..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-07, 11:59   #2851
hihi
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
Nie zdałam Oblałam w ostatnich minutach Wymuszenie pierwsznstwa A tak mi dobrze szlo Jestem wsciekla!!!!!!!!!!!!
Głowa do góry!
Następnym razem na pewno się uda
Stary 2008-02-07, 12:48   #2852
white coffee
Raczkowanie

Witam wszystkich!
Już kiedyś bylam na SB i efekt byl rewelacyjny (za chiny nie mogę się zalogować na sowj stary login więc zarejestrowałam sie od nowa). Schudłam na tej diecie kolo 10 kg (juz dokładnie nie pamiętam). Teraz jestem młodą mamusią, moja córeczka ma pól roczku i chcę wrócić do formy. Trochę się obawiam bo wciąż karmię, ale myślę że ta zdrowa dieta nie zaszkodzi? Oczywiście mała nie jest tylko na moim mleku już. Zawsze na tej diecie najadałam się do syta Mąż mnie nie poznał po 3 msc rozląki Jak myslicie, dozwolona jest ta dieta dla karmiących mam? Bo w książce nic nie znalazłam oprócz zapewnienia że jest bardzo zdrowa Chyba lepsze to dla mojej niuni niż ciągłe objadanie się słodyczami, ziemniakami, chlebem i pizzą. Jak uważacie?
white coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 14:49   #2853
elianka
Zakorzenienie

white coffe-
Osoby z hipoglikemią (obniżonym poziomem cukru we krwi), chorzy na cukrzycę muszą najpierw skonsultować się z lekarzem, dieta w połączeniu z lekami może spowodować zbyt drastyczny spadek poziomu glukozy, osoby z wysokim poziomem cholesterolu we krwi powinny ograniczyć spożycie jajek (w menu jest ich dużo) i zastąpić je np. rybami i drobiem.

nie ma innych przeciwskazań do tej diety

Privativ: nie martw się ja zdałam za 5 razem...
Stary 2008-02-07, 14:50   #2854
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
white coffe-
Osoby z hipoglikemią (obniżonym poziomem cukru we krwi), chorzy na cukrzycę muszą najpierw skonsultować się z lekarzem, dieta w połączeniu z lekami może spowodować zbyt drastyczny spadek poziomu glukozy, osoby z wysokim poziomem cholesterolu we krwi powinny ograniczyć spożycie jajek (w menu jest ich dużo) i zastąpić je np. rybami i drobiem.

nie ma innych przeciwskazań do tej diety
elianko w sumie masz racje, tylko zastanawiam ssię, czy osoba, która wcześniej jadła tak dużo złych węglowodanów nie będzie miała problemów z osłabieniem organizmu, a co się z tym wiąże - odpowiednią ilością pokarmu dla dziecka? Jak myślisz?
Stary 2008-02-07, 14:53   #2855
elianka
Zakorzenienie

nie pomyślałam o tym masz racje hihi

egzamin poszedł mi dobrze, ale cały dzień chodził za mna jabłko.. wielki soczysty ligol. Oczywiście go zezarłam, to nic, że jestem a I razie
Stary 2008-02-07, 14:54   #2856
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
egzamin poszedł mi dobrze, ale cały dzień chodził za mna jabłko.. wielki soczysty ligol. Oczywiście go zezarłam, to nic, że jestem a I razie
Nagroda za egzamin A teraz grzecznie na I fazę i bez grzechów

Stary 2008-02-07, 15:01   #2857
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

PriVativ do trzech razy sztuka Będzie dobrze

No to oddycham już spokojnie, dziś skończyłam sesje, jutro oddam indeks i wolne do 18 lutego A w piekarniku siedzi Ala Pizza mmmm a na uczelni wszamałam jabłko. Jak wchodziłam do katedry to powiedziałam, że jak zdam to idę na piwo, i co... zdałam a wypiłam Coca Colę Light, nie umiem sie przełamać żeby zgrzeszyć hmmmm

White Coffee ja też uważam, że albo zaczekaj aż skończysz karmić dzidziusia albo skonsultuj się z pediatrą lub jakimś lekarzem Teza Hihi wydaje się bardzo prawdopodobna

Elianka
Gratulacje! jak tam się trzyma Twój TŻ?

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-07, 15:19   #2858
elianka
Zakorzenienie

tż już lepiej dziękuję nie ma gorączki ale dalej wygląda jak glisda wykupiłam mu recepte i zaczyna sie leczyć...
Stary 2008-02-07, 15:22   #2859
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Ahcak, eliankagratuluje
White Coffee Diatetyk doradził mojej bratowej karmiącej piersią dietę 1400-1600 kcal i skomponował jej posiłki. Wiele z nich przypominano dania z diety SB jednak ponadto były także owoce i produkty pełnoziarniste.

Póki co to dzień bez grzechów:
Śniadanie I: Serek wiejski, papryka czerwona 2 plastry szynki
Śniadanie II Maślanka
Obiad: łosoś wędzony, ser light, pomidor, sałata z FitUpem, oliwą z oliwek i cytrynką
...
Z ta maślanką to wiem że uważać trzeba ale jelita mi ruszyła troche
Stary 2008-02-07, 15:42   #2860
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Ufff ale sie najadłam, starczy mi do kolacji albo jeszcze dłużej

Stary 2008-02-07, 17:02   #2861
201803260919
BAN stały

Hejka śledze sobie ten wątek od paru dni i dzisiaj sobie uświadomilam ze juz drugi dzien jestem na tej diecie - wpłynelyscie na moja psychike hihi
bylby trzeci ale wtedy wszamalam loda z Mc z polewa karmelowa - moje uzaleznienie..
rok temu bylam juz na SB ale tylko 12 dni, czulam sie rewelacyjnie, wszyscy mowili ze ladniej wygladam, wlosy mi sie przestaly tluscic, cera tez - po prostu rewelacja
ogolnie od tamtej pory nie jem chleba - jak jestem na emigracji studenckiej, bo jak wracam do domu, to jem wszystko :/ w kazdym razie caly ten styl SB gdzies mam zakotwiczony
dzisiaj sobie planuje zrobic pizze wg przepisu Ahcak - zrobilas mi ogromna chrapke
Ahcak - widze ze juz jakis czas jestes na SB a okropnie mi sie podoba to ze sie nie ograniczasz bo jak dozwolone to dozwolone i juz. Wiec czy moge spytac ile kg udalo Ci sie zrzucic od poczatku diety?
pozdrowiska
201803260919 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-07, 17:21   #2862
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez agaaata
Ahcak - widze ze juz jakis czas jestes na SB a okropnie mi sie podoba to ze sie nie ograniczasz bo jak dozwolone to dozwolone i juz. Wiec czy moge spytac ile kg udalo Ci sie zrzucic od poczatku diety?
pozdrowiska
No jakoś leci sobie czas i to bardzo bardzo przyjemnie Dietę zaczęłam 2 stycznia, a za wagę wyjściową przyjęłam tą sprzed świąt, bo nie miałam w Lublinie wagi jak zaczynałam SB (już mam). Ważę się co niedziela, i jak narazie poleciało w sina dal prawie 7 kg, I jest super, teraz bardzo wolno idzie, po pół kg tygodniowo jak to też doktor obiecywał, ale przy takim jedzeniu, dużo i pysznie, i jeszcze waga spada no to git no i centymetry Już się sobie podobam, a co będzie jak dojdę do celu fiu fiu fiu

No i Witamy na plaży Agaaata

Stary 2008-02-07, 17:34   #2863
201803260919
BAN stały

dziekuje za mile przywitanie
7 kg to duuuzo jak na ponad miesiac gratuluje! - jak Ty osiagnelas taki rezultat to ja tez sie nie bede ograniczac i nie bede miec wyrzutow sumienia
wlasnie siedze nad biochemia i szlakami metabolicznymi, w tym glikoliza, wiec jakos tak ciesze sie ze to juz nie u mnie sie bedzie dziac hihi glukozie mowie NIE
Stary 2008-02-07, 18:08   #2864
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Kobiety, Miłego wieczoru życzę, idę oblać sesję, winkiem oczywiście

Edit: Nigdzie nie idę, znajomym wciągnęło kartę w bankomacie i nie mają kasy, ja tez nie mam na tyle by sponsorować, zostaję w domku wrrrrr

Stary 2008-02-07, 18:11   #2865
white coffee
Raczkowanie

kurcze... a jakbym najpierw powoli pomalutku jadła coraz mniej węglowodanów i zastępowała je np warzywami i dopiero jak juz mój organizm nie dozna szoku to przejsc na ścisłą SB? Bo inne diety u mnie nie wchodzą w grę bo po porstu się ich nie trzymam...
aaa... i jeszcze ja napewno nie zdecyduję się na redukcję kalorii, na SB jem do syta, wiem ze nie osłałabym i miałabym z czego wytwarzać pokarm. 1600 kcal wydaje mi się strasznie malo jak na mamusię karmiącą. No ale pewnie też tak się da i dietetyk zna się lepiej
white coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 18:55   #2866
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaata Pokaż wiadomość
dziekuje za mile przywitanie
7 kg to duuuzo jak na ponad miesiac gratuluje! - jak Ty osiagnelas taki rezultat to ja tez sie nie bede ograniczac i nie bede miec wyrzutow sumienia
wlasnie siedze nad biochemia i szlakami metabolicznymi, w tym glikoliza, wiec jakos tak ciesze sie ze to juz nie u mnie sie bedzie dziac hihi glukozie mowie NIE

agaata ja schudłam od 2 stycznia 10 kg, ale ja zrobiłam sobie dietkę kapuścianą na start
Stary 2008-02-07, 19:03   #2867
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez Elianka
agaata ja schudłam od 2 stycznia 10 kg, ale ja zrobiłam sobie dietkę kapuścianą na start
A na samej SB ile?

Ja przed świętami byłam na Kopenhaskiej, ale nie wiem ile wtedy zrzuciłam, bo ani przed ani po sie nie ważyłam, tylko ubrania były miernikiem...

Nie wiem czy znacie taki poradnik internetowy, przychodzi kilka części na waszą pocztę, bardzo fajne rzeczy tam są, polecam

http://www.e-odchudzanie.com.pl/inde....fm&id_akcja=1

Stary 2008-02-07, 19:13   #2868
elianka
Zakorzenienie

dzięki za link

na samej SB na dzień dzisiejszy- 6 kg
Stary 2008-02-07, 19:46   #2869
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
aaa... i jeszcze ja napewno nie zdecyduję się na redukcję kalorii, na SB jem do syta, wiem ze nie osłałabym i miałabym z czego wytwarzać pokarm. 1600 kcal wydaje mi się strasznie malo jak na mamusię karmiącą. No ale pewnie też tak się da i dietetyk zna się lepiej
white coffee Masz racje że najlepiej najadać sie do syta jednak myślę że na SB nie wiele więcej jemy niż te 1600. Warzywa i chude mięso będące podstawą diety raczej są niskokaloryczne. Dlatego możemy jeść tak dużo
Więc trzymam kciuki za Twoją dietę

Ahcak opowiedziałam mojemu TŻ o Twoim przepisie na pizze i teraz sie pyta kiedy mu to przyrządze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-07, 20:06   #2870
kwiatuszek5
Raczkowanie

Melduje sie Pierwszy dzien bez grzeszków, wszystko zgodnie z przepisami (tak mi się wydaje)
I śniadaniemlet (1 jajko + plasterek szynki)
II sniadanie: jogurt naturalny
obiad: 15 migdalow (wiem to nie obiad, ale bylam w szkole)
kolacja: dozwolona pizza... mniam

Cytat:
kwiatuszku- polecam zuccarin (zuccero gold, wyciąg z morwy białej).. to preparat dla cukrzyków, ale ziołowy. obniża poziom cukru we krwi. bardzo znacząco. pomaga przy takich dolegliwościach, sama uzywam to wiem. Niema skoków insuliny nie hce sie jeśc, nie ma osłabienia i napadów głodu

w ulotce jest napisane, że może być stosowany przez osoby odchudzające się :0 to lek ziołowy
WypróbujeDziekiuje: cmok:
Stary 2008-02-07, 20:12   #2871
201803260919
BAN stały

Cytat:
wow! przeciez to jest miesiac i 5 dni! i 10 kg???? uwierzyc nie moge! super
i tez tak chce
a ta pizza... mmmm rewelka, czuje ze bede ją sobie czesto przyrządzać
Stary 2008-02-07, 20:12   #2872
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

jestem G R U B A

bylam na aerobiku i sie zalalam. jako ze jestem nieco slepa to widze w lustrze skacze cos tlustego... okazalo sie ze to ja ;/

dziewczyny nie pojde juz tam wiecej, nie moge patrzec na siebie w lustrze. wszedzie wisi sadlo, nie dosc ze ruszam sie koslawo to jeszcze to sadlo
: (
Stary 2008-02-07, 20:20   #2873
Gusia1412
Raczkowanie

Witam Wszystkie Kobietki
Czytam sobie Wasze wypowiedzi czytam..tak od kilku dni i tak się nakręciłam na tą dietę, że właśnie wróciłam z zakupów wydałam kupe kasy:/ ale na jakiś tydzień mam zapasu jeśli chodzi o posiłki przy tej dietce Moa przygoda z odchudzaniem w zasadzie zaczeła się rok temu..Schudłam 13 kg ale moją "dietą" były nerwy i zaczeło się od 7 kg w dwa dni-nikomu nie polecam;/ Wtedy spadłam z 62kg na 49 (160 cm wzrostu). Obecnie waże 53kg i ta ok 6-7kg chciałabym zrzucić...Dość dużym problemem dla mnie są ćwiczenia;/ Jestem leniuszek..ale kupiłam sobie roiwerek stacjonarny i coprawda po 3 dniach jezdżenia znudziło mi się ale..od jutro zaczynam od nowa razem z dietką Kurde mam nadzieje, że uda mi się wytrwać w tych postanowieniach bo słodycze to ja koocham normalnie A może jest ktoś kto też zaczyna? Będzie mi/nam raźniej... Poza tym mam pytanko ile razy dziennie jecie? I czy faktycznie produkty dozwolone przy tej diecie można jeść do woli??? W sumie to jescze nie za dużo wiem na ten temat-ciągły brak czasu zagłębienia się w szczegóły..ale zbliża się week& więc nadrobie...Lece do kuchni szykować już jedzonko na jutro aaha chciałam jeszcze zapytać...Posiada może Któraś z Was e-booka ale po polsku??
Miłego WIeczorku odezwe się jutro..trzymajcie za mnie kciuki
Gusia1412 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-07, 20:20   #2874
PriVativ
Zadomowienie

telik,elianka,hihi,ahcak dziekuje za wsparcie mam nadzieje ze wtedy sie juz uda dzisiejszy dzien moze byc. Kuilam sobie błonnik i od jutra zaczynam brac tylko nie za bardzo wiem kiedy najleoiej pisze ze od 1 do 4 tabletek ale kiedy to nie pisze

Edytowane przez PriVativ
Czas edycji: 2008-02-07 o 21:01
PriVativ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 20:47   #2875
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Elffee Złotko nie przejmuj się, przecież poszłaś właśnie po to na aerobik, żeby za jakiś czas patrzeć z dumą na odbicie w lustrze, gdybyś nie potrzebowała to byś nie szła! Głowa do góry, a następnym razem będzie lepiej No i na pewno trochę przesadzasz i pewnie nie jest tak aż źle, a ile masz wzrostu?

Cytat:
Napisane przez PriVativ
Kuilam sobie błonnik i od jutra zaczynam brac tylko nie za bardzo wiem kiedy najleoiej pisze ze od 1 do 4 tabletek ale kiedy to nie pisze
Kiedyś gdzieś na forum czytałam jakimś (jejku ja tylko gdzieś coś czytam ) i jakaś dziewczyna pisała, że ona bierze błonnik przed snem, jak je ostatni posiłek o 18 to potem bierze błonnik, i nie czuje głodu przed spaniem i w nocy, a jak śpi to ten specyfik robi swoje. Myślę, że dlatego nie jest napisane bo to indywidualna sprawa. Myślę, że można brać w tej porze dnia, kiedy niespodziewanie ssie w żołądku a nie jest pora na jedzenie, albo przed każdym posiłkiem po jednej, albo właśnie tylko przed snem, albo rano, żeby sobie był w nas w ciągu dnia No i pewnie na wizażu jakiś wątek o błonniku jest i dziewczyny pewnie piszą, albo na innym forum!

Gusia1412 Cześć! Musiałaś mieć niezły hardcor w życiu, że tak Cię kilogramy opuściły... nie zazdroszczę Powodzenia na SB

Ja już po wieczornym moim narkotyku - mleko z cynamonem, wskoczę jeszcze do cudownej kąpieli i położę się wreszcie bezstresowo do łóżka

Stary 2008-02-07, 20:51   #2876
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Gusia1412 Witaj
Cytat:
Poza tym mam pytanko ile razy dziennie jecie? I czy faktycznie produkty dozwolone przy tej diecie można jeść do woli???
OOOj my se tu nie żałujemy Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Ja pochłaniam 3 główne posiłki i 1lub 2 przekąski
agaaata witamy
elffee A Ty GRUBA nie jesteś tylko ODCHUDZAJĄCA SIĘ. A tak na poważnie to nie ma się co stresować bo motywację stracisz.

A tak wogóle zmarzłam strasznie w pracy i przeziębienie się przypałętało...
Leży telik z gorączką w łóżku
Stary 2008-02-07, 23:29   #2877
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

telik ile masz cm wzrostu???

Zakupiłam Colon C, popijam od poniedziałku i... działa !!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 05:36   #2878
elianka
Zakorzenienie

privativ- błonikk bierzę się tuż przed jedzeiem

laski nie wiem o co kaman..... przytyłam dwa kilo, a ubyło mi ze dwa centymetry. Zaczynam ćwiczyć od poniedziałku (ferie) więc to nie mięśnie. Okres miałam niedawno.. Hmmm możliwe że to woda po wczorajszej lampce wina? wypiłam jedną (naprawdę) na oblanie sesji.. myslicie, że to możliwe (czułam się pijana, tż się ze mnie śmiał, że tak ekonomicznie poić alkohol to mi się jeszcze nie zdarzyło )
Stary 2008-02-08, 06:18   #2879
Gusia1412
Raczkowanie

hej
Jak narazie jestem pełna zapału ale...jak długo to potrwa to nie wiem
Właśnie zrobiłam sobie kawe bezkofeinową..i bez cukru jest...ochyyyyyda mam pytanko pijecie kawke taka lub herbatke..słodzicie czymś??
Na śniadanko mam serek wiejski light z pomidorkami koktajlowymi, potem lekka przekąską-plasterek sera light i sok pomidorowy.. a potem zjem sobie jesczez omlecika z pieczarkami i serkiem light oczywiście w domu przyrządze jakąś rybkę albo pierś z kurczaka..W sumie to ja nie dam rady jeść 6 posiłków dziennie, brak czasu;/ ale to chyba nic strasznego?? No nic biore się do pracy..a Wam Miłego Dzionka
Stary 2008-02-08, 06:21   #2880
Gusia1412
Raczkowanie

Elianka przytyłaś dwa kg? A kiedy poprzednim razem się ważyłaś? Wiesz, dziennie waga może skakać +/- 2 kilogramy..więc pewnie dzisiaj już wszystko wróci do normy)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości