Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 10:46   #2671
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
No, ale było to wygodne? Tzn. siedziałaś na podłodze czy jak, bo wiesz, ja sie jednak boję, że to takie maleństwo i nie będę się czuła pewnie, gdy będę siedziała i go trzymała.

I będziesz się schylała czy klęczała myjąc dziecko? Czy może ten stolik jest na tyle wysoki, żeby przy nim stać

Wczoraj mówiłam mężowi o tym, żeby na łóżko dawać wanienkę, a on sie mnie pyt jak ja sobie to wyobrażam? Że siedzę na miękkim materacu i trzymam dziecko i myje? To nie stabilne będzie przecież, a ja już sama nie wiem

To tak jak ja, łazienka mini. A stelaż masz stabilny?

Jak mnie na słodkie wzięło od wczoraj, non stop mogłabym siedzieć i jeść i jeść i jeść
świetne te bodziaki,w biedronce tez będą fajne 3 pary za 19,99 tylko od rozmiaru 68
Stary 2012-04-30, 11:00   #2672
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

A ja potrzebuję kilku kaftaników Wybiorę się chyba do jakiegoś sh, ale czekam na odpowiedni moment
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:01   #2673
Timii
Rozeznanie

Cytat:

Wczoraj mówiłam mężowi o tym, żeby na łóżko dawać wanienkę, a on sie mnie pyt jak ja sobie to wyobrażam? Że siedzę na miękkim materacu i trzymam dziecko i myje? To nie stabilne będzie przecież, a ja już sama nie wiem

To tak jak ja, łazienka mini. A stelaż masz stabilny?

Jak mnie na słodkie wzięło od wczoraj, non stop mogłabym siedzieć i jeść i jeść i jeść
ja też mam okropną chcicę na słodkie nie mogę się opamiętać a powinnam bo w sobotę po prostu się przeraziłam. ładnie przybierałam na wadze przez całą ciążę - tzn po max 0,5 - 0,6kg na tydzień i aż mnie moja gin pochwaliła a w ost tygodniu aż 1,5kg!! nie wiem co się stało, dziś jej zapytam ale jak tak dalej pójdzie to przez kolejne dwa tygodnie dobiję do 80kg więc powinnam się opamiętać - może to przez te słodycze

ja mam wanienkę profilowaną więc nie będę musiała trzymać małej w niej. ona będzie sobie siedziała a niej tak jak w foteliku samochodowym. łożko może nie będzie najwygodniejszym miejscem ale wydaje mi się że bezpieczniej niż na dwóch krzesłach czy desce do prasowania (bo ta moja wanienka jest naprawdę spora. może takie mniejsze dobrze trzymają się w ten sposób )
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:05   #2674
rinco
Wtajemniczenie

Andzya ale szybko doszłaś do siebie po porodzie! Przecież Ty ledwo tydzień temu rodziłaś - szok i gratulacje Byle do środy i już będziecie z Antosiem w domu

Odnośnie stojaka pod wanienkę to my mamy. Kupiliśmy taką dość dużą wanienkę z grubego plastiku i stojak pod nią też taki bardziej stabilny, z grubszych rurek. Też mamy mikronową łazienkę, ale może jakoś się zmieścimy

Coś mnie dziś od rana głowa boli, chyba pierwszy raz w ciąży. I jestem jakaś taka przymulona... Ciśnienie mierzyłam sobie rano i jest w porządku, więc nie wiem od czego to, może od upału

Przyszły mi te biustonosze z Allegro Są w miarę ok, choć faktycznie trochę się marszczą te miseczki, ale jak mi biust urośnie i jeszcze włożę wkładki laktacyjne to będą się lepiej układać. Materiał fajny, milutki. Ogólnie jak na biustonosz za niecałe 12zł to jestem zadowolona
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:10   #2675
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jeszcze odnośnie tych wód płodowych, trafiamy do szpitala załóżmy ze skurczami, czy jak leżymy na łóżku to już ten podkład zakładacie w razie wylania się wód płodowych?
Jakoś te wody mi spędzają sen z powiek, mam wrażenie, że albo odejdą mi gdzieś w sklepie albo, że zaleję pół szpitala...
Wlaśnie ja też się tak zastanawiam nad tymi wodami i obawiam się, że mnie zaleje, ale w domu i materac do wyrzucenia.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

wlasnie sie zwazylam od tygodnia mam dodatkowe 3kg - nie jadlam wiecej, to pewnie efekt zatrzymania wody w organizmie bo wygladam juz jak balon
Przestań się przejmować. Ja już na wagę nie patrzę, bo liczę, że po porodzie wszystko wróci do normy, a poza tym jak patrzę na moje ręce i nogi to wiem, ze tam ze dwa kilo wody siedzi - albno przynajmniej tak to sobie tłumaczę.

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
noo a my mamy klimę ale pustą
trzeba wyczyścić i nabić noo i zapłacić
nam się za to mechanizm składania siedzenia od strony kierowcy zepsuł (jakaś linka się tam zerwała) bo mamy 3 drzwiowe - tż próbował sam rozbierać, ale mu nie wyszło heh 3 lata działało jak nie było potrzebne, a teraz jak maluch będzie i się przyda to się wzięło i zepsuło
Kurczę dobry temat. Nie pomyślałam o tym. My chyba zrobimy tak, że M zejdzie wcześniej i schłodzi auto tak do 25stopni jak będzie jakoś mega gorąco i dopiero jak będzie mozna skręcić klimę do minimium to włożymy dzidziusia. Tak myślę...hmm

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
claudik gdzie kupowalas stanik i jaki?? podasz linka ??
jaki rozmiar nosisz ?
zaczynam 40tydz
. To teraz czekamy na wieści odnośnie zaczynającego się porodu i prosimy nie wstrzymywać kolejki.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Mam tak samo aż czasem mi wstyd przed mężem bo wyglądam źle. Jeszcze teraz tak mi się cera pogorszyła, że już żadne podkłady czy korektory nie pomagają

Teraz czas na pożalenie się...
mamy z Tż ciche dni i jest mi smutno i źle w sobotę byliśmy na grillu, umawialiśmy się że nie będzie dużo pił. Oczywiście z umowy nic nie wyszło, koło 23 przyjechał kolega i chłopaki wsiedli do samochodu i gdzieś pojechali, bez słowa. Potem się okazało że byli po piwo
wczoraj przez ten upał się bardzo źle czułam, rodziców nie było w domu, Tż miał jechać na mecz, poprosiłam go żeby został w domu bo się źle czuję i boję się sama siedzieć , to się oburzył że nie wolno mu wyjść Powiedział żebym z nim jechała i siedziała 2 godz na słońcu! Czasem mam wrazenie że on jest nienormalny!! Oczywiście pojechał a ja przepłakałam całe popołudnie
Przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się gdzieś wygadać a wiem że Wy mnie zrozumiecie..
.
Nic na to nie poradzisz. Ja jak nigdy nie miałam problemów z cerą tak teraz mam malą masakrę na tearzy, no ale cóż na to moge poradzić. Mam rozstępy na brzuchu i też nie czuje się atrakcyjnie, ale myślę, że nasi mężczyźni zdają sobie z tego sprawę, że wiele rzeczy nie zależy od nas.

za tc.

Może po prostu wczoraj nie pomyślał i tak wyskoczył z tym tekstem??

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Co do tych upałów to ja się cieszę że my mamy zaraz koniec a mamy lipiec-sierpień dalej będą się męczyć w te upały.
Fakt, też im współczuję.

Cytat:
znam też patent z deską do prasowania lub dwoma krzesłami - taż żeby ich oparcia opierały końce wanienki
O widzisz. My na razie nic nie kupujemy. Jak będzie potrzebne to wtedy wydamy pieniądze.

Cytat:
idę dalej pracusiowac .

umylam okno w duzym pokoju iiiiii... od wewnatrz mialam bardziej brudne niz od zewnątrz to dziwne... a nie mylam od grudnia...

balkon umyty, posciel sie wietrzy, 2 prania zrobione i ide dalej w tango, moze dzieki temu dzis urodze
Tylko polecam nie rozpakowuj się na ulicy.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Trzymaj się Kochana i nie płacz już Mało który facet jest w stanie zrozumieć kobietę ciężarną. W sumie nie ma się co dziwić
Mój wczoraj, tak w sumie na żarty, zapytał mnie czy 10 maja nie pojechalibyśmy na koncert Metalica Oczywiście się zgodziłam

Wczoraj skończyłyśmy 33tc Dzisiaj mamy już 33tc1d
za 34tc.

Ja dzisiaj już honorowo krew i mocz oddałam. Bylam w askocie i baby maxie i kupilam ostatnie rzeczy - cześci do laktatora, krem na brodawki, podstawkę do wanienki, naklejkę do pokoiku i wydałam 170zł. Masakra.

Teraz spadam na balkonik. Może skończę też czytać język niemowląt.

Nosz kuźwa, właśnie zaczęli u mnie trawę na osiedlu kosić. By ich chudy byk wychuchał.

aaaaaa zapomniałam się pochwalić. Leczo wyszlo mi pyszne tylko popełniłam jeden bląd. Zapoamniałam obrać paprykę ze skórki i trzoszkę mi to przeszzkadza, ale już będę miala nauczkę na przyszłość.
Stary 2012-04-30, 11:15   #2676
Gaabbi
Wtajemniczenie

za leczo.
Ja nigdy nie obieram papryki ze skórki Duszę warzywa na tyle długo, że później tej skórki w ogóle nie czuć
Stary 2012-04-30, 11:18   #2677
doris888
Rozeznanie

Witam Wszystkie
odnośnie temperatur to my pierwszy letni sezon w tym mieszkaniu i stwierdzam że jest masakra... przy zasuniętych roletach w małym pokoju 28stopni a w dużym 26 .... KOSZMAR!! leje się ze mnie ... a gdzie tam do lata... nie wiem co ale będziemy musieli coś z tym zrobić ... bo dzidziuś nam się usmaży ;(

A co do kąpieli to ja planuje kąpać w kuchni.. nie wiem czy będzie to wygodne ale mam tam właśnie stół który będzie idealny pod wanienkę, niestety łazienka malutka a w pokoju nie ma już miejsca na większy stolik a nie wyobrażam sobie kąpać na ziemi bo kręgosłup by mi wysiadł ...
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:22   #2678
begie13
Zadomowienie

Cytat:
znam też patent z deską do prasowania lub dwoma krzesłami - taż żeby ich oparcia opierały końce wanienki
z deską do prasowania to chyba ryzykowne trochę, ale pomysł z krzesłami niezły

Cytat:
I będziesz się schylała czy klęczała myjąc dziecko? Czy może ten stolik jest na tyle wysoki, żeby przy nim stać
ja muszę się schylić do stolika ale niedużo, zresztą taka kąpiel trwa kilka minut więc nic mi się nie stanie, wydaje mi się, że to jest dużo wygodniejsze niż klęczenie na podłodze przed wanienką, okaże się w praniu jak jest najlepiej

Cytat:

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:31   #2679
loksa
Raczkowanie

Wink Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

aga_bre ja tez czytam jezyk niemowlat
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:40   #2680
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie
odnośnie temperatur to my pierwszy letni sezon w tym mieszkaniu i stwierdzam że jest masakra... przy zasuniętych roletach w małym pokoju 28stopni a w dużym 26 .... KOSZMAR!! leje się ze mnie ... a gdzie tam do lata... nie wiem co ale będziemy musieli coś z tym zrobić ... bo dzidziuś nam się usmaży ;(

A co do kąpieli to ja planuje kąpać w kuchni.. nie wiem czy będzie to wygodne ale mam tam właśnie stół który będzie idealny pod wanienkę, niestety łazienka malutka a w pokoju nie ma już miejsca na większy stolik a nie wyobrażam sobie kąpać na ziemi bo kręgosłup by mi wysiadł ...
Latem raczej cieplej nie będzie, chociaż kto wie Takie temperatury, to już takie super letnie
U mnie w mieszkaniu też gorąco. W nocy, w sypialni było 25 stopni Ale my, oprócz wiatraka, nie planujemy żadnych innych "chłodzeń"
Stary 2012-04-30, 11:44   #2681
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
idę dalej pracusiowac .

umylam okno w duzym pokoju iiiiii... od wewnatrz mialam bardziej brudne niz od zewnątrz to dziwne... a nie mylam od grudnia...

balkon umyty, posciel sie wietrzy, 2 prania zrobione i ide dalej w tango, moze dzieki temu dzis urodze
Wow jestem pełna podziwuja już nie pamiętam kiedy tak pracowałam,okna swoją drogą też myłam w grudniu sprzątam mieszkanie na raty,trochę sprzątne,posiedze i dalej.Byłam w sklepie,zaraz biorę się za obiad,kuchnie dokończe sprzątać.
Cytat:
Będe klęczała,tak myłam młodego,kręgosłup mnie nie bolał.
Cytat:

za tc
Cytat:
za leczo.
Ja nigdy nie obieram papryki ze skórki Duszę warzywa na tyle długo, że później tej skórki w ogóle nie czuć
Ja też nigdy nie obieram papryki ze skórki.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:52   #2682
GaTTa
Raczkowanie

Witam po weekendzie

W sobotę przesiedzieliśmy cały dzień w domku aż głupawki dostawałam
A wczoraj zaszaleliśmy i pojechaliśmy nad jezioro żywiecki

Moja rodzinka w szoku że 2 tyg do terminu a ja się na wędrówki wybieram
Nie żałuję że pojechaliśmy ja cały dzień po parasolem w cieniu przesiedziałam a Tż rybki łapał z bratem i teściem
Widzę że nie tylko mój mam zapędy wędkarskie, ale Wasi też Już planują wyjazd na noc w czerwcu na ryby.
Słońce ich spaliło masakrycznie, a ja miłośniczka słońca no niestety tylko teraz uciekłam przed nim żeby brzuszka nie nagrzewać. Mała chyba uwielbia przebywać na świeżym powietrzu bo cały czas spala tylko jakieś sporadyczne ruchy, a jak do domu wracaliśmy to dała znać o sobie

Dziś od rano już na świeżym powietrzu siedzę.
zaglądam do Was żeby sprawdzić czy jakaś mamusi anie zaczęła rodzic, ale tu na razie cisza
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:54   #2683
anulka4771
Wtajemniczenie

Marcin właśnie smaży swoje zdobycze
Filip poszedł na dwór z siostrą M. fajnie ale ja juz tęsknie a dopiero co poszedł

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-30, 12:00   #2684
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Odnośnie stojaka pod wanienkę to my mamy. Kupiliśmy taką dość dużą wanienkę z grubego plastiku i stojak pod nią też taki bardziej stabilny, z grubszych rurek. Też mamy mikronową łazienkę, ale może jakoś się zmieścimy

Przyszły mi te biustonosze z Allegro Są w miarę ok, choć faktycznie trochę się marszczą te miseczki, ale jak mi biust urośnie i jeszcze włożę wkładki laktacyjne to będą się lepiej układać. Materiał fajny, milutki. Ogólnie jak na biustonosz za niecałe 12zł to jestem zadowolona
1. Ile płaciłaś za stojak (orientacyjnie)?
2. Dziś oglądałam własnie te staniki tylko czekałam, aż dostaniesz swoje, żeby zapytać: i jak? To skoro już wiem, że lekko się marszczą (co mi przeszkadzać nie będzie) to tylko napisz mi proszę jak z rozmiarem. Czy jest taki jak byc powienien czy może cos tam odbiega od wymiarów w tabeli? I daj link raz jeszcze do tej aukcji to może jeszcze jakieś pytanie mi wskoczy

Rodzice dzwonili czy jadę z nimi na działkę, e powiedziała, że nie ma szans, bo bym zdechła chyba, nawet na balkonie nie mogłam minuty wysiedzieć, więc leże, czytam książkę i zaglądam do was
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:17   #2685
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
to ty tą kolejkę wstrzymujesz
ojjj przede mna jeszcze jest sporo dziewczyn )

Cytat:
Co do tych upałów to ja się cieszę że my mamy zaraz koniec a mamy lipiec-sierpień dalej będą się męczyć w te upały.
No ja tez nie wiem jak dalabym rade nosic brzuch ejszcze pare tyg ... u mnie najcieplej w Polsce ]

Cytat:
Marcin właśnie smaży swoje zdobycze
Filip poszedł na dwór z siostrą M. fajnie ale ja juz tęsknie a dopiero co poszedł
mmmmm rybki )

Co do tz do mojego tez srednio chyba dociera, ze bedzie tata. Tzn cieszy sie, no ale mowi, ze delektuje sie ostatnimi cichymi dniami. no ale w sumie duzo mi pomaga, pociesza mnie i hmmm mniej panikuje niz ja :P
A i powiedzial mi wczoraj, ze jakbym z rok przed ciaza cwiczyla, dbala o siebie i woglole to teraz by mi nie bylo tak goraco i nie sapalabym
kochany ...

aa i dzieki claudik za info odnosnie stanika, no ale ja na siebie chyba nie kupie, nosze miseczke tez chyba G LUB H, ale z 75g zrobilo mi sie teraz 85?(bo mierzylam sie wczoraj i pod piersiami mam 93, wiec powinnam chyba kupic 85?! no ale nie wiem jaka miseczke;/)
w sklepach nie ma stanikow dla mnie, na allegro tez niebardzo;/

Ide marynowac piersi, wieszac pranie i chyba jedziemy na dzialke wygrillowac cos.
Szkoda tylko, ze nie mam klimy w aucie i zanim tam dojade bede cala mokra

Mam pytanie-
MAM Zwolnienie do 7 maja- termin porodu.
Jesli nie urodze mam isc na wywolanie 11 maja.
Jak zwolnienie chorobowe zamienic na urlop macierzynski? gdzie sie to zalatwia i woglole?? nie mam zielonego pojecia

STojaka nie mam, chyba bedzie tz przynosil wanienke z lazienki i bedziemy kapac malego na ziemi. Przez pierwszy miesiac on go bedzie kapal jak bede po cc, pozniej jakos dam sobie rade. Nie mam miejsca na stojak, mam tez ta lawe za 20 zl z ikea, zobaczy sie.
I nie wiem jak z ta moja wanienka, chyba kupie zwykla plastikowa bez udziwnien.

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-30 o 12:21
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:29   #2686
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Teraz czas na pożalenie się...
mamy z Tż ciche dni i jest mi smutno i źle w sobotę byliśmy na grillu, umawialiśmy się że nie będzie dużo pił. Oczywiście z umowy nic nie wyszło, koło 23 przyjechał kolega i chłopaki wsiedli do samochodu i gdzieś pojechali, bez słowa. Potem się okazało że byli po piwo
wczoraj przez ten upał się bardzo źle czułam, rodziców nie było w domu, Tż miał jechać na mecz, poprosiłam go żeby został w domu bo się źle czuję i boję się sama siedzieć , to się oburzył że nie wolno mu wyjść Powiedział żebym z nim jechała i siedziała 2 godz na słońcu! Czasem mam wrazenie że on jest nienormalny!! Oczywiście pojechał a ja przepłakałam całe popołudnie
Przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się gdzieś wygadać a wiem że Wy mnie zrozumiecie...
Nic się nie martw - mężowie to po prostu duzi chłopcy i myślą że to ostatnia szansa na wyszalenie się a przecież nie zamienią się z nami ciałem więc jak niby do cholery mogliby nam pomóc.
Ja nie mam co narzekać na mojego chociaż czasem ma zachowania 2 latka - przysięgam i zastanawiam się wtedy co mu się stało z mózgiem.
W sprawie alku ja powiedziałam mojemu tak:
Chcesz to idź ale: śpisz na kanapie bo ja nie będę tego wdychać - a jak zacznę rodzić to ominie Cię przyjemność uczestniczenia w najważniejszym dniu Twojego życia - bo ja z pijanym mężem do szpitala nie pojadę. Działa na tyle że przez ostatnie 2 tygodnie zero alku - a w ostatnią sobotę przyszła delegacja jego kumpli czy ja będę rodzić bo może by mógł jedno piwko - wrócił po 30 minutach i mówi że jakoś mu nie smakowało i jakby trzebabyło na porodówkę to on tylko pół piwka wypił....

Moja rada jest jedna - nie oczekujmy że faceci będą myśleć jak my;-)
a najlepiej obrazuje to filmik
http://www.youtube.com/watch?v=VEpJpjSlgfM

Cytat:
Wczoraj poczułam tak jakby mi się coś od pępka wewnątrz oderwało, taki ból jak przy zrywaniu plastra i tak myślę czy czasem brzuchol mi jeszcze nie rośnie i nie wypycha mi bardziej pępka, bo w środku nic się mam nadzieje nie dzieje.
Znam ten ból mój gin powiedział że to przepuklina pępkowa - i jak zacznie boleć to delikatnie kciukiem wcisnąć pępek do środka i przestanie - a po ciąży jeśli dalej będzie boleć to z chirurgiem trzeba będzie porozmawiać ale na 90% minie po porodzie.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też się wkurzyłam na swojego, może o głupotę, ale ostatnio tak mam pojechaliśmy wieczorem na działkę podlać tuje, no i temat zszedł na garaż taki metalowy, który potrzebny jest budowlańcom. Ma on przyjść jakoś w tym tygodniu, po budowie miał być sprzedany. Po czym mój mąż mi oznajmia, ze on rozmawiał ze swoim ojcem, ze ten garaż zostanie na stałe na podwórku. Nosz...będzie miał w domu pomieszczenie gospodarcze, garaż 5 metrowy, strych 35 m a jemu jeszcze mało.
Oczywiście wygarnęłam mu, ze się ze mną nie liczy, że ja chciałam sobie zaaranżować fajnie ten ogród a ten garaż mi wszystko zburzył. Chciał potem załagodzić jakoś, ale i tak mnie ten garaż wkurzył.
Dlatego ja już nie dyskutuję bo szkoda moich nerwów. Mówię - postanowiłam że trzeba zrobić to tak i tak - i jak coś mówi ze ma to w nosie to robię po swojemu - dla świętego spokoju facet zawsze odpuści kobicie;-)

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:

Mam pytanie-
Jak zwolnienie chorobowe zamienic na urlop macierzynski? gdzie sie to zalatwia i woglole?? nie mam zielonego pojecia
W pracy składasz wniosek o udzielenie urlopu macierzyńskiego od dnia 8 maja i wpisujesz że planowany termin porodu 11 maja.
Jak urodzisz to donosisz tylko akt urodzenia do pracy. I już
A nie dostaniesz już zwolnienia lekarskiego na te 4 dni?? - zawsze to tydzień dłużej później na macierzyńskim...
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:32   #2687
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
1. Ile płaciłaś za stojak (orientacyjnie)?
2. Dziś oglądałam własnie te staniki tylko czekałam, aż dostaniesz swoje, żeby zapytać: i jak? To skoro już wiem, że lekko się marszczą (co mi przeszkadzać nie będzie) to tylko napisz mi proszę jak z rozmiarem. Czy jest taki jak byc powienien czy może cos tam odbiega od wymiarów w tabeli? I daj link raz jeszcze do tej aukcji to może jeszcze jakieś pytanie mi wskoczy
Stojak kosztował 54 zł, bo właśnie sprawdziłam. W sumie to leży jeszcze zapakowany w folię, bo go nie odpakowałam, ale mąż go w sklepie oglądał i stwierdził, że jest stabilny.

Biustonosze to ja kupiłam te: http://allegro.pl/bezszwowy-stanik-c...256215603.html
One mają rozmiar uniwersalny i zgadza się z tym, co tam jest napisane. Zaraz Ci wrzucę na maila zdjęcie i bardziej szczegółowy opis Kupiłam 2, biały i czarny, w jednym właśnie siedzę i jest bardzo wygodny, ale to może dlatego, że ja jestem przyzwyczajona do pushupów z drutami (w sumie to tylko takie mam hehe), a tego w ogóle nie czuć i bluzkę mam też obcisłą i nie widać tych marszczeń.

Cytat:
Mam pytanie-
No właśnie - podpinam się pod pytanie, bo też nie mam pojęcia jak to jest
Stary 2012-04-30, 12:37   #2688
Gaabbi
Wtajemniczenie

Nastawiłam pierwsze pranie dziecięce.
Płyn mam dzidziuś i nie jest tam napisane na butelce, czy do białego, czy kolorowego
Włączyłam na jakiś program, gdzie narysowane jest dziecko Będzie prała pralka 2,5h
Zobaczymy co to z tego będzie.
Mam problem z segregacją ciuszków kolorystycznie Też tak miałyście? Kilka ciuchów czerwonych i z czym to wrzucić???
Stary 2012-04-30, 12:42   #2689
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Płyn mam dzidziuś i nie jest tam napisane na butelce, czy do białego, czy kolorowego
Włączyłam na jakiś program, gdzie narysowane jest dziecko Będzie prała pralka 2,5h
Mam problem z segregacją ciuszków kolorystycznie Też tak miałyście? Kilka ciuchów czerwonych i z czym to wrzucić???
Ja dzieliłam tylko na białe/bardzo jasne/nieplamiące i na resztę/kolorowe, robiłam 2 prania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 12:46   #2690
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dzieki Michalowa )
Na 4 dni pewnie dostane zwolnienie, nie bedzie z tym problemow
Oczywiscie mam nadzieje, ze sie sama rozpakuje wczesniej :PP

ktos pytal czego wywolywanie porodu jest gorsze ...
ja troszke poczytalam i z tego co zrozumialam i mi mama powiedziala, jelsi wywolaja porod, a szyjka bedzie nieprzygotowana do niego- bedzie dluga np to porod moze byc ciezszy niz u osob np ze skracajaca sie szyjka.
Moga bys skurcze wywolane ta kroplowka, a z szyjka nic sie nie bedzie dzialo,
Pomecza troche, jak nie ebdzie postepow , pozniej pewnie zrobia cesarke.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
ja robilam z 10 pran jak nie wiecej... segregowalam dokladnie kolorystycznie, odcieniami nawet. mialam z 2 czerwone rzeczy to je upralam recznie. i akurat jedna z nich zafarbowala.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:48   #2691
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja też mogę napisać to, co wiem ze słyszenia
W sr mówili, że generalnie poród na sztucznej oksytocynie (wywoływany) jest bardziej bolesny, bo tej oksytocyny podaje się więcej niż naturalnie organizm by wyprodukował.
Ginka mi mówiła, że jak jest twarda, zwarta i długa szyjka, to poród bardziej boli, bo się dłużej się szyjka rozwiera.
Tyle wiem.
Stary 2012-04-30, 12:50   #2692
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja te czerwone,bo mam tylko body takiego koloru zostawiłam na pózniej,są większe i narazie leżą.Ale ja bym wyprała penie z ciemnym-jeżeli takowe bym miała,bo wiadomo że dziecko moze nie uzbierać pralki ciemnego.Inaczej jak ja piorę nasze ubrania to z tym nie ma problemu.
Cytat:
dzieki Michalowa )
Na 4 dni pewnie dostane zwolnienie, nie bedzie z tym problemow
Oczywiscie mam nadzieje, ze sie sama rozpakuje wczesniej :PP

ktos pytal czego wywolywanie porodu jest gorsze ...
ja troszke poczytalam i z tego co zrozumialam i mi mama powiedziala, jelsi wywolaja porod, a szyjka bedzie nieprzygotowana do niego- bedzie dluga np to porod moze byc ciezszy niz u osob np ze skracajaca sie szyjka.
Moga bys skurcze wywolane ta kroplowka, a z szyjka nic sie nie bedzie dzialo,
Pomecza troche, jak nie ebdzie postepow , pozniej pewnie zrobia cesarke.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

ja robilam z 10 pran jak nie wiecej... segregowalam dokladnie kolorystycznie, odcieniami nawet. mialam z 2 czerwone rzeczy to je upralam recznie. i akurat jedna z nich zafarbowala.
Wywoływany poród podobno cięższy,ja mam nadzieję na lekki z racji np miękkiej szyjki i że podobno drugi lżejszy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-30, 12:51   #2693
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja mam na stoliku małym wanienkę najpierw ten stolik miał być na balkon a potem zrobił się kawowy a teraz pod wanienkę za 20zł z ikei
ale masz takiego LACKa niskiego? Nie rypią cie plery ?? (albo męża) od schylania nad wanienką?

Cytat:
chyba Cie prosilam, ale podrzucisz mi linka jeszcze raz?? bo nie zapisałam sobie.
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
aaaaaa zapomniałam się pochwalić. Leczo wyszlo mi pyszne tylko popełniłam jeden bląd. Zapoamniałam obrać paprykę ze skórki i trzoszkę mi to przeszzkadza, ale już będę miala nauczkę na przyszłość.

no co ty .. obierać paprykę do lecza?? eeee.. pomidory to co innego, chociaż ja zawsze ide na łatwiznę i daje albo z puszki, albo przecier z kartonu papryki nigdy nie obierałam ze skórki.

Cytat:
.
ja wrzucałam do wora "kolorowe" i prałam w30 stopniach. W koncu te ubranka przecież nei sa brudne, tylko trzeba je uprać po swojemu i odświezyć. ale taż miałam problem np z białymi pajacami w kolorowe potworki jakieś... no i z czym to wrzucić, niby potworki takie bladawe, icuh nie jest biały... ale ja to w ogóle mam problem z segregacja prania.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:55   #2694
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
W pracy składasz wniosek o udzielenie urlopu macierzyńskiego od dnia 8 maja i wpisujesz że planowany termin porodu 11 maja.
Jak urodzisz to donosisz tylko akt urodzenia do pracy. I już
A nie dostaniesz już zwolnienia lekarskiego na te 4 dni?? - zawsze to tydzień dłużej później na macierzyńskim...
Acha, a jak to jest jakby się urodziło wcześniej? Ja mam zwolnienie do 10 maja, a jakbym przykładowo urodziła 8 maja to co, wskakuję wtedy automatycznie na macierzyński 8 maja czy dopiero 11 maja jak mi się skończy zwolnienie?

Cytat:
Ja też mogę napisać to, co wiem ze słyszenia
W sr mówili, że generalnie poród na sztucznej oksytocynie (wywoływany) jest bardziej bolesny, bo tej oksytocyny podaje się więcej niż naturalnie organizm by wyprodukował.
Ginka mi mówiła, że jak jest twarda, zwarta i długa szyjka, to poród bardziej boli, bo się dłużej się szyjka rozwiera.
Tyle wiem.
No to jest jakis plus tej skracającej się szyjki - nasze leżenie zostanie wynagrodzone szybszym porodem
Stary 2012-04-30, 12:56   #2695
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Hej

Dzis byłam na sr i położna powiedziała, ze opadł mi brzuch. Kurde faktycznie czuje go na kolanach jak siedze, wizyta dopiero 10 maja, mam nadzieje, ze nic nie zadzieje sie w tym czasie. No i jeszcze nie czas na mnie.

Dzwoni facet ze sklepu i jest juz wózek i łóżeczko. Z checia bym pojechała po to, ale TZ dzis w pracy siedzi wiec nie mamy jak. Poza tym, mam pare gratów nie pochowanych po remoncie, wiec nawet nie miałabym gdzie trzymac wózka.

Co do stelaza do wanienki, to wczesniej nie chciałam go, bo uwazałam za zbedny wydatek, ale teraz sie zastanawiam czy nie zakupic. Ale jak na złośc zapomniałam sie zapytac ile kosztuje jak zamawialismy wózek, a mam jeszcze 1 sklep dobrze zaopatrzony i moze tam bedzie taniej cos.

Mmmm co jeszcze, to ze ledwo zyje przez te upały to nie nowosc pisze
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:58   #2696
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
chyba Cie prosilam, ale podrzucisz mi linka jeszcze raz?? bo nie zapisałam sobie.
Te:
http://allegro.pl/bezszwowy-stanik-c...256215603.html
Na maila wrzuciłam zdjęcie jak leżą na żywym biuście
Stary 2012-04-30, 12:58   #2697
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Acha, a jak to jest jakby się urodziło wcześniej? Ja mam zwolnienie do 10 maja, a jakbym przykładowo urodziła 8 maja to co, wskakuję wtedy automatycznie na macierzyński 8 maja czy dopiero 11 maja jak mi się skończy zwolnienie?
Jeśli się nie mylę to od 8 maja,wtedy kiedy sie dziecko urodziło.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 13:04   #2698
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
co racja to racja
im to dopiero współczuję
moja bratowa ma termin na połowę września.... ja jej współczuję, mąż się chciał zapytać, to jak to planowali, że w ciąży przez lato chodzić, ale się wstrzymał.

Cytat:
ja zrobiłam tak:
białe
niebieskie
żółte z delikatnym zielonym
czerwone z różowym
jasne kolorowe co po kilka sztuk było
dżins z resztą niebieskiego.

Cytat:
Te:
a mi nie działa ten link

eh. chwilę odpocząć i na korki na 15.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 13:07   #2699
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Te:
Nie działa ten link.Ale zdjęcie widziałam i jak za taką cenę to jest spokotylko ja nie wiem czy utrzymałby moje cyce.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-04-30 o 13:09
Stary 2012-04-30, 13:08   #2700
niunia32
Zakorzenienie

bubel mi się zrobił...

zmęczona już jestem a gdzie tam koniec dnia

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości