Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-25, 11:19   #2881
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Standard i norma Mój stweirdził, że koło weekendu majowego za garniturem się rozejrzy;p Gdy go ciągne, zeby taniec przećwiczyć- jeszcze czas, choćmy do cukeirni wybrac wzór tortu- -toz jeszcze zdązymy;p, A może kupimy juz cos rodzicom, będzie jedna rzecz z głowy- tak wcześnie? ;p Dobrze, że chociaz zaproszenia juz mamy;p
Cytat:
Napisane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Pokaż wiadomość
A ja sie ostatnio wkurzyłam na mojego TŻ czy u Was też jest: "przecież jeszcze jest dużo czasu, po co się tak ze wszystkim spieszyć?"
Najlepiej to jeszcze by o tym nie myślał, chyba włączył mu sie syndrom strachu przed małżeństwem, bo jeszcze w 2008 sam zaproponował żeby jak najszybciej zrobić nauki przedmałżeńskie, przypominał o poradni itp. A teraz? nic. Co sie dzieje?
a ja mam odwrotnie mi sie nic nie chce zalatwiac bo uwazam ze mam czas - ehh wychodzi ze mnie natura leniucha
moj Tż goni caly czas, pytajac zalatwilas to a zalatwilas tamto (nie pomaga mi bo jest w UK, gdzie juz sobie zakupil wlasnie buty garnitur i wszystko co mu potrzeba - przynajmniej to mam z glowy)

Cytat:
Napisane przez Gosiaa M Pokaż wiadomość
Nie masz moim zdaniem się czym martwić...Naprawdę. Wesela są super organizowane, świetna obsługa, smaczne jedzonko. A goście z drugiego wesela na pewno nie będą wam przeszkadzać.
Ja też mam taką sytuację że są dwa wesela w jednym terminie bo lokal ma dwie sale, nawet wolałam się nie dowiadywać czy w końcu mają chętnych na ten termin w drugiej sali czy nie...Ale pewnie tak, bo termin sierpniowy

szkoda tylko ze Pan Jerzy nie poinformował nas o tym od razu chociaż z drugiej strony można było się tego spodziewać skoro dwie sale a zainteresowanych strasznie dużo no nic nie ma co się martwic na zapas.
My wesele mamy we wrzesniu i to 26 wiec moze bedzie druga sala wolna chociaz pewnie marne szanse ale u Was w sierpniu kurcze moze byc gorzej
to ze sa 2 wesela to nie koniec swiata i nie masz co rozpaczac
ja mam tam wesele i dokladnie wiem ze beda 2 wesela rownoczesnie. Juz mi to nie przeszkadza i nauczylam sie nawet cieszyc sie z tego moze byc zabawnie
nie bede sobie nerwow szarpala na takie drobnostki, ktore tak naprawde maja male znaczenie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Myślę że najlepiej jest zadzwonić do właścicieli i się spytać o koszt takiej fontanny.
Ja też widziałam fontannę na targach w Warszawie i wtedy stanowczo powiedziałyśmy NIE. M.in. dlatego, że biorąc owoc już obtoczony czekoladą musimy uważać aby ta czekolada nie spadła z niego na podłogę...nie zatęży się w pół sekundy na tym owocu niestety. Także cała podłoga była uwalana w czekoladzie, kleiła się niemiłosiernie, do tego pare kropel spadło na moje ubranie...także porażka...Od razu wyobraziłam sobie moją piękną suknię w czekoladzie Ale smak wyśmienity
popieram, tez zrezygnowalam z czekolady, bo mi szkoda sukni (jak ma byc biala to biala, a nie w brązowe laty )

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 11:25   #2882
malwina***
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jerzyna Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Do tej pory tylko obserwowałam forum, ale skoro pojawił się wątek na temat lokalu (IMPULS w Świdniku), w ktorym mamy wesele, więc postanowiłam sie "ujawnić" My rezerwowaliśmy salę w październiku 2008 na wrzesień 2009 i nam policzyli 150 zl/os za 2 dni (duża sala). Przy okazji mam też pytanie: czy będziecie miały fontannę czekoladową w IMPULSIE??
Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
a czy ta sala Impuls w Świdniku ma jakąś stronkę,bo nie mogę jakoś znaleźć...,a tyle o niej dobrego piszecie

