|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Ja na 18:15 jadę do lekarza i się okaże czy wrócę na kanapę czy jadę do szpitala trzymajcie proszę kciuki nie wytrzymam miesiaca w szpitalu...
A dzisiaj już ze stresu to mi się takie durnoctwa śniły z moim lekarzem na czele tego koszmaru |
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Jestem, jestem . Mam ostatnio problem z zebraniem myśli. U nas dziś Dzień Królowej, więc cała Holandia szaleje. My nie szalejemy, bo to nie nasze święto , a nawet jeśli, to jakoś nie widzę siebie doginającej z brzucholem w tłumie. Tutaj do mnie sporo osób się uśmiecha i mówi, jak fajnie, bo taka piłeczka. Natomiast najgorsi są faceci z krajów muzułmańskich, idzie taki środkiem ulicy, ma w d... to, że idzie kobieta, szczególnie w ciąży i się pcha . Wczoraj kupiłam sobie dwa staniki do karmienia: biały i brązowy, no i koszulę rozpinaną do szpitala. Do tego zaczynam powoli pakować sobie rzeczy do szpitala, których też za wiele nie jest .
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co ja dawałam białego jelenia. Ten płyn w ogóle nie pachnie, ale ciuszki są takie miękkie po nim i aż przyjemne. Bo jedno prania zrobiłam bez płynu i tak jak mówisz takie dziwne w dotyku. TYlko to też zależy od wody - we Wrocławiu woda jest dośc twarda, więc to może też przez to te ciuszki takie dziwne były.
|
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
Narobiłyście chęci na leczo no i musiałam zrobić
, Ja papryki też nie obieram, tylko pomidory. Co do kąpania ,to ja stawiałam na łózko , siadałam obok i myłam. Musicie pamiętać ,ze takie maleństwo kapie się bardzo krótko. Co do wózka to zdecydowalam,ze tez połoze kołderkę i będzie ok Dzisiaj 2 osoby dzwoniły do mnie z pytaniem ,czy już urodziłam bo im się śniło że tak Ps. Ejfi, ty się nie pytaj tylko opisuj i to ze szczegółami |
|
|
|
#2735 | ||||
|
Rozeznanie
|
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie i zrozumienie
Wogóle to on nie jest zły, bardzo czeka na maleństwo, codzień mówi do brzucha, opowiada jak to będzie z małym spędzał czas, martwi się, nawet w sobotę jak chciałam zjeść ostry sos czosnkowy to najpierw zapytał czy to napewno nie zaszkodzi dziecku i dopiero potem mi podał ![]() Ja tylko martie się tym, że on jakoś tak nie dostrzega powagi sytuacji, tego, że w każdej chwili może się zacząć poród, mogę zasłabnąć czy że poprostu w ciąży źle się czuję i mam różne bóle i boję się zostawać sama w domu. Wkurza mnie jak mówie że się boję porodu, że nie wytrzymam a on odpowiada że tyle znajomych jakoś urodziło to i ja urodzę bo to nic strasznego... Albo jak proszę go żeby poczytał książkę, gazetę czy coś w necie o opiece nad dzieckiem a on, że on wszystko wie i sobie poradzi. A potem będzie, że on nic nie zrobi bo się boi czy nie umie ![]() Cytat:
zjadłabym rybkę Cytat:
Trzecie pranie to były dzinsowe spodenki i takie ciemniejsze kolory zielenie, błękity i granaty. Czerwone miałam 2 rzeczy i prałam ręcznie, jedna trochę farbowała. Jak miałam wątpliwość czy coś nie puści koloru to sprawdzałam w rękach, jeden granatowy pajac mi trochę zafarbował. Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że maluszek co noc będzie grzeczny i spokojny
|
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
![]() Udało mi się wyskoczyć na chwilę do domu zjeść obiad, mama została z Antosiem. Wyniki ma dobre, także we środę idziemy do domu Myślałam, że ma może na coś uczulenie co zjadłam, ale prawdopodobnie to właśnie przez krew, ponieważ dzisiejsze wyniki krzepliwości były trochę lepsze, ale też nie w normie Pani doktor konsultowała się z profesorem z hematologii, który powiedział, że u malutkich dzieci do roku ta krzepliwość może się normować, więc nic się złego nie dzieje, ale będziemy musieli to kontrolować. Maluszek dużo je i robi mnóssssstttwoo kup We środę wreszcie do domu Ja czuję się super tak jak pisałam, ale mam tak spuchnięte nogi, że ledwo stoję, kostek mi nie widać A Wy dziewczyny zobaczycie, poród SN może i do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy, ale bardzo szybko będziecie mobilne Ja już nawet dzisiaj zastanawiałam się, że może to 6 tygodni to trochę za długo, żeby czekać na przytulando z mężem, bo libido mi wraca Pomimo tego niewyspania i w ogóle. A zawsze miałam dużę :P Poza tym krwawienie już prawie mi się skończyło, w sumie nie wiem czy to dobrze, ale zainteresuje się tym dopiero jak moje Maleństwo będzie w domu. Zdjęcie Antosia pokażę Wam jak już będziemy razem w domu, bo teraz te które mam w tych wszystkich kablach to strasznie wyglądają. Buziaczki
|
#2738 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie mam problem z kupnem staników do karmienia, bo wychodzi mi rozmiar 75G, a w nim żadnych tanich nie kupię, a jakieś droższe, porządniejsze to planuję kupić jak mi się już rozmiar biustu unormuje. Cytat:
Ja Was podczytuje, nie mam siły pisać, energii mam zero i jeszcze dzisiaj wyczytałam, że jestem na najlepszej drodze do zatrucia ciążowego, bo puchnę i mam białko w moczu
|
||
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że z Antosiem teraz będzie tylko lepiej
|
|
#2740 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
No chyba ze sie rozpakuje do jutra ale dobrą kielbaska bym nie pogardzila---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
dopiero jak powiedzialam facetowi na samym przodzie kolejki ze nie mam sily stac po chleb to mi kupil---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
na pewno dojdziesz do siebie szybciutko ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
czekam na tego zafajdanego kuriera mial byc o 16 a bedzie o 18 . Ja mu dam!! ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Twoj synek to dzielny agent!
|
|
#2741 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Andzya Ty to jesteś niezła z tym pozbieraniem się po porodzie, też bym tak chciała ![]() Dziewczyny mam parę pytań, bo mi się przypomniało: 1) Macie coś na brudne ciuszki dla dziecka? Jakiś kosz jak na bieliznę czy coś? Chciałam coś takiego kupić, tylko mniejsze niż nasze (myślałam o czymś takim bardziej płaskim, zamykanym), ale nic ciekawego nie było. Macie jakiś pomysł, linki? ![]() 2) Czy macie może krwotoki z nosa? Bo mi codziennie leci krew, nie dużo, ale zdarza się to kilka razy na dzień. Generalnie kilka razy na dzień musze wysmarkać nos i wtedy zaraz po tym mam tą krew. Zapomniałam o tym powiedzieć ostatnio ginowi, nie wiem czy to moze być związane z małą krzepliwością czy coś? Na wynikach z morfologii wyszedł mi ostatnio hematokryt poniżej normy i coś tam jeszcze, ale nie pamiętam co, poza tym wszystko mam w normie. |
||
|
|
|
#2742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzie maluch jest zawinięty w kocyk czy rożek czy przykryty. Wiadomo przecież, że nie wyjdziesz z dzieckiem w samym pajacu, jak masz 10 stopni na wyjście to oczywiście, ze możesz ubrać body, pajac, a do tego jeszcze kurteczkę i spodenki! wiadomo, że dzieć ma mieć ciepłe plecki i karczek
|
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Dziewczynki!
Zanim doczytam, co tam dziś naskrobałyście, spieszę z wieściami lekarzowo-zakupowymi ![]() Gin mi powiedział, że nic złego się z piersiami nie dzieje, że to raczej już od napływu mleka i jak by mi dokuczało, to żebym sobie paracetamol zażyła... Na razie zostanę przy ciepłej kapuście, bo od wczoraj ból się zmiejszył Zbadał mnie też od dołu - rozwarcie na 1 palec, ale szyjka długa, a główka balotuje... czyli cisza na razie ![]() Byłam jeszcze w Carrefourze i potwierdzam, że w moim dostatek Pampersów w różnych rodzajach i cenach, m.in.: 2 Premium Care 72 szt. - 47,50 zł, 2 zwykłe 80 szt. 44 zł. claudik, wanienki też są, jeśli jeszcze nie nabyłaś a przewijaki takie w formie nakładki na łóżeczko.Poza tym dla zmęczonych stóp - baleriny za 20 zł, ale to takie niestety badziewne marketowe i japonki za 5 zł najzwyklejsze jak japonki ![]() Ja dziś założyłam sandały i nawet mi w ogóle nogi nie spuchły Te promocje to niestety do dziś tylko... Ja na razie idę jeszcze pobawić się z Maksiem. Potem doczytam. Żadna nie rodzi na razie?
|
|
|
|
#2746 | |
|
La Moderatoiure
|
Hej, ja po pierwszym ktg.Wystresowałam się bo młoda spała i ktg wyszło masakryczne
Leżałam tam godzinę. Poza tym wszystko okey, do porodu ponoć daleko bo wszystko "wysoko". W dniu tp mam kolejne ktg czyli 7 maja. Czuję się super, poza tym, że mi gorąco i nóżki troszkę puchną, ale brzuch wysoko, siły do robót domowych jeszcze sporo ![]() Czy którejś z Was wyszły bardzo niskie płytki krwi ? Bo całą ciążę miałam w normie, a teraz juz powtórne badanie i masakra (ilość 88, a norma od 140). Co to może oznaczać? Układu krzepnięcia nie rozgryzłam ale też mam same za wysokie albo za niskie wyniki. Boję się krwotoku podczas porodu i innych przygód ![]() Cytat:
Zamyka się poprzez złożenie. 2. Miałam w II trymestrze, w III przeszło. Może być to związane z anemią, tak mi powiedzieli. |
|
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
kism i La Monica - brawa za wizyte!
kism - ho hoooo jak juz rozwarcie na 1 palec jest to moze juz szybko pojdzie? ![]() ja wlasnie odebralam kuriera! ten baldachim to raczej moskitiera - bardzo cieniutki material siatkowy - fajnie wyglada i dzidziusia komary nie pokąsają
|
#2748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak widzi, że wody się leją, to zmienia podkłady. Ale nie te typu podpadek, tylko takie typu kocyka, żeby wszytsko wsiąkało. A ja gorąco odradzam leżenie w czasie! porodu
|
|
#2749 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie wcinam super czekolade i pije kawusie!
tatrzanska extra mleczna z Wedla dla amatorow mlecznych - polecam
|
#2750 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do krwawień z nosa to teraz nie mam, ale jakieś 2 miesiące temu przy każdym wydmuchiwaniu nosa chusteczka była czerwona, może nie leciała krew, ale coś tam się działo w każdym razie. Miałam się kimnąć, ale coś mi nie idzie. |
|||
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest nadzieja.... do Polandii nadciagają burze i ma byc chlodniej!
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2753 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mój tż dzisiaj do mnie powiedział że czuje że się dzisiaj zacznie, oczywiście go wyśmiałam bo ja nic takiego nie czuję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie płaczcie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-30 o 17:19 |
||||||||
|
|
|
#2754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Krwotoków nie miałam, czasem jak smarkam to leci mi trochę krwi. Czytałam że to ma związek ze śluzówką, że w ciąży puchnie czy coś takiego...
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
Efiyi - super, że już jesteście w domku!
![]() Odnośnie kąpieli - to bardzo polecam pralkę, jeżeli zmieści się Wam wanienka w sensie nie, żeby dziecko uprać w pralce, tylko wanienkę postawić jest świetna wysokość i bardzo stabilnie. Można podłożyć ręczniczek pod wanienkę, po umyciu malucha mąż ściąga wanienkę, a maluch od razu ląduje na swoim ręczniczku można go wygodnie wytrzeć i ubrać. Michałowa - trzymam kciuki za wizytę! ![]() Jeżeli chodzi o krwawienia z nosa - w pierwszej ciąży miałam dość często, teraz miałam chyba tylko dwa czy trzy razy. Ale to normalne - jesteśmy bardziej ukrwione i wystarczy smarknąć, zeby poleciała krew
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-30 o 17:21 |
|
|
|
#2756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ad.2 Mi sie ostatnio zdarzyły, ale za każdym razem gdy za długo siedziałam na dworze (nie w słońcu, ale i tak organizm odczuwał temperaturę) Cytat:
Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-04-30 o 17:28 |
||
|
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny. Nie mam internetu bo mamy zerwany kabel telefoniczny a kiedy przyjedzie telekomunikacja tego nie wie nikt, bo pani tylko przyjęła zgłoszenie, i nie umiała niczego sensownego powiedzieć
Piszę od brata, ale więcej nie mogę, bo nie mieszkamy razem,a on na necie siedzi non stop. Łaskawie mnie na chwilę wpuścił. U mnie wszystko dobrze. Trzymajcie się kochane. Odezwę się od razu jak nam oddadzą internet.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż zabrał Alexa na dwór a ja prawię zasypiam ale jak teraz pośpię to w nocy już wcale nie będę spać
|
|
#2759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że chcemy opis porodu, ale zrób to jak już będziesz mogła siedzieć Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#2760 | ||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hoho, dziś pon to od razu trochę naskrobane
Cytat:
Ja wrzucam najpierw do naszego prania w normalnym proszku, a potem drugi raz do dziecięcego.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spokojnie, znajdziesz sobie jakieś zajęcie na pewno, a jak nie to będziesz do bólu odpoczywać ![]() Wydaje mi się, że nikt Ci nie odpowiedział... Popisz z nami jeszcze trochę, na razie stosunkowo krótko się znamy, a potem poproś _agatę wg info na pierwszej stronie. Cytat:
Ja nie widzę problemu ze stabilnością stojaka, przecież on ma jakiś tam rozstaw nóżek, wanienka z wodą go obciąża, nie ma takiej opcji, żeby się wywrócił.Cytat:
![]() Zapisuję linka, jak mi moje sportowe nie wystarczą, to pewnie sobie dokupię. Zwłaszcza za tą cenę ![]() Cytat:
Cytat:
Szczególnie jeszcze w kwestii temp. pomieszczenia do kąpieli. Nie trzeba nagrzewać pokoju, w którym potem dziecko ma spać.Cytat:
![]() Mnie też nikt nie przepuścił nigdy w kolejce i ludzie gapią się na brzuch, ale przynajmniej takich komentarzy nie słyszałam... Cytat:
Co za pytanie, pewnie, że chcemy, jak będziesz miały już siły! Cytat:
![]() 2. Krwawienien z nosa się nie martw, to słaba i przekrwiona błona śluzowa. Ewentualnie kup sobie sól morską do nosa lub jak masz dla małego, to sobie pożycz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, ja na nic nie liczę. Z takim rozwarciem można jeszcze sobie pochodzić... Ale racja, zawsze to 1 palec mniej przy porodzie
|
||||||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

Mamy V-VI cz.VIII

. Mam ostatnio problem z zebraniem myśli. U nas dziś Dzień Królowej, więc cała Holandia szaleje. My nie szalejemy, bo to nie nasze święto
, a nawet jeśli, to jakoś nie widzę siebie doginającej z brzucholem w tłumie. Tutaj do mnie sporo osób się uśmiecha i mówi, jak fajnie, bo taka piłeczka. Natomiast najgorsi są faceci z krajów muzułmańskich, idzie taki środkiem ulicy, ma w d... to, że idzie kobieta, szczególnie w ciąży i się pcha
.
Prawie w ogóle nie czuć tego płynu 

zjadłabym rybkę 

nie płaczcie