![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Gmyrelka Nie no... nie mam zamiaru 50 aż kupować! Dla mnie to też przesada
![]() ![]() ![]() A z ciuszkami... to jakoś nie wiem.... nie wydaje mi się, żebym miała ich aż TYYYLE dostać. Rodzina raczej rozbita po kraju, NIEZMIERNIE rzadko się widujemy (po 10 latach na moim ślubie dopiero udało się zebrać wszystkich ![]() ![]() martuko .... nie strasz ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-30 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
I to podwójna w Twoim przypadku
![]() Izumi, masz PW ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-10-30 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Wtajemniczenie
|
mrowak ... Ty tyż ;D ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
wim
![]() ![]()
#2885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Baobabek jaka Ty śliczna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Wtajemniczenie
|
A tak z innej beczki mam pytanie do was. Odnośnie chrztu..... . Bo np. ja.... nie mam bierzmowania .... bo..... wiem, że to dziwnie zabrzmi... ale zgubiłam się w kościele na bierzmowaniu X-D .... no i nie mam. Z mężem mamy tylko ślub cywilny. I niedawno zaczęłam zastanawiać się jak to będzie z chrzcinami, bo jak się okazuje..... . U nas na Podkarpaciu, gdzie żyją sami "święci" ludzie.... ochrzcić dziecko, którego rodzice są bez kościelnego ślubu to w ogóle jakiś koszmar jest :O
I księża co raz to odmawiają :/ I.... ja generalnie tego nie rozumiem..... . To co taka... rodzina gdzie mąż żonę bije, chlają, kradną, wzięli kościelny bo wpadli, nie szanują się itd... są lepsi od takiej rodziny co się kocha, są (tak mi się zdaje przynajmniej) dobrymi ludźmi... tyle że no tego ślubu nie mają i nie uczęszczają do kościoła zbyt często? Kurcze... boje się że księdzu nawtykam jak mi odmówi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||
Wtajemniczenie
|
Baobabku świetne te foteczki,urocza jest malutka!
![]() Dziewczyny wogole współczuje tych alergii,napewno to jest strasznie uciążliwe,ja ani u mnie w rodzinie nikt nie jest alergikiem ale od jakiegos czasu jeszcze przed ciążą tez zauwazylam,ze jestem uczulona na jakies przyprawy,a napewno na koperek ![]() Izumi gratuluję cierpliwej przyjaciółki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak z innej beczki mam pytanie do was. Odnośnie chrztu..... . Bo np. ja.... nie mam bierzmowania .... bo..... wiem, że to dziwnie zabrzmi... ale zgubiłam się w kościele na bierzmowaniu X-D .... no i nie mam. Z mężem mamy tylko ślub cywilny. I niedawno zaczęłam zastanawiać się jak to będzie z chrzcinami, bo jak się okazuje..... . U nas na Podkarpaciu, gdzie żyją sami "święci" ludzie.... ochrzcić dziecko, którego rodzice są bez kościelnego ślubu to w ogóle jakiś koszmar jest :O I księża co raz to odmawiają :/ I.... ja generalnie tego nie rozumiem..... . To co taka... rodzina gdzie mąż żonę bije, chlają, kradną, wzięli kościelny bo wpadli, nie szanują się itd... są lepsi od takiej rodziny co się kocha, są (tak mi się zdaje przynajmniej) dobrymi ludźmi... tyle że no tego ślubu nie mają i nie uczęszczają do kościoła zbyt często? Kurcze... boje się że księdzu nawtykam jak mi odmówi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Prawdę mówiąc to gdzieś w głębi duszy mam taką nadzieję ![]() Mam nadzieje,ze nie będą robili Wam problemow,a jak tak to spróbujcie gdzies indziej.U mnie wiem,ze napewno chrzestni muszą miec bierzmowanie ale nie wiem jak rodzice.Wszystko zalezy od księdza niestety a różni są. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Wtajemniczenie
|
No przyszła chrzestna właśnie robi przspieszony kurs bierzmowania
