Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-03, 13:42   #2731
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

a najgorsze w tychc ałych patologiach jest to, że ci co chcą mieć, to nie mogą!
Mój mąż ma 11 kuzynowstwa, 4woro z nich jest już po ślubie. Starają się o dziecko od paru lat i NIC. Jesteśmy pierwszą parą w rodzinie, której się udało.

ostatnio też się dowiedziałam, że moja kuzynka (jedna z czwórki, moja rodzina dużo mniej liczna niż męża) poroniła w drugim miesiącu. Fakt, że pirwsze 3 miesiące są niepewne i wszystko się może zdarzyć, no ale...sama sytuacja już pokazuje ile jest niepowodzeń. A te debile jeszcze wycofali dofinansowanie na in vitro. :[

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Nebula, a przy kolejnej ciazy nie moga zalozyc szwow albo pessara?

Jerzyczka, body jest cudowne, chyba tez zamowie takie

U mnie dzis szczyt lenistwa :P jak spalam, zadzwonil kurier, a ze nie chcialo mi sie wstawac to skierowalam go do sasiadki :P zaraz sie zbiore po paczke

Wyslane z Lumia920.
Bardzo możliwe, że założą. w tej też mieli, ale od 26 tygodnia borykam się z jakimiś bakteriami, których nie chce żaden antybiotyk wyleczyć. a teraz już za poźno na pessar.

I też zamówiłam to body z super tatą
jeszcze zamówię mężowi tę koszulkę http://koszulkowo.com/produkt/niewys...m-tshms-0-whit i to chyba będzie mój prezent na 'po porodzie' ale to w styczniu zamówię. teraz już kasy nie ma.

Edytowane przez Nebula
Czas edycji: 2015-12-03 o 13:44
Nebula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 13:44   #2732
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
a najgorsze w tychc ałych patologiach jest to, że ci co chcą mieć, to nie mogą!
Mój mąż ma 11 kuzynowstwa, 4woro z nich jest już po ślubie. Starają się o dziecko od paru lat i NIC. Jesteśmy pierwszą parą w rodzinie, której się udało.

ostatnio też się dowiedziałam, że moja kuzynka (jedna z czwórki, moja rodzina dużo mniej liczna niż męża) poroniła w drugim miesiącu. Fakt, że pirwsze 3 miesiące są niepewne i wszystko się może zdarzyć, no ale...sama sytuacja już pokazuje ile jest niepowodzeń. A te debile jeszcze wycofali dofinansowanie na in vitro. :[

No ale przeciez naprotechnologia sie rozwinie, to po co nam in vitro

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Nebula, no teraz jest za pozno. Trzeba myslec pozytywnie

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 13:46   #2733
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio też się dowiedziałam, że moja kuzynka (jedna z czwórki, moja rodzina dużo mniej liczna niż męża) poroniła w drugim miesiącu. Fakt, że pirwsze 3 miesiące są niepewne i wszystko się może zdarzyć, no ale...sama sytuacja już pokazuje ile jest niepowodzeń. A te debile jeszcze wycofali dofinansowanie na in vitro.
No to jest szczyt idiotyzmu! Ale w sumie bylo do przewidzenia ze jak PIS-iory sie dorwa do wladzy to wlasnie takie rzeczy tak sie beda konczyc...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 13:46   #2734
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

a ja dzisiaj czekam na fotel rozkładany, najlepsze, że sklep zapowiedział, że dostawa będzie w godzinach 10:00 - 15:00 i z domu się ruszyć nie można, dochodzi już 14:00 a tych ani widu, ani słychu... masakra

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 13:46   #2735
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
No dokładnie

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Weszłam poprzeglądać rzeczy na endo no i przepadłam... Jakie to wszystko cudowne
Jerzyczka mówisz, że rozmiarowo wypadają na większe te ciuszki?
większe, ale teraz własnie odebrałam zamówienie z coccodrillo i spioszki w rozmiarze 62 jak dla mnie są na 68 albo i większe jak dla mnie spoko, bo mało mam tych większych rozmiarów, ale rozmiar rozmiarowi mega nierówny we wszystkich tych firmach
Cytat:
nie no, cudownie zazdraszczam polowania! poszperałabym...
ja idąc za diabelską namową Jerzyczki! zamówiłam parę spioszków z Endo. No nie mogłam się powstrzymać z wikingiem, pandą albo z napisem 'mój ulubiony gwiazdozbiór' (obydwoje z mężem uwielbiamy wszystko co związane z kosmosem).

troszkę humor mi się poprawił. nie ma to jak wydawanie pieniędzy...
super, że zamówiłaś!
Cytat:
Niedawno wstalam po raz drugi :P

Teraz odpisywanie na zaleglosci

Ewusia, maslo orzechowe mam z lidla z tygodnia amerykanskiego a co do spozywania posilkow przed samym porodem to czytalam na grudniowych czy listopadowych, ze wtedy juz nie licza cukrzycy byle rodzacs miala zapas wegli na sn

Wiola, Ruda gratuluje 35tc

Hariett gratuluje juz 37tc

Kinga, super, ze na wizycie wszystko ok no i Szymek ladnie rosnie

Nebula, a przy kolejnej ciazy nie moga zalozyc szwow albo pessara?

Jerzyczka, body jest cudowne, chyba tez zamowie takie

U mnie dzis szczyt lenistwa :P jak spalam, zadzwonil kurier, a ze nie chcialo mi sie wstawac to skierowalam go do sasiadki :P zaraz sie zbiore po paczke

Wyslane z Lumia920.
zamawiaj zamawiaj
dałas radę z tym kurierem
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 13:48   #2736
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

dałas radę z tym kurierem

Brawo ja za spryt w lenistwie :P
Stary 2015-12-03, 13:49   #2737
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No to jest szczyt idiotyzmu! Ale w sumie bylo do przewidzenia ze jak PIS-iory sie dorwa do wladzy to wlasnie takie rzeczy tak sie beda konczyc...
Ostatnio z siostrą tżta się śmiałyśmy, że PIS-iory beda nasyłać opiekę społeczną do nieochrzczonych dzieci
Jej synek był chrzczony w szpitalu na szybko, bo mógł umrzeć, ale teraz już jest ok. Wiecie, że ten jego chrzest się nie liczy?
W sensie głupota dla mnie totalna, bo jakby wtedy umarł to wg księdza poszedłby do nieba. Ale skoro ma sie dobrze, to musi mieć chrzest w kosciele bo tamten był niepełny normalnie paranoja
Stary 2015-12-03, 13:52   #2738
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio z siostrą tżta się śmiałyśmy, że PIS-iory beda nasyłać opiekę społeczną do nieochrzczonych dzieci

Jej synek był chrzczony w szpitalu na szybko, bo mógł umrzeć, ale teraz już jest ok. Wiecie, że ten jego chrzest się nie liczy?

W sensie głupota dla mnie totalna, bo jakby wtedy umarł to wg księdza poszedłby do nieba. Ale skoro ma sie dobrze, to musi mieć chrzest w kosciele bo tamten był niepełny normalnie paranoja

Ze co????? No chyba pogrzalo tego xsiedza.....
Stary 2015-12-03, 13:52   #2739
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Ci ze wcale bym sie nie zdziwila, wszystkiego sie mozna spodziewac

A z tym chrztem to pierwsze slysze. Bezsens troche. Jak by umarl to by sie liczyl ale ze zyje to juz sie nie liczy
kto to wymysla takie paranoje...

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-03, 13:52   #2740
Casaa
Zakorzenienie

BTW, Kamilka cos sie ostatnio nie odzywa...

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-03, 13:52   #2741
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo możliwe, że założą. w tej też mieli, ale od 26 tygodnia borykam się z jakimiś bakteriami, których nie chce żaden antybiotyk wyleczyć. a teraz już za poźno na pessar.

I też zamówiłam to body z super tatą
jeszcze zamówię mężowi tę koszulkę http://koszulkowo.com/produkt/niewys...m-tshms-0-whit i to chyba będzie mój prezent na 'po porodzie' ale to w styczniu zamówię. teraz już kasy nie ma.
Też mam ciągle bakterie i inne infekcje Ostatnio rozmawiałam na ten temat z mamą, że już dość mam bo dobrze jest tylko jak coś biorę. No i powiedziała mi, że też tak miała w którejś ciąży i po porodzie przeszło samo z siebie

To pewnie też przez hormony

Cytat:
Powinien się chyba normalnie liczyć ale co ksiądz to i opinia inna
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 13:53   #2742
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Ok, to oficjalne: śpioszki i półspioszki z coccodrillo są mega wielgachne jesli o rozmiary chodzi. Rozmiar 62 śpioszkow jest ogromny, a polspiochy, ktore wczesniej zamawialam na 68 to już w ogóle
Body mają standardowe wymiary raczej
Więc już wiem jak zamawiać mniej więcej
Stary 2015-12-03, 13:54   #2743
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
No ale przeciez naprotechnologia sie rozwinie, to po co nam in vitro

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Nebula, no teraz jest za pozno. Trzeba myslec pozytywnie

Wyslane z Lumia920.
ta, kąpiele w ciepłej wodzie i prowadzenie kalendarzyka ma pomóc ludziom, którzy np w modości przeszli chemioterapię i są z tego powodu bezpłodni. no KUR.WA. wg nich są 'jednostką wybrakowaną'. słów brak. tą naprotechnologią niech mamią tych co się nie znają na niczym i brzmi to dla nich co najmniej tak poważnie jak 'gastroenterolog'.

Nikogo nie urażając. zbieram się do tego gina. Nie piszcie za wiele
Stary 2015-12-03, 13:54   #2744
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Witam się w 37 tc
Jezu, 37 już?!
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Zaraz lecę do sklepu po żeberka bo popoludniu odwiedzają nas przyjaciele i muszę zaserwować mój przysmak
Omnomnom, wpadłabym na ten obiad do Ciebie

U nas dzisiaj pulpeciki gotowane na parze - mięso mielone z indyka z cukinią i marchewką Do tego frytki z piekarnika i buraczki
Nie przemęczaj się dzisiaj!
Cytat:
Do mnie coccodrillo jedzie ma byc miedzy 13.30-15.30
Ja wzięłam paczkomat, bo nie wiedziałam czy będę w domu
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie mleko można pić w czasie karmienia piersią, do kawy coś? Nie wyobrażam sobie wypić kawy bez tego mleka, a kawę pewni od czasu do czasu wypije, bo niskie ciśnienie, nocki zarwane... a krowie dopiero po jakimś czasie się wprowadza, prawda?
Możesz pić krowie, chyba że masz jasne znaki, że coś jest nie tak.
A jak się boisz, to możesz próbować ze wszelkimi roślinnymi itp - jaglane, owsiane, ryżowe, migdałowe, kokosowe - można samemu zrobić w domu
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Dotka za wizyte. Przyznam że lubię czytać Twoje posty, jakoś tak zawsze "mądrze" piszesz

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny męża wysłałam już do pracy (bo czekał jeszcze godzinę tak dla pewności) i na IP te 50km nie bardzo już dojadę, chyba, że taxi.?
Rany, aż 50km masz na IP?
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
med to widzę, że nie tylko ja z atrakcjami dzisiaj. U nas na SR mówiła położna, że na straszaki dobry prysznic. Opowiadała, że nie raz dziewczyny miały skurcze co 7 minut, szły pod prysznic i wszystko się rozluźniało i mijało. Może spróbuj jak się lepiej poczujesz
U nas też mówiła, że jeśli to przepowiadacze, to po ciepłym prysznicu przejdą. Jesli nie, to pakować się do szpitala
Mam nadzieję, że jutro się lepiej poczujesz
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
jak zwykle nie usiedzi na miejscu, ciągle coś
Nie mów, że Cię to dziwi Ale w sumie zadowolona jestem, bo wszystko pozałatwiałam, no i łowy na ciuchach udane
Na dodatek kupiłam też coś dla siebie! Tunikę w paski czarno-białe - będzie do legginsów i bluzeczkę w paski granatowo-białe - do dżinsów. I koszulę nocną F&F, bo mam teraz 3 koszule, a musze je spakować do torby szpitalnej i nie będę miała w czym spać w domu.

Cytat:
w każdym razie, tak, mam stwierdzoną niewydolność szyjki macicy i gdy się przemieszczam, to mi się ona skraca. Niestety, wynika to z mojej anatomii, więc już wiem, że kolejna ciąża będzie taka sama, albo nawet i gorsza (leżenie od początku). też nie tak sobie to wyobrażałam...
Biedna Najgorsze, że wiesz, że w kolejnej ciąży będzie to samo..
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
My już po wizycie, wszystko w porządku, ctg wzorowe, skurczy na razie brak, ale jak to położna powiedziała macica już drży. Szyjka twarda, zamknięta. Mały już nie taki mały bo 2700 waży wagą jest nadal trochę ponad połowę ale, mieści się w normach na ten tydzień, przewidywana waga mniejsza niż 4 kg, coś ok 3500-3700. Łożysko się nie starzeje, wody w normie nie za dużo ni za mało. Proszę o dopisanie kolejnych wizyt 22.12 i 06.01
Super
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A apropos książek to własnie spadam odebrać "Księgę rodzicielstwa bliskości" Searsów z empiku
Polecam, bardzo fajna
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie pastę z awokado i pyszna jest że też wcześniej na to nie wpadłam, mam kolejny zdrowy dodatek do urozmaicenia posiłków
Też lubię pastę z awokado, robię albo na słono albo na słodko
Na słono to na każde 20g awokado gotuję 1 jajko na twardo, potem blenduję całość na gładko, solę, daję sporo pieprzu i duuużo szczypiorku/zielonej cebulki

A na słodko, to 1 awokado + 2-3 dojrzałe banany, 10 namoczonych wcześniej daktyli, trochę kakao - i mamy fajną 'nutellę'
Cytat:
Ach i nagle do mnie "w kwestii wyprawki to wystarczą 3 komplety ubranek z rozmiaru 56 i 3 komplety 62". A ja pomyślałam sobie "Babo, dobrze, że nie otworzysz szuflady i nie zobaczysz ile tam już tego jest, a coccodrillo w drodze"
Mistrz!
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny TZ zrobił sobie do pracy kawę w termosie a teraz za żadne skarby nie mogę pozbyć się tego zapachu. Może macie jakieś sprawdzone sposoby?
Wsyp ze 2 łyżki sody oczyszczonej i zalej wrzątkiem, zostaw, potem umyj. Ew. powtórz jeszcze.

Albo można wsypać sodę i wlać wody tylko tyle żeby się taka 'pasta' zrobiła.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 13:55   #2745
Casaa
Zakorzenienie

Jerzyczka, a te z endo to to samo co z coco?

Wyslane z Lumia920.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 13:57   #2746
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ups...
Stary 2015-12-03, 13:59   #2747
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Wsyp ze 2 łyżki sody oczyszczonej i zalej wrzątkiem, zostaw, potem umyj. Ew. powtórz jeszcze.

Albo można wsypać sodę i wlać wody tylko tyle żeby się taka 'pasta' zrobiła.
Ooo dziekuje. Zaraz sprobuje. Poki co mocza sie w nim skórki od pomaranczy lepsza herbata o zapachu pomaranczy niz kawy

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-03, 14:00   #2748
Dotka90
Zakorzenienie

Cynamon też pomaga
Stary 2015-12-03, 14:02   #2749
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cynamon też pomaga
lece kombinowac!

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-03, 14:04   #2750
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Dziękuje
Dla takich kobiet antykoncepcja powinna być za darmo. Szkoda dzieci tylko... Sama mieszkam w okolicy gdzie jest sporo takich rodzin i czasem aż serce boli
Za darmo?? Powinni takiej macice wycinać!

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Dotka super te body z duszkiem
Stary 2015-12-03, 14:15   #2751
Dotka90
Zakorzenienie

Próby wątrobowe już mam, niestety 4/5 wyników podwyższonych. Szpitalu witaj.
Stary 2015-12-03, 14:16   #2752
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Za darmo?? Powinni takiej macice wycinać!

Nie wiem czy za czasow "komuny" nie bylo tak, ze mozna bylo zadecydowac o podwiazaniu jajowodow... Ale cos takiego powinno zostac wprowadzone dla patusów.
Stary 2015-12-03, 14:16   #2753
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyczka, a te z endo to to samo co z coco?

Wyslane z Lumia920.
Niee
Z endo te mój tata jest super body
A z coccodrillo zaraz Ci wstawię które

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 14:17   #2754
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Niee

Z endo te mój tata jest super body

A z coccodrillo zaraz Ci wstawię które

Aaaa no mi chodzi o te z tata to jak one rozmiarowo wypadaja?

Dotka na ile bedziesz musiala sie polozyc?
Stary 2015-12-03, 14:18   #2755
Dotka90
Zakorzenienie

Casaa, pewnie 3 dni jak ostatnio -niedługo
Stary 2015-12-03, 14:21   #2756
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Casaa, pewnie 3 dni jak ostatnio -niedługo

Niedlugo ale wiadomo zawsze to szpital :| wazne, ze ulzy Ci to z drapaniem, moze juz do konca ciazy bedziesz miala spokoj
Stary 2015-12-03, 14:21   #2757
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa no mi chodzi o te z tata to jak one rozmiarowo wypadaja?

Dotka na ile bedziesz musiala sie polozyc?

Te z tata body na 68 sa wieksze niz body z coccodrillo w tym samym rozmiarze
Ale znowu spiochy i polspiochy z coccodrilo 68 sa ogromniaste, nawet 62 jest wielkie.
Ale z endo na 68 ja jestem zadowolona, bo w ogole nie mam wiekszych rozmiaro dopiero zaczelam kompletowac

ImageUploadedByWizaz Forum1449148944.321003.jpgImageUploadedByWizaz Forum1449148958.162267.jpg

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 14:22   #2758
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze a jednak :-/

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-03, 14:22   #2759
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej
Stary 2015-12-03, 14:23   #2760
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Haloooooo, komu miałam kupić ubranka dla dziewuszki?
Byłam dzisiaj, coś tam pokupiłam

W sumie 13 ciuszków, za zawrotną kwotę 30zł

W załączniku fotki

1. Bodziaki z krótkim: biały w zwierzątka, biały z wzorkiem i różowy w kotki
2. Bodziaki z długim: ciemnoróżowy z falbanką, jasnoróżowy w paski, fioletowy, żółty z różowy, czarno-białe paski z duszkiem

3. Pajac w żółte paski - chciałam go nawet dla Witka wziąć, bo żółty unisex, a ten pajac jest mega milusi ale mam już za dużo

4.Sukienka Kappahl - wprawdzie na 74, ale ładna Szara w żółte paski.

5.Gacioszki: HM w paseczki kolorowe, paski beżowo-kremowe, różowe z wzorkiem.
Ooo to mi ! bosz super, ugadamy się na PW co?
Cytat:
Ooo to ja mam jak w banku, bo nie zamierzam chrzcić no i w sumie mamy "tylko" cywilny ślub więc w ogóle życie w grzechu ale może skapnie mi wtedy jakiś zasiłek dla samotnej matki czy cuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości