łososiem... potem kapiel i laba ![]() ![]()
#2725 |
Zakorzenienie
|
Duszona-tak ja wzielam 4. Sa ok -ja też taka 3 nosilam czasem 2- te sa dosc male o dziwo
![]() ![]()
#2726 | |||||||
Zadomowienie
|
Ślicznie wyglądacie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj trochę ogarnełam mieszkanko potem z mamą i synusiem wybrałam się na cmentarz aby już jutro nie musieć jechać gdzie będzie młyn pełno ludzi.Dziś była piękna pogoda więc super się chodziło między alejkami a mały połowę czasu przespał. A jaki był zachwycony jazdą autobusami ![]()
![]() |
#2727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem dzisiaj taaka leniwa... siedzieć mi się nie chce, leżeć też nie, spać też nie. Marudna taka jestem ;/
Może coś bym zjadła, ale może jednak nie ![]() Niech ten mój Tż już wraca do domu, będę miała komu stękać ![]() Ale niestety, muszę czekać do 22 buuuuuuu
#2730 |
Raczkowanie
|
ja też się postaram z poniedziałkiem
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.