|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja przez ostatnie 4 tygodnie przytyłam 1kg, w porywach 1,5kg i też zastanawiam się czy normalne, ale chyba tak. Brzuch się powiększył i jak leżę jest ok, ale jak wstanę po siedzeniu czy leżeniu to mam wrażenie że spada na dół i twardnieje bardzo. Ale to chyba już normalne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no rodzic pewnie będe tam bo to jest najlepszy szpital w całej WLP ma najlepszy sprzęt dla noworodków gdyby coś się działo niestety po poronieniu w tamtym roku też leżałam w tym szpitalu i dobrych wspomnien nie miałam a tym razem lekarz się upar że własnie tam mnie wysyła więc tam lezełam po porodzie mam nadzieje że poleże tylko 3 dni i do domciu nie wiem jak bym wytrzymała tam jeszcze 3 tyg??? albo i dłużej
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
Ależ dzisiaj moja mała dała mi popalić... Siedzi gdzieś na samym dole i strasznie mi tam napiera, w dodatku wierci się niemiłosiernie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |||||||||
Rozeznanie
|
NO hej Laski jeden dzień mnie nie było i tu tyle stron do nadrabiania - widać że Agatek wróciła
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a powiedzcie mi jeszcze dziewczyny bo widziałam że była dyskusja na temat rozmiaru jak moja córka była malutka tzn to było wieki temu a dokładnie 7 lat temu to pamiętam że jednak te 1 z pampersa raz że było ich więcej a 2 to były delikatniejsze i miały taki paseczek z kremem czy czymś takim ochronnym czy teraz też tak jest? bo ja chyba jednak kupię te najmniejsze Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2886 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lepiej pozno niz wcale pierwszym zakupem do kuchni bedzie walek ![]() Cytat:
szczegolnie,ze cale mieszkanie jest puste i naprawde przyda sie kazdy grosz Dzisiaj np bylam w pepco i widzialam, ze za takie 300 zl, ktore moim zdaniem jestesmy w plecy, to ja bym sobie wyposazyla cala kuchnie! 6 szklanek - 10 zl 3 miski - 8 zl zastawa obiadowa 30 ellementow - 80 zl takie ceny, ze tym bardziej zrobilo mi sie szkoda, ze poszlo na ta beznadziejna i szkaradna kanape :/ Cytat:
![]() Cytat:
nie dadza spokojnie w ciazy pobyc ![]() odwiedz, odwiedz i ucalujgoraco od nas nasze juz DWIE Dziewczynki ![]() Cytat:
ale takiego czorta, co mi sie trafil, to tez sie nie spodziewalam ![]() Cytat:
![]() wiesz, on sie niby konsultowal... tylko ze zapomnial o tym,ze zapewnial mnie, ze kanapa wyjdzie mniej niz 1000 zl i ze bedzie super pasowac do fotela, ktory wezmiemy od tesciow a kanapa ma zupelnie inny ksztalt i jest w innym kolorze...wiec ja nie wiem, jak to ma do siebie pasowac to wymyslil te poduszeczki na zamowienie dwie na jedna i dwie na druga kanape w kontrastowych kolorach za✂✂✂iscie... tylko po huk nam pozniej te poduszeczki, jak kanape bedziemy musieli zostawic ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oooo to ma cos wspolnego z moim tyle ze moj jeszcze do tego szasta kasa, ktorej nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
on nawet nie rozumie, ze zle zrobil i sie dziwi, ze ja go smiem krytykowac gad jeden i na bank nie mysli juz o tej kanapie, tylko oglada mecz i pije piwsko z kumplami Cytat:
![]() Agus, powiem Ci, ze jak tak patrze sobie na Twoj Mili, to az zachciewa mi sie dziewczynki, taki z niej slodziak ![]() Zrobilismy ze znjaomym nasza specjalnosc - zapiekanke smiercionosna. Powaznie. Zje sie kawalek i nastepuje smierc ![]() ![]() Bardzo leciutka ziemniaki, boczek, kielbasa, pieczarki, cebula, czosnek, smietana, ser ![]()
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
oki ja uciekam do łózeczka dziś już nie będe męczyć organizmu teraz w ciągu dni ato tylko z godzinke dwie na komputerze i do wyrka jak leżeć to leżec 3 tyg musze wytrzymać
#2888 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasi znajomi będą mieć dzieci po roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tej brakującej części gratów nie możecie kupić za swoje i potem zabrać ![]() My np. wynajęliśmy gołe ściany za bardzo małe pieniądze i poza dwoma szafkami w kuchni i gazówką wszystko bierzemy później ze sobą. Jak już się kiedyś zadłużymy, to przynajmniej na początek nie będzie trzeba wywalać tyle kasy ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla obu pań ![]() Wiem, że już ten temat tu kiedyś był, ale co sądzicie o tych wiaderkach tummy tub??? Mój mąż dzisiaj rozmawiał z kolegą z pracy i ten bardzo zachwalał takie rozwiązanie. Tymbardziej, że nie nawet nie mielibyśmy gdzie trzymać wanienki za bardzo ![]() Poczytałam w necie i generalnie opinie są spoko...
![]() |
#2889 |
Raczkowanie
|
O rety!!! jak przeczytałam tą wiadomośc to nawet nie nadrabiałam reszty. Pierwszy dzidziuś na wątku! Gratulacje dla Sandry i oby wszystko dobrze było. Lece nadrabiac reszte.
Edytowane przez 19mala83 Czas edycji: 2011-11-15 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wózek śliczny ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co TZ i kanapa to normalnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja oglądałam filmik nagrany przez parę, która wcześniej chodziła do tej szkoły rodzenia co my. Ich córeczka ma własnie 3 miesiące i używają tego wiaderka do kąpieli. Z tego co było widać Mała była bardzo zrelaksowana i wręcz usypiała w wodzie. Jest też mnóstwo filmików na Youtube i widac dzieciaki są zadowolone. Ja jeszcze nie wiem co wybiorę, najbardziej sie obawiam, że nie będę potrafiła odpowiednio trzymać takiego maluszka, bo przy takiej kąpieli trzyma się praktycznie tylko za główkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
Dph to właśnie ta klinika najlepsze jest to że niezależnie od rodzaju porodu standardowo dostaje się znieczulenie rodziły już tam 3 znajome 2cc 1sn wszystkie super zadowolone
![]() myślę że za taką kasę taki standard to wielki plus a mieszkam za Tychami
#2893 |
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dzięki na odpowiedź
![]() Już sie zdecydowałam, będę zamawiać PENATEN PLYN DO MYCIA OD STOP DO GLOWY 400ml (1888296398) - Aukcje internetowe Allegro PENATEN KREM PRZECIW ODPARZENIOM 250ml z Niemiec (1931356464) - Aukcje internetowe Allegro PENATEN MLECZKO DO CIALA Z OLIWKA Z WIESIOLKA400ml (1882924573) - Aukcje internetowe Allegro PENATEN PIELEGNACYJNA OLIWKA DO CIALA 200ml (1906143274) - Aukcje internetowe Allegro PENATEN KREM NA KAZDA POGODE Z NAGIETKIEM 75ml (1890722855) - Aukcje internetowe Allegro
#2894 |
Zakorzenienie
|
O rety rety Sandra moje gratulacje
![]() Ale się dzieje, pojawiaja sie pierwsze szkraby, zaczyna sie robic poważnie ![]() Bylismy w kinie. Listy do M moge polecić ![]() ![]() A w hm kupiłam boskie skarpeteczki - I <3Mum i I<3dad ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Rozeznanie
|
o kurcze,pierwsza dzidzia na watku i jaka malutka!!Zdrowka dla dzidzi i mamusi.Ogarnal mnie strach,ze juz nie dlugo nas to czeka...
#2896 |
Raczkowanie
|
No to nadrobiłam, ale po tych rewelacjach z Sandrą i tak na niczym nie mogę się skupić i niewiele pamiętam. Ale widać powrót Agatka
![]() MMONIKA9 fajnie ze juz w domku jesteś, zawsze lepiej niż w szpitalu a zachowanie lekarzy masakra. Pearl no nieźle Twój Tż-et poszalał. My mimo że urządzamy dom już dla siebie to jesteśmy teraz w takiej sytuacji że nie mozemy pozwolić sobie na droższe rzeczy wiec większośc i tak jest tanim kosztem, wiem że potem będzie trzeba szybciej wymienić no ale jak nas teraz nie stać to tańsze muszą nam wystarczyć. Ach Pearl Twój tż jest chyba mocno pod wpływem wujostwa bo skoro oni przyzwyczajeni do luksusów to może namieszali mu w glowie teraz kiedy Ciebie nie było na miejscu i pewnie dlatego poszalał. Agatek dobrze że już wyszłaś i że maleństwo rośnie. Co do spotkania to ja moge albo w tym tygodniu albo w przyszły wtorek bo mam wizyte u gina i przy okazji mogłybyśmy się spotkać ale czytałam że Baybelli nie pasuje. Ja po lekarzu wyprowadzam się już do siebie pod Brodnice i zostają mi tylko busy a stamtąd jedzie sie ponad godzine a ja w busie nie wytrzymam tak długo bezsiku bo ja teraz to najlepiej bym z sedesu nie wstawała, masakra i busy to dla mnie najgorsze rozwiazanie także nie wiem czekam na jakieś info ![]() A gdzie do dentysty chodzisz?bo ja musze sobie nowego poszukać i własnie nie wiem kto jest dobry w toruniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Rozeznanie
|
Cytat:
#2898 |
Rozeznanie
|
Monika dobrze ,że już jesteś w domu ,odpoczywaj dużo i pamiętaj zeroo stresu!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A wiaderko wydaje mi się zbędne, wydaje mi się, że lepiej jakby dziecko leżało, wyprostowało kościki ![]() Mijus codziennie koty wypuszczamy pod naszym okiem jak są razem i jest chyba coraz lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2902 |
Zadomowienie
|
wlasnie ogladalam przepis na zycie i stwierdzam ze tzt ma dobrze ze mna w ciazy patrzac na beatke;p;p
teraz powaga spac bo jutro od rana prania prasowania itd.. ![]()
#2903 |
Rozeznanie
|
Cos mi brzuszek ostatnio twardnieje i jak dzidzia sie rusza to mnie boli,musze to zglosic lekarce,wizyta w srode.
Monia,dobrze,ze juz w domu jestes,zaciskaj nogi,zeby dzdzia jeszcze posiedziala. Chcialam poogladac sobie seriale ale jakis mecz leci i TZ oglada.... Kupilam sobie stanik do karmienia i koszule nocna do szpitala...
Filipek juz z nami!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewula83 Czas edycji: 2011-11-15 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A do dentysty idę na Jadłową (uliczka od Rydygiera) do nijakiej Jadwigi Zellmy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Kurde, chyba czuję czkawkę u góry pod samymi cyckami
![]() ![]() ![]() ![]() pearpear eee tam, z kanapy możesz i wałkiem i innymi akcesoriami rzucać ![]() kasikzaki ja właśnie posmarowałam brzuch tą zwykłą oliwką i bardzo fajna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||
Zadomowienie
|
O taki dokładnie: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...890764336.html
Właśnie mam go na sobie, jest bardzo wygodny ![]() Cytat:
Tylko chyba kiepsko myje się w nim główkę malutkiego i wiotkiego noworodka. No i najgorzej jak dziecko ma pępuszek niezagojony, jak tu go wykąpać w takim wiaderku i pępka nie zamoczyć? ![]() Cytat:
![]() Moja mama to Władysława i strasznie nielubi swojego imienia, zakazała nadawać je dziecku ![]()
![]() |
#2907 |
Raczkowanie
|
Agatek no to teraz tylko Baybellę trzeba nakręcić na spotkanie hm....pizza też dawno nie jadłam a najbardziej lubie te z Metropolis mniam.
Daj znać jak po wizycie, to może też sie skuszę, do tej pory chodziłam do kobiety u której kiedyś moja siostra pracowała ale ciągle się wypytuje a jak budowa,a jak w pracy a jak przperowadzka a ja bardzo tego nie lubie bo dla mnie to obca kobieta więc po co mam komuś obcemu opowiadać co i jak w moim życiu się dzieje. Co do imienia ja mam dwa i strasznie to męczące jest bo wszędzie trzeba obydwa wpisywać ale to ile dziecko będzie miało imion to decyzja rodziców. Ja dam swojemu niunkowi jedno tylko jeszcze nie wiem jakie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
ja mam jedno imię i mi z tym dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Raczkowanie
|
Mecz zaliczony, więc można się przenieść do łóżeczka
![]() Życzę miłych snów, chociaż po dzisiejszych rewelacjach to może być różnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() rety juz pierwsza rozpakowana.... Cytat:
Cytat:
![]() biedulko, ale nieładnie Cię tam traktowali ![]() ale dobrze, że już w domku, to teraz leżeć, leżeć i pachnieć ![]() idę spać, bo juz oczy mi się kleją, a niemiłosierny budzik zadzwoni o 7....i trzeba będzie małą wyprawić do przedszkola... ![]() dobarnoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.