|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
decyzja podjęta, będzie druga wersja madmuazelle
haaaaa można drukować
|
#2882 |
|
BAN stały
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
|
|
|
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
A moze tak
Szanowni Goście Aby ulżyć Wam udrękę, co za paczkę dać w prezencie Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi, by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże! Zamiast kwiatów Drodzy Goście wino nam przynieście dobre. Półwytrawne i półsłodkie, wina włoskie, bądź też z Chile, by umilic wspolne chwile. hm ciezko jest no nie wiem co sadzicie |
|
|
|
#2884 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jesteśmy lepsi, bo w ogóle żadnych zdjęć naszego fotografa robionych na weselu nie widzielismy ![]() W sumie może warto by go poprosić żeby na jakieś pokazał? ![]() Cytat:
Nie wiem jeszcze jakim autem pojedziemy, ale żywych kwiatów i tak nie planuję, bo w lutym to padną, zanim do kościoła dojedziemy. A co do młodych i świadków w jednym aucie, to moja przyjaciółka mimo, że sukni nie miała bardzo "rozłożystej" to miała problem się z Tż zmieścić w limuzynie Mercedesie klasy E(nie znam się na autach ![]() Wiem na pewno, że tylko kierowca z nami pojedzie, a siedzenie obok kierowcy przesuniemy na maxa do przodu-może wtedy się wcisnę ![]() Cytat:
![]() Ja czekam na próbki zaproszeń, tych które Wam pokazywałam. Powiedzcie mi jeszcze, czy często dostajecie takie wierszyki w zaproszeniach? Żeby zamiast kwiatów goście przynieśli wino/książki/mastotki? Albo pieniądze zamiast prezentów? Bo spotkałam się z opinią, że to niekulturalne jest, ale z drugiej strony też wolałabym nie dostać od gości sprzętów AGD czy innych takich
|
|
#2885 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
HEJ czyli dobrze zrozumialam ze jedziecie wy kierowca i krawcowa a co ze swiadkami??? jada sami ?? Edytowane przez szyszynka Czas edycji: 2009-10-23 o 13:54 |
|
|
|
|
#2887 |
|
BAN stały
|
Mojej bratowej siostra,gdy wychodziła za mąż,miała w zaporszeniach prośbe zamiast kwiatków to kupon totka.Teraz mówią,że żałują bo fakt wygrali ale mało kasy,bo oprócz tego prezenty dostali.Oni chyba myśleli,że co??Zostaną milionerami.
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
niekulturalnym jest kupić prezent w tesco na promocji i jeszcze cenę zostawić ;/
Ja nie zamierzam sie przejmować "co kto powie", nie chcemy prezentów, bo kupimy do swojego meiszkania to, co nam się bedzie podobać, będzie potrzebne i co nam bedzie odpowiadać, a nie jak moi bracia podostawali po 10 zmian pościeli i ręczników i niewiadomo było co z tym robić i 4 zelazka "z promocji marketowej" też się trafiły, a jak!!!. Jak się ktoś nie dostosuje, to trudno, głowy nie urwiemy przecież, ale wolelibyśmy już dostać 20 zl w kopercie, niż coś, co nam sie nie przyda lub nie bedzie nam odpowiadać. No chyba, ze ktoś ma nam zamair zasponsorować np wycieczkę poślubną chętnie przyjmiemy a co do wina zamaist kwiatow, to kwiaty i tak po tygodniu wywalimy,a zwina sie chcoiaż skorzysta
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-23 o 14:00 |
|
|
|
#2889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie widzę w tym nic niestosownego...
|
||
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kobietki
Tancerka spełnienia marzeń Szyszynka - zapewniam Cię, że nie jesteś najstarsza na tym forum ![]() Ja również nie widzę nic niestosownego we wskazaniu preferencji prezentowych - my również zamierzamy zamieścić wierszyk - kasa + winko ![]() U mnie dziś kolejny dzień z POTWORYCZNĄ mirgeną - mam wrażenie, że zaraz oko mi wyjdzie albo puszczę pawia na klawiaturę komputera |
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
Wierszyk bardzo ładny
ale która wersja lepsza ciężko zdecydować![]() My żadnych wierszykó mieć nie będziemy. Bo gością dadzą to co będą chcieli. A teraz większość daje kasę więc nietrzeba tego pisać. No i niektórzy pytają młodych co by chcieli. A zamiast kwiatków mielismy miec przybory szkolne ale tż powiedział, ze kwiaty. a już się zgodziła na przybory. Z nim gorzej niż z baba tak często zmienia zdanie ![]() Ogólnie coś zamiast kwiatów jest u mnie w rodzinie popierane, pisanie, ze chce się pieniądze nie bardzo.Z maskotkami zamiast kwiatów m,ieliśmy zaproszenie o pieniądze nikt nie prosił. A samochodem do ślubu jadę tylko ja z tztem no i kierowca.
|
#2892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heheTez bym napisala plus winko ale moj TZ nie lubi wina ;/ |
|
|
|
|
#2893 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A My zamiast prezentów chcemy pieniążki,bo nie będziemy wozić ich do uk,skoro tu mieszkamy i mamy już co nie co. Niewidze,też nic w tym dziwnego.
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
heh jeszcze mis ie coś przypomniało. Koleżanka dostała zaproszenie w ktorym prosili mlodzi o kasę. No to ona zrobiła im na złość i kupiła prezent
Bo stwierdziła, że nikt jej nie będzie dysktował co ma dać. Bez komentarza.
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm!
Nie ładnie się chwalić ale chyba ja jestem najstarsza Ma się te 35 lat więc według co "mądrzejszych" ludzi powinnam chyba zamiast białej sukni założyć worek na głowę
|
#2897 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2898 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taaa,Ty to już powinnaś do trumny się kłaść,bo najlepiej wychodzić za mąż młodo ( niektórzy tak myślą )
|
||
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starość nie radość i nie ma co się takim podeszłym wiekiem chwalić A o wieku pisałam na wątku o "starych PM-kach" A co do prezentów zamiast kwiatków - byłam na weselu gdzie para młoda poprosiła o książki i rzeczywiście ludzie (nawet starsze osoby) przynieśli ładne książki dla dzieci. Oni potem podarowali je do biblioteki szkolnej. A o pieniążki to chyba nie trzeba już specjalnie prosić. 90% gości je daje
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mi się tak wydaje.ja jeszcze nigdy prezentu nie kupowałam
|
#2901 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wypada isc do salonu samej z siostra TZ ktora ma 16 lat ??? bo kurde tesciowa moja nie moze a swiadkowej cos wypadlo a juz sie umowilysmy ze idziemy dzis??
Odwołuje pytanie bo siostra dostała @ i sie zle czuje ale makabra
Edytowane przez szyszynka Czas edycji: 2009-10-23 o 15:06 |
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to mówią: strzeżonego... ![]() Ja na wszelki wypadek napiszę
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
ale dziś dziwny dzień
nie mam humoru w ogóle,głowa mnie boli,chyba łapie mnie jakieś przeziębienie i do tego tak paskudnie szaro![]() Szyszynka i co zrobisz teraz?sama pójdziesz? |
|
|
|
#2904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny myslicie że to nie za szybko drukować już zaproszenia? Wczoraj zadecydowalismy jakie chcemy, są proste i eleganckie, wg wzoru mojej kolezanki
|
|
|
|
|
#2905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się starzeję Cytat:
Cytat:
A poza tym fajnie będzie się obudzić w takim "ukwieconym" pokoju |
|||
|
|
|
#2906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpuszczam sama nie pojde a tak bardzo chcialam isc do tego salonu widzialam dzis na necie fajne suknie z tego salonu i bardzo chcialam pojsc |
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze z zaproszeniami czekam,ale mój ślub dopiero w lipcu więc zaproszenia chcemy mieć najwcześniej w styczniu i od marca wysyłać ![]() a Ty sama chcesz wydrukować sobie? |
|
|
|
|
#2908 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam jeszcze dopisać, że powiemy rodzicom, co by nam się najbardziej przydało, bo możliwe, że niektórzy goście nie będą chcieli nam dać kasy, więc awaryjnie zrobimy taką mini listę prezentów. Moja babcia już nam zapowiedziała, że oprócz kasy ona nam chce też coś kupić, bo chce żebyśmy mieli pamiątkę. Uzgodniłyśmy, że będzie to serwis obiadowy i babcia sama zaproponowała, że pójdziemy go razem wybrać, albo jeśli nam wpadnie coś w oko to mamy dać jej znać i wtedy nam to kupi
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Ja byłam sama na drugiej wizycie, kiedy wybierałam ostateczny krój sukni i wcale nie żałuję. Lepsze to niż grupa doradców, w której każdy ma inne zdanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

haaaaa można drukować

Jak to by Baska powiedziała,git majonez. 

wiec co wypada ze albo swiadek albo swiadkowa nie jedzie z nami