![]() |
#2881 |
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Witam
Czy dziewczyny ze stażem galeryjnym mogą podzielić się informacją kiedy ten marny ruch w sprzedaży przybiera na sile?? Z pewnością są okresy lepsze i gorsze. Sądzę ( zresztą kilka stron temu była o tym mowa), że okres wakacyjny nie należy do najlepszych. Ale czy jest najgorszy? Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze mówiąc mnie skutecznie zniechęciły sprzedawane u nich kolczyki 'drewniane koła'. Jakoś nie przekonuje mnie taka biżuteria w galerii artystycznej
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem straaaasznie zawiedziona tą Aleją Artystów. Autor / pomysłodawca tak ją od startu zachwalał, że chyba tu zrobił błąd. Na całe szczęście nie zadeklarowałam chęci współpracy póki nie zobaczę strony, bo jak ją zobaczyłam, to w sumie dobrze, że mnie tam nie będzie. Byłam wręcz zaskoczona, spodziewałam się cholera wie czego po tych opisach. Wizual strony jest dla mnie niefajny, niezachęcający, totalnie anty-klientowski a głównie wrzucane tam "wszystko" - odpycha od startu. Ludzie wrzucają krowie zdjęcia, niewyraźne, szare, nikt chyba tego nie nadzoruje. Szkoda
![]()
#2884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.alejaartystow.pl/product_...roducts_id=801 Takie ten....minimalistyczne ;P ;P ;P A sama strona (wygląd) wygląda jak zrobiona na szybko w godzinę przez licealistę... :/ Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2010-07-20 o 01:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Rozeznanie
|
A mnie sie podoba komunikat. "serwis w budowie, żadne zamówienia nie będą realizowane" No jaja po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
O rany! A ja nawet tego napisu nie zauważyłam!
Klient przyjdzie i pójdzie.. jak się tam juz jakiś zaplącze. No właśnie, strona na szybko a była ponoć przygotowywana miesiącami. ....
#2887 |
Rozeznanie
|
Zerknęłam sobie właśnie w "Aleję..." by wiedziec o czym mówicie. Przeglądam artystów i stanęłam na dłużej przy projektancie Leonardo Wielki..... zastanawiające z lekka....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Rozeznanie
|
Wiem, że jestem wredna... ale rozbraja mnie zestawienie nazwy "Aleja Artystów", z takim asortymentem.
http://www.aleja-artystow.pl/index.p...acturers_id=91 Bez obrazy, ale ten "artysta" najprawdopodobniej mieszka w Chinach i za miseczkę ryżu wykonuje tą biżu "z dbałością o szczegóły". Chyba, że się mylę, to bardzo przepraszam, ale tenże "Artysta" nie posiada żadnego profilu, żeby rozwiać moje wątpliwości. Żeby nie było, że jestem zarozumiała, ja się za Artystę nie uważam i nie aspiruję do takiego miana tak na serio, ale jeśli chodzi o galerię to to jest pojęcie umowne, które jednakże do czegoś moim zdaniem zobowiązuje. Dla każdego jest miejsce na rynku, dla takiej biżu też, ale chodzi o budowanie konkretnego wizerunku. Może po prostu na początku brak im koncepcji jaki to ma być portal i z czasem się to wyklaruje. Może nawet uda im się osiągnąć dużą sprzedaż. Ale raczej nie będzie to ekskluzywna galeria ![]() Edytowane przez ResurrectionOfHappiness Czas edycji: 2010-07-20 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
Rozczarowanie wielkie, zważywszy na piękną nazwę i start; zapytania, regulaminy - wszystko na poziomie.
Dostałam tez zaproszenie do Galerii Stylandia, wiecie coś o niej? Prac mam mało, raczej obstawiam dwie galerie, ale zawsze zostanawiam się nad zaproszeniami, a nuż się rozwinie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
www.dulcedo.pl
|
Dziewczyny dawno nie widziałam tak niskiego startu, szkoda, bo plany były nadmuchane. Faktycznie bizuteria w większści wygląda jak z Centrum Chińskiego i nic nie wskazuje na ekskluzywność czy nawet namiastkę klasy gdy wpuszcza się takie produkty.
#2892 |
Zadomowienie
|
Jak zobaczyłam stronę aleji, to bardzo się ucieszyłam, że jednak się nie zgodziłam. Od początku te wszystkie @ wydawaly mi się dziwne. Same ochy i achy, tylu artystów... A jeszcze to ciągłe odwlekanie z gotową stroną. Myślałam, że będzie wyglądała niewiadomo jak. A tu taki zonk. Już prototyp.pl lepiej wygląda.
A zeby nie było tak negatywnie, to pochwalę się, że przyjęto mnie do olissimy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Trendy odpowiada tylko na zgłoszenia, które przyjmują - mają to zaznaczone przy formularzu ale jeśli poprosisz, to myślę, że odpiszą (mi p. Iza odpisała gdy zapytałam o powód odmowy współpracy - tj aby napisała bez względu na przyjęcie i zaznaczyła dlaczego prace jej nie odpowiadają). To o tyle fajne, że przynajmniej wiesz z czym nie startować i czy w ogóle startować z czymś innym.]
] Za to Arsneo zlało moją (już dugą!) prośbę o informację dlaczego moje prace im nie odpowiadają. A szkoda, bo najpewniej zaoszczędziliby czas zarówno mnie jak i sobie. Bo nie wiadomo, czy mały asortyment, mało sprzedaży gdzieś indziej, czy nie ta technika.
#2894 |
Zadomowienie
|
Yaolinka w takim razie gratki
![]() ![]() Extrano , ja wystawiam w Stylandii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
Tak sobie zajrzałam na tą Aleję Artystów i przyznam że jestem w szoku!!!!! Nie dośc ze strona jest ostręczająca- dawno nie widziałam czegos tak fatalnie przygotowanego!!!! Do tego mam wrażenie, ze autor nie za bardzo ma pomysł, do jakiego typu klientów chce adresować swoją "galerię"- przy pracach na prawdę ciekawych, estetycznie pokazanych i kosztownych wystawiony tani badziew z fatalnymi fotkami!!! No totalny brak konsekwencji jak dla mnie bo jak rozumiem właściciel osobiście selekcjonował "artystów"? Jedno mnie zastanawia- jakim cudem tyle osób dało się namówić na ten "projekt" nie widząc strony??? Ja sobie nie wyobrażam bym zgodziła się w ciemno wystawiać swoje prace w miejscu, w którym pasowałyby jak wół do karety
![]()
#2896 |
Raczkowanie
|
Takich co nigdzie nie sprzedają a chcieliby, jest pełno.... A przecież nawet jeśli się pozytywnie odpowiedziało ma maila (ja np. poprosiłam o regulamin współpracy) to ostatecznie o wystawieniu decyduje się nie w ciemno a wtedy gdy galeria już działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, dostałam zaproszenie z galerii AlterSzafa
![]() bardzo się cieszę ![]() jednak mam takie spostrzeżenia: (może mi powiecie jak jest w innych galeriach???) więc w Decomanufacturze prowizja jest 20 % liczona tak: przedmiot 40 zł + 20 % prowizji (8zł) daje 48zł ![]() a w Alterszafie: nie dodaje prowizji ale odejmuje, więc wpisałam 40 zł i wyskoczyło mi 32zł, i tu chcąc mieć 40 zł muszę wystawić przedmiot za 50??? 50 - 20 % = 40 to 2 zł różnicy, jak jest u was? bo ja się trochę zdziwiłam. przy 100 zł to daje 5 zł różnicy. wiem , nie mam doświadczenia z galeriami, wiec proszę napiszcie mi co o tym sądzicie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
BAN stały
|
% z kwoty jest większy, bo wiadomo - w deco dodaje się do mniejszej kwoty, a w AlterSzafie odejmuje od wiekszej kwoty
![]() choć akurat to, czy się odejmuje czy dodaje nie ma znaczenia. po prostu % jest tym większy im większa jest liczba ![]() niech ktoś mi powie, czy dobrze mówię, bo juz może mózg mi sie przegrzał od tych upałów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale ci się włos zjeżył ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
BAN stały
|
ale co, na avatarze? bo jeśli tak, to przedstawiam Ci - Gerard Pique, mój przyszły mąż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2902 |
BAN stały
|
jakie pomarzyć
![]() jesteśmy....prawie zaręczeni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratki z okazji zaproszenia ![]() A właśnie a'propos Decomanufaktury, to jak tam ze sprzedażą (bo tez dostałam zaproszenie)? Edytowane przez poice Czas edycji: 2010-07-22 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Rozeznanie
|
kilka rzeczy w tygodniu, nie ma szału
.................... ale w sumie, nie mnie ![]() dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Raczkowanie
|
Czy działa Wam AN? Nie mogę nic wstawić od rana, ciągle krzyczy "błąd systemu" zamiast "przedmiot czeka na moderację"... A teraz to już nawet strona się nie otwiera.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
U mnie też nie działa.
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
u mnie też kurcze nie działa
![]()
#2909 |
Zakorzenienie
|
U mnie już od wczoraj nie działa tak jak powinno
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
U mnie przez te burze od wczoraj nie było netu, może u nich też tak padało, że się coś sypnęło?
Poza tym nie dostałam odpowiedzi na maila, więc to tylko potwierdza teorię.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.