|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
mój tak pół godziny potrafi kwękać aż w końcu jest ryyyk ![]()
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
trzyrazi u nas to samo... kwęka,kwęka i jeśli już za długo się prosi,to zaczyna płakac
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- A najsłodszy jest moment,kiedy następuje pora jedzenia-kłade małą na łożko,zawijam w becik,a ona na widok butli zaczyna mielic jęzorkiem i ustami robi jak rybka ![]() ![]()
![]() |
#2823 |
Zadomowienie
|
my dzis rowne 5 tyg.mamy i jak klade malej pieluche pod buzie i wyciagam cycora to o malo oczy z orbit jej nie wyskocza
![]() chociaz musze przyznac ze od jakis 3 dni jest bardzo marudna przy karmieniu po kapieli nie wiem dlaczego tak sie prezy i niby kupke wczesniej robi..moze ten tzw.skok rozwojowy ![]() a tak wogole czarna zazdroszcze slubu...ach moj byl 2 lata temu cos wspanialego ...puszczanie golebi i te sprawy,.....powtorzyloby sie ![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-03 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zadomowienie
|
Mam mega zaleglosci, utknelam na 86 str i nie wiem kiedy nadgonie, bo zaraz na impre idziemy.
Z nowosci. Mateusz dziwnie wykreca raczke i glowke, tak bardzo do tylu i jak wcina to wygina sie caly w pałąk. Nie wiem o co kaman, ale jutro idziemy do neurologa, zeby go wybadal. Na brzuszku tez zle lezy i leci na bok. Mam nadzieje, ze nic sie zlego nie dzieje typu napiecie miesniowe itp, bo chyba sobie w leb strzele. Na dodatek ma kolejny skok i jestem wykonczona. Mamy juz zabukowana knajpe na chrzciny na 24 lipca, wiec jedno z glowy. Teraz jestem na etapie szukania kiecki i zalatwiania szczepienia nad morzem. Prosilabym tez o pm-y jesli cos na 1-szej str sie nie zgadza, bo przewaznie kopiuje z poczekalni mamuski i dane moga nie byc uzupelnione. Zarazilyscie mnie tez tym nosidelkiem chociaz nie wiem, na ktore sie zdecydowac czy Marsupi czy to Bobolino czy jak mu tam. Musze gdzies wyczaic porownanie obu. I martwi m nie tez moja nadmierna potliwosc, bo latem doslownie sie ze mnie leje, a jak bede miala jeszcze malego przyklejonego do klaty to masakra chyba, ze nosidelko jakos jest tak skonstruowane, ze dziecko nie bedzie mokre. Pls o wypowiedzi mamus posiadajacych juz te nosidelka. No to chyba na tyle na chwile obecna, bo musimy sie wyszykowac ![]()
Mateusz 19.02.2011 ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2011-05-03 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski i dzieciaczki - to ja, wasz rodzynek na Poczekalni
![]() Mam pytanie przedporodowe ![]() Ktoras z was pisala, ze miala cewnik Foleya zakladany, zeby szyjka sie poszerzyla - probowalam w wyszukiwarce watku znalezc, ktora ale nic mi nie pokazuje, wiec pytam tu ![]() Czy moglabym czegos wiecej sie dowiedziec na ten temat? ![]() ![]() nie chce zasmiecac tego watku, wiec jesli mozna odpowiedz rzucic na Poczekalnie albo na PW - z gory dziekuje ![]() No i jakby nie bylo do konca tygodnia powinnam do was dolaczyc juz jako 100% mama ![]()
#2826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2827 |
Zakorzenienie
|
Bry
Mam pytanie do dziewczyn karmiących MM - jakim mlekiem karmicie swoje dzieciaczki? Bo ja nan pro 1 - ale zwykłym - i lekarka na wizycie mi powiedziała, że gdyby kolki się nasiliły to można wybróbowac Nan Senstive - pewnie każda z firma ma odpowiedniki tych wariantów - bo mojego nie wiem czy biorą kolki czy co - ale w sumie drze się ale nie o stałych porach i nie wiem może to tylko mleczko nie podpasowało... kupiłam na kolki jak mi lekarz polecił Delicol ( cena masakra 15 ml za 45 zł... czekam teraz na Sab Simplex aż dojdzie) aaa i jeszcze jedno - wybierałyście mleko same i czy zmieniałyście same czy jak? i Czy stosowałyście te mleko co jest przeznaczone na kolki problemy trawienne ( senstive, bebilon comfort)
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-05-03 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | ||||
Zakorzenienie
|
Moja ma tak samo, tyle, ze w nocy to kwekanie mnie nie budzi, ale TZta
![]() ![]() Jak juz pisalam moj pomaga baaardzo duzo, tyle ze ma wieksza mozliwosc bo mala jest na mm. Kapiele, karmienie, przebieranie, obciananie pazurkow itd Wydaje mi sie(zreszta TZ to mowi), ze on mnie jakos tak mocniej kocha teraz, bo jest mama jego corki;p. Czekam tlyko, az tesciowa wyjedzie to bedzie mozna normalnie sie przytulac(doslownie i nie doslownie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Maly cudowny ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj pojechalam z tesciowa i Lenka na zakupy i w koncu kupilam sobie gacie ![]() ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-06 o 18:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
U nas, odpukać, chyba skończył się kryzys związany z pierwszym skokiem rozwojowym. Od czwartku mały wisiał mi na cycku całe dni. A dzisiaj budzi się na jedzonko i później wpatruje się w karuzelkę i zasypia.
To kiedy następny skok? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
Moja Tez chyba juz konczy ten swoj przedwczesny skok;p, chociaz caly czas chce na raczkach to nie wiem... o wlasnie krzyczy ze wstala... pospala z 15 minut:P
#2831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja małej daje Bebilon 1 i jest to trzecie mleko,które pije. Po Nanie i Bebiko okropnie wyła z bólu brzucha :/ Na wizycie u lekarza pytałam jakie mleko jest najlepsze,ale moja Pani doktor wszystkim mamom zaleca Bebiko...swoją drogą-beznadziejny lekarz! Jak powiedziałam,ze po tym mleku malutka strasznie płacze,to ta na to,ze to NA PEWNO nie po Bebiko,bo to najlepsze mleko! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
aż się boję tych skoków - bo mój chyba w 3 tyg ma coś "skokniętego"
![]() Dzięki Czarna - to ja spróbuje jeszcze tego nan senstive a jak nie to bebilon bo już sama nie wiem czasem dlaczego mały wyje i wyje - kupki są, brzuch miękki... ehh no poobserwuje
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-05-03 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
Aaaa,a jak karmiłam małą piersią i miała kolki to nawe Sab Simplex nie pomagał... ba! jeszcze bardziej zwijała się z bólu... :/
![]() |
#2834 |
Zadomowienie
|
nie wiedziałam,ze jest coś takiego jak skok rozwojowy.Poczytam sobie zaraz na necie o tej nowości.Wy to dużo wiecie
![]() mirabilka ja dokarmiam małego nestle nan pro 1 .Nic nadzwyczjnego się nie dzieje,dobrze toleruje.A miał raz 2 dni kryzysu,że miał strasznie wzdęty brzuszek to podałam mu espumisan i już było oki. czarna kazdy lekarz ma swoje typy.Ja też 1 raz kupiłam córce mleko bebiko,żeby ją dokarmiać (w 6 mies)to nim pluła ,nie chciała a nestle wsuwała mój mały kima od 13 ![]() ogólnie ma już taki swój rytm.Rano wstaje o 8,tłucze się do 12-13 i potem kima do 18,znowu się potłucze i o 9 spać.W nocy 2 pobudki na cyca.O 5 biorę już go do siebie do łóżka i jakoś przetrzymuję do 8. Czasem fajnie się baraszkuje a czasem przylepi się do rąk i nic nie można w chacie zrobić ![]()
#2835 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba coś kupię ![]() Cytat:
![]() ![]() ja jak szukałam uczesania na slub to wertowałam fora, ksiązki fryzjerskie i niby podobało mi się kilka a tak naprawdę nic.. ![]() w końcu fryzjerka sama coś wyczarowała na "próbie"i miałam częściowo spięte a resztę puszczoną na boku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do kontaktów z tż, u nas narazie zastój.... ale może niedługo się coś ruszy ![]() tż całe dnie nie ma, ale w weekendy bardzo mi pomaga przy małej ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
Mirabilka może po prostu jej to mleczko nie pasuje... u mnie było to samo! dopiero po Bebilonie moje dziecko to Anioł!
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Iweczka ja pewnie będę miała 220 ciśnienia na tej próbnej fryzurze...wybredna jestem jak cholera! :P
![]() |
#2838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak naprawde, to sama nie wiedziałam czego chce.... ![]() a ja kupiłam Niuni truskaweczkę, tzn. tatuś o taką: http://allegro.pl/tiny-love-moj-pier...546033013.html ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
leginsów mojego rozmiaru nie bylo, a tuniki żadne mi się nie podobały :/ kupiłam jedynie spódnicę ![]() bluzek zarabistych było pełnych ale nie nadających się do karmienia :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() u nas dziś dzień przebojów z brzuszkiem dopiero o 16 się uspokoiło i mały śpi, mimo, że jadł prawie 4 godziny temu, ale tak się męczył od 5 że nawet go nie budzę. I teraz nie wiem co zjadłam, bo w sumie nic nowego nie było... ale godzinowo pasuje jedynie duszona pierś z kurczaka. Jeśli po kolejnym karmieniu dalej będzie taki koszmar to chyba padnę. Idę jutro na zdjęcie szwów do swojego gin prywatnie i zastanawiam się ile zapłacę... była któraś z Was zdjąć prywatnie u swojego lekarza? W ogóle wszystko mnie tam boli i już mi słabo na samą myśl o tej wizycie ![]() Monti pamiętam jak podawałyśmy wagi naszych chłopaków - no i się okazało że wazyli tyle samo ![]() ![]() Izunia gratulacje dla Ciebie ![]() Annesa musisz podziałać bo z kim Ty tam sama bidulo gadasz ![]() Co do TZ - to mój też pomaga ... stara się i ja to widzę - choć jak ma wolne ciągle jest gra na komputerze. Jutro idzie do pracy a był w domu w sumie ostatnie 4 dni... więc znów będziemy się mniej widzieć. Jedyne co mnie czasem boli, to to, że on mi pomaga przy małym, ale nie rozumie chyba jeszcze, że ja sama potrzebuję go równie bardzo. CHoć jak ściągałam 2 dni temu mleko o 4 nocy to siedział ze mną ![]() Ostatnio kładę się po karmieniu a on mówi " to co robimy z Frankiem, idziemy go rodzić", na co ja "Franek leży w łóżeczku nie trzeba go rodzić jeszcze raz" a on " acha to dobrze" i śpi dalej. ![]() Dziś też mówi przez sen że on idzie do Franka bo pewnie jest przy komputerze ![]() ![]() Co do tych zwierzaków z lamaze - na czym je zawieszacie, na pewno coś kupię ale nie wiem co z tym zrobić. z nosideł mi też odpisali .. no i myślę jaki kolor, ten szary w rzeczywistości jest bardzo ciemny? ten co ma Montii ładny ale właśnie boję się brudzenia - choć przyznam, że nie myślałam, że latem będzie mu najlepiej w jasnymm.... no i jest dylemat - a chciałam zamówić jak tylko dojdą... Czarna suknia piękna i też myślę że kwiat będzie pięknie wyglądał. Ja chciałam mieć włosy rozpuszczone a skończyłam w spiętych a w rozpuszczonych na plenerze ![]() W ogóle muszę znaleźć fotkę z mojego ślubu jakąś - ja bardzo chciałam mieć kameralną uroczystość ze skromną sukienką nie w urzedzie tylko włąśnie w plenerze, ale jak schodziliśmy zaczeła się burza - wiec w sumie ślub był w pomieszczeniu - no ale na zamku ![]() ![]() A co do kilogramów to ja się zaczełam martwić czy mi nie lecą zbyt szybko. Przed ciążą właśnie przy ślubie schudłam - przy okazji ja się cholernie stresowałam- choć wiedziałam, że kocham męża ponad życie - no i byłam tydzień w ciąży ![]() z 49 kg doszlam przed porodem do 62 na pewno - moze nawet z jakims hakiem, a dzis rowno tydzien od porodu waze 52,3 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Myślałyście o jakiejś antykoncepcji hormonalnej na dłużej? te hormony wszczepiane - np. ramię, albo w szyjkę? Muszę poszukać czegoś w necie - bo na pewno przez 4 lata nie chcę malucha - a zależy mi na czymś pewnym - no i boję się tabletek - bo przy Franku trochę zrobiłam się zapominalska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój ma czoło wysypane ale od czwartku zeszłego mu się to trzyma więc chyba to nie reakcja na jedzenie tylko jakiś trądzik niemowlęcy? dlatego boję się teraz jeść coś eksperymentalnie, bo nie zauważę czy go wysypie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój synuś dzisiaj mnie rozpieszcza, normalnie prawie cały dzień śpi, tylko budzi się na jedzenie, czasami trochę popatrzy się na nas, pouśmiecha i idzie spać, ciekawe co w nocy będzie robił? a jutro mam chrzest bojowy, bo zostajemy sami na dzień i właśnie co do tż to ja nie mogę narzekać, a wręcz się boję co to jutro będzie, bo rano mąż mi robi śniadanie, pilnuje małego żebym się wykąpała, potem sprząta, pomaga przy obiedzie, albo sam robi jak mały marudny, kąpiel też On przygotowuje i sprząta i wstaje w nocy robić mleczko, bo jeszcze nie kupiłam podgrzewacza, normalnie jest aniołem, a przytulać się jeszcze nie możemy niestety ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki
![]() meldujemy sie na odchowalni razem z Remikiem dopiero teraz bo chociaz wyszlismy ze szpitala w czwartek -po 10 dniach!!!! - to jakos sie nie moglam pozbierac a jak juz mialam wolna chwile to sie staralam raczej zdrzemnac... ja dochodze do siebie po CC - juz jest coraz lepiej odkad jestesmy w domku ale nadal mnie jeszcze pobolewa wszystko i nie moge zalozyc normalnych spodni, mimo ze zlecialo mi juz 12 kg z moich 14 ale okoloce ciecia sa nadal mocno wrazliwe Remik w sumie grzeczny - je jak smok - niestety nie mam wystarczajacej ilosci swojego pokarmu i musze go dokarmiac MM do tego nie lapie mi cyca i musze sie doic za kazdym razem jak go chce nakarmic i daje mu swoje z butelki tez bodajze Mirabilka tez ma taki sam problem od wczoraj Mały ma problem ze spaniem - jak wczesniej zasypail po kazdym jedzeniu i to na 2-4 godziny tak od wczoraj nie moze zasnac i jak juz to na chwilke i zaraz sie budzi butla go troche uspokaja ale ilez mozna jesc??? boje sie ze go przekarmiam ![]() musze was nadrobic - zajmie mi to pewnie kilka dni ale podejzewam ze znajde mnostwo odpowiedzi na swoje pytania - wy to juz przerabialyscie ![]() mimo rezerwacji na porodowce jednej sali z Nuną - lezalysmy przez sciane - jej Jacus sliczny ![]() mam nadzieje ze zajrze do was jutro - przyjezdza moja mama to bedzie troszke luzu ![]()
#2842 | |||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
troche mnie nie bylo i 2 dni was nadrabialam... do tego nie wszystko mi zacytowalo ![]() co do antykoncepcji to biore cerazzette nie mam zadnych objawow ubocznych... na pocatku mialam ze 2 tyg plamien ale ustapilo co do kontaktow z Tz to raz ze jestem na niego zla a dwa ze jak w 5 tyg probowalismy to bylo dla mnie nieprzyjemne...od tamtej pory nie ma chemii co do zabawek to uwielbiam ta firme Lamaze narazie mam dla Rafcia tylko pieska zielonego i skarpetki z grzechotkami ale jak zacznie sie intersowac zabawkami to mu bede dokupowac z waga u mnie lipa nic nie chudne od powrotu do domu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a mialam wlasnie pisac ze juZ maj i zaraz zamnkie sie w posob naturalny watek na poczekalni moze to ten tradzik jak tylko na buzi i policzkach moj taka miala i ten krochmal sprawidzl sie idealnie ktora mi piwo stwaiac miala za rade z krochmalem? stawiam wodke potomkom teg kto wymyslil patent z krochmalem ![]() a ja z dnia na dizen mam slabszy humor mysle ze jak nie baby blues to totalna deprecha mnie dopadla karmie cycem + sns z mm a caly czas marze o samym cycu :-( do tego maly ma chyba ten skok bo maruda straszna i tylko na raczkach i zagadywany sie uspokaja a i smoczek na troche pomaga milego wieczorku |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dokładnie tak jak ty przed ciążą ważyłam 49 potem schudłam do 46 przytyłam w ciązy do 62, a teraz już miesiąc po porodzie ważę 52,3 ![]() ![]() wiesz co nie potraktuj tego jako brak zachęty czy coś ale ja twoim miejscu już bym dała sobie spokój z tym karmieniem... nic z tego nie będzie jeśli będziesz miała takie parcie na to i taki stres... a jeśli chcesz udowodnić tżtowi i teściowej na siłę że będziesz karmić to niestety... tym bardziej nie wyjdzie... ja bym się nie stresowała... już parę razy miałam taki kryzys że kończę karmienie cycem. tż mnie poparł stwierdził że mm to nie jest złe mleko i to co miałam dac małemu dobrego to dałam w moim mleku na początku. to nie grzech karmić mm kochana a ty się wykończysz prędzej niż pokarm dostaniesz choć z całego serca ci tego życzę ale jeśli nie zmienisz nastawienia to nici... może kochanie wizyta u jakiegoś psychologa by ci pomogła??? a też nie wiem czy pisałaś - byłaś w poradni laktacyjnej???
![]() |
#2844 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a urodzil sie z waga 3450 ;/ masakra Cytat:
![]() my dzielimy sie po polowie obowiazkami, jedyne co robie ja to karmie, bo ja mam piersi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Eirene ja tez wlasnie słyszałam,że Bebiko nie jest za dobre... no ale jednemu dziecku pasuje,drugiemu nie
![]() iweczka ale tatuś ma wielkie serducho ![]()
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
ego_ego - tak odciągam ale coraz mniej się da - 60 rano i 60 przed spaniem z obu piersi - także marnie jest - może to rozruszam jeszcze ale teraz i tak wylewam bo biorę tabl na alergie i mam nie karmic przez 3 dni. A mój mały też ostatnio gorzej sypia - a mamy dzieci urodzone w ten sam dzień chyba
![]() Dzięki Kochane co do tego co pisałyście o MM ![]() A jeszcze mam pytanie co do nosidełka tego marsupi - bo szukałam jakiegoś ale ceny tych ergonomicznych są obłędne - jeszcze te marsupi ma cenę w miarę okej a muszę coś kupic bo wózkiem na budowę nie wjadę a małego wyciągac za każdym razem bez sensu. Jaki macie rozmiar? bo ja mam 160cm wzrostu a TŻ >180cm a chciałabym jak się da kupic takie które będziemy mogli używac razem i nie wiem czy wziąśc S czy L - poradźcie coś
#2847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czarna dajesz majce smoczek??? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oduczylam malego od jedzenia z butli nauczylam jesc z cyca przez nakladki, pozniej oduczylam esc przez nakladki nauczylam normalnie cyca jesc a co w miedzyczasi to juz pisalam i teraz maly ma 9 tyg je z cyca chetnie ale malo mam pokarmu i dostaje dodatkowo pzrez sns mm raz wiecej raz mniej czasami dostaje to moje sciagniete mleko jak na spacerze jestesmy i coraz mniej wierze ze uda sie jeszcze tylko z cyca karmic a wrecz zalamuje sie ze sie nie uda i jestem zla na tz i tesciowke ze taka mi pomoc zgotowali do tego placz malego mam nadzieje przez ten skok rozwojowy, i obawa przed tym napieciem miesni bo maly strasznie sie spina a i jeszcze na dobitke tesiowa juz zaplanowala chrzciny mojego dziecka !!!! bez mojej wiedzy , nie uwzgledniajac mojej rodziny bo kiedys jak z Tz rozmawialismy to powiedzialm ze ja bym nikogo od siebie nie zapraszala tylko chresnego dla Rafała a oni wymyslili sobie impreze dla 40 os z rodziny swojej plus swoich znajomych....brak mi slow brak mi sil ... o rany zaczal sypac u mnie snieg i to taki konkretny ![]() wstawiam zdjecia Rafcia ktory pozdrawia wszystkie wizazowe ciocie, sliczne kolezanki i przystojnych kolegow Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-06-02 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
Kasiapruszkow jaki rezolutny chłopczyk
![]() ![]() co do teściowej brak słów - zabiłabym normalnie... no i tż to też do du... nakopać... zero wsparcia... normalnie po chamsku się zachowuje... kochana a co do karmienia to pokarm masz a to że za mało...hmm synek duży potrzebuje więcej i tyle ja też dokarmiam i jest ok ![]() ![]() dziewczyny właśnie zważyłam się sama na wadze elektronicznej i ważę 52.3 potem wzięłam małego wyszło 4.6 kilo więcej ![]() ![]() 3. Zwykły przyrost w pierwszych 3 m-cach życia to: 120 - 210g / tydz , czyli 765 - 945 g /miesiąc . Bywają niemowlaki, które będą przybierały ponad 300 gram/tydzień, czyli przez miesiąc zwiększą masę o 1,5 lub 2 kg (!). fakt synek ciągle na cycu wisi i je i do tego dokarmiamy butlą ale że aż tak???
#2850 |
Zakorzenienie
|
kasiapruszkow ojej,jaki zapatrzony... śliczny
![]() trzyrazyi daję,daję ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Eirene moja z wagi 3600 w tydzien przybrała 600 g! Aktualnie waży 4600 ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.