Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 10:56   #2731
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
dziewczynki mam pytanie, Madzi jest teraz gorąco bo jest duszno ogólnie w domu i na dworze, płacze z tego powodu i nie może spać, a przez to że płacze jeszcze bardziej sie poci, nie wiem jak jej pomóc, możecie coś poradzić??? nie ma gorączki bo sprawdzałam, jest jej tylko gorąco choć jest w samym bodziaku. Męczą mnie też tu wszyscy że powinnam jej się dać wody napić, choć położna mi mówiła że mój pokarm wystarcza za jedzenie i picie, ale już sama nie wiem. Dajecie pić jak dzieci są tylko na piersi???
Ja nie daję, położna mówi też by nie dawac, bo mój pokarm to i picie i jedzenie.. Dzis jeszcze podpytam.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Mąż podał jej wodę, uspokoiła się teraz i zasnęła. Bardzo się martwię, ale wiem że nie można też z byle pierdółką jeździć czy też wzywać lekarza. Całą noc będę miała teraz nieprzespaną bo będę się zamartwiać i czuwać nad malutką. A jak jutro nie będzie poprawy to pójdę do przychodni, bo wyjścia nie będę miała. Tylko pewnie powiedzą mi to samo, że to może być reakcja na lek, albo wyślą na szpital :/ A tego bym chciała uniknąć.
Może zadzwoń i zapytaj, przez tel może doradzą, powiedzą czy to normalne?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Hej!
STAWIAM WSZYSTKIM!!!
Laurka w nocy zrobiła kupę sama nareszcie po 22 dniach! ale czadziło z wrażenia potem zasnąć nie mogłam hi hi
Mam nadzieję, że teraz już w miarę regularnie będzie się wypróżniać
Brawo!!!!

Evvcia a gdzie kupujesz te kropelki Sab Simplex?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-02 o 11:00
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 11:00   #2732
natkulec
Zadomowienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Natqulec jak nocka? Przeszło Madzi?
Dzięki wszystkim za rady Madzia w końcu usnęła ok 23 przy cycu a potem ze smoczkiem. spała tylko w body z krótkim rekawem z nami w łóżku ale nie przykryta, do 2 w nocy mieliśmy balkon otwarty a potem okno. o 2 znowu zjadła i spała do 6 dziś w wózku na dworze śpi od 8 z przerwami na karmienie, ona rzeczywiście źle znosi gorąco, ciekawe jak to będzie latem...

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ja nie daję, położna mówi też by nie dawac, bo mój pokarm to i picie i jedzenie..
tez juz nie podam bo to nic nie dalo i nie bede sluchac innych...
Stary 2012-05-02, 11:42   #2733
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!
a wiec Desia zamknela liste

ROZPAKOWYWANIE MAMUSIEK MARZEC-KWIECIEN OGLASZAM ZA ZAKONCZONE!!! :p ijemy: [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------
Gratulacje Desia i Kulkaaga

Moja Julcia wczoraj pomarudziła trochę, pewno przez ten upał. Dziś jest o niebo lepiej i miło sobie śpi
I mogę pochwalić córcię, że na brzuszku dzielnie podnosi na momencik główkę i przekręca główkę na obie strony TŻ strasznie chodzi dumny i śmiesznie dobinguje małą żeby jeszcze poćwiczyła podnoszenie główki
A w ogóle mam takie uczucie jakby Julcia była z nami już bardzo długo, a dopiero 12 dni ma Niesamowite, jeszcze półtora tygodnia temu z brzuchem chodziłam, a teraz takiego małego szkraba noszę na rączkach i całuję każdy skrawek jej ciałka

W poniedziałek mieliśmy wizytę położnej i lekarki pediatry. Akurat w jednym momencie przyjechały. Zachwycały się Julką, no i brak zastrzeżeń co do pielęgnacji i w ogóle super hiper, także jestem spokojna..uuff

Tyle, że położna powiedziała mi że w zasadzie z owoców mogę tylko jabłko zjeść Ale ja jadam kiwi, winogrona ciemne, morele suszone, sporo nabiału jem, piłam już słabsze kakao, wczoraj zaszalałam i zjadłam spaghetti i małej nic nie jest całe szczęście.
Zamiast słodkiego obżeram się herbatnikami i marchewkę skubię.
Piję też soki marchwiowo-jabłkowo-brzoskwiniowe i jest wszystko ok.
A właśnie TŻ przez przypadek kupił sok marchwiowo-jabłkowo-pomarańczowy, ale chyba nie bedę ryzykować i pić tego soku ze względu na pomarańczę, jak myślicie???

Ale mam jeszcze jeden problem. Po ciąży wszystkie moje alergie wróciły.. Od wczoraj męczy mnie katar sienny i czerwony oczy mam. Zawsze tak miewam co roku na wiosnę. Wtedy brałam claritine i było ok. A teraz nie wiem czy mogę brać claritine kiedy karmię Julkę tylko piersią????

Poza tym prowadzimy testy chusteczek do pupy. Wypróbowaliśmy huggiesy, firmowe tesco, pampersów, teraz mamy do wypróbowania cleanic i jakieś gaga. A jakich Wy używacie i z których jesteście zadowolone??

evvcia fajnie, że radzisz sobie ze studiami. Jak wtedy się organizujecie z Laurą na czas Twoich zajęć??
Ja właśnie już opuściłam 2 zjazdy, ciekawe jak z tych zaległości wyjdę, chociaż strasznie mi się nie chce na weekendy jeździć na tę uczelnię. Trochę mnie przeraża tak zostawić małą na długi czas - na uczelnię mam jeszcze 40 km w jedną stronę heh nie wiem jak to zorganizować??
Ale złożyłam wniosek o indywidualny tok nauczania, który pozwoliłby mi zaliczać przedmioty we własnym zakresie bez potrzeby przyjeżdżania na uczelnię na każdy zjazd. Tak mi poradziła dziewczyna w dziekanacie, czekam jeszcze na odpowiedź. No i muszę się też ogarnąć i zacząć coś z tą pracą dyplomową robić , i też na wrzesień przeniosę obronę.

Flowerbombka bardzo fajny opis porodu i jak szybko Ci poszło

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Flower fajny opis, chciałabym sn przeżyć, w cc nie ma tej magii i z tego powodu mi smutno czasem ,że ja tego nie przeżyje , ech.....
Też tak mam, że nie przeżyłam tej magii sn, chociaż bardzo przeżyłam poród cc, słyszałam krzyk Julki jak jeszcze pępowiną była ze mną połączona - ryczałam na tym stole jak głupia ze szczęścia. Poza tym traf tak chciał, że czekając na cc zaczęły mi się skurcze porodowe także namiastkę porodu naturalnego miałam ale to muszę w końcu opis porodu napisać

evvcia brawo dla Laurki

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:05   #2734
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
To szybciutko przybiera, moja też żarłoczek, pewnie z 6 kg już ma , jak z tż byliśmy u ortopedy to tż mnie pyta, czy te dzieci przyszły wcześniej na to usg ( tzn jako 2 , 3 tygodniowe dzieci) a ja mówię,że nie, że nasza po prostu jest duża , no teraz jeszcze te różnice wynikające z wagi urodzeniowej są mocno widoczne .

My jedziemy w piątek ( o ile tż nie będzie wezwany do pracy) ustalić menu na imprezę po chrzcie, no ale jeszcze najpierw do kościoła sprawdzić czy na 100% tego 17 .06 chrzczą,bo to czasem różnie jest.
a dlaczego mieliby nie chrzcić??

U Nas w kościele jest tak że chrzciny sa zbiorowe w każdą ostatnią niedzielę miesiąca i w trakcie mszy. Więc wypada 27 maj , a że chrzestnej wtedy nie ma to robimy 3 czerwca normalnie jest msza a po mszy są chrzciny. Ksiądz problemu nie robi

Zapomniałam - OSKAREK MA JUŻ 2 TYGODNIE
Jak ten czas szybko leci

Dałam zdjęcia na meil

Julliczka u mnie połozna powiedziała że mam jeść wszystko oprócz kapusty, grochu, fasoli,cebuli i cytrusów, a tak to mogę wszystko tylko z umiarem
Jadłam już jabłka, banany, jogurt truskawkowy, smażone i pieczone mięsa, wafla z czekoladą i jak na razie (odpukać) Oskarowi nic nie jest.

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-05-02 o 12:09
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:07   #2735
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

U Nas w kościele jest tak że chrzciny sa zbiorowe w każdą ostatnią niedzielę miesiąca i w trakcie mszy. Więc wypada 27 maj , a że chrzestnej wtedy nie ma to robimy 3 czerwca normalnie jest msza a po mszy są chrzciny. Ksiądz problemu nie robi

Zapomniałam - OSKAREK MA JUŻ 2 TYGODNIE
Jak ten czas szybko leci

dla Oskarka

a tak sprawdzić muszę , bo wiesz, niby napisane na stronie ,że w trzecią niedziele chrzczą każdego miesiąca, ale może wypaść jakieś coś , np, festyn parafialny, remont ołtarza lub coś podobnego i mogli coś zmienić

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-05-02 o 12:11
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:20   #2736
emigra
Zakorzenienie

My chrzcimy 24 czerwca po mszy bo u nas w co druga niedziele chrzty sa podczas mszy sw. a w kazda po niej, a ze chrzestni akurat 24 beda to wtedy chrzcimy

my dzisiaj konczymy 8 tygodni
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:24   #2737
Nikii89
Zakorzenienie

aaaa Konia o takie ewentualnie przeszkody chodzi ja myślałam że ksiądz jakieś problemy może robić

Dziękuje w imieniu Oskarka

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
My chrzcimy 24 czerwca po mszy bo u nas w co druga niedziele chrzty sa podczas mszy sw. a w kazda po niej, a ze chrzestni akurat 24 beda to wtedy chrzcimy

Gratulacje z okazji skończonych 8tygodni
no to tak jak u Nas w ostatnią niedzielę miesiąca w trakcie mszy a w każdą inną po mszy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 12:25   #2738
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa Konia o takie ewentualnie przeszkody chodzi ja myślałam że ksiądz jakieś problemy może robić

Dziękuje w imieniu Oskarka
tak, tak, o takie tam jakieś nieprzewidziane zdarzenia, ja chcę na mszy i w moim kościele ,bo np. slub brałam w innym niż mój parafialny i trochę żaluję, no ale remont był (i tak co chwilę coś grzebią ) i nie miałam wyjścia, jakoś rusztowania mi nie pasowały do wystroju
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:43   #2739
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Ale mam jeszcze jeden problem. Po ciąży wszystkie moje alergie wróciły.. Od wczoraj męczy mnie katar sienny i czerwony oczy mam. Zawsze tak miewam co roku na wiosnę. Wtedy brałam claritine i było ok. A teraz nie wiem czy mogę brać claritine kiedy karmię Julkę tylko piersią????
Mam ten sam problem ale nic nie można wziąć przynajmniej na moich tabletkach jest napisane żeby nie brać podczas karmienia piersią. I teraz smarkam kicham i źle się czuję z powodu alergii

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:

U Nas w kościele jest tak że chrzciny sa zbiorowe w każdą ostatnią niedzielę miesiąca i w trakcie mszy. Więc wypada 27 maj , a że chrzestnej wtedy nie ma to robimy 3 czerwca normalnie jest msza a po mszy są chrzciny. Ksiądz problemu nie robi .
A u nas można chrzcić w dowolnym terminie albo na mszy albo bez mszy i my wybieramy opcję bez mszy w sobotę 2 czerwca wtedy 20 minut i po chrzcie Antek też tak był chrzczony a impreza w domu

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 13:03   #2740
Mravka
Zadomowienie

Dzien dobry burzowo

wpierw nadrobie,bo troche tego mam po "weekendzie". T znowu w delegacji, tesciowa wsadzona do pociągu, wiec chata wolna robimy impreze .

ps.Mam nadzieje,ze u Was takze takie przyjemne ciemne chmury za oknem z ktorych to zaraz trzasnie taki deszcz,ze az milo!

ps2. nasze forumowe Malenstwa już coraz wieksze
Czaderskie te zdjecia na mailu...
Mag super wygladasz, jakbys nigdy w ciazy nie byla!! a Filipek jak aniołek
Aguska ale Szymek dluuuuuuuuuugi! i stopki tez mam slabosc. Ja caluje stopki,a T...wacha Mu głowe
Jolka kurcze Michas to naprawde przystojniacha, bedziesz miała kolejke do Niego
Emigra..ale Julka slodko spi z Niej az bije taki spokoj i poczucie bezpieczenstwa..a Mamusia jaka zadowolona!
Niki widac, ze Oskarowi pasuje wozek i pozycja spaniowa, wyluzowal się chlopak na całego

Widze,ze pisalyscie o dopajaniu...ja w sumie daje cyca i jeszcze nie podawalam nic ponadto, nie widze,zeby Mu sie chcialo bardziej pić, ale w u Nas w mieszkaniu nie ma upalow (wsch-pln okna mamy).

Mam pytanie do dziewczyn ktore maja karuzele(bo musze jakas w koncu kupic) mozecie cos polecic?
Fajnie,zeby sie dalo wlaczyc np samo krecenie bez muzyki...i zeby ten pałąk mozna jakos sensownie przytwierdzic i ew odsunac na czas wkładania Smyka do lozeczka

czekam dzis na kuriera ktory przywiezie nosidlo dla Roba, juz sie nie moge doczekac az przetestujemy!

Robcio ostatnio właczyl tryb aktywnosci z rana i po karmieniu o 8 nie spi do kolejnego karmienia i przez godzine gapi na....noge od deski do prasowania na zmiane z kosmicznymi kolegami z maty

Dobra ide doczytać reszte,bo tak z doskoku piore,prasuje,gotuje i czytam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 13:04   #2741
Flowerbombka
Zadomowienie

hej dziewczynki...dziękuję za komentarze dotyczące opisu porodu..

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Flowerbombka swietny opis porodu, super szybki porod. No to kiedy planujesz rodzenstwo dla Morfeuszka? Sliczny jest ten Twoj synek
Dzięki kochana
A rodzeństwo będzie chyba szybciej niż myślalam ...oby tylko praca była...

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Ciągle dziennie idzie mi koło 15 pieluch, a jak jest u was?
U nas tak koło 10 zazwyczaj... synek wogóle nie płacze jak ma mokro, więc przed każdym karmieniem kontroluję sytuację w pieluszce + w międzyczasie jak coś poczuję albo usłyszę

Cytat:
Laurka w nocy zrobiła kupę sama nareszcie po 22 dniach! ale czadziło z wrażenia potem zasnąć nie mogłam hi hi
Mam nadzieję, że teraz już w miarę regularnie będzie się wypróżniać
Juppii oby teraz było już tylko lepiej..długo ją magazynowała

Desia raz dwa i laktacja się rozkręci
Noworodki są takie słodziutkie..wpatruj się ile wlezie

Nikki to z Oskarka łakomczuszek
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 13:04   #2742
emigra
Zakorzenienie

My tez w domu impreze robimy ale zamawiamy catering, bo nie ma komu przygotowywac hehe ale u nas bedzie ok 13 osob
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-02, 13:06   #2743
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

Julliczka z tego co widzę to claritine zawiera loratadynę, ja właśnie też biorę tego typu leki i dopóki karmiłam piersią to nie brałam, na ulotce jest napisane że się tego leku nie zaleca w trakcie ciąży i kp. I w sumie odstawiłam małą bo ni dość że i tak od miesiąca ją dokarmiałam i miałam malutko pokarmu to jeszcze się fatalnie czułam z powodu alergii, teraz już biorę tabletki ale i tak zmiany skórne mi się tak rozogniły że pewnie do końca lata będę się z nimi użerac :/

Cytat:
Poza tym prowadzimy testy chusteczek do pupy. Wypróbowaliśmy huggiesy, firmowe tesco, pampersów, teraz mamy do wypróbowania cleanic i jakieś gaga. A jakich Wy używacie i z których jesteście zadowolone??
Ja wypróbowałam babydream, pampers, huggies, cleanic i bambino. Najbardziej zadowolona jestem póki co z pampersa i bambino, huggiesy też są niezłe. Najgorsze były te cleanic jak do tej pory.

Cytat:
Też tak mam, że nie przeżyłam tej magii sn, chociaż bardzo przeżyłam poród cc, słyszałam krzyk Julki jak jeszcze pępowiną była ze mną połączona - ryczałam na tym stole jak głupia ze szczęścia. Poza tym traf tak chciał, że czekając na cc zaczęły mi się skurcze porodowe także namiastkę porodu naturalnego miałam ale to muszę w końcu opis porodu napisać
Ja cały czas żałuję że nie dałam rady urodzic Gabi sn, czuję że mnie coś ominęło bardzo ważnego i jakoś tak mi smutno z tego powodu :/ No ale grunt że jest cała i zdrowa i się ten poród zakończył szczęśliwie. Ja z namiastki porodu naturalnego to miałam odejście wód płodowych. Ciekawe czy w przyszłości będę mogła spróbowac sn...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 13:11   #2744
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dzien dobry burzowo

wpierw nadrobie,bo troche tego mam po "weekendzie". T znowu w delegacji, tesciowa wsadzona do pociągu, wiec chata wolna robimy impreze .

ps.Mam nadzieje,ze u Was takze takie przyjemne ciemne chmury za oknem z ktorych to zaraz trzasnie taki deszcz,ze az milo!

ps2. nasze forumowe Malenstwa już coraz wieksze
Czaderskie te zdjecia na mailu...
Mag super wygladasz, jakbys nigdy w ciazy nie byla!! a Filipek jak aniołek
Aguska ale Szymek dluuuuuuuuuugi! i stopki tez mam slabosc. Ja caluje stopki,a T...wacha Mu głowe
Emigra..ale Julka slodko spi z Niej az bije taki spokoj i poczucie bezpieczenstwa..a Mamusia jaka zadowolona!
Niki widac, ze Oskarowi pasuje wozek i pozycja spaniowa, wyluzowal się chlopak na całego

Widze,ze pisalyscie o dopajaniu...ja w sumie daje cyca i jeszcze nie podawalam nic ponadto, nie widze,zeby Mu sie chcialo bardziej pić, ale w u Nas w mieszkaniu nie ma upalow (wsch-pln okna mamy).

Mam pytanie do dziewczyn ktore maja karuzele(bo musze jakas w koncu kupic) mozecie cos polecic?
Fajnie,zeby sie dalo wlaczyc np samo krecenie bez muzyki...i zeby ten pałąk mozna jakos sensownie przytwierdzic i ew odsunac na czas wkładania Smyka do lozeczka

czekam dzis na kuriera ktory przywiezie nosidlo dla Roba, juz sie nie moge doczekac az przetestujemy!

Robcio ostatnio właczyl tryb aktywnosci z rana i po karmieniu o 8 nie spi do kolejnego karmienia i przez godzine gapi na....noge od deski do prasowania na zmiane z kosmicznymi kolegami z maty

Dobra ide doczytać reszte,bo tak z doskoku piore,prasuje,gotuje i czytam
u mnie przeszla burza i nadal pochmurno ale jak nie bedzie padac pozniej to wyjdziemy na spacerek

ja mam ta karuzelke http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...273372301.html i polecam - mala jest nia zachwycona, ma 18 melodyjek, swiatelka, melodyjki graja jedna po drugiej ale mozna sobie przelaczac, jest nawet imitacja bicia serca matki
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-02, 13:38   #2745
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
My tez w domu impreze robimy ale zamawiamy catering, bo nie ma komu przygotowywac hehe ale u nas bedzie ok 13 osob
A ja z pomocą mamy przygotuję będzie ok 20 osób ale co to na mnie dwa razy w roku robię taką imprezę wiec luz

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:10   #2746
gosica502
Wtajemniczenie

U nas na chrzcinach było prawie 30 osób I też robiliśmy w domu z pomocą mamy
Stary 2012-05-02, 14:26   #2747
cziqua
Zadomowienie

dobry
dziewczyny mam pytanie może głupie ale ja już sama nie wiem
czy w pokoju w którym aktualnie śpi dziecko macie pootwierane okna kiedy ono śpi? czy wietrzycie w momencie kiedy dzidzi nie ma w tym pokoju?

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:31   #2748
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dobry
czy w pokoju w którym aktualnie śpi dziecko macie pootwierane okna kiedy ono śpi? czy wietrzycie w momencie kiedy dzidzi nie ma w tym pokoju?
przy obecnych temperaturach mam otwarte wszystkie okna w mieszkaniu, wiatru kompletnie nie ma. Poza tym w moim mieszkaniu zrobić przeciąfg to nie lada wyczyn.
Ale jeśli jest chłodniej, wietrznie a chcę przewietrzyć pokój to otwieram okno, zasłaniam małą od wiatru ale nie wynoszę. Śpi sobie przy uchylonym oknie. Często zostawiam rozszczelnione okno na noc aby temperatura była nieco niższa.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:41   #2749
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

u Nas była dzisiaj położna i mały przez tydzień przybrał 220g więc takim sposobem waży już 4370g

I od dziś uśmiecha się już świadomie jakie to piękne jest

U mnie niestety waga stoi cały czas w miejscu więc cały czas mam +6kg

Jakie kupujecie maty edukacyjne swoim maluszkom?

Flowerbombka super ois porodu i za kikuta

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
piersią karmię, ale ja często odciągam i daje z butli, szczególnie wieczorem bo młody wtedy jakoś dłużej chce wisieć na cycu a ja po całym dniu nie zawsze mam cierpliwość i wtedy podaje mu butle ze swoim mlekiem i raz dwa jest pełen i też długo nie zamierzamy być (nawet do kościoła nie pojedziemy) a jak będe miała tel że płacze to zmywamy się raz dwa
a jak odciągasz to wstawiasz mleko do lodówki i potem podgrzewasz? czy zostawiasz w temperaturze pokojowej i podajesz??

Cytat:
Jolka też piłam dziś karmi na grillu, TŻ mi zakupił miałam trochę wyrzuty sumienia, bo to gazowane, a ja gazowanego nie pijam - postanowienie porodowe
Ależ ślicznie Michalek wygląda Stroisz go
a ja od czasu do czasu potrzebuje troszke gazu
wczoraj wypiłam prawie całe karmi a dziś łyka coli

dziękuję

Cytat:
dziękuję

maluszek się obudził i koniec czytania

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 15:28   #2750
Mravka
Zadomowienie

cziqua u nas zaleznie oczywiscie od pogody, jak sa takie upaly jak teraz to okna(ma dwa w pokoju) sa caly czas uchylone, na noc ma mikrouchył. Grunt,aby nie robic przeciagu.
Jak było chlodniej to wietrzylismy jak Mlodego nie bylo w pokoju, aby Mu sie potem nocą lepiej spało w takim przewietrzonym.

flower super się czyta Twoj opis szybka akcja była. Mnie podobnie jak inne dziewczyny po CC czasem dopada "dol CC" i fakt, ze nie moglam przezyc tych wszystkich emocji. Najwazniejsze jednak(i tak sobie tlumacze),ze Maluszek jest zdrow na swiecie...a kto wie moze kolejnym razem sie uda
Czytam,ze Ty tez juz masz w planach rodzenstwo dla Morfika;]

juliczka my poki co uzywamy pampers sensitive na zmiane z jakimis pomaranczowymi sleep&play.Nie mam porownania do innych ,bo dostalismy taki zapas tych od znajomych,ze jeszcze mam kilka opakowań. Ahh przepraszam, mialam kiedyś jedno opakowanie promcyjnej Musteli i w sumie tez bylo ok, zapach taki jak wszystkie rzeczy z Musteli- neutralny, nie zbyt mokre,ale szalu tez nie bylo.
Dla mnie te Sensitive poki co są ok

Ktorąś z dziewczyn pytala o ten zel poporodowy(chyba Ty evcia). Ja osobiscie uzywalam od samego poczatku i jestem zadowolona. Prawda jest jednak taka,ze nie wiem jak wygladalby moj brzuch bez tego specyfiku ,wiec ciezko stwierdzic. Konstystencja jest ok, daje się tego troche, fajnie sie wchlania i ja osobiscie jestem zadowolona.
Teraz uzywam caly czas na brzuch, a na reszte cielska jakies balsamy nawilzajace- Neutrogena albo Dove...choc jak jest tak cieplo to wiadomo,ze sie nawet smarowac nie chce
Super,ze Laura w koncu się odkorkowala, domyslam się jaki prezent musialas znalezc w pielusze po takim czasie To jak radioaktywnny ładunek, az strach sie bac. Dzis Robson strzelil takiego bąka, ze aż sam się przestraszył

My chrzciny robimy 27 maja i będzie 12 osob. Robimy w tym kosciele w ktorym slub bralismy u Kuzyna Księdza..a obiad będzie w "księdzowym' domu . Jakies jedzenie zamawiamy, a ciacho upiecze tesciowa. Bedzie szybko i skromnie tylko chrzestni,rodzice i dziadkowie plus rodzenstwo

Emigra, mialam pytac bo czesto czytam,ze wybudzasz Julke na kąpiel.
Malenstwo sie wtedy nie wkurza? wiesz...ze budzisz aby wykapac?
Pytam ,bo szukam sposobu na optymalne kąpanie. Zakladam,ze chcemy kapac pomiedzy 19-20 wieczorem ,zeby mial jakis swoj rytm dnia i ze zawsze ta kapiel jest mniej wiecej wtedy. standardowo je ok 18-18:30..wiec jak ma dobry dzien to fajnie sie pobawi do 19 i problem z glowy...ale jak ma dzien spiocha to potrafi zjesc i pojsc w kime. Mam wrazenie,ze On juz wtedy zasypia "nocnie" tak mocniej i jak Go ostatnio wybudzilam, aby dupsko ochlapac to za szczesliwy nie byl . Owszem sama kapiel suuuuuper,ale potem juz marudzenie...Chcialam Go jeszcze "dotankowac" na noc, ale juz nawet cyc Go nie interesowal,bo byl rozbity. Czasem jak kąpiemy na glodniaka to efekt ten sam,bo mysli o pustym brzuchu i ubieranie juz przebiega w akompaniamencie krzyku
Ty zawsze kapiesz o stałej porze i przed jedzeniem?

musze sie pochwalic, dotarło nosidlo i juuz wyprobowalam Musze tylko wyregulowac wszystkie pasy,bo sie tak scisnelam,ze myslalam,ze ducha wyzione. Ale Mlodemu sie podobalo, glowa ladnie sie trzymala nic nie leci na boki, nozki ladnie rozchylone. Super,poki co..zobaczymy jak sie sprawdzi w uzyciu.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2012-05-02, 15:33   #2751
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Julliczko, my używaliśmy Huggiesów (nie odpowiadały nam - odparzały pupkę), Pampers - mieliśmy kilka sztuk, są ok, ale zapach mi jakoś nie podchodzi, i Nivea - chyba najbardziej do tej pory podeszły
Stary 2012-05-02, 15:43   #2752
gosica502
Wtajemniczenie

Mravka ja Gabi moją wybudzam na kąpiel zawsze kiedy śpi Ni jest rozzłoszczona ani nic, zawsze ją kąpiemy ok 21, potem pielęgnacja, ubieranko i flacha. Często przy ubieraniu krzyczy bo głodna bywa już ale potem się uspokaja no i wcześniej w czasie kąpieli też spokój jest bo się uwielbia kąpac
Stary 2012-05-02, 15:45   #2753
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
u mnie przeszla burza i nadal pochmurno ale jak nie bedzie padac pozniej to wyjdziemy na spacerek

ja mam ta karuzelke http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...273372301.html i polecam - mala jest nia zachwycona, ma 18 melodyjek, swiatelka, melodyjki graja jedna po drugiej ale mozna sobie przelaczac, jest nawet imitacja bicia serca matki
o super, czytalam o niej i wydawala mi sie fajna. A Julka probuje lapac te stworki? One jakos wysoko nad glowa wisza?
Stary 2012-05-02, 16:00   #2754
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Ja w te upały wprowadziłąm małemu wodę mineralną przegotowaną do picia mimo iz karmie go tylko piersia. A to dlatego, ze w te upaly chcialby cyca co chwile pociumkac zeby sie napic a na spacerze jak z nim jestem to nie mam mozliwosci zeby usiasc gdzies i dawac mu tak co troche cyca.
Daje mu sama wode bez zadnych dodatkow typu glukoza.
A poza tym chce by nauczyl sie pic z butli bo jednak niedlugo wracam do pracy i nie chce by mial potem problem z piciem z butli.
I nawet ladnie mu to picie idzie a woda w te upaly bardzo mu spasowala

Cytat:
Hej!
STAWIAM WSZYSTKIM!!!
Laurka w nocy zrobiła kupę
Jest co swietowac No to pijemy
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ale z jednej piersi laktatorem ściągam 30 ml więc wątpię żeby tym się najadała. Smoczek to jej wróg bo ma odruch wymiotny jak go dostaje..
Jesli zjada Ci z dwoch piersi na jedno karmienie to na pewno sie najada. Ja z poczatku tez sciagalam z jednej piersi 30 ml.
Po jakims czasie sciagalam juz z jednej 60 ml. Ta ilosc w cycach wzrasta wraz z potrzebami dziecka.
A co do smoczka, moj tez z poczatku wypluwal, czasem teraz tez potrafi sie skrzywic jak daje mu zamiast cyca smoczek Wiadomo ze dziecko bedzie wolalo cycka prawdziwego A moj to potrafi sobie raczka tak fajnie wyjac smoka z buzki takim energicznym ruchem reki
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Info od Desi:

"Czesc dziewczyny! Meldujemy sie ze u nas w porzadku, disiaj sciagnelam kilkaporzadnych kropel siary dostalam 2tabletki na laktacje i wreszcie rusza! Moze bede miala wieczorem laptopa to sie odezwedo Was. Z Viki coraz lepiej sie dogadujemy, jest przeslodka Calujemy Was bardzo serdecznie!"

Desiu super ze u Was dobrzeJakie to te tabletki na laktacje?
Cytat:
bo to tak jest, że to ile laktatorem odciągamy wcale nie oddaje ile jest mleka, inaczej ssie dziecko a inaczej działa laktator.

U nas ok, Kaja ochroniona przed choróbskiem, jeszcze się nie cieszę na 100%, ale jest ok, jednak dostała tych przeciwciał z mlekiem wystarczająco dużo chyba , mnie powaliło, a Ona zdrowa
Co do laktatora, dokladnie mysle tak samo. W trakcie ssania ja nawet czuje jak co jakis czas naplywa tam pokarm a przy odciaganiu nie czuje, choc baardzo rzadko odciagam laktatorem.
U nas tez p/ciala z mojego mleczka daly duzo, bo moj maz najpierw mial angine potem Filip byl przeziebiony i tez mial chore gardlo a potem ja angina a Szymon zdrowy!
Ja tez pijam karmi, ale musze je bardziej wygazowywac bo po gazowanym moj Szymon pierdzi tak glosno jak stary dziod
Cytat:
Byliśmy u tego lekarza. Oskar ulewa bo jest łakomy, dużo je co widać po jego wadze - jak wychodziliśmy ze szpitala to ważył 3880 a teraz po 2 tygodniach waży 4380 Mamy się nie przejmowac ulewanie tylko dłużej nosić w pionie albo kłaść aby dupka była niżej niż głowa.
Pani doktor powiedziała że zdrowy chłopak z niego. i że dzieci ponoć czasem mają taki ciężki oddech.
to super wiesci.
U nas tez Szymon ulewa ale troche. Moj Szymon tez je bardzo łapczywie. Ale zobaczysz, minie im to jak skoncza ok. 3 m-ce
Cytat:

Cytat:
Ty wiesz ze moj maz tez lubi wąchac dzieci hihi jak wącha Filipa, to w zarcie mowi do niego, ze sprawdza czy go nikt nie podmienil. I Filip teraz wącha Szymona
A wogole takie noworodki i niemowlaczki tak pieknie pachną ze nie da sie ich nie wąchac

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
A rodzeństwo będzie chyba szybciej niż myślalam ...oby tylko praca była...
No to cudownie!
Cytat:
dobry
Tak porzadnie to wietrze jak go nie ma w pokoju. Ale caly dzien jest uchylone okno przy takiej pogodzie jak teraz. No chyba ze przeciąg jest, to przymykam.
Cytat:
musze sie pochwalic, dotarło nosidlo i juuz wyprobowalam Musze tylko wyregulowac wszystkie pasy,bo sie tak scisnelam,ze myslalam,ze ducha wyzione. Ale Mlodemu sie podobalo, glowa ladnie sie trzymala nic nie leci na boki, nozki ladnie rozchylone. Super,poki co..zobaczymy jak sie sprawdzi w uzyciu.
A jakie to nosidelko?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:02   #2755
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Mravka ja Gabi moją wybudzam na kąpiel zawsze kiedy śpi Ni jest rozzłoszczona ani nic, zawsze ją kąpiemy ok 21, potem pielęgnacja, ubieranko i flacha. Często przy ubieraniu krzyczy bo głodna bywa już ale potem się uspokaja no i wcześniej w czasie kąpieli też spokój jest bo się uwielbia kąpac
hmm to Robson w takim razie reakcje ma dobre,bo tez przy ubieraniu krzyczy i juz by chcial jesc. Ja zawsze mialam poczucie winy,bo mi sie wydawalo,ze to takie nie fajne wybudzac do kapieli i ze ja pewnie tez szczesliwa bym nie byla. Tj piszesz sama kapiel super-bo tez lubi...ale potem to ubieranie...
Dzis akurat wypada jedzenie o 20 30 , sprobuje Go wykapac o 20 ,a potem cyc i spanie..ciekawe co z tego wyjdzie
Stary 2012-05-02, 16:08   #2756
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
dobry
my mamy owtarte okno bo inaczej bysmy się podusili
Jak było chłodniej to w tym pokoju gdzie było wietrzone zamykałam drzwi.
Stary 2012-05-02, 16:10   #2757
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Julliczka ja z chusteczek uzywam Nivea soft care albo Pampersow.
Ja tez jestem alergiczka i co roku mam katar sienny zatkany nos i kichanie co chwile. Ale u mnie zaczyna sie problem w czerwcu. Teraz jeszcze nie mam problemu. A tez karmie piersia i zastanawiam sie co bede mogla brac tzn jakie krople do nosa. Zawsze uzywalam betardiru ale w czasie karmienia pewnie nie mozna. Moze oxalin w zelu mozna? Ten lek ginekolog pozwolil mi w ciazy stosowac. Wiec moze w czasie karmienia tez mozna?

Asika ja bym powiazala te problemy z kupka tzn ta biegunke ze szczepieniem na rotawirusy.

Jolka słodki ten Twoj Michaś
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-05-02 o 16:13
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:10   #2758
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Ja w te upały wprowadziłąm małemu wodę mineralną przegotowaną do picia mimo iz karmie go tylko piersia. A to dlatego, ze w te upaly chcialby cyca co chwile pociumkac zeby sie napic a na spacerze jak z nim jestem to nie mam mozliwosci zeby usiasc gdzies i dawac mu tak co troche cyca.
Daje mu sama wode bez zadnych dodatkow typu glukoza.
A poza tym chce by nauczyl sie pic z butli bo jednak niedlugo wracam do pracy i nie chce by mial potem problem z piciem z butli.
I nawet ladnie mu to picie idzie a woda w te upaly bardzo mu spasowala

Ty wiesz ze moj maz tez lubi wąchac dzieci hihi jak wącha Filipa, to w zarcie mowi do niego, ze sprawdza czy go nikt nie podmienil. I Filip teraz wącha Szymona
A wogole takie noworodki i niemowlaczki tak pieknie pachną ze nie da sie ich nie wąchac

A jakie to nosidelko?
no smiesznie tak..i zawsze mi tez mowi,ze mam wachac..Ja czuje taki ryż z mlekiem na slodko jak Go wącham..no chyba,ze narobil w pieluche to wtedy juz raczej inny zapaszek

nosidelko z baby bjorn fajnie,ze to wszystko tak prosto sie zapina i z przodu-tak ,ze samemu mozna to zrobic bez czyjejs pomocy

btw.,dzis ide odebrac zamowienie do DOZ,bo mieli pampersy w promocji i T. cos tam wyklikal. Mam nadzieje,ze mi wystarczy wozka aby to zabrac

Zauwazylam,ze Robson sie budzi codziennie ok 3-4 rano bo Go meczy brzuszek(kupka/gazy) i zastanawiam sie jak Mu mozna pomoc. Oczywiscie za kazdym razem musze wstac,bo zaczyna plakac,wiec chcialabym zaoszczedzic Jemu bolu,a sobie wstawania. Mysliscie,ze Espumisan dawany tylko na noc cos w ogole da? myslalam,aby podac do karmenia ok 24,a potem do kolejnego i moze te sprawy pojda Mu latwiej...
Stary 2012-05-02, 16:11   #2759
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
hmm to Robson w takim razie reakcje ma dobre,bo tez przy ubieraniu krzyczy i juz by chcial jesc. Ja zawsze mialam poczucie winy,bo mi sie wydawalo,ze to takie nie fajne wybudzac do kapieli i ze ja pewnie tez szczesliwa bym nie byla. Tj piszesz sama kapiel super-bo tez lubi...ale potem to ubieranie...
Dzis akurat wypada jedzenie o 20 30 , sprobuje Go wykapac o 20 ,a potem cyc i spanie..ciekawe co z tego wyjdzie
Kajcia też nie lubi przebierania, czasem tak wrzeszczy ze hoho
Stary 2012-05-02, 16:16   #2760
karolca
Zakorzenienie

jeśli mowa o chusteczkach, Huggiesy mi nie pasują, są grube i bardzo "suche". Pampers Sensitive są ok i są "bezzapachowe, Nivea Baby też są ok. Pasują mi chusteczki Pampers, ale takie w pomarańczowym opakowaniu. Są mocno wilgotne, ładnie wycierają pupę.

Mojej córce podkradam krem Bambino. Jest rewelacyjny na suche dłonie

Plan wieczornych rytuałów mamy taki, że Ewelinka budzi się około 20-20.30, dostaje jeść z jednej piersi, szykujemy kąpiel, około 21 dostaje drugą pierś (jeśli jest płaczliwa to skracam wszystko do minimum, jeśli jest jej dobrze, to długo się pieścimy po kąpaniu). Po jedzeniu odkładam ją do kołyski i zasypia (na 95% natychmiast). Tak więc o 22 jestem wolna. Kolejne karmienie około północy i dopiero koło 4 (sama się budzę aby ją nakarmić, bo ostatnio przesypia porę karmienia a piersi mi pękają).

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
nosidelko z baby bjorn fajnie,ze to wszystko tak prosto sie zapina i z przodu-tak ,ze samemu mozna to zrobic bez czyjejs pomocy
Moje nosidło Baby Bjorn jest już wysłane, pewnie w piątek lub w poniedziałek dostanę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości