Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 19:56   #2881
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
A ja byłam dziś na małych zakupach. Kupiłam spodenki dla córci i dzinsową sukieneczkę
A dla siebie kupiłam stanik do karmienia w rozmiarze... 75 H Jak na razie jest dobry ale jeśli po urodzeniu moje cycy nabiorą pokarmu to chyba będę szyła staniki na zamówienie
jakiej firmy stanik kupiłaś? pokaż
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ide was nadrabiac. Zobaczylam tylko ze Sandra urodzila.. A byla dokladnie w tym samym tygodniu i dniu ciazy co ja, szlysmy razem tak samo. Matko jakbym ja miala urodzic to nic nie gotowe.
Amelka Sandry strasznie malutka. Trzymam mocnko kciuki zeby bylo ok, a wczoraj o tym pisalam ze jak jej cisnienia nie zbija to bedzie musiala urodzic
no ja jak sobie pomyślę to aż ja też pisałam, że znajoma w zeszłym roku urodziła w połowie października a miała termin na początek stycznia. Na szczęście mała jest zdrowa i wszystko w porządku. I też rodziła ze względu na wysokie ciśnienie...
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
uffff nareszcie w domku cześc mamuśki zaraz wszytsko wam napisze tylko chce choć troszke was nadrobić wszystkiego nie dam rady ale chociaż z kilku dni
o kurde, ale szpital, chyba nie będziesz tam rodzić... dobrze, że Cię wypisali, oby mały siedział w brzuchu jak najdłużej
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
M. złożył łóżko więc zaraz kładziemy się

cos dzisiaj słabo się czuje. I ciągle płaczę. Mąż stwierdził że płaczę już od piątku i strasznie zmizerniałam i faktycznie tak jest.... Przestałam tyc i mam sine pod oczami jakbym boksa dostała... do tego brzuuch mi twardnieje :/ dobrze że w czwartek wizyta.

Dobranoc
uważaj żeby zapalenia płuc nie dostać o zimnego materaca...
ja przez ostatnie 4 tygodnie przytyłam 1kg, w porywach 1,5kg i też zastanawiam się czy normalne, ale chyba tak. Brzuch się powiększył i jak leżę jest ok, ale jak wstanę po siedzeniu czy leżeniu to mam wrażenie że spada na dół i twardnieje bardzo. Ale to chyba już normalne

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny teściowa CHCE BYĆ MĄDRZEJSZA ODE MNIE i mówi, żebym teraz wypełniła wniosek o becikowe bo w styczniu nie dostanę jak urodzę, jak Tuska pomysł przejdzie... mówię jej, że to raczej jest na tej zasadzie, że jak kobieta zajdzie w 2012 to od razu jej już nie dadzą- tak myślę - o ile to wprowadzą... tłumaczę, że to nic nie da, skoro dostanę kasę po urodzeniu: "no to co, ale na wniosku będzie data z 2011 roku!"
taaak, wpisz jeszcze datę porodu i godzinę
Stary 2011-11-15, 19:57   #2882
Angelika_26
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wpadlam tylko napisac Wam, ze Sandra wczoraj przez cesarkę urodzila corke Amelke, mala waży 1280 g i ma 38 cm dostala 7 pkt, czuja sie w miare dobrze, jak bede cos jeszcze wiedziala to dam znac, a tak ogólnie będę wieczorem. Buziaki
Pierwszy dzidziuś! Trzymamy kciuki o zdrówko dla malutkiej istotki i dzielnej mamusi !!
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:04   #2883
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
N

choć nie podobają mi się wózki z takim koszem, to ładny ten twój, kolorek boski, ale nie wiem jak taki jasny wózeczek będzie sprawował się w praktyce... głównie w wersji spacerowej kiedy dziecko zajada ciastka i różne takie tam brudzące dobroci ale ogólnie super, że już masz go w domku
tym się akurat nie martwię bo to jest skaja - skórka czyli bardzo łatwy do czyszczenia czyli mokra chusteczka przejechane i czyściutki

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

no ja jak sobie pomyślę to aż ja też pisałam, że znajoma w zeszłym roku urodziła w połowie października a miała termin na początek stycznia. Na szczęście mała jest zdrowa i wszystko w porządku. I też rodziła ze względu na wysokie ciśnienie...

o kurde, ale szpital, chyba nie będziesz tam rodzić... dobrze, że Cię wypisali, oby mały siedział w brzuchu jak najdłużej

uważaj żeby zapalenia płuc nie dostać o zimnego materaca...
ja przez ostatnie 4 tygodnie przytyłam 1kg, w porywach 1,5kg i też zastanawiam się czy normalne, ale chyba tak. Brzuch się powiększył i jak leżę jest ok, ale jak wstanę po siedzeniu czy leżeniu to mam wrażenie że spada na dół i twardnieje bardzo. Ale to chyba już normalne

taaak, wpisz jeszcze datę porodu i godzinę

no rodzic pewnie będe tam bo to jest najlepszy szpital w całej WLP ma najlepszy sprzęt dla noworodków gdyby coś się działo
niestety po poronieniu w tamtym roku też leżałam w tym szpitalu i dobrych wspomnien nie miałam a tym razem lekarz się upar że własnie tam mnie wysyła więc tam lezełam po porodzie mam nadzieje że poleże tylko 3 dni i do domciu nie wiem jak bym wytrzymała tam jeszcze 3 tyg??? albo i dłużej
Stary 2011-11-15, 20:16   #2884
raqla
Raczkowanie

