![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Cytat:
![]() ![]() Np kiedy na polu ustawiali sie o zaklad na kupno przyczepy campingowej dla mamy Brada Pitta, to kiedy ten sie wkurzyl na Turkisha i machnal na niego reka, to powiedzial "oszczedz oddech na dmuchanie na swoja kaszke" a lektor przetlumaczyl "daruj sobie" czy cos ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
Oglądałam z napisami. Aż tak mój angielski dobry nie jest, żeby zrozumiec co Brad tam seplenił
![]() Pewnie inne smaczki przez to też mi umknęły ;/
#2883 | |
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() ![]() No ja wiem co mowie,bo film w orginale ogladalam z 10razy ![]() A pamietasz te pamietne wyklady Brick-Topa (cegielki)? Jak rozprawial jak to traktuja swinie,zeby te szybciej ludzi zjadaly? ![]() Albo jak Borys beztrosko wypalil "To czemu po prostu nie odsiekaliscie mu reki???" ![]() Film polecam rowniez! ![]() PS gyoparka, jesli podobal Ci sie "Snatch" to zapewne spodoba "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" - pierwszy film Guya Ritchiego i z podobna obsada ![]()
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2010-03-31 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do seplenienia, to momentami to jest bez sensu.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Rozeznanie
|
Muszę przypomnieć sobie snatch'a bo oczywiście już mało co pamiętam. A te pare postów wyżej zachęciło mnie jeszcze bardziej do ponownego zlookania. Uwielbiam tego typu filmy. Lock, Stock and Two Smoking Barrels też świetny
![]()
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się The Hurt Locker tak sobie podobał, za bardzo nie rozumiem zachwytu nad nim, może i zasłużył na Oscara, ale nie na taką ilość. Co do filmu Snatch, to też widziałam i też śmiałam się do łez, komedia pierwsza klasa, super zagrana i w ogóle rewelka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Rozeznanie
|
pamiętnik- nie rozumiem zachwytów nad tym filmem, historia byłaby do bólu banalna i pretensjonalna, gdyby nie wątek współczesny- o ile bardziej przejmujący niż tarapaty młodych kochanków! to jednak nie ratuje filmu. za mało emocji. 6/10
#2890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PS. Twój nick powstał od utworu Queen? tak z ciekawości pytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
Polecam Wam London River , zwłaszcza że oparty jest na autentycznej historii, wstrząsający niesamowity
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Inaczej patrze teraz na wojskowych tam,choc zawsze wiedzialam,ze latwo nie maja. Przeciez tam jest az looo scen-kluczy. Np to jak sie gdzies zblizaja-za kazdym rogiem moga zginac, bo nigdy nie znasz zamachowcow... W kazdej chwili mozesz stracic kumpla,bo ktos akurat sobie tak wymyslil,zeby w niego ucelowac.. Najbardziej zapamietalam scene ,kiedy glowny bohater-snajper czy tam spec od rozbrajania bomb nie mogl pomoc czlowiekowi, ktory byl zmuszony byc zamachowcem i mial wielki ladunek przyklejony do ciala a 2 minuty do wybuchu i kiedy wszyscy krzyczeli bohaterowi do ucha,ze nie da rady i zeby uciekal,bo nie zdazy a ten probowal.. Na dodatek przestraszony czlowiek z bomba na ciele plakal,ze ma rodzine i ze chce zyc... Bohater, musial jednak uciec,bo nie dal rady. Czlowiek zmuszony byc zamachowcem po prostu wybuchl na srodku placu...A mieszkancy wokol tylko sie niemo przygladali. Pozbawieni emocji. Jak taki film nie mogl zrobic na niektorych z was wrazenia? Czy to musi byc Gossip Girl,zeby sie wiekszosci podobalo? Ten film to emocje...
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2010-04-01 o 06:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zadomowienie
|
Ivi.. z pewnością wszyscy, którzy nie widzieli HL cieszą się, że szczegółowo, na czarno, opisałaś jedną z kluczowych scen. Na pewno będą jeszcze mocniej ją przeżywać.
#2894 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Wtajemniczenie
|
Jeej, dziewczyny, nie jedźcie po "Pamiętniku" bo mi przykro, to mój ukochany film!
![]() Nie no, ok, rozumiem, każdemu może podobać się coś innego. Też widziałam kawałek wczoraj, ale znam już dialogi na pamięć, więc przełączyłam na YCD. Ogólnie fakt, może i przesłodzona historia młodzieńczej miłości, może zbyt wyidealizowana. Ale te dwa wątki Ally i Noah w młodości i pod koniec życia łączą się tworząc coś niezwykłego. Fakt, film z dobrym zakończeniem (mimo wszystko), może i przewidywalny, ale taki miał właśnie być. Miał dawać nadzieję, że istnieje taka wielka miłość, która pokonuje wszelkie bariery- klasę społeczną, czas, wojnę a nawet bariery jakie stawia nam nasze własne ciało i umysł. Dla mnie to piękny film, który mogę oglądać i oglądać (uwielbiam scenę na ulicy po kinie i w łódce po latach) zawsze płaczę na końcu, choć wiem doskonale co za chwilę będzie. Zauważyłam ostatnio taką tendencję do umniejszania filmom, które nie są w jakiś sposób nowatorskie, nie mają zaskakującego zakończenia, albo wartkiej akcji. Ale powiem Wam, że taki film jak "Pamiętnik" właśnie to dla mnie skarb, bo niewiele jest filmów, które mimo przyziemnego tematu i spokojnej akcji wywołuje u mnie emocje i wzruszenie, no i radość z oglądania. Nie nawołuję do zmiany zdania, bo każdy ma swój typ filmów, które wywołują na nim wrażenie, każdy ma własną wrażliwość, życzę tylko nam wszystkim, żeby trafiały się od czasu do czasu filmy, które zdobędą nasze serca i umysły choć na chwilę. Nie koniecznie zawiłym scenariuszem, tysiącem ciał, efektami 3D czy innymi sztuczkami jakie teraz niestety są nagminnie wykorzystywane. ...co nie znaczy, że i takie kino potrafi być niezłe, tylko tak krótko się je pamięta... ![]()
#2897 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja HL jeszcze nie widziałam, ale chciałam dodać od siebie tylko, że nie znoszę argumentów, a raczej marnych chwytów erystycznych, bezpośrednio odnoszących się do adwersarzy i ich w pewien sposób poniżających. To znaczy: Jeśli film Ci się nie podobał, to jesteś niewrażliwy, jeśli film ci się nie podobał, to jesteś na niskim poziomie intelektualnym i kręci Cię Gossip Girl, a takie wnioski wyciągnęłam właśnie z dyskusji na temat HL. Trochę kiepsko ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Nie lubię kina akcji, efektów 3d i innych tego typu sztuczek. Uwielbiam kino wyważone i spokojne, kino środka, rzec by można, dlatego Twój argument trafił kulą w płot, bo raczej w filmach "tradycyjnych" się specjalizuję, tzn. cenię je i oglądam na pęczki. Może w tym jest problem. Za dużo obejrzałam filmów o miłości, żeby zachwycić się efektowną co prawda, ale zbudowaną z nużących schematów, bajeczką. A może wolę bardziej tragiczne obrazy o uczuciu, takie jak wyżej wymienione czy z nowszych chociażby "Była sobie dziewczyna". Lubię sobie czasem kulturalnie podyskutować, także dziękuję za danie mi do tego okazji ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=639070 kosmetyki wymiana Edytowane przez innuendo Czas edycji: 2010-04-01 o 13:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
A z tym banem to sobie daruj, bo nikomu krzywdy nie zrobilam, nie stresscialm calego filmu, nie podalam zakonczenia, tylko jedna scene, ktora zrobila na mnie wrazenie,a Ty mi mowisz,ze powinnam bana dostac?
![]() Cytat:
![]() Skad wiesz,ze ta scena bedzie kluczowa dla Ciebie? Dla mnie byla, ale za to sceny kultowej z supermarketu tam prawie nie pamietam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
ja też lubię Pamiętnik, oczywiście za pierwszym razem robi największe wrazenie ale bardzo dobrze się go ogląda, choć wiadomo, że to melodramat i nie wszystkim taki gatunek do gustu przypadnie
![]() rinoa_woman, który film z tegorocznych nominowanych według Ciebie powinien dostać Oskara? wszystkich nie widziałam, a chciałabym obejrzeć te najlepsze, bo z wszystkimi to nie dam rady
#2900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odnośnie efektów, ten argument nie był skierowany do Ciebie czy kogokolwiek. Daleka jestem od oceniania kogokolwiek po typie kina jaki go kręci. Po prostu uważam, że niedługo nie będzie "normalnych" filmów takich jak zarówno ja jak i Ty, jak widzę, lubię. Fakt, film nie jest arcydziełem, ale jest dla mnie b. ważny, po prostu ![]() Ja również lubię kino ambitne, lubię dramaty, poważne tematy poruszane w filmach. Ale przyznam szczerze, że ostatnio dramaty otaczają nas i krzyczą z wiadomości, gazet. Mam już trochę dość. Dlatego nie obejrzę Hurt Locker. To film zupełnie nie w moim typie jak dobry by nie był. Ja również dziękuję za możliwość dyskusji i pozdrawiam ![]() A tak apropo wątku ![]() Wczoraj z TŻtem postanowiliśmy się pośmiać i obejrzeliśmy "Brzydką prawdę" . Powiem szczerze, że jak na komedię romantyczną był całkiem niezły. Kilka fajnych dialogów, aktorzy których lubię, kilka brzydkich prawd i kilka kłamstw na temat prawdy ![]() ![]()
![]() |
#2901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie rzeczy jak 'Bohater, musial jednak uciec,bo nie dal rady. Czlowiek zmuszony byc zamachowcem po prostu wybuchl na srodku placu...' pisze się na biało, albo nie pisze wcale. Kto zna ten film, ten wiedziałby bez tego, o którą scenę Ci chodzi.
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Dom zły" - film tak kipi negatywnymi emocjami, że szok, ale chyba to o to w nim chodziło, dobry, ale potrafi zepsuć humor...
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Co sie zdarzylo w Las Vegas - nie, nie i jeszcze raz nie. Film przewidywalny, zupelnie niesmieszny. Kiedys lubilam Cameron Diaz - po tym filmie przestalam. Draznila mnie przeokrutnie robiac z siebie idiotke. Ashton Kucher jest calkiem sympatyczny dopoki nie robi kretynskich min. 2/10
Wciaz szukam komedii, ktora w koncu mnie rozsmieszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już znalazłam ![]()
Edytowane przez martynusia222 Czas edycji: 2010-04-01 o 16:32 Powód: dopisanie tekstu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gran Torino - Eastwood jako stary zgorzknialy dziadek, ktory nieoczekiwanie buduje wiez z sasiadami, do ktorych jest poczatkowo uprzedzony. Wszystko rozbija sie o czyny lokalnego gangu. Bardzo mi sie podobal, tak rzadki w obecnych filmach dopracowany scenariusz, ktory sie nie wykoleja w polowie filmu; Eastwood gra postac Walta naprawde swietnie ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2010-04-01 o 16:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
Ręce, nogi i wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.