|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() ![]() anankee,kasiahexe - Wszystkiego dobrego z okazji 2 rocznicy! Oby zawsze w Waszych związkach panowała miłość i szacunek! ![]() ![]()
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
bambusiek dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() kasia mnie kłuje czasem, mowilam o tym mojemu gin, on po przegladzie stwierdzil ze moja szyjka jest bardzo delikatna ![]() ![]() Pobierał mi poznije cytologie i mowil ze moge plamic po tym. Plamilam i w tym czasie czulam ten sam rodzaj bolu wiec nie wiem jak to z tym jest ![]() Dziewczyny ponawiam pytanie, czy mozliwe ze macica uciska mi jajniki bo zdarza sie ze je "czuje" jak podczas owulacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Raczkowanie
|
Agatku ja mam o centymetr więcej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2885 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2886 | |||
Zadomowienie
|
tygrysia o pl. Starynkiewicza jakoś nie czytałam
![]() ![]() Ja jak byłam w 7 tygodniu ciąży w luxmedzie to mi facet nie chciał usg zrobić bo powiedział, że za wcześnie i w ogóle mnie z ciążą jakoś zignorował. Kazał przyjść za 2-3 tygodnie ![]() ![]() podobnie miałam ze złamanym palcem u ręki. Na rehailitację kazali czekać 3 miesiące a po zdjęciu szyny okazało się, że za długo kazali nosić i mam zrosty wapniowe ![]() O tych lekarzach co piszesz nic nie wiem niestety, trochę for przeczytałam i jakoś w miarę szybko zdecydowałam się na klinikę gdzie chodzę. Tam też jest ok usg też mam robione przez 20 min i dr dokładnie wszystko opisuje, nawet pyta męża czy widzi wszystko ![]() ![]() tygrysia ja wg kalulatora jestem teraz na max granicy a wg nich pownnam przytyć do ponad 90 ![]() ![]() ![]() i wstyd przyznać ale nie robiłam psu żadnych badań. Pytałam się lekarza ale powiedział że nie ma potrzeby. Na odrobaczanie muszę go zabrać, tyle, że na razie nie mam samochodu ![]() Cytat:
![]() po ciąży maluszki wszystko z nas wyssa :P ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...767763452.html
![]() |
#2888 | ||
Zakorzenienie
|
Kasiahexe, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mam już wyniki badań ![]() Cholestazy raczej nie mam, bo próby wątrobowe mam w normie ![]() Ale za to wyniki tarczycy jakies niefajne ![]() ![]() Trzymajcie kciuki, żeby to nie było groźne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymczasem spadam ![]() ![]()
![]() |
#2890 | |
Rozeznanie
|
Dziewczynki, ja mam zupełnie odwrotnie niż Wy. Mnie do słodyczy w ogóle nie ciągnie.... Wolę owoce i mam duże zapotrzebowanie na pyszny pachnący chlebek
![]() Jeszcze raz powtórzę pytanie do właścicielek psiaków. Czy robiłyście swojemu psu jakieś badania w związku z ciążą? Oprócz odrobaczania oczywiście. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() To tak jak ja. Wg kalkulatora 1-szego powinnam warzyć ok. 55.5 kg a wg 2-go jeszcze mniej. A ja już ważę 56 kg. ![]() Ja gdzieś czytałam, że lepiej psu badania zrobić, ale jakoś mi umknęło jakie.... Pojadę z nim na szczepienie w październiku to może coś weci powiedzą. ![]()
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, przed chwilą doczytałam, że...
- Buteki TT są "Made is China" ![]() ![]() - Butelki Aventu niektóre przeciekają ![]() - Butelki Capolu dobre opinie ![]() chyba kupię jedną taką, drugą taką ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2892 |
Raczkowanie
|
hej dzis ide skontrolowac szyjke ale do innego gina bo moj juz na urlopie niestety
od wczoraj mam takie bole jak na miesiaczke i ciagniecie jajnikow i klocie w pochwie strasznie sie boje czy ta szyjka sie nie skraca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Raczkowanie
|
jestem
![]() kasiahexe, anankee, gratuluję rocznic ![]() Cytat:
![]() ![]() Załapałam się na zaręczyny u siostry ![]() ![]() ![]() ![]() eh... No i jesteśmy z Filipem w 18 tygodniu... To ile zostało? ![]()
![]() |
#2894 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za to jabłka ![]() Z pieskiem nie pomogę, bo nie posiadam zwierzaków ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja będę używała Avent, jak cos będzie przeciekać to się będę wtedy zastanawiała nad zmianą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle kształty tych butelek wydają się takie 'dziwaczne' ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | ||
Zakorzenienie
|
Ja już umyta, czekam na tż, szybki obiad (dzisiaj naleśniki z kiełbaską) i do gina.
Cytat:
![]() ![]() ja nie robiłam żadnych badań psu ani nic, słyszałam że można częściej odrobaczać, ale to chyba jak ktoś przewrażliwiony jest ![]() Cytat:
![]() daj znać jak poszło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I też mam mega ochotę na jabłka i różne owoce, nie ma dnia żebym nie zjadła kilka szt. Wolę taki cukier z owoców niż ten sztuczny ze słodyczy ![]()
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Agatek a chinczycy robią rzeczy dobre i złe
![]() ![]() ![]() Ale mialam doczynienia- znajoma ma i bardzo chwali, avent tez ma i wlasnie coś leci, jak mała mocniej zassa, sama ostatnio jak jej herbate dawałam to leciało ![]() narazie zostawie tak na wszelki wypadek te TT co mam, bo planuje karmic piersia, gdyby co to się dokupi ![]() tygrysia ja nie robie zadnych nadprogramowych badan psu. Nie slyszalam o tym, nawet nie wpadlam zeby zapytac weta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
Życzę udanych wizyt u leakrza. Trzymam kciuki
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- A co do słodyczy: nie pogardzę cukierkiem musującym z kwaśna oranżadką w środku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Butelki kupie dwie. Aventa i Lovi medical... mają dobre opinie |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Kurka mialam się chwilkę zdrzemnąć i dwie godziny possssssszły
![]() Inutil juz u doktora pewnie.... co do słodyczy to ja przed ciążą uwielbiałam ![]() trza się pilnbowac ![]() mnie sąsiadka jeszcze polecała nożyczki do paznokietków z Canpolu |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do szpitali to ja jednak zdecydowałam się na żelazną, wiem, że ma tez złe opinie ale jaki szpital nie ma ![]() ![]() ![]() o damianie pisałam wczesniej, koszt porodu 12 tysięcy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja kupię pewnie tt i medelę jak tak myślę i laktator elektryczny medeli albo aventu bo dużo dobrego o nich słyszałam ![]() Cytat:
![]() nie chce mi się robić obiadu ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
neska ja slyszalam, ze wszystkie te artykuly do pielenacji z canpolu są bardzo dobre
![]() ja przed ciąza nie jadlam slodkiego w ogole. Jak mialam wybór ciasto, a kebab wybierałam zawsze to drugie ![]() ![]() a w ciazy zupelnie mi przeszło, za to przyszła ochota na batoniki, lody ![]() Po tym wszyscy w rodzinie wnosili ze bedzie córeczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Ja na przerwie z pracy jestem i właśnie jak skończyłam Was nadrabiać i odpisałam to zobaczyłam że tylko 40 minut mi zostało...na szczęście tylko na 2 godziny wracam. Według kalkulatora jestem w tej minimalnej granicy przytycia, czyli super ale ogólnie kalkulator pozwala mi przytyć do 82,6 zobaczymy czy się uda, mam jeszcze luzu 10kg. Coś mi się zdaje że na mecie będzie 85kg ![]() Ja mam 170 a brzuchol już pokaźny tak więc to różnie bywa, zależy od kobiety. Sama mam koleżankę co do 7mieśiąca nic po niej nie było widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam ciażę zagrożoną na początku a przytulać zaczęłam się po 11tc ale tak szczerze to już chyba powoli 3 tyg będzie jak przestaliśmy...jakoś nie mam ochoty...nie wiem dlaczego. Cytat:
![]() Kasiahahe i Ananke gratki z okazjii rocznicy ![]() ![]() i Kasiu, ciekawe czy ta dziewczyna sprowadzała wózek z Polski? Są u Was takie sklepy że można kupić wózki z Polski?? Bo tego Matteo to w Ie na pewno nie ma. Ostatnio słyszałam ze jakieś 80km ode mnie otworzyli sklep Polski z takimi rzeczami, muszę się koniecznie tam wybrać ![]()
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Rozeznanie
|
Może macie rację nie ma co z psem przesadzać. Jednak myślę, że odrobaczać będę częściej, bo mój to je trawę na potęgę
![]() ![]() Może go jeszcze dodatkowo zaszczepię (oprócz obowiązkowej wścieklizny). Zapytam weta. Ja pierwszą butelkę już kupiłam. Likwidowali sklep Chicco i z ciekawości weszłam. Były 50-60% obniżki, więc kilka rzeczy kupiłam. Między innymi butelkę - szklana z lateksowym smoczkiem. Butelka posiada zwór antykolkowy. Pani w sklepie mi ten poleciła. Co sądzicie o tym: http://www.tublu.pl/Myju_myju/Wiader...Tummy_Tub.html Czytałam, ze dziecko czuje się bardziej komfortowo (jak w brzuchu u mamy) niż w zwykłej wanience.
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-08-22 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zadomowienie
|
tygrysia czytam o tym szpitalu na starynkiewicza i mnie zmroziło co babki piszą ;/
nie mogę skopiować linku ale to ze strony rodzić po ludzku http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php ja już nie wiem ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() ja już po robocie, ciężko was nadrobić po weekendzie bez kompa ![]() ![]() Co do nożyczek do obcinania paznokietków to moja koleżanka ostatnio rodziła i mama z którą leżała obgryzła swojemu dziecku paznokcie i twierdziła że to najlepszy sposób ![]() Inutil jak tam? Ja czuję coraz wyraźniejsze ruchy ![]() ![]() Miłego wieczorku!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szpital na Pl. Strynkiewicza znam, bo kiedyś badania tam robiłam. Dodatkowo moja lekarz gin pracuje w tym szpitalu. Rozmawiałam z kilkoma gin i każdy stwierdził, że najlepiej rodzić w szpitalu lekarza prowadzącego ciąże. Wiesz można pogadać z ginem prowadzącym, ze jak już będziesz rodzić to do Niego zadryndasz a on do szpitala. Wiadomo, że nic na 100% się nie zarezerwuje, ale może będzie łatwiej. Z Ochoty na Pl. Starynkiewicza masz również bardzo blisko ![]() Idę tam od października na szkołę rodzenia (jest bezpłatnie), to zobaczę jak to wygląda. W Damianie 12 tyś kosztuje cesarka, zwykły poród kosztuje 10 tyś. Teraz są jakieś zniżki, ale i tak to dużo pieniędzy. Jak chcesz zrobić z położną, bo to mnie interesuje?
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-08-22 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a położną już mam ![]() dostałam listę położnych od lekarza, które świadczą usługi okołoporodowe i wybrałam jedną i zarezerwowałam u niej termin, że gdy zacznę rodzić, telefon do niej i ona przyjeżdza i opiekuje się tylko nami cały czas. Zapisałam się do niej do szkoły rodzenia i od 4 października zacyznamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.