|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Evvcia a gdzie kupujesz te kropelki Sab Simplex? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-02 o 11:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Dzięki wszystkim za rady
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- tez juz nie podam bo to nic nie dalo i nie bede sluchac innych...
#2733 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja Julcia wczoraj pomarudziła trochę, pewno przez ten upał. Dziś jest o niebo lepiej i miło sobie śpi ![]() I mogę pochwalić córcię, że na brzuszku dzielnie podnosi na momencik główkę i przekręca główkę na obie strony ![]() ![]() A w ogóle mam takie uczucie jakby Julcia była z nami już bardzo długo, a dopiero 12 dni ma ![]() ![]() W poniedziałek mieliśmy wizytę położnej i lekarki pediatry. Akurat w jednym momencie przyjechały. Zachwycały się Julką, no i brak zastrzeżeń co do pielęgnacji i w ogóle super hiper, także jestem spokojna..uuff Tyle, że położna powiedziała mi że w zasadzie z owoców mogę tylko jabłko zjeść ![]() Zamiast słodkiego obżeram się herbatnikami i marchewkę skubię. Piję też soki marchwiowo-jabłkowo-brzoskwiniowe i jest wszystko ok. A właśnie TŻ przez przypadek kupił sok marchwiowo-jabłkowo-pomarańczowy, ale chyba nie bedę ryzykować i pić tego soku ze względu na pomarańczę, jak myślicie??? Ale mam jeszcze jeden problem. Po ciąży wszystkie moje alergie wróciły.. Od wczoraj męczy mnie katar sienny i czerwony oczy mam. Zawsze tak miewam co roku na wiosnę. Wtedy brałam claritine i było ok. A teraz nie wiem czy mogę brać claritine kiedy karmię Julkę tylko piersią???? ![]() Poza tym prowadzimy testy chusteczek do pupy. Wypróbowaliśmy huggiesy, firmowe tesco, pampersów, teraz mamy do wypróbowania cleanic i jakieś gaga. A jakich Wy używacie i z których jesteście zadowolone?? evvcia fajnie, że radzisz sobie ze studiami. Jak wtedy się organizujecie z Laurą na czas Twoich zajęć?? Ja właśnie już opuściłam 2 zjazdy, ciekawe jak z tych zaległości wyjdę, chociaż strasznie mi się nie chce na weekendy jeździć na tę uczelnię. Trochę mnie przeraża tak zostawić małą na długi czas - na uczelnię mam jeszcze 40 km w jedną stronę heh nie wiem jak to zorganizować?? Ale złożyłam wniosek o indywidualny tok nauczania, który pozwoliłby mi zaliczać przedmioty we własnym zakresie bez potrzeby przyjeżdżania na uczelnię na każdy zjazd. Tak mi poradziła dziewczyna w dziekanacie, czekam jeszcze na odpowiedź. No i muszę się też ogarnąć i zacząć coś z tą pracą dyplomową robić ![]() Flowerbombka bardzo fajny opis porodu i jak szybko Ci poszło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() evvcia brawo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas w kościele jest tak że chrzciny sa zbiorowe w każdą ostatnią niedzielę miesiąca i w trakcie mszy. Więc wypada 27 maj , a że chrzestnej wtedy nie ma to robimy 3 czerwca normalnie jest msza a po mszy są chrzciny. Ksiądz problemu nie robi ![]() Zapomniałam - OSKAREK MA JUŻ 2 TYGODNIE ![]() ![]() Jak ten czas szybko leci ![]() Dałam zdjęcia na meil ![]() Julliczka u mnie połozna powiedziała że mam jeść wszystko oprócz kapusty, grochu, fasoli,cebuli i cytrusów, a tak to mogę wszystko tylko z umiarem ![]() Jadłam już jabłka, banany, jogurt truskawkowy, smażone i pieczone mięsa, wafla z czekoladą i jak na razie (odpukać) Oskarowi nic nie jest. Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-05-02 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Oskarka ![]() ![]() ![]() a tak sprawdzić muszę , bo wiesz, niby napisane na stronie ,że w trzecią niedziele chrzczą każdego miesiąca, ale może wypaść jakieś coś , np, festyn parafialny, remont ołtarza lub coś podobnego i mogli coś zmienić Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-02 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
My chrzcimy 24 czerwca po mszy
![]() ![]() my dzisiaj konczymy 8 tygodni ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Zakorzenienie
|
aaaa Konia o takie ewentualnie przeszkody chodzi
![]() ![]() Dziękuje w imieniu Oskarka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() no to tak jak u Nas w ostatnią niedzielę miesiąca w trakcie mszy a w każdą inną po mszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry burzowo
![]() wpierw nadrobie,bo troche tego mam po "weekendzie". T znowu w delegacji, tesciowa wsadzona do pociągu, wiec chata wolna ![]() ![]() ps.Mam nadzieje,ze u Was takze takie przyjemne ciemne chmury za oknem z ktorych to zaraz trzasnie taki deszcz,ze az milo! ps2. nasze forumowe Malenstwa już coraz wieksze ![]() Czaderskie te zdjecia na mailu... Mag super wygladasz, jakbys nigdy w ciazy nie byla!! a Filipek jak aniołek ![]() Aguska ale Szymek dluuuuuuuuuugi! i stopki ![]() ![]() Jolka kurcze Michas to naprawde przystojniacha, bedziesz miała kolejke do Niego ![]() Emigra..ale Julka slodko spi ![]() Niki widac, ze Oskarowi pasuje wozek i pozycja spaniowa, wyluzowal się chlopak na całego ![]() Widze,ze pisalyscie o dopajaniu...ja w sumie daje cyca i jeszcze nie podawalam nic ponadto, nie widze,zeby Mu sie chcialo bardziej pić, ale w u Nas w mieszkaniu nie ma upalow (wsch-pln okna mamy). Mam pytanie do dziewczyn ktore maja karuzele(bo musze jakas w koncu kupic) mozecie cos polecic? Fajnie,zeby sie dalo wlaczyc np samo krecenie bez muzyki...i zeby ten pałąk mozna jakos sensownie przytwierdzic i ew odsunac na czas wkładania Smyka do lozeczka czekam dzis na kuriera ktory przywiezie nosidlo dla Roba, juz sie nie moge doczekac az przetestujemy! Robcio ostatnio właczyl tryb aktywnosci z rana i po karmieniu o 8 nie spi do kolejnego karmienia i przez godzine gapi na....noge od deski do prasowania ![]() Dobra ide doczytać reszte,bo tak z doskoku piore,prasuje,gotuje i czytam ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | ||
Zadomowienie
|
hej dziewczynki...dziękuję za komentarze dotyczące opisu porodu
![]() Cytat:
![]() A rodzeństwo będzie chyba szybciej niż myślalam ![]() U nas tak koło 10 zazwyczaj... synek wogóle nie płacze jak ma mokro, więc przed każdym karmieniem kontroluję sytuację w pieluszce + w międzyczasie jak coś poczuję albo usłyszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Desia raz dwa i laktacja się rozkręci ![]() Noworodki są takie słodziutkie..wpatruj się ile wlezie ![]() Nikki to z Oskarka łakomczuszek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
My tez w domu impreze robimy ale zamawiamy catering, bo nie ma komu przygotowywac hehe ale u nas bedzie ok 13 osob
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam ta karuzelke http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...273372301.html i polecam - mala jest nia zachwycona, ma 18 melodyjek, swiatelka, melodyjki graja jedna po drugiej ale mozna sobie przelaczac, jest nawet imitacja bicia serca matki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Wtajemniczenie
|
U nas na chrzcinach było prawie 30 osób
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zadomowienie
|
dobry
![]() dziewczyny mam pytanie może głupie ale ja już sama nie wiem czy w pokoju w którym aktualnie śpi dziecko macie pootwierane okna kiedy ono śpi? czy wietrzycie w momencie kiedy dzidzi nie ma w tym pokoju?
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli jest chłodniej, wietrznie a chcę przewietrzyć pokój to otwieram okno, zasłaniam małą od wiatru ale nie wynoszę. Śpi sobie przy uchylonym oknie. Często zostawiam rozszczelnione okno na noc aby temperatura była nieco niższa.
![]() |
#2749 | |||
Zakorzenienie
|
![]() u Nas była dzisiaj położna i mały przez tydzień przybrał 220g więc takim sposobem waży już 4370g I od dziś uśmiecha się już świadomie ![]() ![]() ![]() U mnie niestety waga stoi cały czas w miejscu więc cały czas mam +6kg ![]() Jakie kupujecie maty edukacyjne swoim maluszkom? ![]() Flowerbombka super ois porodu ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj wypiłam prawie całe karmi ![]() ![]() dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() maluszek się obudził i koniec czytania ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zadomowienie
|
cziqua u nas zaleznie oczywiscie od pogody, jak sa takie upaly jak teraz to okna(ma dwa w pokoju) sa caly czas uchylone, na noc ma mikrouchył. Grunt,aby nie robic przeciagu.
Jak było chlodniej to wietrzylismy jak Mlodego nie bylo w pokoju, aby Mu sie potem nocą lepiej spało w takim przewietrzonym. flower super się czyta Twoj opis ![]() ![]() Czytam,ze Ty tez juz masz w planach rodzenstwo dla Morfika;] juliczka my poki co uzywamy pampers sensitive na zmiane z jakimis pomaranczowymi sleep&play.Nie mam porownania do innych ,bo dostalismy taki zapas tych od znajomych,ze jeszcze mam kilka opakowań. Ahh przepraszam, mialam kiedyś jedno opakowanie promcyjnej Musteli i w sumie tez bylo ok, zapach taki jak wszystkie rzeczy z Musteli- neutralny, nie zbyt mokre,ale szalu tez nie bylo. Dla mnie te Sensitive poki co są ok Ktorąś z dziewczyn pytala o ten zel poporodowy(chyba Ty evcia ![]() ![]() Teraz uzywam caly czas na brzuch, a na reszte cielska jakies balsamy nawilzajace- Neutrogena albo Dove...choc jak jest tak cieplo to wiadomo,ze sie nawet smarowac nie chce ![]() Super,ze Laura w koncu się odkorkowala, domyslam się jaki prezent musialas znalezc w pielusze po takim czasie ![]() ![]() My chrzciny robimy 27 maja i będzie 12 osob. Robimy w tym kosciele w ktorym slub bralismy u Kuzyna Księdza..a obiad będzie w "księdzowym' domu ![]() Emigra, mialam pytac bo czesto czytam,ze wybudzasz Julke na kąpiel. Malenstwo sie wtedy nie wkurza? wiesz...ze budzisz aby wykapac? Pytam ,bo szukam sposobu na optymalne kąpanie. Zakladam,ze chcemy kapac pomiedzy 19-20 wieczorem ,zeby mial jakis swoj rytm dnia i ze zawsze ta kapiel jest mniej wiecej wtedy. standardowo je ok 18-18:30..wiec jak ma dobry dzien to fajnie sie pobawi do 19 i problem z glowy...ale jak ma dzien spiocha to potrafi zjesc i pojsc w kime. Mam wrazenie,ze On juz wtedy zasypia "nocnie" tak mocniej i jak Go ostatnio wybudzilam, aby dupsko ochlapac to za szczesliwy nie byl ![]() ![]() Ty zawsze kapiesz o stałej porze i przed jedzeniem? musze sie pochwalic, dotarło nosidlo i juuz wyprobowalam ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Wtajemniczenie
|
Mravka ja Gabi moją wybudzam na kąpiel zawsze kiedy śpi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja w te upały wprowadziłąm małemu wodę mineralną przegotowaną do picia mimo iz karmie go tylko piersia. A to dlatego, ze w te upaly chcialby cyca co chwile pociumkac zeby sie napic a na spacerze jak z nim jestem to nie mam mozliwosci zeby usiasc gdzies i dawac mu tak co troche cyca. Daje mu sama wode bez zadnych dodatkow typu glukoza. A poza tym chce by nauczyl sie pic z butli bo jednak niedlugo wracam do pracy i nie chce by mial potem problem z piciem z butli. I nawet ladnie mu to picie idzie a woda w te upaly bardzo mu spasowala ![]() Jest co swietowac ![]() ![]() Cytat:
Po jakims czasie sciagalam juz z jednej 60 ml. Ta ilosc w cycach wzrasta wraz z potrzebami dziecka. A co do smoczka, moj tez z poczatku wypluwal, czasem teraz tez potrafi sie skrzywic jak daje mu zamiast cyca smoczek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas tez p/ciala z mojego mleczka daly duzo, bo moj maz najpierw mial angine potem Filip byl przeziebiony i tez mial chore gardlo a potem ja angina a Szymon zdrowy! ![]() Ja tez pijam karmi, ale musze je bardziej wygazowywac bo po gazowanym moj Szymon pierdzi tak glosno jak stary dziod ![]() Cytat:
U nas tez Szymon ulewa ale troche. Moj Szymon tez je bardzo łapczywie. Ale zobaczysz, minie im to jak skoncza ok. 3 m-ce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A wogole takie noworodki i niemowlaczki tak pieknie pachną ze nie da sie ich nie wąchac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzis akurat wypada jedzenie o 20 30 , sprobuje Go wykapac o 20 ,a potem cyc i spanie..ciekawe co z tego wyjdzie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak było chłodniej to w tym pokoju gdzie było wietrzone zamykałam drzwi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
Julliczka ja z chusteczek uzywam Nivea soft care albo Pampersow.
Ja tez jestem alergiczka i co roku mam katar sienny zatkany nos i kichanie co chwile. Ale u mnie zaczyna sie problem w czerwcu. Teraz jeszcze nie mam problemu. A tez karmie piersia i zastanawiam sie co bede mogla brac tzn jakie krople do nosa. Zawsze uzywalam betardiru ale w czasie karmienia pewnie nie mozna. Moze oxalin w zelu mozna? Ten lek ginekolog pozwolil mi w ciazy stosowac. Wiec moze w czasie karmienia tez mozna? ![]() Asika ja bym powiazala te problemy z kupka tzn ta biegunke ze szczepieniem na rotawirusy. Jolka słodki ten Twoj Michaś ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-02 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nosidelko z baby bjorn ![]() btw.,dzis ide odebrac zamowienie do DOZ,bo mieli pampersy w promocji i T. cos tam wyklikal. Mam nadzieje,ze mi wystarczy wozka aby to zabrac ![]() Zauwazylam,ze Robson sie budzi codziennie ok 3-4 rano bo Go meczy brzuszek(kupka/gazy) i zastanawiam sie jak Mu mozna pomoc. Oczywiscie za kazdym razem musze wstac,bo zaczyna plakac,wiec chcialabym zaoszczedzic Jemu bolu,a sobie wstawania. Mysliscie,ze Espumisan dawany tylko na noc cos w ogole da? myslalam,aby podac do karmenia ok 24,a potem do kolejnego i moze te sprawy pojda Mu latwiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Zakorzenienie
|
jeśli mowa o chusteczkach, Huggiesy mi nie pasują, są grube i bardzo "suche". Pampers Sensitive są ok i są "bezzapachowe, Nivea Baby też są ok. Pasują mi chusteczki Pampers, ale takie w pomarańczowym opakowaniu. Są mocno wilgotne, ładnie wycierają pupę.
Mojej córce podkradam krem Bambino. Jest rewelacyjny na suche dłonie ![]() Plan wieczornych rytuałów mamy taki, że Ewelinka budzi się około 20-20.30, dostaje jeść z jednej piersi, szykujemy kąpiel, około 21 dostaje drugą pierś (jeśli jest płaczliwa to skracam wszystko do minimum, jeśli jest jej dobrze, to długo się pieścimy po kąpaniu). Po jedzeniu odkładam ją do kołyski i zasypia (na 95% natychmiast). Tak więc o 22 jestem wolna. Kolejne karmienie około północy i dopiero koło 4 (sama się budzę aby ją nakarmić, bo ostatnio przesypia porę karmienia a piersi mi pękają). ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.