|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
![]() ![]()
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje wierze ze bedzie wszystko dobrze a jak czuje sie mama malenstwa ??
![]() |
#2883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2884 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
sliczny jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
nic tylko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Eniggma
![]() Twój opis jest tak przepełniony miłością że się poryczalam ![]() ![]() ![]() ![]() Edzia ![]() ![]() ![]() ![]() Marta mocno ![]() ![]() Kropka no proszę jaki wrażliwy facet, mój to by się nawet nie oglądnął - nie lubi kotów, ja zresztą też nigdy nie przepadałam i muszę Wam się pochwalić że dzięki temu że mamy tyle mamuś kocich na wątku zmieniałam zdanie ![]() Przyszła mi pościel wreszcie. I powiem tak podooba mi się ale bez ochów i achów. Tzn. kolor super- brzoskwinia tak jak chciałam- całe szczęście że nie wzięłam tego różu bo w pierszej fali radości że córka chciałam kupić róż- ale co za dużo to niezdrowo. chodzi mi o gatunek baweły, niby 100% ale jakaś taka zupełnie inna gatunkowo niż się spodziewałam, myślałam ze będzie bardziej miękka, ale w sumie nowe pościele już takie są. Więc po prostu zobaczę co będzie po praniu. Myślę że będzie lepiej ja generalnie nie cierpię nowych pościeli bo są własnie takie twarde. Najgorsze jest właśnie to że z rozmiaru do kołyski 90x40 nie ma wyboru. Na rzie nie kupiła drugiego kompletu bo jak coś to kupię większy i szwagierka mi go przerobi. A w ogóle zobaczymy jak mała będzie chętnie spać w kołysce i ile czasu w niej będzie spać. Może się przecież okazać że jej lokum nie spasuje ![]() Ale generalnie jestem zadowolona, no i rogal do karmienia fajny bo z tych dużych i taki twardszy. A rożek kupiłam nie usztywniany, jakoś tak wolę czuć dziecko. Siedzę sobie w sypialni przy otwartym balkonie. U nas słońce świeci jak oszalałe ![]() ![]() Jest pięknie. Odnośnie siedzenia przy laptopie tak się kiedyś właśnie zastanawiałam czy to nie szkodzi małej jak np 2 godzinki siezę w wyrku tzn w pozycji półleżącej a laptop na taki plastikowym stoliczku rozkładanym. Niby odległość od brzusia nie jest wielka ale z drugiej strony jakbym chodziła normalnie do pracy byłoby 8 godzin siedzenia przy kompie. No i się pochwaliłam, słońce zaszło ![]() Ok biorę się za jakąś robotę. Tzn. szykowanie rybek na obiad i przegląd tych ciuszków. A od poniedziałku wielkie pranie ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-02-26 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Raczkowanie
|
No i ja też wyje po opisie Eniggmy
Gratuluję raz jeszcze, dzielnie się spisałaś. I pozdrowienia dla dzielnego taty - również należy mu się głęboki ukłon. Mój pewnie zaliczy omdlonko ![]() Buziaki ![]() A ja siedzę i sporządzam ostateczną listę zakupów i mam tego dość sporo. W zasadzie dla siebie nie mam nic i brakuje mi kosmetyków dla bobasów. No i te większe rzeczy czyli łóżeczko, wanienka, przewijak. Chyba wyruszę na zakupy - po przykładzie Eniggmy trochę się wystraszyłam. Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-02-26 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Konto usunięte
|
A propos tatusiów na porodówce
![]() Małż ma być przy porodzie, ogólnie nie był ani totalnie za, ani przeciw - wyraziłam chęć/prośbę, by przy mnie był, przyjął to jako fakt, normalnie, będzie, ok, nie ma sprawy. Jest wystraszony. Rozumiem, sama jestem, raczej zdziwiłabym się, gdybyśmy nie byli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
BAN stały
|
dziekuje dziewczyny;* za wszytkie słowa
![]() ![]() sparkly napewno dasz rade. tylko poczekac co 36 tygodnia ![]() a teraz lece do dzieciaków;* |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ....ale ja stara dupa jestem ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładny brzusio, nie za duży ![]() Ja to zawsze mówię ( jak jem czegoś więcej niż dotychczas ), że część jest dla mnie a reszta dla Luizy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dowodu nie chcą, ale często na "ty" walą ![]() Cytat:
![]() Gdzie on będzie miał lepiej, jak nie u Was? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17462611] No ciekawa jestem, czy to coś da ![]() Brzuchol cudo ![]() Domagam się pokazania! ![]() Żebro boli jak szlag, skóra na wierzchu piecze. Buuuu ![]() [/QUOTE] ![]() Fotka poniżej ![]() Same atrakcje ![]() Cytat:
![]() Jesteś naprawdę dzielna ![]() szaja, hehe, okaże się w praniu ![]() Ogólnie dziękuję za brzucholek, bo znowu nie pootwierały się wszystkie cytowane wypowiedzi. U mnie dzisiaj znowu świeci piękne słoneczko ![]() W nocy też co chwilę się budziłam i nad ranem złapał mnie bardzo mocny skurcz w łydkę ![]() Na fotce kawałek kocyka. Wymiary 60*74 cm. Niestety kolor przekłamany ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-02-26 o 10:56 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |||
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1744000 1]dzień dobry
![]() jestem dziś w wyjątkowo dobrym humorku. na wczorajszym usg bardzo wyraźnie było widać płeć maleństwa. będzie dziewczynka ![]() waży 784 g, wczoraj zaczęłyśmy 26 tydzień. dostałam filmik, zdjęcia niestety mają dosłać pocztą, bo popsuła się im drukarka. jak już dostanę, to się pochwalę buziakiem, już się w niej strasznie zakochałam, a małż jeszcze bardziej ![]() [/QUOTE] Gratulujemy dziewczynki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() na wszelki wypadek radze iść do weterynarza, przebadać kocisko czy wszystko dobrze i może odrobaczyć, swoja drogą masz fajnego męża ze Ci zrobił taką niespodzianke ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na dodatek dziś mu się kończy ubezpieczenie, nowe chce z AXY, a oni do tej pory się nie pofatygowali porobić zdjęć i nie przysłali papierów. tak czy siak trzeba ich będzie skierować do serwisu we Wrocku, bo w tej chwili tylko tam da się go obejrzeć. czemu akurat ING Katowice? Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17462611] Muffinki smakowicie wyglądają - mam formę, a nie próbowałam nigdy... [/QUOTE] nie grzesz wiecej i zrób jakieś koniecznie. nawet taki kuchenny laik jak ja świetnie sobie radzi z muffinami ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17463171]Kropka, ciesz się mężem, mój niestety nie jest kociarz ![]() ![]() ![]() Bydgoś, Yolanda - fajniutkie brzuchatki z Was ![]() Eniggma - jesteś wielka. szacun. ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() istne cudeńka. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a brzucholek spory. ![]() a Twój brzuszek zgrabniutki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że masz już poród za sobą. ![]() Odpoczywaj sobie teraz, bo jak już będziesz w domu, to nie będziesz mieć na to czasu. ![]() Ja dziś rano byłam u ginekolog. Morfologia wciąż daremna, mimo miesięcznego wcinania kwasu, witaminek, żelaza... ![]() Usg nie miałam tym razem... tylko badanie na fotelu- wszystko spoko, pozamykane, itd. ![]() Kolejna wizyta za miesiąc. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() słuchaj Bydgoszczanki - gdzie mu będzie lepiej niż u Ciebie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a dodatki niebieskie niech sobie kupuje. nasza liwka też będzie miała sporo niebieściutkich rzeczy. smoki, komplecik kąpielowy, trochę ubranek, itp. kupowaliśmy jak jeszcze nie znaliśmy płci, a dziewczynce w niebieskim też ładnie. gorzej by było z różem dla chłopaka ![]() ps. ja od początku miałam przeczucie i nadzieję na dziewczynkę, no i jest ![]() ![]() Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-02-26 o 11:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17462611] Kropka, rodzina wam się powiększa - a mówiłąś, że to nie bliźniaki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17467069] a Twój brzuszek zgrabniutki. ![]() [/QUOTE] również dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
Eniggma wielkie gratulacje!! Jesteś mega dzielną mamusią, ucałuj swoje maleństwa ode mnie, niech rosną zdrowo ![]() Kurcze jak większość z Was po tej cudownej nowinie strasznie się wystraszyłam, że to już tak niedługo a ja jeszcze tylu rzeczy nie mam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Marhalczar-na 99% jestem pewna,że z ciuszków dla maleństwa nic mi nie brakuje a pewnie spokojnie trojaczki mogłabym mieć
![]() ![]() mam sporo ciuszków po mojej 2letniej obecnie córeczce i trochę po rocznym bratanku ![]() nei pamietam jednak w jakim stanie i ile mam tych najmniejszych,może trza będzie dokupić na pewno w marcu tam pojadę i przywiozę sobie,żeby w spokoju wszystko przejrzeć,zacząć prac i prasować Enigma-jesteś niesamowicie dzielną kobietą! ![]() ![]() Margo-bo papiery lecą do ING do Katowic i tylko tam ktoś może ewent.przyspieszyć w czasie decyzję ![]() a dlaczego AXE wybrał małż? my się zastanawialiśmy nad zmianą ubezpieczyciela również,ale jednak zostajemy przy PZU,bo w sumie po wszystkich rabatach wychodzi na to samo,a jak się cokolwiek stanie to niestety PZU działa najszybciej i najpewniej.Ciągle słyszę o trudnościach w innych ubezpieczalniach,a już takich na telefon to już w ogóle... ![]() ale może dobrze traficie -czego Wam życzę ![]() Lea-a próbowałaś kapsułek z wyciągiem z buraka?kosztują niewiele a mnie bardzo ładnie poprawiły w poprzedniej ciąży morfologię ![]() w ciągu m-ca skoczyła mi z 10,4 na 11,4,więc sporo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AXA, bo w poprzednim towarzystwie miałby wysoką zwyżkę AC z powodu szkody (szybę robiliśmy - pękła od uderzenia kamyka na autostradzie). szukał długo i zdecydował się w końcu na AXĘ chyba dlatego, że oni te szkody w AC rozdzielają na drobne (jak szyba - zdarzenie losowe) i większe - wypadkowe. te towarzystwa, które sprawdzał, nie miały tej opcji. no i ponieważ samochód jest względnie nowy (2 lata właśnie kończy), duży i o dużej wartości, to wszyscy sobie wysoko cenią ubezpieczenie go, a w AXIE wyszło całkiem przyzwoicie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zadomowienie
|
Ennigma, jeszcze raz gratuluję pociech, naprawdę dzielna jesteś
![]() Kropka, kocurek przesłodki, na pewno dogada się z pozostałymi ![]() Ja miałam zamiar być spakowana do świąt wielkanocnych, ale trzeba będzie zrobić to szybciej, bo teraz, to już nic nie wiadomo. W pierwszej ciąży mała nie chciała wysiedzieć do końca, więc teraz może też się szybciej wykluje ![]()
#2899 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
BAN stały
|
Cytat:
witajcie ![]() oo widze mamy 1 rozpakowana Mamusie... WIELKIE GRATULACJE!!!! (i to ta sama muamusia co ja znam z innego forum...) jaki zbieg okolicznosci.... kurcze duzo ci tej krwi przetoczyli....DZIELNA Z CIEBIE DZIEWCZYNA!!!! naprawde... A u mnie dziewczyny nie pisalam bo wyaldowalam w szpitalu....z malym bylo cos nie tak dokaldnie z tego tetnem..i wiec troszke polezalam na patologin ale sie unormowalo wiec..narazie jest w miare..musze tylko obserwoaac brzuszek i liczyc ruchy malca..i jak cos to gazem do szpitala... zrobie fotke to i brzuszke moj wkleje.... a i imie sie u nas zmienilo na Albert Jan ![]() moj brzusio...... Edytowane przez kociakowa Czas edycji: 2010-02-26 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Heej mamuśki
![]() Kropko widziałam że masz nowego lokatora ![]() ![]() ![]() Enigma dzielna z Ciebie mamusia ![]() A ja byłam na zakupkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aż sie łezka kreci w oku jak sie to czyta ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17466362]A propos tatusiów na porodówce ![]() Małż ma być przy porodzie, ogólnie nie był ani totalnie za, ani przeciw - wyraziłam chęć/prośbę, by przy mnie był, przyjął to jako fakt, normalnie, będzie, ok, nie ma sprawy. Jest wystraszony. Rozumiem, sama jestem, raczej zdziwiłabym się, gdybyśmy nie byli ![]() ![]() ![]() ![]() mój zanim sie go spytałam juz mi powiedział ze bedzie przy mnie jak bede rodzić bo on musi przeciąc pempowine i potem iść za pielęgniarkami i pilnować coby nam dziecka nie podmienili ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1746730 8] dzięki ![]() a dodatki niebieskie niech sobie kupuje. nasza liwka też będzie miała sporo niebieściutkich rzeczy. smoki, komplecik kąpielowy, trochę ubranek, itp. kupowaliśmy jak jeszcze nie znaliśmy płci, a dziewczynce w niebieskim też ładnie. gorzej by było z różem dla chłopaka ![]() ps. ja od początku miałam przeczucie i nadzieję na dziewczynkę, no i jest ![]() ![]() tez mam takie przeczucie i mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie ![]() ![]() ![]() a mój kochany małż już snuje wizje jak to bedzie ze swoim synkiem na siłowni cwiczył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój powiedział że no trudno, dziewczynce tez kupi motor.. ![]() ![]() ![]() A ja się Wam pochwale ciuszkami ![]() Bluzeczka i spodenki są na 3-6 miesięcy i po 15 zł były, sukieneczki do 3 miesiecy też 15 zł, reszta smyk, 30zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dziękuję. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Tak mnie właśnie wszyscy wkręcają. ![]() Cytat:
![]() Wet był wczoraj u nas w domu. Kot jest odrobaczony, odpchlony i odświerzbiony. ![]() Ta, niespodzianka po byku. ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17467069] kolejny przytulasek.... ![]() Ja dziś rano byłam u ginekolog. Morfologia wciąż daremna, mimo miesięcznego wcinania kwasu, witaminek, żelaza... ![]() Usg nie miałam tym razem... tylko badanie na fotelu- wszystko spoko, pozamykane, itd. ![]() Kolejna wizyta za miesiąc.[/QUOTE] Bardzo. ![]() Nic, bez zmian? A chociaż nie spada już? [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1746730 8] ![]() ![]() słuchaj Bydgoszczanki - gdzie mu będzie lepiej niż u Ciebie? ![]() [/QUOTE] A czwartego zaraz dostanę. Już mam fiksum dyrdum z tym zwierzyńcem. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
A nie wygląda.
![]() Cytat:
![]() Wy tak o tym pakowaniu, że chyba zaraz przyjdę do domu (miałam mieć wolne i posiedzieć z futrzakami ale szkolenie BHP mi się ujawniło i musiałam o 10ej spadać do firmy) i zacznę pranie... ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zadomowienie
|
eniggma .... Jeszcze raz gratuluje i zycze szybkiego powrotu do domu calej trójki!!!
![]() annLee ...a ja myslalam, ze to twoje pierwsze dziecko ![]() kardashi ...bardzo ladne ubranka!!! ![]() ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-26 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Konto usunięte
|
Marhalczar, gratulujemy
![]() Kardashi, wyjściowy ciuszek - rewelacja, ten kapturek ![]() Kropencjo, jak koty? ![]() Mam dzisiaj wybitnie parszywy nastrój ![]() ![]() A facet, u któego mam biomechanikę zaliczyć, wyznaczył 3 tematy prac, z czego o 2 - materiałów BRAK. Poważnie, mam tony książek, przeszukałam Internet, pomolestowałam znajomych po rehabilitacji i awf. W końcu napisałam do gościa z prośbą o podpowiedź co do źródeł, to... podał mi źróła w języku angielskim ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() brzusio fajnisty. ![]() ![]() Cytat:
![]() nie spada, od ostatniego razu nie drgnęła. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ja wam kogoś pokażę ![]() moje maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Konto usunięte
|
Aaaaaaaaale czad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.