Niestety nie ma strony internetnowej ale mam wizytówkę właściciela, podaję namiaty: Tomasz Cichosz tel. 607 66 77 75, e-mail: info@impulsklub.pl, adres: Al. Lotników Polskich 56, Świdnik
Stary 2009-01-25, 11:35   #2883
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwina*** Pokaż wiadomość
Niestety nie ma strony internetnowej ale mam wizytówkę właściciela, podaję namiaty: Tomasz Cichosz tel. 607 66 77 75, e-mail: info@impulsklub.pl, adres: Al. Lotników Polskich 56, Świdnik

dziękuję
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 11:39   #2884
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaa M Pokaż wiadomość
Nie masz moim zdaniem się czym martwić...Naprawdę. Wesela są super organizowane, świetna obsługa, smaczne jedzonko. A goście z drugiego wesela na pewno nie będą wam przeszkadzać.
Ja też mam taką sytuację że są dwa wesela w jednym terminie bo lokal ma dwie sale, nawet wolałam się nie dowiadywać czy w końcu mają chętnych na ten termin w drugiej sali czy nie...Ale pewnie tak, bo termin sierpniowy

szkoda tylko ze Pan Jerzy nie poinformował nas o tym od razu chociaż z drugiej strony można było się tego spodziewać skoro dwie sale a zainteresowanych strasznie dużo no nic nie ma co się martwic na zapas.
My wesele mamy we wrzesniu i to 26 wiec moze bedzie druga sala wolna chociaz pewnie marne szanse ale u Was w sierpniu kurcze moze byc gorzej
Witaj Gosiu M! Wreszcie pojawiła się lubelska panna młoda, która ma ten sam termin ślubu co ja
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 12:23   #2885
Gosiaa M
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez khirali Pokaż wiadomość
Z tym, że sympatyczny i miły zgadzam się w 100 % a do tego młody . Był on fotografem na weselu mojej siostry ciotecznej i zdjęcia są po prostu super dlatego bez dłuższego zastanowienia podpisaliśmy z nim umowę. Chłopak zna się na tym, co robi i widać że sprawia mu to przyjemność.
Pozdrawiam

no to super, jutro jedziemy do niego i podpisujemy umowę w takim razie
Pozdrawiam
Gosiaa M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 12:26   #2886
Gosiaa M
Raczkowanie

[quote=elizabarbara;106470 27]to ze sa 2 wesela to nie koniec swiata i nie masz co rozpaczac
ja mam tam wesele i dokladnie wiem ze beda 2 wesela rownoczesnie. Juz mi to nie przeszkadza i nauczylam sie nawet cieszyc sie z tego moze byc zabawnie
nie bede sobie nerwow szarpala na takie drobnostki, ktore tak naprawde maja male znaczenie

juz sie z tym pogodzilam
Stary 2009-01-25, 12:29   #2887
Gosiaa M
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Witaj Gosiu M! Wreszcie pojawiła się lubelska panna młoda, która ma ten sam termin ślubu co ja

ja również Witam i pozdrawiam cieplutko o ktorej godzinie jest wasz slub ? i gdzie robicie wesele ??
Stary 2009-01-25, 13:11   #2888
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Zwyczaj jest taki, że drużbowie to para- pani i pan, ale zgodnie z prawem to mogą być dwaj panowie jak i dwie panie. Moja kuzynka miała dwie druhny i dwóch drużbów, ja jako jedna z druhen, fajnie to wspominam. Nie miałam tyle na głowie, bo dzieliłam obowiązki z drugą druhną.
Chyba nieprecyzyjnie się wyraziłam - chodziło mi o to że mam zamiar miec trzy lub cztery druhny na swoim ślubie tak jak często się widuje na przykład w Stanach. Tylko nie jestem pewna czy mogę miec główną druhnę i drużbę i kilka dodatkowych druhen czy na przykład każda z nich musi także być w parze z drużbą. Ale pewnie w takim przypadku nie ma konkretnych "zwyczajów" w Polsce

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 13:20   #2889
grusiaczek84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karoliinka84 Pokaż wiadomość
a jak umawiacie kosmetyczke ja narazie mam na 11 a slub o 16:30-ale mysle nad zmiana na godzine 12-bo do slubu strace make-up....;-)
Hey wydaje mi się że troszkę wcześnie się umówiłaś, ale to zależy - na którą musisz być gotowa? -czy wizażystka przyjeżdża do Ciebie? Właściwie po fryzjerze i make-up nie ma co robić, tylko kiecka, dodatki i można wychodzić Ale nie martw się bo profesjonalny makijaż na pewno nie zejdzie

Cytat:
Standard i norma Mój stweirdził, że koło weekendu majowego za garniturem się rozejrzy;p Gdy go ciągne, zeby taniec przećwiczyć- jeszcze czas, choćmy do cukeirni wybrac wzór tortu- -toz jeszcze zdązymy;p, A może kupimy juz cos rodzicom, będzie jedna rzecz z głowy- tak wcześnie? ;p Dobrze, że chociaz zaproszenia juz mamy;p
Ajjj skądś to znam Na szczęście ja też nie czuje jeszcze gorączki przed ślubnej. Jedyne na co czuje ciśnienie to suknia - do końca miesiąca muszę zamówić. Całą resztą się interesuję żeby mnie nie zaskoczyły obowiązki, ale wydaje mi się że z wszystkim zdążymy. Może dlatego póki co śpię spokojnie

Mam jeszcze pytanie - macie florystkę godną polecenia ?? Ile wcześniej trzeba zajmować "termin" -zamawiać kwiaty??
grusiaczek84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 13:33   #2890
egwene6
Rozeznanie

[quote=elizabarbara;106470 27]a ja mam odwrotnie mi sie nic nie chce zalatwiac bo uwazam ze mam czas - ehh wychodzi ze mnie natura leniucha
moj Tż goni caly czas, pytajac zalatwilas to a zalatwilas tamto (nie pomaga mi bo jest w UK, gdzie juz sobie zakupil wlasnie buty garnitur i wszystko co mu potrzeba - przynajmniej to mam z glowy)

A u nas jest jakoś tak na przemian - raz ja a raz mój TŻ nagle dostajemy "ciśnienia" na załatwianie różnych spraw. Na przykład ostatnio mój TŻ sam zaproponował żebysmy wybrali się pooglądać garnitury i obrączki ale z kolei ja musiałam go popędzać żeby jak najszybciej skontaktował się z ambasadą bo potrzebujemy zaświadczenia że nie ma żadnych przeciwskazań do małżeństwa w jego przypadku a ostatnio dowiedzieliśmy że otrzymanie tego dokumentu może potrwać 6 do 8-miu tygodni Więc może nadal będziemy się nawzajem mobilizować do załatwiania kolejnych spraw.

Mam też pytanie zupełnie z innej beczki: Macie już fryzjerki i kosmetyczki zamówione na lato? Jak długo wcześniej trzeba to zrobić? Czy można zrobić to około marca lub kwietnia i nadal mieć wybór czy trzeba myśleć już teraz?

12.09.2011
Stary 2009-01-25, 15:43   #2891
aloy
Raczkowanie

u mnie raczej ja się stresuję i już chciałabym mieć wszystko załatwione a tż jeszcze spoko stara sie oddalić mysl o zblizającym się slubie do po sesji...

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 15:57   #2892
maria28
Kniaginia

mój TŻ ostatnio przyspieszył (dziwne), sam chciał iść obrączki wybierać. I już byśmy je zamówili,tylko ja nie mogę się zdecydować jakie.

A co do fryzjerki itd. ja jeszcze sie nie umawiałam ani na fryzjerkę ani na makijażystkę, bo do września jeszcze sporo czasu. Do fryzjera to chyba pójdę blisko mnie, gdzie juz wcześniej sie scinałam, choc nie czesałam, więc jest ryzyko,ale od czego są fryzury próbne. A makijażystkę jedną mam na oku. Przychodzi malowac do domu więc to na plus.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 18:03   #2893
silia82
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za namiary na buciki
Pokropce jak przygotowania? Co masz już załatwione? I do jakiego terminu chcesz by Ci goście potwierdzili przybycie?
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 18:06   #2894
Malemalenstwo
Zadomowienie

Kurde dziewczyny, ale się rozpisałyście. Nie zaglądałam pare dni i nazbierało się trochę stron do przeczytania.

