Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 11:11   #2701
emily863
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Tepsa a w której Biedronce dostałaś koszule?
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 11:13   #2702
kasia_adm
Rozeznanie

Moja wizyta już w czwartek, ale się cieszę. Taka jestem ciekawa ile moja Mała waży. Bo że sie nie obróciła to czuję, nygusek mały mi rośnie.
A dziś mój 9-latek mnie rozczulił, przybiegł przytulił się do brzucha i mówi "cześć moja siostrzyczko, jesteś tylko moja". Często się przytula i śpiewa siostrze, ale tak ładnie to pierwszy raz powiedział
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 11:14   #2703
mkluke
Raczkowanie

Witam dziewczyny

Od soboty nie zaglądałam i znowu mam mnóstwo do nadrobienia... :/

Wczoraj pochodziłam sobie po sklepach i kupiłam leginsy niemowlęce (oczywiście potem dopiero zauważyłam, że pisze na nich "chłopięce", ale co tam ), jeden podkład do przewijania i takie małe szare rajstopki... chyba i ja wreszcie zaczynam coś kupować

aaaaaaaaaaaa... jeszcze w sobotę jak mnie nie było to TŻ złożył łóżeczko - takie śliczne, białe i stoi już koło naszego łóżka i czeka Tylko przyznam szczerze, że tak sie ciasno zrobiło w pokoju, że szok... no cóż, przeżyjemy...

Co do prania ciuszków jeszcze nie zaczęłam... pewnie jako jedyna z Was...
ale przeglądałam ofertę biedronki i od dzisiaj są proszki, płyny i mleczka Loveli w promocji... i teraz moje pytanie - lepszy proszek do prania czy mleczko do prania ?? Pomóżcie...

Wcześniej była mowa o butelkach - jak firma jest najlepsza? a smoczki - jaki kupić? Bo ja to ciemna jestem w tych sprawach

Dobra, lecę Was nadrabiać

Miłego dnia dziewczynki
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 11:15   #2704
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Wczoraj pochodziłam sobie po sklepach i kupiłam leginsy niemowlęce (oczywiście potem dopiero zauważyłam, że pisze na nich "chłopięce", ale co tam ), jeden podkład do przewijania i takie małe szare rajstopki... chyba i ja wreszcie zaczynam coś kupować

aaaaaaaaaaaa... jeszcze w sobotę jak mnie nie było to TŻ złożył łóżeczko - takie śliczne, białe i stoi już koło naszego łóżka i czeka Tylko przyznam szczerze, że tak sie ciasno zrobiło w pokoju, że szok... no cóż, przeżyjemy...

ale przeglądałam ofertę biedronki i od dzisiaj są proszki, płyny i mleczka Loveli w promocji... i teraz moje pytanie - lepszy proszek do prania czy mleczko do prania ?? Pomóżcie...

Wcześniej była mowa o butelkach - jak firma jest najlepsza? a smoczki - jaki kupić? Bo ja to ciemna jestem w tych sprawach

Miłego dnia dziewczynki
ja prałam w proszku loveli
oby mała dobrze zniosła ten proszek bez żadnych uczuleń
robię małe porzadki juz do przeprowadzki i cieżko mi się udzielać;/

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 11:21   #2705
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam dziewczyny

Miłego dnia dziewczynki
Ja prałam w proszku loveli, a jeśli chodzi o smoczki i butelki to ja przy córki używałam smoczków i butelek firmy canpol i byłam bardzo zadowolona więc teraz też takowe kupiłam, ale siosrta z kolei uzywałam aventa i była też zadowolona
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 11:28   #2706
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
jakie śliczne literki przecież nie jest określony rozmiar literek, każda robi takie jak jej pasują jak już je skończysz i będą wisieć to się pochwal
dziekuje pochwale mnie tez troche przerazilo ze takie duze, ale moze po zszyciu mniejsze wyjda, szablon byl robiony na 25 cm jesli sie nie myle

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
A u mnie zaczeły sie chyba zaparciatrzeb zrobic grecką sałatke po niej jestem zawsze lżejsza o kilka kg czuje sie taka nabuzowana

Dziekuje że pytasz

A co do awantury z Tż, wczoraj była
Ma 31 lat a rozum taki malutki jak łepek szpilki
My wczoraj u mojej sis byli. A on upił sie, a ja prosiłam by przestał, z teściem mojej siostry i spał na kanapie jak pijak wstyd jak nic. Pojechał ze mną a tak jakby bezemnie u obcych ludzi.... bo moja sis u tesciów mieszka a ten spał tam z 5h!!! Jak mżna jechac w gosci i spac u kogos bo sie nawaliło
Już w świeta była podobna sytuacja, dostał 2szanse i zmarnował ją.nigdy już ze mną nie pojedzie
Jak ma zryty beret

niunia ona co do ruchów, to moja malenka też ostatnio grzeczna. W nocy to aż czasami mam stracha bo ani drgniepewnie śpi, bo mamusia spokojna toi córcia zrelaksowana. Ale już z rana jak wstałam to czuje ją jak ske kreci, kopie, i wypycha
Teraz tak jest
A ja wizyta za tydzien 27 stycznia po 6 tygodnich
Ciekawe co tam u Zosi

......................... ......................
A ja dzisiaj prasowanie
A na obiad rosół i lane kluski

A i witam sie dzisiaj
salatka grecka a co do alkoholu, nie podarowalabym mojemu TZ, jest dorosly, wiec ma miec swoj umiar, chociaz ma twarda glowe, jak to sie mowi, za duzo nie pije sobie w gosciach, nie ladnie sie zachowal, moze potrzebowal sie ''odchamic'' ale przesadzil, bo to bylo w gosciach a nie z kolegami

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A to chyha lepiej ze nie ma. Ja nie wiem nic z dosw.bo nie mielismy ale jak czytalam w necie i kolezanki opowiadaly to mowily ze baldachim to zlo...tylko zbiera kurz.

kurcze na komorce nie widze. Na pewno sa piekne. Ja sie zabralam za listerki rowniez ale ze wzgledu na chorobe w domku poszlo to w odstawke

Materac zdexydowanie najlepszy dla dziecka to lateksowy.
Ja dla D.mialam gryka - kokos bo sie zasugerowalam ze niby musi byc twardy a teraz czytajac i rozmawiajac terapeutami dowiedzialam sie ze tak twardy jak gryka kokos to jednak przestarzaly poglad. Tzn.nic sie nie stanie ale wygodniejsze sa materace dla dzieci...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
duze sa napewno znajdziesz chwile dla siebie kochana jest duzo czasu jeszcze, a jak sie czuje synek

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Moja wizyta już w czwartek, ale się cieszę. Taka jestem ciekawa ile moja Mała waży. Bo że sie nie obróciła to czuję, nygusek mały mi rośnie.
A dziś mój 9-latek mnie rozczulił, przybiegł przytulił się do brzucha i mówi "cześć moja siostrzyczko, jesteś tylko moja". Często się przytula i śpiewa siostrze, ale tak ładnie to pierwszy raz powiedział
jak ladnie tez jestem ciekawa, ale wizyta dopiero za dwa tygodnie , bede 3mac kciuki za wizyte

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Dziewczyny przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się wyżalić. Siostra mojej mamy dzisiaj rano zmarła. 61 lat. W czerwcu zaczęli ją badać w kierunku raka i taką mamy służbę zdrowia, że odsyłali ją od jednego do drugiego lekarza. Podobno rak nie był złośliwy. Chemie dostała tylko raz. Drugiej już nie zdążyli bo miała złe wyniki...
I gdzie jest ta opieka onkologiczna, że w ciągu 9 tygodni od diagnozy do leczenia??
jestem strasznie rozgoryczona...

z góry przepraszam jak będę Was w tym tygodniu zaniedbywać, ale na pewno kuzynka będzie potrzebowała pomocy....
bardzo mi przykro kochana a polska sluzba zdrowia jest do d.... nie raz sie przekonalam..... duzo chorowalam swojego czasu i czesto trafialam na pajacow, nawet uslyszalam przez telefon zebym sama sobie przyjechala do szpitala bo mi karetki nie wysla kiedy zemdlalam na ulicy, to mnie obcy ludzie zawiezli, jak to uslyszeli dzwoniac po pomoc....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 11:32   #2707
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Hmm o antykoncepcji tak- my będziemy tylko prezerwatywkę, z racji tego, że mam problemy hormonalne to nie chcę dodatkowo hormonami się faszerować, tylko brać te na tarczycę co biorę A na pewno antykoncepcja będzie bo mi Tż już gaworzy, że bez gumeczki ani rusz, bo trzeba dom rozbudować i się czegoś dorobić

Kurczę, dzisiaj fiku miku i wiecie co... bez sensu żadnej frajdy nie miałam, brzuszek mi przeszkadzał, dyskomfort w cipulince ehh, powiedziałam, że do porodu inaczej się o niego zatroszczę, a fiku miku jak dojdę do siebie po porodzie- oj wtedy będzie porządnie

Pogoda dzisiaj straszna, ponuro, szaro ehh...

W końcu mi napisali, że wysłali wózek teraz czekać na kuriera z wózkiem, i listonosza z pościelą, butelkami i skarpetkami z grzechotką
I jestem happy bo x-lander mi odpisał, że promocję do wózków terra obowiązują też sklepy internetowe i będę mieć torbę i mufkę za 1 zł

Dzisiaj idę do pepco w poszukiwaniu balerinkowatych kapci do szpitala obym tylko dzieciowe rzeczy ominęła duuużym łukiem, bo pieniędzy nie ma, a jestem skłonna wydać ostatnie groszena brzdąca
moje fiku miku tez bez frajdy.... ale nie przez fikanie, ale przez to ze za dlugo nie bylo, i sie odzwyczailismy a teraz jeszcze ja z duzym brzuszkiem i mi ciezko troche za wozek

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

wiecie dopiero wstalam, i czuje sie takaaaaaaaaaa zmeczona, ze moglabym spac do wieczora i czuje sie dzis jakbym miala wypchany brzuch kamieniami znaczy sie ciezko jakos nie wiem

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja prałam w proszku loveli
oby mała dobrze zniosła ten proszek bez żadnych uczuleń
robię małe porzadki juz do przeprowadzki i cieżko mi się udzielać;/
przeprowadzka najwazniejsza kochana, my tu jestesmy caly czas jesli masz ochote mozesz wstawic zdiecia po przeprowadzce i co najwazniejsze kacik coreczki, lubie ogladac
Stary 2015-01-19, 11:34   #2708
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Macie może zdjęcia tych koszul z biedry?
https://mamotoja.pl/ubrania-ciazowe-...3367,r3p1.html

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-19, 11:41   #2709
meganka18
Rozeznanie

Witam Was z rozpoczynającym sie 32tc

Idziemy do domu - jednak jak plamienia sie powtórzą trzeba je skontrolować - lekarka powiedziała ze taka najprawdopodobniej jest moja uroda ale nigdy nic nie wiadomo ...
Kolejna wizyta za 2 tyg ( 4 lutego )

Mam nadzieje ze moje słoneczko jeszcze troche w brzuszku u Mamy posiedzi ImageUploadedByWizaz Forum1421667678.351000.jpg

Świetna fotka
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 11:44   #2710
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
one są na wyprzedażach w biedronce a każdy sklep ma co innego ja u siebie to tylko figi widziałam o koszulach w 5 biedronkach ani mowy, wszystko zalezy co sklep ma na stanie

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
moje fiku miku tez bez frajdy.... ale nie przez fikanie, ale przez to ze za dlugo nie bylo, i sie odzwyczailismy a teraz jeszcze ja z duzym brzuszkiem i mi ciezko troche za wozek

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

wiecie dopiero wstalam, i czuje sie takaaaaaaaaaa zmeczona, ze moglabym spac do wieczora i czuje sie dzis jakbym miala wypchany brzuch kamieniami znaczy sie ciezko jakos nie wiem

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

przeprowadzka najwazniejsza kochana, my tu jestesmy caly czas jesli masz ochote mozesz wstawic zdiecia po przeprowadzce i co najwazniejsze kacik coreczki, lubie ogladac
ok trochę to potrwa zanim go ogarniemy..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-19, 11:48   #2711
tout-petit-fille
Zadomowienie

luzna25
najszczersze wyrazy współczucia dla Was

kruszynkaa88
Mój rzucił z półtora tyg temu palenie i mam nadzieję, że będzie się przy tym trzymać. Inaczej nie ma mowy na szczęśliwe pożycie małżeńskie

mkluke

Ta "promocja" biedronkowa w mojej biedronie jest cały czas
Ja piorę w płynie, bo nie zapychają tak pralki

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 11:51   #2712
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
wreszcie macie klucze to teraz przeprowadzka i jeszcze parapetówka
nooo
ciesze sie bardzo ;pp

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-19, 11:58   #2713
smv
Zakorzenienie

Ja mam butelki aventa po chrzesnicy ale planuje kupić ze dwie firmy Lovi... Ponoć lepsze... Się okaże.
Dziewczyny a kupujecie jakąś herbatkę dla Waszych niunkow?
O rety ja zaraz uciekam na korki 5 bitch godzin o ile dam rade Bo plecy mi tak dokuczają ;( pije kawkę na rozbudzenie i do boju.
Wczoraj moja chrzesnica 4latka powiedziała ze jak juz tego dzidziusia będę wreszcie mieć to mam zadWonic z wujkiem bo ona się musi przygotować hhe i nA koniec dodała ze mnie bardzo kocha... Ach moja ukochana niunia
Stary 2015-01-19, 11:58   #2714
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Tusiowe literki chyba troszke duze beda ale to dopiero polowa
jakie supeer ale masz słodkości na stole bożeeeeeeeeee nie wytrzymałabym boziu z takimi słodkościami na widoku

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-19, 12:00   #2715
żona_marcina
Rozeznanie

Tepsa - nie wiem, czy doszła do Ciebie wiadomość prywatna więc potwierdzam, że biorę obie koszulki i już zrobiłam przelew.

Od rana mam problemy z wizażem

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:03   #2716
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
No i super, gratulacje dla niej
Przecież to normalna kolej rzeczy, że w okolicach tp jest poród bez paniki dziewczyny!

ja to jednak się boję hehe

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-19, 12:09   #2717
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja mam butelki aventa po chrzesnicy ale planuje kupić ze dwie firmy Lovi... Ponoć lepsze... Się okaże.
O rety ja zaraz uciekam na korki 5 bitch godzin o ile dam rade Bo plecy mi tak dokuczają ;( pije kawkę na rozbudzenie i do boju.
Wczoraj moja chrzesnica 4latka powiedziała ze jak juz tego dzidziusia będę wreszcie mieć to mam zadWonic z wujkiem bo ona się musi przygotować hhe i nA koniec dodała ze mnie bardzo kocha... Ach moja ukochana niunia
Ja chcę z humany herbatki na trawienie od 1 tygodnia życia
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:11   #2718
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
U mnie w mieście sa dwie bierdonki w jednej koszul ani widu ani slychu w drugiej raz wrzucili i teraz moze byla dorzutka bo wcześniej nie widziałam ale jak cos będę krazyc na bieżąco
Stary 2015-01-19, 12:12   #2719
marcia45
Zadomowienie

Ja wróciłam ze spaceru i zaraz zrobię sobie drzemkę.

Luźna bardzo mi przykro z powodu cioci. Co za zrądzenie, ja teraz ciągle widzę reklamy o nowym programie rządowym odnosnie onkologii.

KSylwia co do stelaża już dziewczyny odpowiedziały, a co do materaca ja mam gryka-kokos. A to łóżeczko to jakieś specjalne, bo dziwne te wymiary? Ciekawe czy materac na wymiar nie wyjdzie Was drożej niż nowe łóżeczko plus materac.

Mon9 nie wiem czy małej już kupujecie ubranka, ale w Kappahlu widziałam sporo z newbi w rozmiarze 44-50 na promocji. Tak pomyslałam wtedy o małej Helence, a ona już dwumiesięczna panna

Pamiętacie od którego tygodnia się pije herbate z malin i łyka wiesiołka??

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu

Edytowane przez marcia45
Czas edycji: 2015-01-19 o 12:13
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 12:18   #2720
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Witam Was z rozpoczynającym sie 32tc

Idziemy do domu - jednak jak plamienia sie powtórzą trzeba je skontrolować - lekarka powiedziała ze taka najprawdopodobniej jest moja uroda ale nigdy nic nie wiadomo ...
Kolejna wizyta za 2 tyg ( 4 lutego )

Mam nadzieje ze moje słoneczko jeszcze troche w brzuszku u Mamy posiedzi Załącznik 5889733

Świetna fotka
w koncu do domku i oby sie nic nie powtorzylo juz coraz blizej do marca

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
jakie supeer ale masz słodkości na stole bożeeeeeeeeee nie wytrzymałabym boziu z takimi słodkościami na widoku
ja tez nie, zjadlabym wszystkie , to zdiecie u mojej mamy, ona robi tusiowe literki przyszla babcia
Do marca zdazycie kochana

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
5 godzin masz sily kochana.... a mi sie zawsze zdawalo ze to uczen idzie na korki do nauczycielki
a po co taka herbatka jest na co
kochana chrzesnica

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Luźna bardzo mi przykro z powodu cioci. Co za zrądzenie, ja teraz ciągle widzę reklamy o nowym programie rządowym odnosnie onkologii.

KSylwia co do stelaża już dziewczyny odpowiedziały, a co do materaca ja mam gryka-kokos. A to łóżeczko to jakieś specjalne, bo dziwne te wymiary? Ciekawe czy materac na wymiar nie wyjdzie Was drożej niż nowe łóżeczko plus materac.

Mon9 nie wiem czy małej już kupujecie ubranka, ale w Kappahlu widziałam sporo z newbi w rozmiarze 44-50 na promocji. Tak pomyslałam wtedy o małej Helence, a ona już dwumiesięczna panna

wczoraj o tym czytalam, z wiesiolka to dwa trzy tygodnie przed porodem wyczytalam, a z malin, to roznie pisza, na jednej stronie pisza ze juz caly 3 trymestr mozna pic, a na innej ze tak z 4 tygodnie przed.... ale jak mi przywiezie mama w polowie lutego to zaczynam picie, dwa razy dziennie, a te liscie ponoc okropne sa, hehe
Stary 2015-01-19, 12:21   #2721
kasia_adm
Rozeznanie

U mnie niestety wracają dolegliwości I trymestru. Znowu ciągła zgaga, niestrawność, a jak dłużej nie jem to mdłości. Dobrze, że już tak niewiele zostało. Dam radę
Stary 2015-01-19, 12:23   #2722
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Ja juz od swiat lece z herbatka z malin o wiesiolku zapomnialam, ale mam jeszcze chwilkę czasu
Nusiekowa daj znać jak tam w szpitalu sie czujesz
Stary 2015-01-19, 12:25   #2723
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie niestety wracają dolegliwości I trymestru. Znowu ciągła zgaga, niestrawność, a jak dłużej nie jem to mdłości. Dobrze, że już tak niewiele zostało. Dam radę
Ja tez , kazdego dnia.... ale wytrzymamy, do porodu blizej niz dalej

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Ja juz od swiat lece z herbatka z malin o wiesiolku zapomnialam, ale mam jeszcze chwilkę czasu
Nusiekowa daj znać jak tam w szpitalu sie czujesz
ile razy dziennie ja pijesz? ja z wiesiolka zrezygnuje, bo tutaj nie wiem czy znajde, ale ten masaz musze zaczac i poczekam na herbatke az do mnie przyjedzie
Stary 2015-01-19, 12:25   #2724
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:

W końcu mi napisali, że wysłali wózek teraz czekać na kuriera z wózkiem, i listonosza z pościelą, butelkami i skarpetkami z grzechotką
I jestem happy bo x-lander mi odpisał, że promocję do wózków terra obowiązują też sklepy internetowe i będę mieć torbę i mufkę za 1 zł
super, że się udało

Cytat:

Byłam w sklepach szukać kosmetyków Hipp niestety nigdzie-ani rossman, Carrefour, Inter marche i kaufland-pusto... Może kiedyś do Tesco pojadę ale mam 30km i nie chce mi się jechać zwłaszcza ze może nie być. Kupiłam tylko linomag płyn bobini i krem na niepogode hippa bo to jedyne co znalazłam heh..
u nas są w Rossmanie, Tesco, Superpharm, Hebe

Cytat:

Ja wolę mleczko zdecydowanie Butelki mam avent a smoczki avent i nuk (pamiętam, że chłopakom moim tylko nuk pasował)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:27   #2725
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
w koncu do domku i oby sie nic nie powtorzylo juz coraz blizej do marca

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

ja tez nie, zjadlabym wszystkie , to zdiecie u mojej mamy, ona robi tusiowe literki przyszla babcia
Do marca zdazycie kochana

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

5 godzin masz sily kochana.... a mi sie zawsze zdawalo ze to uczen idzie na korki do nauczycielki
a po co taka herbatka jest na co
kochana chrzesnica

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

wczoraj o tym czytalam, z wiesiolka to dwa trzy tygodnie przed porodem wyczytalam, a z malin, to roznie pisza, na jednej stronie pisza ze juz caly 3 trymestr mozna pic, a na innej ze tak z 4 tygodnie przed.... ale jak mi przywiezie mama w polowie lutego to zaczynam picie, dwa razy dziennie, a te liscie ponoc okropne sa, hehe
Dobrze, ze piszecie o tych liściach bo zapomniałam. Muszę się zaopatrzyć, choć wątpię czy to coś pomaga. Choć na pewno nie zaszkodzi. A o wiesiołku to nie wiedziałam.
Stary 2015-01-19, 12:38   #2726
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, ze piszecie o tych liściach bo zapomniałam. Muszę się zaopatrzyć, choć wątpię czy to coś pomaga. Choć na pewno nie zaszkodzi. A o wiesiołku to nie wiedziałam.
Mysle, ze lepiej probowac wszystkiego, co ulatwia porod, niz nic z tym nie robic, nic na tym nie stracimy, a jedynie mozemy zyskac ja wierze w moc ziolek
Stary 2015-01-19, 12:38   #2727
kasia_adm
Rozeznanie

Właśnie doczytałam, że przy planowanym CC picie herbatki z liści malin jest jednak niewskazane. A u mnie na razie ułożenie pośladkowe i CC. Także to odpuszczam, zastanowię się nad wiesiołkiem.
Stary 2015-01-19, 12:46   #2728
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
U mnie w mieście sa dwie bierdonki w jednej koszul ani widu ani slychu w drugiej raz wrzucili i teraz moze byla dorzutka bo wcześniej nie widziałam ale jak cos będę krazyc na bieżąco
A ja sądziłam, że pewnie we Wrocławiu dostałaś i dlatego pytałam, bo pomyślałam, że jutro przed wizytą może bym dorwała już w konkretnym sklepie. U siebie byłam w czterech zaraz po tym jak się pojawił ich temat, ale w żadnej nie było. Może jeszcze gdzieś się trafi, a jak nie to też mam w czym chodzić.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 13:02   #2729
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Dziewczyny przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się wyżalić. Siostra mojej mamy dzisiaj rano zmarła. 61 lat. W czerwcu zaczęli ją badać w kierunku raka i taką mamy służbę zdrowia, że odsyłali ją od jednego do drugiego lekarza. Podobno rak nie był złośliwy. Chemie dostała tylko raz. Drugiej już nie zdążyli bo miała złe wyniki...
I gdzie jest ta opieka onkologiczna, że w ciągu 9 tygodni od diagnozy do leczenia??
jestem strasznie rozgoryczona...

z góry przepraszam jak będę Was w tym tygodniu zaniedbywać, ale na pewno kuzynka będzie potrzebowała pomocy....
Przykro mi
Niestety też miałam takie przypadki w rodzinie dlatego staram się przekonywać bliskich, żeby o siebie dbali bo na służbę zdrowia nie można liczyć.

Cytat:
Mój Tż też ma ostatnie dni na piwkowanie przed tv, od połowy lutego już może zapomnieć i sam o tym dobrze wie, bo miesiąc wcześniej musi być w pełnej gotowości psychicznej i fizycznej A biedny teraz od tygodnia nie pali, bo postanowił rzucić dla synka i nerwusek się zrobił, dumna jestem, że tak podchodzi do tego Ale nerwus teraz trochę jest, ale ja spokojna, bo wiem, że dla nałogowego palacza to nie jest lada wyzwanie
Mnie o dziwo rzucenie palenia przyszło łatwo za to teraz po pół roku czasem mnie nachodzą głupie myśli jak to będzie, kiedy już urodzę i skończę kp dlatego aktywizuję TŻ żeby też całkiem przestał palić, nawet na imprezach nie bo wtedy nie będę mieć motywacji żeby nie wrócić

mkluke - ja zaczynam prać i prasować dopiero od czwartku, spoko

Dziękuję Wam za wczorajsze słowa wsparcia
Muszę pogadać na spokojnie z TŻ i wymyślić coś z tymi studiami awaryjnie, jeśli stwierdzę, że nie da rady dalej.
Póki co zdecydowaliśmy, że w czwartek i piątek robimy przemeblowanie, składamy łóżeczko, wywalamy część mebli i jedziemy do Ikei po nowe i rzeczy dla dziecia
Pozostają mi na głowie 4 kolokwia a później przez dwa dni zajmuję się tylko domem
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 13:13   #2730
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Przykro mi
Niestety też miałam takie przypadki w rodzinie dlatego staram się przekonywać bliskich, żeby o siebie dbali bo na służbę zdrowia nie można liczyć.

Mnie o dziwo rzucenie palenia przyszło łatwo za to teraz po pół roku czasem mnie nachodzą głupie myśli jak to będzie, kiedy już urodzę i skończę kp dlatego aktywizuję TŻ żeby też całkiem przestał palić, nawet na imprezach nie bo wtedy nie będę mieć motywacji żeby nie wrócić

mkluke - ja zaczynam prać i prasować dopiero od czwartku, spoko

Dziękuję Wam za wczorajsze słowa wsparcia
Muszę pogadać na spokojnie z TŻ i wymyślić coś z tymi studiami awaryjnie, jeśli stwierdzę, że nie da rady dalej.
Póki co zdecydowaliśmy, że w czwartek i piątek robimy przemeblowanie, składamy łóżeczko, wywalamy część mebli i jedziemy do Ikei po nowe i rzeczy dla dziecia
Pozostają mi na głowie 4 kolokwia a później przez dwa dni zajmuję się tylko domem
Zawsze trzeba mieć jakiś plan awaryjny Ja urodziłam pierwsze dziecko na ostatnim roku magisterki, co prawda zaocznie. Czy było ciężko? Wymagało to organizacji i pomocy ze strony Tż, rodziców czy kolegów ze studiów czasem. Wierzę, ze poradzisz sobie. Wszystko się ułoży, zobaczysz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości