|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Program obejrzałam, jest tu ktoś jeszcze ? Spać się nie chcę
Eee śpicie już ?
Edytowane przez Pokrzywka19 Czas edycji: 2012-09-10 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zadomowienie
|
Ja nie śpie. Obejrzalam Lekarzy odc.3 na tvn player, bardzo fajny, a teraz czas na Kobiete na krańcu świata. Czekam na tz-ta, bedzie za 40minut.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63021.png moje serduszko ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20121020560417.html tak kochanie ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711230726.png czy tak? ![]() Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-10 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zakorzenienie
|
Kurcze cos spac nie moge .. ostatnio chodze spac ok 1 .
![]()
#2734 |
Zadomowienie
|
A potem będziemy tęskniły za beztroskim spaniem
![]()
#2735 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Wpadłam na kawkę i śniadanko, ale nikogo widzę nie ma ![]() Ja dzisiaj rano króciutko, bo na 10 mam szkołę rodzenia - spotkanie drugie, choć tak naprawdę to pierwsze, bo poprzednie trwało pół godz - organizacyjne było. A dzisiaj będziemy ćwiczyć oddychanie ![]() ![]() ![]() Spotkania mamy raz w tyg po 2 h. Strój do gimnastyki muszę zabrać i obuwie zmienne ![]() A wczoraj po południu jeździliśmy po sklepach, bo od jutra już po 15 C i deszcze zapowiadają, a ja na długi rękaw mam niedopinającą się kurtkę i jedną jedyną bluzę. Więc w chińczyku udało mi się kupić dwie tuniki (45 i 30zł) i jeden sweterek (30zł), jestem mega zadowolona. Oczywiście nie liczę na super jakość: obym przechodziła w tym te dwa najbliższe miesiące a będę happy ![]() Peperonik dzięki za patent z kefirem - co prawda słyszałam już o tym, ale w sumie nie wiem jak stosować - mówisz ze do środka i bez spłukiwania? ![]() Co do leczenia obojga partnerów to święta prawda, mój lekarz zawsze przepisuje nam jednoczesną kurację: mąż antybiotyk łyka, a ja globulki dopochwowe dostaję. Bo Ty się wyleczysz a partner nie i błędne koło. Weronika no ja nie mogę z tą naszą służbą zdrowia ![]() ![]() ![]() ![]() I już nie pamiętam co komu miałam odpisać, ahhh ![]() Miłego dzionka życzę wszystkim i każdej z osobna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Morning
![]() Widzę, że od wczoraj to mam nieźle do nadrobienia ![]() Ja miałam wczoraj dzień gospodarczy.. ja najpierw kuchnie ogarniałam.. dziś ciąg dalszy - jak tż wrócił z pracy to zabrał się za mały pokoik.. chciałam tam zrobić pokój dziecięcy, ale w zimie jest zdecydowanie za zimno tam.. no i do tej pory mieliśmy tam graciarnie/garderobę tż'a więc nie mamy co z szafami za bardzo zrobić.. bo do mojej szafy w sypialni to na pewno nie wpuszczę :P). Wygospodarowaliśmy trochę miejsca - ja dziś to jeszcze ogarnę.. eh - nie ma to jak urlop ![]() Krocze mnie coś wczoraj bolało - jakbym za długo na rowerze z twardym siodełkiem jeździła.. dziwne tak.. Oglądam też lekarzy - przyjemny serial, ale bardzo schematyczny.. postaci tak czarno-białe, że aż boli.. ale to oczywiście tvn'owska produkcja a nie film w reżyserii Polańskiego ![]() Miłego dnia aerien - daj znać jak te zajęcia w szkole rodzenia wyglądają - u mnie są tylko 3 spotkania po 2 godzinki.. i to dopiero pod koniec tego miesiąca - i babka powiedziała, że to bardziej jak wykłady.. jakieś ulotki dostaniemy.. nie wiem nawet czy będziemy oddychanie ćwiczyć - no ale pojedziemy - zobaczymy..
#2737 |
Zakorzenienie
|
Hej dziołchy
![]() Spicie czy jak ![]() Zaraz zaczne wsatwiac pranie dzieciowe, stwierdzilam ze juz teraz zaczne przepierac w loveli i prasowac, bo potem to nie wiem czy dam rade z brzucholcem ![]() Po poludniu ide na lumpki zaopatrzyc sie w jakies ciuszki cieplejsze, moze znajde jakis plaszczyk na jesien, bo mam kurtke zimowa ciazowa tylko, a teraz to nei wiem co bede nosic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | ||
Zadomowienie
|
Halo
![]() Cytat:
Frustracja jest nieodłącznym elementem macierzyństwa ![]() ![]() Ty posiadasz ta świadomość, wiec nie ma się czego obwiać ![]() ![]() Cytat:
![]() Trochę się obawiam ze się nie przekreci malenstwo. Ale mam piłkę gumową do ćwiczeń i mam się na niej bujać- zalecenie poloznej z sr ![]() A ja właśnie wyszykowalam małego do szkoły, mąż pojechał go zawieźć...a po wspolnym śniadaniu śmigamy na plażę ![]()
![]() |
#2739 |
Zadomowienie
|
![]()
ZACZĘLIŚMY 25 TYDZIEŃ
hej dziewczyny jak tam u was... mi wczoraj uciekła humor i jakoś nie miałam ochoty pisać. Wcisnęłam nos w książkę to coś tam porobiłam w domu. Jak na razie poranek ok.Mąż od godziny w pracy a ja z kubkiem kawy zbożowej przed kompem . Dziś będzie marudny dzień. Jakieś tam święto. Wszyscy jadą na cmentarze. Przydało by się i mi z reszta skoczyć ale jakoś tak bez M mi głupio. Widzę że ominą mnie temat samotności.. Dużo bym też mogła na ten temat powiedzieć. Przyszły wyniki mojej mamy z rezonansu ![]() ![]()
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to zostało mi 50 dni do Halloween ![]()
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-11 o 07:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Jestem trochę zapracowana tak więc będę dzisiaj z doskoku ![]() Nie dam rady nadrobić , ale gratuluje udanych wizyt i kolejnych tygodni ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania ![]() Halwaya- boziu ![]() ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
witam sie i jaaaaa po ciezkiej nocy taakie glupoty sie mi snily ze szooook do 24 patrzylam na tv bo nie moglam zasnac i wogole mam dzis dzien do dupy nawet nie pojechalam do mam robic porzadkow moze po poludniu sie wybierzemy poki coooo gbaryska szaleje i nie chce sie ubrac juz zdazyla warge rozwalic oszalec moznaaaaa
dorcia ale twoj maz ma pomysly on chyba rolnik z krwi i kosci kochana co do macierzysntwa tooo powiem ci ze wszytsko sie zmienia i czasem kazdy ma dosc wyje i wogole wszytsko jest bleeee zwlaszcza jak zostajesz sama z dzieckiem nie wyspana umeczona co do imprez toooo hmmm my sie zawsze z tz wymieniamy raz on pije raz ja a czasem obydwoje w zaleznosci gdzie jest impreza ale drinka zawsze mozna wypic i nie byc pijanym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Rozeznanie
|
Dzień doberek!
Ja już po śniadanku no i szykuję sie do pracy ![]() ![]() O, mnie właśnie też tak pobolewa . |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- ooo.. ciekawe skąd to się bierze i co to jest
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-11 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Witam się z rana z kawką i śniadankiem ![]() Pranie się kończy prać,zaraz wrzucam następne.Dziś mam trochę do zrobienia a tak mi się nie chce. ![]() aerien jak wrócisz z tej szkoły rodzenia to daj znać jak to tam się oddycha bo z sr to mnie chyba narazie tylko to interesuje ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty jeśli takie są i gratuluję kolejnych tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zadomowienie
|
mój mąż ciągle chce jakiś interes kręcić . najpierw miała być agroturystyka .. ale mu się odmieniło założył spółkę ze szwagrem z krowami szwagier sie wycofaj i cała kasa wesela poszła na odkupienie cielaków bo MOŻE odbijemy sie teraz na jesień.. później miał byś torf a w dołach po torfie stawy rybne ale eko nie pozwala na wydobycie torfu. Więc doszedł z bratem do wniosku że kupią bizona to latem bedą za kasę kosić.... ciekawe co wymyśli na inne pory roku. Bo za min ja zaczne pracować to troche czasu minie, A jeszcze sobie wydumał że w przyszłym roku założy firmę ługi kanalizacyjno-wodociągowe wy nie przedłużą... ciekawe co jeszcze wymyśli
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() dzis w DD TVN bedzie jak dbac o zęby w ciazy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do bizona to po pewnym czasie to sie zwroci i bedzie zarabiac na nim.. o kurcze;] a nigdy nie wiadomo co w ta noc sie wydarzy;p ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zadomowienie
|
Ten ból to rozciaganie spojenia łonowego
![]() Raczej nic groźnego, ale na wszelki wypadek powieddzcie ginom na wizytach to zrobią USG żeby sprawdzić czy wszystko ok. Dziecko musi się przecisnac miedzy miednica a kscia lonowa i ona tak trochę "rozmieka" przed porodem od hormonów stad ten ból jak od siodełka ![]()
#2749 |
Zadomowienie
|
no tak zwróci się ale tylko latem a co z reszta roku? ak mu nie przedłużą umowy to zonnk bo kasa na dziecko teraz zaczelismy pójdzie bizona a do lata daleko
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a nam zostalo 65 dni;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, co mówię, bo mam kuzyna - takiego cwaniaka - biznesmen od siedmiu boleści - czego on nie robił? żadnego ukierunkowania.. i handel i usługi.. każdy biznes mu siadał, bo nie potrafił się temu poświęcić.. efekt taki, że 40tka na karku - a on ani zusu, ani oszczędności, ani planu na dalsze życie.
![]() |
#2752 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Kochana Ty sobie zrób jakiś odpoczynek może bo ostatnio ciągle jesteś zapracowana.Nie wolno tak .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
no ja właśnie oglądam - bo mi strasznie dziąsła krwawią - mam opuchnięte - w Polsce kupiłam sobie Lacalut, ale jakoś średnio widze poprawę.. może teraz się czegoś dowiem
#2755 |
Zadomowienie
|
ja cz jego pomysłów wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim albo machnę tylko ręką
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
halwaya dacie spokojnie rade i z wakacjami ze wszytskim zobaczysz ja np mam mame blisko i bede obok niej mieszkac ale ona bawi niunia siotry wiec odpada zreszta sama pracuje tesciowa tez pracuje ja nauczylam sie wszytsko zaltwiac z mala urzedy zakupy poprostuuuu wszystko biore wozek butle picie pieluchy i w drogee
![]() dorcia omg na twojego tz chyba bym mojego zabiila ja na razie mam 2 preania poprasowane |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
Anetko-
![]() ![]() ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zakorzenienie
|
ja mam to samo;/ jak myje zeby to jedna krew.. jak bylam u stomatolog to mi powiedziala ze niektore kobiety w ciazy tak maja, ze to sie jakos tam nazywa (nie pamietam jak) ze dziasla krwawia... teraz po tych skurczach to nie pojde do dentsyty bo mi synek tak bryka wtedy ze boje sie ze urodze na fotelu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Rozeznanie
|
Ja wpadłam się tylko przywitać,bo dziś jadę na miasto,mam trochę rzeczy do załatwienia,a nie chce mi się jechać bo gorąco...
A teraz jeszcze muszę jakiś obiadek dla dzieci przygotować ![]() Więc miłego dnia dziewczynki,wpadnę jak przyjadę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.