No ja mogę się pochwalić, że zaproszenia już zamówione. Tylko z tym zamawianiem miałam smutną sytuację. Gdy akurat je zamawiałam, dostałam telefon, że mój najlepszy kolega zginął w wypadku samochodowym A miałam go zaprosić na moje wesele. Ale to życie potrafi nas zaskoczyć;(

Cytat:
Napisane przez silia82 Pokaż wiadomość
My chyba zdecydujemy się na allegro ale bez personalizacji. Wolę sama wypisać zaproszenie niż wklepywać listę do kompa - na to samo wyjdzie. Dowiadywałam się na temat zaproszeń w jednej z lubelskich drukarni i wyszło 7 zł za sztukę a na allegro 2-3 zł.
Ja zamówiłam zaproszenia na allegro za 2,10. W tej cenie mam zaproszenia z personalizacją gości + koperte.

Cytat:
Napisane przez angemol Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Pozdrawiam Was wszystkie Mam pytanko-jak z zespolami-jakie macie? Ja jestem ciagle w fazie poszukiwan- niestety niektore z opisywanych na forum zespolow -nasz termin 17.10.2009-maja juz zajety-moze macie jakies sprwadzone zespoly? Dziekuje za namiary
My na razie mamy sale,kosciol,fotografa... no i termin
Pozdrawiam
Ja wybrałam zespół Alien. polecany przez wizażanki
Stary 2009-01-25, 18:47   #2895
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Dziewczyny a myślałyście już o sukni na poprawiny? Mam troszkę dylemat, bo okazało się, że mogę nabyć tanio suknię która mi się bardzo podobała ale stwierdziłam że na ślub jej jednak nie chce. No a nie wiem czy na poprawiny się nadaje, bo w sumie to ślubna? ps. zdjęcie ściągnięte z netu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05796.jpg (67,5 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (10,4 KB, 72 załadowań)
Stary 2009-01-25, 18:54   #2896
aloy
Raczkowanie

[QUOTE=Miira;10654852]Dziewczyny a myślałyście już o sukni na poprawiny? Mam troszkę dylemat, bo okazało się, że mogę nabyć tanio suknię która mi się bardzo podobała ale stwierdziłam że na ślub jej jednak nie chce. No a nie wiem czy na poprawiny się nadaje, bo w sumie to ślubna? ps. zdjęcie ściągnięte z netu [/QUO

sukienka śliczna, ale na poprawiny moim zdaniem sie nie nadaje... ale to tylko moje zdanie

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 19:07   #2897
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Dziewczyny a myślałyście już o sukni na poprawiny? Mam troszkę dylemat, bo okazało się, że mogę nabyć tanio suknię która mi się bardzo podobała ale stwierdziłam że na ślub jej jednak nie chce. No a nie wiem czy na poprawiny się nadaje, bo w sumie to ślubna? ps. zdjęcie ściągnięte z netu

a ja jestem zdania,że raz się żyje...
...to Twój wielki dzień (dni) więc najważniejsze żebyś Ty czuła się wyjątkowo...
jeśli masz na to fundusze...

poza tym z tego co kojarzę to Ty Mirro masz zarezerwowanego tego boskiego fotografa nad morzem więc możesz to jakoś wspólnie połączyć
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 19:11   #2898
angemol
Raczkowanie

Cytat:

Czesc!zawsze mozesz ja przefarbowac-suknia typu-grecka bogini-sliczna
angemol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 19:13   #2899
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
a ja jestem zdania,że raz się żyje...
...to Twój wielki dzień (dni) więc najważniejsze żebyś Ty czuła się wyjątkowo...
jeśli masz na to fundusze...

poza tym z tego co kojarzę to Ty Mirro masz zarezerwowanego tego boskiego fotografa nad morzem więc możesz to jakoś wspólnie połączyć
właśnie też dlatego gryzę się z myślami Z jednej strony ta suknia to był mój faworyt na ślub ale jednak przegłosowano inną. 2 suknie na ślub to raczej odpadają A tylko na sam plener to troszkę szkoda kasy No a właśnie mam wrażenie, że na poprawiny to jednak tak średnio ale mimo wszystko jestem w niej zakochana .

Edytowane przez Miira
Czas edycji: 2009-01-25 o 19:15
Miira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 19:30   #2900
Matplaneta
Raczkowanie

Witam dzisiaj
Dziewczyny, poszukuję takiego wykazu - jaki temat nauk w której parafii i kiedy. My mamy już połowę, ale zupelnie nie pasuje mi godzina nauk na które do tej pory chodziliśmy i nie wiem gdzie to sprawdzić. Pomożecie?
Kurcze-a czasu tak mało...

No a jak wyglądają te skupienie? Siedzi się samemu w Kosciele a poźniej Ksiądz podbija "obiegówkę" ?
Matplaneta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 19:34   #2901
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Prawdę mówiąc, to wydaje mi się, że na poprawiny trzeba ubrać się elegancko a nie w drugą suknię ślubną. Zawsze z resztą kiedy byłam do tej pory na weselichach i poprawinach, to tak było.
A ja jestem na etapie poszukiwań wdzianka "na zapraszanie". Co Dziewczny planujecie? Egzaminowy zestaw- biała koszula? Ja myślalam o jakiejś skromnej sukieneczce-elegancko, ale nie sztywno. Ale gdzie cos takiego kupić? byla już chyba w każdym sklepie!
Matplaneta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 20:01   #2902
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez Matplaneta Pokaż wiadomość
Prawdę mówiąc, to wydaje mi się, że na poprawiny trzeba ubrać się elegancko a nie w drugą suknię ślubną. Zawsze z resztą kiedy byłam do tej pory na weselichach i poprawinach, to tak było.
A ja jestem na etapie poszukiwań wdzianka "na zapraszanie". Co Dziewczny planujecie? Egzaminowy zestaw- biała koszula? Ja myślalam o jakiejś skromnej sukieneczce-elegancko, ale nie sztywno. Ale gdzie cos takiego kupić? byla już chyba w każdym sklepie!
Eh no niestety wydaje mi się, że masz racje
Co do wdzianka na zapraszanie to ja wcisnę się nieśmiertelną czarną spódnicę + jakąś ładną bluzeczkę i już Zupełna bezpieczna klasyka w moim przypadku

A właśnie mam pytanie odnośnie nauk. Na indeksach pisze coś takiego jak egzamin czy coś w tym stylu ? co to takiego? Też to macie?
Stary 2009-01-25, 20:29   #2903
BitterSweet84
Raczkowanie

Cytat:
A właśnie mam pytanie odnośnie nauk. Na indeksach pisze coś takiego jak egzamin czy coś w tym stylu ? co to takiego? Też to macie?
Ja się dowiadywałam.... i to zależy. Ja jestem zapisana na weekendowe, więc ksiądz zalicza za samą obecnośc (chyba + poradnia). Ale mówił, że w niektórych innych parafiach normalnie jest odpytywanko z "motywacji do zawarcia sakramentu malżeństwa" Pewnie takie pro forma, no bo jak mozna nauk nie zaliczyc Jeszcze nie słyszałam o takim przypadku.

Ale dziewczyny które chodzicie na przymierzanie sukien, czy mogę Was prosic o
info? Chciałabym prostą, klasyczną sukienkę (najchętniej z zakrytą szyją i w kształcie A, ale już nie wydziwiam) BEZ TRENU! Czy któraś widziała taką? Ja na razie chodzę tylko i podziwiam wystawy, ale nie mogę nic zbliżonego znaleźc. Pliś, plosię, plosię dajcie jakiś namiar!

I jeszcze znalazłam w necie fajną ofertę fotografa. Zdjęcia IMHO prześliczne!
http://www.michalgumowski.pl/
BitterSweet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 20:34   #2904
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda trzeba wygladac elegancko goscie na to bardzo patrza

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 20:36   #2905
marteczka266
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BitterSweet84 Pokaż wiadomość
Ja się dowiadywałam.... i to zależy. Ja jestem zapisana na weekendowe, więc ksiądz zalicza za samą obecnośc (chyba + poradnia). Ale mówił, że w niektórych innych parafiach normalnie jest odpytywanko z "motywacji do zawarcia sakramentu malżeństwa" Pewnie takie pro forma, no bo jak mozna nauk nie zaliczyc Jeszcze nie słyszałam o takim przypadku.

Ale dziewczyny które chodzicie na przymierzanie sukien, czy mogę Was prosic o
info? Chciałabym prostą, klasyczną sukienkę (najchętniej z zakrytą szyją i w kształcie A, ale już nie wydziwiam) BEZ TRENU! Czy któraś widziała taką? Ja na razie chodzę tylko i podziwiam wystawy, ale nie mogę nic zbliżonego znaleźc. Pliś, plosię, plosię dajcie jakiś namiar!

I jeszcze znalazłam w necie fajną ofertę fotografa. Zdjęcia IMHO prześliczne!
http://www.michalgumowski.pl/
taka sukienke z golfikiem i zakrywająca trochę dekolt można znaleźć prawie w kazdym salonie, widziałam w demi, w liliyes...wszedzie jest przynajmneij taka jedna. tylko niekoniecznie na manekinie a gdzies na wieszaku.
np. pierwsza stad: http://www.biancaneve.com.pl/slubne_2008.htm dostepna w demi.
albo model Donna z annais - też w demi
osobiście polecam tez papa michel - mnostwo sukienek, na pewno cos znjadziesz, tylko najpierw obejrzyj stronke, bedzie łatwiej.

co do trenu - zamawiając zawsze możesz powiedziec, ze trenu nei chcesz i taka uszyja.

Edytowane przez marteczka266
Czas edycji: 2009-01-25 o 20:37 Powód: dopisek
marteczka266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 20:37   #2906
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak własnie weszłam na link Miiry i sobie myslę, jak to jest z tym trenami....Jak sie siada to co się z nimi robi? Bo długi welon to mozna zarzucic za krzesło;p Z trenem może byc gorzej;p Z boku sie go układa, czy pod krzesło gdzies? Druhna będzie chyba miała co robic;p
Ponawiam pytanie o tren;p jak sie go układa jak sie siedzi? z boku jakoś? czy pod krzesło? czy jak sie uda;p?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 20:44   #2907
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
Sukieneczka bardzo ladna ale moim zdaniem trzeba byc wysoka i szczuplutka bo jak na moje oko to taki fason bardzo poszerza tu i tam. Ja takie sukieneczki nazywam ciazuweczkami Sama mam podobny kroj sukienki i chcialam sie kiedys w nia ubrac ale moj tz dostal glupawki stwierdzil ze wygladam jak rusalka a mam 160 i do najsczuplejszych nie naleze
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 20:53   #2908
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość

No ja mogę się pochwalić, że zaproszenia już zamówione. Tylko z tym zamawianiem miałam smutną sytuację. Gdy akurat je zamawiałam, dostałam telefon, że mój najlepszy kolega zginął w wypadku samochodowym A miałam go zaprosić na moje wesele. Ale to życie potrafi nas zaskoczyć;(
potrafi nas zaskoczyć, ja właśnie wróciłam z pogrzebu prababci
a tak się cieszyłam że będę mieć na ślubie prababcię, niestety nie będę ...
strasznie to smutne i dziwnie było w domu, jak się rodzina zjechała, widać było że chcą się pytać o nasze plany, wesele, ale ja zupełnie nie chciałam o tym rozmawiać, nie wyobrażam sobie jak za 3 m-ce będę ich zapraszać na wesele
będę mieć Babcię przed oczami i pogrzeb.

Za to powiem Wam jedno w lepszym nastroju: że cudownie mieć Narzeczonego który wspiera w trudnych sytuacjach i jest z nami w tych najcięższych chwilach, mam cudownego Tżta. Czułam dziś, że to mój (prawie) Mąż.

Cytat:

No a jak wyglądają te skupienie? Siedzi się samemu w Kosciele a poźniej Ksiądz podbija "obiegówkę" ?
siedzi się i modli, śpiewa, czyta, słucha, jest Msza, czuwanie, wykład, lub co by nie wymyślił prowadzący a na koniec podbijają indeksy.

matplaneta używaj wielocytowania

Edytowane przez edytka27101982
Czas edycji: 2009-01-25 o 20:58
edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 20:54   #2909
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Ponawiam pytanie o tren;p jak sie go układa jak sie siedzi? z boku jakoś? czy pod krzesło? czy jak sie uda;p?
Z tego co mi powiedziano jak przymierzałam suknię którą planuję kupić to zazwyczaj wszywa się guziczek i podpina się tren ale nie wiem czy to powszechna praktyka.

Więc żadna z was nie ma jeszcze zaklepanych fryzjerek i kosmetyczek na lipiec/sierpień? Prawdopodobnie nie będę mogła przyjechać do Lublina przed końcem marca lub początkiem kwietnia i zaczynam się zastanawiać czy nie będzie za późno żeby zapisać się do kogoś dobrego

12.09.2011
Stary 2009-01-25, 20:57   #2910
klementyna1
Zakorzenienie

Że sie podpina tren to wiem, ale to po slubie A mi chodzi o siedzenie w kościele, nie wiem zupełnie co z nim zrobić;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości