|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
dzieki za wszystkie mile slowa
![]() Cytat:
Cytat:
a lapki malego ja delikatnie odsuwam albo trzymam dopoki sie nie uspokoi Cytat:
![]() dziekujemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-05-03 o 22:54 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
SzaraMyszka jakbym czytała swoją historię...
WSzystko dokładnie tak samo. Przystawianie do piersi= WIELKIE PRĘŻENIE,PŁACZ...KRZYK I ŁZY! Nie dałam rady i od ponad tygodnia Maja je z butelki. Piszę po raz wtóry- teraz jest innym dzieckiem! Wszystkie bóle brzuszkowe zniknęły,a ja z córcią jestem szczęsliwsza! Długo walczyłam o to,żeby piła z piersi,ale najwidoczniej nie było nam to dane... Kochana,Ty nie przejmuj się opiniami i komentarzami osób trzecich,bo to Ty wiesz najlepiej,co jest dla Twojego dziecka najlepsze ![]() ![]() Trzymam za Was kciuki! ![]() ![]()
![]() |
#2883 | |
Wtajemniczenie
|
gratulacje
![]() nasz jeszcze wisi na jednym "włosku" A nie pochwaliłam Wam się, bo wtedy w szpitalu byłam. Moje starsze dziecię wygrało w szkole konkurs recytatorski i w czwartek idzie na następny etap - powiatowy. Trzymajcie kciuki ![]() no to super ![]() trzymamy kciuk ![]() Cytat:
![]() no to co się Ciebie czepia??? ojjj bo jak pojadę do tego Pruszkowa i go złapię, to marny będzie jego los ![]() a ja właśnie wyprawiam męża do pracy, a mały zamiast spać to się wierci, wczoraj się wyspał, to dziś będzsie szalał |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Rozeznanie
|
witam.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczynki ile moze dziecko spac w hustawce ???? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Rozeznanie
|
niewiem czy ta goraczka jest z przeziebienia u mnie czy od piersi. bo tak jak mowilam bola mnie pod pachami, a wczoraj wieczorem juz bolaly a wtedy niee mialam goraczki mialam 36,8 tylko. niewiem czy isc do lekarza z malym czy ze soba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zadomowienie
|
ale z was ranne ptaszki,czarna juz po 5 post smarowała
![]() gosiawolna być może zaczyna dopadac Ciebie zapalenie piersi.A masz twrde miejscami albo wyczuwasz guzki?? masuj,nawet w razie w aja Kasia zdolniacha ![]() u nas mąż rano zrobił taka rewolucje,że niewiadomo czy sie smiac czy płakać.ponad pół godz szukał butów..cała chate przetrzepał i nie ma,wcięło ![]() ![]() malutki super,poszedł spac po 21,w nocy 2 razy do cyca,wstał przed 7 i już sie pokłada do spania
#2888 |
Zadomowienie
|
Niestety nadal nadrabiam i jak widac juz od rana czytam
![]() Ze wzgledu na zaleglosci nie jestem na bierzaco czy Anessa juz urodzila, ale jesli nie to kochana dawaj do nas. Przeciez nie bedziesz bidulko sama siedziala na poczekalni. Tu nie musimy pisac tylko i wylacznie o pieluchach, ale powspominamy czasy przed porodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Rozeznanie
|
zastanawiam sie czy to nie przez herbatke na laktacje. bo przed tem pilam 2 dziennie i mialam wlasnie goraczke, ap ozniej sie przestawilam na 1 dziennie. a wczoraj maly tyle wyjadl ze zeby szybciej sie pokarm zrobil to wypilam tez dwie i moze od tego ;( ????? a maly do lekarza na 15:40 zarejestrowany zobaczymy co sie dowiem u niego co z malego zatokami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
kampasiula szkoda dnia marnowac,hehe
![]() gosiawolna kurczę,ale Ci się przyplatało :/ Kochana,ja miałam to samo. Przeziębiłam pierś i dostałam bardzo wysokiej gorączki. Bolała mnie pierś i pod pachami. Brałam paracetamol na zbicie gorączki,dużo masowałam stwardniałe miejsca i jak najwięcej przystawiałam małą do piersi. Przeszło po 3 dniach ![]() ![]()
![]() |
#2891 |
Zadomowienie
|
witam
![]() maryslia ale sie uśmiałąm z twojego tż. ja to bym spisywała te teksty są bezcenne ![]() nie pamiętam kto pytał, o mleko ja od początku daję bebilon1, moje dzicko nie zasmakowało nawet kropli mojego mleka, jest na tym MM i jest ok. choć moja mama mówi że niezly z niego grubasek. jutro mamy szczepienie to dowiem się ile fachowo waży, bo na wadze domowej wychodzi ze 5kg ![]() kasiapruszków, jak czytam twoje posty to mam ochote udusić Twoją teściową i niemalże zastrzelić tż!!! no do czego to podobne!. mam troszkę podobną historie z teściową...co tu duzo mówić. moja tez zaczela od 1 dnia po szpitalu swoje rządy wprowadzac ale tż się zbuntował i teściowa teraz regularnie sie co jakis czas do nas nie odzywa a tym samym do nas nie przychodzi ![]() a co do zajmowania sie dzieckiem, to tż nie ma od 7 do 17 codziennie. ale jak wraca to zajmuje sie malym , ja wtedy mam czas zeby gdzies wyskoczyc czy cos zalatwic. ostatnio udalo nam sie na kawe skoczyc. ale ona smakowała!!! jutro szczepienie i wciąż nie wiem czy szczepić na te pneumokoki ![]() mój tż strasznie sie przejał nowa rola ojca. i bardzo sie bał odpechniecia od opieki nad małym. bo czesto tak sie dzieje ze kobiety nie angazuja swoich tż. my juz w ciazy o tym rozmawialismy. i stalo sie tak ze ja mialam depreche od razu po urodzeniu. nie mialam potrzeby opieki nad mały i czekalam tylko zeby tż przyszedł, bo on wtedy sie nim zajmowal z taką miloscia jakiej ja mu zazdroscilam. ja go tylko przpebraalam mechanicznie i koniec, bo przeciez nawweet pokarmu nie mialam. i caly tydzien po szpitalu tż tez sie nim zajmowal , a ja nadal jedynie przewijanie i czasem karmienie butla. i to spowodowalo ze tz był jakby matka przez pierwsze 2 tyg i stworzylo chyba taką więź. nie wiem jak to wytłumaczyć. ale terazaz sie ciesze bo widze miłość ojca do dziecka. ja oczywiscie juz psychicznie doszlam do siebie. i mam ochote schrupac mojego synka. t3.jpg aco do zabawek, to mamy z tiny love tą karuzele, od kolezanki, ktorej corcia jest juz za duza bo ma 8 miesiacy i ciagnela zabawki!, i wyobrazcie sobie ze ona ledwie dziala, tzn non stop sie zacina, a przeciez ile to sie tego wlacza jak pol godziny dziennie to max!. akurat Tymo sie irytuje i wytrzymuje niezbyt dlugo pod karuzela, ale mata jest trafiona!taka zwykla nam sie trafila, bo ten w prezencie dostalismy, no ale skoro jest to nie bedziemy innej kupowac, bez sensu kase wydawac t4.jpg t5.jpg i mamy 2 zabawki takie aktywne czy jak to sie zwie , jednego pieska z wibracja i brzakaniem i szeleszczeniem i banana z Tiny love. tez smieszne dzwieki wydaje z siebie ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-05-04 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Izabela – właśnie znalazłam Delicol w normalnej cenie bo cholercia przepłaciłam prawie połowe. Mały jak płacze to wygląda tak, że chce zasnąc i np. zamyka oczy i nagle bez powodu jest wielki ryk i nózki zwija do góry i nimi wierzga – dziwnie to wygląda- jest nagły ryk kilka sekund i spokój i znów po paru minutach to samo – tylko, że to nie powtarza się o stałych porach bo np. na spacerze uda mi się go uspac to jest spokój cały dzień.
Jeśli chodzi o Nan Senstive to rzeczywiście drogo – i jest tak jak piszesz – nawet karmione piersią dzieci mają kolkę – ja spróbuje na 1 opakowaniu czy w ogóle mały widzi różnicę – to bym karmiła wtedy zwykłe Nan plus te sensitive. Widzę, że dziewczyny testują Palmersa serum – mi zostało z okresu ciązy masło i balsam ( nie wiem czy pomogły bo rozstępy mam mega) więc smaruje się tym + perfecta na rozstępy + pharmaceris tocoreduct forte. Na razie różnicy nie widzę tzn trochę bledną ale to wkońcu blizny – ja bym chciała żeby w ogóle zniknęły. Mój TŻ skręcił mi na nowo orbitreka – czas ruszyc dupsko i kręcic nózkami bo lato idzie … a tyłek mam słoniowy i te uda.. ![]() A my kikuta pępkowego nie mamy od wyjścia ze szpitala – bo u nas jest tak że kilka dni po porodzie w szpitalu obcinają i zostaje normalny pępek – i mały ma ponad 2 tyg i już pępek zagojony i nie musimy przemywac. A mój mały przechodzi chyba trądzik niemowlęcy – bo potówki na 100% to nie są, uczulenie na jedzenie też nie bo od 3 dni nie dostaje mojego mleczka – a krostki są na policzkach i nad powiekami i na dworze/w zimnym są bledsze a jak leży na boku albo płaczę to są czerwone ( chyba typowe objawy trądziku) – stosowałyście coś na ten trądzik?
#2893 |
Zakorzenienie
|
hej
moja dostala od rana 60ml mojego mleka i nie spi, marudzi eh ![]() a po mm jest grzeczna jak aniolek jak to jest z ta zoltaczka czytam, ze w zbiciu jej [omaga czeste karmienie mlekiem matki a co jak ktos nie karmi lub nie ma pokrmu ![]() moja juz jest duuuzo mniej zolta, a daje jej pol na pol u nas dzisiaj moze zawita pediatra polozna pewnie tez przyjedzie a zapisalam mala na usg bioderek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Nasz mały od wczoraj zaczął bawić się na macie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurczę tylko znowu go zsypało trochę, nutellę jadłam kika dni temu, a wysypka się trochę nasiliła i nie wiem czy to nie po herbatce na trawienie z Hippa, bo od 3 dni mu podaję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a piersi to może być nawał, mnie tak bolało i dreszcze mną trzęsły, jak miałam... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do serum to ja uzywam drugi dzien wiec nie znam rezultatow trzyrazyi- dziala cos to serum:P??
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-04 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
u nas noc okropna, mała o 4 nam zwymiotowała :/ i zaczęla się krzusić. do tego miała straszliwie zapchany nosek i trzeba bło czyścić bo biedactwo nie mogła tchu złapać, wrzask był prawie godzine. strasznie się wystraszyliśmy!!! a od rana jakaś niespokojna jest. Jokr, wspołczuje, widze, że noc miałyśmy podobnie okropną :/ Aja, zdolniacha z Kasi. Trzymamy kciuki!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() diatoma, ale Tymo rośnie ![]() ![]() szara myszka, u nas na wątku jest juz kilka mam, które karmią mm. Czasami tak niestety się zadzra, że nie ma innej opcji. Posluchaj sama siebie, bo ty jesteś mamusią i wiesz co dobre dla twojego dzieciątka! Trzymam kciuki ![]() ![]() kasoapruszków, Twojej teściowej należą się baty ![]() ![]() tż, też bez winy nie jest!!!moja jak przyjdzie też coś przebakuje, że:dziecko nie tak ubrane, ale np. jakoś tydzień temu wkurzyła mnie, bo przyszła i chciała przewinąć małą, więc ja OK, a tam w pieluszce kupka....i ona z tekstem, "gdyby babcia nie przyszla, nikt by Cie nie przebrał" no cisnienie mi skoczyło, powiedziałam oczywiście tż jaka to jego mamunia jest madra.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze jutro szczepienie - rotawirus wykupiliśmy też pneumokoki ale od 2 dni bije się z myślami czy może nie zaszczepić po skończeniu 6 miesiąca życia ![]() ah zawsze coś ![]()
![]() |
#2899 |
Zadomowienie
|
kasiapruszków diatoma witamy w klubie synowych kochających teściów
![]() ja też wyjeżdzam na ok 2 tyg do rodziców to sobie odpocznę.Chociaż mama obiad ugotuje i na spacer wyjdzie z dzieciakami.Bo ja tutaj to ✂✂✂✂✂✂✂ca dostanę.Może gdybym była na swoim mieszkaniu a nie w domu u teśció to i psychicznie inaczej,bo ciągle ma się w głowie tą myśl,że nie jestem u siebie albo ktoś patrzy na ręce. mirabilka ale Ty się smarujesz,tyle medykamentów ![]() co do trądziku,mój mały też tak ma.Główka wysypana przy skroniach i policzki z boku.Myślałąm,że to potóki może.10 mam szczepienie to zapytam co to jest.Bo nie zawsze go wysypuje.
#2900 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może się zdarzyć, że dziecko jest zdrowe, karmione wyłącznie piersią, przybiera dobrze na wadze, a żółtaczka utrzymuje się długo i może trwać do 2-3 miesięcy. Jej przyczynę stanowią enzymy obecne w mleku matki, które wpływają na łączenie bilirubiny z kwasem glukuronowym i jej wydalenie ze stolcem. Czasem u takich dzieci może dochodzić do wysokich wartości bilirubiny. Nie zagraża to jednak życiu i zdrowiu dziecka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
Montii mam ten sam problem, na rota sie zdecydowalam a z pneumo sie zastanawiam. pediatra powiedziala zeby sie wstrzymac
![]() juz sama nie wiem ![]() poza tym tez piszesz jak Erine ze wasi chlopcy nie lubia na brzuszku lezec, moj tez nie. cz to jakis spisek?
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-05-04 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
dokladnie Harrdos, mnie pediatra pow ,że przez karmienie piersią dość dlugo moze utrzymywac sie zoltaczka
![]() ah, zapomniałam się pochwalić jaka fajną nockę miałam polozylismy go o 21.30 wstał o 3 i 6.30 myslałam,że to koniec spania, ale wzielam go do siebie a on po prostu usmiechnal sie,zamknal oczka , polozylam sie obok, zrobilismy sobie ''noski noski ' i zasnal do 9.30 ![]() ![]() także jestem naładowana energią, jeszcze waga w dół poleciała a miałam obawy bo wczoraj z tż zjedliśmy ptasie mleczko na pół i blachę sernika ![]() ![]()
#2903 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za gratulacje
![]() I kurcze jutro te kciuki się przydadzą ![]() gosiawolna kropelki to tylko sól morska, lepsza chyba w sprayu bo dalej do środka noska poleci. To, że Ty masz temp to nie przeszkadza, można normalnie karmić, dziecko dostaje wtedy przeciwciała na przeziębienie które produkuje Twój organizm. Diatoma śliczne zdjęcia. Jok3r współczuję, wiem co to znaczy ![]() Dlatego młoda spi z nami bo ja mam schizy. U nas w nocy nawet spokojnie, potem Tż uspił młodą nad ranem to nawet pospałam do 9.30 ![]() Nie mogę na swojego narzekać, bo pomaga. Nosi ją, w nocy wstaje, pomaga przy kąpieli, przewijać jeszcze się boi ![]() Chociaż mnie ojciec podobno nie przebierał, bo bał się, że mi nogi połamie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jutro tylko na rota. Oj czemu to nie może być prostsze ![]() a z jakich powodów chcesz się wstrzymać z pneumo? Ja się obawiam,że za dużo tego wszystkiego na raz. Więc opóźnię to troche w czasie. taa i też zauważyłam,że dziewczynki to chętnie leżą na brzuszku jak modeleczki, a mój to kręci aferę,że szok ![]() ![]()
![]() |
#2905 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co osoba to inna opinia ![]() ![]() kurcze jeszcze nie ma 11, a u nas już 4 kupa...... ![]() co to moje dziecie jadło ![]() ![]() iizabela, jak oczko Twojej córci??? ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
na brzuchu drze się, jakbym Ją ze skóry odzierała!!! a jak przekręcam na plecy-cisza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
iweczko haha a to masz łobuzicę!
![]() ![]()
#2907 | |||||||||
Zadomowienie
|
Nadia przeszła dziś samą siebie spała od 22 do 4.40
![]() ![]() ![]() Cytat:
już w poniedziałek będzie zabieg czy dopiero chirurg wyznaczy termin ? czarna u nas relacje z mężem też kiepściutko ![]() co do fryzur to ja jestem za 3 lub 4 kochana twoje włosy powinny być jak najbardziej wyeksponowane ![]() mora trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia kochanego Eryczka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() poza tym to co trzeba zrobić żeby facet taki był ![]() ![]() tajka Lenka śliczna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja bym nagrywała bo niezłą polewkę potem będziecie mieć ![]() Cytat:
![]() Rafałek śliczny i ma extra buciki ![]() Cytat:
eirene moja też tak przytyła przez pierwszy miesiąc ![]() Cytat:
aja co to dzikie mięsko ?? ![]() trzymam kciuki za Kaśkę, zdolna z niej bestia ![]() ja właśnie się zastanawiałam po czym poznać że niemowlę jest przeziębione że je gardło boli itp ![]() szaramyszka współczuje, a jakie miała kupki że były dziwne bo dla mnie każda kupa niemowlaka dziwna jest ![]() Cytat:
![]() ![]() diatoma widzę że słodziak Tymek już zachwyca się matą ![]() mirabilka polecam krochmal u nas pomógł ![]() tity w nutelli są orzechy to może przez to ![]() gosiawolna życzę szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
![]() ![]() Nadia ma etap noszenia na rączkach i obserwowania mieszkania, wkurza ją leżenie w jednym miejscu ![]() teraz jeszcze śpi, lecę ją obudzić bo ileż można ![]() miłego dzionka życzę ![]()
![]() |
#2908 |
Zadomowienie
|
Montii ja sie waham,bo caly personel mający pojecie,pracujacy w oprzychodni [ja tez w niej pracuje] mi odraqdzil -bo po co, nie potrzeba itd.
ja skonczylam biologie i od zawsze mam bzika na punkcie szczepien.sama jestem wyyszczeipona na co widziiala m potrzebe, no na wzwb, hpv, czy kleszczowe zapalenie opon mozgowych. i uwazam ze skoro sa szczepionki to trzeba skorzytac,bo pocos wlasnie sa ciagle udoskonalane. poza tym mama pracuje w szpitalu, tesciowa w przychodni-i ja tez. tz ma kichowa odpornosc...wiecznie choruje. i chyba sie zdecyduje, przecztaj http://pneumokoki.pl/files/pdf/65.pdf
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-05-04 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
wanilia Pediatra przy Kaśce jak była oderwała jej kikut i powiedziała, że już zaczęło się robić dzikie mięso. Taka dodatkowa tkanka czyli organizm podczas gojenia rany naprodukuje za dużo tkanki która wychodzi poza krawędź rany i w pępku powstaje grudka, która nie jest unerwiona, często takie maziste jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.