![]() ![]() Kurde... ale powiem szczerze, że denerwuje mnie kwestia tego chrztu.... nie rozumiej JAK ksiądz może odmówić ochrzczenia dziecka? Dlaczego? Tym bardziej, że z tego co wiem... właśnie rodzic chrzestny ma obowiązek wychować dziecko w wierze gdyby rodzice się nie sprawdzili??? Więc jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Ja dopiero zwlekłam się z łóżka, jakieś takie ciśnienie cieniutkie.... Piję swoją 2 kawkę w ciąży. Przed byłam strasznym kawoszem, mam niskie ciśnienie. Piję kawę przez filtr, albo z ekspresu, z 1 płaskiej łyżeczki+ duuużo mleka. Ale zazwyczaj jest tak, że mam straszną ochotę na kawę, aż ślina leci, ale jak już upiję 2, 3 łyki, to oddaję mężowi. Jakoś nie mogę dalej, nie smakuje mi... A jak już poczytałam dzisiejsze niektóre posty, to już w ogóle kawy nie muszę ![]() Baobabek, ślicznie wyglądasz! To prawda, jak już pisały dziewczyny, że promieniejesz ciepłem! Ciąża Ci służy! ![]() Ja chcę podziękować wszystkim Mamuśkom za rady i spostrzeżenia. ![]() Bardzo nie lubię napastliwych wypowiedzi, po co się denerwować w tak pięknym czasie, jakim jest ciąża? Oczywiście, każdy ma swoje zdanie i ma prawo je wyrazić, ale milej się czyta, jak to robi w sposób łagodny, z humorem. Ja tak lubię przynajmniej. Dla mnie to forum jest przyjemnością, są tu fajne babeczki,mądre, z humorem, gotowe podnosić na duchu i wspierające się. Mi się to podoba i niech tak zostanie. O to chyba chodzi, nie? A tymi bodziakami z tesco, to mnie zachęciłyście, hmmm... Ja skończyłam dziś 17 tydzień i mam 3kg na +, ale już przed ciążą nie byłam drobniutka.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Oh OH! TO O MNIE! TO O MNIE! ![]() Dobra... hihi, już się nie odzywam... chyba świńskie południe mam ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-30 o 11:53 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2893 |
Rozeznanie
|
Izumi, kochana, jasne, że to o Tobie
![]() ![]() A tak dla polepszenia nastroju, 2 kawały: - mąż pyta - co jest na obiad - nic - odp żona - jak to wczoraj nic, dzisiaj nic - no tak, wiesz, że gotuję na dwa dni -------------------------------------------------------- - co robisz - pyta mąż - nic - wczoraj nic, dzisiaj nic - no wiesz, wczoraj nie skończyłam Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-10-30 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Wtajemniczenie
|
I ja mam to samo
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Wtajemniczenie
|
HAHAHHAHAHA
![]() ![]() Hmmm.... -Co robi pająk nad szklanką wody? -Myśli jak się spuścić żeby nie wpaść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaaaahahahaahahahahh aahahhaah Izumi BOMBA hahahahahahaahahahahaha
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Rozeznanie
|
pająk dobry!!!
![]() Znalazłam bardzo ekologiczne pieluchy!!!! *Patrz foto. |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Wtajemniczenie
|
Hahhaha... bardzo ekologiczne....
Jakby to była dynia to nawet by do zbliżającego się święta pasowało... <myśli> ........ .<żarówka!> O! |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
Witam pod dłuższej przerwie.
Musiałam ochłonąć po cudownej wiadomości o mojej małej księżniczce a potem spędziłam potępieńczy tydzień na pozamykaniu kilku spraw w pracy. Cieszę się, że przede mną weekend bo mogę trochę odpocząć i świeżego powietrza pozażywać. Tylko ta pogoda taka nijaka jakaś. Miało być słonczenie a tu szaruga ciężka. Przynajmniej mam czas na nadgonienie tych Waszych elaboratów ![]() Mechanika forów internetowych jest zawsze taka sama. Ładnie pięknie, aż pojawia się głos z ogółem się niezgadzający i często świadomie sieje ferment co by środowisko poruszyć. Barwnie jest wtedy, ale do niczego to nie prowadzi. Wkładając więc kij w mrowisko: Aniu P, ładnie Cię kochana proszę, powiedz, gdzie ten nasz guru niemowlęcy wykłady ma, bo ja z tych , które nie są wiedzy wszelakiej bezdenną głębiną i chętnie posłucham. Instynktu macierzyńskiego niestety nie posiadam i nie zamierzam w oparach kadzideł oddychać głeboko w oczekiwaniu na łaskę wtajemniczenia. Z góry dziękuję i ściskam Was ciepło! |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Rozeznanie
|
["...ja z tych , które nie są wiedzy wszelakiej bezdenną głębiną i chętnie posłucham."
"...nie zamierzam w oparach kadzideł oddychać głeboko w oczekiwaniu na łaskę wtajemniczenia. "] Claire9 bardzo podoba mi się styl w jakim piszesz ![]() ![]() Izumi, śliczne dynieczki ![]() Coś ostatnio pisałyści o zachciankach.... Ja pożarłam w tym tygodniu kg banalnej kapusty kiszonej+2 dni łazanek (bo przecież gotuję na 2 dni ![]() Aż ślina mi leciała po brodzie na samą myśl o tej kapuście.... (hmmm... myślałam, że będę bardziej oryginalna kulinarnie, a tu taka typowa zachcianka ciążowa)... Ale poważniej, to chyba mój organizm domagał się wit C, bo już 3 raz w ciąży zrobiła mi się opryszczka na ustach .... ![]() Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-10-30 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Ja protestuję, proszę mi przemeblowania w chałupie nie robić bez mojej wiedzy.
![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-10-30 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zagladam do lumpkow bo mozna znalesc ciuszki z cenami jeszcze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Baobabek - przecudna ta twoja siostrzenica ![]() a ja dzisiaj nie moge pozbyc sie z ust kwasnego smaku ![]() ![]() Izumi - czy ja moge uzyc Twojego rysunku?? prosze prosze prosze ![]() wymyslilam sobie ze na koszulce zrobie nadruk g*** widac bo siusiaka nie widac i ten Twoj rysunek tam umiescic ![]() ![]() pliiiizzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzz ![]()
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Czuję w kościach wieczorną wizytę w tesco
![]()
#2904 |
Wtajemniczenie
|
drcron... NO JASNE
![]() W każdym bądź razie nO PROBLEMO! ![]() Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać ![]() ![]() P.s. Daj znać który, to może wolałabyś coś innego... zaraz pokaże.....<wygrzebuje aparat> ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Kutfa... ja do tesco mam 11km..... . Dupa... . Wcześniej pisałam, że nie lubię środków transportu miejskiego (głównie przez starszych ludzi ![]() ![]() A pokażcie ino te TESCO'we zakupy chociaż ![]() Będę wiedzieć, czy aby warto aż tyyyyyle iść ![]() P.S. Masz PW Mróweczko ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-30 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Wtajemniczenie
|
ita83 z tym łożyskiem to ja miałam tak, że urodziła się córa, miałam Ją na brzuchu, całuski i przytulanie. Zabrali mi Ją na blat obok - zmierzyli, zważyli, ja oczu od Niej nie odrywałam, zapakowali w ciuszki szpitalne i w tym momencie "o mamy już łożysko"
![]() ![]() Dali mojej mamie (która była ze mną) córę a mnie szybciorem zaszyli i po ptokach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam juz sopro rzeczy z lumpka- są ładne, w dobrym stanie i tanie były. i kilka body tez mam- sa bawełniane, wygotuje sie, wyprasuje i bedzie git. Ja nie miałam oporów. Każdy robi jak uważa I fajnie, że o tym tesco przypomniałaś. Widziałam niedawno w gazetce że mają jaką markę z akcesoriami też. Muszę obadać. Cytat:
![]() wiadomo, że różne są przypadki, ale myślenie o tym nam nie pomoże w niczym. Bądźmy dobrej myśli ![]() Cytat:
a tobie się coś czasem nie pomyliło dziewczyno? wpadasz tu i od razu obrażasz i wypowiadassz się w napastliwym tonie NIKT cię nie zmusza ano do czytania, a już tym bardziej do pisania na tym wątku. Za karę to czytasz skoro cię to tak męczy??? łaskę jakąś komukolwiek robisz? Ja i wiele innch osób pytałyśmy Anię o rady i sporządznie list i bardzo jestesmy jej wdzięczne, że poświęciła nam swój czas i opisała nam o SWOICH doświadczeniach. Bo co to za odkrycie, że każde dziecko jest inne? Ania pisała nam o Swoich doświadczeniach, co sie JEJ osobiście przydało,a co nie. Bo niby o czyich miałaby pisać? Ja osobiście nie odczułam nic złego w tonie wypowiedzi Ani. Aniu, ja ci za rady DZIEKUJĘ, mi pomogły ![]() Każdy ma swój rozum i sam zadecyduje z których rad korzystać,a z których nie- wydawało mi się to oczywiste, ale widać nie bardzo.... Ja się pytam róznych matek i sobie wszystko we własnej głowei filtruję... po prostu, a itak wiadaomo że w życiu może być jeszcze inaczej bo przecież [powtarzane jak mantra]: "każde dziecko jest inne...ble,...ble..." Dużo osób odradza łózeczko z kołyską, a ja takie chce i takie sobie kupię. I nikogo ni obrażam, bo mi to odradza.... Ja rady innych mam bardzo cenie-szczególnie że wiadomo, że baby-biznes nas kusi różnymi rzeczami i warto poznac opinię innych na temat przydatności tych gadżetów. Co nie znaczy, że musimy uważac taka samo. każe ci ktoś z tych rad korzystać? Broni ci ktoś cokolwiek kupować? Masz rację, idź w cholerę i nie denerwuj ciężarówek i psuj atmosfery swoimi wynurzeniami, które oprócz tego że obrażają to nic nie wnoszą. I co moze rad pana Z. (określenie "jakiś tam" też sugeruje że nie wiesz o kim mowa...) mamy nie słuchać bo TOBIE się nie podobają? No strasznie mnie wkurzyłaś, taka postawa ma swoją nazwę nawet ![]() Tyle ode mnie w tej kwestii Cytat:
Ja osobiście włosów nie farbuję wcale, ale ponoć to nie szkodzi. Cytat:
![]() I powtarzam- MY anię prosiłyśmy o te porady. A ja chciałam mieć listę, bo chcę wiedzieć co mniej więcej mi bedzie potrzebne, co kupić, a życie pokaże co faktycznie będzie niezbędne. Większość z nas będzie mamami po raz pierwszy, więc niech cię nie dziwi że tak wszystko byśmy chciały wiedzieć. Nie miałaś tak przy pierwszej ciąży? I ciebie też proszę, wypowiadaj się jak najwięcej, chętnie skorzystamy z twojego doświadczenia i rad również Cytat:
![]() amorki rubensowskie ![]() a jeszcze mała prywata: jak będziesz miała kiedys czas i chęć to narysowałbyś mi męża mego wędkarza.... ![]() Cytat:
I pewnie nas rodzina wyklnie, ale trudno. Ja się tylko boję co kiedyś tam w dalekiej przyszłości w szkole będzie z religią...ale to jeszcze dużo czasu mamy....
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2009-10-30 o 14:13 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Wtajemniczenie
|
Drcron....
Może takie coś? <patrz załącznik> Można by ten koniec pępowiny, z "C" zmienić na "G" i napisać właśnie "Gówno widać bo siusiaka nie widać" ..... ? Tylko to tyle co foto z kartki zrobione więc trochę byle jak wygląda, ale mogę zrobić.... Mrowak ty też to dostaniesz jak skończę ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
a z kawą to ja przed ciążą piłam obowiązkowo rano, a czasem drugą po obiadku kawusię z ekspresu, a teraz normlanie mi ochota przeszła,
za to strasznie mi sie przerzuciło na czarną kawe ( zmidkiem i cytrynką, czasem soczkiem malinowym, imbirem...) co wcale nie jest zdrowsze.... przed ciążą piłam litrami czaeroną herbatę ,a tera z rzadka....
![]() |
#2909 |
Wtajemniczenie
|
evitka ... muszę mieć jakieś foto czy cokolwiek, żebym wiedziała jak chłopina wygląda w ogóle
![]() ![]() ![]() Wstawiłam jeszcze jedną listę rzeczy potrzebnych dla malucha... to może też się przyda ![]() ![]() I mi namieszałyście w głowie. Jesli chodzi o zachcianki ciążowe ... to owszem .... mam!.... taką zachciankę, żeby wybrać się do lumpa. Tylko z czym? 4zł w portwelu a do 10-go jeszcze w piz*u ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Rozeznanie
|
Gmyrelka ...."Ja się podnoszę a tu leży ta "pizza", której "porodu" nawet nie zauważyłam"... PIZZA!!!!!
![]() ![]() Izumi , ALEZ TY MASZ SUPERAŚNE POMYSŁY! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.