![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
szperrr no chyba wielkolud mi rośnie
![]() ![]() ![]() ![]() Zapomniałabym napisać. Byłam dziś na ostatnim szczepieniu z Jaśkiem. Trzy razy go kłuła i mój odważniak nawet nie zapłakał ![]() ![]() ![]()
#2882 |
Rozeznanie
|
Szperrrrrr piję Hansę, ale w PL zamierzam Lecha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Rozeznanie
|
Ja mam najgorasza tesciowa na swiecie, ale nawet nie mam ochoty o niej pisac.
![]() Dzis mam zly dzien moj TZ doprowadza mnie do szalu. Normalnie nie wiem juz moze to ze mna cos nie tak ![]() Moj Hubis tez jest na etapie 3-6 mc Sprzatanie u mnie tez idzie jak krew z nosa a to wlasnie za sprawa tz ktory nie zostanie na chwile z Hubisiem a ja mam sie rozdwoic wrrr Dobra nie mecze was moimi wypocinami moze jutro bedzie lepiej ![]() Spokojnej nocy
#2884 |
Rozeznanie
|
[b] Szperrr]/b] garaz posprzatalismy bo trzeba tam stara sofe wsadzic
![]() ![]() ![]() A moj synke wciaz wchodzi w spiochy z up to 3 months, a 3-6 to za wielkie sa na niego.
#2885 |
Joanna Małgorzata
|
dzieńdoberek
Kuseczko super że nie tylko Miki taki wielki ja też zakładam śpiochy po 6 miesiącu i też ma długaśne nogi on wogóle jest długaśny ![]() Koletynko piwo pomoże na laktacje mi położna kazała jak miałam z nim problem wypić z pół szklaneczki a mleka przybędzie i rzeczywiście tak bylo ![]() a u nie oba chopy w domku bo ferie świąteczne i idziemy na spacerek ciekawe czy dziś też będe łaziła w śnieżycę ![]() ![]() ![]()
#2886 |
Joanna Małgorzata
|
a to moje dzieciaczki
![]()
#2887 |
Zakorzenienie
|
Heh, hej - witam w ten zakopany poranek
![]() Chyba muszę wyjąć swoje zimowe kurtki i buty - bo oczywiście już pochowałam ![]() No i zostałam bez czapki i szalika, bo wywaliłam po tym, jak mi zafarbowały w praniu ![]() Że nie wspomnę o tym, że wyjęliśmy już na ogród huśtawkę i ławeczki -taa, chyba bałwana na nich posadzę... Agi-kn - mam nadzieję, że już nastrój lepszy ![]() Coś tulis znów się nie pojawia? Moje dziecko ostatnio namiętnie uprawia "lament świętokrzyski" ![]() Zawodzi takim śpiewnym głosem "ojej, ojeju" - normalnie polewamy z niego na maxa" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zanim skonczyla 3 miesiące ubranka 0-3 były już dawno za małe, teraz ubieramy nte 3-6, czasem się zdarzy, że na 9m ale rzadko. Wychdzi na to, że polskie dzieciaczki większe od brytyjskich ![]() nieraz w lumpku oglądam ciuszki to są tak malenkie spioszki i bodziaki, że nawet nie wyobrażam sobie tak maleńkiego dziecka, no chyba, że wcześniak, ale sporo jest tych malenkich ciuszków ![]() Cytat:
![]() chyba też dziś przeproszę zimową kurtkę, czapę i szalik na szczęście mam, przyda się. Zaraz jade do rodziców i z mamą do lumpka na łowy ![]() ![]() Gosia też rano troszkę pośpiewała i padła ![]() a ja wczoraj Leszka piłam bezalkoholowego ![]() ![]() aaaa i pochwalę się, kupiliśmy wózek - lekką spacerówkę, bo ciężką już mamy ![]() Titanium baby spider wyglada jak Quinny Zapp ale podobno ma wiecej funkcji i jest tanszy ![]() ![]() może dotrze jeszcze przed świętami to o ile pogoda pozwoli ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
No to widzę, że nie tylko Jaś jest taki duży
![]() Yoolia możesz mi podać linka na ten wózek?
![]() Edytowane przez kuseczka Czas edycji: 2008-03-20 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zadomowienie
|
Witam, mały pogadał i śpi, marchwianka się gotuje.
Znowu srajdka. Ja oszaleję!!!!!! Kuseczko tymi chipsami to mnie ![]() Ineczko chłopaki ![]() Ann baciory na dupkę za rozpoczęcie tematu muffinek. Zwariowałam, przeleciałam wszystkie przepisy na cincinie ( bo 2 godziny nie chodził mi wizaż ![]() Pewnie przyjdzie dopiero po świętach, ale wtedy to już chyba piekarnię otworzę. Nas też zasypało, już dzisiaj się nie dam nabrać na tą pogodę i w domu będę. Koniec z sadzaniem małego na leżaczek. Sam mi z niego wstać chce. Wygina rączki do przodu, potem plecki w podkówkę i już główkę też parę razy oderwał ![]() Jak go dziś z pokoju zobaczyłam jak mi w kuchni po firankę sięga to mało nie padłam. A zrobił się taki śmiechol, piskot i krzykacz znowu, aż milusio. To mówicie że sprzątacie ![]() To ja też zacznę. Powoli.
#2891 |
Rozeznanie
|
U nas już święta. Wczoraj wysprzataliśmy z TZ całe mieszkanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Słonko świeci i pięknie jest a ja kombinezonik małego wyprałam jak rano sypało
#2893 |
Zakorzenienie
|
Przez godzine pisalam posta (nie taki dlugi, tlyko Hania miala inne plany
![]() ![]() Nadrobie pozniej.
#2894 |
Rozeznanie
|
Primaverka niestety humor jeszcze gorszy poprostu
![]() Inka chlopaki pierwsza klasa, bobas niezly akrobata ![]() Zimy wam zazdroszcze wole ja niz ciagla jesienna pogode w Londynie. Chyba jestem do tylu z kulinariami bo nie mam pojecia co to sa murffinki ![]() Koletynka az zazdroszcze ja sprzatalam 2 dni lazienke i kuchnie SAMA ![]() Jutro biore sie za pokoje. Musze pochowac zamale ubranka Hubcia i wyjac wieksze. Szperrr kiedy lecisz do Polski? Moj Hubis swietie zniosl lot cala droge spal ![]() ![]() Milego wieczorka zycze ja ide na jakas dobra kawe moze mnie rozbudzi bo pracy przed mna....
#2895 | |
Zakorzenienie
|
dopiero niedawno dotarlysmy do domku
byłysmy u moich rodzicow, Gosia pływała w duzej wanniei nawet jej sie podobało, szczególnie jak lezala w niej na brzuchu, chyba i my wybierzemy sie kiedyś na basen ![]() proszę: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=329355968 Cytat:
![]() martka ja tez coś takiego zauważyłam jakiś czas temu u Gosi, jak ją sadzam w domku w foteliku samochodowym to przyczepiam jej takie miśki do wózków i ona tak sie do nich wychyla i główke do przodu ciągnie i jak ja trzymam na rękach tak samo, chyba jej sie spodobało ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
moge sie jeszcze troche pozalic
![]() ![]() ![]() Pamietacie, jak pisalam o chrzcinach. Ze siostra meza powiedziala mu zeby od nich nikogo na chrzestnego nie brac? (co mi tak przykro sie zrobilo). Wiec maz postanowil zadzwonic raz jeszcze i dopytac czy na pewno nie ma prosic szwagra i w ogole. I co wyszlo?..... Przyszedl do domu obrazony na mnie (!!!), ze nie chcemy wziac jego siostry! ![]() ![]() No zastrzelcie mnie bo jak nie to chyba sie sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Im to czasami trzeba łopatologicznie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Rozeznanie
|
No to Celko wspolczuje Ci
![]() A ja dzisiaj postanowilam sprawdzic ile moj syn zje na noc z butelki. Zawsze podawalam cyca i potem dokarmialam 120ml z butli i budzil sie o 2-3 na dodatkowe karmienie. Dzisiaj podalam tylko butelke, zrobilam 180ml, zjadl wszystko i dalej chcial no to dorobilam kolejne 30ml i potem kolejne 30ml ![]() ![]() ![]()
#2899 |
Rozeznanie
|
No dziewczyny, siedze na walizkach, jutro o 10:15 samolot do Berlina i do domku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hubertowi dziś w noc się coś poprzestawiało - ostatnio budził się już raz na jedzenie (4,5) a dzis zjadł całą flachę po kąpaniu (20), potem o 2, o 5 i już od 6:30 wyśpiewuje mi w łóżeczku. Wczoraj poszliśmy na spacer - a dziś znów lekki katarek, grrr Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
kochane, jade do rodzinki na swieta... Wpadlam tylko na sekunde.
Wszystkim zycze spokojnych Swiat, duzo zdrowka,ciepla i szczescia. Z dala od wszelkich trosk i prblemow. Dzieciaczkom przesylam buziaczki, niech beda grzeczne dla swoich rodzicow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Joanna Małgorzata
|
![]() a ja wczoraj miałam wychodne ![]() ![]() Najlepsze jest to ze Miku juz nie miewa kolek a wczoraj na pol godzinki przed wyjsciem ![]() ![]() Mam pytanko do mamus butelkowych 1. ile razy karmicie i ile wypijaja 2. czy dajecie piciu - jesli tak to co i kiedy zaczełyscie 3. i co z dodatkowym jedzonkiem? kiedy , co i jak 4. no i jak z podgrzewaniem papu w nocy - macie podgrzewacze?
#2904 |
Zakorzenienie
|
Ineczko przechodzicie na butlę?
ale mi smaka na żubrówkę zrobiłaś ![]() ja wczoraj machnełam lampeczkę różowego winka, miał być miły wieczór a wyszło wrecz przeciwnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Inko już mówię co do karmienia butelkowego,bo moja mała tak je od 1,5 miesiąca, czyli już dość długo. Ile wypija, wiesz to różnie bywa. Przeważnie robię w butli 120ml, swoją drogą ja zagęszczam mleczko,bo mała mi bardzo ulewala. Nieraz wypije 60ml, nieraz 90, przeważnie 120, a i się zdarzyło że 210ml. Na noc przeważnie butla 120ml o godz 19 jej wystarcza i śpi do godziny 5-6. Ale narazie Łucja ma 3 miesiące więc wiesz. Poza tym dopajam ją herbatką. U nas gdzieś schodzi ok 100-120ml herbatki przez dzień. Dodatkowego jedzonka jeszcze nie ma. A co do nocnego jedzenia... no to tak jak mówię, Łucja jest na etapie, że jak uśnie ok 19-20 tak śpi praktycznie do rana. Rano jak się budzi głodna, to daję jej smoka, troche ją oszukam nim, nieraz jeszcze uśnie i pośpi godzinę ze smokiem... a ja w tym czasie do kuchni, zagotuję wode, zrobie świeże mleczko i jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o posiłki dodatkowe to jesli karmicie mlekiem modyfikowanym gluten podaje się miesiąc pozniej niż dzieci karmione piersią czyli w po 5 miesiącu, ale juz po 4 miesiącu należy rozpocząć wzbogacać mleczny jadłospis o nowe posiłki
a ja własnie przed chwilką sie wkurzyłam w środe byliśmy u pediatry z wynikami od neurologa i ortopedy i zapytałam o schemat żywienia, bo poprzednio mówiła ze coś się zmieniło od tego roku. Dała mi broszurkę nestle nan gdzie jest schemat i mówi, że jeszcze mamy czas, że od 6 m-ca. Ja zdziwona, bo wszedzie pisze że od 5 miesiąca i jej mówię, a ona mi na to, że kto mi takich głupot naopowiadał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Opowiem wam kawał tygodnia - nie mam wody ![]() ![]() ![]() Nie wspomnę, że musze iśc na zakupy zanim mi wszyscy wszystko wykupią, sama musze wszystko zrobić bo teściowa w ramach pomocy zrobi bitki na obiad w drugi dzień świąt jak będą goście na chrzciny i tyle... Sama sprzątałam , sama musze upiec i jeszcze sie dzieckiem zająć i w ogóle.... Idzie mi jak krew z nosa bo sie przecież nie rozdwoje... No to sie wyżaliłam.... ![]()
![]() |
#2908 |
Joanna Małgorzata
|
Sławeczko pocieszy cię fakt że u mnie wody też nie ma:-( wiem co czujesz
Jolciu jestem w kropce z karmieniem nie wiem co z tym żmijkiem się dzieje mam z nim ostatnio problemu z jedzeniem nie wiem czy to wina mojego mleka (którego nie jest za wiele dziś ściągnęłam po nocy 100 z obu cyców) czy dziąsełek które nam dają równo popalić chcę sprawdzić jak będzie na modyfikowanym. Przykro mi że miałaś zły wieczór gdy ja się w końcu odprężyłam i dobrze poczułam ale dziś zmartwienia powróciły. Basiu dziękuję bardzo a jaką herbatkę jej dajesz i czym zagęszczasz mleko i kiedy jest to wskazane Dla mnie sztuczne karmienie to czarna magia bo norbi byl do roku na cycu Nadal nie mam dzieci a już niedługo koniec macierzyńskiego urlop wypoczynkowy kończy mi się 25 czerwca i co dalej.... żłobek jeśli jakimś cudem dostaniemy to dopiero od września ![]()
#2909 |
Zakorzenienie
|
co do herbatki, to raz na kilka dni mała pije 50ml plantexu, a na codzień dostaje albo z kopru włoskiego, albo ułatwiającą trawienie, albo rumiankową
![]() Mleko zagęszczam nutriticionem czy jakos tak, jesli bardzo cie interesuje,to pozniej sprawdze nazwe... na poczatku mała mi po nim ulewała, choc to przeciwko ulewaniu... ale teraz juz ok. A wogole jak u ciebie ze spaniem Miko? |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i wody nie ma dalej ja nie wiem co robić i wszystko stoi - póki co to tylko mi sie udało upiec jeden placek na tort... ![]() Idę dalej działać - Łukaszek śpi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.