Ależ dzisiaj moja mała dała mi popalić... Siedzi gdzieś na samym dole i strasznie mi tam napiera, w dodatku wierci się niemiłosiernie To się położyłam na plecach z poduchą pod biodrami, żeby chociaż grawitacja mi pomogła. No i trochę pomogła Mam nadzieję, że przekręci sie tak, jak powinna, bo jeszcze trochę czasu ma
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:16   #2885
dph
Rozeznanie

NO hej Laski jeden dzień mnie nie było i tu tyle stron do nadrabiania - widać że Agatek wróciła i tyle nowinek no więc:

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
chyba właśnie zdecydowałam się gdzie będę rodzić
co prawda nie jest to za blisko domu bo jakieś 50km ale mi klinika odpowiada zostaje się tylko umówić na badania
http://www.klinika-eskulap.pl/pl/klinika.html
Agacia gdzie Ty mieszkasz? bo ja to chyba mam troszkę bliżej do tej kliniki - jakieś 40 km ale słyszałam o niej dobre opinie też się nad nią zastanawiałam. Tzn nie jestem pewna czy własnie o tej klinice słyszałam te opinie :P czy tam min można za ok 400-500 zł "zażyczyć" sobie cesarkę?

Cytat:
ja kupiłam 2, bo lepiej niby 'podwinąć' i w szpitalu też u mnie dają 2 chyba

Dziewczyny (te które rodziły) laski mi wmawiały z sali, że jeśli przyzwyczaję dziecko do pampersów, to tylko pampersy będzie nosił dzieciak, bo na inne będzie uczulone albo ciężko będzie odzwyczaić CZY TO PRAWDA??????? Ja chciałabym pampersy na noc zakładać, a na dzień dady i próbować...
co do pampersów to jak już dziewczyny pisały to bzdura ja swojej córce dawałam do pół roku tylko pampersy a jak skończyła pół roku to kupowaliśmy różne czytaj tańsze, głównie z rossman

a powiedzcie mi jeszcze dziewczyny bo widziałam że była dyskusja na temat rozmiaru jak moja córka była malutka tzn to było wieki temu a dokładnie 7 lat temu to pamiętam że jednak te 1 z pampersa raz że było ich więcej a 2 to były delikatniejsze i miały taki paseczek z kremem czy czymś takim ochronnym czy teraz też tak jest? bo ja chyba jednak kupię te najmniejsze

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja kupiłam szalik, w textil market był za 2,99 zł

Ręczniczek też mamy Baby Ono - jest fajny

A chciałam się Was zapytać czy konieczne są dwa imiona dla dziecka czy wystarczy jedno ?
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
śliczny ale jak drapie do odpada

o masakra z tymi kluczami...
a wczorajszy wieczór ehhh jak trzeba będzie to pojade

super, że z dzidzią dobrze
a ja leukocyty to mam całą ciążę lekko podwyższone i lekarz nic nie mówi

super, że ją wypisują

materacyk to ja będę mieć gryka-pianka-kokos
oj Inutil uważam na siebie naprawdę, ale dzisiaj coś znowu nie teges jest

ja mam maxi cosi i adaptery, żeby można go było wpiąć do wózka. A fotelik możesz chyba tylko pasami przypiąć? może dopytaj w sklepie

ja kupię na początek jedna dużą paczkę 1 premium care

będę dzwonić jak takie mocne się powtórzą, tyle, że lekarz mi mówił, że jak coś będzie nie tak to mnie położy w szpitalu aż do porodu a ja nie chcę i mówił, że nieregularne skurcze mogą być tylko dlaczego tak zaj.eb.iscie bolą
a leki to mi lekarz powiedział, że jak jest dzień ok to biorę 3 x fenoterol a jak będzie mnie bolało to więcej - max. 6- także wszystko pod kontrolą
super wózek!

podziękował też właśnie wybieram ręczniki i kupię Baby Ono

o masakra... nie cierpię pająków, aż mnie paraliżuje jak takiego widze brrrr

kurcze znowu mi się skurczybyki zaczynają... nie wiem co się dzieje, ale póki co leżę i się martwię.. wziełam znowu fenoterol jak nie przejdzie to dzwonię do lekarza, ale od rana mam twardy brzuch nie chcę jechac do szpitala bo serio mnie tam zostawią już do porodu a to mi się nie uśmiecha
dzisiaj mnie tak nie boli jak wczoraj ale mimo wszystko... musze cos poczytać o tych przepowiadaczach kurcze to dopiero 33 tydz i 3 dz
nikotynka kurcze odpoczywaj a najlepiej chyba jednak jedź do szpitala bo widzisz co się dzieje, aha i nie zapomnij jak już będziesz się czuła zdać relację na temat staników a szalik dla takiego maluszka też uważam za zbędny

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej Mamuski!

Ja znowu na chwilke, bo tylko przez chwilke mam neta.

Tz tak mnie od rana wkurzyl, ze chrzanie to i nie jade dzisiaj do wawy !!!
Dostalismy od tych wlascicieli 2000 tys na wstepne wyposazenie tego cholernego mieszkania i rozmawialismy wczesniej i ustalilismy,ze lecimy po taniosci totalnie, bo to tylko na kilka miesiecy. Znalazlam komplet wypoczynkowy z kanapa i dwoma fotelami za 900 zl Z DOWOZEM i za reszte trzeba zrobic rolety, dywany i WSZYSTKO inne, albo przynajmniej zrobic to tak, zeby jak najmniej doplacac, bo to przeciez NIE NASZE tylko wszystko ZOSTAJE pozniej w tym mieszkaniu
I co?
I dzisiaj sie dowiedzialam, ze juz zamowil sama kanape za 1100-1200 !!! PLUS DOWOZ !!!! Bo jest LADNIEJSZA i WYGODNIEJSZA
Po pierwsze g*** prawda - jest szkaradna i do niczego nie podobna.
Po drugie z ta wygoda to jestem ciekawa, po czym to stwierdzil w ogloszeniu na allegro???!!!
Po trzecie, to wkur*** mnie fakt, ze ustalamy jedno, a pozniej on robi sobie drugie. Za 300 zl to juz mozna miec dywan i chociaz jedna rolete !!! Albo kupic talerze, sztucce i kubki.
Widac ma cos z 'rodzinki'

Jak sie wku*** jeszcze bardziej, to zostane tutaj do obrony, a on niech sam sobie wszystko urzadza i kupuje. Ja tam nie zamierzam wiecej ciagnac od Rodzicow.

Musialam sie "wykrzycze"

Caluje wszystkie Brzuszki i zycze milego dnia.
perl spokojnie możesz się wygadać to na pewno Ci ulży

Cytat:
wpadlam tylko napisac Wam, ze Sandra wczoraj przez cesarkę urodzila corke Amelke, mala waży 1280 g i ma 38 cm dostala 7 pkt, czuja sie w miare dobrze, jak bede cos jeszcze wiedziala to dam znac, a tak ogólnie będę wieczorem. Buziaki
wow oby wszystko się dobrze skończyło i żeby mała teraz zdrowo rosła no i zdrówka dla mamusi

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
no i zapomniałaś dodać o podwyżce vat'u na artykuły dzieciece od pierwszego stycznia.... z 8%na 23%!!!!!!

o matko Pierwsza dzidźka na naszym wątku!!
Gratuluję mamie, trzymam kciuki za zdrówko obu Pań
najlepiej niech zrobią vat 100%

Cytat:
uffff nareszcie w domku cześc mamuśki zaraz wszytsko wam napisze tylko chce choć troszke was nadrobić wszystkiego nie dam rady ale chociaż z kilku dni
witamy witamy i cieszymy się że się wszystko unormowało

Cytat:
M. złożył łóżko więc zaraz kładziemy się

cos dzisiaj słabo się czuje. I ciągle płaczę. Mąż stwierdził że płaczę już od piątku i strasznie zmizerniałam i faktycznie tak jest.... Przestałam tyc i mam sine pod oczami jakbym boksa dostała... do tego brzuuch mi twardnieje :/ dobrze że w czwartek wizyta.

Dobranoc
nie martw się ja dziś też cały dzień płacze ;(
Stary 2011-11-15, 20:18   #2886
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kochana, a to Cieie nikt nie uświadomił, że partnerstwo to jest własnie walenie faceta po łbie???
juz chyba wlasnie mam lekcje na przyszlosc
lepiej pozno niz wcale
pierwszym zakupem do kuchni bedzie walek
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Masz rację, skoro tego nie zabieracie to po co kupować niewiadomo co? Bez sensu...
no wlasnie...
szczegolnie,ze cale mieszkanie jest puste i naprawde przyda sie kazdy grosz
Dzisiaj np bylam w pepco i widzialam, ze za takie 300 zl, ktore moim zdaniem jestesmy w plecy, to ja bym sobie wyposazyla cala kuchnie! 6 szklanek - 10 zl
3 miski - 8 zl
zastawa obiadowa 30 ellementow - 80 zl
takie ceny, ze tym bardziej zrobilo mi sie szkoda, ze poszlo na ta beznadziejna i szkaradna kanape :/
Cytat:
czasem trzeba użyć wałka Mnie mój w***ił. Ledwo siedzę przez tego żylaka a on żebym zeszła na dół znieść dzbanek na herbatę. Gdyby tak nie bolało to bym poszła ale każdy ruch i sie krzywię.
hm...to oprocz walka przydalaby sie jeszcze jakas proca, zebys miala nad nim "kontrole" bez wstawania z lozka
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
arl ty to masz przeboje niedosc ze tescie tragetia to tz odwala :/:/
no nie?
nie dadza spokojnie w ciazy pobyc
Cytat:
tak ona miała 30/31 tyg
Muszę ją odwiedzić.....
odwiedz, odwiedz i ucalujgoraco od nas nasze juz DWIE Dziewczynki
Cytat:
trzeba se faceta wychować, owinąć wokół palca i dowidzenia mój czasem się buntuje, ale ogólnie jest posłuszny i grzeczny, chociaż czasem się mi stawia Ale to i tak na okres ciąży się posłuszniejszy zrobił, żeby mnie nie stresować, także pewnie to minie z czasem...
ja bym takiego poslusznego i grzecznego nie chciala, bo bym sie zaraz zanudzila na smierc i tylko go wykorzystywala
ale takiego czorta, co mi sie trafil, to tez sie nie spodziewalam
Cytat:
pearpearl kup patelnię i patelnią go masakra, mój by chyba nic do domu nie kupił bez konsultacji ze mną
wyprobuje na nim caly ekwipunek kuchenny
wiesz, on sie niby konsultowal...
tylko ze zapomnial o tym,ze zapewnial mnie, ze kanapa wyjdzie mniej niz 1000 zl i ze bedzie super pasowac do fotela, ktory wezmiemy od tesciow
a kanapa ma zupelnie inny ksztalt i jest w innym kolorze...wiec ja nie wiem, jak to ma do siebie pasowac
to wymyslil te poduszeczki na zamowienie
dwie na jedna i dwie na druga kanape w kontrastowych kolorach
za✂✂✂iscie...
tylko po huk nam pozniej te poduszeczki, jak kanape bedziemy musieli zostawic

Cytat:
Monia, witaj z powrotem !!!! Ale mialas, Pani, przeboje !!! Łohoho!!! Dobrze, ze mozesz byc w domku. Teraz lez, odpoczywaj i kremuj brzuszek, tylko nie za czesto, co by sie dzidzi nie wybralo za wczesnie na swiat
Cytat:
Taaaa ... mój też ma na koncie zera ... tylko i wyłącznie
oooo
to ma cos wspolnego z moim
tyle ze moj jeszcze do tego szasta kasa, ktorej nie ma
Cytat:
A pytałaś teściowej czy dzisiaj już wolno ??? (przepraszam, musiałam )

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Pearl kochanie nie denerwuj sie. A tz chcial dobrze, pewnie teraz mu glupio
jacha
on nawet nie rozumie, ze zle zrobil i sie dziwi, ze ja go smiem krytykowac
gad jeden
i na bank nie mysli juz o tej kanapie, tylko oglada mecz i pije piwsko z kumplami
Cytat:
Napisane przez AgaMili
Ide na Na wspolnej i M jak milosc
Tez bym poogladala m jak masakra, ale moj znajomyk, u ktorego jestem oglada mecz
Agus, powiem Ci, ze jak tak patrze sobie na Twoj Mili, to az zachciewa mi sie dziewczynki, taki z niej slodziak

Zrobilismy ze znjaomym nasza specjalnosc - zapiekanke smiercionosna. Powaznie. Zje sie kawalek i nastepuje smierc Umierasz na lozku i dopiero po 10 godzinach mozesz wstac
Bardzo leciutka
ziemniaki, boczek, kielbasa, pieczarki, cebula, czosnek, smietana, ser

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:18   #2887
MMONIKA9
Wtajemniczenie

oki ja uciekam do łózeczka dziś już nie będe męczyć organizmu teraz w ciągu dni ato tylko z godzinke dwie na komputerze i do wyrka jak leżeć to leżec 3 tyg musze wytrzymać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 20:19   #2888
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ale dostalam newsa kolezanka ma 2 miesieczne dziecko i znowu jest w ciazy..
O kurcze
Nasi znajomi będą mieć dzieci po roku

Cytat:
A chciałam się Was zapytać czy konieczne są dwa imiona dla dziecka czy wystarczy jedno ?
wystarczy jedno

Cytat:
bambusek super, że glukozę przeszłaś!! Mnie też zemdliło po wypiciu- chyba każda z nas takie coś miała. Teraz trzymam kciuki za wynik
Zemdliło mnie dopiero po jakiś 40 minutach od wypicia i wydaje mi się, że był to efekt czytania.

Cytat:
Tz tak mnie od rana wkurzyl, ze chrzanie to i nie jade dzisiaj do wawy !!!

A tej brakującej części gratów nie możecie kupić za swoje i potem zabrać

My np. wynajęliśmy gołe ściany za bardzo małe pieniądze i poza dwoma szafkami w kuchni i gazówką wszystko bierzemy później ze sobą.
Jak już się kiedyś zadłużymy, to przynajmniej na początek nie będzie trzeba wywalać tyle kasy

Cytat:
O kurcze... szybciutko
Zdrówka dla obu pań

Wiem, że już ten temat tu kiedyś był, ale co sądzicie o tych wiaderkach tummy tub???
Mój mąż dzisiaj rozmawiał z kolegą z pracy i ten bardzo zachwalał takie rozwiązanie. Tymbardziej, że nie nawet nie mielibyśmy gdzie trzymać wanienki za bardzo
Poczytałam w necie i generalnie opinie są spoko...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:20   #2889
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
O rety!!! jak przeczytałam tą wiadomośc to nawet nie nadrabiałam reszty. Pierwszy dzidziuś na wątku! Gratulacje dla Sandry i oby wszystko dobrze było. Lece nadrabiac reszte.

Edytowane przez 19mala83
Czas edycji: 2011-11-15 o 20:21
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:31   #2890
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku moje kochane dziewczynki bardzo chcę wam podziękować za kciuki-chyba pomogły- no i za pozdrowionka
a wszyustko zaczeło się w poniedziałek gdy poszłam do lekarza z tą infekcją cewki moczowej całą skóre miałam poranioną i poprosiłam go by tylko zerknął coś przepisał by do czwartku na wizyte jako tako trochę się to podgoiło by mógł mnie zbadać bo teraz to mnie tak boli że nie dam się dotknąć no ale oczywiści lekarz musiał choć na szyjkę zerknąć jak już siedziałam na fotelu przed nim rozkraczona no i stwierdził że szyjka jest cała otwarta od ujścia zewnętrznego do wewnętrznego ma 3cm rozwarcia i mały główką jest już bardzo nisko odrazu skierowanie do szpitala.więc szybciutko do domku torba w połowie była już spakowana kilka rzeczy jeszcze tylko dorzuciłam szybki prysznic żeby sie troche ogarnąć i do spzitala.
Wszpitalu wpierw lekarka pytała się z czym przyjeżdzam więc jej tłumacze że lekarz dzis na badaniu stwierdził że cała szyjka jest poszerzona na 3cm i mnie skierował więc ona do mnie z pretensją że z 3cm rozwarcia to jeszcze nie powód by do szpitala przyjeżdzać więc jej wytłumaczyłam ż epoprzednią ciąże straciłam w 20 tyg i teraz lekarz woli dmuchać na zimne więc tylko odpowiedziała:aha no chyba że kazała mi usiąść na fotel zbadała mnie i stwierdziła ze faktycznie jest ponad 3cm rozwarcia zaprowadzili mnie na odzdział porodowy tam mierzenie cisnienia wywaid środowiskowy 100 pytań do , pokazać wszystkie wyniki badań sratata wzieli mnie na usg przeraziłam się strasznie bo lekarz podczas usg zapytał ile mały ważył ostatnio powiedziałam że w 30tyg miał 1300g więc uważnie zaczął patrzeć w ten monitor powiedział do studentów ż emają coś sprawdzic w kartach coś pod nosem zaczął mówić i pyta się ponownie - ile mały miał?? więc powtórzyłam że w 30tyg czyli 3 tyg temu 1300g i pytam sie czy coś się dzieje cos jest nie ta to tylko pod nosem coś odp nie nie i dalej patrzy w ten monitor dopiero jak skonczył usiadł przy biurku i powiedział że dziecko według jego obliczeń ma już ponad 2kg więc mi ulżyło bo naprawdę się wystraszyłam- niestety nie udało mi się dowiedzieć płci
potem wzieli mnie na sale porodową przyszedł lekarz zbadał jeszcze raz szyjkę i stwierdził że jest 4cm rozwarcia podłączyli pod ktg w ręke wbili wenflon wzieli wymaz z szyjki i po skończonym ktg przewiezli na pokoj tam byłam tylko jeden dzień bo potem mnie przewieżli na inny odzdział.
I tam się zaczeło faszerowanie tabletkami non stop ktg ale zero usg zero zwykłego badani adla sprawdzenia co z szyjką jak zapytałam ordynatora na obchodzi eczy jakieś badanie będe mieć wykonane to oburzony -jak śmiem o takie coś pytać- że jakie pani chc emieć badanie o co pani chodzi- więc tłumacze że leże tu od poniedziałku i jeszcze żadnego badania nie miałam że jestem na obserwacji i też nie wiem jak długo a on na to że w każdej chwili może pani wyjść i wyszedł no myślałam ze się rozpłacze tak potrafią ludzi zdołować nie dosć ze oni sami z siebie nie informują to jeszcze jak się ktoś sam z siebie zapyta to zje.bke dostanie że w ogóle śmiał się zapytać
więc tak leżałam i nic nie wiedziałam jedyne co to pielęgniarki bardzo miłe uprzejme tak samo panie kucharki fajne babeczki fakt faktem że jedzenie tragedia bo wszystko takie mdłe nie przyprawione ale dąło się przeżyć
najbardzie przykro mi się robiło jak tak leżałam sama a obok dziewczyne codziennie pełno znajomych odwiedzało , rodzicom udało się wpaść w pt i niedziele Robert był w czwartek i wczoraj przywiózł mi pełno jedzenia tabletek kremów a dzis to zabierałam z powrotem tv miałyśmy wspólnymi siłami bo facet jednej laski przywiozł tv mój przywiózł antene bo ich nie działała i miałyśmy tv za darmo , dziś w odwiedziny nawet brat się wybierał ale już nie dojechał no bo nie było s3ensu jak wychodziłam : D
dziś byłam badana przed wyjściem -i niewiem jakim cudem - ale moja szyjka ma 2,5cm nie słyszałam jeszcze o takim przypadku by szyjka się zwęzała ???????? więc nie wiem czy faktycznie tyle ma???? no ale najważniejsze że skurczów już żadnych nie było po tabletkach dzidzia siedzi jeszcze w brzuszku dużo się rusza dostałam recepte na tabletki musze wszystkie wykupić bo tam sa te na skurcze by ich nie mieć i tak mam leżeć i się oszczędzać byle te 3 tyg wytrzymać

no i pojawił się kolejny poroblem przez te kilka dni w szpitalu nie kremowałam brzucha i to co się teraz z nim dzieje to jest tragednia na samym środku odrazu od biustu w dól szczypie jak cholera ale to jest taki ból że nawet go nie idzie opisać jest tak skóra napięta makabrycznie że mam takie wrazenie jak by zachwile miała się rozerwać każdy ruch sprawia ogromny ból mówiła o tym lekarce więc mi powiedziała ze moge kremować brzuch ale nie za długo i że moze boleć bo poprostu mam skóre bardzo już naciągniętą
strasznie się ciesze ze mnie wypuścili bo naprawdę psychicznie już zaczełam się tam załamywać co innego jak bym miała jakieś informacje przychodzi lekarz i mówi pani Moniko jest tak tak i tak a nie nie mówi nic ja się pytam sama z siebie i jeszcze z✂✂✂e dostaje
tak więc jeszcze 3 tyg i może maluszek zacząć pomału śpieszyć się na świat
Monia, straszne Nie dość, że się stresowałaś, to jeszcze takie traktowanie Dobrze, że już jesteś w domku, odpoczywaj jak najwięcej, żeby dzidziuś wytrzymał jeszcze te trzy tyg. przynajmniej ..

Wózek śliczny

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
był, ale co sądzicie o tych wiaderkach tummy tub???
Mój mąż dzisiaj rozmawiał z kolegą z pracy i ten bardzo zachwalał takie rozwiązanie. Tymbardziej, że nie nawet nie mielibyśmy gdzie trzymać wanienki za bardzo
Dla mnie to jest zbędny gadżet, a szkoda by mi było mordować dzidzusia w czymś takim

Cytat:
lepiej pozno niz wcale
no wlasnie...
Dzisiaj np bylam w pepco i widzialam, ze za takie 300 zl, ktore moim zdaniem jestesmy w plecy, to ja bym sobie wyposazyla cala kuchnie! 6 szklanek - 10 zl
3 miski - 8 zl
takie ceny, ze tym bardziej zrobilo mi sie szkoda, ze poszlo na ta beznadziejna i szkaradna kanape :/

hm...to oprocz walka przydalaby sie jeszcze jakas proca, zebys miala nad nim "kontrole" bez wstawania z lozka

no nie?

ja bym takiego poslusznego i grzecznego nie chciala, bo bym sie zaraz zanudzila na smierc i tylko go wykorzystywala
wyprobuje na nim caly ekwipunek kuchenny
wiesz, on sie niby konsultowal...
tylko ze zapomnial o tym,ze zapewnial mnie, ze kanapa wyjdzie mniej niz 1000 zl i ze bedzie super pasowac do fotela, ktory wezmiemy od tesciow
a kanapa ma zupelnie inny ksztalt i jest w innym kolorze...wiec ja nie wiem, jak to ma do siebie pasowac
to wymyslil te poduszeczki na zamowienie
dwie na jedna i dwie na druga kanape w kontrastowych kolorach
za✂✂✂iscie...
tylko po huk nam pozniej te poduszeczki, jak kanape bedziemy musieli zostawic

Monia, witaj z powrotem !!!! Ale mialas, Pani, przeboje !!! Łohoho!!! Dobrze, ze mozesz byc w domku. Teraz lez, odpoczywaj i kremuj brzuszek, tylko nie za czesto, co by sie dzidzi nie wybralo za wczesnie na swiat

oooo
to ma cos wspolnego z moim
tyle ze moj jeszcze do tego szasta kasa, ktorej nie ma

jacha
on nawet nie rozumie, ze zle zrobil i sie dziwi, ze ja go smiem krytykowac
gad jeden
i na bank nie mysli juz o tej kanapie, tylko oglada mecz i pije piwsko z kumplami

Tez bym poogladala m jak masakra, ale moj znajomyk, u ktorego jestem oglada mecz
Agus, powiem Ci, ze jak tak patrze sobie na Twoj Mili, to az zachciewa mi sie dziewczynki, taki z niej slodziak

Zrobilismy ze znjaomym nasza specjalnosc - zapiekanke smiercionosna. Powaznie. Zje sie kawalek i nastepuje smierc Umierasz na lozku i dopiero po 10 godzinach mozesz wstac
Bardzo leciutka
ziemniaki, boczek, kielbasa, pieczarki, cebula, czosnek, smietana, ser
Hm, zapiekanka nieźle brzmi
A co TZ i kanapa to normalnie Masz rację, te 300 zl można było przeznaczyć na coś innego

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:41   #2891
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:
O kurcze
N
Wiem, że już ten temat tu kiedyś był, ale co sądzicie o tych wiaderkach tummy tub???

Ja oglądałam filmik nagrany przez parę, która wcześniej chodziła do tej szkoły rodzenia co my. Ich córeczka ma własnie 3 miesiące i używają tego wiaderka do kąpieli. Z tego co było widać Mała była bardzo zrelaksowana i wręcz usypiała w wodzie. Jest też mnóstwo filmików na Youtube i widac dzieciaki są zadowolone. Ja jeszcze nie wiem co wybiorę, najbardziej sie obawiam, że nie będę potrafiła odpowiednio trzymać takiego maluszka, bo przy takiej kąpieli trzyma się praktycznie tylko za główkę.
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 20:44   #2892
agacia_cz
Zadomowienie

Dph to właśnie ta klinika najlepsze jest to że niezależnie od rodzaju porodu standardowo dostaje się znieczulenie rodziły już tam 3 znajome 2cc 1sn wszystkie super zadowolone
myślę że za taką kasę taki standard to wielki plus
a mieszkam za Tychami
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:57   #2894
Haniula
Zakorzenienie

O rety rety Sandra moje gratulacje malutka napewno szybko podrośnie i bedziecie mogły wyjść.
Ale się dzieje, pojawiaja sie pierwsze szkraby, zaczyna sie robic poważnie

Bylismy w kinie. Listy do M moge polecić milo sie oglądało i Lenka kopała caly czas to jej chyba tez sie podobało
A w hm kupiłam boskie skarpeteczki - I <3Mum i I<3dad upatrzylam jeszcze pare rzeczy ale nie mialam czasu szukac rozmiarkow
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:04   #2895
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
o kurcze,pierwsza dzidzia na watku i jaka malutka!!Zdrowka dla dzidzi i mamusi.Ogarnal mnie strach,ze juz nie dlugo nas to czeka...
Stary 2011-11-15, 21:06   #2896
19mala83
Raczkowanie

No to nadrobiłam, ale po tych rewelacjach z Sandrą i tak na niczym nie mogę się skupić i niewiele pamiętam. Ale widać powrót Agatka bo od razu więcej stron do nadrabiania.

MMONIKA9 fajnie ze juz w domku jesteś, zawsze lepiej niż w szpitalu a zachowanie lekarzy masakra.

Pearl no nieźle Twój Tż-et poszalał.
My mimo że urządzamy dom już dla siebie to jesteśmy teraz w takiej sytuacji że nie mozemy pozwolić sobie na droższe rzeczy wiec większośc i tak jest tanim kosztem, wiem że potem będzie trzeba szybciej wymienić no ale jak nas teraz nie stać to tańsze muszą nam wystarczyć.

Ach Pearl Twój tż jest chyba mocno pod wpływem wujostwa bo skoro oni przyzwyczajeni do luksusów to może namieszali mu w glowie teraz kiedy Ciebie nie było na miejscu i pewnie dlatego poszalał.

Agatek dobrze że już wyszłaś i że maleństwo rośnie. Co do spotkania to ja moge albo w tym tygodniu albo w przyszły wtorek bo mam wizyte u gina i przy okazji mogłybyśmy się spotkać ale czytałam że Baybelli nie pasuje.
Ja po lekarzu wyprowadzam się już do siebie pod Brodnice i zostają mi tylko busy a stamtąd jedzie sie ponad godzine a ja w busie nie wytrzymam tak długo bezsiku bo ja teraz to najlepiej bym z sedesu nie wstawała, masakra i busy to dla mnie najgorsze rozwiazanie także nie wiem czekam na jakieś info

A gdzie do dentysty chodzisz?bo ja musze sobie nowego poszukać i własnie nie wiem kto jest dobry w toruniu.
Stary 2011-11-15, 21:06   #2897
ewula83
Rozeznanie

Ja chyba tez zdecyduje sie na kosmetyki Penatem,myslalam tez o Hippie
Stary 2011-11-15, 21:08   #2898
NataliaM1103
Rozeznanie

Monika dobrze ,że już jesteś w domu ,odpoczywaj dużo i pamiętaj zeroo stresu!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:08   #2899
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
O kurcze
Nasi znajomi będą mieć dzieci po roku

wystarczy jedno

Zemdliło mnie dopiero po jakiś 40 minutach od wypicia i wydaje mi się, że był to efekt czytania.

A tej brakującej części gratów nie możecie kupić za swoje i potem zabrać

My np. wynajęliśmy gołe ściany za bardzo małe pieniądze i poza dwoma szafkami w kuchni i gazówką wszystko bierzemy później ze sobą.
Jak już się kiedyś zadłużymy, to przynajmniej na początek nie będzie trzeba wywalać tyle kasy

O kurcze... szybciutko
Zdrówka dla obu pań

Nie wiem czemu,ale jakos do tych wiaderek nie jestem przekonana.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 21:09   #2900
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
NO hej Laski jeden dzień mnie nie było i tu tyle stron do nadrabiania - widać że Agatek wróciła i tyle nowinek no więc:

nie martw się ja dziś też cały dzień płacze ;(
ja wcvzoraj płakałam...cholera wie czemu.....
Cytat:
lepiej pozno niz wcale
no wlasnie...
3 miski - 8 zl

no nie?

kochana ja tez musiałam wszyściutko kupic jak się wprowadzalismy do siebie... rzeczy do kuchni kupowałam własnie w pepco i ikea... szklanki, kubeczki, filizanki na codzien, sztućce (polecam ikea- tanie i mozna myc w zmywarce), miski, pojemniczki, jakies łyzki, i inne pierdołki... tak samo talerze takie na codzien mam z pepco i są jak najbardziej ok! kilka rzeczy tez na all kupiłam np czajnik bo potrzebowałam do kuchni indukcyjnej....no i kilka rzeczy dostalismy jak znajomi/rodzina nas odwiedzali na nowym mieszkanku
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:11   #2901
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Ależ dzisiaj moja mała dała mi popalić... Siedzi gdzieś na samym dole i strasznie mi tam napiera, w dodatku wierci się niemiłosiernie To się położyłam na plecach z poduchą pod biodrami, żeby chociaż grawitacja mi pomogła. No i trochę pomogła Mam nadzieję, że przekręci sie tak, jak powinna, bo jeszcze trochę czasu ma
mi to już nie pomaga kładę się na prawym boku żeby malec nie wypychał maksymalnie stópek, ale to nie zdaje już egzaminu, jak chce, to potrafi
Cytat:
no bez przesady, A. nie jest pantoflarzem, śmieję się tylko, że na czas ciąży próbuje mnie nie denerwować, a po tylu latach raczej dogadujemy się, kompromisy są ale facet 28 lat jutro kończy i czasem ma durne pomysły np. z szafą, bujna wyobraźnia i muszę go do pionu stawiać, to mnie słucha ładnie
Cytat:
mnie po chwili, dosłownie, po 5-10 min....

A wiaderko wydaje mi się zbędne, wydaje mi się, że lepiej jakby dziecko leżało, wyprostowało kościki

Mijus codziennie koty wypuszczamy pod naszym okiem jak są razem i jest chyba coraz lepiej mały za ogon go ugryzł, Filip zamiałczał, pokazał kto tu rządzi chyba faktycznie musi go sobie wychować biegają i się gonią na okrągło... ciekawość jeden za drugim jest taka, że szok! Cały czas musi mieć jeden drugiego na oku! Dziś też już Filips prawie go skopał po brzuszku, ale byłam przy tym i klepnęłam ręką o podłogę, to się koty rozdzieliły

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:11   #2902
uska000
Zadomowienie

wlasnie ogladalam przepis na zycie i stwierdzam ze tzt ma dobrze ze mna w ciazy patrzac na beatke;p;p

teraz powaga spac bo jutro od rana prania prasowania itd..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:15   #2903
ewula83
Rozeznanie

Cos mi brzuszek ostatnio twardnieje i jak dzidzia sie rusza to mnie boli,musze to zglosic lekarce,wizyta w srode.

Monia,dobrze,ze juz w domu jestes,zaciskaj nogi,zeby dzdzia jeszcze posiedziala.

Chcialam poogladac sobie seriale ale jakis mecz leci i TZ oglada....

Kupilam sobie stanik do karmienia i koszule nocna do szpitala...

Edytowane przez ewula83
Czas edycji: 2011-11-15 o 21:37
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:16   #2904
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Agatek dobrze że już wyszłaś i że maleństwo rośnie. Co do spotkania to ja moge albo w tym tygodniu albo w przyszły wtorek bo mam wizyte u gina i przy okazji mogłybyśmy się spotkać ale czytałam że Baybelli nie pasuje.
Ja po lekarzu wyprowadzam się już do siebie pod Brodnice i zostają mi tylko busy a stamtąd jedzie sie ponad godzine a ja w busie nie wytrzymam tak długo bezsiku bo ja teraz to najlepiej bym z sedesu nie wstawała, masakra i busy to dla mnie najgorsze rozwiazanie także nie wiem czekam na jakieś info

A gdzie do dentysty chodzisz?bo ja musze sobie nowego poszukać i własnie nie wiem kto jest dobry w toruniu.
No mi tam pasuje wtorek za tydzień, mam nadzieję, że bybelli też niech naciągnie męża na koszta, a co

A do dentysty idę na Jadłową (uliczka od Rydygiera) do nijakiej Jadwigi Zellmy Gadałam z teściową, nawet nie zdołałam powiedzieć, a ona do mnie, że ona mi załatwi super babkę, mówię, że nie, bo już mam wizytę na jutro, i robi też zęby tanio to się pyta na jakiej ul, mówię, i jej o nią właśnie chodziło bo polecają jej koleżanki z pracy- starsza babka na emeryturze, bardzo dobrze robi i profesjonalnie- zobaczymy, jutro idę na 14stą

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:18   #2905
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Kurde, chyba czuję czkawkę u góry pod samymi cyckami a zawsze ją czułam na samym dole czyżby mały się przekręcił? Ale kiedy? Dzisiaj się wypinał bardzo, ale żeby aż tak jutro idę na wizytę to zobaczymy co tam się dzieje w środku

pearpear
eee tam, z kanapy możesz i wałkiem i innymi akcesoriami rzucać a na poważnie, to może chciał dobrze i chciał zrobić CI niespodziankę, ale mu nie wyszło...
kasikzaki ja właśnie posmarowałam brzuch tą zwykłą oliwką i bardzo fajna zapach super, delikatny i bardzo szybko się wchłania
Stary 2011-11-15, 21:21   #2906
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
O taki dokładnie: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...890764336.html
Właśnie mam go na sobie, jest bardzo wygodny

Cytat:
Wsumie jak ktoś ma małe mieszkanie i brakuje miejsca na wanienkę to możliwe że się sprawdzi. Wiem ze najpierw namydla się dziecko leżace na ręczniku, a później wkłada się dziecko do wiaderka z wodą zeby je opłukać.
Tylko chyba kiepsko myje się w nim główkę malutkiego i wiotkiego noworodka. No i najgorzej jak dziecko ma pępuszek niezagojony, jak tu go wykąpać w takim wiaderku i pępka nie zamoczyć?

Cytat:
Moja córcia będzie miała dwa imiona, drugie będzie Elżbieta po mojej teściowej Teściówkę mam w porządku dlatego nie mam nic przeciwko.
Moja mama to Władysława i strasznie nielubi swojego imienia, zakazała nadawać je dziecku

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:33   #2907
19mala83
Raczkowanie

Agatek no to teraz tylko Baybellę trzeba nakręcić na spotkanie hm....pizza też dawno nie jadłam a najbardziej lubie te z Metropolis mniam.

Daj znać jak po wizycie, to może też sie skuszę, do tej pory chodziłam do kobiety u której kiedyś moja siostra pracowała ale ciągle się wypytuje a jak budowa,a jak w pracy a jak przperowadzka a ja bardzo tego nie lubie bo dla mnie to obca kobieta więc po co mam komuś obcemu opowiadać co i jak w moim życiu się dzieje.

Co do imienia ja mam dwa i strasznie to męczące jest bo wszędzie trzeba obydwa wpisywać ale to ile dziecko będzie miało imion to decyzja rodziców.
Ja dam swojemu niunkowi jedno tylko jeszcze nie wiem jakie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 21:42   #2908
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja mam jedno imię i mi z tym dobrze nasz niuniuś tez będzie miał jedno
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:04   #2909
raqla
Raczkowanie

Mecz zaliczony, więc można się przenieść do łóżeczka
Życzę miłych snów, chociaż po dzisiejszych rewelacjach to może być różnie...
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:07   #2910
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje dla Sandry!!! buziaki dla dziewczyn
rety juz pierwsza rozpakowana....

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
z tego co wiem, to podwyżka dotyczyć będzie odzieży i obuwia, wózki i inne gadżety są objęte 23% podatkiem vat
no nie...znowu coś kombinują...do d.upy z tym naszym państwem...

Cytat:
super, że już wróciłaś
biedulko, ale nieładnie Cię tam traktowali
ale dobrze, że już w domku, to teraz leżeć, leżeć i pachnieć

idę spać, bo juz oczy mi się kleją, a niemiłosierny budzik zadzwoni o 7....i trzeba będzie małą wyprawić do przedszkola...
dobarnoc
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości